Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 62 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 26 Jul 2013, 21:47 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Γνώριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες ότι θα έρθει ο Χριστός στο κόσμο ; Τι χρησμό είχε δώσει ο "προφήτης" Απόλλωνας στην Αθήνα κατά τον Μέγα Αθανάσιο ; Προφήτης ή ο ίδιος ο Θεός Απόλλωνας;

Image

Μας λέει λοιπόν ο Μέγας Αθανάσιος , γνωστός και ως "στυλοβάτης της Ορθοδοξίας", περί της γνώσης των Αρχαίων Ελλήνων και της Ελεύσεως του Χριστού:
"Διότι πολλά έτη προ της Ελεύσεως του Χριστού, κάποιος σοφός ονόματι Απόλλων, από τον Θεό παρακινούμενος όπως πιστεύω, έκτισε τον ναό στην Αθήνα, αφού έγραψε εις αυτόν τον βωμό, Αγνώστω Θεώ. Εις αυτόν λοιπόν συγκεντρώθηκαν οι πρώτοι φιλόσοφοι των Ελλήνων, δια να τον ρωτήσουν σχετικώς με τον ναόν, και δια την προφητεία, και την θεοσέβεια, των οποίων τα ονόματα αυτά θα αναφέρουμε. Πρώτος ο Τίτων, δεύτερος ο Βίας, τρίτος ο Σόλων, τέταρτος ο Χείλων, πέμπτος ο Θουκυδίδης, εκτός ο Μένανδρος, έβδομος ο Πλάτων. Αυτοί οι επτά φιλόσοφοι είπαν προς τον Απόλλωνα: «Προφήτευσε σε μας προφήτη Απόλλωνα, ποίος ήταν εδώ, τίνος ακόμη είναι ο βωμός αυτός μετά από εσένα;» Προς αυτούς ο Απόλλων είπε: Όσα σχετικά με την αρετή και την κοσμιότητα παρακινείτε να κάνουν, πράττετε και σεις. Διότι εγώ προφητεύω κυβερνήτη με τριπλή υπόσταση εις μίαν. Του οποίου ο ανείπωτος Λόγος θα κυοφορηθεί εις ανυποψίαστη κόρη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, αφού αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο, θα τον προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα. Μαρία σε το όνομα αυτής.

Υπάρχει η εξήγησης της προφητείας ως έξης: Σχετικώς με τον ναό είναι ο πρώτος λόγος. Αναφέρει, όσα είναι σχετικά με την διακόσμηση του ναού και είναι δυνατόν εις υμάς να προξενήσουν ομορφιά, εις τον Θεό και εις τους ανθρώπους όσα αρέσκουν να κάνετε. Διότι εγώ θεωρώ ότι είναι ο μέγας ύψιστος βασιλεύς ο τρισυπόστατος εις τον ουρανό. Και ο Λόγος αυτού ως άναρχος Θεός, εις παρθένο κόρη ενσαρκώνεται, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, ή όσο γίνεται ισχυρότερα, όλα θα τα αποκαλύψει εις τον κόσμο, αλιεύοντας τους ανθρώπους, όπως ακριβώς τον ιχθύ από τον βυθό της απιστίας και της αγνοίας, τους οποίους θα προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα του-Μαρία το όνομα αυτής. Αυτά προφητεύοντας είπε ο Απόλλων.

Ο Τίτων είπε: «Θα έλθει αυτή η οποία θα υψώσει προς χάριν μας το ουράνιο παιδίο του Θεού και Πατρός- η παρθένος κόρη κυοφορεί».
Ο Βίας είπε: «Αυτός είναι ο όποιος ήλθε από τους ουρανούς, αφού υπέταξε το αθάνατο πυρ της φλογός. Αυτόν τρέμει ο ουρανός, η γη και ή θάλασσα, οι τάρταροι και οι υποχθόνιοι δαίμονες, τρισμακάριος ο ίδιος ο Πατέρας». Ο Σόλων είπε: «Ως Θεός θα φθάσει εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκα αλάθητο. Με ανεξάντλητα όρια ως θεότητα θα απαλλάξει τον άνθρωπο από την φθορά των ανιάτων παθών. Και τούτων θα τον φθονήσει άπιστος λαός και αφού κρεμαστεί υψηλά ως κατάδικος εις θάνατον, όλα θα τα υποφέρει με πραότητα».

Ο Χειλών είπε: «Άφθαρτος φύσις του Θεού θα γεννηθεί, εξ αυτού δε ο ίδιος ως ουσία και Λόγος».
Ο Θουκυδίδης είπε: «Να σέβεσαι τον Θεό και να κατανοείς. Μην ζητείς (να μάθεις) ποίος είναι, και πώς. Διότι ουδέποτε είναι ανύπαρκτος, ως υπάρχοντα λοιπόν να τον σέβεσαι και να τον αντιλαμβάνεσαι. Διότι είναι άσεβης αυτός ο όποιος θέλει σύμφωνα με τον νουν να εξακριβώσει τον Θεό».
Ο Μένανδρος είπε: «Ό παλαιός νέος και ο νέος αρχαίος. Ο Πατέρας μοναδικός, και ο μοναδικός
Πατέρας. Το ένα τρία, και τα τρία ένα. Άσαρκο, ένσαρκο. Η γη γέννησε τον ουράνιο βασιλέα». Ο Πλάτων είπε: «Επειδή ο Θεός είναι αγαθός, δεν είναι αίτιος δια τα πάντα, όπως οι πολλοί λέγουν. Είναι αναίτιος δε δια πολλά, και δια τα μεν αγαθά είναι αίτιος, δια τίποτε άλλο δεν λέμε ότι είναι αίτιος παρά μόνον δια τα καλά, δια τα κακά δε καθόλου».

Και πάλιν αυτοί οι επτά σοφοί ισχυρίστηκαν και είπαν. Επειδή (μίλησαν) δια την οικονομία του Χρίστου και δια την Αγία Τριάδα. Κάποιος άλλος Έλληνας σοφός μαζί με κάποιους άλλους, ο λεγόμενος Ασκληπιός, επειδή ζήτησαν όλοι οι φιλόσοφοι να δώσει ερμηνεία με φιλοσοφικότερο λόγο εις αυτούς δια την φύση τον θεού.

Ο δε Έρμης λαμβάνοντας έναυσμα έγραψε ως έξης: «Εάν δεν υπήρχε η πρόνοια του Κυρίου όλων, δεν θα ήθελαν να αποκαλύψουν τον λόγο αυτόν, ούτε εσάς θα τοιαύτη επιθυμία δια να ρωτήσετε αυτά. Διότι δεν είναι δυνατόν εις αμύητους να παραδίδονται τοιαύτα αλλά αφού κατανοήσατε με τον νού ακούσατε. Ένα και μοναδικό ήταν Φανερό, το όποιον προϋπήρχε του νοερού Φωτός· και ήταν αυτά ένωση από του Νου δια του Φωτός και του Πνεύματος.Τα πάντα εξ αυτού και εις αυτόν,
αφού κατήλθε εις γόνιμο (φύση) εκ γονίμου (Φύσεως), εις γόνιμο ύδωρ, έγκυον κατέστησε το ύδωρ.»

Γνωρίζεις πως τα παιδιά των Ελλήνων προφήτεψαν και τον προάναρχο Θεό και τον συνάναρχο Υιό αυτού και Λόγο, και το ομόθρονο αυτού και ομοούσιο Πνεύμα προεκύρηξαν, και τα τίμια πάθη, εις αυτόν η δόξα και η ισχύς μαζί με τον άναρχο Πατέρα και το πανάγιο Πνεύμα εις τους αιώνας των αιώνων,
Αμήν".

Προκύπτουν βέβαια κάποια ερωτήματα μετά την ανάγνωση του άνωθεν κειμένου. Δεδομένου ότι οι αρχαίοι δεν επιτρεπόταν να πάρουν ονόματα Θεών, τότε ποιος ήταν ο "σοφός" ή "προφήτης" Απόλλωνας ; Και ποιος ο ήταν ο Ασκληπιός που αναφέρει επίσης ως "σοφό" ; Και ποιος ο Ερμής ; Αφου τόσο ο Απόλλωνας και ο Ερμής, όσο και ο Ασκληπιός , ήταν γνωστοί ως "θεοί".


_________

Η σύνθεση του θέματος έγινε εδώ : http://laptonarchives.blogspot.gr/2013/ ... _2703.html

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν :

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν :
Wikipedia (Θεός της Ιατρικής Ασκληπιός)
Wikipedia (Μέγας Αθανάσιος)
Το κεντρικό κείμενο γράφτηκε από το Μέγα Αθανάσιο (περ. 298 – 2 Μαΐου 373 - Πατριάρχη Αλεξανδρείας) και υπάρχει στη Πατρολογία Migne με τίτλο Commentarius de templo Athenarum ενώ κάποιος μπορεί να το κατεβάσει από εδώ : http://khazarzar.skeptik.net/pgm/PG_Mig ... enarum.pdf
http://www.scarlakidis.gr/apollon/kefalaio9-neo.html

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 31 Jul 2013, 23:17 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 28 Apr 2008, 12:20
Posts: 1500
Has thanked: 302 time
Have thanks: 167 time
http://www.youtube.com/watch?v=utiz0wdvns4
vestromas has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 01 Aug 2013, 02:32 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
:gbeer:

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 01 Aug 2013, 08:06 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Ειναι λογικό, πιστεύω, ότι το τέλος της αμαρτίας, με την έλευση του Χριστού,εν τη εννοία της λέξεως,ήταν γεγονός,
που αφορούσε όλη την ανθρωπότητα, γι αυτό, γράφτηκε σε όλες τις θρησκείες του κόσμου, που είναι μια,σε
διασκευές, ανα λαό...
Επίσης,λογικό,είναι,νομίζω, ότι όλες οι αποκαλύψεις, περι τέλους, θα δίνουν το ίδιο δικαίωμα σωτηρίας,σε όλους
τους ανθρώπους, σε όλη τη γή....
Το θέμα,είναι,δυστυχώς, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι,θέλουν να είναι αυτοί εκλεκτοί και οι άλλοι αποβληταίοι...
Σε τι Θεό πιστεύουν;...Αγάπης, ή μίσους;;...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 01 Aug 2013, 11:14 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
Quote:
"Διότι πολλά έτη προ της Ελεύσεως του Χριστού, κάποιος σοφός ονόματι Απόλλων, από τον Θεό παρακινούμενος όπως πιστεύω, έκτισε τον ναό στην Αθήνα, αφού έγραψε εις αυτόν τον βωμό, Αγνώστω Θεώ.


Ποιος Απόλλων;Οι αρχαίοι δεν επιτρεπόταν να παίρνουν ονόματα των θεών,αν ήθελαν μπορούσαν να λέγονται Απολλώνιος ή πχ Ζήνων,Δίων αλλά ποτέ με το αρχικό όνομα του θεού.
Αν εννοεί τον θεό Απόλλων,ο θεός δεν προφήτευε ποτέ ο ίδιος παρά μόνο μέσω του μαντείου των Δελφών και της Πυθίας.

Τώρα πάμε στο παραμυθάκι του Αγνώστου Θεού...


O Επιμενίδης ήταν ξακουστός κατά την αρχαιότητα σοφός, θρησκευτικός διδάσκαλος, προφήτης και μάντης, καταγόμενος από την Κρήτη (κατά τον Διογένη Λαέρτιο από την Κνωσό, κατά τον Πλούταρχο από τη Φαιστό). Ο Θεόπομπος και πολλοί άλλοι συγγραφείς υποστήριζαν ότι είναι υιός του Φαιστίου ενώ άλλοι πίστευαν πως είναι υιός του Δωσιάδα ή του Αγήσαρχου. Σύμφωνα με την μυθική παράδοση περί του βίου του, όταν τον είχε στείλει ο πατέρας του να ψάξει κάποιο πρόβατο στα χωράφια, ο Επιμενίδης μπερδεύτηκε και μπήκε σε μια σπηλιά όπου κοιμήθηκε για 57 χρόνια, εξ ου και η παροιμιώδης φράση Επιμενίδειος ύπνος. Όταν ξύπνησε, άρχισε και πάλι να ψάχνει το πρόβατο, πιστεύοντας ότι έχει κοιμηθεί λίγο. Δεν το έβρισκε και έτσι κατευθύνθηκε προς το χωράφι του όπου τα βρήκε όλα διαφορετικά και το χωράφι ανήκε σε διαφορετικό ιδιοκτήτη. Έπειτα πήγε στην πόλη για να αναζητήσει απαντήσεις και βρήκε τον αδελφό του που ήταν γέροντας πια, ο οποίος του είπε όλη την αλήθεια. Όταν έμαθαν αυτή την ιστορία οι Έλληνες τον θεώρησαν αγαπημένο των Θεών. Έζησε συνολικά 157 ή 299 χρόνια. Το μόνο ιστορικό γεγονός του βίου του, αναφέρεται στην κάθαρση της Αθήνας από το Κυλώνειο Άγος (596 π.Χ.).

Με το όνομα Κυλώνειον άγος έμεινε γνωστή στην ιστορία μια σειρά από δεινοπαθήματα και θεομηνίες που έπληξαν την αρχαία Αθήνα και που αποδόθηκαν στην οργή των θεών για τη σφαγή των οπαδών του Κύλωνα που συνέβη κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες.

Ο Κύλων που ανήκε στην τάξη των ευγενών, είχε αναδειχθεί ολυμπιονίκης. Εκμεταλλευόμενος την δημοτικότητά που είχε αποκτήσει και έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του Τυράννου των Μεγάρων Θεαγένη επιχείρησε να καταλάβει την εξουσία στην Αθήνα. Είχε μάλιστα πάρει και χρησμό από το Μαντείο των Δελφών που έλεγε: «εν του Διός τη μεγίστη εορτή καταλαβείν την Αθηναίων ακρόπολιν» (Θουκ. Α' 126, 4). Θεώρησε ότι η μεγαλύτερη γιορτή του Δία ήταν τα Ολύμπια (κατά πάσα πιθανότητα όμως το Μαντείο αναφερόταν στα Διάσια). Κατά την διάρκεια της εορτής των Ολυμπίων επιτρεπόταν στους ολυμπιονίκες στην επέτειο της νίκης τους να πηγαίνουν με συγγενείς και φίλους και να κάνουν θυσίες σε διάφορα ιερά της πόλης. Εκμεταλλευόμενος τη συνήθεια αυτή αλλά και τη δυσαρέσκεια εκείνη των Αθηναίων, μαζί με τον αδελφό του και τους οπαδούς του κατέλαβε την Ακρόπολη το 632 π.Χ., (κατ΄ άλλους το 628 π.Χ.). Δεν επέτυχε όμως την ολοκλήρωση του σκοπού του γιατί ο τότε επώνυμος άρχων της Αθήνας ο Μεγακλής, που ανήκε στην ισχυρή οικογένεια των Αλκμαιωνιδών, αντέδρασε δραστήρια και πολιορκώντας την Ακρόπολη ανάγκασε τον μεν Κύλωνα και τον αδελφό του να διαφύγουν στα Μέγαρα, τους δε οπαδούς του να καταφύγουν ικέτες στον βωμό της Πολιάδος Αθηνάς. Τότε όσοι κατέφευγαν στους βωμούς θεωρούνταν προστατευόμενοι των θεών και συνεπώς ήταν απαραβίαστοι.
Οι οπαδοί όμως του Μεγακλή, ενώ τους υποσχέθηκαν πως αν βγουν από το ιερό δεν θα τους πείραζαν, παραβαίνοντας το πανελλήνιο εκείνο ιερό έθιμο, τους φόνευσαν προ του ιερού των Ευμενίδων, τη στιγμή που κατέρχονταν από την Ακρόπολη κρατώντας κατά την παράδοση ταινίες των οποίων η άλλη άκρη ήταν δεμένη στο βωμό, αφού προηγουμένως έκοψαν αυτές τις ταινίες (έτσι, θεώρησαν ότι δεν τυγχάνουν πλέον της θείας προστασίας).

Tο έγκλημα αυτό των ικετών προκάλεσε τη φρίκη των Αθηναίων και τη γενική κατακραυγή και εκτός της Αθήνας, και οι δε Αλκμαιονίδες θεωρήθηκαν "εναγείς", ενώ αντίθετα οι συμπάθειες στράφηκαν προς τον Κύλωνα. Του γεγονότος αυτού επακολούθησε σειρά στάσεων και ταραχών μέχρι το 597 π.Χ. που ανέλαβε ο Σόλων να συμβιβάσει τα αντιμαχόμενα μέρη παρακαλώντας τους "εναγείς" να υποβληθούν οικειοθελώς στην κρίση τριακοσιομελούς δικαστηρίου που θα αποφασίσει σχετικά. Οι Αλκμαιονίδες προ αυτής της κατακραυγής δέχτηκαν και το δικαστήριο εκείνο με κατήγορο τον Μύρωνα τον Φλυέα τους καταδίκασε σε εξορία. Αποφάσισε μάλιστα να εκταφούν όσοι εν τω μεταξύ είχαν πεθάνει και να θαφτούν έξω από την πόλη.

Αν και εκτελέστηκε η απόφαση εκείνη το άγος εξακολουθούσε να υφίσταται και φοβερή ασθένεια, λοιμός έπληξε την Αθήνα, με πολλούς θανάτους, τον οποίο οι πολίτες θεώρησαν ως θεία δίκη για το έγκλημα. Τότε λέγεται πως πάνω από την πόλη εμφανίσθηκαν να πλανώνται ψυχές νεκρών (φαντάσματα) και ένας δεισιδαίμονας φόβος κατέλαβε τους Αθηναίους. Την ίδια περίοδο ο Κύλωνας ξεσήκωσε τους Μεγαρείς εναντίον των Αθηναίων και κατάφεραν να καταλάβουν την Σαλαμίνα προκαλώντας καταστροφές και στην υπόλοιπη Αττική. Μετά απ΄ αυτά ρωτήθηκε το Μαντείο των Δελφών το οποίο και έδωσε εντολή να γίνει πλήρης καθαρμός υπό τις οδηγίες του τότε φιλόσοφου αλλά και ιερέα Επιμενίδη που έμενε όμως στη Φαιστό στη Κρήτη. Τότε στάλθηκε στην Κρήτη εσπευσμένα ο Αθηναίος Νικίας ο Νικηράτου, με ιερό πλοίο, πιθανώς τη Πάραλο ο οποίος προσκάλεσε τον Επιμενίδη στην Αθήνα πράγμα που δέχθηκε και τον ακολούθησε. Σημειώνεται πως μόλις ο Επιμενίδης έφθασε στο λιμένα Μουνιχίας, και αντίκρισε τον λόφο της Μουνιχίας προφήτεψε τον πραγματικό κίνδυνο της Αθήνας.

Ο Επιμενίδης φθάνοντας στην αρχαία Αθήνα και βλέποντας τον χώρο έδωσε αμέσως εντολή να συγκεντρώσουν πάνω στον Άρειο Πάγο μαύρα και λευκά πρόβατα τα οποία στη συνέχεια άφησαν ελεύθερα διατάζοντας να τα παρακολουθούν και όπου σταματήσει καθένα εξ αυτών εκεί να ιδρύεται (στήνεται) βωμός και να θυσιάζεται. Μετά την εκτέλεση των οδηγιών αυτών του Επιμενίδη οι θεοί μαλάκωσαν και το άγος εξέλιπε. Οι Αθηναίοι τίμησαν ιδιαίτερα τον Επιμενίδη προσφέροντάς του μεγάλες αμοιβές και δώρα πλην όμως εκείνος αρκέσθηκε μόνο σε ένα κλώνο ελαίας.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF% ... E%B7%CF%82
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF% ... E%BF%CF%82

Ας δούμε και τι λέει ο Διογένης ο Λαέρτιος(Βίοι φιλοσόφων, Βιβλίο Α) πάνω σε αυτό:

110 ...Ὅθεν καὶ Ἀθηναίοις τότε λοιμῷ κατεχομένοις ἔχρησεν ἡ Πυθία καθῆραι τὴν πόλιν· οἱ δὲ πέμπουσι ναῦν τε καὶ Νικίαν τὸν Νικηράτου εἰς Κρήτην, καλοῦντες τὸν Ἐπιμενίδην. Καὶ ὃς ἐλθὼν Ὀλυμπιάδι τεσσαρακοστῇ ἕκτῃ ἐκάθηρεν αὐτῶν τὴν πόλιν καὶ ἔπαυσε τὸν λοιμὸν τοῦτον τὸν τρόπον. Λαβὼν πρόβατα μελανά τε καὶ λευκὰ ἤγαγε πρὸς τὸν Ἄρειον πάγον. Κἀκεῖθεν εἴασεν ἰέναι οἷ βούλοιντο, προστάξας τοῖς ἀκολούθοις ἔνθα ἂν κατακλίνοι αὐτῶν ἕκαστον, θύειν τῷ προσήκοντι θεῷ· καὶ οὕτω λῆξαι τὸ κακόν. Ὅθεν ἔτι καὶ νῦν ἔστιν εὑρεῖν κατὰ τοὺς δήμους τῶν Ἀθηναίων βωμοὺς ἀνωνύμους, ὑπόμνημα τῆς τότε γενομένης ἐξιλάσεως. Οἱ δὲ τὴν αἰτίαν εἰπεῖν τοῦ λοιμοῦ τὸ Κυλώνειον ἄγος σημαίνειν τε τὴν ἀπαλλαγήν.

112 ... Ἱδρύσατο δὲ καὶ παρ' Ἀθηναίοις τὸ ἱερὸν τῶν Σεμνῶν θεῶν, ὥς φησι Λόβων ὁ Ἀργεῖος ἐν τῷ Περὶ ποιητῶν.


Ἐπιμενίδης Σόλωνι
114...Ἰδόντα γοῦν τὴν Μουνιχίαν παρ' Ἀθηναίοις ἀγνοεῖν φάναι αὐτοὺς ὅσων κακῶν αἴτιον ἔσται τοῦτο τὸ χωρίον αὐτοῖς· ἐπεὶ κἂν τοῖς ὀδοῦσιν αὐτὸ διαφορῆσαι·
http://el.wikisource.org/wiki/%CE%92%CE ... CE%91#p114

110 Στην Αθήνα είχε ενσκήψει λοιμός και ο χρησμός της Πυθίας μιλούσε για κάθαρση της πόλης. Τότε οι Αθηναίοι έστειλαν στην Κρήτη ένα πλοίο και τον Νικία, τον γιο του Νικηράτου, και ζητούσαν να έρθει ο Επιμενίδης. Εκείνος πράγματι ήρθε κατά την τεσσαρακοστή έκτη Ολυμπιάδα, καθάρισε την πόλη και σταμάτησε τον λοιμό ως εξής: Πήρε μαύρα και άσπρα πρόβατα, τα οδήγησε στον Άρειο Πάγο και τα άφησε να πάνε όπου ήθελαν, δίνοντας την εντολή σ' αυτούς που τα ακολουθούσαν, όπου κοιμηθεί το καθένα, να προσφέρουν θυσία στον εκεί θεό. Έτσι σταμάτησε η συμφορά. Ακόμη και τώρα μπορεί κάποιος να βρει στους Αθηναϊκούς δήμους βωμούς ανώνυμους, ενθύμια του εξιλασμού που έγινε τότε. 'Αλλοι λένε πως ανέφερε ως αιτία του λοιμού το Κυλώνειο άγος και υπέδειξε τον τρόπο απαλλαγής.

112..Στην Αθήνα ίδρυσε το ιερό των Σεμνών θεών, όπως αναφέρει ο Αόβων ο Αργείος στο έργο του «Περί ποιητών»

114..Όταν είδε τη Μουνιχία κοντά στην Αθήνα, είπε πως αγνοούν πόσες συμφορές μπορεί να τους προξενήσει αυτή η περιοχή, διαφορετικά θα τη γκρέμιζαν ακόμη και με τα δόντια.

Η λατρεία του άγνωστου θεού οφείλεται, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, στο ότι κάποτε οι Αθηναίοι πρόσφεραν θυσίες σ'όλους τους θεούς εκτός από τον Πάνα, που γι'αυτόν το λόγο οργίστηκε μαζί τους. Έτσι αποφάσισαν να στήσουν βωμούς και να τους αφιερώσουν στον άγνωστο θεό από φόβο μήπως παραλείψουν ξανά κάποιον. Πάνω σ'αυτούς τους βωμούς τοποθετούσαν μια επιγραφή που έγραφε "Αγνώστω θεώ".

105
1 καὶ πρῶτα μὲν ἐόντες ἔτι ἐν τῷ ἄστεϊ οἱ στρατηγοὶ ἀποπέμπουσι ἐς Σπάρτην κήρυκα Φειδιππίδην Ἀθηναῖον μὲν ἄνδρα, ἄλλως δὲ ἡμεροδρόμην τε καὶ τοῦτο μελετῶντα· τῷ δή, ὡς αὐτός τε ἔλεγε Φειδιππίδης καὶ Ἀθηναίοισι ἀπήγγελλε, περὶ τὸ Παρθένιον ὄρος τὸ ὑπὲρ Τεγέης ὁ Πὰν περιπίπτει· 2 βώσαντα δὲ τὸ οὔνομα τοῦ Φειδιππίδεω τὸν Πᾶνα Ἀθηναίοισι κελεῦσαι ἀπαγγεῖλαι, δι᾽ ὅ τι ἑωυτοῦ οὐδεμίαν ἐπιμελείην ποιεῦνται ἐόντος εὐνόου Ἀθηναίοισι καὶ πολλαχῇ γενομένου σφι ἤδη χρησίμου, τὰ δ᾽ ἔτι καὶ ἐσομένου. 3 καὶ ταῦτα μὲν Ἀθηναῖοι, καταστάντων σφι εὖ ἤδη τῶν πρηγμάτων, πιστεύσαντες εἶναι ἀληθέα ἱδρύσαντο ὑπὸ τῇ ἀκροπόλι Πανὸς ἱρόν, καὶ αὐτὸν ἀπὸ ταύτης τῆς ἀγγελίης θυσίῃσι ἐπετείοισι καὶ λαμπάδι ἱλάσκονται.
(Ηροδότου Ιστορίαι,ΣΤ' ή Ερατω)

Μια άλλη λεπτομέρεια είναι ότι υπήρχαν βωμοί προς τον άγνωστο θεό. ΟΧΙ όμως για τον λόγο που υποστηρίζουν κάποιοι. Είδαμε πως η εντολή του Επιμενίδη ήταν "όπου σταματήσει καθένα εξ αυτών (των προβάτων) εκεί να ιδρύεται (στήνεται) βωμός και να θυσιάζεται". Αυτό που παραλείπεται είναι ότι ο βωμός που θα ιδρύεται (κατ εντολή του Επιμενίδη) θα ιδρύεται προς τιμήν του θεού ο οποίος έχει ναό κοντά στο σημείο του νεοϊδρυθέντος βωμού. Σε αρκετά από τα σημεία αυτά δεν υπήρχε κοντά ναός και έκριναν, στους απομακρυσμένους βωμούς, να μη δοθεί κάποιο όνομα ώστε να μην αδικηθεί κάποιος θεός και για την αποφυγή λάθους ονομάστηκαν τω αγνώστω θεώ.

Επίσης στον Αθανάσιο Σταγειρήτη,Βιβλίο Ωγυγία ή Αρχαιολόγία,Τόμος Δεύτερος και σελίδες 101-102

Τούτων των Αγνώστων Θεών την λατρείαν εισήγαγεν ο Επιμενίδης εις τους Αθηναίους πρώτον, ως και εν άλλοις είρηται, ολίγον προ του Μηδικού πολέμου, δια την εξής αιτίαν. Κύλων ο Ολυμπιονίκης, ο Αθηναίος, γαμβρός ων του Θεαγένους τυράνου των Μεγάρων, και άνθρωπος επιφανής, ηθέλησε να αρπάση την τυραννίαν των Αθηνών, και δια τούτο κατέλαβε την ακρόπολιν, έχων και άλλους πολλούς συνωμότας, βοηθούμενος και υπο του πενθερού. πολιορκηθέντες δε ηναγκάσθησαν, και κατέφυγον ικέται εις το άγαλμα της Αθηνάς. Οι δε Αθηναίοι πρώτον μεν υπεσχέθησαν, να μη τους φονεύσωσιν, έπειτα τους εφόνευσαν όλους. τινές δε κατέφυγον και εις τον βωμόν των Σεμνών Θεών, ως και αυτός ο Κύλων, και ο αδελφός αυτού, πλην εφόνευσαν και αυτούς. Και τούτο ήτον το θρυλλούμενον κυλώνειον άγος, το οποίον κατετάραττε τας Αθήνας ύστερον με διαφόρους δυστυχίας, επειδή ωργίσθη η Αθηνά, δια τον φόνον των ικετών αυτής. Οι δε φονείς των φονευθέντων τούτων και οι απόγονοι αυτών ωνομάσθησαν εναγείς, τους οποίους εδίωξαν ύστερον εκ της πόλεως. Τέλος δε, θλιβόμενοι οι Αθηναίοι υπό νόσου σφόδρας, έλαβον χρησμόν, να καθαρίσωσι την πόλιν. Όθεν ακούοντες τον Επιμενίδην άνθρωπον θεοφιλή, έπεμψαν εις την Κρήτην πλοίον και τον Νικίαν του Νικηράτου, να καλέση αυτόν. Έλθων ουν ο Επιμενίδης κατά την τεσσαρακοστήν έκτην ολυμπιάδα, εκάθηρε την πόλιν, και έπαυσε τον λοιμόν οίτω. λαβών πρόβατα λευκά και μέλανα τα έφερεν εις τον Άριον Πάγον. έπειτα απολύσας αυτά παρήγγειλε, να τα ακολουθήσωσιν άνθρωποι διωρισμένοι και όπου σταθή έκαστον, εκεί να το θυσιάσωσιν εις τον θεόν εκείνον, εις τον οποίον ανήκει το πλησιέστερον ιερόν.Επειδή δε εστάθησαν, και εθυσιάσθησαν εις τας πεδιάδας, όπου δεν ήτον ιερά, έκτισαν εκεί βωμούς ανωνύμους και έλεγον αυτούς των Αγνώστων θεών. Όθεν και μόνο εις την Αττικήν είχον βωμούς οι Άγνωστοι θεοί, και μάλιστα προς τον Φαληρέα λιμένα. Ύστερον δε έκτισαν και εις την Ολυμπίαν.
http://invenio.lib.auth.gr/record/12364 ... ?version=1


Ἄγος: μίασμα, ἢ ἀγκών. λέγεται δὲ ἄγος καὶ τὸ τίμιον καὶ ἄξιον σεβάσματος, ἐξ οὗ καὶ αἱ ἱέρειαι παναγεῖς, καὶ ἄλλα τινά. Θουκυδίδης: πέμψαντες οἱ Λακεδαιμόνιοι πρέσβεις ἐκέλευον τοὺς Ἀθηναίους τὸ ἄγος ἐλαύνειν τῆς θεοῦ. ἦν δὲ τὸ κατὰ Κύλωνα τὸν Ὀλυμπιονίκην τὸν Ἀθηναῖον τὸν πάλαι. καὶ ἤλασαν τοὺς ἐναγεῖς. Ἀγὸς δὲ ὀξυτόνως ὁ ἡγεμών.
(Λεξικό Σουίδα)

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 01 Aug 2013, 11:30 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
Quote:
Ο Πλάτων είπε: «Επειδή ο Θεός είναι αγαθός, δεν είναι αίτιος δια τα πάντα, όπως οι πολλοί λέγουν. Είναι αναίτιος δε δια πολλά, και δια τα μεν αγαθά είναι αίτιος, δια τίποτε άλλο δεν λέμε ότι είναι αίτιος παρά μόνον δια τα καλά, δια τα κακά δε καθόλου».


Quote:
Πλάτων εἶπεν ἐπειδή ὁ θεός ἀγαθός, οὐ πάντων εἶναι αἴτιος, ὡς οἱ πολλοί λέγουσιν. πολλῶν δέ ἀναίτιος, καί τῶν μέν ἀγαθῶν, οὐδέν ἄλλο φαμέν αἴτιον εἶναι μόνον τῶν καλῶν, κακῶν δέ οὐκέτι.Αυτό είναι το πλήρες κείμενο και όχι αυτό που μας παρουσιάζετε.
[379b]Οὐκοῦν ἀγαθὸς ὅ γε θεὸς τῷ ὄντι τε καὶ λεκτέον οὕτω;
Τί μήν;
᾿Αλλὰ μὴν οὐδέν γε τῶν ἀγαθῶν βλαβερόν· ἦ γάρ;
Οὔ μοι δοκεῖ.
῏Αρ’ οὖν ὃ μὴ βλαβερὸν βλάπτει;
Οὐδαμῶς.
῝Ο δὲ μὴ βλάπτει κακόν τι ποιεῖ;
Οὐδὲ τοῦτο.
῝Ο δέ γε μηδὲν κακὸν ποιεῖ οὐδ’ ἄν τινος εἴη κακοῦ αἴτιον;
Πῶς γάρ;
Τί δέ; ὠφέλιμον τὸ ἀγαθόν;
Ναί.
Αἴτιον ἄρα εὐπραγίας;
Ναί.
Οὐκ ἄρα πάντων γε αἴτιον τὸ ἀγαθόν, ἀλλὰ τῶν μὲν εὖ ἐχόντων αἴτιον, τῶν δὲ κακῶν ἀναίτιον.
[379c] Παντελῶς γ’, ἔφη.
Οὐδ’ ἄρα, ἦν δ’ ἐγώ, ὁ θεός, ἐπειδὴ ἀγαθός, πάντων ἂν εἴη αἴτιος, ὡς οἱ πολλοὶ λέγουσιν, ἀλλὰ ὀλίγων μὲν τοῖς ἀνθρώποις αἴτιος, πολλῶν δὲ ἀναίτιος· πολὺ γὰρ ἐλάττω τἀγαθὰ τῶν κακῶν ἡμῖν, καὶ τῶν μὲν ἀγαθῶν οὐδένα ἄλλον αἰτιατέον, τῶν δὲ κακῶν ἄλλ’ ἄττα δεῖ ζητεῖν τὰ αἴτια, ἀλλ’ οὐ τὸν θεόν.
᾿Αληθέστατα, ἔφη, δοκεῖς μοι λέγειν.
Οὐκ ἄρα, ἦν δ’ ἐγώ, ἀποδεκτέον οὔτε ῾Ομήρου οὔτ’ ἄλλου [379d] ποιητοῦ ταύτην τὴν ἁμαρτίαν περὶ τοὺς θεοὺς ἀνοήτως ἁμαρτάνοντος καὶ λέγοντος—
ὡς δοιοί τε πίθοι κατακείαται ἐν Διὸς οὔδει
κηρῶν ἔμπλειοι, ὁ μὲν ἐσθλῶν, αὐτὰρ ὃ δειλῶν·
καὶ ᾧ μὲν ἂν μείξας ὁ Ζεὺς δῷ ἀμφοτέρων,
ἄλλοτε μέν τε κακῷ ὅ γε κύρεται, ἄλλοτε δ’ ἐσθλῷ·
ᾧ δ’ ἂν μή, ἀλλ’ ἄκρατα τὰ ἕτερα,
τὸν δὲ κακὴ βούβρωστις ἐπὶ χθόνα δῖαν ἐλαύνει·
[379e] οὐδ’ ὡς ταμίας ἡμῖν Ζεὺς—
ἀγαθῶν τε κακῶν τε τέτυκται.
(Πλάτωνος Πολιτεία-Βιβλίο Β)
http://el.wikisource.org/wiki/%CE%A0%CE ... %B1/%CE%92

Λοιπόν, δεν είναι ο θεός πραγματικά αγαθός, και έτσι
δεν πρέπει να τον πούμε;
Πώς δεν είναι;
Όμως κανένα από τ' αγαθά δεν είναι βλαβερό, έτσι δεν
είναι;
Δεν μου φαίνεται.
Άρα, όποιο δεν είναι βλαβερό, βλάπτει;
Καθόλου.
Όποιο δεν βλάπτει, κάνει κανένα κακό;
Ούτε αυτό.
Όποιο δεν κάνει κανένα κακό, μπορεί να είναι αιτία
κάποιου κάκου;
Πώς θα μπορούσε;
Μα τότε, το αγαθό είναι ωφέλιμο;
Ναι.
Οπότε είναι αιτία ευτυχίας;
Ναι.
Ώστε, δεν είναι το αγαθό αιτία των πάντων, αλλά μονάχα
αιτία των καλών καταστάσεων, ενώ είναι άσχετο με
τα κακά.
Έτσι ακριβώς, είπε.
Οπότε ούτε ο θεός, είπα εγώ, αφού είναι αγαθός, θα
ήταν αιτία των πάντων, όπως λένε οι πολλοί άνθρωποι,
αλλά αιτία λίγων από αυτά που συμβαίνουν στους ανθρώπους,ενώ για πολλά δεν είναι αιτία- άλλωστε, τ' αγαθά μας είναι πολύ λιγότερα από τα κακά. Όμως για τ' αγαθά μας δεν πρέπει να θεωρούμε κανέναν άλλον ως αιτία, ενώ για τα κακά αλλού πρέπει να αναζητούμε την αιτία, και
όχι στον θεό.
Πολύ αληθινά μου φαίνονται, όσα λες, είπε.
Τότε δεν πρέπει να παραδεχτούμε, είπα εγώ, ούτε του
Ομήρου ούτε άλλου ποιητή τέτοιο λάθος, που τόσο ανόητα
αμαρτάνει σχετικά με τους θεούς και λέει πως
Στου Δία το παλάτι δυο πιθάρια υπάρχουνε
τύχες γεμάτα, το ένα καλές, κακές το άλλο και σε αυτόν που θα δώσει ανάμεικτα και από τα δύο ο Δίας,θα του έρχεται άλλοτε καλό και άλλοτε κακό αλλά αν δεν δώσει ανακατεμένα, παρά μόνο άμεικτα από το ένα αυτόν μια μαύρη μοίρα κυνηγά πάνω σ' όλη τη γη-και ούτε πως ο Δίας είναι ο ταμίας που τ' αγαθά και τα δεινά του καθενός συνάζει.*

1ον δεν υπάρχει καμία προφητεία εδώ στο κείμενο.
2ον η κοπτοραπτική σε όλο το μεγαλείο της!Παραλείπονται λέξεις και φράσεις,παίρνει απ’ εδώ κι απ’ εκεί τέσσερις-πέντε λέξεις και τις κολλάει, στην ανάγκη τις αλλάζει το νόημα και το ταιριάζει όπως τον βολεύει.
3ον και τελευταίο όλοι καταλαβαίνουμε για ποιόν Θεό ή Θεούς αναφέρεται στο έργο του Πλάτωνα.Είναι ξεκάθαρο και δεν χρίζει περαιτέρω εξήγηση!

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 01 Aug 2013, 13:10 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
EL-SENTAI wrote:
Quote:
Ο Πλάτων είπε: «Επειδή ο Θεός είναι αγαθός, δεν είναι αίτιος δια τα πάντα, όπως οι πολλοί λέγουν. Είναι αναίτιος δε δια πολλά, και δια τα μεν αγαθά είναι αίτιος, δια τίποτε άλλο δεν λέμε ότι είναι αίτιος παρά μόνον δια τα καλά, δια τα κακά δε καθόλου».


Quote:
Πλάτων εἶπεν ἐπειδή ὁ θεός ἀγαθός, οὐ πάντων εἶναι αἴτιος, ὡς οἱ πολλοί λέγουσιν. πολλῶν δέ ἀναίτιος, καί τῶν μέν ἀγαθῶν, οὐδέν ἄλλο φαμέν αἴτιον εἶναι μόνον τῶν καλῶν, κακῶν δέ οὐκέτι.Αυτό είναι το πλήρες κείμενο και όχι αυτό που μας παρουσιάζετε.

Ποια η διαφορά, ο Αθανάσιος δεν αναπαράγει κατά λέξη το πρωτότυπο, αλλά δεν αλλάζει το νόημα. Απλά η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι 1000 χρόνια αργότερα του Πλάτωνα και έχει μικρές διαφορές. Το κείμενο δεν είναι φυσικά πλήρες όμως δίδει ένα απόσπασμα , ώστε όποιος θέλει να ανατρέξει στο ολόκληρο. Για να δούμε τι λέει το νεοελληνικό :

EL-SENTAI wrote:
Λοιπόν, δεν είναι ο θεός πραγματικά αγαθός, και έτσι
δεν πρέπει να τον πούμε;
Πώς δεν είναι;
Όμως κανένα από τ' αγαθά δεν είναι βλαβερό, έτσι δεν
είναι;
Δεν μου φαίνεται.
Άρα, όποιο δεν είναι βλαβερό, βλάπτει;
Καθόλου.
Όποιο δεν βλάπτει, κάνει κανένα κακό;
Ούτε αυτό.
Όποιο δεν κάνει κανένα κακό, μπορεί να είναι αιτία
κάποιου κάκου;
Πώς θα μπορούσε;
Μα τότε, το αγαθό είναι ωφέλιμο;
Ναι.
Οπότε είναι αιτία ευτυχίας;
Ναι.
Ώστε, δεν είναι το αγαθό αιτία των πάντων, αλλά μονάχα
αιτία των καλών καταστάσεων, ενώ είναι άσχετο με
τα κακά.
Έτσι ακριβώς, είπε.
Οπότε ούτε ο θεός, είπα εγώ, αφού είναι αγαθός, θα
ήταν αιτία των πάντων, όπως λένε οι πολλοί άνθρωποι,
αλλά αιτία λίγων από αυτά που συμβαίνουν στους ανθρώπους,ενώ για πολλά δεν είναι αιτία- άλλωστε, τ' αγαθά μας είναι πολύ λιγότερα από τα κακά. Όμως για τ' αγαθά μας δεν πρέπει να θεωρούμε κανέναν άλλον ως αιτία, ενώ για τα κακά αλλού πρέπει να αναζητούμε την αιτία, και
όχι στον θεό.
Πολύ αληθινά μου φαίνονται, όσα λες, είπε.
Τότε δεν πρέπει να παραδεχτούμε, είπα εγώ, ούτε του
Ομήρου ούτε άλλου ποιητή τέτοιο λάθος, που τόσο ανόητα
αμαρτάνει σχετικά με τους θεούς και λέει πως
Στου Δία το παλάτι δυο πιθάρια υπάρχουνε
τύχες γεμάτα, το ένα καλές, κακές το άλλο και σε αυτόν που θα δώσει ανάμεικτα και από τα δύο ο Δίας,θα του έρχεται άλλοτε καλό και άλλοτε κακό αλλά αν δεν δώσει ανακατεμένα, παρά μόνο άμεικτα από το ένα αυτόν μια μαύρη μοίρα κυνηγά πάνω σ' όλη τη γη-και ούτε πως ο Δίας είναι ο ταμίας που τ' αγαθά και τα δεινά του καθενός συνάζει.*

Λέει λοιπόν εδώ ο Σωκράτης δύο πράγματα :

α)ότι ο θεός είναι αγαθός και ότι τα αγαθά οφείλονται σε Αυτόν. Ενώ για τα μη αγαθά άλλη είναι η αιτία.
β)επίσης λέει ότι ο ανθρωπομορφισμός των θεών βάσει Όμηρου είναι λάθος και "αμάρτημα" , δηλαδή άστοχο, και ανόητο , και ουσιαστικά απομυθοποιεί τα πυθάρια και τους μύθους.


EL-SENTAI wrote:
1ον δεν υπάρχει καμία προφητεία εδώ στο κείμενο.

Η προφητεία δόθηκε από τον Απόλλωνα, οι "σοφοί" αφού μυήθηκαν , αναπαρήγαγαν τις ιδέες τους, των οποίων ο Αθανάσιος βρίσκει αποσπάσματα στα γραπτά.

EL-SENTAI wrote:
2ον η κοπτοραπτική σε όλο το μεγαλείο της!Παραλείπονται λέξεις και φράσεις,παίρνει απ’ εδώ κι απ’ εκεί τέσσερις-πέντε λέξεις και τις κολλάει, στην ανάγκη τις αλλάζει το νόημα και το ταιριάζει όπως τον βολεύει.

Τι αλλαγή βλέπεις στο νόημα ;
EL-SENTAI wrote:
3ον και τελευταίο όλοι καταλαβαίνουμε για ποιόν Θεό ή Θεούς αναφέρεται στο έργο του Πλάτωνα.Είναι ξεκάθαρο και δεν χρίζει περαιτέρω εξήγηση!

ο ίδιος ο Σωκράτης μιλάει για τους "ανθρωπόμορφους θεούς των ποιητών" και το πόσο ανόητο είναι να πιστεύει κανείς σε τέτοια....στοιχεία.
Ο Θεός (ως ενικός) ξέρεις πολύ καλά ότι είναι ένας. Είναι ο ποιητής των πάντων, αυτός που ο Τίμαιος (ο Πυθαγόρειος) καλεί Δημιουργό (και οι Πυθαγόριοι έλαβαν κατά το Πρόκλο αν θυμάμαι καλά από τους Ορφιστές τα περί θρησκείας). Ο Δίας λοιπόν θέλει και δε θέλει να λέγεται Δίας, εχει ονόματα πολλά, οι πρόγονοι μας λοιπόν τον έλεγαν Δημιουργό, Ζήνα/Δία ή Ον (ή Εν αργότερα) ....κτλ.... ενώ οι Χριστιανοί τον έλεγαν/λέμε Δημιουργό, Θεό, ή Ων (ο "είναι") ... επομένως ποια η διαφορά ;

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 01 Aug 2013, 13:54 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
LAPTONAS wrote:
Ποια η διαφορά, ο Αθανάσιος δεν αναπαράγει κατά λέξη το πρωτότυπο, αλλά δεν αλλάζει το νόημα. Απλά η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι 1000 χρόνια αργότερα του Πλάτωνα και έχει μικρές διαφορές. Το κείμενο δεν είναι φυσικά πλήρες όμως δίδει ένα απόσπασμα , ώστε όποιος θέλει να ανατρέξει στο ολόκληρο.


Στον Πλάτωνα χρησιμοποιείται η αττική διάλεκτος και ο Αθανάσιος την αττικιστική η οποία έχει μεγάλες ομοιότητες. Οι περισσότερες είναι καρμπόν παρμένες οι λέξεις μέσα από το κείμενο.Μάλιστα τις έχω επισημάνει κιόλας.
Λες μετά δίνει ένα απόσπασμα ώστε να ανατρέξει αν θέλει κάποιος στο αυθεντικό.Ωραία,λοιπόν σου παραθέτω το αυθεντικό για να δεις ότι κάνει κοπτοραπτική και ότι δεν μιλάει για καμία προφητεία.Αν βγάλεις όλο το κείμενο και μείνει μόνο τα λόγια που μας λέει ο Αθανάσιος αλλάζει το νόημα ναι ή οχι ως προς κάποια προφητεία ή περί Χριστού οικονομία;;;Φυσικά και αλλάζει γιατί δεν υπάρχει καμία προφητεία και δεν ομιλεί για κανέναν χριστιανικό θεό!!!Δεν αλλάζει το νόημα ως προς την αγαθότητα του θεού αλλά αποκρύπτει το συμπέρασμα για ποιόν ή ποιούς θεούς μιλάει!!!


LAPTONAS wrote:
Ο Θεός (ως ενικός) ξέρεις πολύ καλά ότι είναι ένας. Είναι ο ποιητής των πάντων, αυτός που ο Τίμαιος (ο Πυθαγόρειος) καλεί Δημιουργό (και οι Πυθαγόριοι έλαβαν κατά το Πρόκλο αν θυμάμαι καλά από τους Ορφιστές τα περί θρησκείας). Ο Δίας λοιπόν θέλει και δε θέλει να λέγεται Δίας, εχει ονόματα πολλά, οι πρόγονοι μας λοιπόν τον έλεγαν Δημιουργό, Ζήνα/Δία ή Ον (ή Εν αργότερα) ....κτλ.... ενώ οι Χριστιανοί τον έλεγαν/λέμε Δημιουργό, Θεό, ή Ων (ο "είναι") ... επομένως ποια η διαφορά ;


Ο θεός για τον οποίον λέγουν είναι ο Δίας,τον ονοματίζουν.Εσύ τι λες δεν έχει διαφορά;;;Λένε πουθενά για κανένα Γιαχβέ,Εμμανουήλ ή Ιησού Χριστό;;;Φυσικά και όχι.
Τότε αν δεν έχει διαφορά γιατί "επιτίθεστε" στους Ισλαμιστές και έχετε διαφορές.Αφού τον ίδιο θεό έχετε.Και αυτοί για τον Χριστό λένε μόνο που τον έχουν σαν προφήτη.Οι Εβραίοι τον Πατέρα του Χριστού λάτρευαν,παρόλο που δεν πίστεψαν στον Ιησού Xριστό.Τα πρόσωπα είναι ίδια ως επί το πλήστον;
Άρα και μας τι μας λέτε ότι λατρεύαμε ψεύτικους θεούς και δαίμονες;Αφού για μας ο Δίας-Ζήνας είναι ο υπέρτατος θεός!!Τότε είναι σαν μας λέτε ότι ο Πατήρ σας είναι ψεύτικος και είναι δαιμόνιο!
Μετά από όλα αυτά μου λες ότι δεν υπάρχει διαφορά;;;

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 01 Aug 2013, 21:30 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
EL-SENTAI wrote:
LAPTONAS wrote:
Ποια η διαφορά, ο Αθανάσιος δεν αναπαράγει κατά λέξη το πρωτότυπο, αλλά δεν αλλάζει το νόημα. Απλά η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι 1000 χρόνια αργότερα του Πλάτωνα και έχει μικρές διαφορές. Το κείμενο δεν είναι φυσικά πλήρες όμως δίδει ένα απόσπασμα , ώστε όποιος θέλει να ανατρέξει στο ολόκληρο.


Στον Πλάτωνα χρησιμοποιείται η αττική διάλεκτος και ο Αθανάσιος την αττικιστική η οποία έχει μεγάλες ομοιότητες. Οι περισσότερες είναι καρμπόν παρμένες οι λέξεις μέσα από το κείμενο.Μάλιστα τις έχω επισημάνει κιόλας.
Λες μετά δίνει ένα απόσπασμα ώστε να ανατρέξει αν θέλει κάποιος στο αυθεντικό.Ωραία,λοιπόν σου παραθέτω το αυθεντικό για να δεις ότι κάνει κοπτοραπτική και ότι δεν μιλάει για καμία προφητεία.Αν βγάλεις όλο το κείμενο και μείνει μόνο τα λόγια που μας λέει ο Αθανάσιος αλλάζει το νόημα ναι ή οχι ως προς κάποια προφητεία ή περί Χριστού οικονομία;;;Φυσικά και αλλάζει γιατί δεν υπάρχει καμία προφητεία και δεν ομιλεί για κανέναν χριστιανικό θεό!!!Δεν αλλάζει το νόημα ως προς την αγαθότητα του θεού αλλά αποκρύπτει το συμπέρασμα για ποιόν ή ποιούς θεούς μιλάει!!!


Την προφητεία δεν θα τη βρεις στα κείμενα των σοφών. Την προφητεία την δίδει ο Απόλλωνας.

Προς αυτούς ο Απόλλων είπε: Όσα σχετικά με την αρετή και την κοσμιότητα παρακινείτε να κάνουν, πράττετε και σεις. Διότι εγώ προφητεύω κυβερνήτη με τριπλή υπόσταση εις μίαν. Του οποίου ο ανείπωτος Λόγος θα κυοφορηθεί εις ανυποψίαστη κόρη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, αφού αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο, θα τον προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα. Μαρία σε το όνομα αυτής.

"Κοπτοραπτική" συνεπώς δεν κάνει ο Μέγας Αθανάσιος. Ας δούμε τώρα τη ερμηνεία.

EL-SENTAI wrote:
LAPTONAS wrote:
Ο Θεός (ως ενικός) ξέρεις πολύ καλά ότι είναι ένας. Είναι ο ποιητής των πάντων, αυτός που ο Τίμαιος (ο Πυθαγόρειος) καλεί Δημιουργό (και οι Πυθαγόριοι έλαβαν κατά το Πρόκλο αν θυμάμαι καλά από τους Ορφιστές τα περί θρησκείας). Ο Δίας λοιπόν θέλει και δε θέλει να λέγεται Δίας, εχει ονόματα πολλά, οι πρόγονοι μας λοιπόν τον έλεγαν Δημιουργό, Ζήνα/Δία ή Ον (ή Εν αργότερα) ....κτλ.... ενώ οι Χριστιανοί τον έλεγαν/λέμε Δημιουργό, Θεό, ή Ων (ο "είναι") ... επομένως ποια η διαφορά ;


Ο θεός για τον οποίον λέγουν είναι ο Δίας,τον ονοματίζουν.Εσύ τι λες δεν έχει διαφορά;;;Λένε πουθενά για κανένα Γιαχβέ,Εμμανουήλ ή Ιησού Χριστό;;;Φυσικά και όχι.

Να σου θυμίσω ότι ο Σωκράτης αποκαλεί όσους πιστεύουν στον Δία σύμφωνα με την ανθρωπομορφική έννοια ως ανόητους.

Όπως ξέρεις ο Τίμαιος (Πλάτωνος) μας αναφέρει τον Δία /Ζήνα , Όν ως Δημιουργό και αυτή η έννοια του αγαθού Θεού είναι η ίδια με τον Δημιουργό των Χριστιανών. Δηλαδή είναι ο ίδιος Θεός.

Αν ο Δίας/Ζήνας ή Ον είναι ο αγαθός Δημιουργός (Ορφισμός-> Πυθαγόρειοι->Τίμαιος), και αν ο Θεός, ή Ων είναι ο αγαθός Δημιουργός (χριστιανισμός) τότε είναι ένα και το αυτό.

LAPTONAS wrote:
Τότε αν δεν έχει διαφορά γιατί "επιτίθεστε" στους Ισλαμιστές και έχετε διαφορές.Αφού τον ίδιο θεό έχετε.Και αυτοί για τον Χριστό λένε μόνο που τον έχουν σαν προφήτη.Οι Εβραίοι τον Πατέρα του Χριστού λάτρευαν,παρόλο που δεν πίστεψαν στον Ιησού Xριστό.Τα πρόσωπα είναι ίδια ως επί το πλήστον;
Άρα και μας τι μας λέτε ότι λατρεύαμε ψεύτικους θεούς και δαίμονες;Αφού για μας ο Δίας-Ζήνας είναι ο υπέρτατος θεός!!Τότε είναι σαν μας λέτε ότι ο Πατήρ σας είναι ψεύτικος και είναι δαιμόνιο!
Μετά από όλα αυτά μου λες ότι δεν υπάρχει διαφορά;;;


Όχι εδώ δεν είναι το ίδιο γιατί έχει εμφανιστεί ο Χριστός και έχει εκπληρωθεί η έλευση Του επομένως δεν μπορεί κανείς να εθελοτυφλεί επιστρέφοντας στις αρχαίες λατρείες. Πρέπει να αποφασίσει αν ο Χριστός είναι ή όχι ο Χριστός (δηλαδή ο Μεσσίας). Σε όλους αυτούς που αναφέρεις (Ισλάμ, Εβραίους κτλ) υπάρχει ένα κοινό και μία διαφορά σε σχέση με το Χριστιανισμό. Δεν δέχονται τον Μεσσία. Δεν δέχονται τον Ιησού Χριστό δηλαδή ως Υιό του Θεού το μονογενή. Δεν δέχονται τον ενσαρκωμένο Λόγο. Δέχονται βέβαια τον Δημιουργό (ΓΧΒΕ ή Αλλαχ).........όμως όποιος δεν δέχεται τον Υιό δεν δέχεται και τον Πατέρα.

Αυτή είναι η βασική διαφορά. Αρνούνται τον Ιησού Χριστό ως Κύριο , και με αυτό το τρόπο αρνούνται και τον Πατήρ.

Επιστολη Ιωαννου Α΄
(ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 2)
Quote:
18 Παιδιά, είναι έσχατη ώρα, και καθώς ακούσατε ότι κάποιος Αντίχριστος έρχεται, έτσι και τώρα αντίχριστοι πολλοί έχουν εμφανιστεί. από αυτό γνωρίζουμε ότι είναι έσχατη ώρα. 19 Από εμάς εξήλθαν, αλλά δεν ήταν από εμάς. Γιατί αν ήταν από εμάς, θα είχαν μείνει μαζί μας. Αλλά εξήλθαν, για να φανερωθούν ότι δεν είναι όλοι από εμάς. 20 Και εσείς έχετε χρίσμα από τον Άγιο και κατανοείτε όλοι. 21 Δε σας έγραψα επειδή δεν κατανοείτε την αλήθεια, αλλά επειδή την κατανοείτε και επειδή κάθε ψέμα δεν είναι από την αλήθεια. 22 Ποιος είναι ο ψεύτης παρά εκείνος που αρνείται, λέγοντας ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Χριστός; Αυτός είναι ο αντίχριστος: εκείνος που αρνείται τον Πατέρα και τον Υιό. 23 Καθένας που αρνείται τον Υιό δεν έχει ούτε τον Πατέρα. όποιος ομολογεί τον Υιό έχει και τον Πατέρα.

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 01 Aug 2013, 22:21 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
LAPTONAS wrote:

Την προφητεία δεν θα τη βρεις στα κείμενα των σοφών. Την προφητεία την δίδει ο Απόλλωνας.

Προς αυτούς ο Απόλλων είπε: Όσα σχετικά με την αρετή και την κοσμιότητα παρακινείτε να κάνουν, πράττετε και σεις. Διότι εγώ προφητεύω κυβερνήτη με τριπλή υπόσταση εις μίαν. Του οποίου ο ανείπωτος Λόγος θα κυοφορηθεί εις ανυποψίαστη κόρη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, αφού αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο, θα τον προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα. Μαρία σε το όνομα αυτής.


Τι μου λες!Και δεν την αναφέρει ούτε ένας από τους 7 σοφούς,ούτε την γνωρίζει κανένας άλλος συγγραφέας;;Ούτε ο Πλούταρχος στο Ε εν Δελφοίς,ούτε στο των 7 Συμπόσιον,ούτε ο Διογένης ο Λαέρτιος,μα κανείς τέλος πάντων αλλά την ξέρει μόνο ο Μέγας Αθανάσιος.Πολύ βολικό δε νομίζεις;;;Δείξε τη μου μέσα από τα έργα των αρχαίων Ελλήνων και όχι κάποια χριστιανικά χειρόγραφα και γω θα σε πιστέψω.

LAPTONAS wrote:
"Κοπτοραπτική" συνεπώς δεν κάνει ο Μέγας Αθανάσιος. Ας δούμε τώρα τη ερμηνεία.


Το αν έκανε ή δεν έκανε φαίνεται καθαρά,νομίζω!!!

LAPTONAS wrote:
Να σου θυμίσω ότι ο Σωκράτης αποκαλεί όσους πιστεύουν στον Δία σύμφωνα με την ανθρωπομορφική έννοια ως ανόητους.


Δεν διαφωνώ αλλά ο Σωκράτης το λέει γι αυτούς που δεν έχουν την σωστή παιδεία ώστε να εννοήσουν την αληθινή φύση των θεών.Για να μην δημιουργηθεί παρανόηση για την αγαθότητα του θεού.

LAPTONAS wrote:
Όπως ξέρεις ο Τίμαιος (Πλάτωνος) μας αναφέρει τον Δία /Ζήνα , Όν ως Δημιουργό και αυτή η έννοια του αγαθού Θεού είναι η ίδια με τον Δημιουργό των Χριστιανών. Δηλαδή είναι ο ίδιος Θεός.

Αν ο Δίας/Ζήνας ή Ον είναι ο αγαθός Δημιουργός (Ορφισμός-> Πυθαγόρειοι->Τίμαιος), και αν ο Θεός, ή Ων είναι ο αγαθός Δημιουργός (χριστιανισμός) τότε είναι ένα και το αυτό.


Με την ίδια λογική μπορώ να ισχυριστώ ότι ο Σίβα των Ινδών είναι ο Διόνυσος,Ο Άμμων , ο θεός της Αιγύπτου, είναι ο αρχηγός του Ολύμπου ο Δίας,ο Αμένο Μινάκα είναι ο Μαίων Ουρανός των Ιαπώνων, η Βάγκ Μου είναι η Μα Ρέα-Κυβέλη της Κίνας , ο Γιάμα της Ινδίας και ο Γίμα της Περσίας, είναι ο Ερμής, οι Ασσύριοι και Βαβυλώνιοι ονομάζουν την Αφροδίτη Μίλιταν, οι Άραβες Αλίτταν, οι Πέρσες Μίτραν και ούτω καθεξής. :dead: :eleos :

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 02 Aug 2013, 03:25 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
EL-SENTAI wrote:
Με την ίδια λογική μπορώ να ισχυριστώ ότι ο Σίβα των Ινδών είναι ο Διόνυσος,Ο Άμμων , ο θεός της Αιγύπτου, είναι ο αρχηγός του Ολύμπου ο Δίας,ο Αμένο Μινάκα είναι ο Μαίων Ουρανός των Ιαπώνων, η Βάγκ Μου είναι η Μα Ρέα-Κυβέλη της Κίνας , ο Γιάμα της Ινδίας και ο Γίμα της Περσίας, είναι ο Ερμής, οι Ασσύριοι και Βαβυλώνιοι ονομάζουν την Αφροδίτη Μίλιταν, οι Άραβες Αλίτταν, οι Πέρσες Μίτραν και ούτω καθεξής. :dead: :eleos :


Αν έχεις αρκετές αποδείξεις μπορείς. Γενικά ως ένα βαθμό μπορείς να ταυτίσεις ορισμένες θεότητες όταν κάνεις Συγκρητισμό. Π.χ. ως και τη μακρινή κινέζικη μυθολογία η Φού ξι κατασκευάζει τους ανθρώπους από πηλό και τους διδάσκει τα αναγκαία όπως ο προμηθέας. Μπορείς π.χ. να ταυτίσεις το Μπράχμα με τον Ον .....δεν ήταν αποκλειστική αντίληψη των Ελλήνων ότι υπάρχει ένα υπέρτατο ον, ούτε των Ιουδαίων. Αλλά επειδή έχεις ανάγκη να ανήκεις κάπου ερμηνεύεις τους θεούς ως "δικούς σου". Το ίδιο κανείς και με την έννοια του ΟΝ/ΩΝ, προσπαθείς να τους διαχωρίσεις , όμως ο Δημιουργός είναι ένας.

Όσο για τους Αρχαίους θεούς ξέρεις τι έλεγε ο Ηρόδοτος μην τα λέμε συνέχεια

Ιστορίαι Β' 50: «Σχεδόν δε και πάντων τα ουνόματα των θεών εξ Αιγύπτου ελήλυθε ες Ελλάδα. Διότι μεν γαρ εκ των βαρβάρων ήκει, πυνθανόμενος ούτω ευρίσκω εόν· δοκέω δ'ων μάλιστα απ' Αιγύπτου απίχθαι. Ότι γαρ δη μη Ποσειδεώνος και Διοσκούρων, ως και πρότερόν μοι ταύτα είρηται, και Ήρης και Ιστίης και Θέμιος και Χαρίτων και Νηρηίδων, των άλλων θεών Αιγυπτίοισι αιεί κοτε τα ουνόματα εστι εν τη χώρη. Λέγω δε τα λέγουσι αυτοί Αιγύπτιοι. Των δε ου φασι θεών γινώσκειν τα ουνόματα, ούτοι δε μοι δοκέουσι υπό Πελασγών ονομασθήναι, πλην Ποσειδώνος. Τούτον δε τον θεόν παρά Λιβύων επύθοντο· ουδαμοί γαρ απ' αρχής Ποσειδεωνος ουνομα έκτηνται ει μη Λίβυες, και τιμώσι τον θεόν τουτον αιεί. Νομίζουσι δ'ων Αιγύπτιοι ουδ' ήρωσι ουδε».

κι αυτό γιατί οι "θεοί" του πάνθεου είχαν παγκόσμιες ζώνες επομένως δεν ήταν περίεργο να λαμβάνουν στοιχεία για τους θεούς από τους Αιγύπτιους οι Έλληνες.... Ή μήπως θεωρείς ότι οι 12 θεοί ήταν μόνο στην Ελλάδα και ότι αν έβγαιναν από τα σύνορα της Ελληνικής επικράτειας τότε "μάλωναν" με τους άλλους θεούς ; Στο Κριτία ο Ποσειδώνας δεν έχει πάρει όλο τον Ατλαντικό με κλήρωση ; ... Αν λοιπόν είχαν παγκόσμιες ζώνες και ήταν όλοι υποδεέστεροι του Ον/Δημιουργού, τότε γιατί σου φαίνεται περίεργο να ταυτίζονται οι "θεότητες" και οι έννοιες του Δημιουργού σε όλο το κόσμο ;

Όταν θα βγει παγκόσμια Βίβλος της παν-θρησκείας θα δεις πόσο εύκολα οι δήθεν "αρχαίο-ελληνιστές" θα την δεχτούν. Και προκειμένου οι εισηγητές της να μην δεχτούν τον πραγματικό Υιό, θα φέρουν και ένα νέο μεσσία, το δικό τους, τυλιγμένο και πλασαρισμένο σε κόκκινη κορδέλα.... :angel:

Α ρε καημένοι τι έχουμε να δούμε.... κάτσε εσύ να περιμένεις να σε σώσει η Αθηνά (Αιγυπτιακή Νιήθ) και ο ανθρωπόμορφος Δίας, Άνου, η Όντιν

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 02 Aug 2013, 07:53 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Αγαπητοί μου φίλοι,το όλο ζήτημα, δεν είναι το ονομα, αλλά, το αν οι αρχαίοι πίστευαν στο καλό, ή στον κακό
θεό,που όριζε τον κόσμο...Όλες οι θρησκείες, μιλάνε, για ένα δίπολο,με ένα καλό θεό,που σπλαχνίζεται τον άνθρωπο
κι ένα άλλο αδηφάγο θεό,που πολεμάει τον άνθρωπο....ΟΙ προρήσεις, περι της έλευσης του μεσσιά, είναι γραμμένες,σε
παραδόσεις και μύθους,όλων των λαών,αφού κοινή είναι η μοίρα όλων των ανθρώπων, εμείς, τι μοιράζουμε;...
Τον Θεό;...
Δεν πιστεύεις, φίλε μου EL SENTAI., ότι ο Θεός, είναι μεγαλύτερος,απο μας,στην αγάπη Του,προς το πλάσμα Του;....
Δεν έφτιαξε τον άνθρωπο, ως κωρονίδα των πλασμάτων Του;...Ας είμαστε έτσι και πάνω απο όλα, ένας είναι
ο Θεός και Αυτός θα σώσει τον άνθρωπο...Για τις πράξεις και τα πιστεύω μας και όχι για την κομματική, ή θρησκευτική μας ταυτότητα...
Τα ξέρετε αυτά,το μόνο που μένει,είναι να απαληφθούν οι ...ποδοσφαιρικοί όροι,"δικός μας" " δικός σας" μπας και όλοι εμείς οι άνθρωποι, δούμε το φώς μας...
Ακόμη σκοτώνονται άνθρωποι,χριστιανοί το μάλλον,για να επικρατήσει το κακό και όχι ο αλλάχ των μουσουλμάνων...
Αυτή δεν ειναι η αλήθεια;...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 02 Aug 2013, 10:27 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
LAPTONAS wrote:
Όσο για τους Αρχαίους θεούς ξέρεις τι έλεγε ο Ηρόδοτος μην τα λέμε συνέχεια

Ιστορίαι Β' 50: «Σχεδόν δε και πάντων τα ουνόματα των θεών εξ Αιγύπτου ελήλυθε ες Ελλάδα. Διότι μεν γαρ εκ των βαρβάρων ήκει, πυνθανόμενος ούτω ευρίσκω εόν· δοκέω δ'ων μάλιστα απ' Αιγύπτου απίχθαι. Ότι γαρ δη μη Ποσειδεώνος και Διοσκούρων, ως και πρότερόν μοι ταύτα είρηται, και Ήρης και Ιστίης και Θέμιος και Χαρίτων και Νηρηίδων, των άλλων θεών Αιγυπτίοισι αιεί κοτε τα ουνόματα εστι εν τη χώρη. Λέγω δε τα λέγουσι αυτοί Αιγύπτιοι. Των δε ου φασι θεών γινώσκειν τα ουνόματα, ούτοι δε μοι δοκέουσι υπό Πελασγών ονομασθήναι, πλην Ποσειδώνος. Τούτον δε τον θεόν παρά Λιβύων επύθοντο· ουδαμοί γαρ απ' αρχής Ποσειδεωνος ουνομα έκτηνται ει μη Λίβυες, και τιμώσι τον θεόν τουτον αιεί. Νομίζουσι δ'ων Αιγύπτιοι ουδ' ήρωσι ουδε».


Μόνο που ο Ηρόδοτος λέει ότι αυτά του τα λένε οι Αιγύπτιοι και επίσης λέει ότι θυσίαζαν οι Πελασγοί στους θεούς αλλά χωρίς ονόματα,δεν τα ήξεραν και μετά ρώτησαν αν μπορούν να δεχθούν τα ονόματα.Μήπως λόγω κάποιας καταστροφής,κάποιου κατακλυσμού.Μην ξεχνάς τι είπε ο Αιγύπτιος ιερέας στον Σόλων!!!

Τον Ηρόδοτο τον έκραζαν σχεδόν οι περισσότεροι Έλληνες για τις ανακρίβειες που έγραφε και τα τις υπερβολές.Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι Ρωμαίοι και όχι οι Έλληνες τον ονόμασαν πατέρα της ιστορίας.LAPTONAS wrote:
Όταν θα βγει παγκόσμια Βίβλος της παν-θρησκείας θα δεις πόσο εύκολα οι δήθεν "αρχαίο-ελληνιστές" θα την δεχτούν. Και προκειμένου οι εισηγητές της να μην δεχτούν τον πραγματικό Υιό, θα φέρουν και ένα νέο μεσσία, το δικό τους, τυλιγμένο και πλασαρισμένο σε κόκκινη κορδέλα.... :angel:

Α ρε καημένοι τι έχουμε να δούμε.... κάτσε εσύ να περιμένεις να σε σώσει η Αθηνά (Αιγυπτιακή Νιήθ) και ο ανθρωπόμορφος Δίας, Άνου, η Όντιν


Ε μην είσαι σίγουρος ότι θα την δεχθούν οι σύγχρονοι δήθεν "αρχαίο-ελληνιστές".Οι μεσσίες και οι εσχατολογίες δεν συνάδουν με την αρχαιοελληνική σκέψη.Δεν περιμένει κανείς κανναν Σατανά ούτε κανέναν μεσσία να τους σώσει.Συν Αθηνά και χείρα κίνει!
Ψάξε φώτο και βρες μου έναν δήθεν αρχαιοελληνιστή στα συνέδρια του οικουμενισμού ή της πανθρησκείας. Αντιθετως όμως βλέπουμε πάρα πολλούς χριστιανούς και μάλιστα ορθόδοξους!!!
https://www.google.gr/search?q=%CE%A0%C ... d=0CDwQsAQ
Το βρίσκω λίγο υποκριτικό να κατηγορεί μια θρησκεία τις άλλες από την στιγμή που οι ίδιοι ευαγγέλισαν τον μεσσιανικό μήνυμα και πρέπει να πείσουν όλους τους άλλους να δεχθούν ως μόνη αληθινή θρησκεία την δική τους.Λοιπόν ποιος προωθησε 1ος την Πανθρησκεία,ποιός έκανε το 1ο βήμα στην αρχαιότητα;;;Τα ίδια φυσικά έκαναν και κάνουν και οι άλλες 2 Αβραμικές θρησκείες.Φυσικά όπου δεν σας παίρνει πετάτε ένα περί πανθρησκείας,μασωνίας κτλπ.και με εσχατολογίες προσπαθείτε να τρομάξετε τον κόσμο.Αυτό το σύνδρομο καταδίωξης θα πρέπει κάποια στιγμή να το κόψετε! :eleos :

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 02 Aug 2013, 11:33 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Κι όμως, φίλε μου, EL SENTAI, σήμερα,μιλώντας, για τον βίο της τότε εποχής,σε κειμενα που διάβαζα,αναφέρεται και
γινεται σύγκριση Διός με Βαάλ,ως ίδια θεότητα...Είναι έτσι ,ή όχι;....
Ήταν η ίδια θεότητα;..Με ιδια σύμβολα, βιό,κλπ;...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 02 Aug 2013, 14:17 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Κι όμως, φίλε μου, EL SENTAI, σήμερα,μιλώντας, για τον βίο της τότε εποχής,σε κειμενα που διάβαζα,αναφέρεται και
γινεται σύγκριση Διός με Βαάλ,ως ίδια θεότητα...Είναι έτσι ,ή όχι;....
Ήταν η ίδια θεότητα;..Με ιδια σύμβολα, βιό,κλπ;...


Ο Βάαλ μπορεί επίσης να ταυτιστεί με τον Μίνωα (Γιος Δία και Ευρώπης)

Εξαρτάτε ποιον Δία λαμβάνεις υπόψη σου :xaxa:

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 02 Aug 2013, 15:05 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
EL-SENTAI wrote:
LAPTONAS wrote:
Όσο για τους Αρχαίους θεούς ξέρεις τι έλεγε ο Ηρόδοτος μην τα λέμε συνέχεια

Ιστορίαι Β' 50: «Σχεδόν δε και πάντων τα ουνόματα των θεών εξ Αιγύπτου ελήλυθε ες Ελλάδα. Διότι μεν γαρ εκ των βαρβάρων ήκει, πυνθανόμενος ούτω ευρίσκω εόν· δοκέω δ'ων μάλιστα απ' Αιγύπτου απίχθαι. Ότι γαρ δη μη Ποσειδεώνος και Διοσκούρων, ως και πρότερόν μοι ταύτα είρηται, και Ήρης και Ιστίης και Θέμιος και Χαρίτων και Νηρηίδων, των άλλων θεών Αιγυπτίοισι αιεί κοτε τα ουνόματα εστι εν τη χώρη. Λέγω δε τα λέγουσι αυτοί Αιγύπτιοι. Των δε ου φασι θεών γινώσκειν τα ουνόματα, ούτοι δε μοι δοκέουσι υπό Πελασγών ονομασθήναι, πλην Ποσειδώνος. Τούτον δε τον θεόν παρά Λιβύων επύθοντο· ουδαμοί γαρ απ' αρχής Ποσειδεωνος ουνομα έκτηνται ει μη Λίβυες, και τιμώσι τον θεόν τουτον αιεί. Νομίζουσι δ'ων Αιγύπτιοι ουδ' ήρωσι ουδε».


Μόνο που ο Ηρόδοτος λέει ότι αυτά του τα λένε οι Αιγύπτιοι και επίσης λέει ότι θυσίαζαν οι Πελασγοί στους θεούς αλλά χωρίς ονόματα,δεν τα ήξεραν και μετά ρώτησαν αν μπορούν να δεχθούν τα ονόματα.Μήπως λόγω κάποιας καταστροφής,κάποιου κατακλυσμού.Μην ξεχνάς τι είπε ο Αιγύπτιος ιερέας στον Σόλων!!!

Τον Ηρόδοτο τον έκραζαν σχεδόν οι περισσότεροι Έλληνες για τις ανακρίβειες που έγραφε και τα τις υπερβολές.Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι Ρωμαίοι και όχι οι Έλληνες τον ονόμασαν πατέρα της ιστορίας.LAPTONAS wrote:
Όταν θα βγει παγκόσμια Βίβλος της παν-θρησκείας θα δεις πόσο εύκολα οι δήθεν "αρχαίο-ελληνιστές" θα την δεχτούν. Και προκειμένου οι εισηγητές της να μην δεχτούν τον πραγματικό Υιό, θα φέρουν και ένα νέο μεσσία, το δικό τους, τυλιγμένο και πλασαρισμένο σε κόκκινη κορδέλα.... :angel:

Α ρε καημένοι τι έχουμε να δούμε.... κάτσε εσύ να περιμένεις να σε σώσει η Αθηνά (Αιγυπτιακή Νιήθ) και ο ανθρωπόμορφος Δίας, Άνου, η Όντιν


Ε μην είσαι σίγουρος ότι θα την δεχθούν οι σύγχρονοι δήθεν "αρχαίο-ελληνιστές".Οι μεσσίες και οι εσχατολογίες δεν συνάδουν με την αρχαιοελληνική σκέψη.Δεν περιμένει κανείς κανναν Σατανά ούτε κανέναν μεσσία να τους σώσει.Συν Αθηνά και χείρα κίνει!
Ψάξε φώτο και βρες μου έναν δήθεν αρχαιοελληνιστή στα συνέδρια του οικουμενισμού ή της πανθρησκείας. Αντιθετως όμως βλέπουμε πάρα πολλούς χριστιανούς και μάλιστα ορθόδοξους!!!
https://www.google.gr/search?q=%CE%A0%C ... d=0CDwQsAQ
Το βρίσκω λίγο υποκριτικό να κατηγορεί μια θρησκεία τις άλλες από την στιγμή που οι ίδιοι ευαγγέλισαν τον μεσσιανικό μήνυμα και πρέπει να πείσουν όλους τους άλλους να δεχθούν ως μόνη αληθινή θρησκεία την δική τους.Λοιπόν ποιος προωθησε 1ος την Πανθρησκεία,ποιός έκανε το 1ο βήμα στην αρχαιότητα;;;Τα ίδια φυσικά έκαναν και κάνουν και οι άλλες 2 Αβραμικές θρησκείες.Φυσικά όπου δεν σας παίρνει πετάτε ένα περί πανθρησκείας,μασωνίας κτλπ.και με εσχατολογίες προσπαθείτε να τρομάξετε τον κόσμο.Αυτό το σύνδρομο καταδίωξης θα πρέπει κάποια στιγμή να το κόψετε! :eleos :


καλά, σου λέω για τονΤίμαιο τον Πυθαγόρειο, δεν σαρέσει που λέει ότι Δημιουργός έφτιαξε τους υποδεέστερους θεούς (πλανήτες και γη) και λες ότι είναι άλλος αυτός και άλλος των Ιουδαίων. Σου λέω για Ηρόδοτο , δεν σου αρέσει που λέει για τις Αιγυπτιακές επιρροές στο Ελληνικό Πάνθεο και λες ότι ήταν κραγμένος, σου λέω για Όμηρο και βλέπουμε μαζί ότι οι ανθρωπόμορφοι θεοί δεν υπάρχουν ενώ ούτε ο Σωκράτης τους δέχεται και τους απομυθοποιεί , σου λέω ποιο θρησκευτικό σύστημα των αρχαίων ακολουθείς και άλλωτε μου λες για την διδασκαλία του Πλωτίνου (2 αιώνα μ.Χ.)άλλωτε μου λες από παντού ενώ την ίδια στιγμή αυτοί μεταξύ τους διαφωνουσαν.

Τελικά ποιον αρχαίο Έλληνα λαμβάνεις ως πηγή περί της αρχαίας γνώσης των Θεών ;
Σε αυτό το σημείο θα σε ρωτήσω : Έχεις κάποιο σταθερό σύστημα να παρουσιάσεις ;
Κάτι δηλαδή που έντιμα να αντιπροσωπεύει το αρχαιοελληνικό ιδεώδες;
Όλοι εσείς που καταναλώνεστε να συκοφαντείτε την Ορθοδοξία πρέπει πρώτα να παρουσιάσετε κάτι.
Αν έχεις κάτι θα ήθελα πάρα πολύ να το δω.

Παρεμπιπτόντως σου έχω δείξει φωτό με τους Illuminati που έχουν ισόβιο πρόεδρο Έλληνα αρχαιολάτρη οι οποίοι οι ίδιοι ταυτίζουν τον Ζευ με τον Ιαβε και το Θεό (ο γνωστός ΜΑΤΣ) και τον προωθούν ως γνωστών με επιχειρήματα και πηγές μέσα από αρχαία κείμενα. (μόνο που δεν δέχονται τον Υιό :cool: )

Αυτά φυσικά δε φτάνουν στους κατώτερα μυημένους στις διάφορες παρα-θρησκευτικές οργανώσεις...είτε είναι αρχαιο-λατρικές είτε άλλες (είναι χιλιάδες)... Επομένως ναι, είμαι σίγουρος ότι θα την φάνε την πατάτα όλοι αυτοί γιατί α) δεν έχουν σταθερή βάση ή σύστημα και αν έχουν αναπτύχθηκε μ.Χ. από ανθέλληνες για να πολεμήσει τον Χριστιανισμό (π.χ. Πλωτίνος) β) δεν ξέρουν ούτε τις αρχαιοελληνικές αντιλήψεις (π.χ. τις Πυθαγόρειες) η τις φιλοσοφικές περί αρετής γ) έχουν ήδη αρνηθεί τον Χριστό, τον οποίο πιθανόν γνώριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες , για τον οποίο τελικά προλέγει ο Απόλλωνας (για να ήμαστε και εντός θέματος) σύμφωνα με τον Μ.Αθανάσιο.

Εν τέλει μόλις συγκεντρωθούν πλήρως τα στοιχεία που ενισχύουν τη θέση ότι οι Αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για την έλευση του Χριστού τότε δεν θα έχουν να πουν τίποτα όλοι αυτοί , γιατί πλέον θα είναι ξεκάθαρο ότι αρνηθήκαν συνειδητά τον Λόγο ή Υιό ή Χριστό - παρά το γεγονός ότι και οι Έλληνες Τον περίμεναν/περιμέναμε. :gioupi:

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 03 Aug 2013, 17:40 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις EL SENTAI, όταν όλα τα ιδιώνυμα, όλα τα στοιχειά που αφορούν στον Διά, στον Βαάλ,
στον Θώρ, αλλά και σε άλλους ευρωπαικούς θεούς, οδήγησαν τους ερευνητές και μελετητές, να πουν, ότι είναι
η ίδια θεότητα, όπως με την Ιστάρ, την Αφροδίτη,κλπ,.....Γιατί αρνείσαι,δλδ,ότι οι αρχαίες θεότητες, πηγαίνανε .....ταξίδια,
αλλά και έρχονταν,όποιοι νεωτερισμοί, ή ιδιότητες, που προστιθεντο,απο τους ταξιδιώτες.....
Φέρανε έθιμα, θεότητες,κλπ, όπως όλοι παραδέχονται....
Όχι σε όλα και όχι τόσο η Ελλάδα, αλλά, στο θέμα της .....μόδας, αλήθεια είναι ,ότι εξ αρχαιοτάτων χρονων, έως και
σήμερα, ....δανειζόμαστε, όχι εξ ανάγκης,αλλά, απο καθαρό μιμητισμό.....Διαφωνείς;...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 03 Aug 2013, 19:59 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
LAPTONAS wrote:
καλά, σου λέω για τονΤίμαιο τον Πυθαγόρειο, δεν σαρέσει που λέει ότι Δημιουργός έφτιαξε τους υποδεέστερους θεούς (πλανήτες και γη) και λες ότι είναι άλλος αυτός και άλλος των Ιουδαίων. Σου λέω για Ηρόδοτο , δεν σου αρέσει που λέει για τις Αιγυπτιακές επιρροές στο Ελληνικό Πάνθεο και λες ότι ήταν κραγμένος, σου λέω για Όμηρο και βλέπουμε μαζί ότι οι ανθρωπόμορφοι θεοί δεν υπάρχουν ενώ ούτε ο Σωκράτης τους δέχεται και τους απομυθοποιεί , σου λέω ποιο θρησκευτικό σύστημα των αρχαίων ακολουθείς και άλλωτε μου λες για την διδασκαλία του Πλωτίνου (2 αιώνα μ.Χ.)άλλωτε μου λες από παντού ενώ την ίδια στιγμή αυτοί μεταξύ τους διαφωνουσαν.


Εσύ ακόμα να καταλάβεις για ποιον μιλάει ο Τίμαιος,όπως και όλοι οι Πυθαγόρειοι!!!
60-64
...Δία, πατέρα...
(Πυθαγόρεια Χρυσά έπη)

Για τον Ηρόδοτο σου είπα όπως επίσης και ότι ξεχνάς αυτά που είπε ο ιερέας στον Σόλων!!!

Ο Σωκράτης δεν δέχεται τους μύθους όπως παρουσιάζουν εκεί τους θεούς,δλδ όπως κάνει ο Όμηρος.Δεν λέει πουθενά ότι δεν δέχεται τους θεούς καθόλου,τα είπαμε αυτά.LAPTONAS wrote:
Τελικά ποιον αρχαίο Έλληνα λαμβάνεις ως πηγή περί της αρχαίας γνώσης των Θεών ;
Σε αυτό το σημείο θα σε ρωτήσω : Έχεις κάποιο σταθερό σύστημα να παρουσιάσεις ;
Κάτι δηλαδή που έντιμα να αντιπροσωπεύει το αρχαιοελληνικό ιδεώδες;
Όλοι εσείς που καταναλώνεστε να συκοφαντείτε την Ορθοδοξία πρέπει πρώτα να παρουσιάσετε κάτι.
Αν έχεις κάτι θα ήθελα πάρα πολύ να το δω.


Στην εθνική θρησκεία δεν υπάρχει δόγμα φίλε μου.Στην Ελληνική θρησκεία δεν υπάρχει δογματικό περίγραμμα αυστηρό και απαγορευτικό, μπορεί κανείς να υιοθετεί θεολογικές απόψεις από διαφορετικούς ποιητές η φιλοσόφους συνδυάζοντας επιλεκτικά κείμενά τους χωρίς κατ ανάγκη να συμφωνεί με όλες τους τις απόψεις η το γενικότερο πνεύμα τους.Γιατί ποιος δεν εκφράζει το Ελληνικό ιδεώδες;;;

Εγώ δεν συκοφαντώ φίλε μου αλλά να το πάρουμε και αλλιώς ποιος πρώτος κατανάλωσε αιώνες ολόκληρους ώστε να συκοφαντήσει όλες τις θρησκείες και ειδικά την ελληνική και τα ελληνικά ιδεώδη;;;

LAPTONAS wrote:
Παρεμπιπτόντως σου έχω δείξει φωτό με τους Illuminati που έχουν ισόβιο πρόεδρο Έλληνα αρχαιολάτρη οι οποίοι οι ίδιοι ταυτίζουν τον Ζευ με τον Ιαβε και το Θεό (ο γνωστός ΜΑΤΣ) και τον προωθούν ως γνωστών με επιχειρήματα και πηγές μέσα από αρχαία κείμενα. (μόνο που δεν δέχονται τον Υιό :cool: )

Αυτά φυσικά δε φτάνουν στους κατώτερα μυημένους στις διάφορες παρα-θρησκευτικές οργανώσεις...είτε είναι αρχαιο-λατρικές είτε άλλες (είναι χιλιάδες)... Επομένως ναι, είμαι σίγουρος ότι θα την φάνε την πατάτα όλοι αυτοί γιατί α) δεν έχουν σταθερή βάση ή σύστημα και αν έχουν αναπτύχθηκε μ.Χ. από ανθέλληνες για να πολεμήσει τον Χριστιανισμό (π.χ. Πλωτίνος) β) δεν ξέρουν ούτε τις αρχαιοελληνικές αντιλήψεις (π.χ. τις Πυθαγόρειες) η τις φιλοσοφικές περί αρετής γ) έχουν ήδη αρνηθεί τον Χριστό, τον οποίο πιθανόν γνώριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες , για τον οποίο τελικά προλέγει ο Απόλλωνας (για να ήμαστε και εντός θέματος) σύμφωνα με τον Μ.Αθανάσιο.


Ποια,αυτή λες;;;
Image

Αυτοί είναι μασόνοι,ο Απ.Τσιπίδης (δεξιά), Ύπατος Πρίγκηπας των Βαλκανίων, με τον Α.Λάο, παγκόσμιο πρόεδρο των Ιλλουμινάτι. Τι σχέση έχουν αυτοί με την Ελληνική Εθνική θρησκεία και γενικά με τους Εθνικούς; Το τι λένε αυτοί δεν σημαίνει ότι τα υιοθετούν ή τα δέχονται οι Έλληνες εθνικοί.Ο καθένας μπορεί να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι.[/quote]LAPTONAS wrote:
Εν τέλει μόλις συγκεντρωθούν πλήρως τα στοιχεία που ενισχύουν τη θέση ότι οι Αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για την έλευση του Χριστού τότε δεν θα έχουν να πουν τίποτα όλοι αυτοί , γιατί πλέον θα είναι ξεκάθαρο ότι αρνηθήκαν συνειδητά τον Λόγο ή Υιό ή Χριστό - παρά το γεγονός ότι και οι Έλληνες Τον περίμεναν/περιμέναμε. :gioupi:
[/quote]

:xaxa: αυτό πολύ θα θελα να το δω, όμως τα στοιχεία και οι αποδείξεις άλλα λένε όπως είδαμε στα παραπάνω παραδείγματα.

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.


Last edited by EL-SENTAI on 03 Aug 2013, 20:11, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 03 Aug 2013, 20:10 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις EL SENTAI, όταν όλα τα ιδιώνυμα, όλα τα στοιχειά που αφορούν στον Διά, στον Βαάλ,
στον Θώρ, αλλά και σε άλλους ευρωπαικούς θεούς, οδήγησαν τους ερευνητές και μελετητές, να πουν, ότι είναι
η ίδια θεότητα, όπως με την Ιστάρ, την Αφροδίτη,κλπ,.....Γιατί αρνείσαι,δλδ,ότι οι αρχαίες θεότητες, πηγαίνανε .....ταξίδια,
αλλά και έρχονταν,όποιοι νεωτερισμοί, ή ιδιότητες, που προστιθεντο,απο τους ταξιδιώτες.....
Φέρανε έθιμα, θεότητες,κλπ, όπως όλοι παραδέχονται....
Όχι σε όλα και όχι τόσο η Ελλάδα, αλλά, στο θέμα της .....μόδας, αλήθεια είναι ,ότι εξ αρχαιοτάτων χρονων, έως και
σήμερα, ....δανειζόμαστε, όχι εξ ανάγκης,αλλά, απο καθαρό μιμητισμό.....Διαφωνείς;...


Σύμφωνα με τους μύθους ναι ταξίδεψαν. Όσον αφορά τον Βαάλ,ελάχιστα πράγματα μοιάζουν αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.Ο Βάαλ ήθελε να του κάνουν ανθρωποθυσίες ενώ ο Δίας τις απαγόρευε!!!Μην ξεχνάς την ιστορία του Λυκάονα ή την ιστορία του Τάνταλου και τις τιμωρίες τους,οπότε άκυρη η τάυτισή του καθώς υπάρχουν και άλλες πάρα πολλές διαφορές.

Με το σκεπτικό σου και ο Χριστός είναι ένα συνοθύλευμα από διάφορες θρησκείες!!!

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Μέγας Αθανάσιος: Ο Απόλλωνας προλέγει για τον Χριστό
Unread postPosted: 03 Aug 2013, 22:59 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
EL-SENTAI wrote:
Εσύ ακόμα να καταλάβεις για ποιον μιλάει ο Τίμαιος,όπως και όλοι οι Πυθαγόρειοι!!!
60-64
...Δία, πατέρα...
(Πυθαγόρεια Χρυσά έπη)


Είναι παράλογο να πιστεύεις σε 2(+ περισσότερους) Δημιουργούς του ίδιου πράγματος(γης). Ο Δημιουργός των Πυθαγόρειων είναι ο Δημιουργός του κόσμου και της γης. Αυτός που ονόμαζαν οι Πυθαγόρειοι Δημιουργό είναι ο ίδιος με αυτόν που ονόμαζαν οι Ιουδαίοι Δημιουργό. Αυτό που ονόμαζαν οι Βραχμάνοι Δημιουργό είναι ο ίδιος με αυτόν που ονόμαζαν οι προηγούμενοι Δημιουργό. Αυτή η έννοια του Δημιουργού είναι μία και υφίσταται ανεξαρτήτως σε ποιο δόγμα ανήκεις. Είναι πρφανές ότι δεν μπορείς να δεχτείς ότι η ιδέα του Δημιουργού δεν ήταν αποκλειστικά Ελληνικό κεκτημένο...αλλά όλων των ανθρώπων ;

EL-SENTAI wrote:
Για τον Ηρόδοτο σου είπα όπως επίσης και ότι ξεχνάς αυτά που είπε ο ιερέας στον Σόλων!!!

Ο Σωκράτης δεν δέχεται τους μύθους όπως παρουσιάζουν εκεί τους θεούς,δλδ όπως κάνει ο Όμηρος.Δεν λέει πουθενά ότι δεν δέχεται τους θεούς καθόλου,τα είπαμε αυτά.


Δεν είπα ότι δεν τους δέχεται καθόλου, πάντως σίγουρα δεν τους δέχεται όπως ο Όμηρος, ή όπως η κοινή γνώμη της εποχής του, ή όπως τους περιγράφουν οι Ρωμαίοι τον 2 αιώνα μ.Χ. επομένως εκφράζει μία εξαίρεση και όχι έναν κανόνα της εποχής. Επομένως για να εκφράζει μία εξαίρεση της εποχής τότε από που αντλούσε τις ιδέες του περί των Θεών; Και αφού δεν εκφράζει τις ίδιες ιδέες με τους υπόλοιπους τότε αποτελεί μία διαφορετική σχολή , όπως και η Ελεατική και η Πλατωνική που διαφοροποιείται από την εθνική θρησκεία της εποχής.

Και τι έλεγε αυτή η νέα πρωτοποριακή σχολή της εποχής; Ότι ο Θεός είναι ένας , άναρχος και αγαθός, Δημιουργός της γης και του κόσμου όλου , σε αντιδιαστολή με τους πολυθεϊστές που βίωναν το Θεό μέσα από τις υποδεέστερες ανθρωπόμορφες θεότητες. Και αυτά τα λέει ο Τίμαιος, αναφέροντας όπως ξέρεις ότι ο Δημιουργός έφτιαξε τους Θεούς. . . επομένως είσαι Αντί-Πυθαγόριος και δεν το ξέρεις. Ενώ εμείς πάλι ήμαστε φιλο-Πυθαγόρειοι και επίσης δεν το ξέρουμε :xaxa:

EL-SENTAI wrote:
Στην εθνική θρησκεία δεν υπάρχει δόγμα φίλε μου.Στην Ελληνική θρησκεία δεν υπάρχει δογματικό περίγραμμα αυστηρό και απαγορευτικό, μπορεί κανείς να υιοθετεί θεολογικές απόψεις από διαφορετικούς ποιητές η φιλοσόφους συνδυάζοντας επιλεκτικά κείμενά τους χωρίς κατ ανάγκη να συμφωνεί με όλες τους τις απόψεις η το γενικότερο πνεύμα τους.Γιατί ποιος δεν εκφράζει το Ελληνικό ιδεώδες;;;


Δεν είναι επιχείρημα τώρα αυτό, Ελ, αυτά περί δόγματος είναι τσιχλόφουσκες , φυσικά και η εθνική θρησκεία έχει δόγμα.
Οι Ορφιστές είχαν τη παράδοση και το δόγμα του Ορφέα περί του Ωού.
Οι Πυθαγόρειοι είχαν τη παράδοση και το δόγμα του Πυθαγόρα. και έβλεπαν τα πράγματα αριθμητικά αφού τους αριθμούς είχε δώσει ο Δημιουργός κ.ο.κ.ε.
Οι νέο-πλατωνιστές είχαν τη παράδοση του Πλωτίνου (όχι του Πλάτωνα) με τις Εννεάδες
Η εθνική θρησκεία έχει και αυτή το δόγμα της και τα μυστήρια της εθνικής θρησκείας είναι συγκεκριμένα δεν αλλάζουν....... Δηλαδή αν στεκόσουν στη μέση ενός ναού και φώναζες ότι ο Δίας/Ζευς δεν είναι ο Πατέρας όλων των θεών τότε δεν θα σε κυνηγούσανε ; Το είδαμε εδώ αυτό -> viewtopic.php?f=693&t=16097 πόσοι και πόσοι την πάτησαν.... από το "μη δογματικό-φιλελέυθερο- μη απαγορευτικό θρησκευτικό σύστημα της εποχής"

EL-SENTAI wrote:
Εγώ δεν συκοφαντώ φίλε μου αλλά να το πάρουμε και αλλιώς ποιος πρώτος κατανάλωσε αιώνες ολόκληρους ώστε να συκοφαντήσει όλες τις θρησκείες και ειδικά την ελληνική και τα ελληνικά ιδεώδη;;;


Όσες φορές και να το συζητήσουμε πάντα αναφέρεσαι στα ελληνικά ιδεώδη σαν να ήταν ένα σύστημα ενιαίο, ενώ ξέρεις πως δεν ήταν. Άλλα τα ιδεώδη των φιλοσόφων, άλλα των αρχαίων Αθηναίων, άλλα των Σπαρτιατών, κτλ. Εσύ σε ποια αναφέρεσαι ;

Γιατί εδώ μελετάμε Πλάτωνα-Σωκράτη και βλέπουμε ότι μιλάει για Αρετή. Μελετάμε Ορθοδόξους πατέρες και βλέπουμε ότι μιλάνε για αρετή. Πάμε στον Αριστοτέλη και στον μέγα Αλέξανδρο πάλι αρετή. Πάμε στους εν ζωή γέροντες και μας λένε για αρετή. Πάμε στις εκκλησίες και βλέπουμε τους φιλοσόφους φάτσα κάρτα. Πάμε στους βίους των Αγίων και βλέπουμε ότι όλοι σπούδαζαν φιλοσοφία. Επομένως εσύ σε ποια ελληνική σχολή αναφέρεσαι εσύ που συκοφαντήθηκε γιατί εγώ βλέπω ότι Η Ορθοδοξία τίμησε τις Σωκρατικές σχολές και με το παραπάνω.

Στην Ρωμαίο- "ελληνική θρησκεία" του Πρόκλο-Πλωτίνου αναφέρεσαι ; Αχ, ρε Ελ.....

EL-SENTAI wrote:
Ποια,αυτή λες;;;

Αυτοί είναι μασόνοι,ο Απ.Τσιπίδης (δεξιά), Ύπατος Πρίγκηπας των Βαλκανίων, με τον Α.Λάο, παγκόσμιο πρόεδρο των Ιλλουμινάτι. Τι σχέση έχουν αυτοί με την Ελληνική Εθνική θρησκεία και γενικά με τους Εθνικούς; Το τι λένε αυτοί δεν σημαίνει ότι τα υιοθετούν ή τα δέχονται οι Έλληνες εθνικοί.Ο καθένας μπορεί να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι.


Ναι, αυτοί δεν βρίσκονται από πίσω από την Παν-θρησκεία , εσύ λες ότι οι καλόγριες καθοδηγούν το Πάπα ;; Αυτοί δεν ενώνουν τους αρχαιο-λάτρεις με τους υπόλοιπους (μαζί και τους δικούς μας για να ήμαστε σωστοί); Εσύ σε ποιά θρησκευτική ομάδα νομίζεις ότι απευθύνονται όταν αφιερώνουν μία θέση του Ζευ δίπλα στον Ιαβέ ;

Όταν λες Έλληνες Εθνικούς ; http://www.ysee.gr/ ;;; να ρίξουμε μία ματιά άμα είναι.

LAPTONAS wrote:
:xaxa: αυτό πολύ θα θελα να το δω, όμως τα στοιχεία και οι αποδείξεις άλλα λένε όπως είδαμε στα παραπάνω παραδείγματα.

:angel:

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 62 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred