Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 61 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 13:41 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;


Το 2009,ο ikapet68 αναρωτήθηκε.....


Quote:
Εδώ και πάρα πολύ καιρό προσπαθώ να καταλάβω αν υπάρχει κόλαση και αν ναι ποιους αφορά τελικά. Είναι η κόλαση αιώνια; Είναι τελικά ατέλειωτη; Τι σημαίνει στην πραγματικότητα η λέξη ΑΙΩΝΙΟΣ; Αφορά όλους τους ανθρώπους η μήπως τελικά μια πολύ μικρή μερίδα; Όταν τελειώσουν οι ΑΙΩΝΕΣ μήπως τελειώσει και η κόλαση; Αυτά και πάρα πολλά άλλα "βασανίζουν" το μυαλό μου πάρα πολύ καιρό τώρα. Έχω καταλήξει στην παρακάτω άποψη και θα ήθελα πολύ να το συζητήσω. Καταρχήν πιστεύω ότι κόλαση υπάρχει αλλά δεν είναι ατέλειωτη. Όταν τελειώσουν οι "ΑΙΩΝΕΣ" -ο χρόνος- θα τελειώσει και η κόλαση. Τί νόημα έχουν τότε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου που λέει ότι "τώρα μετέχουμε του επιμέρους. Τότε θα μετέχουμε του όλου". Δηλαδή μέσα στο όλο θα είναι και η κόλαση; Πιστεύω ότι όσοι δεν θα μπορέσουν να μετέχουν του Παραδείσου στο τέλος θα καταστραφούν μαζί με την κόλαση. Θα περιέλθουν εν ανυπαρξία. Οι δε υπόλοιποι μέσα από διάφορες διαδικασίες -εμπειρίες- θα μπορέσουν να τελειωθούν και να μετέχουν τελικώς του Παραδείσου. Ίσως η κόλαση είναι μια προσωρινή φυλακή για να καταλάβουμε τα λάθη μας και να μετανιώσουμε


topic-t4346.html


Θεώρησα,ότι,σήμερα το 2012,η συζήτηση αυτή,στο Τruthison,θα έπρεπε να ανοιχθεί ξανά καθώς από τότε,έχουν περάσει κοντά 4 χρόνια,νέα μέλη έχουν προστεθεί,αλλά κυρίως γιατί είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί και θα ήθελα τις απόψεις σας επί του ερωτήματος...Υπάρχει η Κόλαση;

Η δική μου άποψη επί του ζητήματος,είναι ότι υπάρχει και οι παραθέσεις σχετίζονται με την ύπαρξη αυτής.Η λέξη Κόλαση, αναφερόμενη στην τιμωρία των αμαρτωλών, προέρχεται από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, κατά το οποίο ο Ιησούς είπε ότι θα γίνει κρίση των ανθρώπων, και οι άσπλαχνοι άνθρωποι "ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον" . Το ουσιαστικό κόλασις παράγεται από το ρήμα κολάζω, που σημαίνει κατά βάση "περιορίζω, περικόπτω", μεταγενέστερα επίσης "ελέγχω, διορθώνω" και κατ' επέκταση "κλαδεύω, τιμωρώ, βλάπτω"

Κατά κάποιους άλλους, ο όρος κόλαση δεν είναι τίποτα που έχει σχέση με θρησκευτικούς λόγους, αλλά έχει με τη ζωή τους τώρα στην γη. Πιστεύουν ότι ζουν την κόλαση πάνω στη γη κατά την διάρκεια της ζωής τους, καθώς πιστεύουν και ότι μόλις πεθάνουν θα πάνε στον παράδεισο.

Άλλοι πάλι έχουν την θεωρία πως ό,τι ζουν το οφείλουν σε λάθη της προηγούμενης ζωής τους, καθώς "τιμωρούνται" γι' αυτά τώρα. Επομένως για αυτούς είναι, για καθένα τους, η δική τους κόλαση.


Η κόλαση, σύμφωνα με πολλές θρησκευτικές πεποιθήσεις, είναι μια μετά θάνατον ζωή-κατάσταση όπου οι αμαρτωλοί ή φαύλοι νεκροί τιμωρούνται.


Οι περισσότεροι Χριστιανοί βλέπουν την κόλαση ως αιώνια τιμωρία για τους αμετανόητους αμαρτωλούς, καθώς επίσης και για το διάβολο και τους δαίμονές του. Σε αντίθεση με την έννοια του καθαρτηρίου, η καταδίκη στην κόλαση θεωρείται τελική και αμετάκλητη. Εντούτοις, κατά την κύρια άποψη της χριστιανικής πίστης, ο θάνατος του Ιησού και η αποδοχή της αγάπης του για τον άνθρωπο επιτρέπει στους αμαρτωλούς που μετανόησαν να αποφύγουν τα βασανιστήρια της κόλασης και να μοιραστούν την αιωνιότητα με το Θεό.

Αν και η λέξη "κόλαση" δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή, υπάρχουν σε αυτή πολλοί στίχοι που την περιγράφουν έμμεσα:

Και αν το μάτι σου σε σκανδαλίζει, βγάλ' το· είναι καλύτερο σε σένα να μπεις μέσα στη βασιλεία τού Θεού μονόφθαλμος, παρά έχοντας δύο μάτια να ριχτείς στη γέεννα της φωτιάς· όπου «το σκουλήκι τους δεν πεθαίνει, και η φωτιά δεν σβήνει». Επειδή, καθένας θα αλατιστεί με φωτιά. (κατά Μάρκον 9:47).

Ενώ οι δειλοί και άπιστοι και μολυσμένοι με βδελύγματα και φονιάδες και πόρνοι και μάγοι και ειδωλολάτρες, και όλοι οι ψεύτες, θα έχουν τη μερίδα τους μέσα στη λίμνη που καίγεται με φωτιά και θειάφι· αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος. (Αποκάλυψη 21:8).

(Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

:hii:

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Last edited by stars on 02 May 2012, 14:14, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;
Unread postPosted: 02 May 2012, 13:57 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
Υπάρχει κόλαση; Αυτό το ερώτημα κάποια στιγμή περνάει από το νου των περισσότερων ανθρώπων. Ως απάντηση υπάρχουν δύο ακραίες εκδοχές. Η μία εκφράζεται στο λαϊκό άσμα που λέει, “εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ”. Δηλαδή δεν υπάρχει ούτε παράδεισος ούτε κόλαση με την παραδοσιακή έννοια. Ζούμε τη ζωή μας, πεθαίνουμε και όλα τελειώνουν εκεί. Στο άλλο άκρο υπάρχει η πιο “παραδοσιακή” άποψη που λέει ότι όταν ο άνθρωπος πεθάνει πηγαίνει κάπου αλλού. Αν ήταν σωστός και καλός πηγαίνει στον παράδεισο, αν όχι πηγαίνει στην κόλαση. Αυτή η δεύτερη άποψη με διαφορετικές αποχρώσεις συναντάται στα περισσότερα χριστιανικά δόγματα αλλά και σε μη χριστιανικές θρησκείες. Στην πιο συνήθη εκδοχή η κόλαση είναι ένας φρικτός τόπος βασάνου όπου οι αμαρτωλοί που δεν μετανόησε καίγονται ζωντανοί μέρα και νύχτα χωρίς παύση στους αιώνες των αιώνων.Στον μεσαίωνα η διδασκαλία της ατελείωτη κόλασης ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της τότε Καθολικής εκκλησίας και όχι μόνο, για να κρατά τους ανθρώπους στην τάξη. Απώτερο παράδειγμα αυτής της τάσης ο διάσημος Ιταλός ποιητής και ζωγράφος Jacopo Alighieri, περισσότερο γνωστός ως Δάντης για τον οποίο η κόλαση αποτελούσε αγαπημένο θέμα. Τα έργα του ακόμη και σήμερα προκαλούν ανατριχίλα με την φρικαλεότητα των περιγραφών. Σήμερα το θέμα είναι λιγότερο δημοφιλές. Σε μια κοινωνία όπου το σλόγκαν “κάνε ότι σου αρέσει” κυριαρχεί, η σκέψη ότι είμαστε υπόλογοι σε κάποιον άλλο, έστω και αν αυτός είναι ο Θεός, και η πιθανότητα να υπάρχει ένα τόσο βαρύ τίμημα όπως η ατελείωτη κόλαση, απλά δεν αρέσει στον κόσμο. Λίγοι συζητάνε αυτό το θέμα, ακόμη και μέσα στις εκκλησίες.

Το θέμα όμως είναι ότι αν υπάρχει μια πραγματικότητα, υπάρχει είτε τη συζητάμε, είτε όχι. Τι εννοώ; Το αν υπάρχει κόλαση δεν εξαρτάται από το αν μας αρέσει το θέμα ή όχι, αν είναι δημοφιλές ή όχι, αλλά από το αν υπάρχει ή όχι. Οπότε λοιπόν, καλό είναι να αποκτήσουμε μια εμπεριστατωμένη άποψη και να μην ζούμε στην άγνοια ή την άρνηση. Το καλύτερο μέρος για να βρούμε απαντήσεις σε τέτοια θέματα είναι η Αγία Γραφή, ο Λόγος του Θεού.

Ακολούθως θα απαντήσουμε σε τρία ερωτήματα:

Υπάρχει Κόλαση;


Πότε Αρχίζει η Κόλαση;


Τι ακριβώς είναι και πόσο θα κρατήσει η κόλαση
;
http://www.revelationofjesus.net/apokal ... xei-kolasi
:fyi:

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;.....ΝΑΙ...
Unread postPosted: 02 May 2012, 14:04 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
Λοιπόν, υπάρχει κόλαση;

[i]Η απάντηση είναι ναι.
Η λέξη "κόλαση" προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και απλά σημαίνει "τιμωρία". Η Αγία Γραφή διδάσκει απλά και καθαρά ότι οι άνθρωποι είμαστε υπόλογοι για τις πράξεις μας. Στο Κατά Ιωάννης 5:28-29 ο Χριστός είπε: " Μη θαυμάζετε γι' αυτό· επειδή, έρχεται ώρα, κατά την οποία, όλοι εκείνοι που είναι μέσα στα μνήματα, θα ακούσουν τη φωνή του· και θα βγουν έξω εκείνοι που έπραξαν τα αγαθά, σε ανάσταση ζωής· εκείνοι δε που έπραξαν τα φαύλα, σε ανάσταση κρίσης.".

Ο απόστολος Παύλος είπε κάτι παρόμοιο:" Επειδή, πρέπει όλοι να εμφανιστούμε μπροστά στο βήμα τού Χριστού, ώστε κάθε ένας να ανταμειφθεί σύμφωνα με εκείνα που έπραξε διαμέσου τού σώματος, είτε αγαθό είτε κακό." (Β’ Κορινθίους 5:10).

Και τα δύο αυτά εδάφια είναι απλά και ξεκάθαρα και δεν δέχονται παρερμηνεία. Θα έρθει η στιγμή που κάθε άνθρωπος θα κληθεί να δώσει λόγο για τις πράξεις του. Αυτό ακούγεται δύσκολο. Ίσως προκαλεί φόβο. Αλλά νομίζω ότι είναι και σωστό και δίκαιο. Σκέψου για μια στιγμή τις αδικίες που γίνονται γύρω μας. Κάποιες φορές αυτοί που τις διαπράττουν πιάνονται. Πολλές φορές όμως, τεράστιες πράξεις αδικίας περνούν ατιμώρητες. Άνθρωποι υποφέρουν και κανείς δεν δίνει σημασία. Αλλά ο Θεός και βλέπει και νοιάζεται. Κάθε άνθρωπος που έζησε ποτέ στη γη είναι δημιούργημα του Θεού, είναι παιδί του Θεού. Κάθε φορά που αδικείται ένας άνθρωπος, αδικείται ένα παιδί του Θεού. Ο Θεός που αγαπά τον κλέφτη, αγαπά όμως και το νοικοκύρη, λαμβάνει τα πάντα υπόψη. Θα έρθει λοιπόν η ώρα που θα ζητήσει το λόγο από τον καθένα μας. Θα έρθει η ώρα που θα βάλλει όλα τα πράγματα στη θέση τους. Αυτά είναι πολύ καλά νέα, γιατί ο κόσμος μας δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο στο χάλι που βρίσκεται. Σύντομα, ο Θεός θα βάλλει τάξη.

Το θέμα είναι, όταν έρθει αυτή η ώρα για να δώσουμε λόγο, που θα βρεθούμε εσύ και εγώ; Αν ρωτήσεις τον μέσο Έλληνα θα σου πει, "εγώ είμαι καλός άνθρωπος". Και οι άλλοι τα ίδια λένε. Σε μια έρευνα που έγινε στην Αμερική σχετικά με την κόλαση το 90% και πλέον πιστεύει ότι δεν θα καταλήξει εκεί. Αλλά είμαστε πράγματι όλοι τόσο "καλοί";

Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε κάνει πράγματα, έχουμε πει πράγματα ή ακόμη και έχουμε σκεφτεί πράγματα για τα οποία ίσως ντρεπόμαστε. Αν νομίζεις ότι οι κακές σκέψεις δεν είναι αμαρτία, θυμήσου τα λόγια του Χριστού που είπε," από το περίσσευμα της καρδιάς μιλάει το στόμα του." (Λουκάς 6:45). Οι κακές πράξεις πηγάζουν από έναν μολυσμένο νου. Όλοι μας λοιπόν έχουμε αμαρτήσει με πράξεις, λόγια και σκέψεις. Όπως είπε και ο απόστολος Παύλος, "πάντες ήμαρτον" (Ρωμαίους 3:23), όλοι δηλαδή είμαστε αμαρτωλοί. Αφού όλοι είμαστε αμαρτωλοί, άρα και όλοι αξίζουμε κάποια τιμωρία.

Τα καλά νέα όμως είναι ότι ο Χριστός πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες μας, πήρε επάνω Του την τιμωρία. Οπότε, όποιος μετανοήσει και ζητήσει από τον Χριστό συγχώρεση, ο Χριστός θα τον δεχθεί και θα τον συγχωρήσει αμέσως. Έτσι η τιμωρία, η "κόλαση", δεν θα έχει καμία εξουσία επάνω του. Φίλε μου, δεν ξέρω αν έχεις δεχθεί τον Ιησού Χριστό στη ζωή σου. Αν το έχεις κάνει, καλώς και δόξα τω Θεώ. Αν όχι, δεν είναι αργά. Τώρα, καθώς διαβάζεις αυτές τις γραμμές, ζήτα από τον Χριστό να σε συγχωρέσει και θα το κάνει ευχαρίστως. Δεν χρειάζεται ούτε να πας στον παπά να εξομολογηθείς, ούτε να κάνεις τάματα και αγιασμούς. Απλά προσευχήσου ειλικρινά τώρα και ο Χριστός θα σβήσει με μιας όλο σου το αμαρτωλό παρελθόν και θα σου προσφέρει ένα λαμπρό μέλλον. Ναι, είναι τόσο απλό. Αν όχι, οι αμαρτίες που κουβαλάς επάνω σου κάποια στιγμή θα σε φέρουν μπροστά στο βήμα του Θεού και δεν θα έχεις δικαιολογία. Όπως είπε και ο απόστολος Παύλος, "τώρα είναι καιρός μετάνοιας, τώρα είναι η ημέρα της σωτηρίας".

Οπότε λοιπόν, η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη. Ναι υπάρχει κόλαση, δηλαδή τιμωρία, ναι θα έρθει η στιγμή που κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Αυτό είναι καλά νέα για αυτούς που αγαπούν τη δικαιοσύνη. Το άσχημο είναι ότι αν αφεθούμε να στηριχθούμε στην δική μας δικαιοσύνη τότε όλοι θα καταδικαστούμε, επειδή όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι αν ζητήσουμε από τον Χριστό να μας συγχωρήσει, Αυτός θα το κάνει ευχαρίστως και θα μας ελευθερώσει από την ποινή που μας αξίζει. Αλληλούια!

Ας προχωρήσουμε όμως στη μελέτη μας για την κόλαση, και ας απαντήσουμε στο δεύτερο ερώτημα.

Πότε αρχίζει η κόλαση;

Πολλοί καλοκάγαθοι Χριστιανοί πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή, τώρα στο παρόν, τώρα που μιλάμε, κάπου σε αυτή τη γη υπάρχει μια κόλαση που καίει συνέχεια. Όταν κάποιος πεθάνει, αν δεν πίστευε στον Χριστό, πηγαίνει εκεί και βασανίζεται σε φωτιά και άλλα βασανιστήρια και θα συνεχίσει να βασανίζεται εις τους αιώνας των αιώνων. Η πιθανότητα αυτή είναι τρομακτική. Είναι όμως αληθινή;

Όχι φίλε μου, αυτή η διδασκαλία δεν είναι αληθινή. Είναι πλάνη, και μάλιστα πολλή μεγάλη πλάνη. Ας δούμε τι λέει η Αγία Γραφή:" ο Κύριος ξέρει να ελευθερώνει από τον πειρασμό τούς ευσεβείς, τους δε άδικους να τους διατηρεί για την ημέρα τής κρίσης, ώστε να τιμωρούνται·" (στο αρχαίο " οἶδε Κύριος εὐσεβεῖς ἐκ πειρασμοῦ ῥύεσθαι, ἀδίκους δὲ εἰς ἡμέραν κρίσεως κολαζομένους τηρεῖν,") (Β’ Πέτρου 2:9). Το εδάφιο αυτό μας λέει καθαρά ότι οι άδικοι δεν τιμωρούνται τώρα αλλά ο Θεός τους έχει υπόψη για την "ημέρα της κρίσης" και τότε θα έρθει ο κολασμός, δηλαδή η τιμωρία. Όχι τώρα, αλλά την ημέρα της κρίσεως.

Σε ένα άλλο σημείο διαβάζουμε," οι δε σημερινοί ουρανοί και η γη, είναι αποταμιευμένοι διαμέσου τού ίδιου λόγου, καθώς φυλάγονται για τη φωτιά κατά την ημέρα τής κρίσης και της απώλειας των ασεβών ανθρώπων." (Β’ Πέτρου 3:7). Πότε θα έρθει η απώλεια των ασεβών ανθρώπων; Την ημέρα της κρίσεως που αυτό το εδάφιο την τοποθετεί στο μέλλον, όχι στο παρόν. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κόλαση πουθενά.

Στο κατά Ματθαίο ευαγγέλιο ο Χριστός είπε μια παραβολή όπου παρομοίασε τον κόσμο με ένα χωράφι στο οποίο φυτρώνει όχι μόνο σιτάρι αλλά και ζιζάνια. Την ημέρα του θερισμού οι εργάτες μαζεύουν το σιτάρι στις αποθήκες ενώ τα ζιζάνια τα καίνε (Ματθαίο 13:24-30). Αργότερα εξήγησε τι συμβολίζει αυτή η παραβολή. Το σιτάρι είναι αυτοί που δέχονται το ευαγγέλιο και πιστεύουν στον Χριστό. Τα ζιζάνια είναι οι ασεβείς. Ο θερισμός είναι το τέλος του κόσμου. Άκου τώρα πως τελειώνει ο Χριστός την παραβολή," Όπως, λοιπόν, μαζεύονται τα ζιζάνια και κατακαίγονται στη φωτιά, έτσι θα είναι στη συντέλεια αυτού του αιώνα· ο Υιός τού ανθρώπου θα στείλει τούς αγγέλους του, και θα μαζέψουν από τη βασιλεία του όλα τα σκάνδαλα, και εκείνους που πράττουν την ανομία· και θα τους ρίξουν στο καμίνι τής φωτιάς" (Ματθ. ιγ’40-42). Πότε θα έρθει η κόλαση; "Στη συντέλεια αυτού του κόσμου", μέχρι εκείνη την στιγμή, δεν υπάρχει πύρινη κόλαση.

Ας δούμε και ένα εδάφιο που κοιτάξαμε ήδη νωρίτερα," Μη θαυμάζετε γι' αυτό· επειδή, έρχεται ώρα, κατά την οποία, όλοι εκείνοι που είναι μέσα στα μνήματα, θα ακούσουν τη φωνή του· και θα βγουν έξω εκείνοι που έπραξαν τα αγαθά, σε ανάσταση ζωής· εκείνοι δε που έπραξαν τα φαύλα, σε ανάσταση κρίσης". Εδώ ο Χριστός λέει ότι η τιμωρία θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον. Πριν την τιμωρία θα έρθει μια διπλή ανάσταση, μια ανάσταση για τους δίκαιους, και μια για τους άδικους. Άρα λοιπόν δεν μιλάμε για κόλαση εδώ και τώρα, αλλά για την ημέρα της κρίσης στην συντέλεια του κόσμου.

Να το έχεις αυτό στο νου σου φίλε, γιατί δεν αποκλείεται να έρθει κάποιος και να σου πει ότι η κόλαση καίει κάπου αυτή τη στιγμή. Ίσως μάλιστα να προσπαθήσει να σε πείσει και με κάποια "αληθινή" ιστορία ότι κάποιος δήθεν πέθανε και πήγε στην κόλαση, αλλά επέστρεψε και διηγείται τα διάφορα βάσανα της. Τέτοιες περιγραφές κυκλοφορούν πολλές και ονομάζονται Εμπειρίες Κοντά στο Θάνατο (ΕΚΘ). Αυτές τις συζητάμε σε ένα άλλο άρθρο. Ως Χριστιανοί όμως, δεν βαδίζουμε σύμφωνα με τις θεωρίες των ανθρώπων και τις δήθεν αυτόπτες μαρτυρίες γιατί ακόμη και οι αισθήσεις μας μπορεί να πλανηθούν. Βαδίζουμε σύμφωνα με το λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή, που σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, όπως είδαμε παραπάνω. Η κόλαση λοιπόν δεν καίει τώρα, αλλά θα έρθει την ημέρα της κρίσεως, στην συντέλεια του κόσμου μετά την ανάσταση των νεκρών.

Ας έρθουμε τώρα στο τρίτο και κρισιμότερο ίσως ερώτημα.


Τι ακριβώς είναι και πόσο θα κρατήσει η κόλαση;

Το τρίτο είναι ίσως και το κυριότερο ερώτημα, και εδώ χρειάζεται προσοχή. Οι περισσότεροι Χριστιανοί πιστεύουν ότι η κόλαση θα είναι ένας τόπος βασανισμών και θα κρατήσει εις τους αιώνες των αιώνων. Δηλαδή, οι άνθρωποι που θα βρεθούν εκεί θα βασανίζονται για όλη την αιωνιότητα χωρίς ελπίδα διαφυγής, και χωρίς να πεθαίνουν. Η πιθανότητα αυτή προκαλεί φρίκη. Είναι όμως αληθινή;

Η απάντηση είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ, μεγαλύτερο και πιο ένδοξο από αυτό που είπε ο Μεταξάς στους Ιταλούς. Όχι, η κόλαση δεν θα καίει στους αιώνες των αιώνων, και θα το αποδείξω αυτό με δυο τρόπους. Πρώτα με τη λογική, ύστερα μέσα από την Αγία Γραφή. Ας δούμε πρώτα το θέμα με βάση τη λογική.

Ο Θεός είναι αγάπη. Αυτό διακηρύττουν όλοι οι Χριστιανοί. Αν λοιπόν ο Θεός είναι αγάπη, πως είναι ποτέ δυνατό να βασανίζει τους ανθρώπους, τα παιδιά Του, εις τους αιώνες των αιώνων; Αν το έκανε αυτό ένας επίγειος πατέρας, όλοι θα τον ονομάζαμε "τέρας." Γιατί λοιπόν αποδίδουμε κάτι στο Θεό το οποίο εμείς, με την ατελή ανθρώπινη αγάπη θεωρούμε τερατώδες;

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όλοι οι Χριστιανοί διδάσκουμε ότι ο Θεός είναι δίκαιος. Δίκαιος, με την απόλυτη έννοια της λέξης. Τι είδους δικαιοσύνη θα ήταν αυτή αν για μια ζωή αμαρτίας που κρατάει 60, 70, 80 χρόνια, ο Θεός μας ανταποδίδει μια αιωνιότητα βασανιστηρίων; Αν η αιώνια κόλαση είναι πραγματικότητα, κάθε έννοια δικαιοσύνης καταργείται.

Ακόμη όταν ο Θεός έπλασε τον κόσμο, όλα ήταν τέλεια. Δεν υπήρχε πόνος, δάκρυα, αδικία, αρρώστιες, θάνατος. Η ανθρώπινη μιζέρια είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας. Αν ο Θεός τιμωρήσει τους αμαρτωλούς με αιώνια κόλαση, τότε το αρχικό Του σχέδιο για έναν κόσμο τέλειο, χωρίς πόνο και δάκρυα μηδενίζεται και ο αρχικός στόχος του Θεού ηττάται. Ο ίδιος ο Θεός γίνεται πλέον πηγή θλίψης, και ο κόσμος ποτέ δεν θα είναι τέλειος. Κάπου, σε κάποια γωνιά θα υπάρχει η κόλαση που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της αμαρτίας ποτέ δεν θα σβήσουν. Η άποψη λοιπόν ότι θα υπάρξει αιώνια κόλαση, στερείται λογικής βάσης.

Ας εξετάσουμε όμως το θέμα και βιβλικά, ας δούμε τι λέει η Αγία Γραφή. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όταν ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα, μεταξύ άλλων τους είπε και τα εξείς:" από το δέντρο τής γνώσης τού καλού και του κακού, όμως, δεν θα φας απ' αυτό· επειδή, την ίδια ημέρα που θα φας απ' αυτό, θα πεθάνεις οπωσδήποτε" (Γένεση 2:17). Δεν είπε "θα βασανίζεσαι εις τους αιώνες των αιώνων" αλλά είπε "θέλεις εξάπαντος αποθάνει". Ο απόστολος Παύλος είπε κάτι παρόμοιο:" Επειδή, ο μισθός τής αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας." (Ρωμαίους 6:23). Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, μας λέει ο απόστολος, όχι αιώνια βασανιστήρια.

Ας δούμε και μερικά άλλα εδάφια," Επειδή, δέστε, έρχεται ημέρα, η οποία θα καίει σαν κλίβανος· και όλοι οι υπερήφανοι, και όλοι αυτοί που πράττουν ασέβεια, θα είναι άχυρο· και η ημέρα που έρχεται θα τους κατακάψει, λέει ο Κύριος των δυνάμεων, ώστε δεν θα τους αφήσει ρίζα και κλαδί." (Μαλαχίας 4:1). Εδώ ο προφήτης παρομοιάζει τους ασεβείς με ξερό φυτό που θα καεί. Μας λέει ότι η κόλαση θα "κατακαύσει" δηλαδή θα εξαφανίσει τους ασεβείς ώστε να μη μείνει ούτε ρίζα ούτε κλαδί." Μάλιστα, και η αξίνα κείτεται ήδη στη ρίζα των δέντρων· κάθε δέντρο, λοιπόν, που δεν κάνει καλό καρπό, κόβεται, και ρίχνεται στη φωτιά" (Ματθαίος 3:10). Εδώ διαβάζουμε ότι οι ασεβείς είναι σαν δέντρο που κάποιος κόβει και καίει. Το δέντρο δεν βασανίζεται, απλά εξαφανίζεται." Θάρθει, όμως, η ημέρα τού Κυρίου, σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα· κατά την οποία οι ουρανοί θα παρέλθουν με ορμητικόν συριστό ήχο, και τα στοιχεία, καθώς θα καίγονται, θα διαλυθούν, και η γη, και τα έργα που βρίσκονται σ' αυτή, θα κατακαούν." (Β' Πέτρου 3:10). Εδώ ο Πέτρος μας λέει ότι τα στοιχεία θα διαλυθούν, ότι υπάρχει εδώ στη γη θα διαλυθεί και θα κατακαεί, και συνεχίζει," Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά διαλύονται, ποιοι πρέπει να είστε εσείς σε άγια διαγωγή και ευσέβεια, προσμένοντας και σπεύδοντας στην παρουσία τής ημέρας τού Θεού, κατά την οποία οι ουρανοί, καθώς θα φλέγονται, θα διαλυθούν, και τα στοιχεία, ενώ θα καίγονται, θα χωνευτούν;" (Α Πέτρου 3.11-12). Προσθέτει λοιπόν ότι τα στοιχεία θα "χωνευτούν". Τι γίνεται όταν τρως φαγητό και το χωνεύεις; Μήπως συνεχίζει το φαγητό να υπάρχει στο στομάχι σου στους αιώνες των αιώνων; Όχι βέβαια. Το φαγητό διαλύεται, και τα διάφορα μόρια αναπλάσσονται και γίνονται μυς, αίμα, οστά, και ότι άλλο χρειάζεται το σώμα για να ζήσει. Το φαγητό παύει να υπάρχει και το ίδιο θα γίνει και με τους αμαρτωλούς.

Ας συνοψίσουμε αυτά που είπαμε μέχρι τώρα. Η διδασκαλία της αιώνιας κόλασης δεν στέκει ούτε λογικά ούτε βιβλικά. Αντίθετα, είδαμε ότι η Γραφή παρομοιάζει την κόλαση με απόλυτη καταστροφή και ότι η μοίρα των ασεβών είναι ο θάνατος όχι τα βασανιστήρια. Η Γραφή μάλιστα αποκαλεί την κόλαση "δεύτερος θάνατος". Λέγεται "δεύτερος" θάνατος γιατί είναι διαφορετικός από τον "πρώτο" θάνατο, το θάνατο δηλαδή που πεθαίνουν όλοι οι άνθρωποι. Ο πρώτος θάνατος στη Γραφή ονομάζεται συχνά "ύπνος" επειδή όλοι κάποια μέρα θα αναστηθούμε για να βρεθούμε μπροστά στο βήμα του Χριστού, όπως διαβάσαμε παραπάνω. Αντίθετα, ο δεύτερος θάνατος είναι τελεσίδικος. Κόλαση λοιπόν δεν είναι κάποια δήθεν αιώνια βασανιστήρια, αλλά ο αιώνιος θάνατος.

Βέβαια, ο θάνατος δεν είναι ευχάριστη επιλογή. Αλλά σίγουρα είναι καλύτερος από την αιώνια κόλαση. Θα σου πω μια αληθινή ιστορία. Ένας φίλος μου θεολόγος έκανε ένα κήρυγμα στο θέμα της κόλασης και είπε περίπου αυτά που έγραψα εγώ σε αυτό το άρθρο. Το ακροατήριο τον άκουγε με προσοχή. Πρόσεξε όμως μια γυναίκα που φαινόταν ταραγμένη. Καθώς τελείωσε την ομιλία του η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα και τον πλησίασε. Ο ομιλητής, κάπως σαστισμένος, την ρώτησε αν είναι εντάξει και μήπως είχε πει κάτι που την πείραξε. Και τότε η γυναίκα του διηγήθηκε την ιστορία της, "Από μικρή μεγάλωσα στην εκκλησία και αγαπώ το Θεό. Είχα όμως ένα γιο που ήταν άσωτος. Έκανε του κεφαλιού του, δεν άκουγε τι του έλεγα, ζούσε άσχημη ζωή. Η ζωή του με στενοχωρούσε, αλλά δεν μπορούσα να τον αναγκάσω να αλλάξει. Παρόλα αυτά, τον αγαπούσα πολύ. Πριν από μερικές εβδομάδες ο γιος μου είχε ένα ατύχημα και πέθανε. Όταν την επόμενη εβδομάδα πήγα στην εκκλησία μου, με πλησίασε μια φίλη και μου είπε, ‘λυπάμαι πολύ που ο γιος σου είναι αυτή τη στιγμή στην κόλαση και βασανίζεται και θα μείνει εκεί αιώνια’. Η σκέψη ότι η γιος μου μπορεί να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κόλαση σπάραξε την καρδιά μου και από εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Κάθε ημέρα που περνούσε σκεφτόμουν το γιο μου και η ζωή μου έγινε μίζερη. Όταν λοιπόν άκουσα ότι θα γίνει αυτή η ομιλία, ήρθα μήπως και βρω μια αμυδρή ελπίδα." Έπειτα κοίταξε το φίλο μου ομιλητή στα μάτια και του είπε, "τώρα ξέρω ότι δεν υπάρχει αιώνια κόλαση όπως πίστευα παλιά και επιτέλους ήρθε ειρήνη στην καρδιά μου. Τα δάκρυα μου δεν είναι δάκρυα λύπης αλλά δάκρυα χαράς. Σ’ ευχαριστώ πολύ για αυτά που είπες."

Φίλε μου, η διδασκαλία της αιώνιας κόλασης είναι μια φρικτή διδασκαλία και κάνει τον καλό Θεό μας να φαίνεται σαν ένα τέρας. Έχει κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να Τον μισήσουν αντί να Τον αγαπήσουν. Ναι, ο Θεός είναι δίκαιος και ναι, θα έρθει η στιγμή σύντομα που θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Θα έρθει δηλαδή η ημέρα της κρίσης. Αλλά ο Θεός δεν θα βασανίσει κανέναν εις τους αιώνες των αιώνων. Η κόλαση θα είναι η ημέρα που ο Θεός θα βάλει τέλος στην αμαρτία και σε όσους επιλέγουν την αμαρτία ως τρόπο ζωής.

" Πες τους: Ζω εγώ, λέει ο Κύριος ο Θεός, δεν θέλω τον θάνατο του αμαρτωλού, αλλά να επιστρέψει ο ασεβής από τον δρόμο του, και να ζει· επιστρέψτε, επιστρέψτε από τους πονηρούς σας δρόμους· γιατί να πεθάνετε;" (Ιεζεκιήλ 33.11).
http://www.revelationofjesus.net/apokal ... ?showall=1
:tsiou:

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 14:34 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Για τον αν υπάρχει η δεν υπάρχει κόλαση και παράδεισος ας αναρωτιούνται και ας έχουν αμφιβολίες και να το ψάχνουν αυτοί που δεν πιστεύουν στην ορθοδοξία και στο ευαγγέλιο του Χριστού, στους ορθόδοξους πάνω σε αυτό το θέμα είναι γνωστή η θέση μας από τα λόγια του Χριστού και των αποστόλων, και από τα λόγια ακόμα και του ιδίου του σατανά που είπε στον Χριστό, …<< Ιησού, υιέ του Θεού του υψίστου; δέομαι σου, μη με βασανίσης……. και παρεκάλει αυτόν ίνα μη επιτάξη αύτοίς εις την άβυσσον απελθείν>>
ΛΟΥΚΑ27-39

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image
raimon has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 15:30 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 09 Nov 2008, 10:34
Posts: 1247
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 135 time
Have thanks: 244 time
Ευκαιρία βρήκε ο raimon να αφιερώσει πάλι, λες και οι λέξεις Παράδεισος και Κόλαση δεν υπάρχουν ως έννοιες και ως υπόσχεση/απειλή σε άλλες θρησκείες και δη στο Ισλάμ, όπου σκοτώνονται κυριολεκτικά για μια θέση στον Παράδεισο με μπόλικο πιλάφι. Η religion myopia στο μεγαλείο της.
Αλλά η καπήλευση έχει γίνει τέχνη, έτσι δεν είναι raimon ?

Έχω όμως ένσταση ως προς την επαναφορά θεμάτων στην επικαιρότητα ως νέα και όχι ως συνέχιση των παλαιών.
Εξαιρετικές τοποθετήσεις παλαιών μελών αποσιωπούνται ενώ θα έπρεπε να ανασύρονται στην επιφάνεια ως παράδειγμα. Αν διαβάσετε το topic-t4346.html θα συμφωνήσετε.
Γι' αυτό θα πρότεινα τη συγχώνευση και τη συνέχεια των τοποθετήσεων στο αρχικό τους θέμα ως φυσική εξέλιξη της συζήτησης έστω και αν περνά λίγος ή πολύς καιρός.
Όποιος έχει αντίρρηση να μου το πει.

_________________
Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, φτάνουμε ένα βήμα πιό κοντά στην κατανόηση της αλήθειας.
Η απουσία απόδειξης δε σημαίνει υποχρεωτικά και απόδειξη απουσίας.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων:
Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 15:40 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
raimon wrote:
πάνω σε αυτό το θέμα είναι γνωστή η θέση μας από τα λόγια του Χριστού και των αποστόλων, και από τα λόγια ακόμα και του ιδίου του σατανά που είπε στον Χριστό, …<< Ιησού, υιέ του Θεού του υψίστου; δέομαι σου, μη με βασανίσης……. και παρεκάλει αυτόν ίνα μη επιτάξη αύτοίς εις την άβυσσον απελθείν>>
ΛΟΥΚΑ27-39

Καλα, μιλαμε Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ στο μεγαλειο της.

Απο την μια ο σατανας παρακαλαει τον Ιησου να μην τον βασανισει και τον αποκαλει Υιον του Υψιστου...

και απο την αλλη...

Ζηταει απο τον Ιησου να τον προσκυνησει και σε ανταλλαγμα θα του δωσει ολα τα βασιλεια της γης..

Για γελια η για κλαμματα?

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 15:55 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
globalseeker wrote:
Ευκαιρία βρήκε ο raimon να αφιερώσει πάλι, λες και οι λέξεις Παράδεισος και Κόλαση δεν υπάρχουν ως έννοιες και ως υπόσχεση/απειλή σε άλλες θρησκείες και δη στο Ισλάμ, όπου σκοτώνονται κυριολεκτικά για μια θέση στον Παράδεισο με μπόλικο πιλάφι. Η religion myopia στο μεγαλείο της.
Αλλά η καπήλευση έχει γίνει τέχνη, έτσι δεν είναι raimon ?

Έχω όμως ένσταση ως προς την επαναφορά θεμάτων στην επικαιρότητα ως νέα και όχι ως συνέχιση των παλαιών.
Εξαιρετικές τοποθετήσεις παλαιών μελών αποσιωπούνται ενώ θα έπρεπε να ανασύρονται στην επιφάνεια ως παράδειγμα. Αν διαβάσετε το topic-t4346.html θα συμφωνήσετε.
Γι' αυτό θα πρότεινα τη συγχώνευση και τη συνέχεια των τοποθετήσεων στο αρχικό τους θέμα ως φυσική εξέλιξη της συζήτησης έστω και αν περνά λίγος ή πολύς καιρός.
Όποιος έχει αντίρρηση να μου το πει.globalseeker,Kαλησπέρα,σε διαβεβαιώ ότι προτού ανεβάσω το θέμα,ανέτρεξα στην ειδική αναζήτηση,όπου δεν μου έδωσε καμία απάντηση και μετά στο Google.Όπως μπορείς και εσύ να διαπιστώσεις,αν και η ερώτηση μπορεί να είναι ίδια,τα στοιχεία που εγώ διαθέτω για το θέμα,είναι τόσα,που θεώρησα ότι αναλύουν εκτενέστερα την ίδια την ουσία του ζητήματος.Ο τίτλος διαφέρει άλλωστε...Το δικό μου θέμα,αναφέρεται καταφατικά στην ύπαρξη της κόλασης σε όλες τις θρησκείες,ενώ το παλαιότερο θέμα,απλά ήταν μια ερώτηση,περί της υπάρξεως ή μη.Θεώρησα σωστό,να επισημάνω το θέμα του έτους 2009 και για να επισημάνω τις διαφορές,αλλά και για να παραπέμψω.
Εμένα,με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας επί του ζητήματος,τις οποίες δεν θα είχα,αν δεν είχα αναφερθεί στο ζήτημα,αλλά είναι σωστό,αυτό που εσυ προτείνεις,αν και σε διαβεβαιώ,ότι είναι δύσκολη για μένα η ανεύρεση των παλαιότερων θεμάτων.


:hii:

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 16:00 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
Η Μονη Βατοπεδιου αναφερει στην ιστοσελιδα της οτι δεν υπαρχει κολαση και συμφωνει με τις αποψεις του Παπα και των καθολικων, οτι "κολαση" ειναι η απομακρυνση του ανθρωπου απο τον Θεο.

"Ο άνθρωπος που απομακρύνεται από τον Θεό αυτοτιμωρείται: Οι δοκιμασίες του ανθρώπου, το φυσικό και ηθικό κακό δεν οφείλονται σε μια άμεση εχθρική και καταστρεπτική ενέργεια του Θεού, αλλά είναι συνέπειες της αποστασίας και της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό........Εμείς εφόσον παραμένουμε αγαθοί, μοιάζουμε με το Θεό και ενωνόμαστε μαζί του· όταν όμως γινόμαστε κακοί, χωριζόμαστε από τον Θεό.."

Περισσοτερα εδω: http://vatopaidi.wordpress.com/2009/11/ ... %8C%CF%82/

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 16:46 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 20 Aug 2011, 22:16
Posts: 1438
Location: Κιλκίς
Has thanked: 456 time
Have thanks: 593 time
Ας δούμε τι λέει ο Δάντης γαιτί η κύρια επιρροή της κόλασης έρχεται από εκεί:

Η Θεία Κωμωδία (ιταλικά: La Divina Commedia, αρχικός τίτλος Commedia) είναι επικό, αφηγηματικό ποίημα του Δάντη. Γράφτηκε στο διάστημα 1308-1321 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχοντας χαρακτηριστεί ως η επιτομή του μεσαιωνικού κόσμου. Το ποίημα χωρίζεται σε τρία κύρια μέρη – Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος – και αφηγείται το φανταστικό ταξίδι του Δάντη στον Άδη, με οδηγούς τον Βιργίλιο και τη Βεατρίκη. Ο αρχικός τίτλος του έργου ήταν Κωμωδία. Ο όρος Θεία προστέθηκε μεταγενέστερα από τον Βοκάκιο. Μέχρι σήμερα, έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης κριτικής ανάλυσης και ερμηνειών.

Δομή και ιστορία
Η Θεία Κωμωδία διαιρείται σε τρία μέρη: Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος, το καθένα αποτελούμενο από 33 ωδές ή τραγούδια (canti). Η Κόλαση περιέχει επιπλέον μια εισαγωγική ωδή. Ο αριθμός τρία είναι κυρίαρχος σε όλο το ποίημα και η χρήση του δεν θεωρείται τυχαία. Οι ωδές είναι επίσης γραμμένες σε ενδεκασύλλαβο στίχο και η ρίμα ακολουθεί τη δομή ΑΒΑ ΒΓΒ ΓΔΓ . . . ΨΩΨ Ω, δηλαδή δομή τριών στίχων (terza rima). Η Θεία Κωμωδία υπήρξε το πρώτο μεγάλο αφηγηματικό ποίημα στην οποία έγινε χρήση αυτής της ρίμας, αν και μία παρόμοια μορφή χρησιμοποιήθηκε προγενέστερα από τους τροβαδούρους.

Ο Δάντης, σε πρώτο πρόσωπο, περιγράφει ένα φανταστικό ταξίδι του στον Άδη, το οποίο ξεκινά – κατά την πιθανότερη εκδοχή – την Μεγάλη Παρασκευή του 1300, στις 8 Απριλίου και ενώ ο Δάντης είναι τριάντα πέντε ετών. Το ταξίδι παρουσιάζεται ως αληθινό, κυρίως μέσω της χρήσης πλήθους στοιχείων που παραθέτει ο Δάντης σχετικά με αυτό και των λεπτομερειών που δίνονται με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Οι ώρες, οι τοποθεσίες και το δρομολόγιο του αφηγητή καταγράφονται με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια.

Κατά το πέρασμά του από την Κόλαση και το Καθαρτήριο, ο ποιητής συνοδεύεται από τον δάσκαλό του Βιργίλιο, ενώ η πορεία του στον Παράδεισο γίνεται με την παρουσία της Βεατρίκης, ο χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει το γυναικείο πρότυπο κατά τον Δάντη και βασίζεται πιθανότατα στη Βεατρίκη Πορτινάρι, υπαρκτό πρόσωπο στη ζωή του Δάντη. O Δάντης έκανε επίσης αναφορά στη Βεατρίκη, στο έργο La Vita Nuova, ωστόσο στη Θεία Κωμωδία θεωρείται πως εκφράζεται με ιδανικό τρόπο ο έρωτάς του προς το πρόσωπό της.

Μία από τις λεπτομέρειες της Θείας Κωμωδίας είναι πως κάθε ένα από τα τρία μέρη της κλείνει με τη λέξη άστρα.

ΚΟΛΑΣΗ
Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο Άδης έχει σχήμα αναποδογυρισμένου κώνου με το πλατύ στόμιό του να βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο, κάτω από την Ιερουσαλήμ και την άλλη αιχμηρή άκρη του στο κέντρο της Γης. Αποτελείται συνολικά από εννέα κύκλους, οι οποίοι στενεύουν διαδοχικά καθώς κινείται κανείς κατηφορικά. Κάθε κύκλος του Άδη αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες αμαρτίες -- ολοένα βαρύτερες για βαθύτερους κύκλους -- καθώς και τις αντίστοιχες τιμωρίες που επιβάλλονται. Ο Δάντης, σύμφωνα με την Αριστοτέλεια φιλοσοφία περί ηθικής και αρετής, κατατάσσει τις αμαρτίες σε πράξεις ακράτειας, όπως είναι φιληδονία, η λαιμαργία και η φιλαργυρία, και σε πράξεις κακίας ή βίας.
Διάγραμμα της Κόλασης, έργο του Μποτιτσέλι (1480-1490).
Ο Χάρων. Αναπαράσταση με βάση την Κόλαση του Δάντη από τον Γκυστάβ Ντορέ

Αφού διασχίζουν τον ποταμό Αχέρων με τον Χάροντα, ο Βιργίλιος οδηγεί τον Δάντη διαδοχικά μέσα από τους εννέα κύκλους αμαρτιών, οι οποίοι περιλαμβάνουν:

Κύκλος 1ος: τα αβάφτιστα μωρά και τους ενάρετους ειδωλολάτρες. Η τιμωρία τους είναι πως αδυνατούν να φθάσουν στο Παράδεισο. (Τραγούδι Δ')
Κύκλος 2ος: εδώ κολάζονται οι φιλήδονοι, οι οποίοι είναι καταδικασμένοι να στροβιλίζονται σε μία διαρκή ανεμοθύελλα, ανίκανοι παράλληλα να αγγίξουν άλλη ανθρώπινη παρουσία. (Τραγούδι Ε')
Κύκλος 3ος: οι λαίμαργοι, οι ψυχές των οποίων κατασπαράσσονται από τον Κέρβερο. (Τραγούδι Στ')
Κύκλος 4ος: οι άπληστοι, φιλάργυροι, καταδικασμένοι να κυλούν μεγάλα βάρη με το στήθος τους. (Τραγούδι Ζ')
Κύκλος 5ος: οι μνησίκακοι, που χτυπούν ο ένας τον άλλο μέσα σε λασπωμένους βάλτους. (Τραγούδι Η')

Σε αυτό το σημείο, ο Βιργίλιος και ο Δάντης περνούν με τη βάρκα του δαίμονα Φλεγύα μπροστά στις κλειδωμένες πόρτες του κάστρου της Κόλασης, τις οποίες ανοίγει ένας άγγελος.

Κύκλος 6ος: οι αιρετικοί, εγκλωβισμένοι μέσα σε πύρινους τάφους. (Τραγούδι Ι'-ΙΑ')
Κύκλος 7ος: ο έβδομος κύκλος περιλαμβάνει τους βίαιους, οι οποίοι βρίσκονται διαχωρισμένοι σε τρεις ομάδες. Η πρώτη περιλαμβάνει τους βίαιους απέναντι στους υπόλοιπους ανθρώπους και τιμωρούνται βρισκόμενοι εντός ενός βάλτου αίματος που βράζει. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τους βίαιους απέναντι στον εαυτό τους, μεταμορφωμένοι σε δέντρα ή κυνηγημένοι από άγρια σκυλιά. Τέλος, στην τρίτη ομάδα βρίσκονται οι βίαιοι απέναντι στο Θεό και την φύση, απομονωμένοι σε μια έρημο φλεγόμενης άμμου όπου μαίνεται μια πύρινη βροχή. (Τραγούδι ΙΒ'-ΙΗ')

Οι δύο τελευταίοι κύκλοι της Κόλασης αφορούν στις ενσυνείδητες αμαρτίες παραπλάνησης και είναι προσπελάσιμοι κατηφορίζοντας ένα βάραθρο.

Κύκλος 8ος: εδώ κολάζονται οι απατεώνες σε δέκα διαφορετικά βάραθρα. Συγκεκριμένα περιγράφονται οι αποπλανητές (τιμωρία τους είναι η μαστίγωση), οι κόλακες (βουτηγμένοι σε ακαθαρσίες), οι σιμωνιακοί (κρεμασμένοι ανάποδα μέσα σε λάκκους και φωτιές στα πόδια), οι μάγοι ή ψευδοπροφήτες (με τα κεφάλια τους τοποθετημένα ανάποδα ώστε να βλέπουν μόνο το πίσω μέρος τους), οι διεφθαρμένοι πολιτικοί (εγκλωβισμένοι σε κοχλάζουσα πίσσα), οι υποκριτές (κουκουλωμένοι με κάπες από μόλυβδο), οι κλέφτες (κυνηγημένοι από φίδια και κατόπιν μεταμορφωμένοι σε φίδια), οι εσκεμμένα κακοί σύμβουλοι (εγκλωβισμένοι σε φλόγες), οι αιρετικοί (που κατασπαράσσονται από δαιμόνια) και οι κιβδηλοποιοί (τιμωρημένοι με αρρώστιες) (Τραγούδι ΗΖ'-Λ').

Στη συνέχεια, ο γίγαντας Ανταίος μεταφέρει τον Δάντη και τον Βιργίλιο στον 9ο κύκλο.

Κύκλος 9ος: εδώ τιμωρούνται οι προδότες, εγκλωβισμένοι – μέχρι το πρόσωπο – σε μία παγωμένη λίμνη. Ειδικότερα, τοποθετημένοι σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές βρίσκονται οι προδότες συγγενών (Καΐνα), οι προδότες της πατρίδας (Αντηνόρα), οι προδότες φίλων (Πτολεμαία) και οι προδότες των ευεργετών τους (Ιουδαία). (Τραγούδι ΛΒ'-ΛΔ')

Στο βαθύτερο σημείο του Άδη, στο κέντρο της Γης, οι δύο περιπλανώμενοι παρατηρούν τον γίγαντα Εωσφόρο ο οποίος τυραννά αιώνια τον Βρούτο και τον Κάσσιο (προδότες του Ιουλίου Καίσαρα) αλλά και τον Ιούδα (προδότη του Χριστού)

Καθαρτήριο
Στο δεύτερο μέρος της Θείας Κωμωδίας, ο Δάντης και ο Βιργίλιος, μεταφέρονται στο νότιο ημισφαίριο της Γης, μπροστά στο υψηλότερο βουνό της, το Καθαρτήριο, το οποίο φρουρείται από τον Κάτωνα. Στα πρώτα εννέα τραγούδια του Καθαρτηρίου, περιγράφεται η δομή του και έτσι πληροφορούμαστε πως το σχήμα του είναι κωνικό ενώ συγχρόνως αποτελείται από επτά κύκλους, που συμβολίζουν τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Σε κάθε κύκλο οι αμαρτωλοί αγωνίζονται να εξαγνιστούν αφού υπόκεινται σε μία ορισμένη τιμωρία:

Α' κύκλος: Εγωισμός, κουβαλώντας διαρκώς ένα βάρος γύρω από το λαιμό (Τραγούδι Ι'-ΙΒ').
Β' κύκλος: Φθόνος, έχοντας μάτια ραμμένα με κλωστή (Τραγούδι ΙΓ'-ΙΕ').
Γ' κύκλος: Οργή, εγκλωβισμένοι σε πυκνό καπνό (Τραγούδι ΙΕ'-ΙΖ').
Δ' κύκλος: Οκνηρία, τρέχοντας ασταμάτητα (Τραγούδι ΙΗ'-ΙΘ').
Ε' κύκλος: Φιλαργυρία, ξαπλωμένοι με το κεφάλι στο χώμα (Τραγούδι ΙΘ'-ΚΒ').
Στ' κύκλος: Λαιμαργία, τιμωρημένοι με πείνα και δίψα (Τραγούδι ΚΒ'-ΚΔ').
Ζ' κύκλος: Λαγνεία, καιγόμενοι μέσα σε φλόγες (Τραγούδι ΚΕ'-ΚΖ').

Στο καθαρτήριο οι αμαρτωλοί μετανιώνουν για ένα ορισμένο διάστημα ώσπου να εξαγνιστούν και να τους επιτραπεί τελικά η ανάβαση στην κορυφή του βουνού, όπου βρίσκεται η Εδέμ, ο επίγειος Παράδεισος. Ο Βιργίλιος, ως ειδωλολάτρης, δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει στον Παράδεισο και οδηγός του Δάντη σε αυτόν γίνεται πλέον η Βεατρίκη, αφού προηγουμένως τον συγχωρήσει για τις αμαρτωλές του αγάπες επί της Γης.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE% ... E%AF%CE%B1

_________________
Ξυπνήσετε, Ἐγερθῆτε. Καὶ Ἐπαναστατήσετε κατὰ τοῦ Ἑαυτοῦ Σας. Καὶ Ἀναβαπτισθεῖτε εἰς τὸ Θεῖον Φῶς τῆς Γῆς Σας καὶ εἰς τὰ Παραδείσεια Ἑλληνικὰ Νερά. Θὰ ἐξέλθετε: ΖΩΝΤΑΝΟΙ. Καὶ θὰ ἐξέλθετε: ΕΛΛΗΝΕΣ.
EL-SENTAI has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 16:56 
Pro Member
Pro Member

Joined: 29 Mar 2012, 18:38
Posts: 494
Has thanked: 88 time
Have thanks: 147 time
Σε διαφορα topic στο φορουμ καταληγουμε στο ιδιο πραγμα.
Καποιοι πιστευουν στον θεο και καποιοι οχι.
Απο εκει και περα τον πισινο μας να χτυπαμε κατω ακρη δεν θα βγαλουμε γιατι πιστευουμε 2 διαφορετικα πραγματα.
Βεβαια κουβεντα να λεγεται!!! απλως το λεω γιατι ετσι ειναι!

Η αληθεια ειναι η εξης:
Το αν υπαρχει κατι η οχι θα το καταλαβουμε μολις πεθανουμε.
Απο εκει και περα τιποτε αλλο.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 17:51 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Άμα δεν πιστεύεις τα λόγια του Χριστού μπορείς να λες ότι θες, globalseeker' για μένα όμως και όλων που πιστεύουν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ και όχι καπήλευση και τέχνη.

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 18:06 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
Alphabet wrote:
Η Μονη Βατοπεδιου αναφερει στην ιστοσελιδα της οτι δεν υπαρχει κολαση και συμφωνει με τις αποψεις του Παπα και των καθολικων, οτι "κολαση" ειναι η απομακρυνση του ανθρωπου απο τον Θεο.

"Ο άνθρωπος που απομακρύνεται από τον Θεό αυτοτιμωρείται: Οι δοκιμασίες του ανθρώπου, το φυσικό και ηθικό κακό δεν οφείλονται σε μια άμεση εχθρική και καταστρεπτική ενέργεια του Θεού, αλλά είναι συνέπειες της αποστασίας και της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό........Εμείς εφόσον παραμένουμε αγαθοί, μοιάζουμε με το Θεό και ενωνόμαστε μαζί του· όταν όμως γινόμαστε κακοί, χωριζόμαστε από τον Θεό.."

Περισσοτερα εδω: http://vatopaidi.wordpress.com/2009/11/ ... %8C%CF%82/Alρhabet,δεν το γνώριζα,πολύ ενδιαφέρουσα παράθεση,ευχαριστώ για το λινκ.

:hii:

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 18:33 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Alphabe

Επειδή είσαι άσχετος από Θεολογία γι αυτό τα λες αυτά και τα βλέπεις για αντιφάσεις οι μελέτες που έχεις κάνει και οι γνώσεις που έχεις πάνω σε Θεολογικά θέματα έχουν σαν σκοπό την παραπλάνηση την διαστρέβλωση και την βλασφημία κατά του Προσώπου του Χριστού, και επειδή γνωρίζω ότι γνωρίζεις τα τόσο απλά αυτά Θεολογικά θέματα, διότι νομίζεις ότι θα έχεις κέρδος και απολαβές από εκεί που βρίσκεσαι, ένα θα σου πω! δεν σε συμφέρει! ούτε εσένα ούτε την ψυχή σου, άλλαξε και μετανόησε όσο έχεις ακόμα καιρό, τώρα έχεις την ευκαιρία να φύγεις από εκεί που βρίσκεσαι, και ξέρεις πολύ καλά τι σου λέω, δεν υπάρχει άλλος πολύς χρόνος, και επειδή γνωρίζεις και μελετάς την γραφή όχι για να μεταδόσεις την αλήθεια και το μήνυμα του Χριστού αλλά για να Τον βλασφημείς θα σου πω και κάτι «ο γνούς πολλα και μη ποιήσας, δαρήσεται πολλά»και αν δεν αλλάξεις θα γνωρίσεις τον τόπο που συζητάμε στο παρόν τοπικ,ο globalseeker είναι σε καλύτερη μοίρα από σένα διότι λέει δεν πιστεύω σε αυτά, εσύ μελετάς την γραφή όχι για να δοξάσεις τον Θεό αλλά για να τον πολεμήσεις και να δυσφημήσεις τον λόγο Του, καλή μετάνοια και σε σένα και σε’μένα.

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 18:37 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
EL-SENTAI wrote:
Ας δούμε τι λέει ο Δάντης γαιτί η κύρια επιρροή της κόλασης έρχεται από εκεί:


Στο καθαρτήριο οι αμαρτωλοί μετανιώνουν για ένα ορισμένο διάστημα ώσπου να εξαγνιστούν και να τους επιτραπεί τελικά η ανάβαση στην κορυφή του βουνού, όπου βρίσκεται η Εδέμ, ο επίγειος Παράδεισος. Ο Βιργίλιος, ως ειδωλολάτρης, δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει στον Παράδεισο και οδηγός του Δάντη σε αυτόν γίνεται πλέον η Βεατρίκη, αφού προηγουμένως τον συγχωρήσει για τις αμαρτωλές του αγάπες επί της Γης.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE% ... E%AF%CE%B1
Καλησπέρα,Εl-Sentai,πολύ καλά έκανες και αναφέρθηκες στο έργο του Δάντη.Και επειδή,ξέρω ότι σου αρέσει ο Λιαντίνης,αυτό για σένα.Η Κόλαση του Δάντη δια στόματος Λιαντίνη
Ο Δημήτρης Λιαντίνης διαβάζει απόσπασμα από το κύκνειο άσμα του, τη Γκέμμα. Κεφάλαιο Νέκυια, η Κόλαση του Δάντη

:hii:

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''
stars has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 18:55 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Quote:
Alρhabet
Alρhabet,δεν το γνώριζα,πολύ ενδιαφέρουσα παράθεση,ευχαριστώ για το λινκ.
Σταρ πρόσεξε σε αυτά που λέει ο Alphabet στην ορθοδοξία πράγματι λέμε ότι δεν υπάρχει κόλαση με την έννοια της φωτιάς με φλόγες και καζάνια, λέμε όμως ότι απομάκρυνση και αποκοπή από τον Δημιουργό μας είναι μια κόλαση φρικτή χειρότερη και από καζάνια, τώρα πως θα είναι ακριβώς δεν το ξέρω δεν έχω πάει ούτε το εύχομαι σε κανένα, η κόλαση είναι όταν θα αποκοπούμε από την Πηγή μας που είναι ο Θεός, να σου φέρω ένα πολύ μικρό παράδειγμα, φαντάσου την ηλικία σου όταν ήσουν οκτώ εννέα χρονών, και βρίσκεσαι μαζί με την μητέρα σου τον πατέρα σου τα αδέλφια σου και της φίλες σου μέσα στο σπίτι σας και είναι μια ατμόσφαιρα πολύ ζεστή και χαρούμενη, και ξαφνικά μπαίνει μέσα ένας εγκληματίας και σε απαγάγει και σε πηγαίνει σε ένα μακρινό μέρος και σε κλίνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και σε εγκαταλείπει, τι λες θα είναι αυτό κόλαση για σένα η δεν θα είναι; Πριν από λίγο ήσασταν όλοι μαζί και τώρα μονή σου σε ένα κρύο και σκοτεινό δωμάτιο, αυτό είναι η κόλαση σταρ! ο Alphabet θέλει για άλλη μια φορά να διαστρεβλώσει αυτό που γράφει στην σελίδα που διάβασες.

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Last edited by raimon on 02 May 2012, 18:59, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 18:56 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
raimon wrote:
Alphabe

Επειδή είσαι άσχετος από Θεολογία γι αυτό τα λες αυτά και τα βλέπεις για αντιφάσεις οι μελέτες που έχεις κάνει και οι γνώσεις που έχεις πάνω σε Θεολογικά θέματα έχουν σαν σκοπό την παραπλάνηση την διαστρέβλωση και την βλασφημία κατά του Προσώπου του Χριστού, και επειδή γνωρίζω ότι γνωρίζεις τα τόσο απλά αυτά Θεολογικά θέματα, διότι νομίζεις ότι θα έχεις κέρδος και απολαβές από εκεί που βρίσκεσαι, ένα θα σου πω! δεν σε συμφέρει! ούτε εσένα ούτε την ψυχή σου, άλλαξε και μετανόησε όσο έχεις ακόμα καιρό, τώρα έχεις την ευκαιρία να φύγεις από εκεί που βρίσκεσαι, και ξέρεις πολύ καλά τι σου λέω, δεν υπάρχει άλλος πολύς χρόνος, και επειδή γνωρίζεις και μελετάς την γραφή όχι για να μεταδόσεις την αλήθεια και το μήνυμα του Χριστού αλλά για να Τον βλασφημείς θα σου πω και κάτι «ο γνούς πολλα και μη ποιήσας, δαρήσεται πολλά»και αν δεν αλλάξεις θα γνωρίσεις τον τόπο που συζητάμε στο παρόν τοπικ,ο globalseeker είναι σε καλύτερη μοίρα από σένα διότι λέει δεν πιστεύω σε αυτά, εσύ μελετάς την γραφή όχι για να δοξάσεις τον Θεό αλλά για να τον πολεμήσεις και να δυσφημήσεις τον λόγο Του, καλή μετάνοια και σε σένα και σε’μένα.

Raimon, δεν μελεταω τις γραφες πλεον ουτε για να δοξασω τον Θεο, ουτε για να τον βλασφημισω, γιατι εχω ηδη ανακαλυψει μια αληθεια. Οτι οι γραφες ειναι ανθρωπινα εργα και καμμια σχεση με τον Θεο δεν εχουν. Γι αυτο μην προσπαθεις να με φοβισεις με ανθρωπινες θεολογικες ερμηνειες που σπανε μονες τους τα μουτρα τους.

Ειναι ή δε ειναι αντιφαση αυτο που εγραψες οτι ο Σατανας απο την μια αναγνωριζει και ικετευει τον Ιησου να μην το τιμωρησει και απο την αλλη του ζηταει να τον προσκυνησει με ανταλλαγμα ολα τα βασιλεια της γης?

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 19:00 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
raimon wrote:
raimon wrote:
Άμα δεν πιστεύεις τα λόγια του Χριστού μπορείς να λες ότι θες, globalseeker' για μένα όμως και όλων που πιστεύουν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ και όχι καπήλευση και τέχνη.


Σταρ πρόσεξε σε αυτά που λέει ο Alphabet στην ορθοδοξία πράγματι λέμε ότι δεν υπάρχει κόλαση με την έννοια της φωτιάς με φλόγες και καζάνια, λέμε όμως ότι απομάκρυνση και αποκοπή από τον Δημιουργό μας είναι μια κόλαση φρικτή χειρότερη και από καζάνια, τώρα πως θα είναι ακριβώς δεν το ξέρω δεν έχω πάει ούτε το εύχομαι σε κανένα, η κόλαση είναι όταν θα αποκοπούμε από την Πηγή μας που είναι ο Θεός, να σου φέρω ένα πολύ μικρό παράδειγμα, φαντάσου την ηλικία σου όταν ήσουν οκτώ εννέα χρονών, και βρίσκεσαι μαζί με την μητέρα σου τον πατέρα σου τα αδέλφια σου και της φίλες σου μέσα στο σπίτι σας και είναι μια ατμόσφαιρα πολύ ζεστή και χαρούμενη, και ξαφνικά μπαίνει μέσα ένας εγκληματίας και σε απαγάγει και σε πηγαίνει σε ένα μακρινό μέρος και σε κλίνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και σε εγκαταλείπει, τι λες θα είναι αυτό κόλαση για σένα η δεν θα είναι; Πριν από λίγο ήσασταν όλοι μαζί και τώρα μονή σου σε ένα κρύο και σκοτεινό δωμάτιο, αυτό είναι η κόλαση σταρ! ο Alphabet θέλει για άλλη μια φορά να διαστρεβλώσει αυτό που γράφει στην σελίδα που διάβασες.

Τι διαστρεβλωση εκανα παλι? Την ιστοσελιδα της μονης Βατοπεδιου παρεθεσα. Εκτος αν δεν πιστευεις οτι το ιδιο πιστευουν και οι Καθολικοι.
Εδω ειναι http://www.ovrlnd.com/Cults/poprejectshell.html

Ελεος! Ανοιξτε και λιγο τα ματια σας!

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 19:15 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Alphabet wrote:
raimon wrote:
Alphabe

Επειδή είσαι άσχετος από Θεολογία γι αυτό τα λες αυτά και τα βλέπεις για αντιφάσεις οι μελέτες που έχεις κάνει και οι γνώσεις που έχεις πάνω σε Θεολογικά θέματα έχουν σαν σκοπό την παραπλάνηση την διαστρέβλωση και την βλασφημία κατά του Προσώπου του Χριστού, και επειδή γνωρίζω ότι γνωρίζεις τα τόσο απλά αυτά Θεολογικά θέματα, διότι νομίζεις ότι θα έχεις κέρδος και απολαβές από εκεί που βρίσκεσαι, ένα θα σου πω! δεν σε συμφέρει! ούτε εσένα ούτε την ψυχή σου, άλλαξε και μετανόησε όσο έχεις ακόμα καιρό, τώρα έχεις την ευκαιρία να φύγεις από εκεί που βρίσκεσαι, και ξέρεις πολύ καλά τι σου λέω, δεν υπάρχει άλλος πολύς χρόνος, και επειδή γνωρίζεις και μελετάς την γραφή όχι για να μεταδόσεις την αλήθεια και το μήνυμα του Χριστού αλλά για να Τον βλασφημείς θα σου πω και κάτι «ο γνούς πολλα και μη ποιήσας, δαρήσεται πολλά»και αν δεν αλλάξεις θα γνωρίσεις τον τόπο που συζητάμε στο παρόν τοπικ,ο globalseeker είναι σε καλύτερη μοίρα από σένα διότι λέει δεν πιστεύω σε αυτά, εσύ μελετάς την γραφή όχι για να δοξάσεις τον Θεό αλλά για να τον πολεμήσεις και να δυσφημήσεις τον λόγο Του, καλή μετάνοια και σε σένα και σε’μένα.

Raimon, δεν μελεταω τις γραφες πλεον ουτε για να δοξασω τον Θεο, ουτε για να τον βλασφημισω, γιατι εχω ηδη ανακαλυψει μια αληθεια. Οτι οι γραφες ειναι ανθρωπινα εργα και καμμια σχεση με τον Θεο δεν εχουν. Γι αυτο μην προσπαθεις να με φοβισεις με ανθρωπινες θεολογικες ερμηνειες που σπανε μονες τους τα μουτρα τους.

Ειναι ή δε ειναι αντιφαση αυτο που εγραψες οτι ο Σατανας απο την μια αναγνωριζει και ικετευει τον Ιησου να μην το τιμωρησει και απο την αλλη του ζηταει να τον προσκυνησει με ανταλλαγμα ολα τα βασιλεια της γης?


Τότε αν πραγματικά δεν τα γνωρίζεις αυτά και επιμένεις να λες ότι είναι αντιφάσεις! με συγχωρείς αλλά θα σου πω ότι όχι μόνο δεν είσαι άσχετος αλλά είσαι και πραγματικά αδιάβαστος! και σου λέω ότι είσαι αδιάβαστος γιατί διαβάζεις την γραφή μόνο και μόνο για να την πολεμήσεις, διαβάζεις την γραφή και ο Θεός σου έχει δώσει ενέργεια πλάνης για τη δεν αξίζεις την αλήθεια Του! αν σε ενδιέφερε η αλήθεια του Θεού θα ταπεινωνόσουν και θα διάβαζες και τους πατέρες να βρεις της εξηγήσεις που σε απασχολούν, αλλά λόγο του εγωισμού σου προσπαθείς να καταλάβεις το ευαγγέλιο με δόλιο σκοπό για πολεμήσεις τον Θεό γι αυτό λες άλλα τ αλλων, και σκανδαλίζεις και τους υπολοίπους

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 19:29 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
Οι Πατερες raimon ειναι κοινοι θνητοι και οχι μονο. Αν διαβασεις την ιστορια των Οικουμενικων Συνοδων, θα φριξεις απο τις δολοπλοκιες τους. Αλλα ειπαμε η διαφορα μας ειναι οτι εγω ψαχνω την αληθεια με ορθανοιχτα ματια, οποια και να ειναι αυτη, αρα ειμαι αμεροληπτος, ενω εσυ προσπαθεις παση θυσια να δικαιολογησεις τα αναποδεκτα πιστευω σου, αρα εισαι προκατειλημμενος. Περασαν οι εποχες φιλε μου που οτι ελεγε το Συναξαρι ηταν νομος, λογω αγνοιας του κοσμακη.

Εγω ο ασχετος και αδιαβαστος πιστευω οτι η ιστορια με τον Σατανα ειναι τεραστια αντιφαση. Εξηγησε μας λοπον εσυ ο σχετικος και διαβασμενος γιατι δεν ειναι αντιφαση. Ελπιζω να το κανεις και να με αποδειξεις λαθος.

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ;...ΝΑΙ....
Unread postPosted: 02 May 2012, 19:30 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Alphabet wrote:
raimon wrote:
raimon wrote:
Άμα δεν πιστεύεις τα λόγια του Χριστού μπορείς να λες ότι θες, globalseeker' για μένα όμως και όλων που πιστεύουν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ και όχι καπήλευση και τέχνη.


Σταρ πρόσεξε σε αυτά που λέει ο Alphabet στην ορθοδοξία πράγματι λέμε ότι δεν υπάρχει κόλαση με την έννοια της φωτιάς με φλόγες και καζάνια, λέμε όμως ότι απομάκρυνση και αποκοπή από τον Δημιουργό μας είναι μια κόλαση φρικτή χειρότερη και από καζάνια, τώρα πως θα είναι ακριβώς δεν το ξέρω δεν έχω πάει ούτε το εύχομαι σε κανένα, η κόλαση είναι όταν θα αποκοπούμε από την Πηγή μας που είναι ο Θεός, να σου φέρω ένα πολύ μικρό παράδειγμα, φαντάσου την ηλικία σου όταν ήσουν οκτώ εννέα χρονών, και βρίσκεσαι μαζί με την μητέρα σου τον πατέρα σου τα αδέλφια σου και της φίλες σου μέσα στο σπίτι σας και είναι μια ατμόσφαιρα πολύ ζεστή και χαρούμενη, και ξαφνικά μπαίνει μέσα ένας εγκληματίας και σε απαγάγει και σε πηγαίνει σε ένα μακρινό μέρος και σε κλίνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και σε εγκαταλείπει, τι λες θα είναι αυτό κόλαση για σένα η δεν θα είναι; Πριν από λίγο ήσασταν όλοι μαζί και τώρα μονή σου σε ένα κρύο και σκοτεινό δωμάτιο, αυτό είναι η κόλαση σταρ! ο Alphabet θέλει για άλλη μια φορά να διαστρεβλώσει αυτό που γράφει στην σελίδα που διάβασες.

Τι διαστρεβλωση εκανα παλι? Την ιστοσελιδα της μονης Βατοπεδιου παρεθεσα. Εκτος αν δεν πιστευεις οτι το ιδιο πιστευουν και οι Καθολικοι.
Εδω ειναι http://www.ovrlnd.com/Cults/poprejectshell.html

Ελεος! Ανοιξτε και λιγο τα ματια σας!Όχι μόνο διαστρεβλώνεις της έννοιες της γραφής και τα γραπτά από ιστοσελίδες! αλλά τα έχεις κατακρεουργήσει στην κυριολεξία!! δεν έχεις αφήσει τίποτα όρθιο και να μην γκρέμισες! αλλά η star και όλα τα παιδιά έχουν μυαλό γνώση και διάκριση να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα, νομίζεις ότι θα βρεις θύματα να πλανίσεις και να πάρεις και άλλους στον λαιμό σου! λάθος! η αλήθεια θα λάμψη όπως λάμπει ο Ήλιος και ο ίδιος ο Χριστός.

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 61 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred