Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 73 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: NEOΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 14 Jul 2009, 14:23 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 22 Apr 2009, 15:34
Posts: 1344
Location: ATHENS
Has thanked: 73 time
Have thanks: 359 time
Highscores: 15
Οπλιστείτε ... με υπομονή και διαβάστε, παρακαλώ….

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ

Όσο και αν διατείνονται οι «αρχαιολάτρες» ότι θέλουν να «αναστήσουν» τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και μαζί την «πατρώα θρησκεία», οι ηγέτες τους ψεύδονται και οι οπαδοί τους τρέφονται με αυταπάτες. Ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός και ιδιαίτερα η ειδωλολατρία των προγόνων μας, όπως είδαμε, δεν είχε τίποτε το στατικό και μόνιμο. Άλλος ήταν ο αθηναϊκός πολιτισμός, άλλος ο σπαρτιατικός, άλλος ο ιωνικός, άλλος της Μεγάλης Ελλάδος, άλλος της Μακεδονίας και άλλος της Ηπείρου. Διαφορετική ήταν η βίωση της θρησκείας στην Αθήνα, διαφορετική στην Σπάρτη, διαφορετική στην Ήπειρο, διαφορετική στην Κρήτη, διαφορετική στην Αρκαδία και διαφορετική στη Θράκη. Σημαντικές θεότητες μιας πόλης ήταν άγνωστες σε άλλες.

Για όλα μιλάνε οι «αρχαιολάτρες» εκτός από τον πολιτισμό ποιας πόλης και ποιας χρονικής περιόδου προσπαθούν να αναβιώσουν. Επίσης δεν μας λένε ποια μορφή της αρχαίας θρησκείας, ποιας πόλης και ποιας εποχής θέλουν να αναστήσουν. Όταν λένε «πατρώα θρησκεία», τι εννοούν; Η θρησκεία των Ακαρνάνων ή των Δολόπων ή των Αγραίων, για παράδειγμα, δεν είναι «πατρώα θρησκεία»; Δεν ήταν πρόγονοί μας αυτοί; Η φανατική λατρεία της αιγυπτιακής θεότητας Ίσιδος από τους Έλληνες στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια δεν είναι και αυτή «πατρώα θρησκεία», αφού υπήρξε για αιώνες κυρίαρχη θρησκεία των προγόνων μας; Ο μιθραϊσμός, η ηλιολατρία του Ιουλιανού και των ομοίων του, στα πρώτα βυζαντινά χρόνια δεν ήταν και αυτή «πατρώα θρησκεία»; Ο νεοπλατωνισμός, ο οποίος θέλησε να αναγεννήσει και να μεταλλάξει προς το πνευματικότερο την αρχαιοελληνική θρησκεία δεν υπήρξε επίσης προγονική θρησκεία;

Οι σύγχρονοι «αρχαιολάτρες» πολύ μικρή σχέση έχουν με την αρχαία Ελλάδα. Καπηλεύονται ορισμένα επιλεκτικά στοιχεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, όσα εξυπηρετούν τους στόχους τους, δηλαδή την εδραίωση του νεοαποκρυφιστικού παγανισμού. Απόδειξη ότι ουδέποτε αυτοί αναφέρονται στην αντιρρητική γραμματεία των αρχαίων συγγραφέων κατά της ειδωλολατρικής θρησκείας. Οι μονοθεΐζοντες σοφοί συγγραφείς Ξενοφάνης, Ηράκλειτος, Ευριπίδης, Πρωταγόρας, Πλάτων, Αριστοτέλης είναι τα «μαύρα πρόβατα» για τους νεοπαγανιστές, διότι οι μονοθεϊστικές αντιλήψεις τους θεωρούνται σαφώς αιρετικές, σε σχέση με την ειδωλολατρία που πρεσβεύουν!

Η επίθεση κατά της χριστιανικής πίστης

Κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εμφανίστηκαν δεκάδες οργανώσεις νεοπαγανιστών με εμφατικά ονόματα. Κυκλοφορεί πληθώρα «αρχαιολατρικών» περιοδικών, τα οποία κατέκλυσαν την αγορά. Φανατικοί «ελληνολάτρες» αναπτύσσουν τις απόψεις τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, δαιδαλώδεις ιστοσελίδες παγανιστικού περιεχομένου κατακλύζουν το διαδίκτυο, αμέτρητες εκδόσεις σχετικών βιβλίων γέμισαν τα ράφια και τις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Διάφορες «σχολές» και λέσχες «κατηχούν» και ενημερώνουν τους προσήλυτους στον παγανισμό. Οργανώνονται εκδρομές προσκυνηματικού χαρακτήρα σε τόπους ιερούς των αρχαίων και συμμετέχουν σε παγανιστικές εορτές. «Στολίζουμε» λένε, «τους βωμούς των προγόνων μας με άνθη και πύλινα γεμάτα προσφορές (όσπρια, γάλα, κρασί, μέλι) και αναθήματα» (περ. Διιπετές 13 4/95,18).
Έχουν φτιάξει και τελετουργικό για τις παγανιστικές τελετές τους. Πολλά δρώμενα είναι κακέκτυπα χριστιανικών τελετουργιών. Επίσης έχουν συνθέσει ύμνους στους ψευτοθεούς τους, όπως ο μονότονος ύμνος της εορτής των «Πυρφορείων» «Δεύτε λάβετε φως…», παρμένος από τον γνωστό αναστάσιμο ύμνο της Εκκλησίας μας!

Απαιτούν επίμονα να αναγνωρισθούν η θρησκεία τους και οι τελετές τους. Έχουν συγκροτήσει και την «εκκλησία» τους. Έχουν συγκροτήσει επίσης το «κοινό» (συνομοσπονδία) των διαφόρων αρχαιολατρικών παγανιστικών οργανώσεων, με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσω αυτού συμμετέχουν στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εθνικών Θρησκειών» το οποίο ιδρύθηκε στις 24-6-1998 στην Βίλνα της Λιθουανίας.

Οι «αρχαιολάτρες» αυτοαποκαλούνται «έλληνες». Μονοπωλούν δηλαδή την εθνική μας ταυτότητα, την οποία επιχειρούν να αποστερήσουν από όλους τους μη παγανιστές. Τους χριστιανούς τους αποκαλούν ειρωνικά «ιουδαιοχριστιανούς», «εβραιογενείς εξουσιαστές» και «παραμυθολόγους του αποσυντεθέντος βυζαντινισμού». Τους προσάπτουν την κατηγορία ότι «οι αντιλήψεις των θρησκευτικών καθεστώτων των Ταλιμπάν, των Μουτζαχεντίν και του Ιράν δεν διαφέρουν από τις χριστιανικές ιδέες» (περ. Δαυλός, τ. 240/2001). Επίσης τόσο τους χριστιανούς όσο και όλους τους μονοθεϊστές τους αποκαλούν «γουρούνια» που κυλιούνται «πάνω στους ί-διους βόθρους με τα ίδια πάντοτε κόπρανα» (Διάλογος 16/99,11)! Τους κληρικούς τους αποκαλούν «εβραιόδουλους ρασοφόρους», «προσκυνημένους της Σιών» (περ. «Απολλώνειον Φως» Ιανουάριος – Φεβρουάριος 1998, σελ. 36), «εβραιόδουλους παυλιϊστές» («Ελευθεροτυπία» 26-10-1986), «στυγερούς πρωτογενίτσαρους ρασοφόρους» (Διιπετές. 13/95,15). Όταν αναφέρονται στο θεό των Χριστιανών τον αποκαλούν «εβραίο ζηλότυπο τιμωρό Ιεχωβά», «βλοσυρό Θεό» και το Χριστό, σκωπτικά, «σχισματικό εβραίο ραβίνο Γιεσουά», «σημιτικής καταγωγής δικτατορίσκο του ουρανού» (Διιπετές. 4/93,6) και ότι αυτός «αποτελεί την πιο τραγική μορφή της ειδωλολατρίας, αφού ως άνθρωπος κατέληξε να λατρευτεί ως θεός». (Ε. Αταβύριος, Μεγαρ. Τύπος 1-10-95)! Με ανάλογα επίθετα χαρακτηρίζουν τον απόστολο Παύλο και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Τους αποκαλούν «αποστεωμένα καχεκτικά μοντέλα», «εξ ανατολών ύαινες», «άγια ρεμάλια», «μελανειμονούντες» και «κοπρόψυχους» (Μεγαρ. Τύπος 17-9-95 και 8-10-95)! Την Εκκλησία μας αποκαλούν «Γιαχβική θεοκρατία» (περ. Δαυλός, τ. 240/2001) και «αδίστακτη πολιτική και οικονομική συντεχνία» (Ελλ. Φλόγα, 1/94,6). Το πιο αστείο από όλα είναι ότι αποκαλούν τους χριστιανούς, ούτε λίγο ούτε πολύ… ειδωλολάτρες, «λειψανολάτρες» και «οπαδούς» του πιο «χονδροειδούς φετιχισμού» (περ. Διιπετές, ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο)!!!

Οι νεοπαγανιστές, ακόμη, απειλούν και φοβερίζουν την Εκκλησία μας ότι «σύντομα θα υπάρξει ξεκαθάρισμα λογαριασμών» για την μακραίωνη «τυραννική δουλεία που ασκεί στον ελληνισμό»! Δεν δέχονται κανενός είδους πολύτιμη υπηρεσία της Εκκλησία μας προς το Γένος και τη χαρακτηρίζουν ως το «σάβανο του Ελληνισμού» (Μεγαρικός Τύπος 30-4-87)!

Κάθε τι το χριστιανικό τους ερεθίζει επικίνδυνα και προσπαθούν να το γκρεμίσουν (περ. Δαυλός τ. 239/2001). Απαιτούν κατεδάφιση των χριστιανικών ναών σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από τα ερείπια των αρχαιοελληνικών ιερών. Επιδιώκουν αλλαγή του συστήματος χρονολόγησης, επειδή έχει ως βάση το έτος γέννηση του Χριστού. Ήδη στα περιοδικά τους χρονολογούν από την πρώτη Ολυμπιάδα και από την γέννηση του Απολλωνίου Τυανέα! Ζητούν επίσης αλλαγή ονομασίας των μηνών και των ημερών της εβδομάδας. Ζητούν το χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, κατάσχεση της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών ως χριστιανική κατήχηση και την αντικατάστασή του με την κατήχηση της «πατρώας θρησκείας», απαγόρευση στους κρατικούς λειτουργούς να συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές της Εκκλησίας, διακοπή μισθοδοσίας του ορθόδοξου κλήρου από το κράτος και άλλα πολλά. Τέλος θέλουν να ζητήσει η Εκκλησία δημόσια συγνώμη για τα… «ανείπωτα εγκλήματά της» κατά του Ελληνισμού! Ακόμα και τα χριστιανικά ονόματά τους αλλάζουν με αρχαιοελληνικά. Δεν θέλουν τίποτε να τους θυμίζει την πίστη του Χριστού!

Το Βυζάντιο είναι γι’ αυτούς «η πιο σκοτεινή και εφιαλτική περίοδος της ιστορίας» και δεν αναγνωρίζουν σε αυτό κανενός είδους πολιτισμικό επίτευγμα. Τονίζουν εμφαντικά πως «στην πνευματική παρακμή συντέλεσε καίρια η κυριαρχία της εβραϊκής αντιλήψεως της ζωής» (περ. «Απολλώνειον Φως» Ιανουάριος – Φεβρουάριος 1998, σελ. 35). Ολόκληρη η χριστιανική τέχνη (ποίηση, λογοτεχνία, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, μουσική, γλυπτική κ.λπ.) θεωρείται ως «έκτρωμα» και «πολιτισμική παρακμή» δίχως καμία αξία! Αποκαλούν δε τους σύγχρονους Έλληνες Χριστιανούς ως «βυζαντινόπληκτους ρωμιούς» (περ. Διιπετές, ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο)! Θέλουν όμως να αγνοούν εσκεμμένα (έχοντας το σκοπό τους), πως χάρη στο Βυζάντιο και το μεγάλο πολιτισμό του, διασώθηκε η αρχαιοελληνική μας κληρονομιά!


Code:
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:   [b]ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ -  Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ[/b]

_________________
Υianni

"Είναι γεναιότερο και βασιλικότερο να νικάς τα πάθη και τις αδυναμίες σου, από το να νικάς στην μάχη τον εχθρό".
Ταδε εφη Μέγας Αλέξανδρος.
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: NEOΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 14 Jul 2009, 19:59 
Poster
Poster

Joined: 09 Oct 2008, 00:12
Posts: 63
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Μάλιστα. Ωραία πράματα...

_________________
-ΜΕΤΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
-ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗΝ!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: NEOΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 22 Jul 2009, 23:17 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 23 Aug 2008, 15:05
Posts: 740
Location: Β.ΕΛΛΑΔΑ
Has thanked: 59 time
Have thanks: 62 time
Highscores: 1
Περιμένω με αγωνία να δω το αλλαλούμ με αυτούς τους αρχαιολάτρες όταν κάποια στιγμή αναγκαστούν να γράψουν για τη θρησκεία τους , δηλαδή το operation αυτής .

_________________
Δεν υπάρχει ακριβής Αλήθεια των πραγμάτων, ούτε ισχυρίζομαι ότι γνωρίζω την Αλήθεια .
Με χαρακτήρισαν ημιμαθή και τους ρώτησα , γνωρίζετε τι σημαίνει μαθαίνω .


Top
 Profile  
 
 Post subject: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 18 Dec 2010, 19:58 
Power Member
Power Member
User avatar

Joined: 11 Apr 2010, 19:33
Posts: 600
Has thanked: 0 time
Have thanks: 19 time
Εντός της σεσαθρωμένης παλαιάς κοινωνίας διεμορφώθη κοινωνία ερρωμενεστέρα, η χριστιανική. Η πτώση του Ελληνισμού, ως ειδωλολατρικής θρησκείας, δεν ήταν αποτέλεσμα των αυτοκρατορικών μέτρων. Οι ναοί κατέπιπτον και η πίστις εμαραίνετο και εν γένει το αρχαίον θρήσκευμα εφθείρετο, αλλ' εφθείρετο ήρεμα ως εξ οργανικού θανατηφόρου νοσήματος μάλλον, ή δια πληγών έξωθεν καταφερομένων"
(Παπαρρηγοπούλου Κων. Ιστορία τού Ελληνικού Έθνους, τομ. 8, σελ. 204).

_________________
"Η Ρωμηοσύνη δεν αποδεικνύεται, περιγράφεται.
Δια τούτο τα παιδιά των Ρωμηών ή παραμένουν πιστοί και σκληροί Ρωμηοί ή φραγκεύουν ή εκτουρκεύουν
"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 18 Dec 2010, 20:15 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time
Όπως έχει ξεκινήσει να γίνεται και με τον Χριστιανισμό δηλαδή?

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 18 Dec 2010, 21:58 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 07 Oct 2008, 22:53
Posts: 619
Location: Athens
Has thanked: 42 time
Have thanks: 44 time
Highscores: 5
για να φανταστεις μια ωραια ημερα ολοι οσοι πιστευαν στην πατρωα θρησκεια αποφασησαν να γινουν χριστιανοι και μαζικα πηγαν στα ποταμια και βαφτιστικαν. Μετα ειπαν τη τα θελουμε αυτα τα παλιοιερα? Ας τα γκρεμισουμε. Τα γκρεμισαν και με τα υλικα εφτιαξαν τους νεους ναους μιας και πλεον ηταν ομαδικη η μεταστροφη προς τη νεα θρησκεια. Τα ειδαν αυτα οι αυτοκρατορες και εθαυμασαν το λαο. Ετσι αποφασισαν να βγαλουν μερικα διαταγματα ετσι απλα για να δικαιολογησουν το μεροκαματο

Και επειδη ολα αυτα εχουν ξαναειπωθει παρτε το link
Code:
http://eleysis69.wordpress.com/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%B3%CE%BC/

_________________
Image
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.


Άνθρωποι, άνθρωποι, αιμοχαρείς, αιμοδιψείς και αιμοβόροι!!!
Προς τι το αίμα, προς τι το μίσος, προς τι ο αλληλοσπαραγμός;
Για όλους υπάρχει γη, για όλους υπάρχει ήλιος!!
Το θεμέλιο της κοινωνίας η δικαιοσύνη και η αγάπη.
Μοίρα κοινή των ανθρώπων ο Θάνατος!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 18 Dec 2010, 22:19 
Power Member
Power Member
User avatar

Joined: 11 Apr 2010, 19:33
Posts: 600
Has thanked: 0 time
Have thanks: 19 time
Οι θεοί και οι θεές της αρχαιοελληνικής θρησκείας δεν ήταν τίποτε άλλο παρά προβολή αρρωστημένων ανθρωπίνων ψυχικών διαθέσεων. Είναι η «θεοποίηση» των ανθρωπίνων παθών των αρχόντων της εποχής εκείνης, η «νομιμοποίηση» των καταπιεστικών, ηθικών και ποινικών τους ατοπημάτων. Άλλωστε οι βασιλείς κατά ιόν Όμηρο καλούνται «Διογενείς» δηλαδή γενιά του Δία και η εξουσία τους είναι απόρροια της εξουσίας εκείνου
(Κ. DECHARME «Μυθολογία», τόμ. 1, σελ. 67).

_________________
"Η Ρωμηοσύνη δεν αποδεικνύεται, περιγράφεται.
Δια τούτο τα παιδιά των Ρωμηών ή παραμένουν πιστοί και σκληροί Ρωμηοί ή φραγκεύουν ή εκτουρκεύουν
"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 00:14 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010, 07:31

Με εξαίρεση την πενταετία 797- 802 μΧ που το λεγόμενο Βυζάντιο κυβερνήθηκε από μία γυναίκα, την Ειρήνη την Αθηναία, όλοι οι υπόλοιποι 91 αυτοκράτορες κατάγονται από μία πολυεθνική πανσπερμία ξένων φυλών, ένα μωσαϊκό αλλοφύλων ενίοτε βαρβάρων που κυβέρνησαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία σε φθίνουσα πορεία μέχρι την τελική της πτώση το 1453

H μοναδική Ελληνίδα αυτοκράτειρα Ειρήνη βαρύνεται με ένα αποτρόπαιο έγκλημα παιδοκτονίας που όμοιό του δεν έχει καταγράψει η ιστορία. Φανατισμένη θρησκομανής τύφλωσε τον γυιό της αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΣΤ΄και στην συνέχεια τον θανάτωσε επειδή ήταν εικονομάχος. Προηγουμένως δηλητηρίασε τον άνδρα της Λέοντα Δ΄ και δολοφόνησε με ακρωτηριασμό διάφορους στρατιωτικούς, καθώς και του έξι υιούς του Κωνσταντίνου Ε΄.
Οταν το 968 μ.Χ. απεσταλμένοι του Πάπα εγχείρισαν στον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά γράμματα του Ποντίφικα με την προσφώνηση «αυτοκράτωρ των Ελλήνων», ο Φωκάς τους έριξε στη φυλακή θεωρώντας την προσφώνηση τεραστία προσβολή. Το περιστατικό συνέβη σε μία εποχή την οποία η ελληνική ιστοριογραφία την θεωρεί Ελληνική.

Ο Μέγας λογοθέτης (πρωθυπουργός) του Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου, Θεόδωρος Μετοχίτης (αρχές 14ου αιώνα), θεωρούσε τους Έλληνες εχθρούς του κράτους και ευχόταν να εξολοθρευθούν με την βοήθειαν του Θεού, ενώ ο προοδευτικός θεολόγος Βαρλαάμ (14ος αιώνας) θα κατηγορηθεί, ανάμεσα στα άλλα, και σαν Ελληνομανής (Grekoman).Ονομα Αυτοκράτορα Εθνικότητα Περίοδος βασιλείας Παρατηρήσεις
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Κωνσταντίνος Α΄
Ιλλύριος 324-337 Γεννήθηκε στην Ναϊσσό (Νις της σημερινής Σερβίας). Η γυναίκα του Φάουστα ήταν Σύρια

Κωνσταντίνος Β΄ Ιλλύριος 337-340 Γυιός του Μ. Κωνσταντίνου

Κωνστάντιος Ιλλύριος 337-360

Κώνστας Ιλλύριος 337-350 Γυιός του Μ. Κωνσταντίνου

Ιουλιανός ο Παραβάτης Ιλλύριος 361-363

Ιοβιανός Ιλλύριος 363-364

Ουάλης Ιλλύριος 364-378

ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Θεοδόσιος ο Μέγας Ιβηρας 379-395 Γεννήθηκε το 347 στην πόλη Coca κοντά
στην Segovia της Ισπανίας

Αρκάδιος Ιβηρας - Γαλάτης 395-408 Γεννήθηκε στην Ισπανία

Θεοδόσιος Β΄ο Μικρός Ιβηρας 408-450

Μαρκιανός Ιλλύριος 450-457

ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΛΕΟΝΤΟΣ
Λέων Α΄ο Μάκελλος Δάκιος 457-474 Δακία: αρχαία χώρα της Ρουμανίας
Λέων Β΄ Ισαυρος 474 Ισαυρία: ορεινή περιοχή της ΝΑ Μικράς Ασίας κατοικούμενη από γηγενή λαό
Ζήνων Ισαυρος 474-491
Αναστάσιος Α΄ο Δίκορος Ιλλύριος 491-518 Γεννήθηκε στο Δυρράχιο

ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ
Ιουστίνος Α΄ Σλάβος 518-527
Ιουστινιανός ο Μέγας Σλάβος 527-565 Γεννήθηκε στο χωριό Ούσκοβο των Σκοπίων. Ονομαζόταν Ουτπράβα (Δίκαιος)
Ιουστίνος Β΄ Σλάβος 565-578 Ανηψιός του Ιουστινιανού
Τιβέριος Β Θράκας 578-582
Μαυρίκιος Αρμένιος 582-602
Φωκάς Θράκας 602-610
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ηράκλειος Αρμένιος 610-641 Μέλος της Αρμενικής δυναστείας των Αρσακιδών
Κωνσταντίνος Γ Αρμένιος 641
Ηρακλείονας Αρμένιος 641
Κώνστας Β Αρμένιος 641-668
Κωνσταντίνος Δ΄ Πωγωνάτος Αρμένιος 668 - 685
Ιουστινιανός Β΄ Ρινότμητος Αρμένιος 685 - 695 και 705- 711
Λεόντιος Αρμένιος 685 - 698
Τιβέριος Γ΄ Αψίμαρος Αρμένιος 698 - 705
ΕΚΤΟΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ - ΑΝΑΡΧΙΑ
Φιλιππικός ή Βαρδάνης Πάρθος 711-713
Αναστάσιος Β΄ Βάρβαρος 713 - 715
Θεοδόσιος Γ΄Αδραμιτινός Βάρβαρος 715 - 717
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΙΣΑΥΡΩΝ
Λέων Γ Ισαυρος ΄717-741 Ισαυρία: ορεινή περιοχή της ΝΑ Μικράς Ασίας κατοικούμενη από γηγενή λαό
Κωνσταντίνος Ε΄ Κοπρώνυμος Ισαυρος 741- 775
Λέων Δ΄ ο Χάζαρος Χαζάρος
(Τουρκικό φύλλο του Καυκάσου) 775 - 780
Κωνσταντίνος ΣΤ΄ Χάζαρος 780 - 797 Τυφλώθηκε από την μητέρα του Ειρήνη και στην συνέχεια δολοφονήθηκε
Ειρήνη η Αθηναία Ελληνίδα 797- 802 Καταγόταν από την γενιά των Σαραντάπηχων. Επανέφερε βίαια την εικονολατρία
Νικηφόρος Α΄ Αραβας 802 - 811
Σταυράκιος Αραβας 811
Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβές Αρμένιος 811- 813
Λέων Ε΄ Αρμένιος Αρμένιος 813 - 829
ΦΡΥΓΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ (Αμορίου)
Μιχαήλ Β΄ Τραυλός Φρύγας 820 - 829 Φρυγία: προϊστορικό βασίλειο στην κεντρική Μ. Ασία με γηγενείς Ινδοευρωπαίους κατοίκους που ήλθαν από τα Βαλκάνια τον 9ο αι.πΧ
Θεόφιλος Φρύγας 829 - 842
Μιχαήλ Γ΄ Μέθυσος Φρύγας 842 - 867
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ (ΑΡΜΕΝΙΚΗ) ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ
Βασίλειος Α΄ Αρμένιος 867-886
Λέων Στ΄ Σοφός Αρμένιος 886-912
Αλέξανδρος Αρμένιος 912-913
Κων/ος Ζ΄ Πορφυρογέννητος Αρμένιος 913-959
Ρωμανός Α΄Λεκαπηνός Καππαδόκης 919-944
Ρωμανός Β΄ Αρμένιος 959-963
Νικηφόρος Β΄Φωκάς Αρμένιος 963-969
Ιωάννης Τσιμισκής Αρμένιος 969-976
Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος Αρμένιος 976-1025
Κωνσταντίνος Η΄ Αρμένιος 1025-1028
Ρωμανός Γ΄ Αργυρός Αγνωστης εθνικότητας 1028-1034
Μιχαήλ Δ΄ Παφλαγόνας Παφλαγόνας 1034-1041
Μιχαήλ Ε΄ Καλαφάτης Παφλαγόνας 1041-1042
Θεοδώρα και Ζωή 1042
Κωνσταντίνος Θ΄ Μονομάχος Αγνωστης εθνικότητας 1042-1055
Θεοδώρα 1055-1056
Μιχαήλ ΣΤ΄ Στρατιωτικός 1056-1057
Ισαάκιος Α΄Κομνηνός Παφλαγόνας 1-57-1059
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΔΟΥΚΑΔΩΝ
Κωνσταντίνος Ι΄ Δούκας Παφλαγόνας 1059-1067
Ρωμανός Δ΄ Διογένης Βουλγαρο-Aρμένιος 1067-1071
Μιχαήλ Ζ΄ Δούκας Παραπινάκιος 1071-1078
Νικηφόρος Γ΄ Βοτανειάτης 1078-1081
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
Αλέξιος Α΄ Κομνηνός Αρμενο-Παφλαγόνας 1081-1118
Ιωάννης Β΄ Κομνηνός Αρμενο-Παφλαγόνας 1118-1143
Μανουήλ Α΄ Κομνηνός Αρμενο-Παφλαγόνας 1143-1180 Η μητέρα του Πυρίσκα ήταν Ουγγαρέζα πριγκήπισσα
Αλέξιος Β΄ Κομνηνός Αρμενο-Παφλαγόνας 1180-1183

Ανδρόνικος Α΄ Κομνηνός Αρμενο-Παφλαγόνας 1183-1185
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΑΓΓΕΛΩΝ
Ισαάκιος Β΄ Αγγελος Λύδος 1185-1195
Αλέξιος Γ΄ Αγγελος Λύδος 1195-1203
Ισαάκιος και Αλέξιος Δ΄ Αγγελος Λύδος 1203-1204
Αλέξιος Ε΄ Δούκας Μούρτζουφλος Αγνωστης εθνικότητας 1204
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΛΑΣΚΑΡΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Θεόδωρος Α΄ Λάσκαρις Περσο-Αρμένιος 1204-1222 Το όνομα Lascar είναι Περσικό και σημαίνει δυνατός
Ιωάννης Γ΄Δούκας Βατάτζης Περσο-Αρμένιος 1224-1254
Θεόδωρος Β΄Λάσκαρις Περσο-Αρμένιος 1254-1258
Ιωάννης Δ΄Λάσκαρις Περσο-Αρμένιος 1258-1261
ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ
Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος Παφλαγόνας 1261-1282 Παφλαγονία: προϊστορική χώρα της Μ. Ασίας με γηγενή πληθυσμό Ιρανών και Χετταίων
Ανδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος ο Γέρων Παφλαγόνας 1282-1328
Μιχαήλ Θ΄ Παλαιολόγος Παφλαγόνας 1295-1320
Ανδρόνικος Γ΄ Παλαιολόγος ο Νέος Παφλαγόνας 1328-1341
Ιωάννης Ε΄ Παλαιολόγος Παφλαγόνας 1341-1376
Ιωάννης ΣΤ΄ Καντακουζηνός 1341-1354
Ανδρόνικος Δ΄ Παλαιολόγος Παφλαγόνας 1376-1379
Ιωάννης Ε΄ Παλαιολόγος (2η φορά) Παφλαγόνας 1379-1391
Ιωάννης Ζ΄ Παλαιολόγος Παφλαγόνας 1390
Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος Παφλαγόνας 1391-1425
Ιωάννης Η΄ Παλαιολόγος Σερβο-Παφλαγόνας 1425-1448 Η μητέρα του ήταν Σερβίδα της δυναστείας Ντράγκατς του Πρίλεπ
Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Δραγάτσης Σερβο-Παφλαγόνας 1449-1453 Η μητέρα του ήταν Σερβίδα της δυναστείας Ντράγκατς του Πρίλεπ

πηγη
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&a ... 99&cid=122

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 00:37 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
επισης

Οι γενοκτονίες κατά των Ελλήνων : η καταστροφή του Ελληνικού Έθνους , του Ελληνικού Πολιτισμού της Ελληνικής Γραμματείας και της Ελληνικής Παιδείας .Ένα άλλο αποτρόπαιο έγκλημα κατά της Ελλάδας και σε συνέπεια κατά της ανθρωπότητας , ένα τραγικό θέατρο μίσους που και σήμερα αποκρύπτετε , διασώζει ο Ρωμαίος ιστορικός Αμμιανός Μαρκελλίνος στο 19ο βιβλίο του έργου του (*RERUM GESTARUM LIBRI XXXI*) 31 τόμων .Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος ήταν ο ιστορικός του Ρωμαίου Χριστιανού αυτοκράτορα Κωνστάντιου του Β΄, κατά την εποχή του οποίου άρχισαν οι πιό αποτρόπαιοι διωγμοί εναντίων των Ελλήνων .Στην σημερινή πόλη του Δυτικού Ισραήλ την Beth Sian , γνωστή στους Έλληνες όλους εκείνων των αιματοβαμμένων χρόνων ως Σκυθόπολης , τον 4ο αι. μ.χ. γύρω στο 341 λειτούργησε το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης , για δύο δεκαετίες (20 έτη) , δηλαδή καθ΄όλην την διάρκεια της κατοχής του Βυζαντινού θρόνου από τον δευτερότοκο γιο του Μεγάλου Κωνσταντίνου , τον Κωνστάντιο τον δεύτερο .

Η Σκυθόπολις υπήρξε ο τόπος συγκέντρωσης βασανισμού και θανάτωσης των Ελλήνων , όλων όσων δηλαδή αρνήθηκαν να ασπασθούν το δόγμα του Χριστιανισμού . Αναφερόμενος ο Εμμανουήλ Ροΐδης στου Αμμιανού Μαρκελλίνου το Ιστορικά , γράφει στο έργο του *Πάπισσα Ιωάννα* σημ. 200 :*Ήρκει να κατηγορηθή τις (κάποιος Έλληνας – Εθνικός) υπό κακόβουλου κατασκόπου ότι έφερε τον τράχηλο φυλακτήριον κατά του πυρετού , ή εφάνη παρακαθήμενος πλησίον τάφου ή ερειπίου ίνα καταδικασθή εις θάνατον ως ειδωλολάτρης ή νεκρομάντις . Εκ΄των απώτατων άκρων της αυτοκρατορίας εσύρεντο αλυσόδετοι πάσης τάξεως και ηλικίας πολίται (Έλληνες) ων οι μεν απέθνησκον καθ΄οδόν , οι δε εν τοις δεσμοτηρίσις , οι δε επιζώντες εστέλλοντο εις Σκυθόπολις … πόλιν όπου είχον στηθή τα βασανιστήρια και το σφαγείον* . Ammianus Marceihnus *History Books 14- 19 : (Laesae maiestatis multi arcessiti dammati (12)) Constantius Et Gallus . Harvard University Press . John C. Polfe)Το σφαγείον της Σκυθόπολης υπήρξε επινόηση – ενός νοσηρού εγκεφάλου – του Επισκόπου Αλεξάνδρειας Γεωργίου . Σκοπός του Γεωργίου ήταν η καθολική εξόντωση των Ελλήνων – η γενοκτονία αυτών – καθώς εκείνοι εστέκοντο ως αρνητές του Χριστιανισμού .

Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος Β΄ δέχθηκε και έστειλε στην Ανατολή τον αρχιγραμματέα της Αυλής του τον Παύλο , περιβόητο για την σκληρότητά του , αποκαλούμενο και *Τάρταρο* .

Αυτός ο Παύλος και ο Γεώργιος σε συνεργασία οργάνωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθόπολης .

Γράφει ο Αμμιανός Μαρκελλίνος : Το ανθρωπόμορφο αυτό κτήνος , ο Παύλος , διέθετε τόση εξουσία και δύναμη ώστε *με ένα νεύμα του μόνο εξηρτάτο η ζωή όλων όσων περπατούσαν στην γη* . 19 : 12, 13Αναφέρει ο Ροΐδης , ανακαλώντας τα ιστορικά του Αμμιανού Μαρκελλίνου , μεθόδους βασανιστηρίων εναντίων των Ελλήνων :

*Εις την Σκυθόπολιν όπου είχε στηθή το χριστιανικό κρεουργίον….Εκεί συνεδρίαζαν ευσεβείς δικασταί (χριστιανοί ευσεβείς) αμιλλώμενοι τις πλοίονας ειδωλολάτρας (Έλληνες Εθνικούς) να οπτήση επί σχάρας , να βράση εντός ζέοντος ελαίου , ή να κατακόψη μεληδόν* .

Η Σκυθόπολης και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί 20 συνεχή έτη αποκαλύπτουν:1ον : Τον τρόπο με τον οποίο επεβλήθη ο χριστιανισμός στον Ελληνικό κόσμο.2ον : Τον λόγο και τον βάρβαρο απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο κατεστράφη ο λαμπρότερος πολιτισμός της Γης και οι δημιουργοί αυτού – οι Έλληνες .3ον : Αποκαλύπτουν επίσης γιατί τα μετέπειτα Ρωμαϊκά (Βυζαντινά) αυτοκρατορικά διατάγματα που θεσμοθετούσαν την *επί Ελληνισμού θανατική καταδίκη* εφαρμόσθηκαν χωρίς καμία αντίδραση ή εξέγερση , όπως χωρίς καμία αντίσταση από τους Έλληνες επήλθε ο αφανισμός 80 και πλέον πόλεων της κυρίως Ελλάδας από τον Χριστιανό Αλάριχο , μετά Βυζαντινής αυτοκρατορικής διαταγής σαράντα (40) χρόνια αργότερα .4ον :Αποκαλύπτουν επίσης αυτά τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Σκυθόπολη ότι : δεν υπήρξε ποτέ Ελληνικότητα του Βυζαντίου , ούτε ποτέ Ελληνορωμαϊκό κράτος , εφ΄όσον ήταν οι εκχριστιανισμένοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες του Βυζαντίου που άρχισαν τους διωγμούς κατά των Ελλήνων . Ούτε δε ποτέ υπήρξε ελληνοχριστιανισμός , εφ΄όσον ήταν οι Ταγοί της χριστιανοσύνης και το εβραιογενές χριστιανικό δόγμα που :- Έσβησαν τα Φώτα του Ελληνικού Πνεύματος .- Κατέστρεψαν την Ελληνική Παιδεία .- Κατεδάφισαν τα αμίμητα αρχαία Ελληνικά αριστουργήματα χωρίς να αφήσουν ούτε μία πόλη όρθια .- Έκαψαν τις βιβλιοθήκες και εκατοντάδες χιλιάδες τόνων Ελληνικά επιτεύγματα εις όλους τους κλάδους των επιστημών , κατά 99,99% κατέστρεψαν την Ελληνική Γραμματεία .- Σχεδόν αφάνισαν την Ελληνική φυλή από τον πλανήτη γη , επιφέροντας της πολλές γενοκτονίες .- Παρέδωσαν την σβήνουσα Ελλάδα στους Τούρκους και- κατάντησαν τους Έλληνες πολιτιστικά στείρους .

Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές εκείνων των Ρωμαιοβυζαντινών χρόνων οι συνεχείς διώξεις και γενοκτονίες κατά των Ελλήνων πήραν την ζωή 19.000.000 + Ελλήνων από τα 20.000.000 . Λιγότεροι από 1.000.000 επέζησαν εφ΄ όσον μετά βίας και τρόμου έσκυψαν κεφαλή προς το εβραιογενές θεό και το χριστιανικό του δόγμα , όπου η κύρια εντολή αυτού ήταν και είναι :Λέγει ο Ιησούς Χριστός : *Όσο για τους εχθρούς μου , αυτούς που δεν με θέλησαν για βασιλιά τους φέρτε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου* . *Κατά Λουκάν* (ΙΘ΄, 27) .Και προστάζει ο Πατέρας του Ιεχωβά του οποίου εκλεκτός λαός είναι οι Εβραίοι : *εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών επί τα τέκνα των Ελλήνων* . (*Ζαχαρίας* Θ΄13 – 15) .Note : ΣημείωσηΓια λόγους φορολογικούς κυρίως , από τον αυτοκράτορα Καρακάλλα , το έτος 212 μ.χ. , με την *CONSTITUTIO ANTONIANA* απονεμήθηκε η ιδιότης του Ρωμαίου πολίτου σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας .

Έτσι οι Έλληνες εθεωρούντο πια ρωμαίοι υπήκοοι και η ταυτότητά τους εκτός του ότι καταδιώχθηκε και κατεστράφηκε *δια ποινής θανάτου* από το χριστιανικό κατεστημένο , υπέφερε και την ρωμαϊκή πολιτική αλλοίωση .Ammianus Marcellinus with an English Translation by John C. Rolfe P.H.D. LITT. D. UNIVERSITY OF PENNSYLVANIA IN THREE VOLUMESLondon , William Heinemamm LTD Cambridge Massachusetts , Harvard University Press MCMLYILook also LOEB CLASSICAL LIBRARY Books 14 – 19 , ISBN 0-674-99331-4


ακομα δε χορτασατε αιμα,και τωρα κυνηγατε χιμαιρες?
ε,ποσο πια?

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 01:54 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 07 Oct 2008, 22:53
Posts: 619
Location: Athens
Has thanked: 42 time
Have thanks: 44 time
Highscores: 5
GLADIATOR wrote:
Είναι η «θεοποίηση» των ανθρωπίνων παθών των αρχόντων της εποχής εκείνης, η «νομιμοποίηση» των καταπιεστικών, ηθικών και ποινικών τους ατοπημάτων


Εαν λεμε οτι η λατρεια των προγονων μας δημιουργουσε καταπιεση τοτε τη να πει και ο χριστιανισμος? Φερε μονο στο μυαλο σου τα πιο απλα πραγματα και θα δεις οτι ειναι απογορευμενα απο την θρησκεια σου. Εκτος απο τις απογορευσεις απο τον ιδιο το θεο σας δες και ποσες ακομα απογορευσεις εχουν επιβαλει στους πιστους σας η "κεφαλες" της εκλησσιας. Κανε μια ερευνα και δες ποσα πραγματα απογορευονται. Δεν λεω οτι στην προηγουμενη κατασταση ηταν ολα τελεια αλλα δεν ημουν και εκει για να το ξερω. Παντως ιερειες γυναικες υπηρχαν. Τοτε η γυναικα δεν θεωρουταν αναξια για να κατεχει ιερατικο αξιωμα. Μονο στα μονοθεικα καθεστωτα εκδικηθηκαν τοσο πολυ τη γυναικα. Μονο στα ιουδαικα-χριστιανικα-μουσουλμανικα κρατη θεωρηθηκε η γυναικα οχι ανθρωπινο ειδος. Μονο στα ιουδαικα-χριστιανικα-μουσουλμανικα κρατη θεωρηθηκε ο ερωτας αποβλητος.
Και η λιστα ειναι ατελειωτη.
Ευτηχως υπαρχουν πολλα βιβλια που μπορεις να βρεις και να διαβασεις και να επαλιθευσεις τα οσα σου λεω. Κανε μια ερευνα και μετα ξανασκεψου το ποσο αδικεις με την αγνοια σου τον πολιτισμο που αναπτυχθηκε σε αυτη τη γωνιτσα απο Ελληνες και οχι απο Ρωμιους. Απο σκεπτομενους και οχι κατευθυνομενους ανθρωπους. Απο ανθρωπους που ηταν ανεκτικοι απεναντι στον συνανθρωπο τους και που ναι κανανε λαθη καποιες φορες ασυγχωρητα αλλα παντα λαθη που γινονται απο ανθρωπους για ανθρωπους.
Απεναντι στη λαιλαπα που λεγεται χριστιανισμος τη βλεπεις να ειναι ιδιο? Η πιστη? Η θρησκεια? η λατρεια? οι πιστοι? το ιερατειο δεν το βαζω γιατι παντα κατευθυνε το κοσμο για ιδιο οφελος.ορθοδοξι
Ελληνισμος ή ορθοδοξια
Ερωτας ή μαλακια
χαρα ή αηδια
παραδεισος ή αβυσσος

_________________
Image
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.


Άνθρωποι, άνθρωποι, αιμοχαρείς, αιμοδιψείς και αιμοβόροι!!!
Προς τι το αίμα, προς τι το μίσος, προς τι ο αλληλοσπαραγμός;
Για όλους υπάρχει γη, για όλους υπάρχει ήλιος!!
Το θεμέλιο της κοινωνίας η δικαιοσύνη και η αγάπη.
Μοίρα κοινή των ανθρώπων ο Θάνατος!
vgs has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 09:49 
Power Member
Power Member
User avatar

Joined: 11 Apr 2010, 19:33
Posts: 600
Has thanked: 0 time
Have thanks: 19 time
vgs wrote:
GLADIATOR wrote:
Είναι η «θεοποίηση» των ανθρωπίνων παθών των αρχόντων της εποχής εκείνης, η «νομιμοποίηση» των καταπιεστικών, ηθικών και ποινικών τους ατοπημάτων


Εαν λεμε οτι η λατρεια των προγονων μας δημιουργουσε καταπιεση τοτε τη να πει και ο χριστιανισμος? Φερε μονο στο μυαλο σου τα πιο απλα πραγματα και θα δεις οτι ειναι απογορευμενα απο την θρησκεια σου. Εκτος απο τις απογορευσεις απο τον ιδιο το θεο σας δες και ποσες ακομα απογορευσεις εχουν επιβαλει στους πιστους σας η "κεφαλες" της εκλησσιας. Κανε μια ερευνα και δες ποσα πραγματα απογορευονται. Δεν λεω οτι στην προηγουμενη κατασταση ηταν ολα τελεια αλλα δεν ημουν και εκει για να το ξερω. Παντως ιερειες γυναικες υπηρχαν. Τοτε η γυναικα δεν θεωρουταν αναξια για να κατεχει ιερατικο αξιωμα. Μονο στα μονοθεικα καθεστωτα εκδικηθηκαν τοσο πολυ τη γυναικα. Μονο στα ιουδαικα-χριστιανικα-μουσουλμανικα κρατη θεωρηθηκε η γυναικα οχι ανθρωπινο ειδος. Μονο στα ιουδαικα-χριστιανικα-μουσουλμανικα κρατη θεωρηθηκε ο ερωτας αποβλητος.
Και η λιστα ειναι ατελειωτη.
Ευτηχως υπαρχουν πολλα βιβλια που μπορεις να βρεις και να διαβασεις και να επαλιθευσεις τα οσα σου λεω. Κανε μια ερευνα και μετα ξανασκεψου το ποσο αδικεις με την αγνοια σου τον πολιτισμο που αναπτυχθηκε σε αυτη τη γωνιτσα απο Ελληνες και οχι απο Ρωμιους. Απο σκεπτομενους και οχι κατευθυνομενους ανθρωπους. Απο ανθρωπους που ηταν ανεκτικοι απεναντι στον συνανθρωπο τους και που ναι κανανε λαθη καποιες φορες ασυγχωρητα αλλα παντα λαθη που γινονται απο ανθρωπους για ανθρωπους.
Απεναντι στη λαιλαπα που λεγεται χριστιανισμος τη βλεπεις να ειναι ιδιο? Η πιστη? Η θρησκεια? η λατρεια? οι πιστοι? το ιερατειο δεν το βαζω γιατι παντα κατευθυνε το κοσμο για ιδιο οφελος.ορθοδοξι
Ελληνισμος ή ορθοδοξια
Ερωτας ή μαλακια
χαρα ή αηδια
παραδεισος ή αβυσσος


Φίλτατε ορώ πως δεν το κατέχεις το θέμα
και για τον λόγο αυτό θα σου επισημανω τα εξης.
Η γυναίκα όπως και το παιδί στην αρχαία ελληνική κοινωνία ήταν res(πραγμα)
Αν κάποιος σκότωνε γυναίκα και αποζημίωνε τον πατέρα της
ή
τον σύζυγο δεν εδιώκετο.
Η μαρτυρία της γυναικός δεν θεωρείτο αξιόπιστη,σε δικαστήριο.
Η γυναίκα απαγορευόταν να συμμετέχει στα κοινά και στην ψήφο.
Η μονη προοπτική της γυναικός ήτο
να γίνει πόρνη.
Δεν μπορούσε γυναίκα να αθληθεί.
Ο Αριστοτέλης στην ποιητική του φίλτατε
αναφερει πως ένας τραγωδός είναι καλός όταν το έργο του μπορεί να κατανοηθεί
απο τη γυναίκα,
η οποία είναι κατώτερη διανοητικά απο τον ανδρα και λίγον ανώτερη απο τα ζώα.
Ο Πλωτίνος κατηγορεί τους χριστιανούς ότι εξίσωσαν την γυναίκα με τον άνδρα και έτσι κατεστρεψαν την τάξιν της φύσεως.
Αγιος Γρηγόριος Ναζιανζηνός, Λόγος Λζ΄ 6-7
«Οράτε τό ίσον τής νομοθεσίας. Είς ποιητής ανδρός καί γυναικός, είς χούς αμφότεροι, εικών μία, νόμος είς, θάνατος είς, ανάστασις μία. Ομοίως εξ ανδρός καί γυναικός γεγόναμεν΄ έν χρέος παρά τών τέκνων τοίς γονεύσι οφείλεται.Θα επανέλθω αν ο Χριστός θελήσει...................

_________________
"Η Ρωμηοσύνη δεν αποδεικνύεται, περιγράφεται.
Δια τούτο τα παιδιά των Ρωμηών ή παραμένουν πιστοί και σκληροί Ρωμηοί ή φραγκεύουν ή εκτουρκεύουν
"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 12:42 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
http://www.imma.edu.gr/macher/hm/hm_mai ... /D2.5.html

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 14:50 
Power Member
Power Member
User avatar

Joined: 11 Apr 2010, 19:33
Posts: 600
Has thanked: 0 time
Have thanks: 19 time
Και ποιοι είναι εκείνοι τους οποίους εξέλεξε ο Κύριος, για να ντροπιάσουν τους σοφούς του κόσμου; Αλιείς στο επάγγελμα, δηλαδή αγράμματοι και πεινασμένοι, δώδεκα τον αριθμό, δηλαδή πολύ λίγοι. Πορευθέντες εις τον κόσμο και κηρύξετε το Ευαγγέλιο.
Οι δώδεκα έγιναν αναρίθμητοι εγέμισαν όλην την γή. Βλέπω και επάνω εις τρόπαια του Καπιτωλίου της Ρώμης υψώθη ο Σταυρός του Χριστού, βλέπω και εις την Αθήνα έπεσε ο βωμός ο αφιερωμένος εις τον άγνωστον Θεό, και προσκυνείται ο Εσταυρωμένος.
Οι διώκται πράγματι θα πεθάνουν.

_________________
"Η Ρωμηοσύνη δεν αποδεικνύεται, περιγράφεται.
Δια τούτο τα παιδιά των Ρωμηών ή παραμένουν πιστοί και σκληροί Ρωμηοί ή φραγκεύουν ή εκτουρκεύουν
"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 18:15 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
το συμπερασμα που βγαζουμε απο το παραπανω κειμενο ειναι οτι
οι αγραμματοι και οι πεινασμενοι αποτελουν τον πιο ευκολοπιστο και
τον πιο φανατισμενο οχλο.

πρωτος διδαξας
ιησους χριστος(?) ο ναζωραιος

δευτεροι διδαξαντες

12 αποστολοι(?)....

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 19:13 
Power Member
Power Member
User avatar

Joined: 11 Apr 2010, 19:33
Posts: 600
Has thanked: 0 time
Have thanks: 19 time
Τους 3 πρωτους αιώνες μετά Χριστόν,
έχουμε 12 εκατομμύρια μάρτυρες,
μεταξύ τους υπήρχαν πλουσιοι πτωχοί αγράμματοι μορφωμένοι στρατιώτες γυναίκες παιδιά
νήπια.
όλοι τούτοι πέθαναν για μιά ιδέα και ένα ψέμα λόγω άγνοιας?


Σου έγραψα πιο πάνω ότι τα επιχειρηματά σου πρεπει να είναι ατράνταχτα,
για να μπορείς να πείσεις τον εαυτόν σου πρώτα και υστερα να
επιχειρήσεις να δώσεις στοιχεία των πιστεύων σου και στους γύρω.
Σύ όμως παπαγαλίζεις κείμενα που βρήκες στο διαδύκτιο δίχως γνώση του αντικειμένου.

Πρεπει να έχεις βίωμα φίλτατε για να γράψεις.

Η ημιμαθεια είναι χειροτερη απο την αμαθεια.

_________________
"Η Ρωμηοσύνη δεν αποδεικνύεται, περιγράφεται.
Δια τούτο τα παιδιά των Ρωμηών ή παραμένουν πιστοί και σκληροί Ρωμηοί ή φραγκεύουν ή εκτουρκεύουν
"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 19:22 
Power Member
Power Member
User avatar

Joined: 11 Apr 2010, 19:33
Posts: 600
Has thanked: 0 time
Have thanks: 19 time
Το ακαθόριστο μόρφωμα ήτο το χαρακτηριστικο της αρχαιοελληνικής θρησκείας.
Τούτο μόνιμη μορφή ουδέποτε είχε.
Ανθρωποθυσίες,παιδεραστίες,και η ΄΄ιερη΄΄πορνεία ηταν καθημερινό φαινόμενο καθόλη της διαρκεια της αρχαιοελληνικής Ελλάδος.
Οι ξενόφερτοι ψευδοθεοι απο την Αίγυπτο ζητούσαν αίμα και σώμα για την δίψα τους.
«...Δώδεκά τε θεών επωνυμίας έλεγον πρώτους Αιγυπτίους νομίσαι και Έλληνας παρά σφέων αναλαβείν, βωμούς τε και αγάλματα και νηούς θεοίσι απονείμαι σφέας πρώτους και ζώα εν λίθοισι εγγλύψαι...»Ιστορίαι Β' 4:Ηρόδοτος
Ετσι ευκόλως οι δύστυχοι ειδωλολάτρες Ελληνες
πείστηκαν και έδωσαν μέρος του βίου τους μόνον σε αυτούς.

_________________
"Η Ρωμηοσύνη δεν αποδεικνύεται, περιγράφεται.
Δια τούτο τα παιδιά των Ρωμηών ή παραμένουν πιστοί και σκληροί Ρωμηοί ή φραγκεύουν ή εκτουρκεύουν
"


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: NEOΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 20:51 
Guest
Guest

Joined: 15 Jun 2010, 20:04
Posts: 2
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Παιδιά είμαι σχετικά καινούριο μέλος , και θα ήθελα να πω κάτι περί του θέματος : θεωρώ σωστά πολλά από αυτά που λένε οι νεοπαγανιστές και γενικότερα αυτοί που βλέπουν κάποια πράγματα πέρα από αυτά που διδάσκονται όλοι οι χριστιανοί (από παπάδες ή καθηγητές θρησκευτικών) ,και χωρίς να προσπαθώ να ανακαλύψω τα κίνητρα του κάθε λεγόμενου νεοπαγανιστή ή όπως αλλιώς θέλετε να τον πείτε , γιατί δεν είστε λίγο πιο ανοικτοί σε αυτά που λένε;Γιατί ναι μεν μπορεί να λατρεύονταν διαφορετικές θεότητες σε κάθε εποχή (θεωρώ καθαρά ελληνική εποχή τις απαρχές του ελληνισμού εως την ρωμαϊκή κατάκτηση) , αλλά τα κύρια θρησκεία ήταν αυτή του 12θεου. Ακόμα υπάρχουν πάρα πολλές μαύρες κηλίδες στην ιστορία της εκκλησίας -(πχ. Ες έδαφος φέρειν , σφαγές των ''παγανιστικών'' πληθυσμών κ.ο.κ.) τις οποία κανένας δεν διδάσκεται ποτέ στο σχολείο , αν και κανονικά θα έπρεπε γιατί είναι μέσα στα χρονικά πλαίσια που διδασκόμαστε.Παράλληλα μπορείς να εμπιστευτείς ολοκληρωτικά ένα καθαρά πολιτικών σκοπιμοτήτων σώμα -την εκκλησία-, για να σου υποδείξει το τι είναι αλήθεια περί Χριστού και Χριστιανισμού (θυμηθείτε ότι μόλις 4 ευαγγέλια επιλέχθηκαν ,για να μην αναφερθούμε στον τρόπο).Τέλος σκεφτείτε την πίεση που ασκεί η εκκλησία σε αλλόθρησκους (ιδιαίτερα αυτήν στους αιώνες του Βυζαντίου, που ήταν παντοδύναμη) και θα καταλάβετε από που πηγάζουν οι απειλές - εξάλλου ο Χριστός είπε μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν...Αυτά ,μερικές από τις σκέψεις μου.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: NEOΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 20:55 
Guest
Guest

Joined: 15 Jun 2010, 20:04
Posts: 2
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Ακόμα δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται λίγο πιο αντικειμενικές πηγές , όσον αφορά τους συγγραφείς; και παραθέτω σύνδεσμο για να καταλάβετε http://www.scribd.com/doc/7011279/- (ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ μου φαίνεται ότι γράφει)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 21:13 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
GLADIATOR
Τους 3 πρωτους αιώνες μετά Χριστόν,
έχουμε 12 εκατομμύρια μάρτυρες,
μεταξύ τους υπήρχαν πλουσιοι πτωχοί αγράμματοι μορφωμένοι στρατιώτες γυναίκες παιδιά
νήπια.
όλοι τούτοι πέθαναν για μιά ιδέα και ένα ψέμα λόγω άγνοιας?

δεν αμφιβαλλω οτι υπηρξαν μαρτυρες του χριστου.
Το θεμα ειναι τι εφταιξαν οι καυμενοι αρχαιοι Ελληνες?
Επειδη η Ρωμη ειχε ασπαστει την θρησκεια τους(Ελληνων),επρεπε να ξεσπασουν(Χριστιανοι) σε αυτους(Ελληνες)?επειδη δεν μπορουσαν να ξεσπασουν(Χριστιανοι) στην αρχουσα αρχη(Ρωμη)?
Ποιο το σκεπτικο?

οσο για τις ανθρωποθυσιες που λες,ριξε μια ματια στα προηγουμενα Posts που σου παραθεσα περι ανθρωποθυσιων
και στα "ιερα κειμενα" του Γιαχβε,που δεν ειναι και τοσο αθωα οσο νομιζεις

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Last edited by MJOLNIR on 19 Dec 2010, 22:10, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ
Unread postPosted: 19 Dec 2010, 21:58 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 22 Apr 2009, 15:34
Posts: 1344
Location: ATHENS
Has thanked: 73 time
Have thanks: 359 time
Highscores: 15
GLADIATOR wrote:
Το ακαθόριστο μόρφωμα ήτο το χαρακτηριστικο της αρχαιοελληνικής θρησκείας.
Τούτο μόνιμη μορφή ουδέποτε είχε.
Ανθρωποθυσίες,παιδεραστίες,και η ΄΄ιερη΄΄πορνεία ηταν καθημερινό φαινόμενο καθόλη της διαρκεια της αρχαιοελληνικής Ελλάδος.
Οι ξενόφερτοι ψευδοθεοι απο την Αίγυπτο ζητούσαν αίμα και σώμα για την δίψα τους.
«...Δώδεκά τε θεών επωνυμίας έλεγον πρώτους Αιγυπτίους νομίσαι και Έλληνας παρά σφέων αναλαβείν, βωμούς τε και αγάλματα και νηούς θεοίσι απονείμαι σφέας πρώτους και ζώα εν λίθοισι εγγλύψαι...»Ιστορίαι Β' 4:Ηρόδοτος
Ετσι ευκόλως οι δύστυχοι ειδωλολάτρες Ελληνες
πείστηκαν και έδωσαν μέρος του βίου τους μόνον σε αυτούς.@GLADIATOR
Το Θέμα σου από την ενότητα Περίεργες Οντότητες, " ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ", το συγχώνευσα με το προϋπάρχων!

_________________
Υianni

"Είναι γεναιότερο και βασιλικότερο να νικάς τα πάθη και τις αδυναμίες σου, από το να νικάς στην μάχη τον εχθρό".
Ταδε εφη Μέγας Αλέξανδρος.
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 73 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred