Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 46 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 01 Aug 2008, 14:56 
ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;
Πολλοί Χριστιανοί αποδέχονται τον Μουσουλμανικό ισχυρισμό ότι μαζί λατρεύουμε τον ίδιο Θεό. Ισχυρίζονται ότι αυτοί τον αποκαλούν Αλλάχ, ενώ εμείς τον αποκαλούμε Θεό. Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούμε ακόμα και Χριστιανούς ηγέτες να κάνουν παρόμοιες δηλώσεις. Οι Βιβλικές Εταιρίες έχουν προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να χρησιμοποιούν το όνομα Αλλάχ στις Βίβλους που παράγουν για τους Άραβες Χριστιανούς.

Το πρόβλημα με αυτό, είναι διπλό. Πρώτον, η ιστορία και η αρχαιολογία καθαρά δείχνουν ότι ο Αλλάχ λατρεύονταν σαν ένας ειδωλολατρικός θεός της σελήνης πολύ καιρό πριν έρθει στο προσκήνιο ο Μωάμεθ. Ο Robert Morey , συγγραφέας του βιβλίου The Islamic Invasion# εξηγεί:

Οι ρίζες του Ισλάμ έχουν ανιχνευθεί από τους λόγιους στην αρχαία θρησκεία γονιμότητας που λάτρευε τον θεό της σελήνης, και η οποία ήταν η κυρίαρχη θρησκεία της Αραβίας.

Ο θεός της σελήνης λατρεύονταν με το να προσεύχονται στραμμένοι προς την Μέκκα μερικές φορές την ημέρα, κάνοντας ένα ετήσιο προσκυνηματικό ταξίδι στο Κάαμπα που ήταν ένας ναός του θεού της σελήνης, τρέχοντας γύρω από το Κάαμπα εφτά φορές, αγγίζοντας ένα είδωλο από μαύρη πέτρα που ήταν τοποθετημένο στον τοίχο του Κάαμπα, τρέχοντας μεταξύ δύο λόφων, κάνοντας ζωοθυσίες, μαζευόμενοι τις Παρασκευές για προσευχές, δίνοντας ελεημοσύνες στους φτωχούς κλπ. Αυτά ήταν τα ειδωλολατρικά έθιμα που εξασκούσαν οι Άραβες πολύ καιρό πριν γεννηθεί ο Μωάμεθ.

Ποια θρησκεία σήμερα εφαρμόζει αυτά τα ειδωλολατρικά έθιμα του θεού της σελήνης; Το Ισλάμ! Αυτό εξηγεί γιατί το μισοφέγγαρο (η ημισέληνος) είναι το σύμβολο του Ισλάμ. Αυτό τοποθετείται στην κορυφή των τζαμιών και των μιναρέδων, και εμφανίζεται πάνω σε καπέλα, σημαίες, χαλιά, φυλακτά και ακόμη στα κοσμήματα.

Κάθε φορά που βλέπετε το Μουσουλμανικό σύμβολο της ημισελήνου, βλέπετε το αρχαίο σύμβολο του θεού της σελήνης.

Δεύτερον, εάν διαβάσετε την Κορανική περιγραφή του Αλλάχ και διαβάσετε την Βιβλική περιγραφή του Θεού, θα γίνει ολοφάνερο ότι διαβάζετε για δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα.

Ο Αλλάχ διατάζει τους ακολούθους του να σκοτώνουν εκείνους που αρνούνται το Ισλάμ, ενώ ο Θεός μας διδάσκει να αγαπάμε τους εχθρούς μας. Ο Αλλάχ δεν έχει γιό, ενώ ο Θεός έστειλε τον Υιό Του να πεθάνει για αμαρτωλούς ανθρώπους. Ο Αλλάχ είναι “απρόσιτος” ενώ ο Θεός ζητάει μια προσωπική σχέση με το δημιούργημά Του, τον άνθρωπο.

Το πνεύμα που βρίσκεται πίσω από το Ισλάμ είναι ένα πνεύμα που αρνείται την θεότητα του Ιησού Χριστού.

Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι πως ο Αλλάχ ΔΕΝ είναι ο Θεός της Βίβλου!


Top
  
 
 Post subject:
Unread postPosted: 26 Aug 2008, 13:11 
Member
Member

Joined: 22 Jul 2008, 10:49
Posts: 28
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Έχω διαβάσει ότι εμφανίστηκε στον Μωάμεθ ο Αρχάγγελος Γαβριήλ. Το 570 μετά Χριστόν δηλαδή στα 40α του.
Code:
http://de.wikipedia.org/wiki/Islam
Το συζήτησε με την γυναίκα του, και του είπε 'είσαι προφήτης', αυτά που σου είπε ο Αρχάγγελος είναι αλήθεια. Και συνέγραψε το Κοράνιο όπως του τα έλεγε ο Γαβριήλ.
Ο Πατέρας έστειλε τον Γιο Του. Και έπρεπε να στείλει τον Γαβριήλ για να διορθώσει αυτά που είπε ο Ιησούς; Π.χ. ο Ιησούς είπε τα περί μοιχείας και του Γάμου και έρχεται τώρα ο Γαβριήλ να πει ότι μπορούμε να έχουμε χαρέμια γυναικών; Ή να κάνουμε τζιχάντ για να μπούμε ως μάρτυρες στη Βασιλεία του Θεού; Πως θα κριθούμε από τον Ιησού Χριστό; Ως μάρτυρες αγάπης, όπως οι Άγιοι μας, ή ως μάρτυρες με τά από τζιχάντ. Ο Κύριος μας είπε να αγαπάτε αλλήλους και να προσεύχεσθε για τους εχθρούς σας και για αυτούς που δεν πιστεύουν σε Αυτόν ή και Τον μισούν. Αλλιώς τι μας διαφέρει από τους Φαρισαίους! Και αυτοί τώρα λένε ότι ο Αλλάχ και ο Θεός μας είναι ο ίδιος; Και τι άλλο μας είπε ο Απόστολος;: Όποιος και να έρθει μετά από εμάς μην τον πιστεύετε! Επίσης κάπου λέει ο Απόστολος ότι ο Διάβολος μπορεί να εμφανιστεί και ως πανέμορφος άγγελος.
Αυτά γίνονται μεθοδευμένα για να μεγαλώσει η αποστασία, για να πουν ότι οι θρησκείες είναι βασικό αίτιο για πολλά κακά που γίνονται (π.χ. πόλεμοι). Βλέπετε τι κάνει η Ασίζη εδώ και χρόνια, τελευταία μπήκε στο παιχνίδι και ο Blair. Ποιος ξέρει, αν το Blue Beam όντως υπάρχει, θα είναι αυτό το αποκορύφωμα του όλου θεάτρου. Και οι Άγιοί μας, βασιζόμενοι στην Αγία Γραφή και στην Αγάπη, ήταν απλώς κορόιδα που περιμένανε να τους βασανίσουν οι Ισλαμιστές. Τι να πω. Βάζουν οι δικοί μας τώρα την Αλήθεια με το εωσφορικό ψεύδος στο ίδιο το καζάνι, και έτσι μετατρέπουν την Αλήθεια σε ΨΕΥΔΟΣ. Όπως τροποποίησε ο Εωσφόρος της Αγία Γραφή έτσι τροποποιεί και ο Λιακόπουλος τα γραμμένα. Μόνο που το Κοράνιο είναι στη διάθεση για να το διαβάσει οποιος θέλει, ενώ τα τόσο σημαντικά χάλκινα βιβλία είναι μόνο στη διάθεση του Λιακόπουλου.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
Unread postPosted: 31 Aug 2008, 19:03 
Poster
Poster

Joined: 10 May 2008, 19:47
Posts: 69
Location: ??????????
Has thanked: 1 time
Have thanks: 2 time
Οι οπαδοί του Ισλάμ ονομάσθηκαν Moslem και στα περσικά Mousulman. Οι οπαδοί του Ισλάμ δεν δέχονται το όνομα Μωαμεθανοί. Δεν θέλουν να παραλληλίζεται το όνομά τους με το όνομα Χριστιανοί με την αντιστοιχία Χριστός - Χριστιανοί, Μωάμεθ - Μωαμεθανοί. Στον ισλαμισμό η σχέση των Μουσουλμάνων προς τον Μωάμεθ δεν ταυτίζεται με την σχέση των Χριστιανών με τον Χριστό.

Ο απόλυτος μονοθεϊσμός, είναι η βάση του ισλαμικού δόγματος. Όμοιος του Θεού δεν υπάρχει. Βασική δογματική πρόταση στο Ισλάμ είναι ότι "ουδείς άλλος Θεός υπάρχει εκτός του Αλλάχ". Κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να παραλληλισθή με τον Θεό, ο οποίος δεν έχει Υιόν. Κανείς δεν μοιράζεται τον θρόνο με Αυτόν. Ενώ στο Ισλάμ είναι θεμελιώδης η πίστη σε έναν Θεόν Παντοκράτορα δημιουργόν του Σύμπαντος, απορρίπτεται εντελώς ο όρος Πατήρ και γενικώτερα απορρίπτεται από το Ισλάμ η Ορθόδοξη διδασκαλία περί Αγίας Τριάδος.

Στον μουσουλμανισμό η αποκλειστικότητα του Αλλάχ αποτελεί αντίδραση κατά του πολυθεϊσμού. Καμμιά σύγκριση δεν γίνεται δεκτή μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Η ορθόδοξη διδασκαλία περί "θεώσεως του ανθρώπου" στον μουσουλμανισμό ακούγεται σαν βλασφημία. Η ορθοδοξία προτείνει την ομοίωση του ανθρώπου με τον Θεό, την θέωση του ανθρώπου κατά την προτροπή "άγιοι γίνεσθε ότι εγώ άγιος ειμί". (Πέτρου Α' 1,16). Αντίθετα στο Ισλάμ αποκλείεται στον άνθρωπο η δυνατότητα να πλησιάση τον Θεό.

Σαν ιερά βιβλία, βιβλία των προφητών, στο χώρο του Ισλάμ αναγνωρίζονται η Πεντάτευχος, οι Ψαλμοί και το Ευαγγέλιο. Επιστέγασμα όμως όλων των ιερών βιβλίων θεωρείται το Κοράνιο, αλλά μόνο στο πρωτότυπο κείμενό του. Οι μεταφράσεις του Κορανίου δεν θεωρούνται για τους Μουσουλμάνους ιερό κείμενο και έγιναν είτε για λόγους προπαγανδιστικούς είτε για λόγους ερευνητικούς από διάφορους μελετητές. Οι Μουσουλμάνοι δέχονται ότι τα ιερά βιβλία ομιλούν για τις ίδιες αλήθειες και μάλιστα ότι και η Αγία Γραφή υπονοεί το προφητικό έργο του Μωάμεθ. Όμως παρ' ότι αναγνωρίζουν την αξία της Αγίας Γραφής, εν τούτοις δεν την μελετούν επειδή υποστηρίζουν ότι οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί την αλλοίωσαν αφαιρώντας τα σημεία που αναφέρονταν στον Μωάμεθ.

Η ύπαρξη των αγγέλων και του Σατανά είναι αποδεκτή σύμφωνα με το Κοράνιο. Μεταξύ όμως των υπερανθρωπίνων δημιουργημάτων του Θεού, το Κοράνιο παραδέχεται και μια άλλη κατηγορία όντων, τα Τζίν, τα οποία είναι αγαθά ή κακά όντα με μαγικές δυνάμεις και ιδιότητες.

Οι προφήτες, σύμφωνα με το Κοράνιο, είναι απεσταλμένοι του Θεού για να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους στην αλήθεια. Πρώτος προφήτης αναγνωρίζεται ο Αδάμ και τελευταίος, σαν επί κεφαλής όλων, ο Μωάμεθ. Τα περισσότερα ονόματα προφητών που αναφέρονται στο Κοράνιο έχουν ληφθεί από την Αγία Γραφή τα δε υπόλοιπα από διάφορες Αραβικές παραδόσεις.

Παρ' όλον ότι το Κοράνιο διδάσκει την Ανάσταση των νεκρών, την ύπαρξη αιώνιας ζωής και άλλες χριστιανικές αντιλήψεις, όμως μετά εμμονής αποκηρύσσει βασικές χριστιανικές θέσεις. Άλλοτε το Κοράνιο ομιλεί με συμπάθεια προς τους Χριστιανούς και άλλοτε καταφέρεται με σφοδρότητα εναντίον Εβραίων και Χριστιανών.

Το Κοράνιο απορρίπτει εντελώς την πίστη στην θεότητα του Χριστού και αναφέρει: "άπιστοι εισίν οι λέγοντες ότι ο Μεσσίας, ο Υιός της Μαρριάμ, είναι Θεός" (Η Τράπ., 5:19) και συνεχίζει: "ο Μεσσίας, Υιός της Μαρριάμ είναι απλός Απόστολος" (στ. 79). Δέχεται το προφητικό αξίωμα του Ιησού Χριστού, αλλά προσπαθεί να αποδείξη ότι ουδέποτε ο Μεσσίας ισχυρίστηκε ότι είναι Υιός του Θεού.

Στην Υπεραγία Θεοτόκο οι Μουσουλμάνοι δίδουν εξόχως τιμητική θέση. Σέβονται ιδιαιτέρως την Παναγία σαν μητέρα του Μεσσία, αλλά όχι όμως σαν Θεοτόκο, διότι και ο Υιός της θεωρείται γι' αυτούς κτίσμα, όπως στον Αρειανισμό και τον Νεστοριανισμό.

Για την Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού, η διδασκαλία του Κορανίου είναι επηρεασμένη από διάφορες αρχαίες χριστιανικές αιρέσεις και αρνείται τον σταυρικό θάνατο του Χριστού. Μάλιστα πιστεύεται ότι δεν εφονεύθη ο Χριστός, αλλά άλλος όμοιός Του αντί Αυτού.

Οι περί Αγίου Πνεύματος αναφορές του Κορανίου είναι δυσνόητες. Οι Μουσουλμάνοι ως Άγιον Πνεύμα συνήθως εννοούν τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. Βεβαίως, δεν πιστεύουν στην Εκκλησία ούτε στην άφεση αμαρτιών και στην ύπαρξη προπατορικού αμαρτήματος.

Στον χώρο του Ισλάμ η θέση της γυναίκας υποτιμάται σαφώς έναντι της θέσεως του άνδρα. Αυτή είναι μια από τις πλέον εντυπωσιακές διαφορές Ισλάμ και Χριστιανισμού. Οι διάφορες δεσμεύσεις που επιβάλλονται στις γυναίκες, πιστές του Ισλάμ, το κάλυμμα του προσώπου, η πολυγαμία του άνδρα, η μονομέρεια ευκολίας παροχής διαζυγίου στους άνδρες και λοιπές διατάξεις περί του οικογενειακού θεσμού αποδεικνύουν σαφώς την πίστη στην κατωτερότητα της γυναίκας έναντι του άνδρα. Η στάση του Ευαγγελίου, βεβαίως, είναι όλως διαφορετική κηρύσσοντας "ουκ ένι άρσεν και θήλυ".

Ο ιερός πόλεμος (Jihad) είναι σαφής παρότρυνση του Κορανίου για δυναμική αντιμετώπιση των απίστων. Οι χώρες εκτός της κυριαρχίας του Ισλάμ ονομάζονται "οίκος πολέμου". Ο επιθετικός χαρακτήρας του Ισλάμ μέσω του ιερού πολέμου ποτέ δεν έπαψε να υπάρχη. Η φράση του Κορανίου "οπόταν συναντάτε τους απίστους, φονεύετε και κατασφάζετε" είναι δηλωτική του πολεμοχαρούς κηρύγματος και μπορεί να ερμηνεύση και τις σύγχρονες πολεμικές ή τρομοκρατικές ενέργειες φανατικών ισλαμιστικών οργανώσεων ή και κρατών.

Τελειώνοντας, πρέπει να επισημάνουμε ότι χρειάζεται πολύ προσοχή στις σχέσεις μας με τους ισλαμιστές. Και να παρατηρήσουμε ότι είναι άκρως επιπόλαιο και επικίνδυνο, επηρεασμένοι από τα φιλειρηνιστικά συνθήματα διαφόρων πολιτικών σκοπιμοτήτων, να περνούμε στους εναγκαλισμούς με τέτοιου είδους πολεμοχαρείς νοοτροπίες.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες για το μέλλον, όταν "επιδοτώντας" την αναστήλωση ισλαμικών τζαμιών σε ορθόδοξο χώρο, νοθεύουμε το κρυστάλλινο μήνυμα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο που διδάσκει το Ευαγγέλιο.

Code:
http://magda.livepage.gr/wiki/510/337


Χαίρομαι που καταλήγεις στο συμπέρασμα πως ο Αλλάχ ΔΕΝ είναι ο Θεός της Βίβλου!

Εξάλλου...ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ????

_________________
ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 08 Dec 2008, 07:58 
Member
Member

Joined: 14 Nov 2008, 03:15
Posts: 23
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Καλησπερα.Έγω πάλι το βλέπω αλλιώς.Ίσως η ταύτιση ''χριστιανου'' Θεου και Αλλαχ να μη στηρίζεται σε ιστορικές πηγές κτλ. αλλά σε πιο ανθρώπινες.
Δηλαδή τι εννοώ..Αν κάποιος μουσουλμάνος προσεύχεται για το άρρωστο παιδί του τα δακρυα, η αναγκη του να επικοινωνησει με τον Δημιουργο του δεν ταυτίζεται με ενός χριστιανού παρόμοια προσευχή?
Θέλω να πω πως στη τελικη τον ιδιο Θεο λατρεύουμε απλώς οι λεπτομερειες κάνουν τη διαφορα αν και οι διαφορες τους δεν είναι λεπτομερειες αλλα η Ουσια ειναι μια(ελπιζω να μην τα μπερδεψα στο τέλος :bigthink: :bigthink: )


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 22 Jan 2009, 16:27 
Webmaster
Webmaster
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 23:26
Posts: 2152
Location: Down to Earth
Has thanked: 49 time
Have thanks: 151 time
Highscores: 3
Ο φανατισμός κάνει την διαφορά, είτε είναι Χριστιανικός είτε Ισλαμικός, εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Το σκοτάδι.
Αντιθέτως η αγάπη προς τον συνάνθρωπο εξυπηρετεί πάλι τον ίδιο σκοπό. Το φως.

Εκεί πρέπει να εστιάσουμε στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει.

_________________
Image
Image
Image
Truth

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 23 Jan 2009, 12:46 
Advanced Member
Advanced Member
User avatar

Joined: 14 Jan 2009, 15:55
Posts: 887
Location: -=Athens=-
Has thanked: 0 time
Have thanks: 16 time
Οσο θα συνεχιζουνε καποιοι να εφαρμοζουνε κατα γραμμα τις γραφες τις εκαστοστε θρησκειας που πρεσβευουν.........οι θρησκειες θα συνεχισουν να θεωρουνται ΟΠΙΟ προς καταποση απο τους πιστους για καλυτερο ελεγχο του κοπαδιου.
Ας αγαπησουμε ολοι τον συνανθρωπο μας και να μαθουμε να αναλυουμε και να φιλτραρουμε τις γραφες τις καθε θρησκειας που πιστευουμε.

_________________
-="Ελλην" σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Ανθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί σεβασμό Ετεροδόξων. "Ελλην" σημαίνει Αρμονία καί Ηθος καί Ερως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν.''=-

-="ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.''=-

-=BOYS DONT FORGET THAT BEST YOUR POST COUNT THE BIGGER YOUR PENIS GETS=-

Image
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 27 Jan 2009, 22:26 
New Member
New Member
User avatar

Joined: 26 Nov 2008, 21:54
Posts: 13
Has thanked: 0 time
Have thanks: 2 time
Η θεωρία διαφέρει από τη πράξη, όσο το σκοτάδι από το φως. Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το δίλημμα του είναι και του δεν είναι, συμφέρει να θυμόμαστε ότι ο δρόμος για τη κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 28 Jan 2009, 00:10 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 20 Jul 2008, 22:31
Posts: 609
Location: Kavala
Has thanked: 132 time
Have thanks: 99 time
Θα παρέμβω με δύο τρόπους :happyyyy:

1) ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΑ: Πίσω από τις εκφάνσεις κάθε θρησκευτικού δόγματος, όλοι οι άνθρωποι επιδιώκουν και αναζητούν τη συνάντηση, την επικοινωνία με το "θείο", με το Δημιουργό. Αν είχες γεννηθεί στο Πακιστάν, π.χ., θα ονόμαζες το Δημιουργό "Αλλάχ". Στην Ιαπωνία θα έκανες λόγο για το "Τάο" κ.ο.κ. Χρειάζεται κατανόηση όσον αφορά τις ιδιαίτερες πολιτισμικές και θρησκευτικές καταβολές του κάθε λαού. Δεν πιστεύω να περίμενες από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία πλην του χριστιανισμού να δέχεται τη θεότητα του Ιησού Χριστού. Ο Βούδας, για παράδειγμα, που γενικότερα απέφευγε να μιλήσει για το "θείο", δεν υπήρχε περίπτωση να το δεχτεί.

Στην προκειμένη περίπτωση σκεφτόμαστε ως "outsiders" που βλέπουμε έναν "insider" της θρησκείας - δηλαδή αντικειμενικά. Οπότε, φράσεις όπως "Ο Αλλάχ διατάζει τους ακολούθους του να σκοτώνουν εκείνους που αρνούνται το Ισλάμ, ενώ ο Θεός μας διδάσκει να αγαπάμε τους εχθρούς μας" δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο σε μια αντιπαράθεση δίχως τέλος... Δεν υπάρχει "καλύτερη" και "χειρότερη" θρησκεία, κατά το θρησκειολογικό πάντα τρόπο σκέψης. Εξάλλου, θα μπορούσα να σου ανταπαντήσω ότι στο όνομα του "δικού μας" Θεού της αγάπης έχουν γίνει πολλά αποτρόπαια εγκλήματα. Θυμάσαι τους Σταυροφόρους; Κι αυτοί χριστιανοί ήταν. Άνετα θα μπορούσαν οι μουσουλμάνοι να κατηγορήσουν τους χριστιανούς σαν ακόλουθους ενός Θεού του μίσους και του πολέμου, με βάση όσα έχουν γίνει στην ανθρώπινη ιστορία (και συνεχίζουν να γίνονται).

2) ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ (σαν insider): Φυσικά και όσοι είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύουμε ότι το Φως της Αληθείας ήλθε, έζησε και έπαθε ανάμεσά μας, οπότε είναι αδιανόητο να βρούμε την αλήθεια κάπου αλλού. Το βλέπω κάπως έτσι: όταν βρίσκεσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο κι έχεις από πάνω σου την αναμμένη λάμπα, είναι παράλογο να πας σε κάποιο λιγότερο φωτεινό σημείο του δωματίου.

Αλλά όσον αφορά τη στάση μας προς τους άλλους, αυτή δεν πρέπει να είναι καταδικαστική ("δαιμονισμένοι", "σατανάδες", "καταραμένοι" και δε συμμαζεύεται!) αλλά συμπονετική και ανθρώπινη! Αν πιστεύεις ακράδαντα ότι η πίστη σου είναι αγνή και αληθινή, φρονιμότερο είναι να προσεύχεσαι για τους μουσουλμάνους ή οποιονδήποτε άλλο, ώστε να γνωρίσουν κι αυτοί την αλήθεια που φωτίζει τη δική σου ζωή. Πολλοί γέροντες προσεύχονται ακόμα και για τους δαίμονες (!) ώστε να μετανοήσουν και να έλθουν κοντά στο Χριστό. Το ίδιο δεν πρέπει να κάνουμε κι εμείς για τους ετερόθρησκους; Αν φυσικά θέλουμε να είμαστε Χριστιανοί και στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια...

_________________
http://www.xesemesa.blogspot.com
jimi has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 28 Jan 2009, 01:53 
Webmaster
Webmaster
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 23:26
Posts: 2152
Location: Down to Earth
Has thanked: 49 time
Have thanks: 151 time
Highscores: 3
+1
Πάρα πολύ σωστή τοποθέτηση.

Θα προσθέσω με δυο λέξεις τη διαφορά του ανθρώπου με προσανατολισμό και του ανθρώπου που εμπαίζει τον εαυτό του και το Θείο.
Ο Πρώτος ερευνά και έχει ώτα να ακούει και πνεύμα να σκέπτεται και ο δεύτερος είναι "φιλούμενος"!

_________________
Image
Image
Image
Truth

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 24 Mar 2009, 20:55 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 23 Aug 2008, 15:05
Posts: 740
Location: Β.ΕΛΛΑΔΑ
Has thanked: 59 time
Have thanks: 62 time
Highscores: 1
Δεν κρίνονται οι πιστοί των θρησκειών που δίνουν τη ζωή τους για τα πιστεύω τους …..κρίνονται οι γραφές τους και τα διδάγματα τους .

Φωτισμένο είναι αυτό που κάνουν κάποιοι γέροντες .

Είναι υποχρέωση μας να σεβόμαστε την πίστη τους σαν πράξη αλλά και η προσπάθεια διαφώτισης τους είναι εξίσου υποχρέωση μας .
Αυτό που μας χαρίστηκε δεν είναι μόνο δικό μας ανήκει σε όλη την πλάση .

Ο βουδισμός , ο ταοϊσμός , ο μωαμεθανισμός έχουν στις γραφές τους κάποια σοφά διδάγματα ……δεν μπορώ όμως να δω το δέντρο ξεχνώντας το δάσος .
Άκουσαν για το Χριστό , έχουν πρόσβαση μάθησης των διδαγμάτων Του , συνεχίζουν να το απορρίπτουν ……. Θα συνεχίσω να τους θεωρώ ανθρώπους μειωμένης πνευματικότητας .

_________________
Δεν υπάρχει ακριβής Αλήθεια των πραγμάτων, ούτε ισχυρίζομαι ότι γνωρίζω την Αλήθεια .
Με χαρακτήρισαν ημιμαθή και τους ρώτησα , γνωρίζετε τι σημαίνει μαθαίνω .


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 09 Aug 2010, 11:36 
Member
Member

Joined: 09 Aug 2010, 11:00
Posts: 34
Has thanked: 2 time
Have thanks: 0 time
Γεια σε ολους,
Χαιρομαι που μου δινεται η ευκαιρια να απευθυνθω σε ανθρωπους που ασχολουνται με την θρησκεια, οποια και αν ειναι αυτη.
Θα ηθελα να ενημερωσω σχετικα με καποιες αναληθειες ή ασαφειες σχετικα με το ισλαμ.

Κατ'αρχας, Η κααμπα χτιστηκε απο τον Αβρααμ με εντολη του Θεου και για την λατρεια του Θεου (οχι την λατρεια της πετρας η οποια παρεπιπτονως δεν εχει καμμια μορφη ειδωλου). Αργοτερα και με την παροδο των αιωνων ο χωρος σιγα σιγα καταληφθηκε απο παγανιστες και ειδωλολατρες. Ο καθενας εβαζε εκει ενα αλαλμα ή μια εικονα και προσευχοταν σε αυτο ως θεϊκο ή ως διαμεσολαβητη του Θεου.
Το Ισλαμ ήρθε (επανεμφανηστηκε με τη σωστη του εννοια) και κατεστεψε ολα οσα λατρευονταν σε αυτο το χωρο και εκτοτε ειναι χωρο αφιερωμενος στην λατρεια του Θεου.


Το φεγγαρι που αναφερεται παραπανω δεν εχει καμμια σχεση με τις αρχες του ισλαμ. Το αντιθετο μαλιστα, κατα το ισλαμ οσοι λατρευουν κατι απο την δημιουργια του Θεου ειναι ειδωλολατρες. Θεωρειται οτι οι μουσουλμανοι δεν γνωριζουν την φυσικη υποσταση της σεληνης;

Οποιος θελει να ενημερωθει για το ισλαμ να απευθυνθει σε μουσουλμανους για να μαθει τι πραγματικα πιστευουν. Αν εσυ αρρωστησεις θα πας στο γιατρο ή θα πας σε ηλεκτρολογο; Με την ιδια εννοια, η αληθεια για το ισλαμ βρισκεται τους επιστημονες του ισλαμ.


Θα ηθελα να θεσω και ενα ερωτημα για τον χριστιανισμο. Τους αγιους ποιος τους καιθερωσε και ποιος ειναι υπευθυνος να ορισει καποιον αγιο;


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 09 Aug 2010, 12:28 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 22 Apr 2009, 12:36
Posts: 701
Has thanked: 77 time
Have thanks: 89 time
Highscores: 1
Αναγνώριση και ανακήρυξη των Αγίων

Η αναγνώριση και ανακήρυξη των αγίων στην Ορθόδοξη Εκκλησία, διαχωρίζεται σε δύο περιόδους. Η μία περίοδος διαρκεί από την αρχή της ύπαρξής της, μέχρι και τον 15ο αιώνα και από τον 15ο αιώνα μέχρι και σήμερα. Με την έννοια ανακήρυξη στην Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρουμε "την ιδιαίτερη εν Χριστώ αποδοχή και τιμή, που αυθόρμητα αποδίδει το πλήρωμα μίας τοπικής εκκλησίας σε ορισμένα αποθανόντα μέλη της, τα οποία ξεχώρισαν για την αφοσίωσή τους στο Θεό"[11]. Η διοικούσα εκκλησία μετά την αναγνώρισή τους, τους αναγράφει στα Δίπτυχά της και έτσι προτρέπει να τιμώνται και να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση. Σήμερα έχει επικρατήσει ο όρος "αγιοποίηση", που κατά την Ορθόδοξη παράδοση και θεολογία είναι απαράδεκτος, ως έννοια και όρος, καθότι τέτοιες εκφράσεις προϋποθέτουν δικανικές θέσεις, που είναι ξένες προς την Ορθόδοξη παράδοση[12].

Κατά την πρώτη περίοδο το μόνο κριτήριο για την κατάταξη ενός Αγίου στα δίπτυχα της εκκλησίας, ήταν η αναγνώρισή του από το λαό της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται κάποια εκκλησιαστική διαδικασία για την καθολική του αποδοχή. Αυτό το καθεστώς διατηρήθηκε μέχρι και τον 15ο αιώνα, με μερικές τυπικές διαφοροποιήσεις οι οποίες αφορούσαν το είδος του αγίου (αν ήταν φερ ειπείν μάρτυρες, Ομολογητές κ.α.). Τα στοιχεία που γενικά θεωρούνταν ως τεκμήρια αγιότητας ήταν η ορθή πίστη, η τήρηση των αρετών, το μαρτύριο[13] και τα θαύματα. Επίσης τα αναλλοίωτα σκηνώματα ή αυτά τα οποία ευωδίαζαν. Θα πρέπει όμως εδώ να λεχθεί, πως τα θαύματα ή η παρουσία θαυματουργικών φαινομένων δε θεωρήθηκαν ποτέ απαραίτητα από την εκκλησία για να καταταχθεί κάποιος στα δίπτυχά της[14]. Πρέπει επίσης να λεχθεί πως στην πρώτη εκκλησία πολλοί πιστοί, οι οποίοι ακόμα δεν είχαν προλάβει να βαπτιστούν, είχαν μαρτυρήσει αναγνωριζόμενοι από το σώμα της εκκλησίας ως Άγιοι. Σε αυτή την περίπτωση θεωρείτο ως βάπτισμα του Αίματος, το οποίο αντικαθιστούσε το κανονικό βάπτισμα. Άλλοι επισης δεν είχαν προλάβει να διάγουν ευσεβή βίο, αλλά και σε αυτή την περίπτωση το μαρτύριο υπέρ της πίστεως, ως νέο βάπτισμα καθαιρούσε τις αμαρτίες τους. Κάποιες φορές, ενώ η διοικούσα εκκλησία δεν ανέγραφε μερικούς ενάρετους ανθρώπους στα δίπτυχά της, ο λαός τελικά επέβαλλε το φρόνημά του, όπως στην περίπτωση του Ιωάννη του Χρυσοστόμου ή και το αντίστροφο όπως στην περίπτωση του λαού της Αλεξάνδρειας ο οποίος ακύρωσε την ανακήρυξη του Αμμωνίου από τον Κύριλλο, ως Άγιο[15].

Μετά την αναγνώριση η εκκλησία μνημονεύει τον Άγιο στη θεία Λειτουργία, καθορίζει ετήσια εορτή του, ενώ εκθέτει εικόνες του αγίου και λείψανα προς προσκύνηση, συντάσσοντας και ασματική ακολουθία. Από το 15ο αιώνα και μετά όμως παρουσιάζονται μερικές εξελίξεις στον τρόπο αναγνώρισης ενός αγίου. Αυτό διαπιστώνεται από τον τρόπο ανακηρύξεως κάποιων Αγίων όπως του Γρηγορίου Παλαμά, του Αγίου Μελετίου κ.α. Σύμφωνα με αυτές τονίζεται ότι για να γίνει κάποιος τοπικός άγιος δε χρειάζεται προηγούμενη συνοδική απόφαση. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Γρηγορίου Παλαμά, ο οποίος αναγνωρίστηκε άμεσα μετά την κοίμησή του ως Άγιος από τους Θεσσαλονικείς. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο το ίδιο το σώμα της εκκλησίας να ανακηρύσσει ένα άγιο και να τον τιμούν με δική τους πρωτοβουλία. Εν συνεχεία όμως επέρχεται συνοδική απόφαση έτσι ώστε να εορτάζεται από όλη την εκκλησία[16]. Τότε ζητούνται αποδείξεις από τον κάθε τοπικό λαό σχετικά με την αγιότητα του εκάστοτε αγίου, ώστε να συνταχθεί σχετικός κατάλογος και να επέλθει σχετικός έλεγχος της αξιοπιστίας του, για να ανακηρυχθεί τελικά Άγιος.

[11] ↑ Δ. Τσάμης, Αγιολογία..., σελ. 127
[12] ↑ ο.π.
[13] ↑ Νεκτάριος Ιεροσολύμων παραβολή από Χρυσοστόμου Αθηνών, Περί της ανακηρύξεως των αγίων εν την Ορθοδόξω
εκκλησία, σελ. 334
[14] ↑ Δ. Τσάμης, ο.π., σελ. 128
[15] ↑ Σωκράτης Σχολαστικός, Εκκλ. Ιστορία 7, 14


link: http://el.orthodoxwiki.org/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82

_________________
"Μη δείχνεις όλη σου τη δύναμη γιατί μπορεί να αποδειχθεί λίγη..."
ImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 10 Aug 2010, 01:07 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 20 Jul 2008, 22:31
Posts: 609
Location: Kavala
Has thanked: 132 time
Have thanks: 99 time
yasora007 wrote:
Το φεγγαρι που αναφερεται παραπανω δεν εχει καμμια σχεση με τις αρχες του ισλαμ. Το αντιθετο μαλιστα, κατα το ισλαμ οσοι λατρευουν κατι απο την δημιουργια του Θεου ειναι ειδωλολατρες.


Καταρχάς καλωσόρισες yasora!

Σχετικά με το φεγγάρι, ισχύει ότι αποτελούσε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου (πριν ονομαστεί Κωνσταντινούπολη). Γύρω στο 670 π.Χ. οι κάτοικοι της πόλης υιοθέτησαν την ημισέληνο ως σύμβολό τους, μετά από μια νικηφόρο μάχη όπου χάρη στο φως του φεγγαριού αποκαλύφθηκαν τα εχθρικά στρατεύματα. Από εκεί και πέρα υποστηρίζεται ότι οι Οθωμανοί Τούρκοι πήραν το σύμβολο και το έβαλαν στη σημαία τους. Έκτοτε πολλά μουσουλμανικά κράτη το υιοθέτησαν.

Πράγματι, το Ισλάμ είναι θρησκεία ανεικονική - δεν υπάρχουν εικόνες, είδωλα ή αγάλματα, αλλά μόνο διάκοσμοι και περίπλοκα γεωμετρικά σχέδια.

Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει κάποια πράγματα παραπάνω προτείνω τα εξής βιβλία:

Γεράσιμος Μακρής, Ισλάμ: Πεποιθήσεις, πρακτικές και τάσεις
Γρηγόριος Ζιάκας, Ισλάμ: Θρησκεία και Πολιτεία
Αναστάσιος Γιαννουλάτος, Ισλάμ: Θρησκειολογική επισκόπησις

Δυστυχώς επικρατεί μεγάλη άγνοια όχι μόνο για το Ισλάμ, αλλά και για τις υπόλοιπες θρησκείες του κόσμου. Αλλά εδώ καλά-καλά δεν ξέρουμε για τη "δική μας"...

_________________
http://www.xesemesa.blogspot.com
jimi has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 13 Aug 2010, 09:23 
Member
Member

Joined: 09 Aug 2010, 11:00
Posts: 34
Has thanked: 2 time
Have thanks: 0 time
Καλημερα και παλι απο εμενα.
Σχετικα με την αγιοποιηση, οντας πρωην χριστιανη για 25 χρονια και μαλιστα θεοσεβουμενη χριστιανη, περιμενα αυτην την απαντηση. Θελω ομως να σας την "μεταφρασω" σε απλα ελληνικα του λαου. Οι αγιοι τους οποιους σχεδον ολοι οι ορθοδοξοι χριστιανοι επικαλουνται καθημερινα για βοηθεια τους εχουν καθιερωσει οι ανθρωποι. Μου ειναι αδιανοητο να περιμενω απο καποιον ανθρωπο που ετρωγε οπως εμενα, κοιμοταν οπως εμενα και πηγαινε τουαλετα οπως εμενα, να μου κανει ενα θαυμα!?!?!? Δεν αμφιβαλω οτι μπορει να ηταν απο τους πιο εναρετους ανθρωπους αλλα δεν ειναι στο χερι των ανθρωπων να αποφασισουν ποιος πρεπει να λατρευθει.

Υπαρχουν ανρθωποι με θαυματα απεριγραπτα, ανθρωποι σταλμενοι απο το Θεο, πραγματικοι προφητες που εζησαν θαυματα και επραξαν θαυματα, οπως ο Αβρααμ, ο Ιωσηφ, ο Μωησης ο Ιωβ και πολλοι αλλοι. Γιατι δεν εχουν αγιοποιηθει αυτοι οι ανθρωποι? Γιατι υπαρχουν αγιοι μονον μετα Χριστον. Δεν νομιζω ο Χριστος να διορισε καποιον υπευθυνο για την αγιοποιηση καποιων ανθρωπων.

Ο ιδιος ο Χριστος ποτε δεν λατρεψε ή επικαλεστηκε κανεναν αλλο εκτος απαο τον Θεο. Γιατι λοιπον οι χριστιανοι το κανουν? οι Χριστιανοι δεν προσπαθουν να ζουν την εναρετη ζωη του Χριστου. Παρ'ολ'αυτα ο Χριστος δεν εκανε ποτε το σταυρο του, πραγμα που οι ανθρωποι εχουν καθιερωσει συμβολο του χριστιανισμου και της σωτηριας. Πολλα παραδοξα στην "ορθοδοξη" αυτη θρησκεια.

Πριν το Χριστο κανενας προφητης δεν ηρθε να αναφερθει σε τριαδικο θεο,οπως αρεσει στους χριστιανους να αναφερονται, ή σε πολυθεϊσμο οπως μου φαινεται εμενα. Δεν υπηρχε "ο υιος" πριν κατεβει στην Γη? Δεν υπηρχει "το αγιο πνευμα" πριν ερθει ο χριστος στη Γη? Δεν αποκλειεται λοιπον σε χιλια χρονια να εμφανιστει και αλλη προσωπικοτητα-μελος της τριαδας και να γινει τετραδα.

Δεν προσπαθω να προσβαλλω κανεναν και ζητω συγνωμη αν το κανω. Προσπαθω να τονισω καποια σημεια που και εμενα με εκαναν να αναζητησω την αληθεια. Ο χριστιανισμος, περα απο τα θαυματα του χριστου και την προσπαθεια του να μεταδωσει την μοναδικοτητα του θεου, ειναι θρησκεια που οι ανθρωποι με συμφεροντα εχουν διαμορφωσει οπως τους συμφερει.


Σε αντιθεση με το ΙΣΛΑΜ. Ειναι μια θρησεια ολοκληρωμενη και δεν μπορει να βρει κανεις λαθος στο βιβλιο του Ισλαμ, το Κορανι. Αποτελει μαλιστα προκληση του Θεου, η αναζητηση καποιου λαθους. Το Κορανι, ως πραγματικος και απαραλλακτος μεσα στο χρονο, λογος του Θεου, περιεχει απο ιστορικα γεγονοτα που αναφερονται σε προηγουμενους προφητης (οντας και ο Μοχαμεντ, ειρηνη σε αυτον, ενας απλος προφητης ). περιεχει προφητειες που πραγματοποιηθηκαν αλλα και προφητειες γεγονοτων που δεν εχουν γινει ακομη. Περιεχει επιστημονικα δεδομενα αγνωστα για την τοτε εποχη, που απεδειχθησαν τα προηγουμενα εκατο χρονια. Περιεχει νομοθεσια για καθε πτυχη της ζωης.

Πανω απο ολα αναφερει οτι Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΣΕ, ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ.

Οποιος θελει να το αμφισβητησει το κορανι, το μονο που εχει να κανει ειναι να βρει ενα λαθος μεσα στο κορανι. Να σημειωθει εδω οτι καθε μεταφραση δεν αποτελει κορανι αλλα μεταφραση των εννοιων του κορανιου. Κορανι θεωρειται μονο η αραβικη εκδοση του βιβλιου.


Τελος, παροτι δεν εχω διαβασει τα βιβλια που αναφερει ο αλλος χρηστης, θεωρω οτι την αληθεια για κατι την βρισκεις σε αυτον που την εχει "ψαξει" πιο πολυ. Στην προκειμενη περιπτωση στους επιστημονες του Ισλαμ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 13 Aug 2010, 23:33 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 20 Jul 2008, 22:31
Posts: 609
Location: Kavala
Has thanked: 132 time
Have thanks: 99 time
Αγαπητή yasora:

1) Λες "δεν ειναι στο χερι των ανθρωπων να αποφασισουν ποιος πρεπει να λατρευθει." Δεν αποδίδεται λατρεία στους ανθρώπους αλλά μόνο στο Θεό. Οι άγιοι τιμούνται και ΔΕΝ λατρεύονται (φυσικά πάντοτε υπάρχουν ακρότητες από αδαείς που καταλήγουν στην "ανθρωπολατρεία" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό).

2) Οι χριστιανοί κάνουν τον σταυρό τους σε ανάμνηση της σταυρικής θυσίας του Ιησού. Ο σταυρός αποτελεί σύμβολο της νίκης επί του θανάτου. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι στον χριστιανισμό δεν έχουμε το "η Γραφή ορίζει κάθε πτυχή της ζωής" όπως γίνεται π.χ. στο Ισλάμ με το Κοράνι, τη σούννα και τη σαρία. Υπάρχει η Αγία Γραφή, υπάρχει όμως και η παράδοση της Εκκλησίας. Γι' αυτό δεν στέκει το επιχείρημά σου "ο Χριστός δεν έκανε αυτό ή εκείνο, άρα μην το κάνετε". Δεν ισχύει αυτός ο "κανόνας" στο χριστιανισμό. Εκτός από κάποιες αιρέσεις που έχουν "θεοποιήσει", κατά κάποιον τρόπο, την Αγία Γραφή.

3) Σχετικά με την Τριαδολογία, η Εκκλησία με τους Πατέρες και τις Οικουμενικές Συνόδους έχει απαντήσει εδώ και αιώνες σε ερωτήματα όπως αυτά που θέτεις. Αν και λες ότι ήσουν "θεοσεβούμενη" (δεν ξέρω τι εννοείς με αυτό τον όρο ακριβώς) χριστιανή, παρόλα αυτά δογματικά δεν το έψαξες καθόλου το ζήτημα όπως φαίνεται. Αν μελετήσεις την αντιμετώπιση των μοναρχιανών, του αρειανισμού, των πνευματομάχων και πλείστων άλλων αιρετικών ομάδων θα βρεις και ποια είναι τα πιστεύω των χριστιανών και πού στηρίζονται βιβλικά. Θα μπορούσα να σου απαντήσω ότι άλλη είναι η "αΐδια" Τριάδα και άλλη η "οικονομική", αλλά θέλει τόσες σελίδες να στο αναλύσω που καλύτερα θα ήταν να βρεις ένα βιβλίο δογματικής και να το διαβάσεις προσεκτικά. Ευτυχώς η δυστυχώς, τα δόγματα του χριστιανισμού χρήζουν μεγάλης προσοχής και είναι αρκετά περίπλοκα για να εξηγηθούν (πόσο μάλλον να κατανοηθούν) σε μια σελίδα ενός forum. Και όχι, δε θα γίνει τετράδα (άσχετα που οι Ρωμαιοκαθολικοί κάνουν το σταυρό τους με... τέσσερα δάχτυλα, αποτέλεσμα της "Μαριολογίας" τους).

4) Θεωρείς ότι άνθρωποι με συμφέροντα δεν υπάρχουν ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ;;; Πες μου το "ναι" και θα σου δώσω όσα παραδείγματα θέλεις! Ξεχνάς ότι η "θρησκεία" είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, και ως εκ τούτου τρωτό και φθαρτό. Για να μην αναφερθώ στον εσκεμμένο υποβιβασμό των γυναικών στο Ισλάμ, με βάση δήθεν κορανικά χωρία, διότι έτσι θέλησαν οι μάγκες των ανδροκρατούμενων κοινωνιών! Αν είσαι αρκετά προοδευτική και ανοιχτόμυαλη σου προτείνω να διαβάσεις βιβλία της AMINA WADUD, π.χ. το "Inside the Gender Jihad".

5) Σε παρακαλώ μόνο μην μας διαφημίζεις το Κοράνι. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, όποιος θέλει αγοράζει μια μετάφραση, τη διαβάζει και βγάζει τα συμπεράσματά του. Βέβαια, όταν λες ότι "Κοράνι είναι μόνο η αραβική έκδοση του βιβλίου", αυτομάτως μας στερείς το δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική! Εγώ πάντως έχω μια μετάφρασή του (βασισμένη στην κλασική μετάφραση του Πεντάκη) και διαφωνώ σε πολλά σημεία. Πειράζει; :twisted:

_________________
http://www.xesemesa.blogspot.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 14 Aug 2010, 23:00 
Advanced Poster
Advanced Poster

Joined: 25 Mar 2009, 23:22
Posts: 278
Has thanked: 3 time
Have thanks: 19 time
Το κοράνιο γράφτηκε το 580 μ.Χ περίπου.
Η Π.Δ άρχισε να γράφεται το 1500 π.Χ και τελείωσε το 250π.Χ όπου και μεταφράστηκε από τα εβραϊκά στα αρχαία Ελληνικά. Κατόπιν η Κ.Δ άρχισε να γράφεται στα αρχαία Ελληνικά το 45 μ.Χ περίπου και τελείωσε το 96 μ.Χ.
Είναι φανερό πως πήρε από τη Βίβλο κάποια γεγονότα και πρόσωπα, ειδάλλως από πού θα τα έβρισκε. Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν πως ο Μωάμεθ έλαβε αποκάλυψη όταν του παρουσιάστηκε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του μετέδωσε τις τελικές εντολές του Θεού. Φυσικά αυτό είναι πλάνη επειδή τότε αναιρείται όλη η Αγία Γραφή η οποία στο τέλος λέει:
18 Επειδή, δίνω μαρτυρία σε καθέναν που ακούει τα λόγια τής προφητείας αυτού τού βιβλίου: Αν κάποιος προσθέσει σ' αυτά, ο Θεός θα προσθέσει σ' αυτόν τις πληγές, που είναι γραμμένες σ' αυτό το βιβλίο.
19 Και αν κάποιος αφαιρέσει από τα λόγια τού βιβλίου τής προφητείας αυτής, ο Θεός θα αφαιρέσει το μέρος του από το βιβλίο τής ζωής, και από την άγια πόλη, και από τους γραμμένους στο βιβλίο αυτό.
20 Λέει αυτός που δίνει μαρτυρία σ' αυτά: Ναι, έρχομαι γρήγορα.
Αμήν. Ναι, έλα, Κύριε Ιησού. (Αποκάλυψη 22)


Δηλαδή σύμφωνα με τους Μουσουλμάνους, ο Θεός έκανε λάθος και το διόρθωσε με τον Μωάμεθ, επειδή το κοράνιο και η Αγία Γραφή δεν συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα. Τότε και αυτό που λέει: να μη προσθέσεις και να μη αφαιρέσεις κάτι πάνω στο Λόγο του δεν ισχύει. Επομένως μπορεί τώρα να παρουσιαστεί κάποιος άλλος «προφήτης» και να ανεραίσει τα προηγούμενα και πάει λέγοντας.

Όσον αφορά τις τελετουργίες και τις τιμές που δίνουν οι άνθρωποι σε κάποιους ονομάζοντάς τους αγίους και τις δολοφονίες των σταυροφόρων στο όνομα του Χριστού, ο Θεός δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό. Πουθενά μέσα στον Λόγο του δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Ο Χριστός δεν τους είπε να κάνουν κάτι τέτοιο στο όνομά του και φυσικά θα κριθούν γι’ αυτό.
Είναι δηλαδή σαν να έχει κάποιος μία επιχείρηση και βάζει κάποιον υπεύθυνο να την προσέχει για όσο λείπει. Αυτός όταν γυρίζει βλέπει πως ο προϊστάμενος που έβαλε να τους έχει σκοτώσει όλους και όταν τον ρωτάει γιατί το έκανες; αυτός του απαντάει: επειδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Τι θα τον κάνει αυτόν λοιπόν;


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 15 Aug 2010, 10:44 
Member
Member

Joined: 09 Aug 2010, 11:00
Posts: 34
Has thanked: 2 time
Have thanks: 0 time
Καλημερα σε ολους.

Αναφερομενη στους αγιους που αρνειστε οτι λατρευονται στον χριστιανισμο, δεν μπορειτε να αρνηθειτε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο του πληθυσμου της Ελλαδος τουλαχιστον και των απανταχου ορθοδοξων, αποδιδει στους αγιους θαυματα μετα τον θανατο τους. Ειναι ετσι ή οχι. Τα αποδεχονται οι ιερεις ή οχι. Ποσες φορες εχουμε ακουσει ανθρωπους να λενε "ειχε αγιο" αντι να λεει " ο Θεος τον βοηθησε". Και αφου ειναι λαθος, γιατι κανενας ιερεας, κανενας μητροπολιτης ή κανενας ανθρωπος μορφωμενος στον χριστιανισμο, δεν βγηκε δημοσια να κατακρινει τετοια συμπεριφορα. Αντιθετα μαλιστα, η εκκλησια γιορταζει την "επιστροφη" των εικονων την κυριακη της ορθοδοξιας.


Ο σταυρος ειναι και αυτος λοιπον ανθρωπινο κατασκευασμα. Η νικη εναντια στον θανατο δεν θα επρεπε να εχει καποιο αποτελεσμα για τον ανθρωπο. Γιατι πεθαινουν ακομα οι ανθρωποι? Αυτοματα λοιπον αναιρειται η νικη αυτη. Αν μου απαντησετε οτι ο Χριστος πεθανε για τις αμαρτιες των ανθρωπων, τοτε παλι σας απαντω οτι οι ανθρωποι παλι κανουν αμαρτιες και σιγουρα θα λογαριαστουν για αυτες την ημερα της κρισης. Και παλι λοιπον αναιρειται αυτη η διακαολογια της σταυρωσεως.


Σχετικα με την δηλωση της καινης διαθηκης οτι κανεις δεν μπορει να αλλαξει κατι σε αυτην, δεν υπαρχει καμμια αποδειξη οτι δεν εχει αλλαχθει κατι. οτι αυτο το αρθρο δεν προστεθηκε απο τους ανθρωπους. Απο οταν γραφτηκε η καινη διαθηκη, δεν εχει διατηρηθει αντιγραφο της στην γλωσσα που γραφτηκε, και φυσικα κανεις ανθρωπος πια δεν την γνωριζει απ'εξω στην γλωσσα που γραφτηκε. Απο μεταφραση, σε μεταφραση, και χωρις να το κανει εσκεμμενα καποιος, γινονται αλλαγες στις εννοιες ενος κειμενου.
Για παραδειγμα, σε μια μεταγραση των εννοιων του κορανιου, εγκεκριμενη απο την πρεσβεια της Σαουδικης Αραβιας, στην λεξη "γιαχτεμανακομ" που σημαινει συνθλιβω αλλα μπορει να χαρακτιρισει μονο το γυαλι, η μεταφραση λεει "ποδοπατησουν", γιατι δεν υπαρχει ελληνικη λεξη που να μπορει να μεταφρασει την αραβικη επ'αρκιβως. Το ιδιο ισχυει και για ολες τις γλωσσες μεταξυ τους. Αμεσως λοιπον αναιρειται το επιχειρημα σχετικα με το οτι δεν μπορει να αλλαχθει μια λεξη, καθως οχι μονο εχουν αλλαχθει λεξεις αλλα ουτε καν μπορει να το αντικρουσει παρουσιαζοντας το πρωτοτυπο.


Τελος δεν κανω διαφημιση του Κορανιου, ουτε του ισλαμ, αλλα μιας και το αρχικο αρθρο της συζητησης αυτης αναφερεται στο ισλαμ, μου δινεται καθε δικαιωμα να αναφερθω σε αυτο. Με βαση το διακαιωμα αυτο λοιπον και σχετικα με τα οσα προανεφερα, το Κορανι απο οταν γραφτηκε, παρ'ολο που δεν υπαρχει αντιγραφο της τοτε εποχης, εχει πολλα αντιγραφα στην αραβικη γλωσσα στην οποια φανερωθηκε στον προφητη Μοχαμαντ (ειρηνη σε αυτον), και πανω απ'ολα εκατομμυρια ανθρωποι μεσα στους αιωνες το ξερουν απ'εξω και το μεταδιδουν στα παιδια και τα εγγονια τους. Στο Κορανι λοιπον εκτος απο ιστορικα γεγονοτα αναφερονται και επιστημονικα δεδομενα τα οποια δεν υπηρχε η δυνατοτητα τοτε να γνωριζει ο ανθρωπος. Ποια λοιπον θα μπορουσε να ηταν η προελευση αυτων των δεδομενων αν οχι θεϊκη? Οποιος θελησει να το αμφισβητησει ή να το ψαξει, εδω ειμαι για περισσοτερες πληροφοριες.

Εισ το επανειδην


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 15 Aug 2010, 11:45 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 06 May 2009, 17:12
Posts: 1228
Has thanked: 91 time
Have thanks: 95 time
αγαπητή yasora γεια σου,

η ενασχόλησή μου με το Ισλάμ είναι μικρή, αλλά θεωρώ ότι έχω καταλήξει σε κάποια προσωπικά συμπεράσματα. έχοντας αυτά υπόψην μου θα ήθελα να σου εκθέσω κι εγώ τις απόψεις μου.

yasora007 wrote:
Μου ειναι αδιανοητο να περιμενω απο καποιον ανθρωπο που ετρωγε οπως εμενα, κοιμοταν οπως εμενα και πηγαινε τουαλετα οπως εμενα, να μου κανει ενα θαυμα!?!?!? Δεν αμφιβαλω οτι μπορει να ηταν απο τους πιο εναρετους ανθρωπους αλλα δεν ειναι στο χερι των ανθρωπων να αποφασισουν ποιος πρεπει να λατρευθει.


ο σκοπός του Ορθοδόξου Χριστιανού είναι η "Θέωση κατά Χάρην". αυτό σημαίνει ότι σκοπός ενός θεοσεβή χριστιανού όπως ανέφερες ότι ήσουν κι εσύ στο παρελθόν, δεν είναι απλά να πηγαίνει στις εκκλησίες, να προσκυνάει και να κάνει καλές πράξεις. άλλο καλός άνθρωπος κι άλλο άνθρωπος "θεωμένος με τη Χάρη του Θεού".
όταν λοιπόν ένας ενάρετος άνθρωπος καταφέρνει με τη Χάρη του Θεού να φτάσει στη Θέωση (δηλαδή να ενωθεί με το Θείο στοιχείο), αυτό με απλά λόγια κι όπως το καταλαβαίνω εγώ, σημαίνει ότι γίνεται ένα με τον Θεό. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΟΣ. το τονίζω για να μην παρεξηγηθώ.
αυτός ο άνθρωπος, η ψυχή του, διαπερνάται πλέον από τις θαυματουργές ενέργειες του Θείου στοιχείου. όταν παρακαλάμε έναν άγιο να μας βοηθήσει στην πραγματικότητα παρακαλάμε τον ίδιο τον Θεό.
αυτό είναι κάτι που οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να καταλάβουν. είναι εντελώς έξω από τη δυνατότητα αντίληψής τους και απλά το απορρίπτουν.Quote:
Ο ιδιος ο Χριστος ποτε δεν λατρεψε ή επικαλεστηκε κανεναν αλλο εκτος απαο τον Θεο.


σύμφωνα με τον Χριστιανισμό, ο Χριστός είναι Θεός. είναι άτοπο να αναρωτιόμαστε γιατί δεν προσευχόταν σε άλλους. μόνο στον Θεό - πατέρα Του είχε νόημα να προσευχηθεί.


Quote:
οι Χριστιανοι δεν προσπαθουν να ζουν την εναρετη ζωη του Χριστου. Παρ'ολ'αυτα ο Χριστος δεν εκανε ποτε το σταυρο του, πραγμα που οι ανθρωποι εχουν καθιερωσει συμβολο του χριστιανισμου και της σωτηριας. Πολλα παραδοξα στην "ορθοδοξη" αυτη θρησκεια.


ποιος είπε ότι οι χριστιανοί δεν προσπαθούν να ζουν την ενάρετη ζωή του Χριστού; ίσως όταν ήσουν χριστιανή να μην προσπαθούσες να ζήσεις όπως ο Χριστός (και συγνώμη που το λέω αυτό) αλλά πρότυπό μας είναι ο Χριστός. η ανθρώπινη φύση μας όμως είναι πολύ ισχυρή και μας κάνει να πέφτουμε συχνά. γι'αυτό έχουμε τη μετάνοια, για να μετα-νοούμε και να επανερχόμαστε.


Quote:
Ο χριστιανισμος, περα απο τα θαυματα του χριστου και την προσπαθεια του να μεταδωσει την μοναδικοτητα του θεου, ειναι θρησκεια που οι ανθρωποι με συμφεροντα εχουν διαμορφωσει οπως τους συμφερει.


με όλη την ειλικρίνεια, yasora, πιστεύεις ότι το Ισλάμ δεν βασίστηκε σε συμφέροντα για να εγκαθιδρυθεί;
γιατί ο Μωάμεθ έσφαζε κόσμο;
γιατί παντρευόταν όποια γυναίκα ήθελε, κι άλλαζε τους δικούς του νόμους μόνο και μόνο για να παντρευτεί όποια ήθελε;


Quote:
Περιεχει νομοθεσια για καθε πτυχη της ζωης.


αυτό ζητάει ένας μουσουλμάνος από τη θρησκεία του; την νομοθεσία;
προσωπικά δε με καλύπτει αυτό. δεν αξίζω 10 καμήλες ή 50 καμήλες όπως μπορεί να άξιζα κατά την συγγραφή ή συλλογή των σουρών του κορανίου. και δεν μπορεί ένας άντρας να κοστίζει τις διπλάσιες καμήλες από μένα, ακόμα και σήμερα... γιατί το κοράνι αναφέρει και τέτοια πράγματα μέσα, έτσι δεν είναι;


Quote:
Πανω απο ολα αναφερει οτι Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΣΕ, ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ.


το λάθος που κάνουν οι μουσουλμάνοι είναι να παίρνουν κατά γράμμα τη λέξη "γέννησε" που σε συνδυασμό με έλλειψη φιλοσοφικού φρονήματος από μέρους τους, τους κάνει να καταλήγουν σε άσχετα συμπεράσματα για τον Χριστιανισμό. Ο Θεός φυσικά και δεν γεννάει. ο Χριστός δεν είναι σαρκικός γιος είναι ο Λόγος του Θεού, νομίζω όμως ότι κανένας μουσουλμάνος δεν έχει τη διάθεση να ψάξει αυτό το "Λόγος του Θεού".

Quote:
Οποιος θελει να το αμφισβητησει το κορανι, το μονο που εχει να κανει ειναι να βρει ενα λαθος μεσα στο κορανι. Να σημειωθει εδω οτι καθε μεταφραση δεν αποτελει κορανι αλλα μεταφραση των εννοιων του κορανιου. Κορανι θεωρειται μονο η αραβικη εκδοση του βιβλιου.


εννοείς ότι για να γίνεις μουσουλμάνος πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις την αραβική γλώσσα; για να κρίνεις το κοράνι πρέπει να το μελετήσεις στην αρχική του γλώσσα; αν είναι έτσι μπορεί να μην έχω τη δυνατότητα και να μην είμαι διατεθειμένη να μελετήσω ένα από τα χειρότερα βιβλία που διάβασα ποτέ, αλλά το πνεύμα του κορανίου είναι τόσο άσχημο, με άπληστη διάθεση να τρομοκρατήσει και να τσακίσει οτιδήποτε ενάντιο σ'αυτό, που αρνούμαι να ασχοληθώ μαζί του.

αν ο Θεός είναι αυτός που περιγράφεται στο κοράνι, τότε προτιμώ να γίνω άθεη. τόσο πολύ μ'έχει χαλάσει.


Quote:
Τελος, παροτι δεν εχω διαβασει τα βιβλια που αναφερει ο αλλος χρηστης, θεωρω οτι την αληθεια για κατι την βρισκεις σε αυτον που την εχει "ψαξει" πιο πολυ. Στην προκειμενη περιπτωση στους επιστημονες του Ισλαμ.


σ'αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου yasora, γιατί αυτοί που έχουν εντρυφήσει στη θρησκεία τους μπορούν να ενημερώσουν κι εμάς τους απλούς ανθρώπους. αυτό ισχύει βέβαια για όλους.
δηλαδή, αν κάποιος θέλει να μάθει ειλικρινά για τον Χριστιανισμό θα πρέπει να επικοινωνήσει με αληθινά πνευματικούς Χριστιανούς κι όχι με μένα και το γείτονά μου.

τελειώνοντας να πω, ότι πιστεύω ακράδαντα ότι καλοί και ενάρετοι άνθρωποι υπάρχουν παντού. αν κάποιος επέλεξε ή ακόμα και του επιβλήθηκε το Ισλάμ ή ο Χριστιανισμός, δεν παύει να είναι πλάσμα του Θεού κι Εκείνος τον αγαπάει, τον προστατεύει και κάποια μέρα θα τον πάρει στην αγκαλιά Του.

_________________
«Αγάπη, η χαραμάδα της αιωνιότητας»

Ερνέστο Καρντενάλ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 15 Aug 2010, 12:36 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 20 Jul 2008, 22:31
Posts: 609
Location: Kavala
Has thanked: 132 time
Have thanks: 99 time
1) Παραφράζεις εσκεμμένως. Δεν "αρνούμαστε ότι λατρεύονται" οι άγιοι στον χριστανισμό. Δεν λατρεύονται. Δεν χρειάζεται καν να το αρνηθούμε γιατί είναι δεδομένο. Εκτός σπανίων εξαιρέσεων που τίθενται εκτός της ορθο-δοξίας.

2) Τα έχεις μπλέξει λίγο! Μα φυσικά και γίνονται θαύματα από αγίους. Αυτό για τη δική σου λογική σημαίνει ότι πρέπει να τους λατρεύουμε. Δεν είναι έτσι, αγαπητή yasora, διότι μέσω των αγίων του ενεργεί ο ίδιος ο Θεός και πάντοτε σε Αυτόν ανάγεται η δόξα και η λατρεία. ΠΟΤΕ σε άνθρωπο, όσο άγιος και αν είναι (ακόμα και στην ίδια την Παναγία, μεγάλη η χάρη της σήμερα που είναι και η Κοίμηση, ΔΕΝ αποδίδεται λατρεία - άσχετα που έχουν "ξεφύγει" οι Ρωμαιοκαθολικοί). Το θαύμα δεν αποτελεί προσωπικό επίτευγμα. Και βέβαια ποτέ δεν θεωρήθηκαν τα θαύματα ως απαραίτητα κριτήρια για την αναγνώριση των αγίων στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Υπάρχουν άγιοι που δεν θαυματούργησαν στη διάρκεια της ζωής τους ή μετά την κοίμησή τους. Όσο για το "και αφού είναι λάθος" είναι μάλλον προσωπικό σου συμπέρασμα. Το "είχε άγιο" έχει να κάνει με τις πρεσβείες των αγίων.

3) Η νίκη επί του θανάτου έχει οντολογικές συνέπειες για τον άνθρωπο. Υπομονή. Θα έρθει και η ανάσταση την ημέρα που ορίζει ο Θεός. Βιάζεσαι να ζήσεις αιώνια; Εξάλλου και η εσχατολογία του Ισλάμ περιλαμβάνει την ανάσταση των νεκρών. Το ότι ο σταυρός είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα δεν καταλαβαίνω γιατί το γράφεις. Φυσικά και είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Πιθανότατα λαξεύτηκε από κάποιον κάτοικο της Παλαιστίνης υπό την επίβλεψη ενός Ρωμαίου στρατιώτη. Λοιπόν; Να φανταστώ ότι πάλι έχεις υποψίες ότι λατρεύουμε τον... σταυρό και όχι τον Θεό;

4) Σχετικά με το τελευταίο που αναφέρεις, συμφωνώ μαζί σου. Φυσικά έχουν αλλαχθεί αρκετά σημεία από τα πρωτότυπα κείμενα της Αγίας Γραφής μέχρι σήμερα. Όποιος το αρνείται δεν έχει ιδέα από την προσπάθεια και τον κόπο τόσων αιώνων να φτάσουν οι ερευνητές στο αρχικό κείμενο (Κριτική του κειμένου). Οι ερευνητές έχουν μελετήσει χιλιάδες χειρόγραφα προσπαθώντας να καταλάβουν αν μια περικοπή είναι αυθεντική ή αν αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη.

Η ένστασή μου, αγαπητή Yasora, έγκειται στο εξής: θεωρώ απαράδεκτο να "διαφημίζει" κανείς τη θρησκεία που ακολουθεί ως καλύτερη ή ως ανώτερη, τη στιγμή μάλιστα που ο προσηλυτισμός απαγορεύεται (άρθρο 13, "Η ελευθερία της θρησκευτικής συνειδήσεως είναι απαραβίαστος..." και "Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται").

Καταλαβαίνω, ωστόσο, τη σημασία του da'wah στο Ισλάμ, όμως στο forum αυτό προσπαθούμε όσο γίνεται (πολλές φορές ανεπιτυχώς) να μην προσελκύουμε άλλους στη θρησκεία μας. Είναι τέτοια η εποχή μας που οποιοσδήποτε μπορεί να βρει πληροφορίες για οποιαδήποτε θρησκεία, να έρθει σε επαφή με πιστούς της και να διαμορφώσει την άποψή του. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να μας γράφεις για το πόσο καλό είναι το Κοράνι και πόσο "θεϊκό" και τα λοιπά. Τη στιγμή μάλιστα που η ίδια μας είπες ότι Κοράνι θεωρείται μόνο η αραβική έκδοση και ΑΡΑ αποκλείεις τους πάντες από την έρευνα. Δηλαδή εγώ που το διάβασα μεταφρασμένο (δεν είμαι... προικισμένος να διαβάζω και να ομιλώ την αραβική) θεωρείς ότι δεν κατάλαβα τι λέει;

ΒΕΒΑΙΑ τα ίδια και χειρότερα έχουν κάνει και άλλοι εδώ μέσα, που νομίζουν ότι μιλούν στο κατηχητικό και πρέπει να "αποδείξουν" τη σωστή τους πίστη. Προσωπικά με βρίσκουν αντίθετο όλα αυτά. Προσπαθώ να εισέρχομαι σε τέτοιες συζητήσεις καθαρά θρησκειολογικά και όσο μπορώ αντικειμενικά. Παρακαλώ άπαντες να κάνουν το ίδιο.

_________________
http://www.xesemesa.blogspot.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ
Unread postPosted: 15 Aug 2010, 13:58 
Member
Member

Joined: 09 Aug 2010, 11:00
Posts: 34
Has thanked: 2 time
Have thanks: 0 time
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΜΟ ΝΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙ. ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΥΛΙΣΙΤΖΩ.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΣΚΩ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΦΕΙ ΕΚΕΙ.


Και τωρα πιο ηρεμα και σε συνεχεια των προηγουμενων. Οι αγιοι λοιπον ειναι οι μεσαζοντες του θεου. Αλλα και οι ιερεις ειναι μεσαζοντες του Θεου αφου για σου συγχωρεθουν οι αμαρτιες αρκει να τις πεις σε εναν παπα και καθαρισες. Δεν επικαλειται ομως κανεις τον θεο για την βοηθεια του και την συγχωρεση του. Αν καποιος φτασει στην θεωση, φτανει για τον εαυτο του, για να μπει ο ιδιος στον παραδεισο, οχι για να κανει μετα θανατον θαυματα. Ρε παιδια, στην πολυκατοικια εχω μια γιαγια πολυ καλη. Αν αυριο πεθανει θα μου κανει κανενα θαυμα? ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. Δεν ειναι ντροπη να αμφισβητησετε τα πιστευω σας. Μονο ετσι θα ανακαλυψετε την αληθεια. Μπορει να ειναι και αυτο που αρχικα πιστευατε (για το οποιοδηποτε θεμα μιλωντας). Το πεισμα μονο καλο δεν κανει. και εγω ήμουν πεισματαρα αλλα ο Θεος μου εδειξει το σωστο δρομο. Το ισλαμ μεσα απο το Κορανι, προκαλει τους πιστους του να εξεερευνησουν την θρησκεια τους οσο πιο πολυ μπορουν. Η δηλωση αυτη απο μονη της σου προκαλει ερωτηματα. Κανεις ανθρωπος δεν ειναι αλαθητος. Αν το Κορανι ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα, γιατι δεν εχει βρεθει ενα λαθος εδω και 1400 χρονια?

Quote:
το λάθος που κάνουν οι μουσουλμάνοι είναι να παίρνουν κατά γράμμα τη λέξη "γέννησε" που σε συνδυασμό με έλλειψη φιλοσοφικού φρονήματος από μέρους τους, τους κάνει να καταλήγουν σε άσχετα συμπεράσματα για τον Χριστιανισμό. Ο Θεός φυσικά και δεν γεννάει. ο Χριστός δεν είναι σαρκικός γιος είναι ο Λόγος του Θεού, νομίζω όμως ότι κανένας μουσουλμάνος δεν έχει τη διάθεση να ψάξει αυτό το "Λόγος του Θεού".


Δεν αμφισβητω οτι ο Χριστος ειναι ο Λογος του Θεου. Διδαξε πολλα πραγματα, εκανε πολλα θαυματα, μας εδωσε τα Ιερα Ευαγγελια. Και παλι ομως σας τονιζω οτι δεν υπαρχουν αποδειξεις οτι δεν εχουν αλλαχθει.
Δεν παυει να ειναι ανθρωπος. Δεν υπαρχουν καν αποδειξεις οτι ο Χριστος σταυρωθηκε. Μονο τα ευαγγελια που δεν ειναι στην αυθεντικη τους μορφη και αρα αμφισβητουνται πολυ ευκολα.


Και μιας και το αναφερατε, η Παναγια την οποια σεβονται παρα πολυ οι μουσουλμανοι (οπως και τον Χριστο αλλωστε), επισης την εχετε κανει μεσαζοντα. Σημερα που ειναι της Παναγιας, προσευχηθηκες σε αυτη να σε βοηθησει σε κατι φανταζομαι αντι να ζητησεις απο τον Θεο να την συγχωρεσει. Ο Θεος ειναι Παντελεημονας. Φροντιζει ολους του τους δουλους και θετει δοκιμασιες σε ολους. Στο τελος ομως θα δικαιωθει αυτος που πιστευει σε Εναν Θεο χωρις συνεταιρους.

Δεν προσπαθω να μεταδωσω το ισλαμ. Εχω πολλα να μαθω ακομα για το ισλαμ για να μπορεσω να κανω κατι τετοιο. Προσπαθω να σας κανω να αναλογιστειτε καποια πραγματα στον χριστιανισμο.Quote:
ε όλη την ειλικρίνεια, yasora, πιστεύεις ότι το Ισλάμ δεν βασίστηκε σε συμφέροντα για να εγκαθιδρυθεί;
γιατί ο Μωάμεθ έσφαζε κόσμο;
γιατί παντρευόταν όποια γυναίκα ήθελε, κι άλλαζε τους δικούς του νόμους μόνο και μόνο για να παντρευτεί όποια ήθελε;


Το ισλαμ δεν βασιστηκε σε συμφεροντα. Βασισιτηκε στο κορανι και στη σουνα (τροπος ζωης του προφητη Μοχαμαντ, ειρηνη σε αυτον). Ο
προφητης ποτε δεν σκοτωσε ο ιδιος ανθρωπο. Θα μου πειτε οτι εβαλε αλλους. Ακουστε λοιπον ποιους αντιμετωπισε και γιατι. Μεχρι που πηγε και εμεινε στην Μεδινα (πολλα χρονια απο οταν αρχισε να του αποκαλυπτεται το κορανι) ειχε υπομεινει τα πανδεινα απο τους κοραις (φυλη στην οποια και ο ιδιος ανηκε). Συμβουλευε ομως και οσους ειχαν αποδεχθει το ισλαμ (πλουσιους και φτωχους) να κανουν το ιδιο και να μην αντιδρουν στις προσβολες τους. Τοτε του αποκαλυφθηκε στιχος οπου του επιστρεποταν να πολεμησει οποιον απο την φυλη των κουραϊς τον καταπιεζε και του εκανε κακο. Αργοτερα τους επιτραπηκε να πολεμησουν οποιαδηποτε ειδωλολατρικη φυλη (οχι χριστιανους ή εβραιους) συμμαχουσε με τους κουραϊς ή οποιαδηποτε αλλη ειδωλολατρικη φυλη καταπιεζε τους μουσουλμανους. Αργοτερα επιτραπηκε ο πολεμος με οποια εβραικη φυλη αθετουσε τις συνθηκες που ειχαν συμφωνηθει μεταξυ τους. Αργοτερα μπορουσε να πολεμησει οποιον καταπιεζε τους μουσουλμανους ειτε χριστιανοι, εβραιοι ή ειδωλολατρες
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ή ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ Ή ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ. ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.


Οσον αφορα τις γυναικες του προφητη (ειρηνη σε αυτον) ολες εκτος απο μια ηταν ξαναπαντρεμενες. Αν καποιος αντρας ειχε το δικαιωμα να επιλεγει ετσι απλα τις γυναικες του δεν θα επαιρνε παρθενες? Η κοινωνια που ζουσε τοτε, ακομα και οι εχθροι του γιατι δεν αντιτεθηκαν σε αυτους τους γαμους? Δεν ηταν στο χερι του προφητη να αλλαξει οτιδηποτε ή οποιονδηποτε νομο χωρις την εντολη του Θεου.


Quote:
εννοείς ότι για να γίνεις μουσουλμάνος πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις την αραβική γλώσσα; για να κρίνεις το κοράνι πρέπει να το μελετήσεις στην αρχική του γλώσσα; αν είναι έτσι μπορεί να μην έχω τη δυνατότητα και να μην είμαι διατεθειμένη να μελετήσω ένα από τα χειρότερα βιβλία που διάβασα ποτέ, αλλά το πνεύμα του κορανίου είναι τόσο άσχημο, με άπληστη διάθεση να τρομοκρατήσει και να τσακίσει οτιδήποτε ενάντιο σ'αυτό, που αρνούμαι να ασχοληθώ μαζί του.


Quote:
αν ο Θεός είναι αυτός που περιγράφεται στο κοράνι, τότε προτιμώ να γίνω άθεη. τόσο πολύ μ'έχει χαλάσει.


Για να γινει καποιος μουσουλμανος δεν χρειαζεται να ξερει αραβικα. για να διαβασεις το κορανι δεν χρειαζεται να ειναι στην αραβικη γλωσσα. Ομως στην αραβικη γλωσσα θα καταλαβεις το μεγαλειο των λεξεων που χρησιμοποιουνται και τον τροπο που χρησιμοποιουνται. Δεν ειναι κατανοητο οτι οποιαδηποτε μεταφραση ειναι προσπαθεια των ανθρωπων να μεταφρασουν τα λογια του Θεου? αλλα στο κατω κατω τα αραβικα τουλαχιστον ειναι γλωσσα συγχρονη που αν θελει καποιος μπορει και να την μαθει, οχι σαν τα αραμαικα που μιλουσε ο Χριστος. Ο Θεος ειναι αγαπη. Στο κορανι οπως και στην σουνα αναφερονται ολες οι πτυχες της ζωης αλλα και ολες οι πτυχες της μετα θανατον ζωης (ειτε στο παραδεισο ειτε στην κολαση). οπως και να το κανουμε καποιοι ανθρωποι θα πανε και στην κολαση. Δεν προσκαλω κανεναν να γινει μουσουλμανος, απλα παραθετω τις αρχες της θρησκειας μου προς σκεψιν.


Τελος θα ηθελα να παρακαλεσω οσους εχουν την ταση να αναζητουν την αληθεια, να ανοιξουν πρωτα την καρδια τους σε καθε ενδεχομενο και επειτα να ξεκινησουν την αναζητηση τους. Δεν θα συνεχισω την παραθεση των αποψεων μου σε αυτην την ιστοσελιδα, μιας και θεωρειται προσυλιτισμος. θα διαβασω οσα απαντησετε και οποιος θελει επικοινωνια μαζι μου ας το ζητησει και θα το εχει.

αυτα απο μενα, ο Θεος να σας καθοδηγησει στον σωστο δρομο.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 46 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred