Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 56 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 05 Oct 2010, 17:57 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ

Αν και έχει γίνει πολύ κουβέντα στο ίντερνετ για την επίμαχη φράση (τίτλος εκτός παρένθεσης), καλό είναι να φέρνουμε ξανά στην επιφάνεια θέματα τα οποία ορισμένες φορές, εκτός του ότι βρίθουν από άγνοια, δίνουν και λαβή για εντελώς κακοήθεις διαστρεβλώσεις (τίτλος εντός παρένθεσης, βλ. παρακάτω).

Η πρώτη παρατήρηση είναι το ψευδοδίλλημα για το αν η φράση είναι «πίστευε και μη ερεύνα», ή «πίστευε και μη, ερεύνα». Το πρώτο σημαίνει αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι, ενώ το δεύτερο με το κόμμα (,) μετά το «μη», σημαίνει τάχα «είτε πιστεύεις είτε όχι, ερεύνα». Ουδέν ψευδέστερον τούτου.

Το πρώτο πρόβλημα βέβαια είναι ο σύνδεσμος «και». Διότι εάν κάποιος ήθελε να πει «πιστεύεις ή όχι, ερεύνα», το λογικό (και σωστό) είναι να χρησιμοποιήσει το διαζευκτικό σύνδεσμο «ή» ή «είτε». Γι’ αυτό και μερικοί από καλοπροαίρετη αφέλεια το παρουσιάζουν ως «πίστευε ή μη, ερεύνα».

Βέβαια κι αυτό είναι λάθος, διότι το επόμενο αγκάθι είναι το ρήμα «πίστευε». Ο τύπος αυτός είναι κοινός σε δύο μονάχα περιπτώσεις: είτε στο β’ ενικό προστακτικής Ενεστώτα, είτε στο γ’ ενικό (οριστικής) Παρατατικού.

Αποκλείεται να ισχύει ο τύπος του Παρατατικού, διότι έτσι δε βγάζει νόημα. Βάζοντας μέσα στην πρόταση το πρόσωπο και το χρόνο που ο τύπος υποδηλώνει, θα είχαμε τη μορφή:
«(Κάποιος κάποτε) πίστευε ή μη, (εσύ τώρα) ερεύνα». Άγνωσται αι (συμ)βουλαί του Κυρίου!

Επομένως το «πίστευε» δεν μπορεί παρά να είναι προστακτική Ενεστώτα. Κι εφόσον είναι προστακτική, είναι αδύνατον να σημαίνει «είτε πιστεύεις…» κλπ.

Και το τρίτο αγκάθι είναι το «μη», το οποίο συνοδεύει υποτακτικές εγκλήσεις, και ταιριάζει μούρλια με την προστακτική «ερεύνα». Εάν πήγαινε η άρνηση στην (ανύπαρκτη) οριστική «πιστεύεις», θα έπρεπε λογικά να εμφανίζεται με το «ου(κ)».

Επομένως η φράση αυτή σημαίνει αυτό που αμέσως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε: να πιστεύεις και να μην ερευνάς. Ανήκει όμως πράγματι στη χριστιανική διδασκαλία;Τι λέει για όλα αυτά η ΟΟΔΕ; Το σχετικό της άρθρο είναι αυτό εδώ:

link: http://www.oodegr.com/oode/dogma/erevna1.htmΌπως θα διαβάσετε, η θέση της πάνω κάτω είναι πως ο χριστιανισμός είναι γενικά υπέρ της έρευνας της πίστης, και φέρνει μερικά αποσπάσματα που το βεβαιώνουν. Βέβαια, τα παραδείγματα αυτά που δίνει, αφορούν αποκλειστικά την «έρευνα» του (άπιστου) Θωμά πάνω στο σώμα του αναστημένου Ιησού. Τώρα, για ποιο λόγο εμένα από μικρό με κατηχούσαν στα σχολεία ότι η φράση «άπιστος Θωμάς» έχει αρνητική σημασία, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.


Και δυστυχώς γι’ αυτούς, λάθος παράδειγμα βρήκαν για να «αποδείξουν» την κατάφαση του χριστιανισμού για την έρευνα, μιας και δεν τους διαψεύδει άλλος από … τον ίδιο τον Ιησού:

«Και απεκρίθη Θωμάς και είπεν αυτώ• ο Κύριός μου και ο Θεός μου. Λέγει αυτώ ο Ιησούς• ότι εώρακας με και πεπίστευκας• μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες» (Ιω. 20, 19-29).


Ο ίδιος ο Ιησούς λοιπόν υποτιμά την έρευνα του Θωμά, τουλάχιστον μπροστά σε όσους πιστέψουν χωρίς να γνωρίσουν.

Στη συνέχεια, η ΟΟΔΕ δίνει ένα απόσπασμα του Αθανασίου που αποδεικνύει ότι το «πίστευε και μη ερεύνα» είναι πράγματι χριστιανική ρήση:

"...ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΕΙΣ ΠΑΤΕΡΑ, ΜΗ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΔΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ
ΠΡΟΣΚΥΝΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟΝ, ΜΗ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΟΝΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΝ
ΑΝΥΜΝΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ, ΜΗ ΕΚΖΗΤΩΝ ΤΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ..." (Αθανάσιος Θεολόγος, Quaestiones ad Antiochum Vol 28 page 600 line 27 - 31.)Και, με βάση το απόσπασμα αυτό, καταλήγει η ΟΟΔΕ στο εξής συμπέρασμα:

Το "πίστευε και μη ερεύνα" λοιπόν, δεν είναι έτσι σκέτο στη Χριστιανική του μορφή. Έχει συγκεκριμένη εφαρμογή. Το Χριστιανικό "πίστευε και μη ερεύνα", ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΚΤΙΣΤΟΥ. Δηλαδή ισχύει μόνο για το: "ΠΩΣ" της Αγίας Τριάδος. Για τίποτα άλλο!
[…]

Μόνο λοιπόν ΣΤΟ "ΠΩΣ" ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ έχει εφαρμογή η "μη έρευνα". Να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Το "τι" και το "ποιος", ακόμα και στην Αγία Τριάδα είναι ερευνήσιμο, και μάλιστα καλούμαστε να το ερευνάμε.Πρόκειται για εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Τι διάολο έρευνα είναι αυτή που απορρίπτει το «πώς» προκειμένου να μάθουμε το «τι» και το «ποιος»; Ένας θεός ξέρει!

Βέβαια οι απολογητές της ΟΟΔΕ δε μας λένε ολόκληρη την αλήθεια. Έχουμε στη διάθεσή μας κι άλλα χριστιανικά αποσπάσματα που δεν περιορίζουν το «πίστευε και μη ερεύνα» μόνο στο «πώς» της Αγίας Τριάδας.


Ο «Λυκόφρωνας» παραθέτει απόσπασμα από την Γ’ Οικουμενική Σύνοδο, στο οποίο μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

«πίστευε τώι θαύματι καί μή ερεύνα λογισμοίς τό γενόμενον. μή καταλύσηις τό θαύμα, ευρείν τόν λόγον φιλονεικών: ου γάρ μένει τό θαύμα ού ο λόγος γνωρίζεται. ει τού γενομένου γνώριμος ο λόγος, ουκέτι σημείον ουδέ θαύμα τό γεγονός: ει δέ σημείον καί θαύμα, καταλιπών λογισμούς τήν πίστιν ανάλαβε, ομολογών ένα κύριον 'Ιησούν Χριστόν καί θεόν καί άνθρωπον τόν αυτόν ουδέ επινοίαις ουδέ λογισμοίς διιστάμενον»


Ανάλογες προτροπές βρίσκουμε επίσης και στο λόγο του Ιωάννη του Χρισοστόμου:

Μέγα γαρ όντως της παρθένου το θαύμα• τι γαρ μείζον των όντως ευρεθήσεται ποτέ; Της γαρ γης και του ουρανού πλατυτέρα αύτη μόνη εφάνη• τις γαρ ταύτης αγιοτέρα γέγονεν; Ου προπατόρες, ου προφήται, ουκ απόστολοι, ου μάρτυρες, ου πατριάρχαι, ου πατέρες, ουκ άγγελοι, ου θρόνοι, ου κυριότητες, ου τα Σεραφίμ, ου τα χερουβίμ, ουκ άλλο τι των τε ορατών και αοράτων εν ποιήμασιν ου μείζον ταύτης ευρίσεται. Δούλη τυγχάνει και θεοτόκος, παρθένος εστί και μήτηρ. Και μηδείς αμφιβάλλη λέγων• πώς δούλη και θεοτόκος; Ή πώς παρθένος και μήτηρ; Πίστει δέξαι, άνθρωπε, και μη αμφέβαλλε τοις λογιζομένοις, μὴ ἀμφίβαλλε τοῖς παρὰ τῶν πατέρων δεδοκιμασμένοις, ἀλλὰ φοβοῦ, καὶ ἀνεξετάστως πίστευσον. Μᾶλλον μὲν οὖν πίστευε, καὶ μὴ πολυπραγμόνει. (Oratio de hypapante 74, 13-19)


Πίστευε και μη ερεύνα λοιπόν για την Αγία Τριάδα. Πίστευε και μη ερεύνα το χριστιανικό θαύμα. Πίστευε και μη ερεύνα για τις αντιφατικές ιδιότητες της Παναγίας. Γιατί αν ερευνήσεις, μπορεί να μας κλείσεις το μαγαζί. Βέβαια, αν σε λένε Θωμά, ερεύνα τις πληγές του Κυρίου σου, αλλά κι εκεί αν θες να’σαι μακάριος καλό είναι να το αποφύγεις.


Το τι σημαίνει βέβαια για την ΟΟΔΕ «έρευνα» (και δη Δογματική Έρευνα), θα το δούμε αμέσως τώρα.

Αντιγράφω αυτούσια τη σχετική παράγραφο, μιας κι είναι η επιτομή της κακοήθους (κατά την προσωπική μου εκτίμηση) παραχάραξης:

Η προέλευση του "πίστευε και μη ερεύνα".

Η ιδεολογία αυτή, της "πίστης χωρίς έρευνα", με άλλα λόγια φυσικά, ανάγεται στην αρχαιότητα. Ανιχνεύσαμε τις καταβολές της, από τη φιλοσοφία του Πλάτωνα. Ίσως είναι και αρχαιότερη, και απλώς ο Πλάτωνας την επανέλαβε.

Ο Πλάτωνας μέσα στο θεολογικό του πνεύμα ουδέποτε χρησιμοποίησε αλληγορική ερμηνεία των μύθων ή την κριτική τους, αλλά ανάφερε πάντοτε με σεβασμό τους "θεούς" (Φίληβ. 12, c) «το δ΄ εμόν δέος αεί προς τα των θεών ονόματα ουκ έστι κατ΄ άνθρωπον αλλά πέρα του μεγίστου φόβου». Αυτά ήταν επιδράσεις της ευσεβούς του καταγωγής την οποία παρέλαβε κατά τα παιδικά του χρόνια. Η καρδιά του είχε νικήσει και σ’ αυτόν τις αμφιβολίες του πνεύματος, και στον Τίμαιο (40, d) αναγνωρίζει την παραδιδόμενη Ομηρική και Ησιόδεια γένεση και την σειρά τους:
«καίπερ άνευ τε εικότων και αναγκαίων αποδείξεων»

Αυτή η φράση, είναι: "πίστευε και μη ερεύνα", με άλλα λόγια. Δεν χρειάζονται αποδείξεις δηλαδή για να δεχθεί την πίστη αυτή.Λάθη βέβαια στην ερμηνεία των αρχαίων κειμένων πάντα γίνονται και δεν είναι αυτό καθαυτό μεμπτό, θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι είναι αναπόφευκτα όσον αφορά τα δύο συγκεκριμένα έργα (Φίληβος, Τίμαιος), μιας και είναι δύο από τα «δύσκολα» έργα της όψιμης πλατωνικής περιόδου.

Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με επιπόλαιο λάθος, αλλά με σκόπιμη παραχάραξη, που στόχο έχει να πετάξει το μπαλάκι της τυφλής πίστης στους αρχαίους, και μάλιστα σε έναν από τους επιφανέστερους εκπροσώπους των (αυτό θα γίνει κατανοητό αν λάβουμε υπόψη και την κόντρα της ΟΟΔΕ με δωδεκαθεϊστές και λοιπούς αρχαιόπληκτους).

Η μέθοδος που χρησιμοποιούν ακολουθεί σε γενικές γραμμές τη «φιλοσοφία» του Πλεύρη και του Άδωνη. Αποκόπτουν ορισμένα χωρία από το πλαίσιό τους και τους αλλάζουν τα φώτα. Ας δούμε τώρα τι κάναν στον έρμο τον Πλάτωνα.

Λένε:

«Ο Πλάτωνας μέσα στο θεολογικό του πνεύμα ουδέποτε χρησιμοποίησε αλληγορική ερμηνεία των μύθων ή την κριτική τους, αλλά ανάφερε πάντοτε με σεβασμό τους "θεούς" (Φίληβ. 12, c) «το δ΄ εμόν δέος αεί προς τα των θεών ονόματα ουκ έστι κατ΄ άνθρωπον αλλά πέρα του μεγίστου φόβου».»Το συγκεκριμένο χωρίο δεν έχει καμία σχέση με την ερμηνεία που δίνουν. Ο Σωκράτης (δηλ. ο Πλάτωνας) εξετάζει την υπόθεση αν πρέπει η έννοια της «ηδονής» να ταυτιστεί με τη θεά Αφροδίτη, κι εκεί είναι που διστάζει, αν και αμέσως μετά δεν έχει κανένα πρόβλημα να την υιοθετήσει,έστω και σαν υπόθεση. Η θεοσέβεια του Πλάτωνα δεν έβαλε ποτέ φρένο στη λογική του.

Τα όσα λέει η ΟΟΔΕ ότι τάχα ο Πλάτωνας δεν κάνει αλληγορική ερμηνεία των μύθων ή κριτική, είναι απλά ψέμα. Ως προς την αλληγορία, αρκεί να θυμηθούμε τον περίφημο μύθο του Πρωταγόρα, ή την παρομοίωση του δαίμονα Γλαύκου με την ψυχή στο 10ο βιβλίο της Πολιτείας, ή το μύθο του Φαέθωνα στον Τίμαιο, ή την αλληγορία της βασιλείας του Κρόνου και του Δία με την τροχιά του ήλιου στον Πολιτικό.

Όσον αφορά την τάχα απουσία κριτικής στους θεούς και την αναγνώριση της ομηρικής παράδοσης, αυτή όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι και εξοντωτική για τον Όμηρο (αλλά και για τον Αισχύλο και για άλλους), μιας και ο Πλάτωνας αναθεωρεί ριζικά τα παραδεδομένα για τους θεούς, ειδικά όσες ιστορίες κρίνει ότι έρχονται σε αντίφαση με την έννοια της θεότητας (μια επίσκεψη στο τέλος του Β και τις αρχές του Γ βιβλίου της Πολιτείας θα σας πείσει).

Αλλά γιατί να σας τα λέω εγώ; Αφού τα γράφουν αλλού κι οι ίδιοι:

Ο Πλάτων (428-347 π.Χ.) φυγάδευσε κυριολεκτικά τον Όμηρο από την «Πολιτεία» του, διότι θεώρησε ότι οι ανήθικοί μύθοι για τους θεούς αποτελούν επιζήμια πρότυπα για τους νέους. Τόνισε εμφατικά ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος έπλασαν ψευδείς και ανάξιους μύθους για τους θεούς (Πολιτ. 368Α-383C). Αρνήθηκε ουσιαστικά την πατρώα ειδωλολατρική θρησκεία και προσηλώθηκε στην δική του ιδεατή θεότητα, το «Όντως Όν». Χαρακτηριστικά είναι τα εξής αποφθέγματα του μεγάλου φιλοσόφου, τα οποία προδίδουν τις μονοθεϊστικές αντιλήψεις του: «Ο δή Θεός ημίν πάντων χρημάτων μέτρον άν είη μάλιστα» (Νομ. IV 716e), «Ομοιούσθαι Θεώ» (Πολ. 613Β), «Ο Θεός έχει ταίς χερσίν αυτού τήν αρχήν, το μέσον και το πέρας πάντων των όντων» (Νομ. Δ 713e).


(πηγή με χαρακτηριστικό τον υπότιτλο: Οι μεγάλοι σοφοί της αρχαιότητας απέρριψαν επιδεικτικά την αρχαιοελληνική θρησκεία, την οποία χαρακτήρισαν απαράδεκτη, παράλογη και εν πολλοίς επικίνδυνη για την ανθρώπινη κοινωνία!)

Δογματική έρευνα: όπως με συμφέρει κάθε φορά, έτσι τα διαβάζω.

Η ΟΟΔΕ όμως το παρακάνει, όταν αποδίδει σαν δόγμα του Πλάτωνα τη φράση «καίπερ άνευ τε εικότων και αναγκαίων αποδείξεων» για να τον βαφτίσει πρόδρομο του «πίστευε και μη ερεύνα».

Θα μπορούσαν, στα πλαίσια της προπαγάνδας τους, να αντιγράψουν μεγαλύτερο απόσπασμα από τον Τίμαιο. Διαβάζουμε το πλατωνικό απόσπασμα:

«Όσο για τις άλλες θεότητες, η γνώση και η εξιστόρηση της γέννησής τους ξεπερνά τις δυνάμεις μας. Πρέπει να εμπιστευτούμε όσους μίλησαν γι’ αυτά τα πράγματα στο παρελθόν, αφού, ως απόγονοι οι ίδιοι των θεών όπως ισχυρίστηκαν ότι είναι, γνώριζαν καλά τους προγόνους τους. Είναι αδύνατον να αμφισβητήσει κανείς τα λεγόμενα των παιδιών των θεών, ακόμα κι όταν μιλούν χωρίς εύλογες και αναγκαίες αποδείξεις» (40d, μτφ. Β. Κάλφας).Δε νομίζω ότι χρειάζεται να διαβάσει κάποιος όλο το έργο για να διαπιστώσει την ειρωνεία του χωρίου. Όπως σχολιάζει ο καθηγητής Β. Κάλφας:

«Είναι περισσότερο από έκδηλος ο ειρωνικός τόνος του Πλάτωνα όταν αναφέρεται στις καθιερωμένες θεογονίες που αντλούν την εγκυρότητά τους από την υποτιθέμενη θεϊκή καταγωγή των εισηγητών τους, όπως λ.χ. ο Ορφέας. Είναι ακόμη μια ευκαιρία να αντιπαραθέσει τη δική του εκδοχή στην αφελή εκδοχή των ποιητών, οι οποίοι στηρίζονται στον ανθρωπομορφισμό των θεών της παραδοσιακής λατρείας. Η ειρωνεία ωστόσο δεν στρέφεται κατά της ευσέβειας των απλών ανθρώπων, αλλά κατά των ισχυρισμών όσων διατείνονται ότι γνωρίζουν το ακριβές γενεαλογικό δέντρο των ανθρωπομορφικών θεών» (Κάλφας, Πλάτων Τίμαιος, εκδ. Πόλις, σελ. 399).


Ο Πλάτωνας γενικά δεν αντιπαραθετόταν με τα παραδοσιακά τελετουργικά, έδειχνε δηλαδή σεβασμό στις παραδόσεις του τόπου του. Σε θεολογικό όμως επίπεδο τέτοια χατίρια δεν έκανε, κι όπως ο ίδιος έλεγε ήταν διατεθειμένος να πάει όπου τον φυσήξει ο λόγος.

Κι είναι πραγματικά απίστευτο να του αποδίδουν την παραπάνω φράση, όταν όλο του το έργο στηρίζεται κυρίως στις "αναγκαίες αποδείξεις" για τον νοητό/αιώνιο κόσμο, και στις "εύλογες εξηγήσεις" για τον φυσικό/μεταβαλλόμενο κόσμο.

Ολόκληρος ο Τίμαιος είναι μία συναρπαστική προσπάθεια να θεμελιωθεί λογικά η έννοια του θεού-Δημιουργού (ο οποίος δεν ταυτίζεται με κανέναν από τους παραδοσιακούς θεούς), και να δοθεί μια εξήγηση για το τι, το ποιος, αλλά και –κυρίως- το πώς του φυσικού μας κόσμου. Κι αν δεν είναι δυνατό να δώσει απολύτως λογικά θεμελιωμένη εξήγηση, θα προτιμήσει την πιο εύλογη. Φανταστικές και αναπόδεικτες ιδέες δεν λείπουν. Η κοσμοθεωρία του όμως στηρίζεται κατά κανόνα στους «εικότες λόγους» και τις «αναγκαίες αποδείξεις», και σε καμία περίπτωση δεν τα απορρίπτει (όπως ψευδώς του προσάπτει η ΟΟΔΕ), ούτε καν για τους θεούς.

Τα παραπάνω είναι τόσο εύκολο να γίνουν κατανοητά για κάποιον που έρχεται έστω και σε μια πρώτη επαφή με τα κείμενα, που δύσκολα θα γίνει πιστευτό ότι ο συγκεκριμένος αρθογράφος της ΟΟΔΕ έκανε ένα καλοπροαίρετο λάθος. Το βρίσκω επίσης απίθανο να γνωρίζει κάποιος τον Τίμαιο και το Φίληβο, αλλά να αγνοεί την Πολιτεία. Το γεγονός λοιπόν ότι ανέτρεξε σε έργα λιγότερο γνωστά για το ευρύ κοινό, και με θεματολογία εν πολλοίς άσχετη με το θέμα, προδίδει ότι πρέπει να έψαξε αρκετά μέχρι να βρει στον Πλάτωνα κάτι που να μοιάζει με «πίστευε και μη ερεύνα», ώστε να του κολλήσει τη ρετσινιά και να το παρουσιάσει με στυλάκι «μην κατηγορείτε τους χριστιανούς, κι οι αρχαίοι φιλόσοφοι τα ίδια και χειρότερα έλεγαν, από κει κατάγεται η φράση».

Αναρωτιέμαι τώρα βέβαια, αν αμάρτησα και δεν έπρεπε να ερευνήσω τις ανακρίβειές τους, αλλά να τους πιστέψω.


link: http://jungle-report.blogspot.com/2010/03/blog-post_10.html

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 05 Oct 2010, 18:34 
Πφφφ...δεν ασχολούμαι καν Λέλο...πιάσ'τ' αυγό και κούρευτο... :Aaaaa:


Top
  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 05 Oct 2010, 20:53 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Τι έπαθες 'Agnostic' σε καίει η oode;; ξερεις τι λενε στο χωριο μου, Τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούν, αυτο με χαροποιεί εμενα γιατι μου δινει να καταλαβω οτι η ΟΟΔΕ λεει αληθειες και προσφερει εργω και γνωσεις, και μονο που εκατσες και ποστάρισες ολα αυτα, διαφημιση εκανες, για να γνωρισει και αλλος κοσμος την σελιδα και να ωφεληθει,
και μαθε οτι στην ΟΟΔΕ ειναι ανθρωποι που ηταν μακρια απο Τον αληθινό Θεό.
τωρα εσυ βρηκες καποια απόβλητα στο ιντερνετ τα εκανες copy paste και μας τα σερβιρεις να τα φαμε, εμ δεν τρώγονται φιλε οι κακοδοξίες και οι πλανες, αληθειες χιλιαδων ετων φιλε δεν καταριπτονται σε ενα φορουμ, γιατι ενω εσυ δεν πιστευεις, ερευνησες ομως και εβγαλες τα συμπεράσματα σου!.....Ουδέποτε κάποια αίρεση νίκησε την Εκκλησία· απλώς πάντοτε μαίνεται, αλλά με το πέρασμα τού χρόνου γρήγορα καταλύεται άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός. ( Ιερά Παράλληλα, 95,1165,31).

:happyyyy:

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 05 Oct 2010, 21:02 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time
Θα σε ρωτήσω ευθέως ρε συ raimon, είσαι από αυτούς που η ΟΟΔΕ στέλνει σε διάφορα φόρουμ για να προπαγανδίσουν τις θέσεις της?

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 05 Oct 2010, 21:56 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Τι να προπαγανδίζω βρε Agnostic το 90% περιπου στην Ελλαδα ειναι ορθοδοξοι, μηπως μιλαω για καμια καινούργια αιρεση και παω να κανω προπαγανδα και να την γνοστοποιησω;; για ορθοδοξια και Χριστό μιλάω!!!
:o

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 05 Oct 2010, 23:00 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time
Συμπαθητική η ντρίμπλα σου αλλά με τα παρακάτω μάλλον καρφώθηκες.

raimon wrote:
Τι έπαθες 'Agnostic' σε καίει η oode;;


raimon wrote:
Τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούν, αυτο με χαροποιεί εμενα γιατι μου δινει να καταλαβω οτι η ΟΟΔΕ λεει αληθειες και προσφερει εργω και γνωσεις


raimon wrote:
και μαθε οτι στην ΟΟΔΕ ειναι ανθρωποι που ηταν μακρια απο Τον αληθινό Θεό


Είναι γνωστό ότι η ΟΟΔΕ στέλνει σε διάφορα φόρουμ τα μέλη της και λένε τα δικά τους.
Είναι μία θλιβερή πραγματικότητα.
Φαίνεται η ελευθερία του διαδικτύου τρομάζει κάποιους, φοβούνται ότι θα χάσουν τα σκήπτρα.

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 06 Oct 2010, 00:08 
Webmaster
Webmaster
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 23:26
Posts: 2152
Location: Down to Earth
Has thanked: 49 time
Have thanks: 151 time
Highscores: 3
Στην ΟΟΔΕ δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Είναι εντεταλμένα όργανα του δόγματος, έχουν άποψη για τα πάντα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Π.Δ. είναι Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία και όχι ραβινική σαλάτα αποπροσανατολισμού του ανθρώπου.
Ο περιούσιος λαός είναι εκείνος που παράγει φως και αγάπη προς τον συνάνθρωπο και όχι εκείνος που επιβάλει δια των όπλων την παρουσία του, αρπάζοντας γη και ύδωρ γηγενών πληθυσμών.

Αλληλούια Ισραήλ που ακόμα και σήμερα αρπάζεις ότι δεν σου ανήκει δια του ΔΝΤ. Αλληλούια και στην ΟΟΔΕ που είναι δούλοι του Ισραήλ και των θησαυροφυλακίων των σύγχρονων φαρισαίων του Ελληνικού δόγματος.

_________________
Image
Image
Image
Truth

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 06 Oct 2010, 11:35 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
raimon wrote:
Τι να προπαγανδίζω βρε Agnostic το 90% περιπου στην Ελλαδα ειναι ορθοδοξοι, μηπως μιλαω για καμια καινούργια αιρεση και παω να κανω προπαγανδα και να την γνοστοποιησω;; για ορθοδοξια και Χριστό μιλάω!!!
:o


Στην Ελλάδα το 90% είναι χριστιανοί ορθόδοξοι
Στην Τουρκία το 95% είναι μουσουλμάνοι ορθόδοξοι

Αν θες σου λέω και σε ποιο μέρος το 100% των γυναικών έχουν τρίχες κατσαρές (κουίζ)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 06 Oct 2010, 14:08 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
σιγα μην ειμαι και πρακτορας της Μοσάντ, αλλα που ξερεις;; ποτε δεν ξερεις ?? :-) :-) :-)

ηθελα να ξερω, τι ειναι αυτα που λετε!!! :ho:

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 06 Oct 2010, 15:09 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
oceangr2 wrote:
Στην ΟΟΔΕ δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Είναι εντεταλμένα όργανα του δόγματος, έχουν άποψη για τα πάντα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Π.Δ. είναι Χριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία και όχι ραβινική σαλάτα αποπροσανατολισμού του ανθρώπου.
Ο περιούσιος λαός είναι εκείνος που παράγει φως και αγάπη προς τον συνάνθρωπο και όχι εκείνος που επιβάλει δια των όπλων την παρουσία του, αρπάζοντας γη και ύδωρ γηγενών πληθυσμών.

Αλληλούια Ισραήλ που ακόμα και σήμερα αρπάζεις ότι δεν σου ανήκει δια του ΔΝΤ. Αλληλούια και στην ΟΟΔΕ που είναι δούλοι του Ισραήλ και των θησαυροφυλακίων των σύγχρονων φαρισαίων του Ελληνικού δόγματος.


οταν ο Χριστος πηγε στον ναο του σολομωντα, πηρε την παλαια διαθηκη και διαβασε,

πνεῦμα κυρίου ἐπ’ ἐμὲ οὗ εἵνεκεν ἔχρισεν με εὐαγγελίσασθαι πτωχοῖς, ἀπέσταλκεν με, κηρύξαι αἰχμαλώτοις ἄφεσιν καὶ τυφλοῖς ἀνάβλεψιν, ἀποστεῖλαι τεθραυσμένους ἐν ἀφέσει,

και αλλού. οταν οι ιουδαιοι ζητουσαν απο τον Χριστο να κανει καποιο θαυμα θεαματικο για να πιστεψουν, τι τους ειπε;

Και προσελθόντες οι Φαρισαίοι και οι Σαδδουκαίοι, πειράζοντες αυτόν, εζήτησαν να δείξη εις αυτούς σημείον εκ του ουρανού..... Ο δε αποκριθείς είπε προς αυτούς......

Γενεά πονηρά και μοιχαλίς σημείον ζητεί και σημείον δεν θέλει δοθή εις αυτήν ειμή το σημείον Ιωνά του προφήτου. Και αφήσας αυτούς ανεχώρησε.

τι βλεπουμε και εδω;;; τους παραπεμπει ο Χριστός σε χωρία της παλαιας διαθηκης,
λοιπον; αυτα που ακομα και ο Ιησους Χριστος διαβασε ,εμεις ειμαστε οι εξυπνοι και θελουμε σημερα να τα καταργήσουμε;
ε οχι δα!! η παλαια διαθηκη ειναι μια προεικονηση, και ολοκληρη μια προφητεια της καινης διαθηκης.
:pipe:

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 07 Oct 2010, 12:44 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
oflines wrote:
raimon wrote:
Τι να προπαγανδίζω βρε Agnostic το 90% περιπου στην Ελλαδα ειναι ορθοδοξοι, μηπως μιλαω για καμια καινούργια αιρεση και παω να κανω προπαγανδα και να την γνοστοποιησω;; για ορθοδοξια και Χριστό μιλάω!!!
:o


Στην Ελλάδα το 90% είναι χριστιανοί ορθόδοξοι
Στην Τουρκία το 95% είναι μουσουλμάνοι ορθόδοξοι

Αν θες σου λέω και σε ποιο μέρος το 100% των γυναικών έχουν τρίχες κατσαρές (κουίζ)Φιλε Raimon

Στην υπό Σαχάρια Αφρική το 100% των γυναικών έχει στο κεφάλι τρίχες κατσαρές.
Και εσύ το ίδιο, αν είχες γεννηθεί εκεί.

Αν είχες γεννηθεί στην Τουρκία, κατα 95% θα ήσουν μουσουλμάνος, και θα καμάρωνες για την τύχη σου να έχεις την “θεία φώτιση του αλάχ”.

Τυχαίο?
Σύγουρα ΝΑΙ 100%

Το ίδιο σίγουρο είναι πως, δεν το έχεις κατανοήσει αυτό.

Καλή σου μέρα


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 07 Oct 2010, 22:01 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
oflines wrote:
oflines wrote:
raimon wrote:
Τι να προπαγανδίζω βρε Agnostic το 90% περιπου στην Ελλαδα ειναι ορθοδοξοι, μηπως μιλαω για καμια καινούργια αιρεση και παω να κανω προπαγανδα και να την γνοστοποιησω;; για ορθοδοξια και Χριστό μιλάω!!!
:o


Στην Ελλάδα το 90% είναι χριστιανοί ορθόδοξοι
Στην Τουρκία το 95% είναι μουσουλμάνοι ορθόδοξοι

Αν θες σου λέω και σε ποιο μέρος το 100% των γυναικών έχουν τρίχες κατσαρές (κουίζ)Φιλε Raimon

Στην υπό Σαχάρια Αφρική το 100% των γυναικών έχει στο κεφάλι τρίχες κατσαρές.
Και εσύ το ίδιο, αν είχες γεννηθεί εκεί.

Αν είχες γεννηθεί στην Τουρκία, κατα 95% θα ήσουν μουσουλμάνος, και θα καμάρωνες για την τύχη σου να έχεις την “θεία φώτιση του αλάχ”.

Τυχαίο?
Σύγουρα ΝΑΙ 100%

Το ίδιο σίγουρο είναι πως, δεν το έχεις κατανοήσει αυτό.

Καλή σου μέρα


Αν ηξερες και εσυ ποσοι μουσουλμανοι καθε μερα γινονται Ορθόδοξοι χριστιανοι, η αν ηξερες ποσοι τουρκοι ειναι κρυπτοχριστιανοι, και ποσες χιλιαδες μαυροι στην Αφρικη βαπτίζονται καθε μερα ορθοδοξοι! αν τα ηξερες δεν θα τα ελεγες αυτα που λες,
και μετα εγω αν ειχα γεννηθει στην Αφρικη ελπιζω στην προνοια Του Θεού να φρόντίζε και για μενα οπως φροντίζει και για αυτους τους χιλιαδες ανθρωπους που βαπτίζονται καθημερινα, γιατί ο Θεός βλεπει την καλη προαιρεση του καθενος και φροντίζει να σωθούν αυτες οι ψυχες,
ο Χριστός κατεβηκε στην Γη και σταυρωθηκε για την σωτηρια μας και δεν θα φροντισει να σωθουν οι άνθρωποι Του;
για τι τριχες κατσαρες μου λες τωρα εσυ.
Καλή σου νύχτα.
:nani:

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 08 Oct 2010, 07:22 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
raimon wrote:
oflines wrote:
oflines wrote:
raimon wrote:
Τι να προπαγανδίζω βρε Agnostic το 90% περιπου στην Ελλαδα ειναι ορθοδοξοι, μηπως μιλαω για καμια καινούργια αιρεση και παω να κανω προπαγανδα και να την γνοστοποιησω;; για ορθοδοξια και Χριστό μιλάω!!!
:o


Στην Ελλάδα το 90% είναι χριστιανοί ορθόδοξοι
Στην Τουρκία το 95% είναι μουσουλμάνοι ορθόδοξοι

Αν θες σου λέω και σε ποιο μέρος το 100% των γυναικών έχουν τρίχες κατσαρές (κουίζ)Φιλε Raimon

Στην υπό Σαχάρια Αφρική το 100% των γυναικών έχει στο κεφάλι τρίχες κατσαρές.
Και εσύ το ίδιο, αν είχες γεννηθεί εκεί.

Αν είχες γεννηθεί στην Τουρκία, κατα 95% θα ήσουν μουσουλμάνος, και θα καμάρωνες για την τύχη σου να έχεις την “θεία φώτιση του αλάχ”.

Τυχαίο?
Σύγουρα ΝΑΙ 100%

Το ίδιο σίγουρο είναι πως, δεν το έχεις κατανοήσει αυτό.

Καλή σου μέρα


Αν ηξερες και εσυ ποσοι μουσουλμανοι καθε μερα γινονται Ορθόδοξοι χριστιανοι, η αν ηξερες ποσοι τουρκοι ειναι κρυπτοχριστιανοι, και ποσες χιλιαδες μαυροι στην Αφρικη βαπτίζονται καθε μερα ορθοδοξοι! αν τα ηξερες δεν θα τα ελεγες αυτα που λες,
και μετα εγω αν ειχα γεννηθει στην Αφρικη ελπιζω στην προνοια Του Θεού να φρόντίζε και για μενα οπως φροντίζει και για αυτους τους χιλιαδες ανθρωπους που βαπτίζονται καθημερινα, γιατί ο Θεός βλεπει την καλη προαιρεση του καθενος και φροντίζει να σωθούν αυτες οι ψυχες,
ο Χριστός κατεβηκε στην Γη και σταυρωθηκε για την σωτηρια μας και δεν θα φροντισει να σωθουν οι άνθρωποι Του;
για τι τριχες κατσαρες μου λες τωρα εσυ.
Καλή σου νύχτα.
:nani:


Θα φρόντιζε σίγουρα για σένα. όπως φροντίζει με μεγάλη στοργή και αγάπη, τους εμπόρους των όπλων που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδων παιδάκια στον ακρωτηριασμό από νάρκες, στην πείνα, στην προσφυγιά, στο AIDS, και γενικά, σε μια “ωραία χριστιανική εξαθλίωση”

Τα λοιπά, περί θειικής αγάπης και θείας πρόνοιας, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τρίχες κατσαρές

Να είσαι καλά


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 08 Oct 2010, 12:03 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Quote:
oflines wrote:
Θα φρόντιζε σίγουρα για σένα. όπως φροντίζει με μεγάλη στοργή και αγάπη, τους εμπόρους των όπλων που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδων παιδάκια στον ακρωτηριασμό από νάρκες, στην πείνα, στην προσφυγιά, στο AIDS, και γενικά, σε μια “ωραία χριστιανική εξαθλίωση”

Τα λοιπά, περί θειικής αγάπης και θείας πρόνοιας, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τρίχες κατσαρές

Να είσαι καλά

Ο Θεός φιλε στελνει τον ηλιο και την βροχη επί δικαίους και αδίκους, τώρα ζούμε στήν περίοδο τής Χάριτος, και για τουτη την εποχη μας λεει ο Χριστός στην Αποκαλυψη,

ἰδοὺ ἔρχομαι ταχύ. μακάριος ὁ τηρῶν τοὺς λόγους τῆς προφητείας

ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς ἐστιν. ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ῥυπαρὸς ῥυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι.

Και μου είπε: «γράψε ότι αυτά τα λόγια είναι αξιόπιστα και αληθινά. και μου είπε ακόμη: « Ολοκληρώθηκε… εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος, εγώ θα δώσω σε αυτόν που διψάει να πιει από την πηγή της ζωής δωρεάν. 7Ο νικητής θα αποκτήσει
αυτά τα αγαθά και εγώ θα είμαι ο Θεός του και αυτός θα είναι ο υιός μου. 8Τους δε άπιστους και τους ακάθαρτους, τους δολοφόνους και τους πόρνους και ειδωλολάτρες και όλους τους ψεύτες θα τους ρίψω στην καιγόμενη με φωτιά και θείο,

«Θα έρθω γρήγορα και θα έχω μαζί μου τον μισθό με τον οποίο θα ανταμείψω τον καθένα ανάλογα με τα έργα του» «Εγώ είμαι το Α και το Ω, ο πρώτος και ο έσχατος, αρχή και το τέλος. Μακάριοι όσοι εκτελούν τις εντολές μου, ώστε να έχουν μερίδιο
στο ξύλο της ζωής για να μπουν ελεύθερα στην νέα Ιερουσαλήμ»

« Έξω αυτοί που κοροϊδεύουν , οι πόρνοι και οι φονιάδες και οι ειδωλολάτρες και όλοι όσοι πραγματοποιούν ψεύδος» «Εγώ είμαι ο Ιησούς που έστειλα τον ʼγγελο μου να μαρτυρήσει αυτά στις εκκλησίες»

τα καταλαβαινεις αυτα τα λογια φιλε; δεν ηρθε η ωρα μας ακομη, κοντα ειναι ομως η ωρα που θα καθίσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είτε το πιστεύουμε είτε όχι.

δεν θα΄θελα να συνεχισω, να εισαι καλα φιλε. :byee:

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 08 Oct 2010, 12:22 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
raimon wrote:
Quote:
oflines wrote:
Θα φρόντιζε σίγουρα για σένα. όπως φροντίζει με μεγάλη στοργή και αγάπη, τους εμπόρους των όπλων που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδων παιδάκια στον ακρωτηριασμό από νάρκες, στην πείνα, στην προσφυγιά, στο AIDS, και γενικά, σε μια “ωραία χριστιανική εξαθλίωση”

Τα λοιπά, περί θειικής αγάπης και θείας πρόνοιας, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ τρίχες κατσαρές

Να είσαι καλά

Ο Θεός φιλε στελνει τον ηλιο και την βροχη επί δικαίους και αδίκους, τώρα ζούμε στήν περίοδο τής Χάριτος, και για τουτη την εποχη μας λεει ο Χριστός στην Αποκαλυψη,

ἰδοὺ ἔρχομαι ταχύ. μακάριος ὁ τηρῶν τοὺς λόγους τῆς προφητείας

ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς ἐστιν. ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ῥυπαρὸς ῥυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι.

Και μου είπε: «γράψε ότι αυτά τα λόγια είναι αξιόπιστα και αληθινά. και μου είπε ακόμη: « Ολοκληρώθηκε… εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος, εγώ θα δώσω σε αυτόν που διψάει να πιει από την πηγή της ζωής δωρεάν. 7Ο νικητής θα αποκτήσει
αυτά τα αγαθά και εγώ θα είμαι ο Θεός του και αυτός θα είναι ο υιός μου. 8Τους δε άπιστους και τους ακάθαρτους, τους δολοφόνους και τους πόρνους και ειδωλολάτρες και όλους τους ψεύτες θα τους ρίψω στην καιγόμενη με φωτιά και θείο,

«Θα έρθω γρήγορα και θα έχω μαζί μου τον μισθό με τον οποίο θα ανταμείψω τον καθένα ανάλογα με τα έργα του» «Εγώ είμαι το Α και το Ω, ο πρώτος και ο έσχατος, αρχή και το τέλος. Μακάριοι όσοι εκτελούν τις εντολές μου, ώστε να έχουν μερίδιο
στο ξύλο της ζωής για να μπουν ελεύθερα στην νέα Ιερουσαλήμ»

« Έξω αυτοί που κοροϊδεύουν , οι πόρνοι και οι φονιάδες και οι ειδωλολάτρες και όλοι όσοι πραγματοποιούν ψεύδος» «Εγώ είμαι ο Ιησούς που έστειλα τον ʼγγελο μου να μαρτυρήσει αυτά στις εκκλησίες»

τα καταλαβαινεις αυτα τα λογια φιλε; δεν ηρθε η ωρα μας ακομη, κοντα ειναι ομως η ωρα που θα καθίσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, είτε το θέλουμε, είτε όχι, είτε το πιστεύουμε είτε όχι.

δεν θα΄θελα να συνεχισω, να εισαι καλα φιλε. :byee:


Κατεργάρη! Κατεργάρη! Κάτι ξέρεις εσύ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 08 Oct 2010, 13:52 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Quote:
Κατεργάρη! Κατεργάρη! Κάτι ξέρεις εσύ.


κανένας ποτέ δεν παραπονέθηκε γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του::::

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 08 Oct 2010, 14:07 
Αυτή την πιπίλα "Πίστευε και μή ερεύνα" ποιός την είπε; Γιατί εγώ ξέρω οτι ο Χριστός είπε "Ερευνάτε τα γραφάς"...Γιατί την κάνουμε όλη αυτή την κουβέντα δεν καταλαβαίνω...


Top
  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 08 Oct 2010, 14:37 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Κανενας wrote:
Αυτή την πιπίλα "Πίστευε και μή ερεύνα" ποιός την είπε; Γιατί εγώ ξέρω οτι ο Χριστός είπε "Ερευνάτε τα γραφάς"...Γιατί την κάνουμε όλη αυτή την κουβέντα δεν καταλαβαίνω...


τι να πεις, διαστρεβλώσεις και τιποτα αλλο.

και για να ακριβολογουμε ο Χριστος ειπε,
ἀποκριθεὶς δὲ ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· Πλανᾶσθε μὴ εἰδότες τὰς γραφὰς μηδὲ τὴν δύναμιν τοῦ Θεοῦ·. ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 22:29

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 08 Oct 2010, 15:01 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time
Τι διαστρεβλώσεις ρε raimon, από την μία υπερασπίζεσαι την ΟΟΔΕ και από την άλλη μιλάς για διαστρεβλώσεις. Ότι να'ναι...

Εάν δεν κάνω λάθος κάποιοι "άγιοι πατέρες" όπως ο Εφραίμ ο Σύρος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Μέγας Αθανάσιος έχουν χρησιμοποιήσει στα κείμενα τους αυτή την φράση ή κάποια παραλλαγή της. Από εκεί και μετά κάποιοι προσπαθούν να τα μπαλώσουν με διάφορες αερολογίες. Ισχύει αυτό raimon ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Εάν είναι ράδιο αρβύλα πες το μου. Εάν όχι όμως, πρέπει να απολογηθείς για το ότι μιλάς για διαστρεβλώσεις ενώ εσύ διαστρεβλώνεις την αλήθεια.

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Πίστευε και μη ερεύνα (τα ψεύδη της ΟΟΔΕ)
Unread postPosted: 08 Oct 2010, 16:46 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 10 Jun 2010, 18:58
Posts: 1054
Location: LeGEnDLanD
Has thanked: 104 time
Have thanks: 72 time
Nαι το λενε αλλα σε ποιους το λενε και για ποιο λογο το λενε? Σε ολους εκεινους οι οποιοι προσπαθουν να καταλαβουν την ουσια του Θεου, τους λενε δηλαδη μην γυρευεται να κανετε το αδυνατο. Ακομα και ενας Αγιος της εκκλησιας που προσπαθουσε να καταλαβει του παρουσιαστηκε ενα θαυμα με το οποιο φαινονταν η πληρης αδυναμια του να καταλαβει κατι τετοιο. "Ειναι δυσκολοτερο απο το να βαλεις ολη την θαλασσα σε ενα κουβαδακι" Δεν λεει γενικα και αοριστα να μην ερευνατε τιποτα.
Quote:
[i]«Και απεκρίθη Θωμάς και είπεν αυτώ• ο Κύριός μου και ο Θεός μου. Λέγει αυτώ ο Ιησούς• ότι εώρακας με και πεπίστευκας• μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες» (Ιω. 20, 19-29).[i]


Ο ίδιος ο Ιησούς λοιπόν υποτιμά την έρευνα του Θωμά, τουλάχιστον μπροστά σε όσους πιστέψουν χωρίς να γνωρίσουν.


Ναι αλλα του λεει να βαλει τα χερια του στης πληγες του. Δηλαδη παρακινει την ερευνα. Το μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες δεν απευφυνεται σε αυτους αλλα στους μεταγενεστερους τους που δεν εχουν δει το Χριστο αφου αυτοι ετσι και αλλιως τον εχουν δει αναστημενο.

_________________
"Have you ever spoken a word of truth since you were born?"
L, Death Note


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 56 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred