Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 5   [ 85 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 11 Aug 2012, 09:28 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
Kαλημέρα, διαβάστε την άποψη της εκκλησίας για τις γυναίκες και φρίξτε!!"Οι γυναίκες μέσα στο χριστιανισμό είναι κατώτερες από το νόμο και τη φύση, υποκείμενες σε μία κατάσταση μόνιμης τιμωρίας για το προπατορικό αμάρτημα και ακάθαρτες. Δεν εισέρχονται στο «άγιο βήμα» των εκκλησιών, δεν φορούν ιερά άμφια, δεν αγγίζουν ιερά αντικείμενα και δεν λαμβάνουν κοινωνία ενώ αιμορραγούν. Επιπλέον οφείλουν να καλύπτουν τα κεφάλια τους για να δηλώνουν έτσι ότι είναι υπόδουλες στους άντρες τους, αλλά και γιατί δεν αποτελούν αυθύπαρκτα όντα.

Το σωστό κατά τον Παύλο για έναν άνδρα είναι να μην αγγίξει ποτέ του γυναίκα! Συμβιβάζεται όμως με την κατώτερη ηθικά λύση της μονογαμίας, για να αντιμετωπίσει την... πορνεία. Επίσης συμβουλεύει τις χήρες να μείνουν όπως αυτός, δηλαδή άγαμες. Για την αντιμετώπιση όμως της ερωτικής επιθυμίας, κάνει την παραχώρηση να επιτρέψει και σε αυτές το γάμο. Ο γάμος δηλαδή παρουσιάζεται ως «αναγκαίο κακό» για την αποτροπή της αχαλίνωτης σεξουαλικότητας, ενώ για «προγαμιαίες σχέσεις» ούτε λόγος... Αν όλοι είχαν την ίδια άποψη (ευτυχώς για μας δεν την είχαν), τότε μάλλον το ανθρώπινο είδος θα είχε εξαφανιστεί!

Ο ΙΖ’ κανόνας της τοπικής συνόδου της Γάγγρας (340μ.χ.) που δεν έχει καταργηθεί έως σήμερα, απαγορεύει στις γυναίκες να κουρεύουν τα μαλλιά τους. Μερικά χρόνια αργότερα ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος (ο επονομαζόμενος Μέγας) διέταξε με νομοθεσία να εκδιώχνονται από την εκκλησία οι γυναίκες που έχουν κοντά μαλλιά, ενώ αν κάποιοι αρχιερείς τύχει και τις δεχθούν, να καθαιρούνται.

Οι επιλεγόμενοι Πατέρες της εκκλησίας δεν είχαν καλύτερη γνώμη για τις γυναίκες. Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, πρώτος στη σειρά των Πατέρων της εκκλησίας και διδάσκαλος του Ωριγένη, γράφει στο βιβλίο του «Παιδαγωγός» 2.33: «Μία γυναίκα, αν λάβουμε υπ’ όψην μας ποιά είναι η φύση της, πρέπει να αισχύνεται γι’αυτήν». Ο Μέγας Αθανάσιος υποστηρίζει «Με τις γυναίκες δεν είναι ασφαλές ούτε από κοινού ν’αποφασίζει κανείς («α περί ειδωλολατρείας» από το έργο του «κατά Ελλήνων»)

Ο Μέγας Βασίλειος (ο Αγιοβασίλης) περιγράφει τις σχέσεις των δύο φύλων στο πλαίσιο της ορθόδοξης οικογένειας: «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται» (Πηδάλιο, κανών Θ). Επομένως σύμφωνα με την Ορθοδοξία η εκμετάλλευση, ο ξυλοδαρμός και η υποβάθμιση – γενικότερα- της συζύγου είναι έργο ευλογημένο.


Ο λόγος του Ιωάννη του χρυσόστομου ξεχειλίζει από μίσος κατά των γυναικών. Στο «προς τους έχοντας παρθένουν συνεισάκτους» διαβάζουμε:

«Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κορη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Eίναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδι, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της κι έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων. Όσος και να είναι ο πλούτος δεν επαρκεί να ικανοποιήσει τη γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύκτα η γυναίκα δεν σκέπτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάρι και τα πολύτιμα πετράδια, τα πορφυρά υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άνδρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί “.

Ο χριστιανισμός δεν βελτίωσε, αλλά τουναντίον προσπάθησε -και για αρκετούς αιώνες το είχε καταφέρει- να ρίξει τη γυναίκα στο χαμηλότερο σκαλί της κοινωνίας, θεωρώντας την κατώτερο ον και υπαίτια για όλα τα κακά της ανθρωπότητας. Ας δούμε τις βασικότερες επίσημες χριστιανικές θέσεις έναντι της γυναίκας:
Κάθε γυναίκα με ακάλυπτη την κεφαλή εξευτελίζεται.. Διότι εάν η γυναίκα δεν καλύπτεται, ας κουρεύεται.. Εάν είναι αισχρό για τη γυναίκα να κουρεύεται ή να ξυρίζεται, ας καλύπτεται.. Κάθε άνδρας έχων καλυμένη την κεφαλή του εξευτελίζεται.. Ο άνδρας δεν οφείλει να καλύπτει την κεφαλή του, διότι υπάρχει ως εικών και δόξα Θεού. Δεν επλάσθει ο άνδρας για τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα για τον άνδρα.. Οι γυναίκες στις εκκλησίες ας σιωπήσουν. Δεν επιτρέπεται σ’αυτές να ομιλούν, αλλά να υποτάσσονται, καθώς ο (μωσαϊκός) νόμος λέγει.. Αν θέλουν να μάθουν κάτι, ας ρωτούν στο σπίτι τους άνδρες τους (Α’ προς Κορινθίους, ια’ 4-12,ιδ’ 31-40).

Οι γυναίκες, όταν υποτάξουν κάποιον στην εξουσία τους, τον καθιστούν ευκολοκυρίευτο από τον διάβολο, περισσότερο απρόσεκτο, ζωηρότερο, αδιάντροπο, ανόητο, οξύθυμο, θρασύ, ενοχλητικό, ταπεινό, απότομο, ανελεύθερο, δουλοπρεπή, αυθάδη, φλύαρο και με μια λέξη όλα τα γυναικεία ελαττώματα, τα οποία έχουν αυτές, τα αποτυπώνουν στην ψυχή του. Είναι λοιπόν αδύνατον εκείνος ο οποίος διαρκώς βρίσκεται μαζί με γυναίκες με τόση συμπάθεια και μεγαλώνει με τη συναναστροφή τους, να μη γίνει αγύρτης και αργόσχολος και μηδαμινός. Κι αν λέει κάτι, όλα θα είναι λόγια των αργαλειών και των μαλλιών, επειδή η γλώσσα του θα έχει μολυνθεί από το είδος των γυναικείων λόγων. Και αν κάνει κάτι, το κάνει με πολλή δουλοπρέπεια, επειδή βρίσκεται μακριά από την ελευθερία, η οποία αρμόζει στους χριστιανούς και για κανένα σπουδαίο κατόρθωμα δεν είναι χρήσιμος» (Ιωάννης Χρυσόστομος, Δ’ Λόγος «περί Νηστείας και Σωφροσύνης»)

Η γυναίκα για την Ορθόδοξη εκκλησία είναι «μόλυνση». Η ερωτική συνεύρεση μαζί της (ό,τι πιο φυσικό δηλαδή μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους) αποτελεί αιτία μολύνσεως όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την ψυχή. Γι’αυτό εξαίρονται εκείνοι που «δεν μολύνθηκαν από τις γυναίκες, γιατί είναι παρθένοι» (Αποκάλυψη, ιδ’4). Αν νομίσετε ότι το απόσπασμα αυτό μιλά για ερωτική συνεύρεση, γυρίστε την καινή διαθήκη σας πιο μπροστά, στον Ματθαίο (ε’ 28) και διαβάστε τα λόγια του ίδιου του Ιησού: «κι εγώ σας λέγω ότι αυτός που βλέπει μια γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη εμοίχευσε μέσα στην καρδιά του».

Ο ΙΑ’ κανόνας του Ιωάννη του Νηστευτή (βλ. «Πηδάλιον») επιβάλλει 40 μέρες ξηροφαγία (δηλαδή μόνο ψωμί και νερό) και 100 μετάνοιες ημερησίως (ήτοι 4000 σύνολο) και αποχή από την κοινωνία σε κάθε γυναίκα, που θα δεχθεί «ασπασμούς ανδρός» και «επαφές χωρίς ωστόσο να διαφθαρεί».
Οι επιστολές είναι πολύ σαφείς, όσον αφορά στην επίσημη θέση του χριστιανισμού απέναντι στη γυναίκα: «η γυναίκα δεν εξουσιάζει το ίδιο της το σώμα, αλλά ο άνδρας» (Α’ προς κορινθίους, ζ’4). «οι γυναίκες να υποτάσσεσθε στους άνδρες σας στα πάντα» (προς Κολοσσαείς,γ’18). «Ομοίως οι γυναίκες υποτασσόμενες σοτυς άνδρες τους» (Α’ Πέτρου,γ’1). Νομίζω ότι δεν διέφυγε της προσοχής σας, αγαπητές αναγνώστριες η επανάληψη του ρήματος «υποτάσσομαι». Σε περίπτωση που δεν εννοήσατε καλώς τη σημασία του, σας πληροφορώ πως σημαίνει «εξ-ουσιάζομαι» «υποδουλώνομαι».

Παλαιά Διαθήκη, ιερό βιβλίο των ορθόδοξων χριστιανών, Δευτερονόμιο κβ΄ 21: «Να λιθοβολείται η θυγατέρα του λαϊκού όταν πορνεύσει». Αλλά και μη τα χειρότερα, Λευϊτικό κα΄. θ΄: «Θυγατέρα ανθρώπου ιερέως εάν βεβηλωθεί πορνεύοντας…. επί πυρός κατακαυθήσεται».

Ο επίσκοπος Γάζης Πορφύριος, σε εκτέλεση του «ες έδαφος φέρειν» του Αρκαδίου, το 401μ.χ. κατέστρεψε όλα τα αγάλματα και τα έργα τέχνης, τις δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες και ισοπέδωσε όλους τους ελληνικούς ναούς της πόλης. Όπως γράφει ο συναξαριστής του Μάρκος ο Διάκονος, όταν ο Πορφύριος πυρπόλησε και κατέστρεψε το Μαρνείον (ξακουστό ναό του Διός στη Γάζα) χρησιμοποίησε τα μάρμαρά του για την πλακόστρωση του δρόμου. Όπως περήφανα είπε ο ίδιος: «Για να πατούν όχι μόνον άνθρωποι, αλλά και γυναίκες και γουρούνια και άλλα ζώα»! (Βίος Πορφυρίου).

O..."άγιος" Ισαάκ ο Σύριος: «Είναι καλύτερο να φας δηλητήριο, παρά να συμφάγεις με μιά γυναίκα, και αν ακόμη είναι μητέρα σου ή αδελφή σου»!

Κοσμάς ο Αιτωλός (σελ. 25): «Αν σ’ ένα σταυροδρόμι συναντήσεις το διάβολο και μιά γυναίκα, πήγαινε προς τα εκεί που είναι ο διάβολος και όχι εκεί που είναι η γυναίκα…»!

Και επίσης, καλά θα κάνουν οι γυναίκες να μάθουν ότι μόλις το 1545 μ.Χ., στη Σύνοδο του Τρέντο η Καθολική Εκκλησία αποδέχτηκε ότι οι γυναίκες έχουν ψυχή... ''πηγή
διαβάστε περισσότερα: http://www.ellinikoarxeio.com/2010/05/w ... anity.html

Πηγή: http://www.ellinikoarxeio.com/2010/05/w ... z23DgsorCK:hii:

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''
stars has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 12 Aug 2012, 00:40 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 09 Nov 2008, 10:34
Posts: 1247
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 135 time
Have thanks: 244 time
Μπράβο stars. :shock: :mad:
Ας τα ακούσουν και από μια γυναίκα όλα αυτά οι raimonιακοί.
Οι μισογύνηδες "Πατέρες" θα βρουν τη θέση τους στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Για όλα αυτά που προανέφερες απαγορεύτηκε η είσοδος των γυναικών στο Άγιο Όρος (τα έχω πει χίλιες φορές στο ομώνυμο θέμα) και όχι για τα περί περιβολιού και παραμύθια της Χαλιμάς.
Και το χειρότερο είναι ότι το 99% των γυναικών το δέχεται ακόμη και σήμερα χωρίς σκέψη !!!
Δεν είναι μακριά η νέα χριστιανική αίρεση με εκπρόσωπο Μητριάρχη !

_________________
Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, φτάνουμε ένα βήμα πιό κοντά στην κατανόηση της αλήθειας.
Η απουσία απόδειξης δε σημαίνει υποχρεωτικά και απόδειξη απουσίας.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων:
Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή.
globalseeker has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 12 Aug 2012, 13:59 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 07 Aug 2011, 14:30
Posts: 352
Has thanked: 67 time
Have thanks: 78 time
και πριν τον χριστιανισμο στην αρχαιοτητα μεσα κλεισμενες τις ειχανε εκεινες οι εποχες και αργοτερα δεν ηταν οτι καλητερο για την γυναικα τον 19 αιωνα αρχισε η γυναικα να αποκτα ισα δικαιωματα μεσα απο τις ιδεες της αριστερας

_________________
ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΜΕ ΞΙΦΟΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 12 Aug 2012, 18:55 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
"Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ. πάντες γαρ υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού.
Α. Παύλου προς Γαλ. Γ', 28

Οταν εμφανίστηκε ο Χριστιανισμός βρέθηκε μπροστά σε τεράστια προβλήματα. Κυρίως όμως τα κοινωνικά προβλήματα ήταν πολλά και πολύπλοκα.
Η δουλεία π.χ. η θέση της γυναίκας και πολλά άλλα διατηρούνταν επί αιώνες ως αυτονόητες και φυσικές καταστάσεις. Στόχος του Χριστιανισμού δεν ήταν η επίλυση αυτών των κοινωνικών προβλημάτων. Δεν απέβλεπε στο να δημιουργήσει ένα κοινωνικό σύστημα. Στόχος ήταν η βασιλεία του Θεού. Η σωτηρία των ψυχών. Όμως δεν αδιαφόρησε. Βοήθησε πολλές φορές άμεσα (κυρίως όταν αφέθηκε ελεύθερος από τον Μ. Κωνσταντίνο), αλλά και έμμεσα βοήθησε στη συνειδητοποίηση και επίλυσή τους.

Η θέση της γυναίκας την εποχή εκείνη, εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας για το Χριστιανισμό ήταν ένα κοινωνικό πρόβλημα, γιατί ήταν εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητος. Δούλοι δεν ήσαν μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες. Και ο αριθμός τους ήταν αρκετά μεγάλος. Υπέφεραν κι αυτές την απάνθρωπη και σκληρή συμπεριφορά των κυρίων τους. Τις πουλούσαν, τις αγόραζαν, τις έβαζαν σε εξοντωτικές εργασίες, τις βασάνιζαν όταν έπεφταν σε λάθη. Όσες διέθεταν φυσική ομορφιά, βρίσκονταν σε χειρότερη μοίρα από τις άλλες, γιατί τις χρησμοποιούσαν για ικανοποίηση των κτηνωδών ορέξεών τους. Ούτε πατέρας ούτε μητέρα, ούτε αδέλφια μπορούσαν να αντιδράσουν. Η επιθυμία του κυρίου τους, όσο αισχρή κι αν ήταν αποτελούσε νόμο, που η παράβασή του είχε συνέπειες.

Και ενώ αυτά συνέβαιναν στις σκλάβες, οι ελεύθερες γυναίκες, δεν ήσαν ελεύθερες με τη σημερινή έννοια. Ο πατέρας είχε απόλυτη εξουσία. Εξουσία ζωής και θανάτου πάνω στη σύζυγο, στους γιούς, στις κόρες. Υπήρχαν βέβαια και οι σπάνιες εξαιρέσεις όπου γυναίκες δυναμικές και έξυπνες έπαιρναν ουσιαστικά στα χέρια τους τη διοίκηση της οικογένειας. Κατά κανόνα όμως η γυναίκα σύζυγος ήταν το σκεύος ηδονής. Η κόρη δεν είχε δικαίωμα να διαλέξει το σύζυγό της, ούτε να διαφωνήσει με την απόφαση του πατέρα, όταν επρόκειτο να την παντρέψει. Ο γάμος της δεν άλλαζε τα πράγματα. Μεταπηδούσε από τη μια τυραννική εξουσία στην άλλη. Έπειτα και που έβλεπαν οι γυναίκες την θλιβερή τους κατάσταση, πού μπορούσαν να προσφύγουν; Μήπως σε δικαστήρια; Μήπως σε διεθνείς οργανισμούς;

Όλα όσα αναφέραμε ως τώρα γίνονταν στον ειδωλολατρικό κόσμο. Στο Ισραηλιτικό έθνος όμως, κάτω από το φως της θείας αποκαλύψεως της Παλαιάς Διαθήκης, η γυναίκα είχε θέση που διακρινόταν αρκετά σε σχέση με τη θέση των ομοφύλων της στους άλλους λαούς. Ενώ η γυναίκα εθεωρείτο και από τους Ισραηλίτες κτήμα του άνδρα, εθεωρείτο παράλληλα και σεβαστός σύντροφός του. Η θεώρηση αυτή περί σεβασμού στηριζόταν πάνω σε πολλά χωρία των βιβλίων της Π. Διαθήκης. Γυναίκες όπως η Σάρα, η Ρεβέκκα, η Ραχήλ αποτελούσαν παραδείγματα. Έπειτα η Δεββώρα και μερικές άλλες στην εποχή των Κριτών, έπαιξαν ηγετικό ρόλο.
Σπουδαιότατο επίσης γεγονός για την γυναίκα ήταν το ιδεώδες της μονογαμίας. Η πολυγαμία δεν εθεωρείτο παράνομη αλλά επαινείτο η μονογαμία, και αυτή ουσιαστικά επικρατούσε. Γι' αυτό και την υπόληψη της γυναίκας την ενίσχυε η αποστολή της ως μητέρας.
Πολλά βιβλία της Π. Διαθήκης παροτρύνουν τους νέους να ακούνε τις συμβουλές της μητέρας και να πιστεύουν πως η ευχή της όπως και του πατέρα στηρίζει "θεμέλια οίκων" (είναι δε αξιοπαρατήρητο το γεγονός ότι ολόκληρα βιβλία του κανόνος της Π.Διαθήκης τα Ιουδήθ, Εσθήρ, Ρουθ, είναι αφιερωμένα στην προβολή γυναικών που τις κοσμούσε η αγνότητα, ο ηρωϊσμός, η ταπεινοφροσύνη και γενικά η αρετή). Αλλά τι λέγω;
Ο ίδιος ο Θεός, από την εποχή ακόμη του Μωϋσή παραγέλλει με την 5η εντολή του δεκαλόγου την τιμή προς τη μητέρα. "Τίμα τον Πατέρα σου και την μητέρα σου". Στο ίδιο έθνος επίσης, η γυναίκα είχε συμμετοχή στη λατρεία, αφού μπορούσε να προσφέρει δώρα στη λατρεία, και μάλιστα με τρόπο σεμνό και κόσμιο, κι όχι όπως σ' άλλες θρησκείες όπου ως λατρεία στους ψευτοθεούς προσφερόταν η ατίμωση γυναικών. Οπωσδήποτε όμως και αυτά τα δικαιώματα λατρείας ήταν πολύ περιορισμένα. Ως προς τη σωτηρία τώρα, άνδρας και γυναίκα είχαν τις ίδιες υποχρεώσεις.
Οι εντολές του Θεού απευθύνονταν και στα δύο φύλα. Οι δε συγγραφείς των ιερών βιβλίων της Π. Διαθήκης αν και ήταν άνδρες είχαν ασχοληθεί αρκετά και με τη γυναικεία ηθική. Δεν επαινούσαν μόνο την αγνότητα, τον πατριωτισμό, τη φιλοπονία, τη στοργή, τη διακριτικότητα, την οικονομία, τη νοικοκυρωσύνη και άλλα τέτοια, αλλά καυτηρίαζαν και την απιστία η οποία μάλιστα είχε και συνέπειες, την πορνεία, το φθόνο, τη σπατάλη, την πολυτέλεια, την πονηρία, την αμαρτωλή ζωή, την ολέθρια επίδραση πάνω στον άνδρα. Πόσα δε γνωρίζομε για την βασίλισσα Ιεζάβελ που παρέσυρε τον βασιλιά άνδρα της και τον περισσότερο λαό στην ειδωλολατρεία, που κυνήγησε να θανατώσει τον Προφήτη Ηλία! Ο Ιερός Χρυσόστομος όσες φορές αντιμετώπιζε το μένος της βασίλισσας Ευδοξίας, στους λόγους του την παρομοίαζε με την Ιεζάβελ.

Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε, ότι οι γυναίκες του Ισραήλ δεν είχαν αστικά δικαιώματα. Ήταν υποδεέστερες των ανδρών, αλλά απολάμβαναν ανθρώπινα δικαιώματα και αναγνωρίζονταν ως προσωπικότητες. Αιτία της θέσεως των αυτής ήταν η πιστή και η κατά το δυνατόν υπακοή στο νόμο του αληθινού Θεού.
Η τύχη όμως της γυναίκας έμελλε να αλλάξει από τη στιγμή που ο αρχάγγελος Γαβριήλ έφερνε το χαρούμενο μήνυμα της σωτηρίας της ανθρωπότητος σε γυναίκα. Συγκεκριμένη γυναίκα την Παρθένο Μαρία, την Κεχαριτωμένη και "ευλογημένην εν γυναιξί" όπως την αποκάλεσε ο Ιερός απεσταλμένος. Όποιος διαβάσει το 1ο κεφάλαιο του Ευαγγελίου του Λουκά στο οποίο αναφέρεται ο Ευαγγελισμός, θα διαπιστώσει πολλά και σημαντικά πράγματα. Ο αρχάγγελος, που εκτελεί εντολή του Θεού, συζητά με την Παρθένο. Κάνει διάλογο, απαντά σε ερωτήσεις και περιμένει να ακούσει την αποδοχή. Δεν την αντιμετωπίζει απλώς σαν ένα άβουλο όργανο που θέλει δε θέλει θα υπηρετήσει το μυστήριο της θείας ενανθρωπήσεως, αλλά σαν μια ελεύθερη προσωπικότητα και ενώ ξέρει ότι από την απάντησή της εξαρτάται η σωτηρία των ανθρώπων.

Με την ενανθρώπιση λοιπόν του Σωτήρος Χριστού γίνεται το πρώτο και μεγάλο βήμα για την εξύψωση της γυναίκας. Γυναίκα γίνεται, η μητέρα του Θεού, και στο πρόσωπό της η Εκκλησία εκφράζει την απέραντη αγάπη, ευγνωμοσύνη, και σεβασμό. Στο πρόσωπό της μπορούσε στο εξής να καυχάται κάθε γυναίκα. Και η τιμή που ο χριστιανικός κόσμος θα απέδιδε για πάντα στο πρόσωπό της θα ήταν ένα συνεχές κήρυγμα και μαρτυρία της αξίας της γυναίκας, που έγινε συνεργός του Θεού και γέφυρα της επανασύνδεσης Του με τον άνθρωπο. Ο Ιησούς ως Θεός της αγάπης κατά την επί γης δράση του δεν αδιαφόρησε για τη γυναίκα. Η διδασκαλία του είναι πάνω από κάθε διάκριση και επομένως πάνω κι από τη διάκριση των δύο φύλων. Τα Ευαγγέλια μας πληροφορούν ότι όπως ονόμαζε ο Χριστός τους άνδρες αδελφούς, ονόμαζε και τις γυναίκες αδελφές. Τη συγκύπτουσα την ονόμασε και θυγατέρα Αβραάμ και τη θεράπευσε. Στην παραβολή των 10 Παρθένων τον βλέπουμε να ανοίγει τις θύρες της βασιλείας στις φρόνιμες. Τη φτωχή χήρα που έριξε το υστέρημά της στο ταμείο του Ναού την πρόβαλε ως παράδειγμα μιμήσεως. Ανάστησε τη θυγατέρα του Ιάειρου.
Διέσωσε την αμαρτωλή πόρνη από βέβαιο λιθοβολισμό. Την άλλη που μετανόησε και του άλειψε με μύρο τα πόδια τη συγχώρησε "ότι ηγάπησε πολύ". Συνομίλησε προς μεγάλη έκπληξη των μαθητών του με γυναίκα Σαμαρείτιδα. Κι ακόμη περισσότερο είχε στο στενό του περιβάλλον γυναίκες που τον διακονούσαν "από των υπαρχόντων αυταίς" (Λουκάς Η', 1-3). Γυναίκες παρουσιάζονται την ώρα του πάθους, ενώ οι μαθητές φοβισμένοι κρύβονται και ο Πέτρος τον αρνείται. Την Ανάσταση, πρώτες οι γυναίκες τη μαθαίνουν. Στη Μαγδαληνή έκανε την τιμή να αναγγείλει πρώτη το γεγονός στους μαθητές.

Αλλά ο Χριστός εξυψώνει τη γυναίκα ακόμα περισσότερο προστατεύοντάς την ηθικά. Γνώριζε τι γινόταν στα έθνη. Και οι μαθητές έπρεπε να ξέρουν τι θα κηρύξουν. Ζητά απόλυτο σεβασμό από τους άνδρες, δημιουργώντας σχέσεις τίμιες και καθαρές. Σχέσεις αξιοπρέπειας. Σχέσεις που θα αναθεωρούσαν τις άδικες αντιλήψεις. Είπε λοιπόν. "πας ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμείσαι αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού" (Ματθ. Ε', 28).

Στη συνέχεια ο Απόστολος Παύλος, διακηρύττει την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στο ίδιο χωρίο που καταργεί τις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις. "Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ. πάντες γαρ υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού" (Γαλ. Γ', 28). Στις επιστολές του ίδιου Αποστόλου υπάρχουν θέσεις και συμβουλές για τη γυναίκα σε ότι αφορά την ισότητα. Όμως το Ευαγγέλιο ερμηνεύεται ολόκληρο. Και συγκεκριμένα για τις επιστολές του Απ. Παύλου πρέπει ο ερμηνευτής να ερευνά και να μελετά τους λόγους για τους οποίους γράφτηκε μια επιστολή, τις εθνικές συνθήκες και τις αντιλήψεις των ανθρώπων προς τους οποίους απευθύνεται και πολλά άλλα που βοηθούν στη σωστή ερμηνεία. Εξάλλου υπάρχουν τόσα σαφή χωρία που αποκλείουν την παρερμηνεία των υπολοίπων.
Η ανύψωση της γυναίκας φαίνεται και στη δραστηριότητα της Εκκλησίας. Αμέσως από την αποστολική και μεταποστολική εποχή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό τομέα. Στις συνάξεις των πιστών έπαιρναν μέρος ως ισότιμα μέλη της Εκκλησίας και είχαν το δικαίωμα ακόμα και να προφητεύσουν. Το ότι δεν δόθηκε το χάρισμα της Ιερωσύνης στις γυναίκες είναι ένα μεγάλο θέμα στο οποίο δεν μπορούμε να αναφερθούμε στο άρθρο τούτο. Πάντως η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στην Εκκλησιαστική ζωή ήταν τόσο μεγάλη ώστε ο πολέμιος του Χριστιανισμού Κέλσος που έζησε τον Β' αιώνα καλεί το Χριστιανισμό θρησκεία των γυναικών, ο δε αυτοκράτορας Λικίνιος νόμισε ότι θα χτυπήσει την Εκκλησία αποφασιστικά, εκδίδοντας νόμο που θα απαγόρευε τη φοίτηση των γυναικών στους ναούς.
Αλλά τη γυναίκα την εξύψωσε ακόμη ο Χριστιανισμός δίδοντας νόημα και ιερότητα στο γάμο που ως τότε ήταν μια αγοραπωλησία. Ο Χριστιανισμός έκαμε το γάμο Μυστήριο Μέγα και ζήτησε αμοιβαία αγάπη, κατανόηση, εμπιστοσύνη και υπακοή από τους συζύγους. Η γυναίκα πια δεν θα παραμεριζόταν. "Ους ο Θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω" (Ματθ. ΙΘ', 6). Ο Χριστός, θα επέτρεπε το διαζύγιο μόνο σε περίπτωση μοιχείας. Στα χρόνια του Βυζαντίου ιδιαίτερα, χρόνια ελευθερίας του Χριστιανισμού οι γυναίκες διακρίθηκαν σε έργα αγάπης.
Τα γυναικεία μοναστήρια έγιναν κέντρα περίθαλψης φτωχών, παροχής εργασίας απόρων, χριστιανικής ανατροφής ορφανών παιδιών, ιατρικής περίθαλψης, οικοκυρικής, φιλοξενίας κ.τ.λ. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν σ' όλο τον κόσμο γυναικεία μοναστήρια, τάγματα γυναικών και αδελφότητες, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. Όλα τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία γυναίκες τα έχουν αναλάβει. Για την ευπρέπεια και καθαριότητα των ναών, γυναίκες συνήθως κοπιάζουν.
Πολλά ιδρύματα της Εκκλησίας, γυναίκες τα διοικούν ή μέσα σ' αυτά διακονούν αφιλοκερδώς. Η μεγαλύτερη όμως, τιμή για τη γυναίκα ήταν η αναγνώριση χιλιάδων γυναικών ως αγίων (μαρτύρων και οσίων) και αυτό έγινε αμέσως από τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού.
Οι αμέτρητοι ναοί που είναι αφιερωμένοι σε γυναίκες αγίες τονίζουν αυτή τη μεγάλη αλήθεια. Όσα γράψαμε πιο πάνω είναι μια αμυδρά εικόνα της προσφοράς του Χριστιανισμού προς τη γυναίκα. Η ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία αναγνωρίζει στη γυναίκα το σπουδαίο της ρόλο όχι μόνο ως προς τη συζυγία, τη μητρότητα, τη διακονία στην Εκκλησία κ.τ.λ. αλλά και την ελευθερία να συντελεί στην κοινωνική δραστηριότητα και προσφορά, την άσκηση επαγγελμάτων που ταιριάζει στη φύση της, ακόμη και την κατάκτηση της εξουσίας. Ωστόσο όμως, η Εκκλησία καυτηριάζει τη γυναίκα όταν γίνει ασύδοτη και με τη θέλησή της προκαλεί εμπορευόμενη με ποικίλλους τρόπους τη σάρκα της.
Τα διάφορα φεμινιστικά κινήματα της εποχής μας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα της γυναίκας και την επίλυση των προβλημάτων της όπως π.χ. στον τομέα της εργασίας, πραγματοποιούν επιτυχίες εάν και εφόσον κινούνται στα πλαίσια της λογικής.
Όταν υπερβάλλουν, παρουσιάζουν ένα σύμπλεγμα κατωτερότητος και ξεφεύγουν από τη χρυσή τομή που είναι "όχι καλλιέργεια της αντιπαλότητος, αλλά της συντροφικότητος". Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό οι φεμινίστριες της Ευρώπης και της Αμερικής κατάλαβαν ότι έπρεπε να στραφούν και να βοηθήσουν τη γυναίκα των μουσουλμανικών χωρών που πραγματικά υποφέρει.
Εκεί που δεν άφησαν το φως του Χριστού να λάμψει, οι γυναίκες θεωρητικά και πρακτικά είναι σε αθλία κατάσταση. Όποιος γνωρίσει σε βάθος τη θέση της γυναίκας στις μη χριστιανικές χώρες και μάλιστα τις μουσουλμανικές, τότε θα καταλάβει την προσφορά του Χριστιανισμού στην εξύψωση της γυναίκας.

Του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδάκη Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μητρ. Γορτύνης και Αρκαδίας
link: http://www.kairatos.com.gr/afieromata/gynaika.htm

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image
raimon has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 13 Aug 2012, 23:50 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 09 Nov 2008, 10:34
Posts: 1247
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 135 time
Have thanks: 244 time
Quote:
Στο Ισραηλιτικό έθνος όμως, κάτω από το φως της θείας αποκαλύψεως της Παλαιάς Διαθήκης, η γυναίκα είχε θέση που διακρινόταν αρκετά σε σχέση με τη θέση των ομοφύλων της στους άλλους λαούς. Ενώ η γυναίκα εθεωρείτο και από τους Ισραηλίτες κτήμα του άνδρα, εθεωρείτο παράλληλα και σεβαστός σύντροφός του. Η θεώρηση αυτή περί σεβασμού στηριζόταν πάνω σε πολλά χωρία των βιβλίων της Π. Διαθήκης. Γυναίκες όπως η Σάρα, η Ρεβέκκα, η Ραχήλ αποτελούσαν παραδείγματα.


raimon,
Τόσα χρόνια εδώ παραθέτεις αποσπάσματα από αυτούς ή αυτά που αμφισβητούμε.
Γιατί να πρέπει να δεχτώ τί λέει ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, επειδή είναι Πρωτοσύγκελλος ή επειδή εξάρει το Ισραηλιτικό έθνος ως κάτι το αξιοσημείωτο ?
Γιατί δεν αναφέρεται στη θέση της Γυναίκας στα χρόνια της αρχαίας Σπάρτης, όπου και όταν είχε εξέχουσα θέση.
Δε το κάνει, προτιμά να προσκυνήσει άλλο έθνος, παρά το δικό του. Αίσχος !
Κατευθυνόμενες υποκύψεις και προδοσίες.
Δε πειράζει, έχουν γνώση οι Φύλακες...

_________________
Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, φτάνουμε ένα βήμα πιό κοντά στην κατανόηση της αλήθειας.
Η απουσία απόδειξης δε σημαίνει υποχρεωτικά και απόδειξη απουσίας.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων:
Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή.
globalseeker has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 14 Aug 2012, 11:25 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
globalseeker wrote:
Quote:
Στο Ισραηλιτικό έθνος όμως, κάτω από το φως της θείας αποκαλύψεως της Παλαιάς Διαθήκης, η γυναίκα είχε θέση που διακρινόταν αρκετά σε σχέση με τη θέση των ομοφύλων της στους άλλους λαούς. Ενώ η γυναίκα εθεωρείτο και από τους Ισραηλίτες κτήμα του άνδρα, εθεωρείτο παράλληλα και σεβαστός σύντροφός του. Η θεώρηση αυτή περί σεβασμού στηριζόταν πάνω σε πολλά χωρία των βιβλίων της Π. Διαθήκης. Γυναίκες όπως η Σάρα, η Ρεβέκκα, η Ραχήλ αποτελούσαν παραδείγματα.


raimon,
Τόσα χρόνια εδώ παραθέτεις αποσπάσματα από αυτούς ή αυτά που αμφισβητούμε.
Γιατί να πρέπει να δεχτώ τί λέει ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, επειδή είναι Πρωτοσύγκελλος ή επειδή εξάρει το Ισραηλιτικό έθνος ως κάτι το αξιοσημείωτο ?
Γιατί δεν αναφέρεται στη θέση της Γυναίκας στα χρόνια της αρχαίας Σπάρτης, όπου και όταν είχε εξέχουσα θέση.
Δε το κάνει, προτιμά να προσκυνήσει άλλο έθνος, παρά το δικό του. Αίσχος !
Κατευθυνόμενες υποκύψεις και προδοσίες.
Δε πειράζει, έχουν γνώση οι Φύλακες...

Χαχαχα! Οτι θελουν γραφουν οι παπαδες.
Η Σαρα σοβαρος συντροφος? Για κλωτσιες την ειχε ο Αβρααμ.

Αυτην δεν πουλησε ο Αβρααμ στον Φαραω? Και ελαβε "πρόβατα καὶ μόσχοι καὶ ὄνοι καὶ παῖδες καὶ παιδίσκαι καὶ ἡμίονοι καὶ κάμηλοι"?

Αυτη δεν υποτιθεται οτι ξανα-πουλησε ο Αβρααμ σαν αδελφη του στον βασιλια Αβιμελεχ και ελαβε "χίλια δίδραχμα καὶ πρόβατα καὶ μόσχους καὶ παῖδας καὶ παιδίσκας"? (Ασχετο αν ο Αβιμελεχ και η πολη Γεραρ δεν υπηρξαν παρα μονο 800-1000 χρονια μετα τον Αβρααμ).

Αυτη δεν ηταν που την απατησε ο Αβρααμ με την παιδισκη της Αγαρ και εκανε το νοθο Ισμαηλ και μετα τους εστειλε στην ερημο να πεθανουν?

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.
Alphabet has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 15 Aug 2012, 00:07 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Εγώ λέω να αφήσουμε τα Ιουδαϊκά ξενόφερτα συνήθεια. Να γίνουμε σύγχρονοι Αρχαιοέλληνες Αθηναίοι, να έχουμε δηλαδή ο κάθε ένας μια παλλακίδα, μια γυναίκα, να πηγαίνουμε που και που στην ιερόδουλη και άμα θέλουμε να παραπλανούμε και κανένα πιτσιρικά στο γυμναστήριο. Φυσικά θα τιμάμε τη γυναίκα μας πολύ έτσι και θα έχει ανώτερη θέση.

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image
LAPTONAS has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 16 Aug 2012, 11:07 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
LAPTONAS wrote:
Εγώ λέω να αφήσουμε τα Ιουδαϊκά ξενόφερτα συνήθεια. Να γίνουμε σύγχρονοι Αρχαιοέλληνες Αθηναίοι, να έχουμε δηλαδή ο κάθε ένας μια παλλακίδα, μια γυναίκα, να πηγαίνουμε που και που στην ιερόδουλη και άμα θέλουμε να παραπλανούμε και κανένα πιτσιρικά στο γυμναστήριο. Φυσικά θα τιμάμε τη γυναίκα μας πολύ έτσι και θα έχει ανώτερη θέση.


Αυτό με τις παλακίδες είναι σε ελάχιστες περιπτώσεις.Τουλάχιστον είχαν μια σύζυγο και όχι 4 με 5.Όσον αφορά αυτό με την αποπλάνηση των παίδων απαγορευόταν δια νόμων όπως και η ασέλγεια!!!

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.
EL-SENTAI has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 16 Aug 2012, 16:01 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 30 May 2009, 18:25
Posts: 573
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 215 time
Have thanks: 212 time
LAPTONAS wrote:
Εγώ λέω να αφήσουμε τα Ιουδαϊκά ξενόφερτα συνήθεια. Να γίνουμε σύγχρονοι Αρχαιοέλληνες Αθηναίοι, να έχουμε δηλαδή ο κάθε ένας μια παλλακίδα, μια γυναίκα, να πηγαίνουμε που και που στην ιερόδουλη και άμα θέλουμε να παραπλανούμε και κανένα πιτσιρικά στο γυμναστήριο. Φυσικά θα τιμάμε τη γυναίκα μας πολύ έτσι και θα έχει ανώτερη θέση.


Καλησπέραν!

Γιατί πάντα θα πρέπει να βλέπουμε τα κακα μίας κοινωνίας; Μιλάμε για κοινωνία 2500 χρόνια πρίν... Θα πρέπει να παρουμε τα καλά εκεινης της κοινωνίας και θα πρέπει να εγκολπιστουν στην δική μας... ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΥΤΗΣ....

Ερρωσθε!

_________________
γνῶθι σαὐτὸν - μέτρον ἄριστον - μηδὲν ἄγαν
Οι τρείς ποιο μεγάλες πνευματικές ανακαλύψεις!


... H ροή πληροφοριών και γνώσεων στην ανθρωπότητα κόπηκε τουλάχιστον δύο φορές . Η πρώτη φορά ήταν με το "κάψιμο" της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας που έγινε το 48 π.Χ. Εκει κάηκαν περιπου 502.000 πάπυροι.... Τα κείμενα για εκείνη την εποχή ήταν ήδη παλιά φανταστείτε τι γνώση περιείχαν...Η Δεύτερη κοπή αλυσίδας ροής πληροφοριών και γνώσεων έγινε με το να εξαφανιστούν (τυχαιά;;;) περίπου 45 πάπυροι απο τα Ιερά κείμενα τα οποία προέκυψε το μετέπειτα ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. (Μερικοί παπυροι έχουν βρεθει.... αλλα...ειναι γνησιοι;;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 16 Aug 2012, 19:53 
Pro Member
Pro Member

Joined: 29 Mar 2012, 18:38
Posts: 494
Has thanked: 88 time
Have thanks: 147 time
Αν διαβασει καποιος σωστα αυτα που εβαλε η stars (μαζι τα σχολια γιατι υπαρχουν και σχολια σε αυτα που εβαλε η stars) σχετικα με την υποβαθμιση της γυναικας τοτε θα καταλαβει καποιος τι γινεται.
Vasilis1818 has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 16 Aug 2012, 23:05 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Α, ναι ρε παιδιά, άκυρο αυτό για την Αρχαία Αθήνα, ήταν παλιά τότε, ενώ η βιβλιογραφία που διαβάζει κανείς στην αρχή είναι πολύ πρόσφατη. Μάλλον πρέπει να υιοθετήσουμε το ανατολίτικο πρότυπο που ισχύει σήμερα γιατί -κατά stars- η εκκλησία μας είναι φριχτά οπισθοδρομική! Μπορούμε να έχουμε ο καθένας όσες γυναίκες θέλουμε αρκεί να μπορούμε να τις συντηρήσουμε και βάλουμε σε όλες από μία μπούρκα μη μας τις σακουλιάσουν και μας τις πάρουν εκτός αν μηνούν επίτηδες με ακάλυπτο κεφάλι οπότε πρέπει να τη λούζουμε με θειικό οξύ για τιμωρία και στη περίπτωση που διαπράξουν μοιχεία φυσικά ακολουθεί απαγχονισμός! Αυτό σίγουρα θα ανέβαζε κατά πολύ το προφίλ δικαιωμάτων της αγαπημένης μας γυναίκας!

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image
LAPTONAS has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 17 Aug 2012, 09:55 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
LAPTONAS wrote:
Α, ναι ρε παιδιά, άκυρο αυτό για την Αρχαία Αθήνα, ήταν παλιά τότε, ενώ η βιβλιογραφία που διαβάζει κανείς στην αρχή είναι πολύ πρόσφατη. Μάλλον πρέπει να υιοθετήσουμε το ανατολίτικο πρότυπο που ισχύει σήμερα γιατί -κατά stars- η εκκλησία μας είναι φριχτά οπισθοδρομική! Μπορούμε να έχουμε ο καθένας όσες γυναίκες θέλουμε αρκεί να μπορούμε να τις συντηρήσουμε και βάλουμε σε όλες από μία μπούρκα μη μας τις σακουλιάσουν και μας τις πάρουν εκτός αν μηνούν επίτηδες με ακάλυπτο κεφάλι οπότε πρέπει να τη λούζουμε με θειικό οξύ για τιμωρία και στη περίπτωση που διαπράξουν μοιχεία φυσικά ακολουθεί απαγχονισμός! Αυτό σίγουρα θα ανέβαζε κατά πολύ το προφίλ δικαιωμάτων της αγαπημένης μας γυναίκας!Laρtona, αν διάβαζες αυτό που αρέθεσα, θα είχες διαπιστώσει ότι είναι λόγια των πατέρων της Εκκλησίας και όχι δικά μου.

:hmm:

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 17 Aug 2012, 11:38 
Pro Member
Pro Member

Joined: 29 Mar 2012, 18:38
Posts: 494
Has thanked: 88 time
Have thanks: 147 time
Quote:
Ο Μέγας Βασίλειος (ο Αγιοβασίλης) περιγράφει τις σχέσεις των δύο φύλων στο πλαίσιο της ορθόδοξης οικογένειας: «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται» (Πηδάλιο, κανών Θ). Επομένως σύμφωνα με την Ορθοδοξία η εκμετάλλευση, ο ξυλοδαρμός και η υποβάθμιση – γενικότερα- της συζύγου είναι έργο ευλογημένο.


Ακόμη όποιος αφήσει την νόμιμη σύζυγο του, χωρίς λόγο διαζυγίου, και πάρει άλλη, πρέπει να κανονίζεται ως πόρνος και μοιχός, κατά την εντολή του Κυρίου (Ματθ. 19,9), δηλ. να απέχει της Θείας Κοινωνίας, κατά τον Μέγα Βασίλειο επί 15 χρόνια.

Περιεργο γιατι απο την μια βλεπω οτι η stars εβαλε κατι με τον μεγα βασιλειο ομως αν διαβασουμε αλλα βλεπουμε οτι ειναι τελειως διαφορετικα.... Και μπορω να βρω κι αλλα... Τελικα τι ισχυει?

Η μοιχεία, δηλαδή η παραβίαση της συζυγικής πίστεως εκ μέρους ενός εκ των συζύγων. Αυτή η αφορμή για διαζύγιο στηρίζεται στο Ιερό Ευαγγέλιο δηλ. θείω Δικαίω (Ματθ. 19,9).

Και υπαρχουν κι αλλα. Σχετικα με αυτο βλεπουμε οτι δεν ειναι η αποψη της εκκλησιας αλλα η αποψη αυτων που εγραψαν αυτα που εβαλε η stars.

Quote:
Ο λόγος του Ιωάννη του χρυσόστομου ξεχειλίζει από μίσος κατά των γυναικών. Στο «προς τους έχοντας παρθένουν συνεισάκτους» διαβάζουμε:

«Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κορη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Eίναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδι, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της κι έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων. Όσος και να είναι ο πλούτος δεν επαρκεί να ικανοποιήσει τη γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύκτα η γυναίκα δεν σκέπτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάρι και τα πολύτιμα πετράδια, τα πορφυρά υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άνδρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί “.

Αν εξαιρεσουμε τις πρωτες 2 γραμμες που δεν ειμαι συμφωνος... Απο τα υπολοιπα τι δεν ισχυει?

Quote:
Η γυναίκα για την Ορθόδοξη εκκλησία είναι «μόλυνση». Η ερωτική συνεύρεση μαζί της (ό,τι πιο φυσικό δηλαδή μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους) αποτελεί αιτία μολύνσεως όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την ψυχή. Γι’αυτό εξαίρονται εκείνοι που «δεν μολύνθηκαν από τις γυναίκες, γιατί είναι παρθένοι» (Αποκάλυψη, ιδ’4). Αν νομίσετε ότι το απόσπασμα αυτό μιλά για ερωτική συνεύρεση, γυρίστε την καινή διαθήκη σας πιο μπροστά, στον Ματθαίο (ε’ 28) και διαβάστε τα λόγια του ίδιου του Ιησού: «κι εγώ σας λέγω ότι αυτός που βλέπει μια γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη εμοίχευσε μέσα στην καρδιά του».

Ακυρο τελειως. Δεν καταλαβαν η δεν θελουν να καταλαβουν καν (αυτοι που τα εγραψαν αυτα) για πιο λογο ειπε αυτα τα λογια ο ιησους.

Παιρνουν αποσπασματα και τα κολλουν μεταξυ τους για να βγαλουν ενα νοημα οπως τους συμφερει μαλλον.

Εγω παλι θα προτιμουσα να μιλησω με εναν γεροντα για αυτα τα θεματα διοτι με πηγες του ιντερνετ σωστα αποτελεσματα ΙΣΩΣ δεν βρεις.
Vasilis1818 has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 17 Aug 2012, 15:41 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
:mad: Stars, αν εσύ προσωπικά νιώθεις μέσα σου ότι η εκκλησία μας υποβαθμίζει το γυναικείο φύλο τότε σε προσκαλώ να δεις άλλα περιστατικά ανά το κόσμο. Αν συμφωνείς (ότι δηλαδή η εκκλησία μας σε σχέση με άλλες είναι σε πολύ καλύτερο βαθμό), τότε θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και θα σου πω και εγώ τι πραγματικά πιστεύω.

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 17 Aug 2012, 23:47 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
LAPTONAS wrote:
:mad: Stars, αν εσύ προσωπικά νιώθεις μέσα σου ότι η εκκλησία μας υποβαθμίζει το γυναικείο φύλο τότε σε προσκαλώ να δεις άλλα περιστατικά ανά το κόσμο. Αν συμφωνείς (ότι δηλαδή η εκκλησία μας σε σχέση με άλλες είναι σε πολύ καλύτερο βαθμό), τότε θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και θα σου πω και εγώ τι πραγματικά πιστεύω.

LΑΡΤΟΝΑ,ασφαλώς και η εκκλησία
υποβαθμίζει τη γυναίκα...! Και όχι μόνο,τη μηδενίζει ...!! Δεν με ενδιαφέρει το τι πιστεύεις εσύ... Αν τολμήσεις και βγάλεις τις παρωπίδες , τότε ίσως καταλάβεις...! Αν οι υποτιθέμενοι "Πατέρες"της εκκλησίας λένε ότι αν σε ένα δρόμο συναντήσεις το διάβολο στη μία πλευρά και στην άλλη πλευρά τη γυναίκα τότε είναι καλύτερα να πάς με το διάβολο... Τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ο διάβολος είναι μια οντότητα παρεξηγημένη. Το μόνο διαβολικό που βλέπω είναι στους "Πατέρες"της εκκλησίας! Ξέρεις γιατι προσπαθούν να μηδενίσουν τη γυναίκα; Γιατί την τρέμουν...! Γιατί είναι απο τη φύση της έξυπνη και βλέπει τα πράγματα καθαρά. Αντι να αγαπούν τη γυναίκα που φέρνει ζωή τη μισούν! Προτού απαντήσεις σε κάποιο θέμα LΑΡΤΟΝΑ,καλό θα είναι να το διαβάσεις πρώτα...! :tsiou:

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 18 Aug 2012, 00:03 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
Vasilis1818 wrote:
Quote:
Ο Μέγας Βασίλειος (ο Αγιοβασίλης) περιγράφει τις σχέσεις των δύο φύλων στο πλαίσιο της ορθόδοξης οικογένειας: «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται» (Πηδάλιο, κανών Θ). Επομένως σύμφωνα με την Ορθοδοξία η εκμετάλλευση, ο ξυλοδαρμός και η υποβάθμιση – γενικότερα- της συζύγου είναι έργο ευλογημένο.


Ακόμη όποιος αφήσει την νόμιμη σύζυγο του, χωρίς λόγο διαζυγίου, και πάρει άλλη, πρέπει να κανονίζεται ως πόρνος και μοιχός, κατά την εντολή του Κυρίου (Ματθ. 19,9), δηλ. να απέχει της Θείας Κοινωνίας, κατά τον Μέγα Βασίλειο επί 15 χρόνια.

Περιεργο γιατι απο την μια βλεπω οτι η stars εβαλε κατι με τον μεγα βασιλειο ομως αν διαβασουμε αλλα βλεπουμε οτι ειναι τελειως διαφορετικα.... Και μπορω να βρω κι αλλα... Τελικα τι ισχυει?

Η μοιχεία, δηλαδή η παραβίαση της συζυγικής πίστεως εκ μέρους ενός εκ των συζύγων. Αυτή η αφορμή για διαζύγιο στηρίζεται στο Ιερό Ευαγγέλιο δηλ. θείω Δικαίω (Ματθ. 19,9).

Και υπαρχουν κι αλλα. Σχετικα με αυτο βλεπουμε οτι δεν ειναι η αποψη της εκκλησιας αλλα η αποψη αυτων που εγραψαν αυτα που εβαλε η stars.

Quote:
Ο λόγος του Ιωάννη του χρυσόστομου ξεχειλίζει από μίσος κατά των γυναικών. Στο «προς τους έχοντας παρθένουν συνεισάκτους» διαβάζουμε:

«Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κορη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Eίναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδι, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της κι έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων. Όσος και να είναι ο πλούτος δεν επαρκεί να ικανοποιήσει τη γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύκτα η γυναίκα δεν σκέπτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάρι και τα πολύτιμα πετράδια, τα πορφυρά υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άνδρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί “.

Αν εξαιρεσουμε τις πρωτες 2 γραμμες που δεν ειμαι συμφωνος... Απο τα υπολοιπα τι δεν ισχυει?

Quote:
Η γυναίκα για την Ορθόδοξη εκκλησία είναι «μόλυνση». Η ερωτική συνεύρεση μαζί της (ό,τι πιο φυσικό δηλαδή μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους) αποτελεί αιτία μολύνσεως όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την ψυχή. Γι’αυτό εξαίρονται εκείνοι που «δεν μολύνθηκαν από τις γυναίκες, γιατί είναι παρθένοι» (Αποκάλυψη, ιδ’4). Αν νομίσετε ότι το απόσπασμα αυτό μιλά για ερωτική συνεύρεση, γυρίστε την καινή διαθήκη σας πιο μπροστά, στον Ματθαίο (ε’ 28) και διαβάστε τα λόγια του ίδιου του Ιησού: «κι εγώ σας λέγω ότι αυτός που βλέπει μια γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη εμοίχευσε μέσα στην καρδιά του».

Ακυρο τελειως. Δεν καταλαβαν η δεν θελουν να καταλαβουν καν (αυτοι που τα εγραψαν αυτα) για πιο λογο ειπε αυτα τα λογια ο ιησους.

Παιρνουν αποσπασματα και τα κολλουν μεταξυ τους για να βγαλουν ενα νοημα οπως τους συμφερει μαλλον.

Εγω παλι θα προτιμουσα να μιλησω με εναν γεροντα για αυτα τα θεματα διοτι με πηγες του ιντερνετ σωστα αποτελεσματα ΙΣΩΣ δεν βρεις.

:hii: Vasili, το κείμενο που έβαλα είναι σωστό , υπάρχουν και άλλα για τη γυναίκα με χειρότερους χαρακτηρισμούς! Μην ψάχνεις την αλήθεια στην Καινη Διαθήκη, γιατί είναι μόνο ενα πολύ καλό best seller! Αν θέλεις ρώτα τον γέροντα για το Αγιο όρος ,ο θεός να το κάνει, και τίς γυναίκες!

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 18 Aug 2012, 06:57 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Εγώ αστέρι μου λαμπρό διάβασα πολύ καλά τι γράφεις και δεν μιλάω τυχαία. Εσύ πολύ καλά έχεις γράψει αυτά και έχεις το θάρρος της γνώμης σου αλλά εγώ σου ζήτησα να κάνεις μία σύγκριση με άλλα έθνη για να καταλάβεις ότι η θέση της γυναίκας στην Ορθόδοξη εκκλησία είναι καλύτερη από τη θέση της σε άλλα συστήματα. Εγώ δεν δέχομαι όλα αυτά που λέγανε οι Πατέρες - οι οποίοι κακώς λένε ότι λένε- αλλά ούτε όσα πρεσβεύει το κείμενο που επισυνάπτεις. Επίσης αν δεις τι λένε οι άλλοι λαοί και θρησκείες θα καταλάβεις ότι στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία εν έτη 2012 οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερα από το 95% του πληθυσμού του κόσμου. Αν δε με πιστεύεις κάνε έρευνα :ho:


___________________________________________
Όσο αναφορά τα δικά σου σχόλια:

Quote:
αν σε ένα δρόμο συναντήσεις το διάβολο στη μία πλευρά και στην άλλη πλευρά τη γυναίκα τότε είναι καλύτερα να πας με το διάβολο...

δεν λέει να πας ΜΕ αυτόν αλλά καλύτερα να πας ΠΡΟΣ αυτόν.... Σκέψου ότι το είπε σε μια εποχή που αν μιλούσες σε γυναίκα θα σε κυνηγούσε να σε σφάξει ο πατέρας ή ο άντρας της . Στη Κρήτη σε κάποια χωριά ακόμα ισχύει αυτό και μη μου πει κανείς ότι δεν ισχύει γιατί θα τον πάω να τα δει.
Quote:
Ο ΙΖ’ κανόνας της τοπικής συνόδου της Γάγγρας (340μ.χ.) που δεν έχει καταργηθεί έως σήμερα, απαγορεύει στις γυναίκες να κουρεύουν τα μαλλιά τους. Μερικά χρόνια αργότερα ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος (ο επονομαζόμενος Μέγας) διέταξε με νομοθεσία να εκδιώχνονται από την εκκλησία οι γυναίκες που έχουν κοντά μαλλιά, ενώ αν κάποιοι αρχιερείς τύχει και τις δεχθούν, να καθαιρούνται.

Δηλαδή εμένα η Θεία μου, Η κολλητή μου και μια ντουζίνες φίλες μου που τα κούρεψαν, τα έβαψαν, τα έκαναν εκτένσιον, και γενικά τους άλλαξαν τα φώτα η εκκλησία της έδιωξε!! μου το κρατάνε κρυφό;
Quote:
Οι επιλεγόμενοι Πατέρες της εκκλησίας δεν είχαν καλύτερη γνώμη για τις γυναίκες.

Τι είναι οι Πατέρες της Εκκλησίας; τυριά; και είναι "επιλεγόμενοι"; Βρείτε όλο το κείμενο να δούμε ακριβώς τι λέει κι αυτός.
Quote:
Ο Μέγας Βασίλειος (ο Αγιοβασίλης) περιγράφει τις σχέσεις των δύο φύλων στο πλαίσιο της ορθόδοξης οικογένειας: «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται» (Πηδάλιο, κανών Θ). Επομένως σύμφωνα με την Ορθοδοξία η εκμετάλλευση, ο ξυλοδαρμός και η υποβάθμιση – γενικότερα- της συζύγου είναι έργο ευλογημένο.

Στην Αμερική αν απλώσει άντρας χέρι τον έχουν ξετινάξει δεν πα να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος ή Ινδουιστής - Δεν έχει λοιπόν να κάνει με το Θρήσκευμα η θέση της γυναίκας.... γιατί το Νομικό πλαίσιο τα καθορίζει αυτά πλέον στην εποχή μας - για την εποχή του αυτά που έλεγε όμως ο Μέγας Βασίλειος ήταν απίστευτα ριζοσπαστικά γιατί σε γειτονικές περιοχές η μοιχεία καταδικαζόταν με θάνατο.
Quote:
Κάθε γυναίκα με ακάλυπτη την κεφαλή εξευτελίζεται.. Διότι εάν η γυναίκα δεν καλύπτεται, ας κουρεύεται.. Εάν είναι αισχρό για τη γυναίκα να κουρεύεται ή να ξυρίζεται, ας καλύπτεται.. Κάθε άνδρας έχων καλυμένη την κεφαλή του εξευτελίζεται..

Αυτό είναι επίσης υπόλειμμα του παρελθόντος και δεν ισχύει στη πράξη στις μέρες μας. Πότε δηλαδή πρόσφατα πήγε γυναίκα το έξω χωρίς μαντήλα και εξευτελίστηκε;..............
Quote:
Η γυναίκα για την Ορθόδοξη εκκλησία είναι «μόλυνση». Η ερωτική συνεύρεση μαζί της (ό,τι πιο φυσικό δηλαδή μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους) αποτελεί αιτία μολύνσεως όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την ψυχή. Γι’αυτό εξαίρονται εκείνοι που «δεν μολύνθηκαν από τις γυναίκες, γιατί είναι παρθένοι» (Αποκάλυψη, ιδ’4).

Λάθος είναι αυτό όπως και αυτό που λέει ο Ιωάννης (κυρίως με το τρόπο που το είπε). Παρόλα αυτά όλοι οι γιατροί εν έτη 2012 συμφωνούν ότι αν δεν λαμβάνονται κανόνες υγιεινής και προφυλάξεις τότε το σεξ είναι επικίνδυνο (βλέπε AIDS, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες)
Quote:
Ο ΙΑ’ κανόνας του Ιωάννη του Νηστευτή (βλ. «Πηδάλιον») επιβάλλει 40 μέρες ξηροφαγία (δηλαδή μόνο ψωμί και νερό) και 100 μετάνοιες ημερησίως (ήτοι 4000 σύνολο) και αποχή από την κοινωνία σε κάθε γυναίκα, που θα δεχθεί «ασπασμούς ανδρός» και «επαφές χωρίς ωστόσο να διαφθαρεί».

Αυτός έκανε διαλογισμό. Τι διαφορά έχουν οι βουδιστές μοναχοί δηλαδή; και τι σχέση έχει η συνέχεια της παραγράφου με τον Νηστευτή;
Quote:
Παλαιά Διαθήκη, ιερό βιβλίο των ορθόδοξων χριστιανών, Δευτερονόμιο κβ΄ 21: «Να λιθοβολείται η θυγατέρα του λαϊκού όταν πορνεύσει». Αλλά και μη τα χειρότερα, Λευϊτικό κα΄. θ΄: «Θυγατέρα ανθρώπου ιερέως εάν βεβηλωθεί πορνεύοντας…. επί πυρός κατακαυθήσεται».

Εγώ λέω ότι κάθε μέρα πιάνει ο ένας τη γυναίκα του με το κουμπάρο και αντίστροφα η Εκκλησία δεν λιθοβολεί κανένα. Δηλαδή ποιος σοβαρός άνθρωπος βγάζει συμπεράσματα για το παρόν βάσει τι γινόταν 2000 χρόνια πριν. Ήμαρτον.
Quote:
O..."άγιος" Ισαάκ ο Σύριος: «Είναι καλύτερο να φας δηλητήριο, παρά να συμφάγεις με μιά γυναίκα, και αν ακόμη είναι μητέρα σου ή αδελφή σου»!

Φυσικά λάθος τα λέει. Αλλά εγώ βλέπω ότι οι παπάδες μια χαρά τρώνε με τις γυναίκες τους άρα; Στη πράξη γίνεται κάτι απ όσα υπάρχουν σε αυτό το κείμενο;

_____________
Το συμπέρασμα μου είναι ότι αυτό το κείμενο το οποίο και βρήκα σε άλλα 500 site λαμβάνει κυρίως δεδομένα από τη Παλαιά Διαθήκη οι οποία είναι γεμάτη οπισθοδρομικά, πολλά λανθασμένα, πράγματα, και τα διαστρεβλώνει επίτηδες για να συκοφαντηθεί η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία ως καταπιεστική στις μέρες μας τη στιγμή που άλλες χώρες αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν πολύ χειρότερα συστήματα καταπίεσης και κακοποίησης της γυναίκας. Αλλά αυτό δε πρόκειται να το δεχτώ :xeno:
___________

Εγώ επίσης δεν ενστερνίζομαι τα παρακάτω γνωμικά αλλά:
όποιος αποκαλεί του Πατέρες της Εκκλησίας "μισογύνηδες" έτσι εύκολα με αφορμή τη στάση τους απέναντι στις γυναίκες θα έπρεπε να ντρέπεται. Αλλιώς και όλοι οι παρακάτω είναι μισογύνηδες:

«Ο άντρας είναι από τη φύση καλύτερος από τη γυναίκα. Ο άντρας διευθύνει και η γυναίκα υπακούει σ' αυτόν.»
Αριστοτέλης

«Είμαι ευτυχισμένος γιατί δεν έχω γυναίκα.»
Μένανδρος

«Δεν υπάρχει ούτε φρούριο, ούτε χρήματα, ούτε κάτι άλλο τόσο πολύ δυσκολοφύλακτο σαν τη γυναίκα.»
Ευριπίδης

«Δεν ξέρει ποτέ κανείς στην πραγματικότητα πού στις γυναίκες τελειώνει ο άγγελος και πού αρχίζει ο διάβολος.»
Κρίστιαν Χάινριχ Χάινε

«Γυναίκα, το πλάσμα μιας ώρας.»
Ντάντε Αλιγκιέρι

«Η γυναίκα έπρεπε να ονομαστεί αστάθεια και όχι γυναίκα.»
Ουίλιαμ Σέξπιρ

«Η νευρική γυναίκα μοιάζει σαν πηγή θολή, γεμάτη λάσπες, βρωμερή και άθλια στην όψη.»
Τζον Μίλτον

«Οι γυναίκες ενδόμυχα σκέπτονται ότι οι άντρες δημιουργήθηκαν για να κερδίζουν χρήματα και αυτές για να ξοδεύουν.»
Αρτούρ Σοπενχάουερ

«Όταν μια κακή ιδέα κατέχει τη γυναίκα, πολύ φαρμάκι τρέχει από τη γλώσσα της.»
Ευριπίδης

«Τα χάδια της γυναίκας είναι γλυκά, όταν είναι κανένας παιδί. Όλα τ' άλλα χάδια κάνουν κακό.»
Βολτέρος

και χιλιάδες άλλα γνωμικά . .

__________

Επίσης εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του Φόρουν να χαίρονται που δεν γεννήθηκαν στις παρακάτω μη Χριστιανικές Ορθόδοξες χώρες γιατι αυτά ισχύουν έως και σήμερα:

Αφγανιστάν
Αλίμονο στη γυναίκα που θα κυκλοφορήσει στο δρόμο με ακάλυπτο το κεφάλι. Οσες δεν φορούν μακριά ρούχα και προτιμούν φούστες, κάλτσες ή ψηλά τακούνια δέχονται επιθέσεις από φανατικούς ισλαμιστές, οι οποίοι τις λούζουν με χημικά οξέα και τις καταδικάζουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους ανάπηρες. Δεν δικαιούνται να ψηφίζουν ή να εκλέγονται. Απαγορεύεται να εργάζονται εκτός σπιτιού. Ενα από τα πολλά περίεργα του ισλαμικού θεοκρατικού καθεστώτος του Αφγανιστάν είναι ότι ενώ επιτρέπει τις γυναίκες να μαθαίνουν ανάγνωση και γραφή για να μπορούν να μελετούν το Κοράνι, τους απαγορεύει τη μόρφωση γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να
ασχολούνται με ερωτικές επιστολές. Αλίμονο στην γυναίκα που στο δρόμο θα συνομιλήσει με άνδρα. Αδιανόητο να κυκλοφορήσει με αρώματα ή μακιγιάζ.

Σαουδική Αραβία
Στη Σαουδική Αραβία η γυναίκα δεν δικαιούται να περπατά στο δρόμο χωρίς τη συνοδεία άνδρα. Πολύ περισσότερο να ταξιδεύει μόνη. Απαγορεύεται εξάλλου στη γυναίκα να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τους άνδρες. Οι περιορισμός αυτός ισχύει από την ηλικία των 7 ετών, ενώ μόλις φθάσει τα 11-12 υποχρεούται να φέρει την μαντήλα ή να κλείσει με τούλι το σύνολο του προσώπου της. Ούτε συζήτηση για έκδοση άδειας οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος. Ακόμη και τα νηπιαγωγεία χωρίζονται σε αρρεναγωγεία και παρθεναγωγεία. Κάθε άνδρας μπορεί να νεμφευθεί με τέσσερις γυναίκες.

Ιράν
Οι γυναίκες του Ιράν μπορούν να σπουδάσουν και να εργαστούν. Επειδή ισχύουν οι νόμοι της Σαρίας, η μαρτυρία δύο γυναικών ισούται με την μαρτυρία ενός άνδρα. Σε περιπτώσεις διάπραξης εγκλήματος, η μαρτυρία της γυναίκας δεν ισχύει, ενώ γυναίκες που κατηγορούνται για μοιχεία, απαγχονίζονται. Κυκλοφορούν με μαντήλα.

Αλγερία
Οι Αλγερινές είχαν απαλλαγεί από τη Σαρία, τον ισλαμικό τρόπο ζωής, μέχρι το 1991, όταν τις εκλογές κέρδισε το ισλαμικό κόμμα της Αρετής. Η επέμβαση του στρατού για να μην επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών προκάλεσε τον εμφύλιο της Αλγερίας το τίμημα του οποίου κατέβαλαν οι γυναίκες. Τότε σφαγιάστηκαν 10.000 γυναίκες. Γυναίκες που κυκλοφορούσαν με κοντομάνικα ή με τζιν στην αρχή προειδοποιούνταν αν όμως επέμενα, αποκεφαλίζονταν.Η κατάσταση αυτή ισχύει και σήμερα παρά το ότι έχουν περάσει 10 χρόνια.Ανάμεσα στις πολλές απαγορεύσεις για το γυναικείο πληθυσμό είναι το κολύμπι και η επιβίβαση σε οποιοδήποτε λεωφορείο (υπάρχουν λεωφορεία ειδικά για τις γυναίκες).

Τουρκία
Ο Αζίζ Νεσίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 4.7.1993 είχε δηλώσει: "Οι φανατικοί Μουσουλμάνοι είναι ικανοί να αρπάξουν την Τσιλέρ από τα μαλλιά και να την σύρουν στους δρόμους επειδή δεν φορά τσαντόρ".Η χειραφέτηση της γυναίκας επιτεύχθηκε, αλλά αυτό μόνο στις μεγαλουπόλεις.Το δυσάρεστο για το γυναικείο φύλο στην Τουρκία είναι ότι ακόμη και σήμερα, εν έτη 2001 η γυναίκα ξυλοκοπείται. Η συγγραφέας Aysegul Dervisoglu γράφει: "Στην Τουρκία οι γυναίκες υπόκεινται σε βία αν δεν εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους απέναντι στους συζύγους τους". Τα καθήκοντα αυτά για τους Τούρκους είναι το μαγείρεμα, η φροντίδα των παιδιών, η ικανοποίηση των σεξουαλικών επιθυμιών...

:aintee:

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image
LAPTONAS has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 18 Aug 2012, 08:54 
Pro Member
Pro Member

Joined: 29 Mar 2012, 18:38
Posts: 494
Has thanked: 88 time
Have thanks: 147 time
stars wrote:
Vasilis1818 wrote:
Quote:
Ο Μέγας Βασίλειος (ο Αγιοβασίλης) περιγράφει τις σχέσεις των δύο φύλων στο πλαίσιο της ορθόδοξης οικογένειας: «Η γυναίκα δεν έχει την άδεια να αφήνει τον άνδρα της, αλλά, κι αν δέρνει αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένει κι όχι να χωρίζεται, κι αν την προίκα της ξοδεύει, κι αν σε άλλες γυναίκες πορνεύει, αυτή πρέπει να καρτερεί. Ώστε η μεν γυναίκα, η αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρει άλλη, συγχωρείται» (Πηδάλιο, κανών Θ). Επομένως σύμφωνα με την Ορθοδοξία η εκμετάλλευση, ο ξυλοδαρμός και η υποβάθμιση – γενικότερα- της συζύγου είναι έργο ευλογημένο.


Ακόμη όποιος αφήσει την νόμιμη σύζυγο του, χωρίς λόγο διαζυγίου, και πάρει άλλη, πρέπει να κανονίζεται ως πόρνος και μοιχός, κατά την εντολή του Κυρίου (Ματθ. 19,9), δηλ. να απέχει της Θείας Κοινωνίας, κατά τον Μέγα Βασίλειο επί 15 χρόνια.

Περιεργο γιατι απο την μια βλεπω οτι η stars εβαλε κατι με τον μεγα βασιλειο ομως αν διαβασουμε αλλα βλεπουμε οτι ειναι τελειως διαφορετικα.... Και μπορω να βρω κι αλλα... Τελικα τι ισχυει?

Η μοιχεία, δηλαδή η παραβίαση της συζυγικής πίστεως εκ μέρους ενός εκ των συζύγων. Αυτή η αφορμή για διαζύγιο στηρίζεται στο Ιερό Ευαγγέλιο δηλ. θείω Δικαίω (Ματθ. 19,9).

Και υπαρχουν κι αλλα. Σχετικα με αυτο βλεπουμε οτι δεν ειναι η αποψη της εκκλησιας αλλα η αποψη αυτων που εγραψαν αυτα που εβαλε η stars.

Quote:
Ο λόγος του Ιωάννη του χρυσόστομου ξεχειλίζει από μίσος κατά των γυναικών. Στο «προς τους έχοντας παρθένουν συνεισάκτους» διαβάζουμε:

«Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κορη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Eίναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδι, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της κι έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων. Όσος και να είναι ο πλούτος δεν επαρκεί να ικανοποιήσει τη γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύκτα η γυναίκα δεν σκέπτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάρι και τα πολύτιμα πετράδια, τα πορφυρά υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άνδρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί “.

Αν εξαιρεσουμε τις πρωτες 2 γραμμες που δεν ειμαι συμφωνος... Απο τα υπολοιπα τι δεν ισχυει?

Quote:
Η γυναίκα για την Ορθόδοξη εκκλησία είναι «μόλυνση». Η ερωτική συνεύρεση μαζί της (ό,τι πιο φυσικό δηλαδή μπορεί να συμβεί στους ανθρώπους) αποτελεί αιτία μολύνσεως όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την ψυχή. Γι’αυτό εξαίρονται εκείνοι που «δεν μολύνθηκαν από τις γυναίκες, γιατί είναι παρθένοι» (Αποκάλυψη, ιδ’4). Αν νομίσετε ότι το απόσπασμα αυτό μιλά για ερωτική συνεύρεση, γυρίστε την καινή διαθήκη σας πιο μπροστά, στον Ματθαίο (ε’ 28) και διαβάστε τα λόγια του ίδιου του Ιησού: «κι εγώ σας λέγω ότι αυτός που βλέπει μια γυναίκα και την επιθυμεί, ήδη εμοίχευσε μέσα στην καρδιά του».

Ακυρο τελειως. Δεν καταλαβαν η δεν θελουν να καταλαβουν καν (αυτοι που τα εγραψαν αυτα) για πιο λογο ειπε αυτα τα λογια ο ιησους.

Παιρνουν αποσπασματα και τα κολλουν μεταξυ τους για να βγαλουν ενα νοημα οπως τους συμφερει μαλλον.

Εγω παλι θα προτιμουσα να μιλησω με εναν γεροντα για αυτα τα θεματα διοτι με πηγες του ιντερνετ σωστα αποτελεσματα ΙΣΩΣ δεν βρεις.

:hii: Vasili, το κείμενο που έβαλα είναι σωστό , υπάρχουν και άλλα για τη γυναίκα με χειρότερους χαρακτηρισμούς! Μην ψάχνεις την αλήθεια στην Καινη Διαθήκη, γιατί είναι μόνο ενα πολύ καλό best seller! Αν θέλεις ρώτα τον γέροντα για το Αγιο όρος ,ο θεός να το κάνει, και τίς γυναίκες!

Stars δεν λεω οτι δεν τα ειπαν. Λεω οτι αυτα που εβαλες τα ειπαν πριν κατι αιωνες και σημερα δεν ισχυουν.... Βλεπεις εσυ να ισχυουν? Γιατι εγω αλλα βλεπω...
Οσο για το best seller ειναι δικη σου γνωμη.. εγω εχω μια διαφορετικη :)
Vasilis1818 has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 18 Aug 2012, 10:52 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
LAΡΤΟΝΑ, τα '' ..αστέρι μου λαμπρό...φέξε μου να περπατώ...'' όχι σε μένα...Περιμένω να με ενημερώσεις για τα 500 site, που έχεις βρει το κείμενο και όταν λέω ότι δεν το διάβασες το εννοώ, γιατί αναφέρεται σε ιστορικά δεδομένα. Ασφαλώς και είναι αυτονόητο ότι οι καταστάσεις που περιγράφει δεν ισχύουν σήμερα, αλλά κάποτε ίσχυαν.

Τώρα αν έχεις εσύ πρόβλημα με το ότι υπάρχουν Πατέρες της Εκκλησίας, πρόβλημα σου. Αλλά θα είναι ενδιαφέρουσα η λίστα των 500 site.

:xeno: (Ενημερωτικά, το κουκλάκι είναι εύκολο για τον καθένα..)

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Unread postPosted: 18 Aug 2012, 13:11 
Great Poster
Great Poster
User avatar

Joined: 16 Aug 2012, 21:34
Posts: 172
Location: Αίθουσα Αναμονής
Has thanked: 115 time
Have thanks: 85 time
Λοιπόν, βλέπω υπάρχουν πολλές και διαφορετικές θέσεις εδώ.
Ο καθένας μπορεί ελεύθερα να πιστεύει ό,τι θέλει.
Σύμφωνα με την άποψή μου, οι γυναίκες σήμερα δε νομίζω πως έχουν προβλήματα σχετικά με τη θέση τους και με το αν αντιμετωπίζονται ρατσιστικά. Ίσα ίσα είναι ελεύθερες να λένε και να κάνουν ό,τι θέλουν.
Και λίγο πολύ, η αλήθεια είναι πως ξέφυγαν... Και τί θέλω να πω με το "ξέφυγαν";
Ε, όσο να 'ναι έχουν πάρει πολύ αέρα τα μυαλά τους. Η απάτη, η ασωτεία και η πορνεία έχουν γίνει πλέον συνηθισμένο φαινόμενο.
Φορούν πολύ αποκαλυπτικά ρούχα και πολύ εύκολα παρασύρονται και παρασύρουν εις την πορνείαν.
Η απιστία δεν είναι καλό πράγμα. Είτε γίνεται από γυναίκες, είτε από άνδρες.
Οι άνδρες από τη φύση τους είναι αθώοι και ηλίθιοι. Οι άνδρες είναι πιο ζώα. Οι γυναίκες είναι πιο πονηρές και συμφεροντολόγες, έτσι ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν στην ζωή αυτές, αλλά και το παιδί τους. Ο άντρας δεν έχει πρόβλημα με το πως θα διατηρηθεί στην ζωή. Τα καταφέρνει πιο καλά. Η γυναίκα πρέπει να κινήσει άλλους μηχανισμούς επιβίωσης.
Είναι απλά πράγματα. Από την αρχή του κόσμου, έτσι γίνεται. Νόμοι της φύσης.

Καλό θα είναι να υπάρχει σεβασμός τόσο στη γυναίκα από τον άντρα, όσο και από τη γυναίκα στον άντρα.
Δεν πιστεύω πως έχει διαφορά το ποιός θα κάνει την απιστία. Το ίδιο κακό και ηλίθιο είναι. Είτε γίνει από τον άντρα, είτε από τη γυναίκα. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά πιστεύω πως στην πτώση του ανθρώπου από τον παράδεισο, η γυναίκα έβαλε το χεράκι της... Ο άνδρας δεν μπορεί εύκολα να πειστεί από τον πονηρό. Μία γυναίκα, μπορεί πολύ πιο εύκολα να τον πείσει. Η Εύα έδωσε το "μήλο" στον Αδάμ... Και οι γυναίκες, δυστυχώς ή ευτυχώς, ονειρεύονται πλούτη, δόξα και μεγαλεία. Είναι αλήθεια αυτό. Θα συμφωνήσω με την άποψη του Ιωάννη του Χρυσόστομου και νομίζω πως δεν έχει και πολύ άδικο, όσο κακή και αν ακούγεται. Εξάλλου όσοι ξέρουν από γυναίκες, θα συμφωνήσουν με αυτά που λέει...

_________________
Just another pawn in the Great Chess game...
BlackPawn has been thanked by:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 5   [ 85 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred