Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 64 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφαλο)
Unread postPosted: 11 May 2011, 23:20 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
Ω!
Τι ευλογία !
Ο Γιαχβεδάκος δεν γελασε ποτε!!!
" οὐαὶ ὑμῖν οἱ γελῶντες νῦν, ὅτι πενθήσετε καὶ κλαύσετε." (Λουκ. 6:25)

Μακάβριοι οι πτωχοί τω πνεύματι

Μητροπολίτης ζητά Ελλάδα, χωρίς ...Ελληνικότητα !Μια Ελλάδα χωρίς Ελληνικότητα ζητά ο Μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος
ΠΗΓΗ:http://taxalia.blogspot.com..ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Είχατε ακούσει για Όμηρο, Ησίοδο, Πλάτωνα, Σοφοκλή, Αριστοτέλη, Σωκράτη, Περικλή, Θουκυδίδη, Δημοσθένη, Αλέξανδρο και εκατοντάδες άλλους που έκαναν την Ελλάδα το λίκνο του Πολιτισμού και μας θαυμάζουν σε όλο τον κόσμο;

Ξεχάστε τους. Όλους του θάβει ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος σε επιστολή του που θα αναγνωστεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στις εκκλησίες και που βασικό σκοπό έχει να θάψει την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο, και τις αδελφές Κοινότητες Μόντρεαλ και Λόντον, που του μπαίνουν στο μάτι γιατί αποτελούν τους μόνους τρεις ανεξάρτητους οργανισμούς στη Βόρεια Αμερική, με διοικητικά συμβούλια εκλεγμένα από τον ελληνισμό, (συχνά με λάθη στις επιλογές αλλά πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες) και όχι διορισμένα από τον Μητροπολίτη.
Και με πολιτιστικά προγράμματα που παρουσιάζουν όλο το φάσμα του ελληνικού πολιτισμού και όχι μόνο εκδηλώσεις θρησκευτικού περιεχομένου.
Γράφει λοιπόν ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος ως να προβλέπει το τέλος του κόσμου:

«Το πείραμα να κρατήσουμε τους Έλληνες, Έλληνες εκτός Ελλάδας, προσφέροντας ξερή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής κουλτούρας, της ελληνικής ιστορίας, απέτυχε. Όσο κι αν μερικοί δε θέλουν να το παραδεχτούν, στο εξωτερικό δεν θα μείνει τίποτε άλλο από την Ελληνορθόδοξη Πίστη, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές;

Θέλουμε να πατούμε επί στερεού εδάφους πάνω στη γη; Τότε πρέπει η Ελληνική μας Παιδεία να είναι Ελληνορθόδοξη Παιδεία και να διαπλάθει σωστούς χαρακτήρες. Αν αυτό δεν κάνουμε, τότε περπατάμε στα σύννεφα. Τίποτε δεν γίνεται με λόγια. Χρειάζεται πράξη. Χρειάζεται δουλειά. Χρειάζονται θυσίες.... Να γίνουμε μεγαλύτεροι εθελοντές. Να προσφέρουμε εργασία, χρόνο και χρήμα.»

Κοντολογής «τσακίστε τις κοινότητες που μιλούν για ελληνικό πολιτισμό, κλείστε τα αιρετικά σχολεία τους που μιλούν για ελληνισμό και ελληνική παράδοση, για τους σοφούς προγόνους της αρχαίας Ελλάδας, μόνο οι Τρεις Παμμέγιστοι Φωστήρες μετρούν, οι αρχαίοι πρέπει να καούν στο πυρ της κολάσεως». Τίποτα παράξενο. Έτσι έλεγαν και οι Τρεις Ιεράρχες (που κανένας στο εξωτερικό δεν τους ξέρει), οι υποτιθέμενοι προστάτες των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών, που τους λατρεύει ο Ιεράρχης του Τορόντο:

1. Ιωάννης ο Χρυσόστομος: ήταν ο πρωτεργάτης της καταστροφής ενός από τα 7 θαύματα του κόσμου, του Μαυσωλείου της Εφέσου (John Freely, Classical Turkey, Penguin, London, 1990 και New World Encyclopaedia: "Its ultimate destruction occurred at the hands of a Christian mob led by St. John Chrysostom, then archbishop of Ephesus, in 401 C.E. Its marble stones were used in construction of other buildings, and some of the columns in Hagia Sophia originally belonged to the temple of Artemis")

2. Βασίλειος ο Μέγας: «Οι Έλληνες φιλόσοφοι είναι άθλιοι, βδελύγματα, μιάσματα».

3. Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός: «Σου παρέδωσα τα πάντα, την Ελλάδα μου, τη νιότη, το σώμα μου και ό,τι άλλο είχα Χριστέ μου» [Constantine A. Trypanis, Greek Verse, Pelican, London, 1971.

Εμείς, οι κάτοικοι του Τορόντο, του Μόντρεαλ και του Λόντον Οντάριο, οι μοναδικές τρεις ελεύθερες κοινότητες στη Βόρεια Αμερική, που για 100 χρόνια πιστεύουμε στη δημοκρατία, στις ελεύθερες εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου μας, που έχουμε τις εκκλησίες μας, αλλά ως τμήμα της παράδοσής μας, και δεν απεμπολούμε την 4000-χρονη Ελλάδα και στον πολιτισμό της, που λέμε όχι στο μεσαιωνικό σκοταδισμό σου ξανατονίζουμε:

«Παπά, εμείς δεν παραδινόμαστε. Η Ελλάδα μας υπήρχε και προς Χριστού και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Θες να μας την κοντύνεις στα μέτρα σου; Ξόδεψες όλη τη ζωή σου να προσπαθείς πώς θα μας υποδουλώσεις, ακόμα δεν κατάλαβες τι εστί Ελλάδα για μας;»

Η δικιά μας Ελλάδα είναι ο ιδεατός κόσμος της μεγαλύτερης παγκόσμιας πολιτιστικής υπερδύναμης που από αιώνες αναγνωρίζεται ότι είναι πάνω από ηπείρους και πέρα από χρόνο. Κι αυτή η Ελλάδα δε σβήνει, ούτε παραμορφώνεται, αλλά ζει στην καρδιά της ανθρωπότητας. Εμείς ως μετανάστες, σ' αυτήν την Ελλάδα ανήκουμε και θα την προστατεύουμε μέχρι εσχάτων.

πηγη
http://www.freeforum-gr.net/index.php?topic=8519.0;wap2

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 09:18 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Κι εσύ φίλε μου, αυτό, περι απώλειας ελληνικότητας,λόγω μόδας,λόγω καθημερινότητας, στο εξωτερικό,
όπως βιωνουν οι μετανάστες,ότι μόνο με το ελληνορθόδοξο πνεύμα διατηρείται,πια, η ελληνικότητα,
το βρήκες σκανδαλωδες κι όχι αληθινό;....
Κρίμα, που δεν θέλεις να δεις την αλήθεια....
Ο χριστιανισμός διατήρησε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα,δίνοντας του ζωή,ανα τους αιώνες....
Χειρόγραφα, κειμήλια,αρχαίων φιλοσόφων,κλπ,είναι τα πιο πολλά σε μοναστήρια....
Και διασώζονται έτσι....
Άλλως, θα ειχαν χαθεί ,σε πλούσιες συλλογές και δεν θα τα βλεπαμε...
Και δεν το εκτιμάς;...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 10:45 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Κι εσύ φίλε μου, αυτό, περι απώλειας ελληνικότητας,λόγω μόδας,λόγω καθημερινότητας, στο εξωτερικό,
όπως βιωνουν οι μετανάστες,ότι μόνο με το ελληνορθόδοξο πνεύμα διατηρείται,πια, η ελληνικότητα,
το βρήκες σκανδαλωδες κι όχι αληθινό;....
Κρίμα, που δεν θέλεις να δεις την αλήθεια....
Ο χριστιανισμός διατήρησε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα,δίνοντας του ζωή,ανα τους αιώνες....
Χειρόγραφα, κειμήλια,αρχαίων φιλοσόφων,κλπ,είναι τα πιο πολλά σε μοναστήρια....
Και διασώζονται έτσι....
Άλλως, θα ειχαν χαθεί ,σε πλούσιες συλλογές και δεν θα τα βλεπαμε...
Και δεν το εκτιμάς;...Διέσωσαν πράγματι οι χριστιανοί την ελληνική γλωσσά;
Του Μ. Καλόπουλου

Όταν έχεις μια σκλάβα παλλακίδα, μπορεί να την καταπιέζεις με χίλιους τρόπους, αλλά ποτέ δεν της χαλάς το σώμα και το πρόσωπο. Έτσι και οι παπάδες διέσωσαν την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας, για να επιδεικνύονται στα περίτεχνα θρησκευτικά τους άσματα. Το ίδιο έκαναν και με την αρχιτεκτονική, ώστε να μπορούν να στεγάσουν το μεγαλείο τους, χτίζοντας αναρίθμητους ναούς-παλάτια.

Για να θέσουμε όμως το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση, πρέπει πρώτα να απαντήσουμε στις παρακάτω βασικές ερωτήσεις:

Από ποιον κίνδυνο ακριβώς την διέσωσαν;

Μπορεί να θεωρηθεί κάποιος διασώστης μιας γλώσσας, όταν είναι ο ίδιος που την ώθησε βίαια και βάρβαρα στον ακραίο αφανισμό;

Ποιος κατέστρεψε όλες της βιβλιοθήκες των ελλήνων, αρχής γινομένης από τον απόστολο Παύλο που έκαψε τα βιβλία της Εφέσου (Πραξ. Αποστόλων 19.19) λέγοντας πως ήταν βιβλία μαγείας;

Ποιοι ξεκίνησαν τους διωγμούς των κέντρων γλώσσας που ήταν οι βιβλιοθήκες;

Ποιοι κατέστρεψαν το μεγαλύτερο παγκοσμίως κέντρο επιστημών και γλωσσικού πλούτου στην Αλεξάνδρα, σκοτώνοντας και την βιβλιοθηκάριο Υπατία;

Μήπως όμως… μετά την επικράτησή τους, μετανιωμένοι διέσωσαν πράγματι την ελληνική γλώσσα;
Στην πραγματικότητα η ελληνική γλώσσα, από επιστημονικής και φιλοσοφικής πλευράς, παρέμεινε καθηλωμένη στα ιδία επίπεδα που την βρήκε ο ιουδαιο-χριστιανισμός. Όταν η ελληνική γλώσσα πέφτει στα χεριά των χριστιανών, είναι ήδη ένας γίγαντας πνευματικότητας, ένας πανάρχαιος ιαματικός συλλεκτήρας σοφίας και ευεργετικών υποδείξεων, ικανός να πετύχει την απελευθέρωση της παγκόσμιας νοημοσύνης. Ένα ασύλληπτο εργαλείο αφύπνισης και μεταφοράς απειράριθμων και παντοειδών γνώσεων, που στα χεριά των χριστιανών, υποχρεώθηκε να περιοριστεί στον ταπεινωτικό ρόλο του υμνητή των ιουδαϊκών βιβλικών ιδεών και ηρώων!

Υποχρεωμένη μάλιστα, να απορροφήσει σταδιακά τα αναρίθμητα δηλητηριασμένα θεολογικά λύματα και ψευδο-σωτηριακά ευρήματα του ιουδαιο-χριστιανισμού, μετεβλήθη σταδιακά από αξιοθαύμαστο ιαματικό της ψυχής φάρμακο και ευκαιρία απελευθέρωσης, σε εντυπωσιακό και αποτελεσματικότατο μηχανισμό περίτεχνης υποδούλωσης!

Αν αυτή την "διάσωση" εννοούν… τότε έχουν τεράστιο δίκαιο!

Αυτή η "διάσωση" λοιπόν, δεν μπορεί να αποτελεί καύχημα εκείνου που την εγκλώβισε βίαια στις δικές του σκοπιμότητες, και την καθήλωσε σε διαχρονική μονομερή χρήση, άρα αχρήστευση και σκλαβιά. Πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει πως όταν ένα εργαλείο απελευθέρωσης, μετατρέπεται σε μηχανισμό υποδούλωσης, πάει καιρός πια που δεν ονομάζεται "διάσωση", αλλά κακοποίηση και διαστρέβλωση!

Είναι περίπου αυτονόητο, πως η γλώσσα που δεν έχει την ελευθέρια να επεκταθεί σε όλους τους τομείς της γνώσης, δεν μπορεί να είναι παραγωγική! Αυτή δε η υποδούλωση, που χυδαία μετονομάστηκε σε "διάσωση", αποδεικνύεται απ’ την μακραίωνη απαγόρευση της επέκτασής της σε νέους επιστημονικούς ορίζοντες. Αν στο ίδιο διάστημα των δεκαεπτά αιώνων, οι επιστήμες (που είναι ο φυσικός χώρος της ελληνικής γλώσσας) είχαν αφεθεί ελεύθερες, η ελληνική γλώσσα θα είχε δεκαπλασιαστεί.

Αυτή η μακραίωνη καχεξία, μόνο διάσωση δεν μπορεί να ονομαστεί, αλλά σκαιότατο και ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας! Η καθήλωση μια υψιπετούς γλώσσας λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί ευεργέτημα, ουτε διάσωση… αλλά ταπεινωτική υποδούλωση ενός εργαλείου νοημοσύνης που προορισμός του ήταν η απελευθέρωση της παγκόσμιας ευφυΐας! Άλλο λοιπόν διάσωση βιτρίνας (φυλακισμένη δύναμη) και άλλο δυναμική άνθηση και καρποφορία που σημαίνει ελεύθερη καλλιέργεια και επέκταση σε νέους άγωστους ορίζοντες.

Οι καταστροφείς του ελληνικού πολιτισμού δεν μπορούν να καυχηθούν για την διάσωση του δυναμικότερου εργαλείου έκφρασης του, που λέγεται ελληνική γλώσσα ή ελληνική γραμματεία! Κυρίως ελέω χριστιανισμού, η ελληνική γραμματεία κατακρεουργήθηκε και μόνο το ένα εκατοστό της έφτασε σε μας. Ξεχνούν οι αναίσχυντοι τα αναρίθμητα μοναστηριακά παλίμψηστα που μετέτρεψαν τα αριστουργήματα των ελλήνων (περγαμηνές) σε ξύσματα για να γράψουν πάνω τους τα δακρύβρεχτα Γιαχβικά άσματα τους; Μόνο εγώ έχω έναν ολόκληρο τόμο (κατάλογο χειρογράφων) από το μοναστήρι της Άγιας Αικατερίνης του Σινά, όπου σε κάθε σχεδόν σελίδα του, σημειώνεται το ανατριχιαστικό έγκλημα, με την στερεότυπη φράση: "αρχαιοελληνικό κείμενο - προσευχή μοναχού ή κείμενο παλαιάς Διαθήκης"!

Αντί λοιπόν με κατεβασμένο κεφάλι, να δεχθούν ότι ιστορικά αποτελούν την αδίστακτη σιδερένια ράβδο που κατασύντριψε σαν ανυπεράσπιστο κεραμικό σκεύος το πλέον περίτεχνο διανοητικό κατασκεύασμα της ανθρώπινης νοημοσύνης, αυτοί ξεδιάντροπα επιχειρούν να φανούν ως οι κατ’ εξοχήν διασώστες του!

Θυμηθείτε άλλωστε πως ακριβώς αυτό που έκαναν, είχε προφητευθή από την σκοτεινή δύναμη που ελλοχεύει στην Παλαιά Διαθήκη: «Ζήτησον παρ' εμού, και θέλω σοι δώσει τα έθνη κληρονομίαν σου, και ιδιοκτησίαν σου τα πέρατα της γής· θέλεις ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά· ως σκεύος κεραμέως θέλεις συντρίψει αυτούς».Ψαλμοί 2. 8-9 Βλέπε και (Ψαλμοί 22.27 // Ψαλμοί 27.8)

Και το ίδιο ακριβώς επανέλαβε και ο δήθεν φωτισμένος ιδρυτής του χριστιανισμού: «Και εκ του στόματος αυτού εξέρχεται ρομφαία κοπτερά, διά να κτυπά με αυτήν τα έθνη· και αυτός θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά». Αποκάλυψη 19:15

«θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά, θέλουσι συντριφθή ως σκεύη κεραμέως». Αποκάλυψη 2.27.

Δεν υπάρχουν λοιπόν λόγια για να περιγράφει το μεγαλύτερο έγκλημα από καταβολής κόσμου, που είναι ακριβώς αυτή η συντριβή της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας απ’ αυτούς που μέχρι σήμερα επιτρέπουμε να παρουσιάζονται και ως διασώστες της.

Τελικά είναι να θαυμάζει κανείς το θράσος και την ιστορική αλητεία κάποιων. Ε λοιπόν… εγκληματικοί καταστροφείς και κακοποιητές ναι… αλλά με τίποτα διασώστες!

Μ. Καλόπουλος

πηγη
http://www.greatlie.com/ellinismos/elli ... oulou.html

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 10:56 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Δ3εν ειναι σωστός ο τρόπος που εκφράζεσαι ,φίλε μου MJOLNIR, για την χώρα και τη γλώσσα μας...
Διασύρεις εθνικά ζητήματα, πράγμα,που ισοδυναμεί με προδοσία...
Το ότι με την ελληνική γλώσσα, διαδόθηκε το ευαγγέλιο και ότι Έλληνες, τίμησαν πιο πολύ απο όλους
τον χριστιανισμό,πιστεύεις, ότι με ύβρεις και συκοφαντιες,μπορείς να διαγράψεις ιστορία χιλιάδων
χρόνων;...
Θα ...σε γράψει κι εσένα η ιστορία, φίλε μου...
Πρόσεχε τι γράφεις...scripta mannet....
....Και δεν μπορώ να καταλάβω, τι σε ενοχλεί,το τι θα κάνει κανείς με τη δύναμη του Θεού,
αν ποιμάνει αυτούς εν ράβδω, σιδηρά...Για καλό λέει, ότι θα το κανει, λόγω της απροθυμίας του
ανθρώπου, να συνειδητοποιήσει, τι όν είναι....
Η ράβδος, καταρχήν, αποτελεί, διδακτικό όργανο, όχι τιμωρίας...
Μα τόσο πολύ, δεν θέλεις να εφαρμόσεις, ότι λέει ο χριστιανισμός, που τα βάζεις αντίθετα σου;...
Όλα;...
.....Λίγο φανατισμένα, μου φαίνεται σκέφτεσαι...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 12:32 
Good Poster
Good Poster

Joined: 27 Apr 2011, 14:53
Posts: 95
Has thanked: 8 time
Have thanks: 9 time
ΜJOLNIR σου ειχα απαντησει μια φορα πολυ σκληρα και δεν ειχα σκοπο να ασχολουμαι με την περιπτωση σου διοτι πιστευω οτι ο καθεις πρεπει να πιστευει αυτο που γουσταρει. Στο τελος θα ελθει η κριση και ο καθε κατεργαρης θα παει στον παγκο του. Παρ ολα αυτα αν και ειναι προφανες οτι οι σκοποι σου ειναι ιδιοτελεις, φανηκες περισσοτερο τιμιος απο καποιους αλλους οφεις εδω μεσα οι οποιοι ειναι ψευτοχριστιανοι και ψευτοδιανοούμενοι με ξενες κορδέλες και ευτυχως ειναι μια ελαχιστη μειοψηφια. Θα σου πω το εξης διοτι κι εγω καποτε εβριζα τους Χριστιανους (αλλα ποτε τον Κυριο διοτι τον θεωρουσα τον μοναδικο ανδρα που πατησε στην γη και εμεις οι υπολοιποι αγορια. Λες: "Είχατε ακούσει για Όμηρο, Ησίοδο, Πλάτωνα, Σοφοκλή, Αριστοτέλη, Σωκράτη, Περικλή, Θουκυδίδη, Δημοσθένη, Αλέξανδρο και εκατοντάδες άλλους που έκαναν την Ελλάδα το λίκνο του Πολιτισμού και μας θαυμάζουν σε όλο τον κόσμο;"
Δεν εισαι μηπως κλασικη περίπτωση ανθρωπου που ειναι φαντασμενος και υποκριτης? μα οσους τετοιους εχω γνωρισει ΔΕΝ τα εχουν διαβασει αυτα. Χρησιμοποιουν ονοματα κατα το δοκουν. Κι αν κανω λαθος τοτε αντι να ξοδευεις τον κοπο, τον χρονο και τον χωρο σου εδω μεσα με το να τα βαζεις με μια θρησκεια που διδασκει την αγαπη και την ελεημοσυνη βαλε τα με την Νεα ταξη πραγματων, το εβραικο lobby ή τελοσπαντων με την ψωροκωσταινα και τους μπουζουκομανεις πασοκ νδ ΑΕ νεοελληνες, αντι να εκφραζεσαι με τοσο μίσος προς τον Κυριο Ιησου Χριστο και μαλιστα να επαναλαμβάνεσαι διοτι μας τα ειπεςκαι σε αλλο τοπικ; Τι καραγκιοζιλικια ειναι αυτα; Δεν σου απαντησαμε την αποψη του Κυριου περι Ελληνων; Την αποψη του "μεγα" Βασιλειου περι αρχαιοελληνικης γραμματειας. Ναι ο Χρυσοστομος τους εβριζε εχεις δικιο. Ψευδεσαι λοιπον; Ή κανεις προπαγανδα οντας πληρωμένος μάλιστα;

Για αναρωτησου σε παρακαλω που σε ποιο εδαφιο και ποιο εργο τινος αρχαιου ελληνος υπαρχει μισος και τετοιο παθος που εχεις εσυ. Διοτι αν εσυ εχεις ΙΧΩΡ στο αιμα σου εγω ειμαι ο superman...


Παρακαλω τους moderators και τους "προισταμενους" να μην επιτρεπουν αστειους και εχθρικους τίτλους τοπικς διοτι ο αλλος μπαινει νομιζοντας οτι μπαινει σε "στοα" γνωσης και συζητησης οχι CHAT. Οι κανονισμοι μαλιστα λενε ρητα: Αν ενα θεμα υπαρχει νη μην φτιαχνουμε νεο topic με το ιδιο θεμα...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 12:59 
Member
Member

Joined: 01 Sep 2009, 22:16
Posts: 48
Has thanked: 10 time
Have thanks: 17 time
αν το να ειμαι χριστιανός σημαίνει οτι εχω κάλο στον εγκέφαλο τότε ολα καλά!!! ούφ και ειχα μια αγωνία!!!
το προτιμώ αυτό τον κάλο απο τα ανωμαλιάρικα αρχαιοελληνικά δωδεκάθεα οπου οι κύριοι 12 θεοί του Ολύμπου ήταν τύφλα στην ανωμαλία και στην αιμομοιμίες. ολοι μαζί εκτός απο κάποιες εξαιρέσεις θεων αλληλοπηδιόσαντε , η μάνα με το γιο και ο πατέρας με την κόρη, είχανε και τιούτους που παίζανε τον δίσκο τα μέντα μέντα και τραλαλά και γεννοβολάγανε ανωμαλιάρικα παιδιά που ειχαν ανώτερες δυνάμεις τάχα μου.
εε οχι λοιπόν, αν θέτε εσείς όλοι οι αρχαίο πνευμα αθάνατο να υπερηφανευεστε για τα κατορθώματά σας που μας έχουν κάνει βούκινο σε όλο τον κόσμο να υπερηφανεύεστε. αλλά μη το κάνουμε και θέμα τώρα και λίγος σεβασμός να υπάρχει που το έχουμε ρίξει στο "με τι να ασχοληθούμε πάλι;;; αα το βρήκα να βρίσω τα Θεία και τον Χριστιανισμο!¨"¨
οχι πέτε μας να μάθουμε και οι υπόλοιποι πόσα απο τα παιδιά του ειχε απαυτώσει ο Δίας και πόσα παιδιά έκανε απο την αιμομυξία και πόσα απο τα εγγόνια του απάυτωσε και παει λεγοντας.....
τα γράφει και η βικιπαιδία αλλά και ολοι οι αρχαίοι φιλόσοφοι......
ουυυ πολύ περηφάνια...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 14:29 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 20 Jan 2008, 15:03
Posts: 360
Has thanked: 0 time
Have thanks: 44 time
Φίλε μου πες τις απόψεις σου αλλά δεν χρειάζεται να προκαλείς. Βρες σε παρακαλώ κάποιο κόσμιο τίτλο για άρθρο που άνοιξες.
Την ελληνική γλώσσα δεν την κατέστρεψαν οι χριστιανοί φίλε μου αλλά κάποιοι σαν αυτούς που τα κείμενα και τις απόψεις τους προωθείς ως απόδειξη. Ψάξε λίγο καλύτερα και θα δεις τα ονόματα στο ΦΕΚ της μεταρρύθμισης της παιδείας πριν από ένα-δύο χρόνια και μάθε και με ποιούς σχετίζονται.
Ο χριστιανός αρνείται να αλλάξει τις γραφές τους ακόμα και σήμερα. Οι "άκαλοι" εξυπνάκηδες προωθούν ΦΕΚ για μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, για μεταρρυθμίσεις στην γλώσσα και το βραδάκι κάνουν και ένα σουαρέ για το αρχαιοελληνικό κάλλος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 19:22 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
mercuryx:"Οι "άκαλοι" εξυπνάκηδες προωθούν ΦΕΚ για μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, για μεταρρυθμίσεις στην γλώσσα και το βραδάκι κάνουν και ένα σουαρέ για το αρχαιοελληνικό κάλλος."
Σωστός!!!!!!!!!
Διότι απο τους νεωτεριστές της πολυθρόνας, είναι που κινδυνεύουμε,να χάσουμε τα λογικά μας...Αυτοί δημιουργούν,ανύπαρκτες ...μειονότητες,χάρην μόδας...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 20:15 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
μα το συγκεκριμενο αρθρο,αγαπητοι μου,δεν ειναι καν δικο μου.
το παρεθεσα γιατι μου εκανε εντυπωση,το κατα ποσο αγανακτησμενος φανηκε ο ελληνας πολιτης του καναδα.

τα υπολοιπα τα παραθετω προς απαντηση του ευαγγελου.

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 20:57 
Good Poster
Good Poster

Joined: 27 Apr 2011, 14:53
Posts: 95
Has thanked: 8 time
Have thanks: 9 time
να πας στις ενοριες της γειτονιας να δεις τα συσσιτια που διδονται καθε πρωι φαρισαιε! να δεις τις κυριες που διακονουν αμισθι, τα ρουχα που παει ο κοσμος και τις ανωνυμες δωρεες. ΑΥΤΟΣ ειναι ο χριστιανισμος και οχι ο καθε ιωαννης χρυσοστομος ή καθε συγχρονος μας ιερεας. Ειναι πασιφανες απο το οτι δεν απαντας σε αυτα που σου λεμε και το οτι δεν προσβαλεσαι , οτι πληρώνεσαι! Δεν πιστευεις και ουτε σε ενδιαφερει καν αυτα που λες. Εισαι ενα φερεφωνο και δεν τιμας τα παντελόνια σου. Απορω που οι συνομιλητες εδω μεσα σου δινουν σημασια. Αν οι διαχειριστες σε ξανααφησουν να ξανακαταφερθεις εναντιον Του Κυριου Ιησου Χριστου και μαλιστα απο νεα topics αντε γεια σας!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 21:20 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
a creator wrote:
να πας στις ενοριες της γειτονιας να δεις τα συσσιτια που διδονται καθε πρωι φαρισαιε! να δεις τις κυριες που διακονουν αμισθι, τα ρουχα που παει ο κοσμος και τις ανωνυμες δωρεες. ΑΥΤΟΣ ειναι ο χριστιανισμος και οχι ο καθε ιωαννης χρυσοστομος ή καθε συγχρονος μας ιερεας. Ειναι πασιφανες απο το οτι δεν απαντας σε αυτα που σου λεμε και το οτι δεν προσβαλεσαι , οτι πληρώνεσαι! Δεν πιστευεις και ουτε σε ενδιαφερει καν αυτα που λες. Εισαι ενα φερεφωνο και δεν τιμας τα παντελόνια σου. Απορω που οι συνομιλητες εδω μεσα σου δινουν σημασια. Αν οι διαχειριστες σε ξανααφησουν να ξανακαταφερθεις εναντιον Του Κυριου Ιησου Χριστου και μαλιστα απο νεα topics αντε γεια σας!


οπως σου ειπα,τα αρθρα δεν ειναι καν δικα μου.
γι αυτο παραθετω την πηγη απο κατω.
οπως και στην απαντηση του Ευαγγελου.

αλλιως θα υπεγραφα εγω απο κατω και δεν θα εβαζα πηγη.

εσυ απο που βγαζεις αυτα τα συμπερασματα,και γιατι τοσο σε ενοχλει,για κατι που ουτως η αλλως τα παραθετω για συζητηση?

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 22:44 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Μα αγαπητέ MJOLNIR, το μόνο που κανεις, με τα θέματα που θέτεις,είναι να προσπαθείς να διχάσεις
τους Έλληνες, μιλώντας για ανύπαρκτες καταστάσεις και αγνοώντας την πραγματικότητα:
Ότι ο χριστιανισμός, ήταν ότι καλύτερο για την Ελλάδα της παρακμής,εκεινων των χρόνων, που και οι ίδιοι οι τότε αρχαίοι φιλόσοφοι, δίεγνωσαν, αν το ψάξεις...
Έδωσε συνέχεια στο ελληνικό πνεύμα, ο χριστιανισμός, γι αυτό και ολοι οι Έλληνες,ειναι χριστιανοί πια...
Πλέον, αλληλένδετα, εις τους αιώνας...
Οι διχαστές, μόνο, θα μείνουν μελανά σημεία στην ιστορία...
Και η εμμονή σου, παροιμιώδης....
Εύ-Άγγελος has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 12 May 2011, 23:25 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Μα αγαπητέ MJOLNIR, το μόνο που κανεις, με τα θέματα που θέτεις,είναι να προσπαθείς να διχάσεις
τους Έλληνες, μιλώντας για ανύπαρκτες καταστάσεις και αγνοώντας την πραγματικότητα:
Ότι ο χριστιανισμός, ήταν ότι καλύτερο για την Ελλάδα της παρακμής,εκεινων των χρόνων, που και οι ίδιοι οι τότε αρχαίοι φιλόσοφοι, δίεγνωσαν, αν το ψάξεις...
Έδωσε συνέχεια στο ελληνικό πνεύμα, ο χριστιανισμός, γι αυτό και ολοι οι Έλληνες,ειναι χριστιανοί πια...
Πλέον, αλληλένδετα, εις τους αιώνας...
Οι διχαστές, μόνο, θα μείνουν μελανά σημεία στην ιστορία...
Και η εμμονή σου, παροιμιώδης....


αυτο ειναι δικη σου γνωμη ευαγγελε,οπως βλεπεις ομως απο το θεμα που αναρτησα,υπαρχουν ανθρωποι με διαφορετικες γνωμες.
και να εισαι σιγουρος,οτι δεν ειναι μονο ενας,αλλα πιο πολλοι απο οσο φανταζεσαι.
τα ιστορικα στοιχεια,παντως δειχνουν τελειως αντιθετα πραγματα,απο αυτα που συνεχως μνημονευεις περι χριστιανισμου και φιλοσοφων.
οσο για την διχονοια που σπερνω,αν σε μια συζητηση υπαρχει ο αντιλογος και το μεταφραζεις εσυ σε διχονοια,δεν φταιω εγω,
αλλα ο εγωισμος σου,που δεν παραδεχεται ορισμενα πολυ βασικα πραγματα περι ιστοριας.

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 13 May 2011, 09:00 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Βασικα, φίλε μου, οι γνώμες είναι δύο, ανεξαρτήτως,ποσων ανθρώπων, φαινόμαστε....
Αυτών που ξέρουν την ελληνική ιστορία,με στοιχεία και μνήμες, που το αποδεικνύουν κι
αυτών που δεν ξέρουν, ή επιλέγουν, ότι τους αρέσει....
Εσύ, σε ποιούς .....στηρίζεσαι;...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 13 May 2011, 09:10 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Βασικα, φίλε μου, οι γνώμες είναι δύο, ανεξαρτήτως,ποσων ανθρώπων, φαινόμαστε....
Αυτών που ξέρουν την ελληνική ιστορία,με στοιχεία και μνήμες, που το αποδεικνύουν κι
αυτών που δεν ξέρουν, ή επιλέγουν, ότι τους αρέσει....
Εσύ, σε ποιούς .....στηρίζεσαι;...βασικα,φιλε,ευαγγελε,το εθεσες λαθος το θεμα.
υπαρχει η συμβατικη ιστορια,αυτη που σου μαθαινουν,και μαλιστα αυτην ειναι που ειναι επιλεκτικη,γιατι στηριζεται στο θρησκευτικο κατεστημενο που υπαρχει,
και η πραγματικη ιστορια,αυτη που δεν θα σου διδαξουν ποτε στα σχολεια,γιατι θελουν να αποκρυψουν πραγματα που ερχονται σε συγκρουση με το θρησκευτικο κατεστημενο.
σε αυτην την περιπτωση,θα πρεπει να βγαλεις τις παρωπιδες,και να κοιταξεις πραγματα,που ποτε δεν σου ειπαν-υπαρχουν πηγες,ευτυχως το ιντερνετ κανει πια πιο ευκολη τη ζωη μας,να τα φιλτραρεις στο μυαλο σου,και να κρινεις μονος σου ποια ειναι η πραγματικοτητα.
αυτα..

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 13 May 2011, 10:01 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Τωρα ,φίλε μου MJOLNIR, εσένα δεν συμφέρει η έκφραση "συμβατική ιστορία"...
Θα το γυρίσουμε στον Πάνα και τις αιμομιξίες, που λέτε, εσείς οι 12θειστές, ότι είναι συμβολικές έννοιες...
Εισαι σίγουρος;...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 13 May 2011, 10:31 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Τωρα ,φίλε μου MJOLNIR, εσένα δεν συμφέρει η έκφραση "συμβατική ιστορία"...
Θα το γυρίσουμε στον Πάνα και τις αιμομιξίες, που λέτε, εσείς οι 12θειστές, ότι είναι συμβολικές έννοιες...
Εισαι σίγουρος;...


φιλε ,πολυ καλη ερωτηση,
ομως πρεπει να λαβουμε υποψιν μας,οτι ασχετως πως αρχισε η λατρεια των θεων,
και καθως ειχαμε προοδο στην ανθρωπινη διανοηση,
η θρησκεια επρεπε να προσαρμοστει,στις καινουριες πνευματικες αξιες καθε εποχης και να "απωλεσει" αυτα που αναφερεις.
ετσι οι αρχαιοι Ελληνες οσο ο πολιτισμος τους εφτανε στο ζενιθ,
εφτανε και στο ζενιθ αυτα που πιστευαν για τους θεους,τους εδιναν
συμβολικες αξιες και φιλοσοφουσαν περι θειου,πολυ πριν εμφανιστει καν ο χριστιανισμος.
ομως υπηρχε και ο απλος λαος,που πιστευε οπως και σημερα,σε δεισιδαιμονιες .

πιστευω πως αν δεν επεναιβενε βιαια ο χριστιανισμος,οι Ελληνες απο μονοι τους θα κατεληγαν σε μια αλλη μορφη θρησκειας,
η και στην αθεια,χωρις να μπορω να πω οτι ειμαι 100% σιγουρος γι αυτο,
γιατι τοσες χιλιαδες χρονια πιστευοντας στο δωδεκαθεο,
ηταν πολυ δυσκολο να σβησουν τελειως αυτην την θρησκεια,
και δεν ξερουμε και τι ακριβως συνεβαινε στα μυστηρια
και σε ποια ακριβως ,μυηση ,αναφεροντο.(σε πιο κατοπινες εποχες,οταν ανθισε ο πολιτισμος τους)

ΥΓ. και δεν ανεφερα ποτε οτι ειμαι δωδεκαθειστης,το ξαναεπαναλαμβανω για πολλοστη φορα...

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 13 May 2011, 13:26 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Δεν διαφωνώ, σκοπίμως, αλλά, να ξέρεις ότι το 12θεο, έσβυσε μόνο του, αφήνοντας τη θέση του
στον χριστιανισμό...Ειχε προβλεφθεί και επαληθεύτηκε, αν θέλεις να δώσουμε αξία στα μαντεία...
Ο χριστιανισμός φίλε μου, ήρθε ως η ιδανική και τέλεια, για τον άνθρωπο θρησκεία...
Ότι σβύστηκε το 12θεο, στο εγγυώμαι προσωπικά,γιατί, οι νεοπαγανιστές, δεν έχουν καμία σχέση
με τους παλιούς ειδωλολάτρες, είτε σε θέματα πίστεως, είτε, επειδή δεν συνεχίζόνται, για να υπαρχει
σχέση...
Πιο πολύ θυμίζουν, σύλλογο φίλων του ...Καζαντζιδη, όπως έχουμε στη Λάρισα, παρά συνέχεια
ή θρησκεία,σκέτο...
Το μόνο που μένει, είναι το μίσος, απέναντι στον χριστιανισμό,ως η επικρατούσα θρησκεία...
Κοινώς, χωρίς λόγο...
Όσο για τα μυστήρια, να σου εξηγήσω εγώ, που έχω ασχοληθεί...:
Τα αρχαία μυστήρια, αφορουσαν σε οντότητες, απο άλλες διαστάσεις, που χρησίμευαν, ως ικανοί
διαμεσολαβητές, για να πετύχουν, ότι επιθυμούσαν οι θνητοί..Ήταν κοινά ανα τον κόσμο,
ενώ η Ελλάδα, λόγω γλώσσας, έχει προνόμιο επι των ονομάτων...
Η ουσία είναι η ίδια, που μελετούσα στην μαγεία του μεσαίωνα, παιδί...
Αφορούν σε επιθυμίες και πνεύματα, που επικαλείσαι ,για να πετύχεις υλικά ζητούμενα..
Καθαρά κομπογιαννίτικα κόλπα...
Ξέρω τι λέω και με παραδείγματα, απο κακίες αρχαίες, που βρέθηκαν σε κεραμικά και άλλα υλικά
και δείχνουν ότι είναι όπως τα μάγια που κάνει ο άνθρωπος εδώ και χιλιάδες χρόνια...
Και μάλιστα, περιορισμένα..
Απο ουσία, τίποτε...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 14 May 2011, 00:13 
Pro Member
Pro Member
User avatar

Joined: 02 Feb 2010, 12:00
Posts: 387
Has thanked: 41 time
Have thanks: 15 time
απο οτι βλεπω,Ευαγγελε,οποια τροπη και να παρει η συζητηση,
η προπαγανδα κατα του Αρχαιου Ελληνικου κοσμου,
παραμενει παντα προπαγανδα...

απορω και θαπρεπε να αρχισεις να το σκεφτεσαι σοβαρα,
για ποιο λογο γινεται τοσο πολυ προπαγανδα και διαστρεβλωση-και μαλιστα χωρις στοιχεια απο μερους των ορθοδοξων εναντιον του πατρωου γενους?
μηπως προσπαθουν να κρυψουν κατι?

μηπως τα μυστηρια της σημερινης εκκλησιας(αλλα και της παλιοτερης) ειναι καθαρη αντιγραφη των αρχαιων ελληνικων μυστηριων?

αναμιγμενη με τον εβραισμο?

πολυ περιεργα πραγματα... :bigthink:

_________________
«Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών»

Ιουλιανός (331-363 μ.Χ.)


«Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου,απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν»

Αδαμάντιος Κοραής
«Ω ξειν, αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Αρχαιοελληνικό κάλλος vs χριστιανοί με κάλο (στον εγκέφα
Unread postPosted: 14 May 2011, 18:26 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Κάποια στιγμή, αγαπητέ MJOLNIR, πρέπει να καταλάβεις, το λάθος που κανεις, να συνδέεις, τον ελληνισμό,
με την ξενόφερτη ειδωλολατρική θρησκεία-συνοθύλευμα,που πέρασε για κάποιους αιώνες, απο την
Ελλάδα....Εγώ είμαι πολύ περισσότερο, κατά τη γνώμη μου, Έλληνας απο σένα, αλλά, δεν κάνω έτσι...
Ποτέ δεν τα έβαλα, με τους ένδοξους προγόνους μου..Δέχομαι, ότι υπήρξε αλλαγή στα ειδωλολατρικά
θρησκεύματα, με την έλευση του Χριστού, αλλά, απο κει κι έπειτα, δεν συνδέω ποτέ κάτι λάθος, με την
Ελλάδα...Και κάτι που πέθανε τόσο εύκολα, μόνο του, όπως η ειδωλολατρεία, δεν είναι κάτι που συμφέρει
να το συνδέεις, με το ένδοξο ελληνικό και αθάνατο πνεύμα...
Ο χριστιανισμός, απο την άλλη,εδώ και 2000 χρόνια,αποτελεί, την ιδανικη θρησκεία, για τον Έλληνα,
που διαθέτει, ακριβώς, τα χαρίσματα,που απαιτεί απο τον άνθρωπο, ο Χριστός: Φιλοξενία,αλληλεγγύη,
πνεύμα, θρησκευτικό συναίσθημα,ανδρεία και κλίση προς τις επιστήμες....
Έδεσε τόσο καλά, αυτή η ένωση, που πλέον, είναι ταυτόσημα....Ποτέ, παρά τις όποιες προσπάθειες
προσυλητισμού, δεν άλλαξε τίποτε...Ακόμη και στην .....Τουρκία, δίπλα μας, πουλήθηκαν 8 εκατομμύρια Αγίες Γραφές,μέσα σε 2 χρόνια, σε κρυπτοχριστιανούς Έλληνες, που ο Χριστός τους ενώνει με ότι νοιώθουν ότι είναι....
Γι αυτό και αποτελεί σκάνδαλο, η όποια προσπάθεια διαίρεσης των αδιαιρέτων, πιστεύω του
Έλληνα,πόσο μάλλον, όταν αυτό το θρησκευτικό συναίσθημα, τον βοηθάει να παραμένει Έλληνας
και στο εξωτερικό.....
Καλά θα ήταν να σκεφτείς πιο πολύ, την τακτική που ακολουθείς και τι υπερασπίζεσαι, έναντι σε τί...
Ο ελληνισμός, είναι εννιαίος,επίσημη θρησκεία, ο χριστιανισμός,όποια άλλη προτροπή και διχαστική τάση
είναι εθνοπροδοτικού χαρακτήρα, εξ ορισμού της, όχι ως καταδίκη, ή κατηγορία..
Η ιστορία, θα μας γράψει όλους...Αλλά, ώς τι,είναι το ζήτημα...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 64 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred