Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 65 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 28 Sep 2010, 02:44 
Power Poster
Power Poster

Joined: 25 Nov 2009, 01:01
Posts: 148
Location: larisa
Has thanked: 5 time
Have thanks: 1 time
Πολλοί άνθρωποι είναι παραπληροφορημένοι από την προπαγάνδα που υπάρχει κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβα, πολλοί βγάζουν βιάστηκα συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουν στην πραγματικότητα τους Μάρτυρες του Ιεχωβα, πολλοί είναι προκατειλημμένοι γιατί ακούν τα ψέματα που διαδίδουν πολλοί και όχι την αλήθεια από τους ίδιους, μάλιστα έχουν τρομοκρατήσει τους ανθρώπους και πολλοί φοβούνται και να τους μιλήσουν γιατί μπορεί η αλήθεια να τους επηρεάσει, όμως η αλήθεια ποτέ δεν φοβήθηκε το ψέμα, το ψέμα φοβάται την αλήθεια.

Οι πεποιθήσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβα δεν είναι μυστικές γιατί τα έντυπα τους κυκλοφορούν ευρέως σε εκατοντάδες γλώσσες σε όλο τον κόσμο. Είναι Χριστιανοί γιατί βασίζουν τις διδασκαλίες τους στην Αγια Γραφή, όμως δεν είναι Ορθόδοξοι ούτε Προτεστάντες ούτε Καθολικοί γιατί ορισμένες διδασκαλίες αυτών των θρησκειών είναι αντιγραφικές. Για παράδειγμα, η Αγια Γραφή δεν διδάσκει ότι ο Θεός – η προσωποποίηση της αγάπης – βασανίζει ανθρώπους αιώνια στην κόλαση. Ούτε ότι οι άνθρωποι έχουν αθάνατη ψυχή. (Ιεζεκιήλ 18:4 –4 Δείτε! Όλες οι ψυχές—σε εμένα ανήκουν. Όπως η ψυχή του πατέρα έτσι και η ψυχή του γιου—σε εμένα ανήκουν. Η ψυχή που αμαρτάνει—αυτή θα πεθάνει / Ρωμαίους 6:23 - 23 Διότι ο μισθός που πληρώνει η αμαρτία είναι θάνατος, αλλά το δώρο που δίνει ο Θεός είναι αιώνια ζωή μέσω του Χριστού Ιησού του Κυρίου μας. )

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβα είναι Χριστιανοί γιατί μιμούνται τον Ιησού Χριστό στην καθημερινή τους ζωή. Λόγου χάριν ο Χριστός και οι πρώτοι Χριστιανοί δεν μπλέκονταν στην πολιτική αλλά κήρυτταν την βασιλεία του Θεού. ( Λουκάς 4:43. 43 Αυτός όμως τους είπε: «Και σε άλλες πόλεις πρέπει να διακηρύξω τα καλά νέα της βασιλείας του Θεού, επειδή για αυτό στάλθηκα». Ιωάννης 15:19. 19 Αν ήσασταν μέρος του κόσμου, ο κόσμος θα έτρεφε συμπάθεια για αυτό που είναι δικό του. Επειδή, λοιπόν, δεν είστε μέρος του κόσμου, αλλά εγώ σας έχω εκλέξει και ξεχωρίσει από τον κόσμο, γι’ αυτό σας μισεί ο κόσμος. Ιωάννης 17:14. 14 Τους έχω δώσει το λόγο σου, αλλά ο κόσμος τούς μίσησε, επειδή δεν είναι μέρος του κόσμου, όπως εγώ δεν είμαι μέρος του κόσμου. ) Ακολουθώντας το παράδειγμα εκείνων, οι Μάρτυρες του Ιεχωβα απέχουν από την πολιτική και κηρύττουν στους ανθρώπους, συνήθως σε ατομικό επίπεδο επειδή αγαπούν τον πλησίον τους και πιστεύουν ότι οποίος επικαλεστεί το όνομα του Θεού θα σωθεί, χρησιμοποιώντας λογικά επιχειρήματα και πείστηκες αποδείξεις όπως οι πρώτοι Χριστιανοί. ( Ρωμαίους 10:13-15 . 13 Διότι «όποιος επικαλεστεί το όνομα του Ιεχωβά θα σωθεί». 14 Ωστόσο, πώς θα επικαλεστούν εκείνον στον οποίο δεν έχουν θέσει πίστη; Και πώς θα θέσουν πίστη σε εκείνον για τον οποίο δεν έχουν ακούσει; Και πώς θα ακούσουν αν δεν τους κηρύξει κάποιος; 15 Και πώς θα κηρύξουν αν δεν έχουν αποσταλεί; Όπως είναι γραμμένο: «Πόσο ωραία είναι τα πόδια εκείνων που διακηρύττουν καλά νέα για καλά πράγματα!»
- Πράξεις 19:8 8 Μπαίνοντας στη συναγωγή μιλούσε με τόλμη επί τρεις μήνες, κάνοντας ομιλίες και χρησιμοποιώντας πειστικά επιχειρήματα σχετικά με τη βασιλεία του Θεού

Δεν είναι αίρεση γιατί αίρεση η παρέκκλιση από την ορθή θρησκεία ή μια ομάδα αποσχίζεται από μια θρησκευτική κοινότητα για να δημιουργήσει μια άλλη θρησκεία. Κανόνας για το ποια είναι η ορθή θρησκεία είναι ο Λόγος του Θεού, η Αγια Γραφή. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβα προσκολλούνται αυστηρά στην Αγια Γραφή και δεν έχουν αποσχιστεί από καμία εκκλησία, άρα δεν είναι αίρεση.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 28 Sep 2010, 02:45 
Power Poster
Power Poster

Joined: 25 Nov 2009, 01:01
Posts: 148
Location: larisa
Has thanked: 5 time
Have thanks: 1 time
Τι πιστεύουν στην πραγματικότητα οι Μάρτυρες του Ιεχωβα ?

Αγια Γραφή – Οι Μάρτυρες του Ιεχωβα πιστεύουν ότι «όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη» ( 2’ Τιμόθεο 3:16 «16 Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος, και ωφέλιμος προς διδασκαλία, προς ελέγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης» ) Ο Τζεισον Ντ. Μπιντουν, επίκουρος καθηγητής θρησκειολογίας, έγραψε «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβα οικοδόμησαν το σύστημα των πεποιθήσεων και των ενεργειών τους χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη την Αγια Γραφή, χωρίς να προκαθορίζουν τι πρέπει να βρεθεί σ’ αυτήν». Ευθυγραμμίζουν τις πεποιθήσεις τους με την Αγια Γραφή. Δεν την ερμηνεύουν όπως τους βολεύει. Παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν κυριολεκτική σημασία όλα όσα λέει. Για παράδειγμα, οι εφτά δημιουργικές μέρες είναι συμβολικές – αναφέρονται σε εκτεταμένες χρονικές περιόδους. – ( Γένεση 1:31 «31 και είδε ο Θεός πάντα όσα εποίησε και ιδού ήσαν καλά λίαν και εγεινεν εσπέρα και έγινε πρωί ημέρα έκτη» - 2:4 «4 αυτή είναι η γένεσης του ουρανού και της γης οτε εκτισθησαν αυτά καθ ην ημέρα εποίησε Κύριος ο Θεός γην και ουρανών» )

Ο Δημιουργός– Ο αληθινός Θεός έχει δώσει στον εαυτό του ένα προσωπικό όνομα - Ιεχωβα ( ή Γιαχβε, κατά τη Ρωμαιοκαθολική Βίβλο της Ιερουσαλήμ και μερικούς σύγχρονους λόγιους ) – το οποίο τον ξεχωρίζει από τους ψεύτικους θεούς ( Έξοδος 6:3 «3 και εφανην εις τον Αβραάμ εις τον Ισαάκ και εις τον Ιακώβ με το όνομα Θεός Παντοκράτωρ δεν εγνωρισθην όμως εις αυτούς με το όνομα μου Ιεοβα» - Ψαλμός 83:18 «18 Για να γνωρίσουν οι άνθρωποι ότι εσύ, του οποίου το όνομα είναι Ιεχωβά, Είσαι ο μόνος Ύψιστος όλης της γης.»). Το όνομα «Ιεχωβα» δεν το επινόησαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβα. Η Θρησκευτική και Ηθική Εγκυκλοπαίδεια, ένα σύγγραμμα της Ορθόδοξης θεολογίας, αναγνωρίζει ότι η προφορά «Ιεχωβα» μαρτυρείτε ήδη από το 1270, αν και είναι πολύ προγενέστερη. (Αθ. Μαρτίνος, Τομ. 6.στ. 592 )
Επιπρόσθετα αιώνες πριν από την εποχή μας, το όνομα του Θεού αποδόθηκε «Ιεχωβα» σε αρκετές μη Βιβλικές γλώσσες, περιλαμβανόμενης της αγγλικής και της γερμανικής. Δυστυχώς, μερικοί σύγχρονοι μεταφραστές της Αγίας Γραφής αντικατέστησαν τι θεϊκό όνομα μα τίτλους όπως «Θεός» και «Κύριος», δείχνοντας ασέβεια για τον Συγγραφέα της. Η εβραϊκή μορφή του θεϊκού ονόματος εμφανίζεται περίπου 7000 φορές στο πρότυπο κείμενο των Άγιων Γραφών. Τονίζοντας τη σπουδαιότητα αυτού του ονόματος, ο Ιησούς Χριστός είπε στην υποδειγματική προσευχή : «Αγιασθήτω το Όνομα σου» - Ματθαίος 6:9. ο Θεός δικαίως απαιτεί αποκλειστική αφοσίωση. Ως εκ τούτου, οι Μάρτυρες του Ιεχωβα δεν χρησιμοποιούν εικόνες ή αλλά ομοιώματα στη λατρεία τους. ( 1’Ιωαννη 5:21 «21 Παιδάκια μου, φυλαχτείτε από τα είδωλα»)

Ο Ιησούς Χριστός– Είναι ο Σωτήρας, «ο Γιος του Θεού» και «ο πρωτότοκος όλης της δημιουργίας» ( Ιωάννης 1:34 «34 Και εγώ το είδα, και έδωσα μαρτυρία ότι αυτός είναι ο Γιος του Θεού». Κολοσσαείς 1:15 «15 Αυτός είναι η εικόνα του αόρατου Θεού, ο πρωτότοκος όλης της δημιουργίας,» - Πράξεις 5:31 «31 Αυτόν ο Θεός τον εξύψωσε στα δεξιά του ως Πρώτιστο Παράγοντα και Σωτήρα, για να δώσει μετάνοια στον Ισραήλ και συγχώρηση αμαρτιών.») Εφόσον δημιουργήθηκε, δεν αποτελεί μέρος μιας Τριάδας. Ο ίδιος είπε : «Ο Πατέρας είναι μεγαλύτερος από εμένα» - Ιωάννης 14:28. Προτού έρθει στη γη, ο Ιησούς ζούσε στο ουρανό, και μετά τον θυσιαστικό θάνατο και την ανάσταση του επέστρεψε εκεί. ( Πράξεις 5:31 )


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 28 Sep 2010, 02:55 
Power Poster
Power Poster

Joined: 25 Nov 2009, 01:01
Posts: 148
Location: larisa
Has thanked: 5 time
Have thanks: 1 time
Η βασιλεία του Θεού - Είναι μια πραγματική ουράνια κυβέρνηση με Βασιλιά τον Ιησού Χριστό και 144.000 συγκυβερνήτες οι οποίοι έχουν αγοραστεί από τη γη. ( Αποκάλυψη 5:9,10 «9 Και ψάλλουν έναν νέο ύμνο, λέγοντας: «Άξιος είσαι να πάρεις το ρόλο και να ανοίξεις τις σφραγίδες του, επειδή σφάχτηκες και με το αίμα σου αγόρασες άτομα για τον Θεό από κάθε φυλή και γλώσσα και λαό και έθνος, 10 και τους έκανες να είναι βασιλεία και ιερείς στον Θεό μας, και αυτοί θα κυβερνήσουν τη γη ως βασιλιάδες» - Αποκάλυψη 14:1-5 «14 Και είδα το Αρνί να στέκεται πάνω στο Όρος Σιών, και μαζί του εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες που είχαν το όνομά του και το όνομα του Πατέρα του γραμμένα στα μέτωπά τους. 2 Και άκουσα έναν ήχο από τον ουρανό σαν τον ήχο πολλών νερών και σαν τον ήχο δυνατής βροντής· και ο ήχος που άκουσα ήταν σαν τον ήχο τραγουδιστών που συνοδεύουν το τραγούδι τους με άρπα παίζοντας τις άρπες τους. 3 Και αυτοί ψάλλουν σαν έναν νέο ύμνο μπροστά στο θρόνο και μπροστά στα τέσσερα ζωντανά πλάσματα και στους πρεσβυτέρους· και κανείς δεν μπορούσε να μάθει αυτόν τον ύμνο παρά μόνο οι εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες, οι οποίοι έχουν αγοραστεί από τη γη. 4 Αυτοί είναι που δεν μόλυναν τους εαυτούς τους με γυναίκες· στην πραγματικότητα, είναι παρθένοι. Αυτοί είναι που ακολουθούν το Αρνί όπου και αν πηγαίνει. Αυτοί αγοράστηκαν ανάμεσα από την ανθρωπότητα ως πρώτοι καρποί για τον Θεό και το Αρνί, 5 και δεν βρέθηκε ψεύδος στο στόμα τους· αυτοί είναι χωρίς ψεγάδι..» - Δανιήλ 2:44 « 44 Και στις ημέρες εκείνων των βασιλιάδων, ο Θεός του ουρανού θα εγκαθιδρύσει μια βασιλεία η οποία ποτέ δεν θα καταστραφεί. Και η βασιλεία αυτή δεν θα περάσει σε άλλον λαό. Θα συντρίψει και θα βάλει τέλος σε όλες αυτές τις βασιλείες και η ίδια θα παραμένει στους αιώνες·» - Δανιήλ 7:13,14 «13 »Εξακολούθησα να βλέπω στα οράματα της νύχτας, και ορίστε! με τα σύννεφα των ουρανών ερχόταν κάποιος που ήταν σαν γιος ανθρώπου· και απέκτησε πρόσβαση στον Παλαιό των Ημερών, και τον έφεραν μπροστά σε Εκείνον. 14 Και σε αυτόν δόθηκε εξουσία διακυβέρνησης και αξιοπρέπεια και βασιλεία, ώστε όλοι οι λαοί, οι εθνότητες και οι γλώσσες να υπηρετούν αυτόν. Η εξουσία του για διακυβέρνηση είναι εξουσία που θα διαρκέσει στον αιώνα και δεν θα παρέλθει, και η βασιλεία του είναι βασιλεία που δεν θα καταστραφεί.» ) Αυτοι θα κυβερνήσουν την γη, η οποία θα καθαριστεί και από κάθε ασέβεια και να κατοικείται από πολλά εκατομμύρια θεοφοβούμενος ανθρώπους. ( Παροιμίες 2:20-22 «20 Ο σκοπός είναι να περπατάς στην οδό των αγαθών και να τηρείς τους δρόμους των δικαίων. 21 Διότι οι ευθείς θα κατοικήσουν στη γη και οι άμεμπτοι θα απομείνουν σε αυτήν. 22 Όσο για τους πονηρούς, αυτοί θα εκκοπούν από τη γη· και οι δόλιοι θα ξεριζωθούν από αυτήν.» )

Η γη – Το εδάφιο Εκκλησιαστής 1:4 δηλώνει : «Η γη παραμένει στον αιώνα». Μετά την καταστροφή των ασεβών, η γη θα γίνει παράδεισος και θα κατοικείται αιώνια από δίκαιους ανθρώπους. ( Ψαλμός 37:10,11,29 « 10 Λίγο ακόμη και ο πονηρός δεν θα υπάρχει πια· Και θα παρατηρήσεις τον τόπο του, και εκείνος δεν θα υπάρχει. 11 Οι πράοι όμως θα γίνουν κάτοχοι της γης Και θα βρίσκουν εξαιρετική ευχαρίστηση στην αφθονία της ειρήνης…29 Οι δίκαιοι θα γίνουν κάτοχοι της γης Και θα κατοικούν για πάντα σε αυτήν.» ) Έτσι θα εκπληρωθούν τα λόγια της προσευχής του Ιησού Χριστού : ( Ματθαίος 6:9,10 «9 Πρέπει, λοιπόν, να προσεύχεστε με αυτόν τον τρόπο: »“Πατέρα μας που είσαι στους ουρανούς, ας αγιαστεί το όνομά σου. 10 Ας έρθει η βασιλεία σου. Ας γίνει το θέλημά σου, όπως στον ουρανό, έτσι και πάνω στη γη» )Οι προφητείες της Αγίας γραφής - «Ο Θεός… δεν μπορεί να πει ψέματα» ( Τίτο 1:2) Επομένως ότι προλέγει Εκείνος βγαίνει πάντα αληθινό περιλαμβανομένων και των προφητειών της Άγιας Γραφής σχετικά με το τέλος του παρόντος κόσμου. ( Ησαΐας 55:11 « 11 έτσι θα είναι και ο λόγος μου ο οποίος βγαίνει από το στόμα μου. Δεν θα επιστρέψει σε εμένα χωρίς αποτελέσματα, αλλά θα εκτελέσει οπωσδήποτε αυτό που με ευχαριστεί, και θα έχει βέβαιη επιτυχία σε εκείνο για το οποίο τον έχω στείλει.» - Ματθαίος 24:3-14 « το σύνθετο σημείο της παρουσίας του Ιησού Χριστού και της τελικής περιόδου του συστήματος πραγμάτων» ) Ποιοι θα επιζήσουν από την καταστροφή ? ( «17 Και ο κόσμος παρέρχεται καθώς και η επιθυμία του, αλλά αυτός που κάνει το θέλημα του Θεού παραμένει για πάντα.» 1’Ιωανου 2:17)


Last edited by billy jo on 28 Sep 2010, 03:10, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 28 Sep 2010, 03:02 
Power Poster
Power Poster

Joined: 25 Nov 2009, 01:01
Posts: 148
Location: larisa
Has thanked: 5 time
Have thanks: 1 time
Κοσμικές εξουσίες - «Αποδοστε αυτά που είναι του Καίσαρα στον Καίσαρα αλλά αυτά που είναι του Θεού στον Θεό» είπε ο Ιησούς Χριστός ( Μάρκος 12:17) Ως εκ τούτου οι μάρτυρες του Ιεχωβά υπακούν στους νόμους του κράτους όταν αυτοί δεν συγκρούονται με τους νόμους του Θεού. ( Πράξεις 5:29 « 29 Απαντώντας ο Πέτρος και οι άλλοι απόστολοι είπαν: «Πρέπει να υπακούμε στον Θεό ως άρχοντα μάλλον παρά στους ανθρώπους.» - Ρωμαίους 13:1-3 «13 Κάθε ψυχή ας υποτάσσεται στις ανώτερες εξουσίες, γιατί δεν υπάρχει εξουσία παρά μόνο από τον Θεό· οι υπάρχουσες εξουσίες βρίσκονται τοποθετημένες στις σχετικές τους θέσεις από τον Θεό. 2 Συνεπώς, αυτός που εναντιώνεται στην εξουσία έχει ταχθεί εναντίον της διευθέτησης του Θεού· εκείνοι που έχουν ταχθεί εναντίον της θα λάβουν για τον εαυτό τους κρίση. 3 Διότι εκείνοι που κυβερνούν είναι αντικείμενο φόβου, όχι για την καλή πράξη, αλλά για την κακή. Θέλεις, λοιπόν, να μη φοβάσαι την εξουσία; Κάνε το καλό και θα έχεις έπαινο από αυτήν·» )

Κήρυγμα - Ο Ιησούς Χριστός προείπε : «14 Και αυτά τα καλά νέα της βασιλείας θα κηρυχτούν σε όλη την κατοικημένη γη για μαρτυρία σε όλα τα έθνη· και τότε θα έρθει το τέλος.» - Ματθαίος 24:14. Οι μάρτυρες του Ιεχωβά το θεωρούν τιμή να συμμετέχουν σε αυτό το ζωοσωτήριο έργο. Βέβαια το αν οι άνθρωποι θα ακούσουν ή όχι είναι δική τους επιλογή. Η Αγια Γραφή λέει : «17 Και το πνεύμα και η νύφη λένε: «Έλα!» Και όποιος ακούει ας πει: «Έλα!» Και όποιος διψάει ας έρθει· και όποιος θέλει ας πάρει νερό ζωής δωρεάν.» - Αποκάλυψη 22:17.

Βάφτισμα - Oι μαρτυρίες Ιεχωβά βαφτίζουν μόνο εκείνους που κατόπιν ενδελεχούς μελέτης της Αγίας Γραφής θέλουν να υπηρετούν τον Θεό ως Μάρτυρες του. ( Εβραίους 12:1 «12 Έτσι λοιπόν, επειδή έχουμε ένα τόσο μεγάλο σύννεφο μαρτύρων που μας περιβάλλει, ας αποβάλουμε και εμείς κάθε βάρος και την αμαρτία που μας μπλέκει εύκολα και ας τρέχουμε με υπομονή τον αγώνα που έχει τεθεί μπροστά μας,» ) Αυτοί συμβολίζουν την προσωπική τους αφιέρωση τον Θεό με βύθιση στο νερό. ( Ματθαίος 3:13-16 «13 Τότε ο Ιησούς ήρθε από τη Γαλιλαία στον Ιορδάνη προς τον Ιωάννη για να βαφτιστεί από αυτόν. 14 Αλλά αυτός προσπάθησε να τον εμποδίσει, λέγοντας: «Εγώ είμαι που έχω ανάγκη να βαφτιστώ από εσένα, και εσύ έρχεσαι σε εμένα;» 15 Απαντώντας ο Ιησούς τού είπε: «Άφησέ το, τώρα, γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι κατάλληλο να εκτελέσουμε καθετί που είναι δίκαιο». Τότε έπαψε να τον εμποδίζει. 16 Αφού βαφτίστηκε, ο Ιησούς ανέβηκε αμέσως από το νερό· και τότε άνοιξαν οι ουρανοί, και είδε πνεύμα Θεού να κατεβαίνει σαν περιστέρι και να έρχεται πάνω του.» - Ματθαίος 28:19,20 «19 Πηγαίνετε, λοιπόν, και κάντε μαθητές από όλα τα έθνη, βαφτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Γιου και του αγίου πνεύματος, 20 διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα σας έχω παραγγείλει. Και εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες μέχρι την τελική περίοδο του συστήματος πραγμάτων».

Διάκριση κληρικών – λαϊκών «8 Εσείς, όμως, μην αποκληθείτε Ραββί, γιατί ένας είναι ο δάσκαλός σας, ενώ όλοι εσείς είστε αδελφοί» - Ματθαίος 23:8. Οι πρώτοι χριστιανοί περιλαμβανομένων και των Βιβλικών συγγραφέων δεν είχαν τάξη κληρικών. Οι μάρτυρες Ιεχωβά ακολουθούν αυτό το Βιβλικό πρότυπο


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 28 Sep 2010, 19:25 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Quote:
billy jo :

Τι πιστεύουν στην πραγματικότητα οι Μάρτυρες του Ιεχωβα ?

Αγια Γραφή – Οι Μάρτυρες του Ιεχωβα πιστεύουν ότι «όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη
:-) :-)

Quote:
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβα είναι Χριστιανοί γιατί μιμούνται τον Ιησού Χριστό στην καθημερινή τους ζωή

:ho: :ho: :ho:Quote:
Δεν είναι αίρεση γιατί αίρεση η παρέκκλιση από την ορθή θρησκεία ή μια ομάδα αποσχίζεται από μια θρησκευτική κοινότητα για να δημιουργήσει μια άλλη θρησκεία. Κανόνας για το ποια είναι η ορθή θρησκεία είναι ο Λόγος του Θεού, η Αγια Γραφή. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβα προσκολλούνται αυστηρά στην Αγια Γραφή και δεν έχουν αποσχιστεί από καμία εκκλησία,
άρα δεν είναι αίρεση
ImageImageImage

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 28 Sep 2010, 19:51 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Η αίρεση που είναι γνωστή ως Μάρτυρες του Ιεχωβά άρχισε στην Πεννσυλβάνια το 1870, σαν μια Βιβλική συμμελέτη με τον Τσάρλς Τ. Ρώσσελ. Ο Ρώσσελ ονόμασε την ομάδα του η «Βιβλική μελέτη Αυγή της Χιλιετίας». Ο Τσάρλς Τ. Ρώσσελ άρχισε να γράφει μια σειρά βιβλίων που ονόμασε «Η Αυγή της Χιλιετίας», που εκτείνεται σε έξι τόμους πριν το θάνατό του και περιέχει τη σημερινή θεολογία των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Μετά το θάνατο του Ρώσσελ το 1916, ο Ιωσήφ Ράδερφορντ, φίλος και διάδοχος του Ρώσσελ, έγραψε τον έβδομο και τελευταίο τόμο της σειράς «Η Αυγή της Χιλιετίας», «Το Τετελεσμένο Μυστήριο», το 1917. Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά ιδρύθηκε το 1886 και γρήγορα έγινε το όχημα με το οποίο η κίνηση «Αυγή της Χιλιετίας» άρχισε να μοιράζει τη θεωρία της σε άλλους. Η ομάδα ήταν γνωστή ως οι «Ρωσσελιστές» μέχρι το 1931 όταν, εξ αιτίας μιας διάσπασης μέσα στην οργάνωση, μετονομάστηκε σε «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Η ομάδα από την οποία αποσχίστηκε έγινε γνωστή ως οι «Σπουδαστές της Γραφής».

Τι πιστεύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; Λεπτομερής εξέταση της διδασκαλίας τους σε θέματα όπως η Θεότητα του Ιησού, η Σωτηρία, η Τριαδικότητα, το Άγιο Πνεύμα, η Εξιλέωση, κλπ., δείχνουν χωρίς αμφιβολία ότι δεν έχουν την ορθόδοξη Χριστιανική θέση σ` αυτά τα θέματα. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ, το υψηλότερο ον της δημιουργίας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πολλές περικοπές που δηλώνουν καθαρά ότι ο Ιησούς είναι Θεός (Κατά Ιωάννη 1:1,14, 8:58, 10:30). Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι η σωτηρία κερδίζεται από έναν συνδυασμό πίστης, καλών έργων, και υπακοής. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πολλές περικοπές που διακηρύττουν ότι η σωτηρία είναι δια πίστεως (Κατά Ιωάννη 3:16, Εφεσίους 2:8-9, Τίτος 3:5). Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απορρίπτουν την Τριαδικότητα, πιστεύοντας ότι ο Ιησούς είναι δημιούργημα και ότι το Άγιο Πνεύμα είναι βασικά η δύναμη του Θεού. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απορρίπτουν την ιδέα της αντικαταστατικής εξιλέωσης και αντι αυτής πιστεύουν σε μια θεωρία εξαγοράς, ότι ο θάνατος του Ιησού ήταν η εξαγορά για την αμαρτία του Αδάμ.

Πώς δικαιολογούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αυτές τις αντιβιβλικές διδασκαλίες; (1) Ισχυρίζονται ότι η εκκλησία έχει, δια μέσου των αιώνων, διαφθείρει την Αγία Γραφή, και (2) Έχουν ξαναμεταφράσει την Αγία Γραφή σ` αυτό που ονομάζουν τη Μετάφραση του Νέου Κόσμου. Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά μετέτρεψε το κείμενο της Βίβλου για να το κάνει να ταιριάζει στην λανθασμένη διδασκαλία τους – μάλλον παρά να βασίσουν τη διδασκαλία τους σε ότι διδάσκει η Βίβλος. Η Μετάφραση του Νέου Κόσμου έχει διάφορες εκδόσεις, καθώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ανακάλυψαν όλο και περισσότερες περικοπές που έρχονται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες τους.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δείχνουν πραγματικά να είναι μια αίρεση που μόνο χαλαρά βασίζεται στην Αγία Γραφή. Η Σκοπιά βασίζει τα πιστεύω της και τις διδασκαλίες της στην πρωτότυπη και επεκταμένη διδασκαλία του Charles Taze Russell, του Judge Joseph Franklin Rutherford, και των διαδόχων τους. Το Κυβερνών Σώμα της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά είναι το μόνο σώμα στην οργάνωση που ισχυρίζεται ότι έχει εξουσία να ερμηνεύει τις Γραφές. Με άλλα λόγια, ό,τι λέει το

Κυβερνών Σώμα για οποιαδήποτε περικοπή της Βίβλου θεωρείται ως η τελευταία λέξη και αποθαρρύνεται εντόνως οποιαδήποτε σκέψη για ανεξαρτησία. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τη νουθεσία του Παύλου στον Τιμόθεο (και σε μας επίσης) να μελετά να παρουσιάσει τον εαυτό του στο Θεό άξιος της επιδοκιμασίας του, ένας εργάτης που δεν ντρέπεται για το έργο του, αλλά διδάσκει σωστά την αλήθεια του Ευαγγελίου. Αυτή η νουθεσία, που βρίσκεται στην Β` Τιμόθεο 2:15, είναι μια καθαρή οδηγία από τον Θεό σε καθέναν από τα παιδιά Του στο Σώμα του Χριστού να είναι σαν τους Χριστιανούς της Βέροιας και να ψάχνουν τις Γραφές καθημερινά να δουν αν τα πράγματα που τους διδάσκουν συμφωνούν με ό,τι έχει να πει ο Λόγος του Θεού.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θάπρεπε να επιδοκιμάζονται για τις «ευαγγελιστικές τους προσπάθειες». Πιθανώς δεν υπάρχει άλλη θρησκευτική ομάδα που να είναι πιο πιστή από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στο να μεταδίδουν το μήνυμά τους. Δυστυχώς, το μήνυμα είναι γεμάτο από παραποιήσεις, απάτες, και λάθος διδασκαλίες. Είθε ο Θεός να ανοίξει τα μάτια των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην αλήθεια του Ευαγγελίου και την αληθινή διδασκαλία του Λόγου του Θεού.

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 28 Sep 2010, 19:54 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
δείτε να γελασετε!!

:-) :-) :-) :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :| :|

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 28 Sep 2010, 20:13 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 28 Sep 2010, 20:30 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Με τα παρακάτω, επιχειρούμε να δώσουμε μια κατεύθυνση σε όποιον θέλει (συν Θεώ) να βοηθήσει κάποιον "Μάρτυρα" τής Σκοπιάς, να αντιληφθεί την παγίδα στην οποία έχει βρεθεί. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πιστεύουμε πράγματι ότι ΕΜΕΙΣ μπορούμε να βοηθήσουμε οποιονδήποτε. Γιατί "δεν είναι τού θέλοντος, ούτε τού τρέχοντος, αλλά τού ελεούντος Θεού", και "το θέλειν και το ενεργείν" είναι από τον Θεό, κατά την Αγία Γραφή.
Τα παρακάτω έχουν ισχύ, μόνο όταν ο ίδιος ο άνθρωπος έχει τη βούληση να γνωρίσει την αλήθεια, και μόνο τότε ο Θεός θα ευλογήσει και θα τον βοηθήσει να αποτινάξει το "κάλυμα" από τα μάτια του. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε, ότι για να επιχειρήσει ένας Χριστιανός ένα τέτοιο έργο, θα πρέπει να έχει πρώτα την ευλογία τής Εκκλησίας μέσω τού πνευματικού του. Και θα πρέπει συνάμα να είναι πρόθυμος να "σηκώσει" το "βάρος" τού συνανθρώπου του, τον οποίο επιχειρεί να βοηθήσει. Επειδή η προσπάθεια αυτή, αποτελεί πνευματικό πόλεμο, ενάντια στις πνευματικές δυνάμεις που σκοτίζουν τις διάνοιες. Και δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς θυσίες.
Πως πρέπει να αντιμετωπίζετε τους «Μάρτυρες» όταν κτυπούν την πόρτα σας;
Πως αντικρούετε τα γραφικά τους επιχειρήματα;
Πως θα βοηθήσετε τους συγγενείς και φίλους σας «Μάρτυρες»;
Πως θα φθάσετε στη ρίζα του προβλήματος;:happyyyy:

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 29 Sep 2010, 08:12 
Master Member
Master Member
User avatar

Joined: 12 May 2009, 12:56
Posts: 659
Location: B.ELLADA (Χ.Ο.)
Has thanked: 34 time
Have thanks: 54 time
συγνώμη αλλα τα μακρά post δεν είναι του γούστου μου... billy jo είσαι μάρτυρας του ΙΕΧΩΒΑ; (διότι αυτό καταλαβαίνω με τα λίγα απο δω και απο κεί)...

συγνώμη αν σε προσβάλλω και σου πώ ότι δεν διάβασα παρα το 1/10 διότι δεν είχα την υπομονή...

σε παρακαλώ απλά απάντησε μου... είσαι ή δεν είσαι;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την άμεση και περιληπτική απάντηση σου

ps: χωρίς να ψάξω ιδιαίτερα στο google - βρήκα αυτό το μικρό site που απαντά σχεδό σε όλα τα ερωτήματα για μάρτυρες του ΙΕΧΩΒΑ:
link: http://antiairetikes-selides.gr/

_________________
m o u t s k a


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 01:58 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 28 Apr 2008, 12:20
Posts: 1493
Has thanked: 302 time
Have thanks: 167 time
Παιδια το ξαναγραφω για να μην ξεχνιομαστε. Εχω μεγαλωσει με μαρτυρες του Ιεχωβα και καποια στιγμη ψηθηκα με το ολο κονσεπτ, αλλα ειναι χειροτερα απο φυλακη του μυαλου και της σαρκας αμα κολησεις εκει μεσα.
Αν παλι φυγεις η σε διωξουν μεσα στο παραμυθι που εχεις φαει, τραβας τοσες ενοχες, που παρακαλας να μην γενιοσουνα.
Μαθαινεις να τον βλεπεις τον κοσμο με τετοιο τροπο, που η θα νιωθεις ευλογημενος, η θα ντρεπεσε συνεχεια για τις αδυναμιες σου.
Συνεχεια νομιζεις οτι δινεις μαχη με τον σατανα, ενω στην πραγματικοτητα προσπαθεις να γλιτωσεις απ την πληση εγκεφαλου και τις ερμηνιες που αποφασισανε να σου πασαρουνε το Εβραιοαμερικανακια απο τα κεντρικα της σκοπιας.
Κριτικη σκεψη, την ξεχναμε και για ολα οσα δεν μας κολανε, παντα κατι βρισκετε στην μεταφραση του νεου κοσμου για να μας ψησει, απο τους ζηλωτες της οργανωσης.
Οποιος ψηθει ετσι με τον Θεο, θα παρακαλαη να τον παρει ο διαολος :-)
Οποιοςδηποτε δεν εχει φαει χοντρο κολημα και προλαβαινει λιγο, θα χαρω να του εξηγησω εδω μεσα, σε τι πλανη εχει πεσει.

:o :o :o :razz:
vestromas has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 12:10 
Master Poster
Master Poster
User avatar

Joined: 29 Dec 2009, 12:34
Posts: 222
Location: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Has thanked: 6 time
Have thanks: 7 time
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΣΤΡΟΜΑΣ ΕΧΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΧΟΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑΤΟΥΣ ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΒΙΒΛΙΟΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ. :gr: +1

_________________
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.. ΣΩΚΡΑΤΗΣ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 02 Oct 2010, 06:38 
Member
Member

Joined: 01 Sep 2009, 22:16
Posts: 48
Has thanked: 10 time
Have thanks: 17 time
είναι όντως πολύ πορωμένοι σε αυτά που τους φυτεύουν, δεν καταλαβαίνουν τίποτα αλλά είναι και αξιολύπητο το πώς αντιμετωπίζουν τη στάση τους στους συνανθρώπους τους. μια γνωστή μου απο χριστιανή ορθόδοξη επέλεξε να γίνει μάρτυρας του ιαχωβά και όταν μου το είπε σαν να είχε βρεί χρυσά φλουριά στα σκατά της, τη ρώτησα, δεν στεναχωριέσαι παιδάκι μου που βλέπεις τη μάνα σου και τον πατέρα σου, στων οποίων το σπίτι μένεις και τρώς και κοιμάσαι, να κλαίνε γιατί τους είπες κατάμουτρα οτι ο τρόπος που σε μεγάλωσαν και οι θυσίες που έκαναν να σε φέρουν σε αυτό το σημείο, ήταν μια μπούρδα;;; γιατί κάπως έτσι τους το είπε δηλαδή, οτι τόσα χρόνια ζούσε στην παράνοια και βρήκε το μυαλό της. και κάθε τόσο πετάει και απο καμιά τέτοια μπούρδα στο τραπέζι που τρώνε όλοι μαζί απο την γραφή τους και δεν σκέφτεται οτι ακόμα και οταν βάζει μια μπουκιά φαγητό στο στόμα της η μάνα της της το κάνει χολή. το να είσαι αδαής είναι λιγότερο κακό απο το να είσαι αχάριστος.
ευχομαι ο Θεός να τους βοηθήσει να βρούν αυτό που ψάχνουν.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 03 Oct 2010, 16:42 
Καϋμένε billy jo...


Top
  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 04 Oct 2010, 00:12 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time
Για εμένα το πιο τραγικό από όλα είναι το ότι βρισκόμαστε στο 2010 και οι άνθρωποι ακόμα κάθονται και αναλύουν αποσπάσματα από βιβλία που γράφτηκαν χιλιάδες χρόνια πριν, αλλοιώθηκαν ξανά και ξανά μέσα στους αιώνες και ακόμα πιστεύουν πως περιέχουν κάποια θεική αλήθεια. Έχει καμία σημασία σε ποια Χριστιανική αίρεση ανήκουν? Και για τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι, και ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι αίρεση. Τα κείμενα του φυσικά και δεν είναι τα πρωτότυπα, αυτά έχουν χαθεί προ πολλού.

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας
Agnostic has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 04 Oct 2010, 14:58 
Master Poster
Master Poster
User avatar

Joined: 29 Dec 2009, 12:34
Posts: 222
Location: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Has thanked: 6 time
Have thanks: 7 time
ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΟΥ !!! ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!!! ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΓΕΓΟΝΟΤΟΝ ΠΟΡΙΑ ..ΦΙΛΗΚΑ ΠΑΝΤΑ ΔΗ ΜΗΤΗΡ +1

_________________
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.. ΣΩΚΡΑΤΗΣ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 04 Oct 2010, 15:04 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time
Ποια ακριβώς είναι η εικασία, για πες μου τι εννοείς?

Πάντως είναι περίεργο να μιλάς εσύ για σιγουριά, που χαρακτηρίζεις αυτούς που δεν δέχονται ότι υπήρχε υπερτεχνολογία στο παρελθόν ως προβληματικούς στα μάτια ή στο μυαλό.

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 05 Oct 2010, 00:20 
Power Poster
Power Poster

Joined: 25 Nov 2009, 01:01
Posts: 148
Location: larisa
Has thanked: 5 time
Have thanks: 1 time
raimon wrote:
Η αίρεση που είναι γνωστή ως Μάρτυρες του Ιεχωβά άρχισε στην Πεννσυλβάνια το 1870, σαν μια Βιβλική συμμελέτη με τον Τσάρλς Τ. Ρώσσελ. Ο Ρώσσελ ονόμασε την ομάδα του η «Βιβλική μελέτη Αυγή της Χιλιετίας». Ο Τσάρλς Τ. Ρώσσελ άρχισε να γράφει μια σειρά βιβλίων που ονόμασε «Η Αυγή της Χιλιετίας», που εκτείνεται σε έξι τόμους πριν το θάνατό του και περιέχει τη σημερινή θεολογία των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Μετά το θάνατο του Ρώσσελ το 1916, ο Ιωσήφ Ράδερφορντ, φίλος και διάδοχος του Ρώσσελ, έγραψε τον έβδομο και τελευταίο τόμο της σειράς «Η Αυγή της Χιλιετίας», «Το Τετελεσμένο Μυστήριο», το 1917. Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά ιδρύθηκε το 1886 και γρήγορα έγινε το όχημα με το οποίο η κίνηση «Αυγή της Χιλιετίας» άρχισε να μοιράζει τη θεωρία της σε άλλους. Η ομάδα ήταν γνωστή ως οι «Ρωσσελιστές» μέχρι το 1931 όταν, εξ αιτίας μιας διάσπασης μέσα στην οργάνωση, μετονομάστηκε σε «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Η ομάδα από την οποία αποσχίστηκε έγινε γνωστή ως οι «Σπουδαστές της Γραφής».

Τι πιστεύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά; Λεπτομερής εξέταση της διδασκαλίας τους σε θέματα όπως η Θεότητα του Ιησού, η Σωτηρία, η Τριαδικότητα, το Άγιο Πνεύμα, η Εξιλέωση, κλπ., δείχνουν χωρίς αμφιβολία ότι δεν έχουν την ορθόδοξη Χριστιανική θέση σ` αυτά τα θέματα. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ο αρχάγγελος Μιχαήλ, το υψηλότερο ον της δημιουργίας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πολλές περικοπές που δηλώνουν καθαρά ότι ο Ιησούς είναι Θεός (Κατά Ιωάννη 1:1,14, 8:58, 10:30). Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι η σωτηρία κερδίζεται από έναν συνδυασμό πίστης, καλών έργων, και υπακοής. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πολλές περικοπές που διακηρύττουν ότι η σωτηρία είναι δια πίστεως (Κατά Ιωάννη 3:16, Εφεσίους 2:8-9, Τίτος 3:5). Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απορρίπτουν την Τριαδικότητα, πιστεύοντας ότι ο Ιησούς είναι δημιούργημα και ότι το Άγιο Πνεύμα είναι βασικά η δύναμη του Θεού. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά απορρίπτουν την ιδέα της αντικαταστατικής εξιλέωσης και αντι αυτής πιστεύουν σε μια θεωρία εξαγοράς, ότι ο θάνατος του Ιησού ήταν η εξαγορά για την αμαρτία του Αδάμ.

Πώς δικαιολογούν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αυτές τις αντιβιβλικές διδασκαλίες; (1) Ισχυρίζονται ότι η εκκλησία έχει, δια μέσου των αιώνων, διαφθείρει την Αγία Γραφή, και (2) Έχουν ξαναμεταφράσει την Αγία Γραφή σ` αυτό που ονομάζουν τη Μετάφραση του Νέου Κόσμου. Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά μετέτρεψε το κείμενο της Βίβλου για να το κάνει να ταιριάζει στην λανθασμένη διδασκαλία τους – μάλλον παρά να βασίσουν τη διδασκαλία τους σε ότι διδάσκει η Βίβλος. Η Μετάφραση του Νέου Κόσμου έχει διάφορες εκδόσεις, καθώς οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ανακάλυψαν όλο και περισσότερες περικοπές που έρχονται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες τους.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δείχνουν πραγματικά να είναι μια αίρεση που μόνο χαλαρά βασίζεται στην Αγία Γραφή. Η Σκοπιά βασίζει τα πιστεύω της και τις διδασκαλίες της στην πρωτότυπη και επεκταμένη διδασκαλία του Charles Taze Russell, του Judge Joseph Franklin Rutherford, και των διαδόχων τους. Το Κυβερνών Σώμα της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρίας Σκοπιά είναι το μόνο σώμα στην οργάνωση που ισχυρίζεται ότι έχει εξουσία να ερμηνεύει τις Γραφές. Με άλλα λόγια, ό,τι λέει το

Κυβερνών Σώμα για οποιαδήποτε περικοπή της Βίβλου θεωρείται ως η τελευταία λέξη και αποθαρρύνεται εντόνως οποιαδήποτε σκέψη για ανεξαρτησία. Αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τη νουθεσία του Παύλου στον Τιμόθεο (και σε μας επίσης) να μελετά να παρουσιάσει τον εαυτό του στο Θεό άξιος της επιδοκιμασίας του, ένας εργάτης που δεν ντρέπεται για το έργο του, αλλά διδάσκει σωστά την αλήθεια του Ευαγγελίου. Αυτή η νουθεσία, που βρίσκεται στην Β` Τιμόθεο 2:15, είναι μια καθαρή οδηγία από τον Θεό σε καθέναν από τα παιδιά Του στο Σώμα του Χριστού να είναι σαν τους Χριστιανούς της Βέροιας και να ψάχνουν τις Γραφές καθημερινά να δουν αν τα πράγματα που τους διδάσκουν συμφωνούν με ό,τι έχει να πει ο Λόγος του Θεού.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θάπρεπε να επιδοκιμάζονται για τις «ευαγγελιστικές τους προσπάθειες». Πιθανώς δεν υπάρχει άλλη θρησκευτική ομάδα που να είναι πιο πιστή από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στο να μεταδίδουν το μήνυμά τους. Δυστυχώς, το μήνυμα είναι γεμάτο από παραποιήσεις, απάτες, και λάθος διδασκαλίες. Είθε ο Θεός να ανοίξει τα μάτια των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην αλήθεια του Ευαγγελίου και την αληθινή διδασκαλία του Λόγου του Θεού.

Πολύ Χριστιανικός ο τρόπος που εκφράζεσαι, ρε συ raimon. Δεν πειράζει, άλλωστε οι ακόλουθοι του Χριστού θα αντιμετωπίσουν διωγμό.
Ιωάννης 15:19
19 ΕΑΝ ΗΣΘΕ ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΘΕΛΕΝ ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΙΔΙΚΟΝ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛ ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΑ ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΣΑΣ ΜΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ 1’Πετρου 4:14
14 ΕΑΝ ΟΝΕΙΔΙΖΗΣΘΕ ΔΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣΘΕ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΕΦ ΥΜΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕ ΥΜΑΣ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ

Δεν είσαι καλά πληροφορημένος και αυτή η παραπληροφόρηση περνάει στον κόσμο και πολλά από αυτά που διαδίδονται είναι λάθος για τους μάρτυρες του Ιεχωβα. Κατά αρχήν ποτέ δεν ονομαστήκαμε «Ρωσσελιστες» γιατί δεν πιστεύουμε στον Ρωσσελ αλλά στον ένα και μοναδικό Ιεχωβα Θεό. Ποτέ δεν ακολουθήσαμε φιλοσοφίες ανθρώπων και αρχικά ονομαζόμασταν Σπουδαστές της Γραφής.

Όπως είναι το Κυβερνών Σώμα δεν είναι και το Πατριαρχείο, η Αρχιεπισκοπή ή τέλος πάντων πως λέγεται η ιεραρχία των Ορθόδοξων? Αυτοί οι λεγόμενοι πνευματικοί «πατέρες» δεν αποφασίζουν για τις δοξασίες, για το ποιος θα ονομαστεί άγιος? Αυτά είναι σύμφωνα με την Αγια Γραφή?

Αποκάλυψη 22:18,19
18 ΔΙΟΤΙ ΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΥΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΕΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΣ ΤΑΥΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΑΣ ΠΛΗΓΑΣ ΤΑΣ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑΣ ΕΝ ΤΩ ΒΙΒΛΙΩ ΤΟΥΤΩ
19 ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΑΥΤΗΣ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΩ ΒΙΒΛΙΩ ΤΟΥΤΩ

Μάρκος 7:13
13 ΑΚΥΡΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΠΑΡΕΔΩΚΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΝΕΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΟΙΑΥΤΑ ΠΟΛΛΑ

1’Κορινθιους 4:6
6 ΤΑΥΤΑ ΔΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΩΣ ΕΙΣ ΕΜΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩ ΔΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΗΤΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΗΜΩΝ ΝΑ ΜΗ ΦΡΟΝΗΤΕ ΥΠΕΡ Ο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΠΑΙΡΗΣΘΕ ΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

Για την τριάδα, γιατί πουθενά μέσα στην Αγια Γραφή δεν αναφέρεται η λέξη «ομοούσιος», γιατί συνεχώς να λέει ο Ιησούς Χριστός «ο πατέρας είναι μεγαλύτερος μου, για αυτό στάλθηκα, να κάνω το θέλημα του Πατέρα μου, Θεός μου και Θεός σας. Πατέρας μου και Πατέρας σας» και να μην λέει ούτε μια φορά ότι είμαι ο ίδιος ο Θεός ? ( Ιωάννης 14:28, Ιωάννης 7:28,29- 8:28, Ιωάννης 20:17 )

Για τον θεότητα του Ιησού Χριστού, πιστεύουμε ότι είναι θεός αλλά όχι ο Θεός.
Και ένας απλός συλλογισμός γιατί να δοξάζεται ο Θεός με Δοξασίες που έχουν τις ρίζες τους σε ειδωλολατρικά ήθη και έθιμα, ενώ είναι ξεκάθαρες οι αρχές Του ότι απεχθάνεται την ειδωλολατρία


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 05 Oct 2010, 00:26 
Power Poster
Power Poster

Joined: 25 Nov 2009, 01:01
Posts: 148
Location: larisa
Has thanked: 5 time
Have thanks: 1 time
CyberDreamer wrote:
συγνώμη αλλα τα μακρά post δεν είναι του γούστου μου... billy jo είσαι μάρτυρας του ΙΕΧΩΒΑ; (διότι αυτό καταλαβαίνω με τα λίγα απο δω και απο κεί)...

συγνώμη αν σε προσβάλλω και σου πώ ότι δεν διάβασα παρα το 1/10 διότι δεν είχα την υπομονή...

σε παρακαλώ απλά απάντησε μου... είσαι ή δεν είσαι;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την άμεση και περιληπτική απάντηση σου

ps: χωρίς να ψάξω ιδιαίτερα στο google - βρήκα αυτό το μικρό site που απαντά σχεδό σε όλα τα ερωτήματα για μάρτυρες του ΙΕΧΩΒΑ:
link: http://antiairetikes-selides.gr/

Ναι είμαι Χριστιανός Μαρτυράς του Ιεχωβα.

Το ξέρω ότι τα μεγάλα post είναι και κουραστικά, αλλά μερικά πράγματα για να διατυπωθούν θέλουν πολλές γραμμές.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ?
Unread postPosted: 05 Oct 2010, 01:15 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 28 Apr 2008, 12:20
Posts: 1493
Has thanked: 302 time
Have thanks: 167 time
Το θεωρεις χασιμο χρονου Μπιλι Τζο, να μελετησεις βιβλια εκτος της οργανωσης, σε σχεση με την χειραγωγηση του νου, την προπαγανδα την νεα εποχη, κλπ, η πιστευεις πως ο διαολος στην εχει φυλαγμενη για να σε πλανεψει αμα ξεφυγεις απ το προγραμα που σου επιβαλανε και νομιζεις οτι το επελεξες;
Εμενα με αποφευγεις αδερφε γιατι ξερεις πως γνωριζω τα εδαφια που παιζετε η μπαλα και δεν θα την βγαλεις καθαρη γιατι κανω παρεα με τον διαολο συμφωνα με την πληση εγκεφαλου που εχεις φαει ετσι; :-)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 65 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred