Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 6   [ 102 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 20 Aug 2012, 11:58 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 06 Jun 2008, 13:01
Posts: 816
Has thanked: 155 time
Have thanks: 207 time
Οι ανθρωποθυσίες της Κρόνιας λατρείας και η εγκατάστασή της στα (Ιερο)Σόλυμα

Στην αυγή της "επίσημης" καταγεγραμμένης ιστορίας (δηλ. περίπου στην τέταρτη χιλιετία π.Χ.) οι Έλληνες -αφού συνήλθαν από τις καταστροφές που τους προξένησε ο μεγάλος κατακλυσμός (ο οποίος εξαφάνισε στο βυθό του Αιγαίου τον εξελιγμένο πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό της Αιγηίδος)- εμφανίστηκαν ξανά στο προσκήνιο. Διοικητικό και πολιτισμικό κέντρο αναδείχθηκε τότε η Κρήτη, η οποία, στηριζόμενη στην ναυτική της υπεροπλία, επανένωσε μέσω των θαλασσίων οδών τους διεσπαρμένους σε Ευρώπη, Ασία και Β. Αφρική εναπομείναντες Έλληνες, δίνοντας ταυτόχρονα μέσω του εμπορίου την ευκαιρία για πολιτισμική αναγέννηση και των υπολοίπων λαών.

Ο ηγέτης της Κρήτης Μίνωας αναγνωρίστηκε πρώτος μεταξύ των Ελλήνων βασιλέων και ηγεμόνων. Παράλληλα ο ίδιος φρόντισε για την επέκταση της εξουσίας του και σε εδάφη μη Ελληνικά, δημιουργώντας νέες αποικίες κοντά στις πληγείσες και αδύναμες πλέον προκατακλυσμιαίες Ελληνικές εστίες της Μικράς Ασίας, της μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου, φθάνοντας ακόμα και μέχρι την Ιρλανδία σύμφωνα με Ιρλανδικές παραδόσεις των Δρυΐδων.

Παρά την προσπάθεια του Μίνωα να ενδυναμώσει τον Ελληνισμό, από νωρίς εκδηλώθηκε έντονη συνωμοτική αντίδραση και αντίσταση στο έργο του. Αυτή προέρχονταν από τους οπαδούς της παλαιάς Κρόνιας τυραννίας, η οποία είχε ηττηθεί στον πόλεμο του Δία κατά των υιών του Κρόνου Τιτάνων (Τιτανομαχία). Οι Κρόνιοι μεταξύ άλλων ευθύνονται και για τον παγκόσμιο-εμφύλιο πόλεμο Αιγαίων και Ατλάντων το 9.500 π.Χ. (η χρονολογία αυτή δίνεται από τον Πλάτωνα στον "Τίμαιο"). Ο πόλεμος αυτός είχε λήξει με την ήττα και καταστροφή της Κρόνιας Ατλαντίδος.

Αν και είχαν νικηθεί κατά κράτος από τις Διογενείς δυνάμεις, οι λειτουργοί και οπαδοί του Κρόνου συνέχισαν να αντιμάχονται "υπογείως" όσους βίωναν και εξάπλωναν την κοσμοθεωρία που είχε εγκαθιδρύσει ο Ζευς ως οικουμενικός βασιλέας. Η ιδεολογία του Διός κατά την πάροδο των αιώνων εξελίχθηκε, για να καταλήξει σε ότι ονομάζουμε σήμερα Ελληνισμός.

Ο Μίνως λοιπόν σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα ήταν ένας ηγέτης που άνηκε στο στρατόπεδο των Διογενών, όπως μαρτυρεί και ο Όμηρος (Οδύσσεια, ραψωδία τ, στοίχος 179): "Πόλη μεγάλη είναι η Κνωσός της Κρήτης, όπου ο Μίνωας, του Δία συνομιλητής, βασίλευε εννέα χρόνια". Άρα ο Μίνως, και λόγω αξιώματος, ήταν ο κυριότερος εχθρός των Κρονίων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη η περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η εποχή της μεγάλης σύγχυσης, εφ' όσον ο κόσμος είχε προέλθει από μία παγκόσμια καταστροφή. Φυσικά στο επίκεντρο του προβλήματος βρίσκονταν η ανθρωπότητα, που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της μετά από περίπου 4 χιλιετίες ημιάγριας κατάστασης. Ωστόσο καθ΄ όλη τη μακρά αυτή περίοδο βαρβαρότητας η απαραίτητη σπερματική γνώση (μαγιά) για την παλινόρθωση του πολιτισμού είχε σωθεί από τα ιερατεία του Διός στις βιβλιοθήκες των ναών, όπως ομολογεί στον Τίμαιο του Πλάτωνας ο αιγύπτιος ιερέας Σόγχιτος απευθυνόμενος στον Σόλωνα.

Οι Κρόνιοι από την άλλη μεριά δεν παρέδωσαν τα όπλα. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το χάος που επικράτησε εξαιτίας του κατακλυσμού, ώστε να επιβάλουν δια της πλαγίας οδού (δηλ. μέσω της θρησκείας) την τυραννία τους στους δυστυχείς ανθρώπους. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της Κρόνιας λατρείας ήταν οι ανθρωποθυσίες, και αυτή είναι μία πληροφορία που την αντλούμε από τον Πλούταρχο. Βεβαίως τα ιερατεία του Διός δεν έμειναν αδρανή. Οι τιμωρίες για τους οπαδούς του Κρόνου ήταν υποδειγματικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι του Λυκάωνος, βασιλιά της Αρκαδίας. Ο Παυσανίας στα "Αρκαδικά" του καταγράφει το περιστατικό: "Κατά τη γνώμη μου ο Λυκάων ήταν σύγχρονος με τον βασιλιά των Αθηναίων Κέκροπα, όμως οι δύο τους δεν υπήρξαν εξίσου συνετοί στην αναζήτηση του καλύτερου τρόπου λατρείας: ο Κέκρωψ ονόμασε πρώτος τον Δία ύπατο (ύψιστο θεό) και έκρινε, πως δεν είναι σωστό να θυσιάσει ζωντανή ύπαρξη και πρόσφερε στο βωμό γλυκίσματα του τόπου, που τα ονομάζουν πελάνους ακόμα και τώρα οι Αθηναίοι. Ο Λυκάων όμως έφερε πάνω στο βωμό του Λύκαιου Δία ανθρώπινο βρέφος και θυσίασε το βρέφος, για να βρέξει το βωμό με αίμα" (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις, "Αρκαδικά",VIII, 2, 3-3.1).

Μετά την βεβήλωση του βωμού ο Ζευς τιμώρησε τον Λυκάωνα και τον μεταμόρφωσε σε λύκο. Ο Παυσανίας, όπως φαίνεται και από το κείμενο, επιδοκιμάζει τον Διογενή Κέκρωπα τον οποίο αποκαλεί συνετό στην αναζήτηση του σωστότερου τρόπου λατρείας. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι η αντιπαράθεση Κρονίων και Διογενών συνεχίστηκε με την μορφή σύγκρουσης ιερατείων που πρέσβευαν την μία ή την άλλη κοσμοθεωρία.

Η ίδρυση των (Ιερο)Σολύμων από Κρόνιους

Η άνοδος του Μίνωα στον θρόνο της Κρήτης σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τους οπαδούς του Κρόνου, οι οποίοι συσπειρώθηκαν γύρω από τον Σαρπηδόνα, αδερφό του Μίνωα. Ο Ηρόδοτος αναφέρει: "Όταν τα παιδιά της Ευρώπης, ο Σαρπηδών και ο Μίνως, μάλωσαν για την βασιλεία και επικράτησε ο Μίνωας, ο Σαρπηδών έφυγε μαζί με τους συντρόφους του. Οι εξόριστοι έφθασαν στην Μιλυάδα της Ασίας, όπου σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι. Τότε λέγονταν Μιλυάδα και οι Μιλύες λέγονταν Σόλυμοι. Βασιλιάς ήταν ο Σαρπηδών..." ("Κλειώ", 173).

Όπως λεει ο Ηρόδοτος, η εξέγερση των Κρονίων με ηγέτη των Σαρπηδόνα απέτυχε. Ο Μίνωας τους εξόρισε στην Μέση Ανατολή όπου και πήραν το όνομα Σόλυμοι, ίδρυσαν την πόλη Σόλυμα και ανακήρυξαν τον Σαρπηδόνα βασιλιά τους. Ότι οι Σόλυμοι, ο λαός του Σαρπηδόνα, ήταν λάτρες του Κρόνου, μας το λέει ο Πλούταρχος: "Πράγματι πληροφορούμαι, ότι οι Σόλυμοι, οι γείτονες των Λυκίων, τιμούσαν ιδιαίτερα τον Κρόνο...." (Πλούταρχος, "Hθικά", "Περί των Εκλελοιπότων Χρηστηρίων", 421D).

Ότι ίδρυσαν εκείνοι την πόλη Σόλυμα το πληροφορούμαστε από τον Ιουδαίο ιστορικό και ραβίνο Ιώσηπο: "....επειδή επί της εποχής του Αβραάμ, του προγόνου μας, η πόλη λέγονταν Σόλυμα. Πολλοί λένε, ότι και ο Όμηρος την αποκαλεί Σόλυμα. Την δε προσωνυμία "Ιερο-" οι Εβραίοι έβαλαν αργότερα. Ήταν κατά την εποχή που με τη στρατιά του Ιησού (του Ναυή) κατά των Χαναναίων και του πολέμου, κατά τον οποίο οι Χαναναίοι κράτησαν (την πόλη), που (ο Ιησούς) κατένειμε στους Εβραίους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διώξουν (τους Χαναναίους) από τα Ιεροσόλυμα, μέχρι που την πολιόρκησε ο Δαυίδ...." (Ιώσηπος, "Ιουδαϊκή Αρχαιολογία", Ζ,3,10-25).

Οι Κρόνιοι με ηγέτη τον Σαρπηδόνα δεν ξέχασαν ποτέ το μίσος για τους Διογενείς. Σύντομα απώλεσαν και κάθε στοιχείο Ελληνικής εθνικής συνείδησης. Η επόμενή τους κίνηση ήταν, να αναζητήσουν συμμάχους ομοϊδεάτες ανάμεσα στα βαρβαρικά φύλα που τους περιτριγύριζαν. Αυτοί βρέθηκαν στο σημιτικό βασίλειο των Ακαδίων, στην Μεσοποταμία, που είχε δημιουργηθεί πάνω στα ερείπια της Μινωικής Σουμερίας. Οι Ακάδιοι είχαν δύο κυρίαρχους αρσενικούς θεούς: τον "Ένκυ" και τον "Ενλίλ". Αμφότεροι άνηκαν στο πάνθεον των Αννουνάκι. Ο Ένκυ σύμφωνα με τον σερ Λώρενς Γκάρντνερ είναι ο θεός που οι Εβραίοι ονόμαζαν "Άδον" ή "Κύριο", δηλαδή "ο καλός θεός", ο Ενλίλ ήταν ο θεός Τυφών, που κατάστρεψε τις Ελληνικές πολιτείες των Σοδόμων και των Γομόρρων, και τον γνωρίζουμε ως Γιαχβέ, δηλαδή "ο κακός θεός". Ο τελευταίος, ο Ενλίλ-Γιαχβέ, ταυτιζόταν με τον Σεθ ή Σετ των Αιγυπτίων, δηλαδή τον Τιτάνα Τυφώνα των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τα Διονυσιακά του Νόννου, όταν ο Κρόνος και οι Τιτάνες νικήθηκαν από τους Ολύμπιους , ο Τυφών αντεπαναστάτησε κατά του Διός. Ο πόλεμος θεών και Τιτάνων επαναλήφθηκε σε δεύτερο γύρο. Τελικά οι Έλληνες Ολύμπιοι στέφθηκαν ξανά νικητές. Ο Τυφών-Ενλίλ-Γιαχβέ-Σεθ, όπως αντιλαμβανόμαστε ήταν ο διάδοχος του Κρόνου στην ηγεσία των Τιτάνων. Στην ουσία όμως Κρόνος και Τυφών ταυτίζονται, γεγονός που θα αποδειχθεί παρακάτω από τα αρχαία κείμενα.

Η συμμαχία Κρονίων και σημιτικών φυλών

Οι Χαλδαίοι-Ακάδιοι πρέπει να καλοείδαν την συμμαχία με τους Σολυμίτες. Είναι η εποχή, που ο μάγος Αβραάμ από την πόλη Ουρ της Μεσοποταμίας περιφέρεται στην περιοχή της Φιλισταίας (Παλαιστίνης) κατασκοπεύοντας τις Μινωικές αποικίες, ενώ η δράση του φθάνει και μέχρι την Αίγυπτο, όπου υπήρχε κρυφό μεν αλλά ισχυρό ιερατείο του Τυφώνος. Ο Αβραάμ και οι δικοί του ονομάστηκαν Εβραίοι, λέξη που σημαίνει "περιπλανώμενοι". Πράγματι σκοπός της ομάδος αυτής δεν ήταν να στεριώσει κάπου, αλλά να αναγνωρίσει το έδαφος για την εισβολή που θα επακολουθούσε, και γι' αυτό το λόγο έπρεπε να βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η Κρόνια παράταξη ετοιμαζόταν πυρετωδώς για την αντεπίθεσή της. Σκοπός ήταν να καταληφθεί πρώτα η Αίγυπτος και κατόπιν η Παλαιστίνη-Φιλισταία. Παράλληλα η επιμειξία Κρονίων Ελλήνων και σημιτικών φυλών δημιούργησε τον πειρατικό λαό των Φοινίκων οι οποίοι, σύμφωνα με τον Πλούταρχο ("Περί Δεισιδαιμονίας" 171Β) ήταν Κρόνιοι. Η ναυτική ικανότητα του λαού αυτού επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την εισβολή στην κυρίως Ελλάδα, πράγμα που το είδαμε να γίνεται πράξη αιώνες μετά, κατά την διάρκεια των Μηδικών πολέμων.

Η Αίγυπτος λοιπόν δεν ήταν εύκολος στόχος. Η χώρα αυτή την εποχή εκείνη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και σύμμαχος της Μινωικής ομοσπονδίας. Αποφασίστηκε λοιπόν να αλωθεί από τα μέσα. Η εβραϊκή βίβλος με γλαφυρές περιγραφές αναφέρει, ότι οι Αιγύπτιοι είχαν αιχμαλωτίσει τους Εβραίους που ζούσαν εντός της επικράτειάς τους, επειδή τους φοβούνταν.

Η εξέγερση του ιερέα Οσαρσήφ, δηλαδή του Μωυσή (σύμφωνα με τα "Αιγυπτιακά" του Μανέθωνα), είχε ως σκοπό την επιβολή της Κρόνιας (Τυφών-Σεθ) λατρείας στην Αίγυπτο. Οι ταραχές ξέσπασαν, μόλις αποκαλύφθηκε ότι ο Οσαρσήφ ήταν ένας "μεμιασμένος" ιερέας (με την λέξη αυτή να σημαίνει, ότι ο Μωυσής είχε τελέσει ανθρωποθυσία εντός του ναού: βλ. Και Ι.Φουράκη, "η πρώτη σύγκρουση Ελλήνων-Εβραίων", σελ.80). Η ανθρωποθυσία έχει ήδη αναφερθεί ότι ήταν χαρακτηριστικό της Κρόνιας λατρείας. Ο φόνος αυτός επιβεβαιώνεται και στο κεφάλαιο β' της " εξόδου", στα χωρία ια-ιε, όπου διαβάζουμε: "Αμέσως εφόνευσεν (ο Μωησής) αυτόν (τον Αιγύπτιο) και τον έχωσε εις την άμμον".

Τα γεγονότα από εδώ και μετά είναι πολύ-λίγο γνωστά. Οι Αιγύπτιοι οπαδοί του Οσαρσήφ-Μωυσή έχασαν τον πόλεμο και εξορίστηκαν από την Αίγυπτο. Πέρασαν στη χερσόνησο του Σινά και ονομάστηκαν Ισραήλ, δηλαδή: "Ο λαός του θεού" (Ηλ). Όχι όμως οποιουδήποτε θεού, αλλά του Κρόνου, εφ' όσον ξέρουμε, ότι: "Κρόνον τοίνυν οι Φοίνικες Ηλ προσαγορεύουσιν..." (Ερενίου Φίλωνος, "φοινικική ιστορία", απόσπασμα καταχωρημένο στο Δ΄ βιβλίο, κεφάλαιο Ζ΄, του έργου "Ευαγγελική προπαρασκευή" του Ευσέβιου Καισαρείας).

Η αποτυχία στην Αίγυπτο δεν πτόησε το Κρόνιο ιερατείο. Οι Αιγύπτιοι εξόριστοι (Ισραηλίτες) συμμάχησαν με τους Έλληνες Σόλυμους (Ιουδαίους) και υπό το γενικό όνομα Εβραίοι (έτσι τους ήξεραν οι Κρήτες της Φιλισταίας) ξεκίνησαν το θεάρεστο έργο της γενοκτονίας των Διογενών Ελλήνων: "Δια τούτο τάδε λέγει ο κύριος. Ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν" (Ιεζεκιήλ, ΚΕ΄, στ΄).

Η Κρόνια λατρεία στον Πλούταρχο

Ο Πλούταρχος ο Χαιρωνεύς ήταν αρχιερέας του Απόλλωνα στους Δελφούς. Από την θέση του αυτή συχνά καταφέρθηκε κατά της δεισιδαιμονίας και των υπολοίπων της Κρόνιας λατρείας. Ο ίδιος θεωρούσε την Κρόνια λατρεία βάρβαρη, ανθελληνική και επικίνδυνη για την ανθρωπότητα. Από τον Πλούταρχο γνωρίζουμε, ότι οι Φοίνικες λάτρευαν τον Κρόνο και του πρόσφεραν ανθρωποθυσίες: "Πέρασε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην Καρχηδόνα, επειδή ο Κρόνος δέχεται μεγάλες τιμές..." (Πλούταρχος, "Ηθικά", "Περί του Εμφαινομένου προσώπου τω Κύκλω της Σελήνης", 942C).

"Δεν θα ήταν πιο ωφέλιμο για τους Καρχηδόνιους να πάρουν εξ αρχής ως νομοθέτη τον Κριτία ή τον Διαγόρα και να μην πιστεύουν στην ύπαρξη κανενός θείου πνεύματος ή θεού, από το να κάνουν θυσίες σαν και αυτές που πρόσφεραν στον Κρόνο; Δεν θα ήταν αυτά, όπως αναφέρει ο Εμπεδοκλής, μιλώντας για εκείνους που θυσίαζαν ζωντανά πλάσματα: "σηκώνει ο πατέρας τον αγαπητό του γιο, που έχει αλλάξει στη μορφή, και κάνοντας προσευχή τον σφάζει, ο ανόητος", αλλά με γνώση και συνείδηση πρόσφεραν οι ίδιοι θυσία τα παιδιά τους, ενώ οι άτεκνοι αγόραζαν από τους φτωχούς παιδιά και τα έσφαζαν σαν αρνιά ή σαν μικρά πουλιά, ενώ η μητέρα στέκονταν πλάι αυστηρή και χωρίς να θρηνεί. Αν όμως στέναζε ή δάκρυζε, στερούνταν την τιμή, αλλά και το παιδί της δεν γλίτωνε την θυσία. Μπροστά μάλιστα από το άγαλμα όλη η περιοχή γέμιζε από θορύβους, καθώς άρχιζαν να παίζουν τους αυλούς και να χτυπούν τα τύμπανα, για να μην ακούγεται η βοή των θρήνων. Αν ωστόσο γίνονταν άρχοντές μας οι Τυφώνες ή οι Γίγαντες, διώχνοντας τους θεούς, με ποιες άραγε θυσίες θα ευχαριστούνταν ή ποιες άλλες ιεροτελεστίες θα απαιτούσαν;" (Πλούταρχος, "Ηθικά", "Περί Δεισιδαιμονίας", 171Β -Α).

Η περιγραφή της ανθρωποθυσίας των Φοινίκων προς τιμή του Κρόνου, που μας δίνει ο Πλούταρχος, είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστική. Στην τελευταία πρόταση μάλιστα ταυτίζει την λατρεία του Κρόνου με εκείνη του Τυφώνος. Μάλιστα στο "Περί Ίσιδος και Οσίριδος" (365 Α) ο ίδιος θεωρεί τον Τυφώνα υιό του Κρόνου: "Είναι δε τέκνα ο Τυφών και ο Νέφθυς του Κρόνου".

Ο Τυφών κατά τον Πλούταρχο είναι ο γενάρχης των Ιουδαίων: "Ορισμένοι πάλι, που λένε ότι εφτά μέρες κράτησε η φυγή του Τυφώνος πάνω σε γάιδαρο μετά την μάχη και, όταν αυτός σώθηκε, γέννησε τον Ιεροσόλυμο και τον Ιουδαίο, είναι ολοφάνερο με βάση αυτό, ότι ανάμειξαν στο μύθο Ιουδαϊκά στοιχεία" ("Περί Ίσιδος και Οσίριδος", 363C).

Ο Τυφών είχε ως σύμβολό του τον γάιδαρο: "Νομίζουν επίσης, ότι ο γάιδαρος, όπως είπαμε, είναι όμοιος με τον Τυφώνα...". Γνωρίζουμε από τον Απίωνα, ότι μέσα στα "Άγια των Αγίων" του ναού του Σολομώντα υπήρχε ένα ομοίωμα του γαϊδάρου, στο οποίο οι ιερείς του Ισραήλ πρόσφεραν θυσίες. Φυσικά ο γάιδαρος αυτός ήταν ο Σεθ ή Σετ (Τυφών). Ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος προσπάθησε να διαψεύσει τις καταγγελίες του Απίωνος: "Μέσα στον ναό αυτόν ο Απίων είχε το θράσος να υποστηρίζει, ότι οι Ιουδαίοι διατηρούν το κεφάλι ενός γαϊδάρου, ότι λατρεύουν αυτό το ζώο και υποκλίνονται μπροστά του με μεγάλο σεβασμό. Το γεγονός που αναφέρει έχει σχέση με την λεηλασία του ναού από τον Αντίοχο τον Επιφανή, όταν ανακαλύφθηκε ένα κεφάλι φτιαγμένο από χρυσό μεγάλης αξίας. Για το θέμα αυτό ήθελα πρώτα να πω, ότι, ακόμα και αν είχαμε ένα τέτοιο λατρευτικό αντικείμενο, ένας Αιγύπτιος είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να μας κατηγορήσει. Γιατί ο γάιδαρος δεν είναι χειρότερος από τις γάτες, τα τραγιά και τα υπόλοιπα πλάσματα, που στη χώρα του περνιούνται για θεοί" (Ιώσηπος, "Κατ' Απίωνος", λόγος Β', 80-82). Επίσης στο ίδιο έργο ο Ιώσηπος απαντά στις κατηγορίες του Απίωνα ότι οι Ιουδαίοι θυσίαζαν Έλληνες και μετά τους έτρωγαν, ορκιζόμενοι αιώνιο μίσος προς τον Ελληνισμό.

Στα "Συμποσιακά" του Πλουτάρχου γίνεται δια στόματος Λαμπρία αναφορά σε τιμές που αποδίδουν οι Ιουδαίοι στον γάιδαρο: "Όχι βέβαια, είπε ο Λαμπρίας παίρνοντας τον λόγο, αλλά κρατιούνται οι Ιουδαίοι μακριά από το λαγό λόγω της ομοιότητάς του με το ζώο που τιμούν περισσότερο απ' όλα... πράγματι ο λαγός μοιάζει με γάιδαρο..." (Πλούταρχος "Συμποσιακά", βιβλίο τέταρτο, πρόβλημα Ε, 670 Ε).

Αλλά και η μέρα λατρείας του Γιαχβέ, το Σάββατο, ήταν η μέρα αφιερωμένη στον Κρόνο. Οι μέρες έπαιρναν το όνομά τους από το όνομα του πλανήτη της πρώτης ώρας τους σύμφωνα με τάξη αντίστροφη αυτής των πλανητών. Για παράδειγμα, εάν η πρώτη ώρα μιας μέρας ήταν η ώρα του Ήλιου, η πρώτη ώρα της δεύτερης μέρας σύμφωνα με τον χωρισμό σε 12 ώρες θα ήταν της Σελήνης κ.ο.κ. Στις λατινογενείς ονομασίες ακολουθείται η αρχή αυτή. Έτσι η Κυριακή είναι η "Sun-day", μέρα του Ήλιου. Η δική μας Δευτέρα είναι η μέρα της Σελήνης (Luna): Lunedi και στα Αγγλικά M(o)on-day. Έτσι φθάνουμε στο Σάββατο, την έβδομη ημέρα, που είναι αφιερωμένη στον Κρόνο (Saturnus): στα Αγγλικά "Satur-day". Ένα ακόμα αποδεικτικό στοιχείο είναι το πρώτο συνθετικό "Σατ-" στην λατινική ονομασία του Κρόνου, το οποίο είναι πολύ κοντά στην Αιγυπτιακή ονομασία του Τυφώνος, δηλαδή του "Σετ". Τέλος και στις σύγχρονες Σατ-ανιστικές τελετές, όπου η μαγεία ασκείται και μέσω της "Σολομωνικής", η ανθρωποθυσία αποτελεί κεντρικό στοιχείο της τελετής.

Πηγή: Στέφανος Μυτιληναίος, περιοδικό "Δαυλός".

_________________
Και τα λόγια που είχε το χιούμορ να εκστομίσει ο Βεσπασιανός, όταν κατάλαβε πως επρόκειτο να πεθάνει: «Μου μυρίζει πως γίνομαι θεός!»
ahnte has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 11 Nov 2012, 13:04 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Ένα πολύ ωραίο κείμενο στο οποίο θα ήθελα να προσθέσω ότι όταν ο Ιησούς Χριστός εμφανίστηκε, καθιέρωσε η λατρεία στον Θεό να γίνεται Κυριακή (δηλαδή την ημέρα του Ήλιου). Ο Ιησούς Χριστός ήταν Αντι- "Κρόνιος" σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω (δεν ήθελε την λατρεία να γίνεται το Σάββατο = Saturnday = Ημέρα του Κρόνου). Οι Ιουδαίοι που λάτρευαν το Σάββατο, θεώρησαν προσβολή αυτή την πράξη, όπως και άλλες (π.χ. την είσοδο του πάνω σε ένα γάιδαρο) και συνολικά ολόκληρη τη διδασκαλία του (αγάπη & σωτηρία της ψυχής;) και είναι βέβαιο αυτό όπως φαίνεται και από την στάση τους που ήταν εχθρική από την Αρχή έως και μέχρι την σταύρωση Του έως τελικά και μέχρι σήμερα όπως φαίνεται από τη δράση της Μασονίας στην Ελλάδα. :kafe:

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image
LAPTONAS has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 13 Nov 2012, 13:22 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Εγώ θα ηθελα,να πω ,στους ...διογενείς, το εξής:Ο κλέφτης και πατροκτόνος,Δίας, γιατί είναι
καλυτερος απο τον Κρόνο, της ίδιας διαβολικής συνεργείας;
Και οι δύο, σφετεριστές ήταν και βίαιοι...
Απο κει κι έπειτα, πέραν του Κρόνου και του Δία, υπήρχε και ο ...Ουρανός....
Δυο ...γάιδαροι μαλώνανε, σε ξένο αχυρώνα, λέει ο λαός...
Δεν χρειάζεται ο άνθρωπος, να υποστηρίζει λάθη του παρελθόντος...
Ας κοιτάξουμε μπροστά και απο που πέσαμε....
Η πτώση μας,απο υιοί Θεού, σε αντιπαλους,δεν ειναι αξίωμα, αλλά, ζημία..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 13 Nov 2012, 18:54 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Quote:
Ο κλέφτης και πατροκτόνος,Δίας, γιατί είναι
καλυτερος απο τον Κρόνο, της ίδιας διαβολικής συνεργείας;
Και οι δύο, σφετεριστές ήταν και βίαιοι...


Όπως φαίνεται από το άλλο Θέμα:

http://truth.freeforums.org/viewtopic.php?f=518&t=14890

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι και οι δύο κατάγονται γενεαλογικά από το δέντρο των "έκπτωτων" ή "τιτάνων" , συνεπώς όντως είναι "διαβολικής συνέργειας". Παρόλα αυτά δεν θα χαρακτήριζα το Δία ως Πατροκτόνο ασφαλώς επειδή δεν σκότωσε το Τιτάνα Κρόνο αλλά του φέρθηκε δίκαια.

Η Τιτανομαχία [πηγή Wikipedia]

Ο Ησίοδος μας μεταφέρει τα περί της μυθικής Τιτανομαχίας. Σύμφωνα με τον μύθο αυτό, ο Δίας και τα αδέρφια του πολέμησαν εναντίον του Κρόνου και των Τιτάνων για την κυριαρχία επάνω στην Γη. Ορμούμενοι από τον Όλυμπο καταπολέμησαν τους Τιτάνες που είχαν οχυρωθεί στον Όρθυ. Ο αμείλικτος πόλεμος διήρκεσε δέκα χρόνια, ώσπου ο Δίας έλαβε την συμβουλή της Γαίας, για να κατέβει στα Τάρταρα για να απελευθερώσει τους αδελφούς των Τιτάνων, τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες. Στα Τάρταρα ο Δίας πάλεψε με το μυθικό τέρας Κάμπη και αφού το νίκησε, απελευθέρωσε τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες, οι οποίοι από τότε έγιναν σύμμαχοί του. Οι Κύκλωπες από ευγνωμοσύνη έδωσαν στον Άρη και στον Ποσειδώνα πολεμικά όπλα, και προμήθευσαν τον Δία με τις αστραπές, τη βροντή και το σφυρί, τα οποία από τότε έγιναν σύμβολα της δύναμής του. Οι δε Εκατόγχειρες συνόδευσαν τον Δία στην μάχη και με την βοήθειά τους οι θεοί νίκησαν τους Τιτάνες και τους καταπόντισαν στα Τάρταρα, βάζοντας για φρουρούς τους, τους Εκατόγχειρες. Τον Κρόνο τον φυλάκισαν μαζί με τους Τιτάνες στα Τάρταρα να έχει φρουρό του την Νύχτα...

Βία, ναι , στο πόλεμο υπάρχει, και στην άμυνα είναι αναγκαίο να πολεμήσεις. Βλέπεις ο Κρόνος ήταν ένας τύραννος που "κατάπινε" τα παιδιά του επειδή φοβόταν μη του πάρουν την εξουσία. Ο ίδιος σφετερίστηκε τον Πατέρα του για την εξουσία επί της γης, και στη συνέχεια προκάλεσε την εκδίκηση. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κρόνος είναι ένα σύμβολο προδοσίας, μίσους, κατάχρησης εξουσίας, πονηριάς και κακίας. Επίσης ο Τιτάνας Κρόνος προϋπήρχε σε μια κατάσταση Τάξης όπου επαναστάτησε. Ο Δίας γεννήθηκε από Ένα πατέρα παιδοκτόνο (ο ίδιος δεν ήταν όμως), από ένα πατέρα σφετεριστή και πολέμιο του Ουρανού, γεννήθηκε μετά από σχεδιασμό της Ρέας, αλλιώς θα είχε καταλήξει όπως και οι άλλοι Θεοί να "φαγωθεί" από το Κρόνο, και έπρεπε να πολεμήσει, για να επιβιώσει. Με αυτό το τρόπο λογικά θα εξιλεώθηκε απέναντι στον Ουρανό (ή στους Ουρανούς)...

Άραγε μήπως αυτά που προήλθαν την περίοδο που ο Δίας ήταν στην εξουσία ήταν ή δεν ήταν αντάξια του Ουρανού (του Θεού) ; Οι Αρετές των Ελλήνων εκείνη την εποχή ήταν μήπως μικρές ή μήπως μεγάλες; Οι Ήρωες μας, η γλώσσα μας, τα έπη και οι τέχνες των Αρχαίων δεν ήταν όμοια και αντάξια της Θείας Δημιουργίας;

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 13 Nov 2012, 19:47 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Όλοι αυτοί, αγαπητέ μου LAPTONA,φέρνουν πιο πολύ, σε συμμαχία αδυνάτων, παρά συμμαχία θεών....
Και το λέω αυτό, κυριολεκτώντας, καθώς, η πάλη τους για εξουσία και η ανάγκη, του ενός για τον
άλλο, δείχνει σαφώς, κατώτερα όντα....
Αυτά τα όντα, μπορεί να είχαν την αρχική γνώση, που δόθηκε στον άνθρωπο, να ανήκαν στις πρώτες φυλες
και κοντά στο Θεό,κάποιοι εξ αυτών, εκπεσώντες, όπως ομολογούν, τα κειμενα, με τις διάφορες αναφορές
σε πτώσεις, απο αξιώματα,κάθοδο στον Άδη, απαξίωση απο τον ουρανό, κλπ, αλλά, σε καμία περίπτωση,
δεν μπορούμε να τα ονομάσουμε θεό...
Έχει σημασία, για το αν θα προσπαθούμε να κρατάμε, κόντρες ανθρώπων, η θα διαπιστώσουμε,επιτέλους, τα λάθη που τότε έγιναν και συντηρουμε, απο πίστη σε ανθρώπους και όχι στην αλήθεια...
Πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, για τον άνθρωπο....Να θυμηθεί απο που έπεσε και να ανασηκώσει το
κεφάλι, στον ουρανό,για να ζητήσει συγνώμη, απο τον ουράνιο Πατέρα,άλλως,εδώ γυρνάμε τη
αδεία Του και μόνο....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 13 Nov 2012, 23:45 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Σε σχέση με τον Θεό που πιστεύουμε, τον ουράνιο Πατέρα (Ουρανός;), οι Θεότητες αυτές (Διός και υπόλοιποι) μπορεί να είναι ποιο αδύναμες, όμως σε σχέση με μας υπήρξαν ποιο δυνατοί και μας επηρέασαν - αν υποθέσουμε ότι είναι μύθοι τότε μας επηρέασαν ως μύθοι και αν υποθέσουμε ότι ήσαν πραγματικοί τότε με τις δωρεές τους. Έχει σημασία να γνωρίζουμε τις "ρίζες μας", καθώς οι Μασώνοι (απόγονοι Κρόνιων) είναι Σατανιστές και εμείς Έλληνες (απόγονοι Διογενών) Χριστιανοί Ορθόδοξοι ... τυχαίο και αυτό;

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 14 Nov 2012, 00:14 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Εγώ θα ηθελα,να πω ,στους ...διογενείς, το εξής:Ο κλέφτης και πατροκτόνος,Δίας, γιατί είναι
καλυτερος απο τον Κρόνο, της ίδιας διαβολικής συνεργείας;
Και οι δύο, σφετεριστές ήταν και βίαιοι...
Απο κει κι έπειτα, πέραν του Κρόνου και του Δία, υπήρχε και ο ...Ουρανός....
Δυο ...γάιδαροι μαλώνανε, σε ξένο αχυρώνα, λέει ο λαός...
Δεν χρειάζεται ο άνθρωπος, να υποστηρίζει λάθη του παρελθόντος...
Ας κοιτάξουμε μπροστά και απο που πέσαμε....
Η πτώση μας,απο υιοί Θεού, σε αντιπαλους,δεν ειναι αξίωμα, αλλά, ζημία..


:bang: :dead:

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.
EL-SENTAI has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 14 Nov 2012, 09:57 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Αγαπητέ μου LAPTONA,για τους αμαθείς του τότε, μπορεί να φάνταζαν, ημίθεοι,αυτοί οι άνθρωποι, που μιλάμε,τόσο,ώστε να το παραμυθίσουν, ήτοι να το διογκώσουν
και να γινουν οι θεοί που μάθαμε....
Αλλά, μην ξεχνάμε,ότι τότε,αυτά που εντυπωσιάζανε,οι δυνάμεις αυτές, που τους έδειχναν θεούς, δεν είναι κάτι που σήμερα, δεν έχει ο πολιτισμός μας, με την επιστήμη και την τεχνολογία....
Οπότε, αυτό που μένει,ως προσδιοριστικό,δεν είναι η τεχνολογία, αλλά, το ήθος, η συμπεριφορά, η πνευματικη ανωτερότητα,που δεν βλέπω καθόλου, στο αρχαίο 12θεο και σε ότι το αφορά...Χωρίς εξηγήσεις μύθων
και αλληγορίες....
Βλέπω, αντιθέτως, ανθρώπινα πάθη, ανθρώπινες αδυναμίες, ανθρώπινα λάθη...Απο που μετά, ο
ορισμός "θεός";...
Φίλε μου EL-SENTAI,καλά είναι να ...εξωραίζουμε την ασθένεια, αλλά και η θεραπεία,πρέπει να μας
ενδιαφέρει....Η θεραπεία του ανθρώπου,και δη στο πνεύμα του, απο την κατάρα, της θέωσης, μέσω τεχνολογίας και αποκρυφισμού,σκοτεινών τελετών και πνευμάτων, που ...εξυπηρετούν γήινους σκοπούς,δεν ειναι
τα κόλπα, τα γήινα οφέλη,αλλά, η υπέρβαση των ανθρώπινων παθών και όχι η δικαίωση τους..


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 14 Nov 2012, 11:55 
Poster
Poster
User avatar

Joined: 27 Nov 2008, 09:58
Posts: 69
Location: Ντάουν Τάουν
Has thanked: 297 time
Have thanks: 12 time
Ήταν ανάγκη να "μολύνεις" και τούτην εδώ την μελέτη προωθώντας την χριστιανική προπαγάνδα σου; Από το πρώτο κι όλας σχόλιό σου, αφενός δεν αντιπαραβάλεις πουθενά και σε τίποτα κι αφετέρου δεν παραθέτεις ούτε μία, επιπλέον, πληροφορία. Άρα γιατί μπήκες; Για νταβαντούρι. Γιατί σ' αρέσει να χώνεις τη μύτη σου παντού και να αναγκάζεις αυτούς που παρακολουθούν ένα θέμα, να διαβάζουν τα παραληρήματά σου και τις άσχετες τοποθετήσεις σου. Επειδή κι εδώ "βρωμάει" σκοπιμότητα, θα σε ρωτήσω ευθέως. Βαλτός είσαι ή είναι κάποια εσωτερική ανάγκη να πετάγεσαι και να λες άσχετα για το φαίνεσθαι; Αν είναι το δεύτερο, σου ζητώ συγνώμη. Δεν δικαιολογεί τις κινήσεις σου, αλλά τουλάχιστον τις αιτιολογεί και λυπάμαι γι' αυτό που σου συμβαίνει. Δε μπορώ να βοηθήσω, φυσικά, αλλά θα σε παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα ακούσεις "το κάλεσμα" και δεν έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας, να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να το προσπεράσεις. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά παρασέρνεις κι άλλους στο "παιχνίδι" αυτό, όπως βλέπεις, με αποτέλεσμα να ξεφεύγουμε απ' το κυρίως θέμα! Ή μήπως, τελικά (για να επανέλθω στην παραπάνω απορία), αυτός ήταν ο σκοπός εξαρχής;

_________________
Είμαι ελεύθερος να κάνω ότι θέλουν!
Slaine has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 14 Nov 2012, 20:31 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Φαντάζομαι,δεν σου πέρασε καθόλου η ιδέα, απο το μυαλό, ότι ξέρω τι γράφω, αγαπητέ μου Slaine,
ούτε να ρωτήσεις, απο περιέργεια, γιατι τα γράφω...Καθαρά, προσωπική επιθεση, γιατι ενοχλείσαι με ότι
ή όποιον, τα βάζει με το αρχαίο 12θεο...
Με συγχωρείς, ρε φίλε, νόμιζα, ότι συζητούσαμε,ότι λέγαμε αποψεις, όχι ότι κάποιοι μολύνουν
με τις θέσεις τους ενώ άλλοι, ....οσιοποιούν....
Ασχολούμαι με τα θέματα αυτά, απο προσωπικό ενδιαφέρον, εδώ και τρεις δεκαετίες,δεν πιστεύω,
ότι πρέπει να σου πάρω την ....άδεια, γι αυτό, ή για να έχω άποψη...
Και ο ρατσισμός, απέναντι στους χριστιανους, που δείχνεις, εξηγεί συγχρόνως και την .....ελεύθερη
δημοκρατική σου αντιληψη, περι δημοκρατιας,ελευθερίας λόγου και θρησκευτικών πεποιθήσεων...
Επι της ουσίας, δε,η...μελέτη, που αναφέρεις, απλά, επαναλαμβάνει θέσεις, που δεν έχουν διαπιστωθεί,
μέσα απο ανάλογες έρευνες, αλλά, ....στρογγυλοποιηθήκαν, για να αρέσουν....
Βλέπεις, μιλάμε καθαρά, για μια διαμάχη, διαδοχής, πράγμα, όχι και τόσο ανώτερο και όχι και τόσο
πολιτισμένο...
Αυτό έγραψα ο ...καημένος,ελπίζοντας σε διάλογο...
Και καλα, έτσι, κατηγορώντας,για ...μολύνσεις, κάνεις διάλογο;...
Διαφωνείς,μήπως, για το ότι ,η θεοποίηση, εκείνων των προσώπων, έχει καθαρά μυθικές διαστάσεις
που βοηθούν αυτή τη θεοποίηση και φυσικά, με τέτοιες τσαρλατάνικες συνταγές, πάμε
πισω και όχι μπροστά;...
Και φυσικά, για να επανέλθουμε, δεν είναι ελληνική, αλλά, παγκόσμια αυτή η μυθολογία,που ολες
οι λαικές δοξασίες,πολλών εθνών, με απλές παραλλαγές, αναφέρουν...
Ειναι η κοινή ιστορία των ανθρώπων, που κάποτε πρέπει να μάθουμε,για να μην μπερδευόμαστε...
Αυτό πρέπει να διακρίνουμε, μαζί με την ανυπέρθετη προσφορά, της ελληνικής φυλής, που είναι,
πραγματικά, ένα άλλο θέμα...
Απο όλα αυτά, τι ...μόλυνε, ρε φίλε, για πές μου;...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 14 Nov 2012, 21:14 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Αυτό στο οποίο λατρεύει ο καθένας ως Θεό είτε είναι 12Θεο είτε ο Πατήρ της Αγίας Τριάδος είτε είναι μια ιπτάμενη τούρτα είναι κάτι ιερό για το καθένα και λογικό είναι να ενοχλείτε ο οποιοσδήποτε και να θίγετε όταν δεν υπάρχει προσοχή στα λεγόμενα. Εσείς τώρα μη μαλώνετε σαν παιδιά, και αν έχετε προηγούμενα μη τα μεταφέρνεται γιατί επί της ουσίας το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και καλό είναι να υπάρχουν και απόψεις Χριστιανικές, αλλά και Πατρώας Θρησκείας (αν κατάλαβα καλά;) ... γιατί από ότι βλέπω αν οι "Κρόνιοι" είναι οι "κακοί" ... τότε πως γίνεται εσείς οι δύο να είστε σε αντίπαλα στρατόπεδα αφού και για τους δύο σας αλλά και για όλους τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους οι πρώην Κρόνιοι αποτελούν εχθρό νυν και ενεργό που πλέον ανήκει στη σφαίρα : Μασόνοι - ΕβραιοΣιωνιστές - Σατανιστές.

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 15 Nov 2012, 03:12 
Poster
Poster
User avatar

Joined: 27 Nov 2008, 09:58
Posts: 69
Location: Ντάουν Τάουν
Has thanked: 297 time
Have thanks: 12 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Φαντάζομαι,δεν σου πέρασε καθόλου η ιδέα, απο το μυαλό, ότι ξέρω τι γράφω, αγαπητέ μου Slaine,
ούτε να ρωτήσεις, απο περιέργεια, γιατι τα γράφω...Καθαρά, προσωπική επιθεση, γιατι ενοχλείσαι με ότι
ή όποιον, τα βάζει με το αρχαίο 12θεο...
Με συγχωρείς, ρε φίλε, νόμιζα, ότι συζητούσαμε,ότι λέγαμε αποψεις, όχι ότι κάποιοι μολύνουν
με τις θέσεις τους ενώ άλλοι, ....οσιοποιούν....
Ασχολούμαι με τα θέματα αυτά, απο προσωπικό ενδιαφέρον, εδώ και τρεις δεκαετίες,δεν πιστεύω,
ότι πρέπει να σου πάρω την ....άδεια, γι αυτό, ή για να έχω άποψη...
Και ο ρατσισμός, απέναντι στους χριστιανους, που δείχνεις, εξηγεί συγχρόνως και την .....ελεύθερη
δημοκρατική σου αντιληψη, περι δημοκρατιας,ελευθερίας λόγου και θρησκευτικών πεποιθήσεων...
Επι της ουσίας, δε,η...μελέτη, που αναφέρεις, απλά, επαναλαμβάνει θέσεις, που δεν έχουν διαπιστωθεί,
μέσα απο ανάλογες έρευνες, αλλά, ....στρογγυλοποιηθήκαν, για να αρέσουν....
Βλέπεις, μιλάμε καθαρά, για μια διαμάχη, διαδοχής, πράγμα, όχι και τόσο ανώτερο και όχι και τόσο
πολιτισμένο...
Αυτό έγραψα ο ...καημένος,ελπίζοντας σε διάλογο...
Και καλα, έτσι, κατηγορώντας,για ...μολύνσεις, κάνεις διάλογο;...
Διαφωνείς,μήπως, για το ότι ,η θεοποίηση, εκείνων των προσώπων, έχει καθαρά μυθικές διαστάσεις
που βοηθούν αυτή τη θεοποίηση και φυσικά, με τέτοιες τσαρλατάνικες συνταγές, πάμε
πισω και όχι μπροστά;...
Και φυσικά, για να επανέλθουμε, δεν είναι ελληνική, αλλά, παγκόσμια αυτή η μυθολογία,που ολες
οι λαικές δοξασίες,πολλών εθνών, με απλές παραλλαγές, αναφέρουν...
Ειναι η κοινή ιστορία των ανθρώπων, που κάποτε πρέπει να μάθουμε,για να μην μπερδευόμαστε...
Αυτό πρέπει να διακρίνουμε, μαζί με την ανυπέρθετη προσφορά, της ελληνικής φυλής, που είναι,
πραγματικά, ένα άλλο θέμα...
Απο όλα αυτά, τι ...μόλυνε, ρε φίλε, για πές μου;...


Εμείς οι δύο έχουμε μιλήσει ξανά και τοποθετήθηκα προσωπικά σε αυτό που πιστεύω. Εσύ θέλεις να συνεχίσει το "νταβαντούρι" και με αποκαλείς "δωδεκαθεϊστή". Ρίχνεις λάδι στη φωτιά για να ρημάξουμε ολοσχερώς τούτο εδώ το thread. Γνωστές οι μεθόδοι σας. Ο Λάπτονας προτείνει: "ειρήνη υμίν". Αναρωτιέμαι..θυμάται τις παραπάνω ύβρεις που ξεστόμισες παραπάνω για τον Θεό κάποιων άλλων, συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τον δικό σου; Αυτά περί "κουβέντας" και "υγιούς αντιπαράθεσης απόψεων". Βρε τον καημένο... Τον παρεξήγησα τον γκεμπελίσκο μας... Τα ίδια ισχύουν περί "στρογγυλοποίησης αυτών που τους συμφέρει" ή περί "ίδιας παραλλαγμένης μυθολογίας κάθε λαού" χωρίς βέβαια, απαραίτητα, να πρέπει να τεκμηριώσουμε την άποψή μας. Πετάμε μια αρλούμπα και όπου πιάσει. Ορισμένοι θα την χάψουν, οπότε την δουλίτσα μας την κάναμε κι απόψε. Είναι παραπάνω από εμφανές, πλέον, ότι υπάρχει σκοπιμότητα. Σε ένα thread το οποίο υπάρχει ένα άρθρο που το μόνο που κάνει είναι να προσπαθήσει να ρίξει φως δια μέσου μυθολογίας και ιστορικών πηγών τριών διαφορετικών λαών σε κάποια ιστορικά κενά, χωρίς να κάνει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ αναφορά στον χριστιανισμό, έρχεται ο ξεκάρφωτος να υβρίσει και να ρίξει χολή με την πρόφαση ότι μπαίνει για να ανταλλάξει απόψεις. Παραπάνω είναι γραμμένα, μπορεί να τα δει ο καθένας. Επειδή λοιπόν σέβομαι την Δημοκρατία, το "μολύνει" το έβαλα συγκρατημένα σε εισαγωγικά και σε παρακάλεσα ευγενικά άλλη φορά να συγκρατείσαι και να προσπερνάς τις διάφορες "Σειρήνες" που μιλάνε για θέματα και θρησκείες άλλων τα οποία δεν σε αφορούν, εφόσον δεν είσαι σε θέση να δείξεις τον πρέποντα σεβασμό. Κι έπειτα να κάνεις υποδείξεις με χαρακτηρισμούς όπως "ρατσιστές κατά του Χριστιανισμού". Αλλά αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι γιατί οι "εντολές" που έχεις πάρει (εκούσια ή ακούσια) είναι σαφείς και πολύ συγκεκριμένες. Συνέχισε λοιπόν το γνωστό σου "βιολάκι". Δημοκρατία έχουμε, άλλωστε!

Το άρθρο, αγαπητέ Λάπτονα, δεν έπρεπε να τελειώνει εκεί. Απλά ο αρθρογράφος θεωρεί πως λίγο πολύ η συνέχεια της Ιστορίας είναι γνωστή και σταματά. Στην συνέχεια, ας προσθέσει ο καθένας ότι καταλαβαίνει η γκλάβα του, βασιζόμενος στις πληροφορίες που έχει. Δεν ανήκω στο "στρατόπεδο" που νομίζεις, οπότε δε μπορώ να σου απαντήσω εκ μέρους των.

_________________
Είμαι ελεύθερος να κάνω ότι θέλουν!
Slaine has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 15 Nov 2012, 11:13 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Το ότι είσαι προκατελειμένος, Slaine, δεν μιλας δλδ, για ότι γράφω, αλλά, επιτίθεσαι προσωπικά,
δειχνει,φανατισμό και εμποδίζει τον όποιο διάλογο....Αλλα,το ανησυχητικότερο όλων,
είναι, ότι φτάσαμε πλέον, να λέμε δημοκρατία, την ύβρη προς τον Χριστό, με θεατρικα έργα,
ενώ, όταν μιλάμε για την απομυθοποίηση των αρχαίων θεών,που πλέον, δεν είναι, εκεί, μπαινει βέτο....
Το να συζητάμε,για κάποια θέματα, που η ιστορία, έγραψε,με τα τότε δεδομένα,σήμερα, που
ο πολιτισμός αποδεικνύει περισσότερα, θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει ο διάλογος, γιατί, υπάρχει
μεγαλύτερη κατανόηση, απο την παλιά δαιμονοληψία και θα έπρεπε, να μπορούμε να δούμε
πιο πολλά πράγματα, απο ότι οι παλιότεροι....
Δειχνετε, προκατελειμένοι, με ότι πιστεύετε και είναι είδωλα, γιατί, κανονικα, έπρεπε να σας
ενδιαφέρει ο διάλογος, για την αναζήτηση της αλήθειας...
Αλλά, ο φανατισμός, εμποδίζει την αλήθεια και αυτό,είναι που επιδιώκεις, αγαπητέ Slaine, τυφλή
πιστη σε ότι τα είδωλα λένε...
Βασικά, καλά θα ήταν, μα μην μπερδεύεις, ότι γράφω εγώ, με ότι γράφει ο φίλος LAPTONAS...
Δεν σε αποκάλεσα 12θειστή,αλλά, ότι υπερασπιζεσαι,τον 12θεισμό, μετά ...μανίάς....
Απο κει κι έπειτα, εκτός απο προσωπικά ..δεδομένα, πιστεύεις, μπορείς να κάνεις διάλογο, επι
της ουσίας του θέματος
δλδ, την σύγκρουση δυο δυνάμεων, σε μια παλιότερη εποχή, όπου ότι διαδραματιστηκε, επηρέασε,
καθοριστικά,την ανθρώπινη ιστορία;
Πιστεύεις, το ...αντέχεις;;


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 15 Nov 2012, 16:06 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Εγώ θα ηθελα,να πω ,στους ...διογενείς, το εξής:Ο κλέφτης και πατροκτόνος,Δίας, γιατί είναι
καλυτερος απο τον Κρόνο, της ίδιας διαβολικής συνεργείας;
Και οι δύο, σφετεριστές ήταν και βίαιοι...
Απο κει κι έπειτα, πέραν του Κρόνου και του Δία, υπήρχε και ο ...Ουρανός....
Δυο ...γάιδαροι μαλώνανε, σε ξένο αχυρώνα, λέει ο λαός...
Δεν χρειάζεται ο άνθρωπος, να υποστηρίζει λάθη του παρελθόντος...
Ας κοιτάξουμε μπροστά και απο που πέσαμε....
Η πτώση μας,απο υιοί Θεού, σε αντιπαλους,δεν ειναι αξίωμα, αλλά, ζημία..


Πρώτα κοίτα τον δικό σου θεό τον Γιαχβέ τον παιδοκτόνο(θάνατος των πρωτότοκων στην Αίγυπτο).Τί έχεις να πεις γι αυτό;Αν το να καταλαμβάνεις την εξουσία για να ελευθερώσεις τους ανθρώπους από ένα δυνάστη και τύρρανο είναι κλεψιά,ε τότε τι να πω;;

Γιατί ο Δίας είναι καλύτερος και τι διαφορά έχει;
'Το όνομα του Δία δηλαδή είναι σαν λόγος, τον οποίο αφού διαιρέσαμε σε δύο μέρη, χρησιμοποιούμε οι μέν το ένα μέρος του και οι δε το άλλο, άλλοι τον ονομάζουνε ''ΖΗΝΑ'' και άλλοι ''ΔΙΑ''. Άν αυτά συντεθούν σ' ένα όνομα, φανερώνουν την φύση του Θεού, και, όπως παραδεχόμαστε, ταιριάζει στο όνομα και το ολοκληρώνει.Γιατί και για μας και για όλα τα όντα αυτός είναι αίτιος για την ζωή η ο άρχων βασιλεύς του σύμπαντος. Συμβαίνει λοιπόν να ονομάζεται σωστά ο Θεός τούτος, γιατί εξαιτίας του έχουν το ''Ζήν'' όλα τα ζωντανά όντα. Το όνομά του, λοιπόν, ενώ ήταν ενιαίο, διαιρέθηκε, όπως είπα, διττά, ''ΔΙΑΣ'' και ''ΖΗΝΑΣ''. Αν κάποιος άκουγε ξαφνικά οτι αυτός είναι παιδί του Κρόνου, θα το θεωρούσε υποτιμητικό, γιατί λογικό θα ήταν να είναι απόγονος κάποιας μεγάλης διάνοιας ο Δίας, ''Κόρος'' όμως δέν σημαίνει παιδί αλλά το ''καθαρό'' και ''ακήρατο'' (αμόλυντο) στοιχείο του νού. Τούτος, όπως λένε, είναι γιός του Ουρανού. Και σωστά, αυτό που βλέπουμε προς τα επάνω λέγεται ''ουράνιον'' γιατί ''ορά τα άνω'', απ' όπου λένε όσοι ασχολούνται με τα μετέωρα, ερμογένη, οτι προέρχεται ο ''καθαρός νούς'',ώστε και για τον ουρανό σωστό είναι το όνομα.'' ΠΛΑΤΩΝ ''ΚΡΑΤΥΛΟΣ''

ἓν τὸ σοφὸν μοῦνον λέγεσθαι οὐκ ἐθέλει καὶ ἐθέλει Ζηνὸς ὄνομα.
Το Εν, το οποίο μόνον είναι η Σοφία, θέλει και δε θέλει να καλείται με το όνομα του Δία.Εύ-Άγγελος wrote:
Αυτά τα όντα, μπορεί να είχαν την αρχική γνώση, που δόθηκε στον άνθρωπο, να ανήκαν στις πρώτες φυλες και κοντά στο Θεό,κάποιοι εξ αυτών, εκπεσώντες, όπως ομολογούν, τα κειμενα, με τις διάφορες αναφορές σε πτώσεις, απο αξιώματα,κάθοδο στον Άδη, απαξίωση απο τον ουρανό, κλπ, αλλά, σε καμία περίπτωση,δεν μπορούμε να τα ονομάσουμε θεό...


Έχω ξαναπεί τι σημαίνει θεός πραγματικά στα Ελληνικά.,.Μην μπερδεύεις ξένες χριστιανικές έννοιες και σημασίες με την Ελληνική κοσμοθεώρηση!!!Με τον γενικό όρο Θεός (πληθ. θεοί) στη σύγχρονη ελληνική γλώσσα εννοείται η θεότητα ή υπέρτατη οντότητα που φέρεται κυρίως στις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες ως Δημιουργός του Κόσμου.Συνεπώς οι μονοθεϊστικές θρησκείες δανείστηκαν την αρχαία ελληνική έννοια "Θεός" "Θεότητα" προκειμένου να αποδώσουν την ύψιστη Θεολογική οντότητα των δογμάτων τους μη δυνάμενες στην εξεύρεση άλλης ανώτερης επ΄ αυτής εννοίας έστω και εν γνώσει τους ότι οι λέξεις ναι μεν ίδιες αλλά όμως με βασικές διαφορές των εννοιών και κατά χρόνο και κατά ερμηνεία.Οι Θεοί,ως άπειρη πλήθυνση τους Ενός,είναι συμβολικά των 6 Θεών και 6 Θεαινών που απαρτίζουν ένα πλήρες και αρμονικό δωδεκάθεο Πάνθεον,για να καταδείξει την τέλεια(ο αριθμός 12 συμβολίζει την πληρότητα, την τελειότητα)θεϊκή πεμπτουσία που πληροί τον Κόσμο και τον συνέχει.Είναι οι ανώτατες και ισχυρότατες όλων των υπάρξεων.Είναι πάνσοφες και δίκαιες.Οι Θεοί και οι Θεές είναι αθάνατοι και άξιοι κάθε σεβασμού και τιμής.Οι Θεοί έχουν πολλές μορφές και μπορούν να επιφαίνονται με πολλούς τρόπους.Είναι τόσο έμφυτοι όσο και ένδημοι.Είναι παρόντες στα στοιχεία και τις μορφές της Υπάρξεως.Εκδηλώνονται μέσα από τις φυσικές δυνάμεις,ως ύλη και ενέργεια,αλλά είναι συνάμα και ανώτατες οντότητες που δεν δεσμεύονται από καμμία υλική μορφή(επιφάνεις").Μπορούν ωστόσο να εμφανούν μέσα από ανθρώπινες ή άλλες υπάρξεις,όπως λ.χ. ζώα ή φυτά ή μέσα από υλικά αντικείμενα. Δεν υπάρχουν ζωϊκά ή μορφικά όρια για τους Θεούς και τις Θεές.Είναι ό,τι επιθυμούν να είναι.
Το Θείον είναι πολύμορφο και πολύτροπο, τόσο από πλευράς εμφανίσεως όσο και από πλευράς πραγματικότητος.Κανένας μοναδικός Θεός ή Θεά δεν κρύβεται πίσω από την πολλαπλότητα των θείων μορφών. Οι Θεοί και οι Θεές είναι αντικειμενικά υπαρκτές οντότητες των οποίων η ύπαρξη δεν εξαρτάται από τις πεποιθήσεις ή τις πράξεις κατωτέρων όντων.Δεν είναι αρχέτυπα.Δεν είναι φανταστικά σύμβολα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων ή της ανθρωπίνης διανοίας.Ούτε είναι αλληγορικές αναπαραστάσεις φυσικών συμβάντων και διαδικασιών.Οι Θεοί και οι Θεές είναι πραγματικοί.Υπάρχουν. σοφία και η δύναμή τους δίνουν μορφή σε αυτό το Σύμπαν,σε αυτή την συγκεκριμένη μορφή του Κόσμου.Η ομορφιά και η χάρις τους θα διαρκέσουν αιώνια.Οι Θεοί και οι Θεές είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες υπάρξεις.Είναι όλοι τους εξίσου θείοι.

οι Έλληνες,περιγράφουμε ανθρωπομορφικά τους Θεούς μας γιατί απλώς η υψηλού επιπέδου Θεολογία που περιέχουν οι Μύθοι γίνεται αφομοιώσιμη μόνον όταν μετατραπεί σε εύληπτη αφηγηματική γλώσσα και συνταιριασθεί στα ανθρώπινα μέτρα.Κάθε Μύθος κρύβει μέσα του έναν ή πολλούς βαθύτατους συμβολισμούς.Ο θνητός καλείται να τους αναζητήσει και να τους ερμηνεύσει ανάλογα με την ποιότητά του,δηλαδή ανάλογα με την Κοσμοαντίληψή του και την Παιδεία του.Δεν είναι παράξενο συνεπώς,όταν χυδαίοι άνθρωποι φέρνουν στα δικά τους ποταπά μέτρα έναν Μύθο και τον ερμηνεύουν ανάλογα.

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.
EL-SENTAI has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 15 Nov 2012, 17:10 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
LAPTONAS wrote:
αν οι "Κρόνιοι" είναι οι "κακοί" ... τότε πως γίνεται εσείς οι δύο να είστε σε αντίπαλα στρατόπεδα αφού και για τους δύο σας αλλά και για όλους τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους οι πρώην Κρόνιοι αποτελούν εχθρό νυν και ενεργό που πλέον ανήκει στη σφαίρα : Μασόνοι - ΕβραιοΣιωνιστές - Σατανιστές.


«Διότι σε τέντωσα Ιούδα για τον εαυτό μου ως τόξο και σαν σπαθί μαχητού και (θα) εξεγείρω τα τέκνα σου Σιών, κατά των τέκνων των Ελλήνων και ο Κύριος (Γιαχβέ) θα πέσει πάνω τους σαν κεραυνού βολίδα. Ο Κύριος σαλπίζοντας θα πορευθεί απειλητικά εναντίον τους. Ο Κύριος θα βοηθήσει αυτούς (τα τέκνα της Σιών) και θα καταναλώσουν και θα θάψουν (τους Έλληνες) κάτω από λίθους σφενδόνης και σαν οίνο θα τους καταπιούν». Ζαχαρίας 9.13-15.

Εχθροί εκ δυσμών οι Έλληνες: Ησαΐας 9.10

Ερημώστε την Κρήτη, κάντε την στάβλους για ζώα: Σοφονίας 3.13

Δια τούτο τάδε λέγει ο κύριος. Ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν" (Ιεζεκιήλ, ΚΕ΄, στ΄).

Με μαχαίρι θα πέσουν οι Κρήτες: Ο΄ Ιεζεκιήλ 30.5.

Για σένα Σιών δεν θα σωπήσω, ούτε για σένα θα ησυχάσω Ιερουσαλήμ… τα έθνη θα δουν την λύτρωσή σου και οι βασιλιάδες την δόξα σου. Νέο όνομα θα σου δοθεί (αποδεκτό απο τα έθνη) που θα στο δώσει ο ίδιος ο Κύριος. Στεφάνι ατίμητο θα είσαι και βασιλική κορώνα στο χέρι του θεού σου. Δεν θα λέγεσαι πια εγκαταλειμμένη, ούτε η γη σου θα ονομάζεται έρημος. Αλλά θα λέγεσαι η αγαπημένη του θεού και η χώρα σου θα λέγεται γυναίκα του. Γιατί ο Κύριος… θα είναι για την χώρα σου ο άντρα της. Και καθώς ο νυμφίος ευφραίνεται εις την νύμφη, ούτως ο Κύριος θέλει ευφρανθεί επί σε (Σιών)»! Ησαΐας 60.1-61.6. και (Β.Β.) Ο΄ Ησαίας 62.1-5.

Αναθεματισμοί κατά των Ελλήνων και άλλα: http://eineken.pblogs.gr/tags/ioydaioch ... os-gr.html

Και το κερασάκι στην τούρτα;
«Χαίρε, Σιών, αγία μήτηρ των εκκλησιών, θεού κατοικητήριον»!

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.
EL-SENTAI has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 15 Nov 2012, 23:04 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
EL-SENTAI wrote:
LAPTONAS wrote:
αν οι "Κρόνιοι" είναι οι "κακοί" ... τότε πως γίνεται εσείς οι δύο να είστε σε αντίπαλα στρατόπεδα αφού και για τους δύο σας αλλά και για όλους τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους οι πρώην Κρόνιοι αποτελούν εχθρό νυν και ενεργό που πλέον ανήκει στη σφαίρα : Μασόνοι - ΕβραιοΣιωνιστές - Σατανιστές.


«Διότι σε τέντωσα Ιούδα για τον εαυτό μου ως τόξο και σαν σπαθί μαχητού και (θα) εξεγείρω τα τέκνα σου Σιών, κατά των τέκνων των Ελλήνων και ο Κύριος (Γιαχβέ) θα πέσει πάνω τους σαν κεραυνού βολίδα. Ο Κύριος σαλπίζοντας θα πορευθεί απειλητικά εναντίον τους. Ο Κύριος θα βοηθήσει αυτούς (τα τέκνα της Σιών) και θα καταναλώσουν και θα θάψουν (τους Έλληνες) κάτω από λίθους σφενδόνης και σαν οίνο θα τους καταπιούν». Ζαχαρίας 9.13-15.

Εχθροί εκ δυσμών οι Έλληνες: Ησαΐας 9.10

Ερημώστε την Κρήτη, κάντε την στάβλους για ζώα: Σοφονίας 3.13

Δια τούτο τάδε λέγει ο κύριος. Ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν" (Ιεζεκιήλ, ΚΕ΄, στ΄).

Με μαχαίρι θα πέσουν οι Κρήτες: Ο΄ Ιεζεκιήλ 30.5.

Για σένα Σιών δεν θα σωπήσω, ούτε για σένα θα ησυχάσω Ιερουσαλήμ… τα έθνη θα δουν την λύτρωσή σου και οι βασιλιάδες την δόξα σου. Νέο όνομα θα σου δοθεί (αποδεκτό απο τα έθνη) που θα στο δώσει ο ίδιος ο Κύριος. Στεφάνι ατίμητο θα είσαι και βασιλική κορώνα στο χέρι του θεού σου. Δεν θα λέγεσαι πια εγκαταλειμμένη, ούτε η γη σου θα ονομάζεται έρημος. Αλλά θα λέγεσαι η αγαπημένη του θεού και η χώρα σου θα λέγεται γυναίκα του. Γιατί ο Κύριος… θα είναι για την χώρα σου ο άντρα της. Και καθώς ο νυμφίος ευφραίνεται εις την νύμφη, ούτως ο Κύριος θέλει ευφρανθεί επί σε (Σιών)»! Ησαΐας 60.1-61.6. και (Β.Β.) Ο΄ Ησαίας 62.1-5.

Αναθεματισμοί κατά των Ελλήνων και άλλα: http://eineken.pblogs.gr/tags/ioydaioch ... os-gr.html

Και το κερασάκι στην τούρτα;
«Χαίρε, Σιών, αγία μήτηρ των εκκλησιών, θεού κατοικητήριον»!Όλα προφανώς που αναφέρεις δείχνουν αντίθετη στάση της Παλαιάς Διαθήκης, που είναι ένα πολυσυζητημένο τμήμα της Χριστιανικής Πίστης, είναι γέννημα Ιουδαϊκό, και αναφέρονται στον "περιούσιο" λαό του Ισραήλ, τον λαό που έφτιαξε τον Μωσαϊκό Νόμο, τον οποίο ήρθε να καταργήσει ο Ιησούς Χριστός, και να συμπληρώσει με τον Λόγο Του. Αυτός ο λαός είναι ο ίδιος που λατρεύει ακόμα και σήμερα το "Θεό" επιφανειακά αλλά στις στοές λατρεύουν το Βάαλ και τον Σατανά , και οργανώνουν την έλευση του Αντίχριστου.

Αυτά που λέγονται στην εκκλησία, οι "αναθεματισμοί", κατά τη γνώμη μου αν αναφέρονται στους "ειδωλολάτρες" τότε ίσως πρέπει να αλλάξει η αναφορά και να αναθεματίζονται οι λάτρεις των ειδώλων. Αν πάλι αναφέρονται σε Έλληνες , ελληνικής καταγωγής και ελληνικής παιδείας...τότε πάμε στην θεωρία ότι η Χριστιανοσύνη έχει "πειραχθεί" από αυτούς που θέλουν να βλέπουν πιστούς Έλληνες και πιστούς στον Χριστό να μαλώνουν μεταξύ τους. Δηλαδή τους Μασόνους που ενώ επιφανειακά λατρεύουν τον Ιησού Χριστό και Πατέρα , και Άγιο Πνεύμα στο εσωτερικό σύστημα τους, στις στοές λατρεύουν και προσκυνούν τον Σατανά, και προσπαθούν να κατακτήσουν όλο το πλανήτη, με την πλάνη τους.

Ο Χριστός όμως όπως είπα και στην αρχή είχε αντίθετη στάση από τους Ιουδαίους και αυτοί είχαν αντίπαλη στάση ως προς αυτόν. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς γιατί πολύ απλά τον σταύρωσαν με το μίσος τους αφού τον αμφισβήτησαν , ενώ αν τον δεχόντουσαν θα τον είχαν δεχθεί ως Σωτήρα. Μιλάω για τους Φαρισαίους και τους Γραμματείς , δηλαδή αυτούς που κρατούσαν στα χέρια τους τη θρησκευτική ηγεσία του λαού Ισραήλ, και που την κρατούν ακόμα,με την υποκρισία , την οποία ακολουθούν περιστασιακά και άλλες εκκλησίες.... και παραμένουν και σήμερα ακόμη υποκριτές, υποκρίνονται ότι είναι με το Θεό αλλά είναι με το Μαμμωνά... όπως τότε ... έτσι και σήμερα.


Αντιπαράθεση Ιησού και Φαρισαίων

[πηγή : Wikipedia http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82]

Η λέξη Φαρισαίος προέρχεται εκ του εβραϊκού "περουσείμ" και του αραμαϊκού "περίσαγια" που σημαίνει "ο αποχωρισμένος". Φαρισαίος χαρακτηρίζονταν ο οπαδός θεοκρατικής μερίδας των Ιουδαίων. Συνεκδοχικά είναι ο προσηλωμένος στους εξωτερικούς τύπους της λατρείας, δηλαδή ο υποκριτής.

Οι Φαρισαίοι προερχόμενοι από τους Ασιδαίους αποτελούσαν ιδιαίτερη μερίδα του Ιουδαϊκού λαού και βρίσκονταν σε πλήρη αντίθεση με τους κοσμικόφρονες Σαδδουκαίους. Ασκούσαν δε, μεγάλη επίδραση στο λαό και στη συμπεριφορά στη καθημερινή ζωή του μέχρι το 70 μ.Χ. Διακρίνονταν τόσο για την υποκρισία τους όσο και για τη στενότητα των αντιλήψεών τους. Έδιναν μεγάλη σημασία στους εξωτερικούς λατρευτικούς τύπους της εκδήλωσης της θρησκείας τους, περιφρονώντας όλους τους άλλους, πιστεύοντας πως έτσι μόνο αυτοί ήταν "καθαροί". Οι δε τρόποι της εξωτερίκευσης της λατρείας των έφθαναν τις περισσότερες φορές μέχρι του γελοίου, όπως προκύπτει από τα παρωνύμια με τα οποία τους αποκαλούσε ο λαός παρά τον προς αυτούς εκδηλούμενο σεβασμό.

Έτσι, υπήρχαν οι "Κύπτοντες Φαρισαίοι" οι λεγόμενοι "Νικφί" που κατά τον βηματισμό τους έσερναν τα πόδια τους προσκόπτοντας σε πέτρες. Επίσης οι Φαρισαίοι με ματωμένο μέτωπο, οι λεγόμενοι "Κιζάι" που περπατούσαν με κλειστά τα μάτια, για να μη βλέπουν τις γυναίκες, με συνέπεια να προσκρούουν σε τοίχους. Ακόμη οι Φαρισαίοι με τους ευρείς ώμους, που περπατούσαν με μεγάλη κύρτωση προσδίδοντας την εικόνα ότι κουβαλούν στους ώμους τους ολόκληρο το βάρος του Μωσαϊκού Νόμου.

Γενικά οι Φαρισαίοι διατράνωναν ότι πίστευαν στη Θεία Πρόνοια, στους Αγγέλους, στην αθανασία της ψυχής, στην ανάσταση, στην κόλαση και στον παράδεισο. Ο Ιησούς Χριστός ως κήρυκας της πνευματικής και αληθινής κατά εσωτερική πίστη λατρείας ήλθε σε οξεία αντιπαράθεση με τους υποκριτές Φαρισαίους τους οποίους και σε κάθε ευκαιρία τους κατάγγελνε και τους καυτηρίαζε ιδιαίτερα στην "Επί του Όρους Ομιλία" Του.


Τώρα όσο αναφορά τα "στρατόπεδα" ... ναι... πρέπει να ξεχωρίσουμε την "ήρα από το σιτάρι" ... γιατί στους Ιουδαίους είχαμε και Λευίτες είχαμε όμως Σαμαρείτες [Παραβολή καλού Σαμαρείτη] , από Χριστιανούς έχουμε και φανατικούς έχουμε και αγίους ... και από Έλληνες έχουμε και Ανθέλληνες. Ας αποφασίσουμε λοιπόν τι υπηρετούμε, ποιοι είναι οι εχθροί του έθνους, της Πίστης και της γλώσσας μας, και με ποιους θέλουμε να ήμαστε, γιατί εν τέλει Κρόνιοι εναντίον Διογενών είναι ίσο με Ορθόδοξοι εναντίον Μασόνους... και η σύγκρουση καλά κρατεί έως σήμερα...

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 15 Nov 2012, 23:49 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Αγαπητοί μου φίλοι, πιστεύω, οτι η κατάλληλη χρήση της ...ελληνικής γλώσσας, η κατανόηση της,
βοηθάνε πολυ, να αποφεύγονται αυτές οι ...συγχίσεις...
Η Παλαιά Διαθήκη, δεν έχει καμία αντιφαση,απλά, όταν δεν γνωρίζουμε καλά τα δεδομένα, ή τα κειμενα
σωστά, δημιουργούνται παρεξηγήσεις και μπερδέματα...Θέλει απλά, σωστή ανάγνωση...
Δεν μπορούμε να συγχέουμε, ανθρώπινες εκφράσεις, με τις θεικές...
Η ανωτερότητα του Θεού,δεν έγκειται μόνο στό οτι ειναι όντως, τέλειος, ήτοι αγαθός,
αλλά, στο ότι μπορει να μας προειδοποιεί, για το που μας πανε οι δικές ΜΑΣ,πράξεις κι όχι Αυτός...
Δεν σκότωσε ο Θεός, ή μη μόνο εν ιερά οργή,εν αδικία, εν σωφρονισμό,όχι για να βιάσει καμία παντρεμένη,
ή κανένα παιδάκι,όπως άλλοι, όνομα και χωριο..
Πέραν αυτού, ο Θεός, ειναι πάντα εκει, αυτοί οι θεοί, που πηγαν;Ποιά ειναι, τελικα, η δύναμη τους,
όπως έλεγαν οι ιδιοι οι ειδωλολάτρες του τότε, όταν κατέπεσαν τα ειδώλια και κανεις
θεός, δεν αντέδρασε, όχι απο ιερά οργή, απλά, αλλά, έστω, να δειξει ότι υπάρχει;...
Μπρος στο πραγματικό φώς, χάνεται το σκοτάδι....
Αυτό,για μένα δειχνει, ότι χάθηκε το σκοτάδι, πια, ζούμε στο φώς, δεν χρειάζεται ο άνθρωπος, δισειδαιμονίες,
για να ζήσει...
Και οι δύο πλευρές, του θέματος,που αντιμάχονται, ανήκουν στο παρελθόν, που χάθηκε,μαζι με
τα ανάλογα γήινα πάθη, ΑΝ μπορούμε να το δούμε αυτό.....

Ηρεμα,συζητάμε, με πραγματικό σκοπό, να βρούμε την αλήθεια, δεχόμενοι την οπτική του άλλου,
ως προβληματισμό, έστω...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 16 Nov 2012, 19:56 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
LAPTONAS wrote:
Όλα προφανώς που αναφέρεις δείχνουν αντίθετη στάση της Παλαιάς Διαθήκης, που είναι ένα πολυσυζητημένο τμήμα της Χριστιανικής Πίστης, είναι γέννημα Ιουδαϊκό, και αναφέρονται στον "περιούσιο" λαό του Ισραήλ, τον λαό που έφτιαξε τον Μωσαϊκό Νόμο, τον οποίο ήρθε να καταργήσει ο Ιησούς Χριστός, και να συμπληρώσει με τον Λόγο Του.


Κατα Ματθαιον(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 5) Η επί του Όρους Ομιλία
17 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι, ἀλλὰ πληρῶσαι.
μτφρ. 17 «Μη νομίσετε ότι ήρθα να καταλύσω το νόμο ή τους προφήτες. Δεν ήρθα να καταλύσω, αλλά να συμπληρώσω.


LAPTONAS wrote:
Αυτά που λέγονται στην εκκλησία, οι "αναθεματισμοί", κατά τη γνώμη μου αν αναφέρονται στους "ειδωλολάτρες" τότε ίσως πρέπει να αλλάξει η αναφορά και να αναθεματίζονται οι λάτρεις των ειδώλων. Αν πάλι αναφέρονται σε Έλληνες , ελληνικής καταγωγής και ελληνικής παιδείας...τότε πάμε στην θεωρία ότι η Χριστιανοσύνη έχει "πειραχθεί" από αυτούς που θέλουν να βλέπουν πιστούς Έλληνες και πιστούς στον Χριστό να μαλώνουν μεταξύ τους. Δηλαδή τους Μασόνους που ενώ επιφανειακά λατρεύουν τον Ιησού Χριστό και Πατέρα , και Άγιο Πνεύμα στο εσωτερικό σύστημα τους, στις στοές λατρεύουν και προσκυνούν τον Σατανά, και προσπαθούν να κατακτήσουν όλο το πλανήτη, με την πλάνη τους.


Ο όρος «Έλλην» έχει υποβιβασθεί από δηλωτικός εθνικής κοσμοαντιλήψεως και συμπεριφοράς σε όρο προσδιορισμού των Ορθόδοξων Χριστιανών.Από επιστημονική άποψη,«Ειδωλολατρία» είναι η κάθε λατρεία του Θείου που χρησιμοποιεί «είδωλα» δηλαδή συμβατικά απεικάσματα των Θεών υπό μορφή εικόνων, αγαλμάτων ή συμβόλων.Αυτή είναι βέβαια η μόνη σοβαρή μέθοδος για προσέγγιση του Θείου αφού διαφορετικά,δίχως ορατές μορφές και απεικονίσεις για την ερμηνεία των απρόσιτων και απρόσωπων θεϊκών όντων γίνεται αδύνατο να κατανοήσει ο άνθρωπος το παραμικρό.Για αυτό και οι περισσότεροι χριστιανοί,ασκούν και αυτοί την «Ειδωλολατρία» έχοντας συνειδητοποιήσει τα αδιέξοδα του ανεικονισμού (μόνο που απαιτήθηκαν ποταμοί αίματος στις γνωστές αλληλοσφαγές «εικονομάχων» και «εικονολατρών» για να το συνειδητοποιήσουν).Να προσθέσω ότι εμείς δεν πιστεύουμε ότι τα αγάλματα είναι θεοί,όπως μας κατηγορεί ο χριστιανισμός,αλλά θέλουμε τα αγάλματα για να έχουμε μία απεικόνιση των Θεών μας όπως έχουν οι χριστιανοί την εικόνα του Χριστού,της Παναγίας και των Αγίων.Δεν πιστεύουν ότι η εικόνα είναι ο θεός και φυσικά ούτε οι πρόγονοί μας επίστευαν ότι τα αγάλματα είναι θεοί.Οι χριστιανοί μας αποκαλούν έτσι λοιπόν για κάτι που κάνουν και οι ίδιοι σε 2 αντί 3 διαστάσεις!

Οι όροι «ειδωλολάτρης» και «Ειδωλολατρία» χρησιμοποιήθηκαν ωστόσο με καθαρά υβριστικό τρόπο από τη χριστιανική πολεμική εναντίον των Ελλήνων,προς χλευασμό και απαξία της Θρησκείας των ευφυών και ελευθεροπρεπών προγόνων μας.Οι πρώϊμοι χριστιανοί Πατέρες,παντελώς ανήμποροι ν' αντιπαρατεθούν λογικά στη φιλοσοφική σκέψη και ανίκανοι να μεταλλάξουν την ισχυρή θρησκευτικότητα του Ελληνικού Έθνους, προσπάθησαν να τη γελοιοποιήσουν, κατηγορώντας τους προγόνους μας ότι προσκυνούσαν τάχα τα υλικά των απεικονίσεων (πέτρες, μάρμαρα, πηλό, ξύλα κ.λ.π.).Πέραν του ότι δεν εγνώριζαν οι δυστυχείς το γνωστό «δεν είναι πρέπον στους Έλληνες το προσκυνείν»,ήταν και παντελώς ανόητοι σε αυτή την πολεμική τους, αφού εύκολα αποστομώθηκαν από τον φιλόσοφο Κέλσο («Αληθής Λόγος») που τους πληροφόρησε ειρωνικά ότι γνωρίζουν οι Εθνικοί πολύ καλά από ποιο υλικό είναι οι απεικονίσεις των Θεών τους,αλλά απλώς τυγχάνει να είναι οι απεικονιζόμενοι και όχι αυτές (δηλαδή οι απεικονίσεις) το αντικείμενο της λατρείας.

Αυτή η απάντηση ισχύει και για σένα Ευ-Άγγελε που συνέχει προκαλέις με το ειδωλολάτρες!!!

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.
EL-SENTAI has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 16 Nov 2012, 20:19 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Αγαπητέ μου EL-SENTAI, το θέμα μας, ειναι, αν οι διογενείς και Κρόνιοι, αποτελούν, ελληνικό ιδίωμα,
ήτοι παράδοση, ή ειναι, παγκόσμια, που δεν μας κολακεύει, σαν χώρα....
Επ αυτού,λοιπόν, αξίζει να πούμε, για την καταγωγή του 12θεού, απο την αρχαία Αίγυπτο του 27ου π.Χ.αιώνα
και κατόπιν, Βαβυλώνα,7ο π.Χ. αιώνα,όπου λατρεύτηκε αρχικά, το δίδυμο, Αρσενικού Θηλυκού, μέσα, απο τον δυισμό,αλλά και τριαδισμό,με τον Όσιρι κσι την Ίσιδα,ή αρχαία, ή μητέρα γή, ή Αφροδίτη,στην Ἐλλάδα, ή
Αθηνά, ή Κυβέλη, ή Δήμητρα,ή Μπελόνα των Ρωμαίων,ή Σελήνη,με τον Όσιρι ήλιο,απο όπου έχουμε
και την γνωστή λατρεία, του Παντεπόπτη Οφθαλμού, που η μασωνία, προώθησε, στην εποχή μας,
απο το αμερικανικο δολλάριο, απο τον 18ο αιώνα,έως, πολλά σημερινά μηνύματα, σε διαφημίσεις,
βίντεο,κλπ...
Τριαδικά, επειδή,για τα δαιμόνια, δεν υπάρχει χρόνος και ξέρουν την τριαδικότητα, του Θεού, εμφανίζεται
και ο Όσιρις, σαν Πατέρας, η Ίσιδα, σαν Μητέρα και ο Όρος, σαν Υιός,αυτής της ανίερης, λόγω της
υλιστικότητας που ο άρχοντας του κόσμου και διαβολος ημών, καθώς υποβάλει, σε μια θεική υπόσταση, όπως την παρουσιάζουν, την Αγία Τριάδα...Σύμφωνα με την αλήθεια της Αγίας Γραφής, αφού είναι σαφής
και αναλλοίωτης,ο διάβολος, έχει στρατιές δαιμόνων, που αναγνωριζονται ως θεότητες, απο
την ειδωλολατρεία...Είναι έτσι;....
Ας δούμε...
Ο Αννούβις, των Αιγυπτίων, ειναι ο ελληνικός Ερμής, όχι απλά, λόγω του ρόλου που παιζει,
ως άγγελος των θεών, αλλά και απο το κηρύκειο και άλλες ιδιότητες του, αποκρυφιστικού χαρακτήρα...
Είναι η ιδια θεότητα...Ο δε Σέθ, αδερφός του Όσιρι, που σκότωσε και διαμέλησε, τον Όσιρι,το φίδι,
εμφανιζεται σε μια;άλλη εκδοχή της ίδιας θεότητας, του Όσιρι,δειχνοντας γιατι, η Οφιολατρεία, ήταν
απο τις αρχικές θρησκείες επι της γής...Καθώς, απο το διαμελισμό του Όσιρι, τα γεννητικά του όργανα,
δεν βρέθηκαν, με την κατοπινή ανάσταση του, καθιερώνοντας, τα φαλλικά σύμβολα,
που η Ελλάδα, επισης αντέγραψε...
Φίλε μου, μπορώ να γράφω για ώρες, με στοιχεία και αποδειξεις, εσύ, γιατί δεν βλέπεις, οτι υπήρξε μια
αρχική θρησκεία, όπου υπάρχει ο Θεός και ο διάβολος, με ένα σωρό ονόματα
και ο Ένας και ο άλλος...
Αν δούμε την παγκόσμια ιστορία, τι συνέβη, ίσως μπορέσουμε να δούμε την αλήθεια και τι προκειται να γινει
αν θα νικήσει ο Θεός, ή ο διάβολος, που στην ουσία, αυτό διαπραγματεύεται το παρόν τόπικ..
Αν θέλεις, το συζητάμε το θέμα...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων
Unread postPosted: 16 Nov 2012, 20:45 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Αγαπητοί μου φίλοι, πιστεύω, οτι η κατάλληλη χρήση της ...ελληνικής γλώσσας, η κατανόηση της,
βοηθάνε πολυ, να αποφεύγονται αυτές οι ...συγχίσεις...
Η Παλαιά Διαθήκη, δεν έχει καμία αντιφαση,απλά, όταν δεν γνωρίζουμε καλά τα δεδομένα, ή τα κειμενα
σωστά, δημιουργούνται παρεξηγήσεις και μπερδέματα...Θέλει απλά, σωστή ανάγνωση...
Δεν μπορούμε να συγχέουμε, ανθρώπινες εκφράσεις, με τις θεικές...
Η ανωτερότητα του Θεού,δεν έγκειται μόνο στό οτι ειναι όντως, τέλειος, ήτοι αγαθός,
αλλά, στο ότι μπορει να μας προειδοποιεί, για το που μας πανε οι δικές ΜΑΣ,πράξεις κι όχι Αυτός...
Δεν σκότωσε ο Θεός, ή μη μόνο εν ιερά οργή,εν αδικία, εν σωφρονισμό


2 ὅπως διηγήσησθε εἰς τὰ ὦτα τῶν τέκνων ὑμῶν καὶ τοῖς τέκνοις τῶν τέκνων ὑμῶν, ὅσα ἐμπέπαιχα τοῖς Αἰγυπτίοις, καὶ τὰ σημεῖά μου, ἃ ἐποίησα ἐν αὐτοῖς, καὶ γνώσεσθε ὅτι ἐγὼ Κύριος.
Θα γίνουν αυτά, δια να διηγήσθε και σεις εις τα τέκνα σας και εις τα παιδιά των τέκνων σας, πως και με πόσας τιμωρίας επαίδευσα εγώ τους Αιγυπτίους, να αναφέρετε τα θαύματά μου, τα οποία έκαμα εις αυτούς, δια να μάθετε ότι εγώ είμαι ο παντοδύναμος Κυριος
ΈΞΟΔΟΣ 10:2

25καὶ εἶπε Μωυσῆς· ἀλλὰ καὶ σὺ δώσεις ἡμῖν ὁλοκαυτώματα καὶ θυσίας, ἃ ποιήσομεν Κυρίῳ τῷ Θεῷ ἡμῶν26καὶ τὰ κτήνη ἡμῶν πορεύσεται μεθ᾿ ἡμῶν, καὶ οὐχ ὑπολειψόμεθα ὁπλήν· ἀπ᾿ αὐτῶν γὰρ ληψόμεθα λατρεῦσαι Κυρίῳ τῷ Θεῷ ἡμῶν, ἡμεῖς δὲ οὐκ οἴδαμεν τί λατρεύσομεν Κυρίῳ τῷ Θεῷ ἡμῶν, ἕως τοῦ ἐλθεῖν ἡμᾶς ἐκεῖ
Του είπε τότε ο Μωϋσής· “όχι μόνον θα πάρωμε μαζή μας τα πρόβατα και τα βόδια μας, αλλά και συ ο ίδιος θα μας δώσης ζώα δια τα ολοκαυτώματά μας και δια τας άλλας θυσίας, τας οποίας θα προσφέρωμεν στον Κυριον και Θεόν μας.Λοιπόν και τα ζώα μας θα έλθουν μαζή μας, και δεν θα αφήσωμεν ούτε ένα νύχι των. Διότι από αυτά τα ζώα θα πάρωμεν, δια να προσφέρωμεν θυσίαν εις Κυριον τον Θεόν μας. Ημείς, άλλωστε, δεν γνωρίζομεν ποία ζώα θα προσφέρωμεν θυσίαν εις Κυριον τον Θεόν μας, έως ότου φθάσωμεν εκεί, όπου θα πρασφερθή η θυσία”.
ΈΞΟΔΟΣ 10:25-26

4 Καὶ εἶπε Μωυσῆς· τάδε λέγει Κύριος· περὶ μέσας νύκτας ἐγὼ εἰσπορεύομαι εἰς μέσον Αἰγύπτου, 5 καὶ τελευτήσει πᾶν πρωτότοκον ἐν γῇ Αἰγύπτῳ, ἀπὸ πρωτοτόκου Φαραώ, ὃς κάθηται ἐπὶ τοῦ θρόνου, καὶ ἕως πρωτοτόκου τῆς θεραπαίνης τῆς παρὰ τὸν μύλον καὶ ἕως πρωτοτόκου παντὸς κτήνους, 6 καὶ ἔσται κραυγὴ μεγάλη κατὰ πᾶσαν γῆν Αἰγύπτου, ἥτις τοιαύτη οὐ γέγονε καὶ τοιαύτη οὐκ ἔτι προστεθήσεται. 7 καὶ ἐν πᾶσι τοῖς υἱοῖς ᾿Ισραὴλ οὐ γρύξει κύων τῇ γλώσσῃ αὐτοῦ ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους, ὅπως εἰδῇς ὅσα παραδοξάσει Κύριος ἀνὰ μέσον τῶν Αἰγυπτίων καί τοῦ ᾿Ισραήλ.

Είπε δε ο Μωϋσής στον Φαραώ· “αυτά λέγει ο Κυριος· Κατά το μεσονύκτιον εισέρχομαι εις την Αίγυπτον.Και θα αποθάνη κάθε πρωτότοκον εις όλην την χώραν της Αιγύπτου, από το πρωτότοκον του Φαραώ, ο οποίος, κάθεται στον βασιλικόν θρόνον, έως το πρωτότοκον της δούλης η οποία κάθεται στον χειρόμυλόν της, και μέχρι το πρωτότοκον παντός ζώου.Εξ αιτίας του θανάτου των πρωτοτόκων θα γίνη μεγάλη γοερά κραυγή καθ' όλην την χώραν της Αιγύπτου, τέτοια, οποία δεν έγινε μέχρι τώρα και ούτε θα γίνη στο μέλλον.Μεταξύ όμως των Ισραηλιτών ούτε κύων δεν θα μουρμουρίση με την γλώσσαν του. Θα επικρατήση απόλυτος ηρεμία από ανθρώπου έως κτήνους. Αυτά δε όλα θα γίνουν, δια να γνωρίσης πόσα θαύματα κάμνει ο Θεός δια να δοξάση τους Ισραηλίτας απέναντι των Αιγυπτίων.
ΕΞΟΔΟΣ 11:4-7

7καὶ λήψονται ἀπὸ τοῦ αἵματος καὶ θήσουσιν ἐπὶ τῶν δύο σταθμῶν καὶ ἐπὶ τὴν φλιὰν ἐν τοῖς οἴκοις, ἐν οἷς ἐὰν φάγωσιν αὐτὰ ἐν αὐτοῖς,
Οι οικογενειάρχαι θα πάρουν από το αίμα του σφαγίου αυτού και θα θέσουν στους δύο παραστάτας και στο ανώφλιον των θυρών των οικιών των, εντός των οποίων αυτοί θα φάγουν τον αμνόν η το ερίφιον
12:7

12 καί διελεύσομαι ἐν γῇ Αἰγύπτῳ ἐν τῇ νυκτὶ ταύτῃ καὶ πατάξω πᾶν πρωτότοκον ἐν γῇ Αἰγύπτῳ ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους καὶ ἐν πᾶσι τοῖς θεοῖς τῶν Αἰγυπτίων ποιήσω τὴν ἐκδίκησιν· ἐγὼ Κύριος. 13 καὶ ἔσται τὸ αἷμα ὑμῖν ἐν σημείῳ ἐπὶ τῶν οἰκιῶν, ἐν αἷς ὑμεῖς ἐστε ἐκεῖ, καὶ ὄψομαι τὸ αἷμα καὶ σκεπάσω ὑμᾶς, καὶ οὐκ ἔσται ἐν ὑμῖν πληγὴ τοῦ ἐκτριβῆναι, ὅταν παίω ἐν γῇ Αἰγύπτῳ.

Διότι κατά την νύκτα αυτήν θα περάσω την χώραν της Αιγύπτου και θα θανατώσω κάθε πρωτότοκον της Αιγύπτου από ανθρώπου έως ζώου και θα εκδικηθώ όλους τους ψευδείς θεούς των Αιγυπτίων. Εγώ είμαι ο Κυριος και Θεός.Το αίμα τούτο του αμνού εις τας οικίας σας, εις τας οποίας μένετε, θα είναι σημείον δι' εμέ. Θα ίδω το αίμα τούτο, θα σας προφυλάξω από την τιμωρίαν και δεν θα σας κτυπήση η θανατική πληγή, όταν εγώ θα κτυπώ την χώραν της Αιγύπτου.
ΕΞΟΔΟΣ 12:12-13Εύ-Άγγελος wrote:
όχι για να βιάσει καμία παντρεμένη,ή κανένα παιδάκι,όπως άλλοι, όνομα και χωριο

Ποιόν και πότε :hmm:

Εύ-Άγγελος wrote:
Πέραν αυτού, ο Θεός, ειναι πάντα εκει, αυτοί οι θεοί, που πηγαν;Ποιά ειναι, τελικα, η δύναμη τους, όπως έλεγαν οι ιδιοι οι ειδωλολάτρες του τότε, όταν κατέπεσαν τα ειδώλια και κανεις
θεός, δεν αντέδρασε, όχι απο ιερά οργή, απλά, αλλά, έστω, να δειξει ότι υπάρχει;...
Έχει και ένα άλλο βιντεάκι στο οποίο χτυπάει μιά εκκλησία ή ένα άγαλμα κατά την διάρκεια που μιλάει ρεπόρτερ ζωντανά αλλά δεν μπορώ να το βρώ :xaxa: :xaxa: :xaxa: :xaxa:

:laughter: :laughter: :laughter:

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 6   [ 102 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred