Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 45 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 15 Oct 2010, 19:23 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
Πολλές φορές σκέφτομαι πια είναι η αξία της μεταμέλειας για τα κατ' εξακολούθηση αμαρτήματα.
Δεν μπορώ να φανταστώ ποια ειλικρίνεια μπορεί να εμπεριέχει η μετάνοια και η επίκληση της φιλευσπλαχνίας και της συγχώρεσης του θεού για μιά πράξη, που γνωρίζουμε πριν ακόμη την εξομολογηθούμε, ότι θα την επαναλάβουμε.

Μήπως παίζουμε με την αγάπη του θεού?
Μήπως παίζουμε με την χάρη του αγίου πνεύματος?
Μήπως ερμηνεύοντας την φιλευσπλαχνία του θεού λάθος, ελπίζουμε στη συγχώρεση, και έχουμε έτσι ήσυχη την συνείδησή μας?

Τελικά τελικά, μήπως η εξομολόγηση είναι το άλλοθι που μας επιτρέπει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια αμαρτήματα, κυκλικά, χωρίς να βελτιώνει στο ελάχιστο τον χαρακτήρα μας?

Χωρίς έμπρακτη, ουσιαστική και ειλικρινή μεταμέλεια, ποιον ξεγελάσαμε?
Το θεό?
Αποκυλίεται.

Πως εξηγούνται αυτά?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 15 Oct 2010, 20:02 
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 17:22
Posts: 126
Has thanked: 1 time
Have thanks: 10 time
Τα επαναλαμβανόμενα αμαρτήματα είναι πάθη γι αυτό πρέπει να τα εξομολογούμεθα συνεχώς με στόχο τη μείωση τους και τελικά την διακοπή τους,και αυτό μπορεί να πάρει πολλά χρόνια...Τα σωματικά πάθη είναι και τα πιο δύσκολα για να τα διακώψουμε,αλλά όλοι οι άγιοι παροτρύνουν 777κις αν πέσουμε άλλες τόσες φορές πρέπει να εξομολογηθούμε και να σηκωθούμε.Αν κάθε φορά που εξομολογούμεθα κόβαμε και την αμαρτία δεν θα υπήρχε λόγος να εξομολογηθούμε πάλι.Λόγω όμως των συνεχών πειρασμών η συχνή εξομολόγηση είναι αναγκαία.Δεν νομίζω ότι κοροιδεύουμε το θεό,απλά προσπαθούμε να βαλτιωθούμε γιατί κανεις δεν είναι τέλειος και αναμάρτητος εκτός από τον Χριστό.Όσο πιο συχνή είναι η εξομολόγηση και η μεταλαβή τόσο συντομότερα κόβονται ή μειώνονται αισθητά τα πάθη.Την μεταλαβή εξ άλλου την καθιέρωσε ο Χριστός την Μ.Τετάρτη στον Μυστικό Δείπνο.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 15 Oct 2010, 20:09 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 06 May 2009, 17:12
Posts: 1228
Has thanked: 91 time
Have thanks: 95 time
το θέμα που αναφέρεις είναι πολύ καλό.

το σκεπτικό "παίζω με την αγάπη του Θεού, παίζω με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος κλπ" υποδηλώνει άνθρωπο που βλέπει σχετικά επιφανειακά αυτά τα θέματα. κατά την ταπεινότατη γνώμη μου βέβαια... γι'αυτό και δεν το δέχομαι.

όλοι έχουμε αρνητικές συνήθειες που ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να κόψουμε. κάποιες τις προσπαθούμε, κάποιες άλλες όχι.

η εξομολόγηση φυσικά και δεν είναι άλλοθι για να συνεχίσουμε να τις κάνουμε, ίσως σ'αυτή την περίπτωση η εξομολόγηση να λειτουργεί σαν "αυτοκριτικό-αυτογνωσιακό μέσο". δηλαδή, γνωρίζω ότι θα το ξανακάνω γιατί η φύση μου είναι αδύναμη και δεν μπορώ ν'αντισταθώ, αλλά το έχω στο νου μου, ώστε οι επόμενες φορές να είναι λιγότερες ή το "αμάρτημα" να είναι πιο ήπιο (αν μπορούμε να το πούμε "ήπιο").

νομίζω ότι μερικές φορές και μόνο η θύμηση ότι αυτό που μόλις κάναμε είναι ατόπημα, είναι μια κάποια πνευματική πρόοδος.

δυστυχώς δεν θα γίνουμε ποτέ τέλειοι και συνεχώς θα κάνουμε λάθη, όμως η αποδοχή του εαυτού μας όπως είναι, σε συνδυασμό με την προσπάθεια για βελτίωση όσο μικρή κι αν είναι, κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντική.

το κάθε τι, από μια σκέψη μας ή μια πράξη μας μπορεί να μας βοηθήσει να ανέβουμε ένα πνευματικό σκαλάκι. για παράδειγμα, όταν έχουμε εξομολογηθεί κάτι και μετά ξαναπέφτουμε σ'αυτό το ατόπημα, αυτό μπορεί να μας στενοχωρήσει και να μας ταπεινώσει. και η ταπείνωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση στον πνευματικό αγώνα. άρα το δις εξαμαρτείν δεν πήγε εντελώς χαμένο.

η μεταμέλεια είναι μια βαθιά προσωπική ψυχική εμπειρία την οποία ίσως καταφέρουμε να αναγνωρίσουμε ίσως όχι, αλλά με τη βοήθεια πνευματικού οδηγού μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα.

my 2 cents που λένε και οι άγγλοι

_________________
«Αγάπη, η χαραμάδα της αιωνιότητας»

Ερνέστο Καρντενάλ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 15 Oct 2010, 20:46 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Πρώτα πρώτα θα σου πω οτι ο Θεός ου μυκτηρίζεται.
Δεν ειναι δηλαδή σωστο να λεμε δεν πειραζει ας αμαρτανω θα κανω οτι μου αρεσει και μετα θα εξομολογουμε και ετσι με αυτον τον τροπο και την ζωη μου θα κανω, και στον παραδεισο θα παω, οχι μετανοια θα πει μετανοω για οτι εκανα στην ζωή μου, αλλαζω ζωη, αλλαζω νου, και δεν επαναλαμβανω οτι εκανα πριν, τώρα η επαναληψη ενος αμαρτηματος ειναι ανθρωπινο και να ξαναπέσει ο ανθρωπος, αλλα μετα με συντριβη καρδιας και με δακρυα να επανελθει στον πνευματικο και να το εξομολογηθει. Οχι όμως να το κανει ηθελημένα και μετα να πει δεν πειραζει θα τα κανω και μετα θα ριχνω και μια εξομολογησει και ολα ενταξει, οχι ο Θεός δεν κοροϊδεύετε.
Αυτος που κανει αυτο αμφιβάλλω αν θα τυχει ελεους Του Θεού και να του δοθει η ευκαιρια και ο χρονος και να κανει αυτην την τελευταια εξομολογηση.
Αυτος που κανει αυτο δεν εχει πραγματικη μετανοια και κοροϊδεύει Τον Θεό, αλλα ο Θεός ου μυκτηρίζεται.

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 15 Oct 2010, 21:36 
Πάντα συγχωρούνται όλες οι αμαρτίες, ακόμα και οι επαναλαμβανόμενες αλλά σ' αυτή την περίπτωση η αμαρτία που δεν εξομολογείται και θα τον "κάψει" είναι το οτι την εξομολογείται με πνευματική ιδιοτέλεια.


Top
  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 15 Oct 2010, 21:57 
Power Poster
Power Poster

Joined: 25 Sep 2009, 09:16
Posts: 122
Has thanked: 2 time
Have thanks: 3 time
Όταν ανακαλύφθηκε, οι ιερείς ήταν από τους λίγους που είχαν την γνώση να βοηθήσουν κάποιον να ξεπεράσει την αδυναμία του. Οι Έλληνες πήγαιναν για να καθαριστούν στους ναούς όπου ακολουθούσαν κάποια τελετουργικά που λογικά βοήθαγαν.

Με το καιρό αυτό ξεπεράστηκε, εκφυλίστηκε και σήμερα σου λέει κάποιος πες 10 πατερ ημων και είσαι οκ τεκνον μου. Επίσης αν πραγματικά θες βοήθεια και όχι άλλοθι ύπαρχουν διαφόρων είδων ειδικοί για πάσα νόσω....

Ακόμα και σε αυτό το φόρουμ κάποιος ζήτησε βοήθεια πριν ένα χρόνο και τώρα τελευταία έγινε ξανά της μόδας το τοπικ.

Τελικά εξαρτάται από το ποιος είσαι και τι ψάχνεις.....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 15 Oct 2010, 23:34 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
@ Zenjt

“Αν κάθε φορά που εξομολογούμεθα κόβαμε και την αμαρτία δεν θα υπήρχε λόγος να εξομολογηθούμε πάλι.Λόγω όμως των συνεχών πειρασμών η συχνή εξομολόγηση είναι αναγκαία.”


Φίλε Zenjt αν κατάλαβα καλά εννοείς πως δεν θα πρέπει (δεν θα ήταν δηλαδή σωστό) «με την εξομολόγηση κόβαμε και την αμαρτία» γιατί έτσι «δεν θα υπήρχε λόγος να εξομολογηθούμε πάλι»
Στοχευόμενη παρατήρηση. Θα πρέπει λοιπόν να δημιουργούμε λόγους για να έχουμε ανάγκη συνεχών εξομολογήσεων.
Δουλεία να βρισκόμαστε δηλαδή
Ναι είναι μια άποψη. Δεν συμφωνώ, αλλά είναι μια άποψη.
Μήπως είσαι παπάς?

@ προβατίνα

«το σκεπτικό "παίζω με την αγάπη του Θεού, παίζω με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος κλπ" υποδηλώνει άνθρωπο που βλέπει σχετικά επιφανειακά αυτά τα θέματα. κατά την ταπεινότατη γνώμη μου βέβαια... γι'αυτό και δεν το δέχομαι.»
Ερώτηση.

Έχεις εξετάσει το ενδεχόμενο, εσύ να εξέτασες επιφανειακά το θέμα, και από αυτό το επίπεδο – την επιφάνια – να μην έχεις αίσθηση του βάθους που μπορεί να έχει?

«Η εξομολόγηση, μπορεί, να λειτουργεί σαν "αυτοκριτικό-αυτογνωσιακό μέσο". δηλαδή, γνωρίζω ότι θα το ξανακάνω γιατί η φύση μου είναι αδύναμη και δεν μπορώ ν'αντισταθώ, αλλά το έχω στο νου μου, ώστε οι επόμενες φορές να είναι λιγότερες ή το "αμάρτημα" να είναι πιο ήπιο (αν μπορούμε να το πούμε "ήπιο")»

Στην καθημερινή πρακτική, έχεις τέτοια παραδείγματα βελτίωσης του χαρακτήρα?
Μήπως είναι ευσεβείς πόθοι?

Εγώ προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει καμία βελτίωση στο χαρακτήρα ‘πομένων’ της εκκλησίας, αυτών ειδικά που συχνά πυκνά, προβάλετε η μισαλλοδοξία, η έπαρση, και η ιδιοτέλεια της επίδειξης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Παράδειγμα ο Θεσσαλονίκης, ο Πειραιώς κ.λ.π.

Μη μου πεις μην κρίνεις την εκκλησία από τους δεσποτάδες.
Μα δεν κρίνουμε σε αυτό το τόπικ την εκκλησία, αλλά τους πιστούς της.

@ raimon
Φίλε raimon δεν το περίμενα.
Συμφωνούμε 100%

«Αυτός που κανει αυτος, αμφιβάλλω αν θα τυχει ελεους Του Θεού και να του δοθει η ευκαιρια και ο χρονος και να κανει αυτην την τελευταια εξομολογηση»

Αυτό είναι και η άποψή μου.
Αυτό είναι κατά την γνώμη μου «βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος», προσπαθώντας να αποσπάσεις με αυτό τον τρόπο την θεία χάρη , και όχι με έμπρακτη και ουσιαστική μεταμέλεια.
Αυτό που με δυσκολεύει λίγο είναι το «αλλά ο Θεός ου μυκτηρίζεται»
Είναι θεολογικός όρος?
Μπορείς να με βοηθήσεις να τον καταλάβω?


@ κανένας

Η «περίπτωση της αμαρτίας που δεν εξομολογείται και θα τον "κάψει" είναι το ότι την εξομολογείται με πνευματική ιδιοτέλεια.»


Φίλε κανένας με το ‘πνευματική ιδιοτέλεια’ φαντάζομε εννοείς την εξομολόγηση και εκμαίευση συγχώρεσης για αμάρτημα που γνωρίζεις, ότι με ελαφρά καρδία θα το επαναλάβεις αμέσως ξανά την εξομολόγηση..

Παράδειγμα ο φθόνος για τον ΄κακό γείτονα’ σου, που μόλις ξομολογήθηκες θα συνεχίσει να υπάρχει αμέσως μετά κ.λ.π.

@ giosugar
“Ακόμα και σε αυτό το φόρουμ κάποιος ζήτησε βοήθεια πριν ένα χρόνο και τώρα τελευταία έγινε ξανά της μόδας το τοπικ.”


Φίλε giosugar ειλικρινά αυτή η τελευταία περίπτωση είναι που με προβλημάτισε και έγινε έναυσμα για αυτή εδώ τη συζήτηση.
Η σκέψη « ρε μήπως μας δουλεύει» ? μου πέρασε από το μυαλό.
Η σοβαρότητα όμως της περίπτωσης – έστω και 1% να είναι αληθινή - δεν μου επιτρέπει να το προσπεράσω.

Καλη νύχτα σε όλους


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 16 Oct 2010, 00:25 
@oflines
Quote:
Φίλε κανένας με το ‘πνευματική ιδιοτέλεια’ φαντάζομε εννοείς την εξομολόγηση και εκμαίευση συγχώρεσης για αμάρτημα που γνωρίζεις, ότι με ελαφρά καρδία θα το επαναλάβεις αμέσως ξανά την εξομολόγηση..

Παράδειγμα ο φθόνος για τον ΄κακό γείτονα’ σου, που μόλις ξομολογήθηκες θα συνεχίσει να υπάρχει αμέσως μετά κ.λ.π.


Φίλε oflines αυτό ακριβώς εννοώ, να πηγαίνεις εκ του πονηρού να "ξεφορτώσεις" τα πνευματικά σου λύματα μα σκοπό να ξαναγεμίσεις το "Μήτσος ο Αχόρταγος - Εκκενώσεις / Αποφράξεις" στο φούλ, πάλι!
Ευχαριστούμε που ήρθες και μας έβαλες όλους στη θέση μας και μας επέδειξες το σωστό δρόμο.


Top
  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 16 Oct 2010, 10:23 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Quote:
Φίλε raimon δεν το περίμενα.
Συμφωνούμε 100%

«Αυτός που κανει αυτος, αμφιβάλλω αν θα τυχει ελεους Του Θεού και να του δοθει η ευκαιρια και ο χρονος και να κανει αυτην την τελευταια εξομολογηση»

Αυτό είναι και η άποψή μου.
Αυτό είναι κατά την γνώμη μου «βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος», προσπαθώντας να αποσπάσεις με αυτό τον τρόπο την θεία χάρη , και όχι με έμπρακτη και ουσιαστική μεταμέλεια.Αυτό που με δυσκολεύει λίγο είναι το «αλλά ο Θεός ου μυκτηρίζεται»
Είναι θεολογικός όρος?

Μπορείς να με βοηθήσεις να τον καταλάβω?‘Μὴ πλανᾶσθε θεὸς οὐ µυκτηρίζεται

γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος,

τοῦτο καὶ θερίσει·’

Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες

που κορόϊδεψαν (µυκτήρισαν) τον Κύριο :

John Lennon (Τραγουδιστής):

Λίγα χρόνια πριν, στη συνέντευξη που έδωσε σε ένα Αµερικανικό Περιοδικό, είπε:

‘Ο Χριστιανισµός θα τελειώσει, θα εξαφανιστεί.

Είναι πέραν αµφισßήτησης

και γιαυτό είµαι ßέßαιος.

Ο Ιησούς ήταν εντάξει, αλλά τα θέµατα του ήταν τόσο απλά, σήµερα εµείς είµαστε διασηµότεροι απ’ Αυτόν.’ (1966).

Ο Lennon, αφότου είπε ότι οι Beatles ήταν διασηµότεροι από τον Ιησού Χριστό, πυροßολήθηκε 6 φορές.

Tancredo Neves (Πρόεδρος της Βραζιλίας):

Στην προεκλογική του εκστρατεία, είπε ότι εάν µάζευε 500.000 ψήφους από το κόµµα του, ούτε ο Θεός ο ίδιος δε θα τον καθαιρούσε από την προεδρία του.

Σίγουρα πήρε τους ψήφους του, αλλά αρρώστησε µια µέρα πριν γίνει Πρόεδρος και πέθανε.

Cazuza (Ετεροφυλόφιλος Βραζιλιάνος συνθέτης, τραγουδιστής και ποιητής):

Σε ένα σόου στο Canecio ( Rio de Janeiro),

όταν κάπνιζε το τσιγάρο του, φύσηξε τον καπνό ψηλά στον αέρα και είπε: ‘Θεέ, αυτό είναι για σένα.’

Πέθανε σε ηλικία 32 ετών από ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ µε φρικιαστικό τρόπο.

Ο άνδρας που έφτιαξε τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ

Έπειτα από την κατασκευή του Τιτανικού, ένας δηµοσιογράφος ρώτησε πόσο ασφαλής θα µπορούσε να είναι ο Τιτανικός.

Με ένα ειρωνικό τρόπο είπε:

‘Ούτε ο Θεός ο ίδιος δε µπορεί να τον ßουλιάξει’

Το αποτέλεσµα: Πιστεύω πως ξέρετε όλοι τι απέγινε ο Τιτανικός

Marilyn Monroe (Ηθοποιός)

Ο Billy Graham την επισκέφτηκε σε µια παρουσίαση ενός σόου.

Της είπε ότι το Πνεύµα του Θεού τον έστειλε να της κηρύξει.

Αφού άκουσε λοιπόν αυτά που ο Πάστορας είχε να της πει, του απάντησε:

‘Δε χρειάζοµαι το δικό σου Ιησού.’

Μια ßδοµάδα αργότερα, ßρέθηκε νεκρή στο διαµέρισµα της

Bon Scott (Τραγουδιστής)

Ο πρώην τραγουδιστής των AC/DC. Σε ένα από τα τραγούδια του το 1979 τραγούδησε:

‘Μη µε σταµατάς, θα πάρω την κατηφόρα, τη λεωφόρο της κόλασης.’

Στις 19 Φεßρουαρίου του1980, Ο Bon Scott ßρέθηκε νεκρός, πνίγηκε µε τον ίδιο του τον εµετό.

Campinas (το 2005)

Στην Campinas της Βραζιλίας µια οµάδα από φίλες, µεθυσµένες, πήγαν να πάρουν µια φίλη τους…..

Η µητέρα της κοπέλας συνόδεψε την κόρη της στο αµάξι και ήταν τόσο ανήσυχη µε το γεγονός ότι ήταν µεθυσµένες οι άλλες φίλες της και συµßούλεψε την κόρη της κρατώντας της το χέρι – ήταν ήδη καθισµένη µέσα στο αµάξι:

‘Κόρη µου, πήγαινε µαζί µε το Θεό και ο Θεός θα σε προστατέψει.’
Η απάντηση της ήταν: ‘Μόνο όταν αυτός (ο Θεός) ταξιδέψει στο πορτ-µπαγκαζ, γιατί εδώ µέσα……είναι ήδη γεµάτο.’

Ώρες αργότερα, τα νέα έφτασαν. Έγινε ένα τραγικό δυστήχηµα στο οποίο όλες σκοτώθηκαν.

Το αµάξι έγινε αγνώριστο και δε ξεχώριζες τι µάρκα ήταν, αλλά η έκπληξη ήταν ότι το πορτ-µπαγκαζ είχε παραµείνει άθικτο.

Η τροχαία είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση το πορτ-µπαγκάζ να µείνει άθικτο! προς έκπληξη τους µέσα στο πορτ-µπαγκάζ υπήρχε µια καρτέλα µε αυγά εκ των οποίων κανένα δεν είχε σπάσει.

Christine Hewitt (Δηµοσιογράφος και Παρουσιάστρια)
είπε ότι η Βίßλος (ο Λόγος του Θεού) ήταν το χειρότερο ßιßλίο που γράφτηκε ποτέ.

Τον Ιούνιο του 2006 ßρέθηκε καµένη και δύσκολα αναγνωρίστηκε σε τροχαίο µε τη µηχανή της.

Πολλοί σηµαντικοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει ότι δεν υπάρχει άλλο όνοµα στο οποίο να έχει δοθεί τέτοια εξουσία παρά µόνο το όνοµα ΙΗΣΟΥΣ.

Πολλοί πέθαναν, αλλά µόνο ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε και είναι ακόµη ζωντανός.

‘ΙΗΣΟΥΣ’

Έκανα το µέρος µου, λέει ο Ιησούς

‘Αν ντραπείτε για τα λόγια αυτά,

Θα ντραπώ κι εγώ για σας ενώπιον του Πατέρα µου.

Ένα κορίτσι πήγε στο σπίτι μιας φίλης της και έμεινε περισσότερο από ότι σχεδίαζε. Έτσι θα επέστρεφε στο σπίτι μόνη με τα πόδια. δε φοβόταν γιατί ήταν μια μικρή κοινότητα και έμενα λίγα τετράγωνα παρακάτω.
καθώς περπατούσε στην διάβαση ποδηλάτων η Ντάνη ζήτησε από το Θεό να την κρατήσει ασφαλή από το κακό και τον κίνδυνο
όταν έφτασε στο στενό δρομάκι, που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι της, αποφάσισε να το ακολουθήσει. Όμως, στο μέσο της διαδρομής αντιλήφθηκε έναν άντρα να στέκεται στο τέρμα λες και την περίμενε.
Ανησύχησε και άρχισε να προσεύχεται, ζητώντας προστασία από το Θεό
Αμέσως ένα χαλαρό αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας την τύλιξε και ένιωθε λες και κάποιος περπατούσε μαζί της.
Όταν έφτασε στο τέλος του μικρού δρόμου, πέρασε ακριβώς δίπλα από τον άντρα εκείνον και έφτασε σπίτι ασφαλής.
Την επόμενη μέρα, διάβασε στην εφημερίδα ότι ένα νεαρό κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού στο ίδιο δρομάκι μόλις 20 λεπτά μετά από τη στιγμή που έφυγε.
Συγκλονισμένη από την τραγωδία και το γεγονός ότι μπορούσε να ήταν η ίδια άρχισε να κλαίει
ευχαριστώντας τον Κύριο για την ασφάλεια και για να βοηθήσει αυτή τη νεαρή κοπέλα αποφάσισε να πάει στην αστυνομία.
Ένιωθε πως μπορούσε να αναγνωρίσει τον άντρα αυτόν και έτσι τους είπε την ιστορία
ο αστυνόμος την ρώτησε αν ήταν πρόθυμη να κοιτάξει στον κατάλογο και να δει αν μπορούσε να τον αναγνωρίσει
συμφώνησε και αμέσως προσδιόρισε τον άντρα που είχε δει στο δρομάκι την προηγούμενη νύχτα
όταν ειπώθηκε στον άντρα πως είχε αναγνωριστεί, αμέσως έσκυψε και παραδέχτηκε
ο αστυνόμος ευχαρίστησε την Ντάνη για την γενναιότητά της και την ρώτησε αν μπορούσε να κάνει κάτι γι’αυτήν.

Αυτή ζήτησε να ρωτήσουν τον άντρα ένα πράγμα: Η Ντάνη ήτανε περίεργη γιατί δεν είχε επιτεθεί στην ίδια
όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός αυτός απάντησε “Επειδή δεν ήταν μόνη.. είχε δύο ψηλούς άντρες που περπατούσαν πλάι της”.
Απίστευτο, αν πιστεύετε ή όχι, δεν είστε μόνοι. οι άνθρωποι βοηθούνται από το Θεό
Υ.Γ: Ο Θεός είναι πάντα στην καρδιά σου και σε αγαπάει χωρίς να υπολογίζει
“Αν με αρνηθείς στους φίλους σου, θα σε αρνηθώ στον Πατέρα μου

Κύριε, σ’ αγαπώ και σε χρειάζοµαι, έλα µες την καρδιά µου κι ευλόγησε µε, ευλόγησε την οικογένεια µου, το σπίτι µου και τους φίλους µου, στο όνοµα του Ιησού Χριστού. Αµήν.

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 16 Oct 2010, 11:50 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
Κανενας wrote:
@oflines
Quote:
Φίλε κανένας με το ‘πνευματική ιδιοτέλεια’ φαντάζομε εννοείς την εξομολόγηση και εκμαίευση συγχώρεσης για αμάρτημα που γνωρίζεις, ότι με ελαφρά καρδία θα το επαναλάβεις αμέσως ξανά την εξομολόγηση..

Παράδειγμα ο φθόνος για τον ΄κακό γείτονα’ σου, που μόλις ξομολογήθηκες θα συνεχίσει να υπάρχει αμέσως μετά κ.λ.π.


Φίλε oflines αυτό ακριβώς εννοώ, να πηγαίνεις εκ του πονηρού να "ξεφορτώσεις" τα πνευματικά σου λύματα μα σκοπό να ξαναγεμίσεις το "Μήτσος ο Αχόρταγος - Εκκενώσεις / Αποφράξεις" στο φούλ, πάλι!
Ευχαριστούμε που ήρθες και μας έβαλες όλους στη θέση μας και μας επέδειξες το σωστό δρόμο.Καλημέρα 'κανένας'

Τον 'Αρχάγγελο' πρέπει να ευχαριστούμε όλοι, που με την 'εξομολόγησή' του μας έβαλε σε σκέψεις (εμένα τουλάχιστον στα σοβαρά).
Το πρόβλημα του είναι ο έλεγχος της συνείδησης του για πράξεις ή επιθυμίες του που θεωρεί αμαρτήματα.
Με τον εαυτό του μόνο κουβεντιάζει και όχι με τον διάβολος. Ο διάβολος δεν υπάρχει.
Τα 'κρίματα' του έχουν να κάνουν κυρίως με την σεξουαλικότητα.
Θα πρέπει ο 'πνευματικός' του να προσεγγίσει το θέμα με κάποια ελαστικότητα.
Η εγκράτεια και προσευχή που τον προτρέπουν, είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει τον άνθρωπο στη παράνοια.

Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και κατάλληλα ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι οι εξομολογητές, γιατί έχουν να κάνουν με πολύ ευαίσθητες πλευρές της ανθρώπινης προσωπικότητας.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 16 Oct 2010, 11:52 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
raimon wrote:
Quote:
Φίλε raimon δεν το περίμενα.
Συμφωνούμε 100%

«Αυτός που κανει αυτος, αμφιβάλλω αν θα τυχει ελεους Του Θεού και να του δοθει η ευκαιρια και ο χρονος και να κανει αυτην την τελευταια εξομολογηση»

Αυτό είναι και η άποψή μου.
Αυτό είναι κατά την γνώμη μου «βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος», προσπαθώντας να αποσπάσεις με αυτό τον τρόπο την θεία χάρη , και όχι με έμπρακτη και ουσιαστική μεταμέλεια.Αυτό που με δυσκολεύει λίγο είναι το «αλλά ο Θεός ου μυκτηρίζεται»
Είναι θεολογικός όρος?

Μπορείς να με βοηθήσεις να τον καταλάβω?‘Μὴ πλανᾶσθε θεὸς οὐ µυκτηρίζεται

γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος,

τοῦτο καὶ θερίσει·’

Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες

που κορόϊδεψαν (µυκτήρισαν) τον Κύριο :

John Lennon (Τραγουδιστής):

Λίγα χρόνια πριν, στη συνέντευξη που έδωσε σε ένα Αµερικανικό Περιοδικό, είπε:

‘Ο Χριστιανισµός θα τελειώσει, θα εξαφανιστεί.

Είναι πέραν αµφισßήτησης

και γιαυτό είµαι ßέßαιος.

Ο Ιησούς ήταν εντάξει, αλλά τα θέµατα του ήταν τόσο απλά, σήµερα εµείς είµαστε διασηµότεροι απ’ Αυτόν.’ (1966).

Ο Lennon, αφότου είπε ότι οι Beatles ήταν διασηµότεροι από τον Ιησού Χριστό, πυροßολήθηκε 6 φορές.

Tancredo Neves (Πρόεδρος της Βραζιλίας):

Στην προεκλογική του εκστρατεία, είπε ότι εάν µάζευε 500.000 ψήφους από το κόµµα του, ούτε ο Θεός ο ίδιος δε θα τον καθαιρούσε από την προεδρία του.

Σίγουρα πήρε τους ψήφους του, αλλά αρρώστησε µια µέρα πριν γίνει Πρόεδρος και πέθανε.

Cazuza (Ετεροφυλόφιλος Βραζιλιάνος συνθέτης, τραγουδιστής και ποιητής):

Σε ένα σόου στο Canecio ( Rio de Janeiro),

όταν κάπνιζε το τσιγάρο του, φύσηξε τον καπνό ψηλά στον αέρα και είπε: ‘Θεέ, αυτό είναι για σένα.’

Πέθανε σε ηλικία 32 ετών από ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ µε φρικιαστικό τρόπο.

Ο άνδρας που έφτιαξε τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ

Έπειτα από την κατασκευή του Τιτανικού, ένας δηµοσιογράφος ρώτησε πόσο ασφαλής θα µπορούσε να είναι ο Τιτανικός.

Με ένα ειρωνικό τρόπο είπε:

‘Ούτε ο Θεός ο ίδιος δε µπορεί να τον ßουλιάξει’

Το αποτέλεσµα: Πιστεύω πως ξέρετε όλοι τι απέγινε ο Τιτανικός

Marilyn Monroe (Ηθοποιός)

Ο Billy Graham την επισκέφτηκε σε µια παρουσίαση ενός σόου.

Της είπε ότι το Πνεύµα του Θεού τον έστειλε να της κηρύξει.

Αφού άκουσε λοιπόν αυτά που ο Πάστορας είχε να της πει, του απάντησε:

‘Δε χρειάζοµαι το δικό σου Ιησού.’

Μια ßδοµάδα αργότερα, ßρέθηκε νεκρή στο διαµέρισµα της

Bon Scott (Τραγουδιστής)

Ο πρώην τραγουδιστής των AC/DC. Σε ένα από τα τραγούδια του το 1979 τραγούδησε:

‘Μη µε σταµατάς, θα πάρω την κατηφόρα, τη λεωφόρο της κόλασης.’

Στις 19 Φεßρουαρίου του1980, Ο Bon Scott ßρέθηκε νεκρός, πνίγηκε µε τον ίδιο του τον εµετό.

Campinas (το 2005)

Στην Campinas της Βραζιλίας µια οµάδα από φίλες, µεθυσµένες, πήγαν να πάρουν µια φίλη τους…..

Η µητέρα της κοπέλας συνόδεψε την κόρη της στο αµάξι και ήταν τόσο ανήσυχη µε το γεγονός ότι ήταν µεθυσµένες οι άλλες φίλες της και συµßούλεψε την κόρη της κρατώντας της το χέρι – ήταν ήδη καθισµένη µέσα στο αµάξι:

‘Κόρη µου, πήγαινε µαζί µε το Θεό και ο Θεός θα σε προστατέψει.’
Η απάντηση της ήταν: ‘Μόνο όταν αυτός (ο Θεός) ταξιδέψει στο πορτ-µπαγκαζ, γιατί εδώ µέσα……είναι ήδη γεµάτο.’

Ώρες αργότερα, τα νέα έφτασαν. Έγινε ένα τραγικό δυστήχηµα στο οποίο όλες σκοτώθηκαν.

Το αµάξι έγινε αγνώριστο και δε ξεχώριζες τι µάρκα ήταν, αλλά η έκπληξη ήταν ότι το πορτ-µπαγκαζ είχε παραµείνει άθικτο.

Η τροχαία είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση το πορτ-µπαγκάζ να µείνει άθικτο! προς έκπληξη τους µέσα στο πορτ-µπαγκάζ υπήρχε µια καρτέλα µε αυγά εκ των οποίων κανένα δεν είχε σπάσει.

Christine Hewitt (Δηµοσιογράφος και Παρουσιάστρια)
είπε ότι η Βίßλος (ο Λόγος του Θεού) ήταν το χειρότερο ßιßλίο που γράφτηκε ποτέ.

Τον Ιούνιο του 2006 ßρέθηκε καµένη και δύσκολα αναγνωρίστηκε σε τροχαίο µε τη µηχανή της.

Πολλοί σηµαντικοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει ότι δεν υπάρχει άλλο όνοµα στο οποίο να έχει δοθεί τέτοια εξουσία παρά µόνο το όνοµα ΙΗΣΟΥΣ.

Πολλοί πέθαναν, αλλά µόνο ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε και είναι ακόµη ζωντανός.

‘ΙΗΣΟΥΣ’

Έκανα το µέρος µου, λέει ο Ιησούς

‘Αν ντραπείτε για τα λόγια αυτά,

Θα ντραπώ κι εγώ για σας ενώπιον του Πατέρα µου.

Ένα κορίτσι πήγε στο σπίτι μιας φίλης της και έμεινε περισσότερο από ότι σχεδίαζε. Έτσι θα επέστρεφε στο σπίτι μόνη με τα πόδια. δε φοβόταν γιατί ήταν μια μικρή κοινότητα και έμενα λίγα τετράγωνα παρακάτω.
καθώς περπατούσε στην διάβαση ποδηλάτων η Ντάνη ζήτησε από το Θεό να την κρατήσει ασφαλή από το κακό και τον κίνδυνο
όταν έφτασε στο στενό δρομάκι, που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι της, αποφάσισε να το ακολουθήσει. Όμως, στο μέσο της διαδρομής αντιλήφθηκε έναν άντρα να στέκεται στο τέρμα λες και την περίμενε.
Ανησύχησε και άρχισε να προσεύχεται, ζητώντας προστασία από το Θεό
Αμέσως ένα χαλαρό αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας την τύλιξε και ένιωθε λες και κάποιος περπατούσε μαζί της.
Όταν έφτασε στο τέλος του μικρού δρόμου, πέρασε ακριβώς δίπλα από τον άντρα εκείνον και έφτασε σπίτι ασφαλής.
Την επόμενη μέρα, διάβασε στην εφημερίδα ότι ένα νεαρό κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού στο ίδιο δρομάκι μόλις 20 λεπτά μετά από τη στιγμή που έφυγε.
Συγκλονισμένη από την τραγωδία και το γεγονός ότι μπορούσε να ήταν η ίδια άρχισε να κλαίει
ευχαριστώντας τον Κύριο για την ασφάλεια και για να βοηθήσει αυτή τη νεαρή κοπέλα αποφάσισε να πάει στην αστυνομία.
Ένιωθε πως μπορούσε να αναγνωρίσει τον άντρα αυτόν και έτσι τους είπε την ιστορία
ο αστυνόμος την ρώτησε αν ήταν πρόθυμη να κοιτάξει στον κατάλογο και να δει αν μπορούσε να τον αναγνωρίσει
συμφώνησε και αμέσως προσδιόρισε τον άντρα που είχε δει στο δρομάκι την προηγούμενη νύχτα
όταν ειπώθηκε στον άντρα πως είχε αναγνωριστεί, αμέσως έσκυψε και παραδέχτηκε
ο αστυνόμος ευχαρίστησε την Ντάνη για την γενναιότητά της και την ρώτησε αν μπορούσε να κάνει κάτι γι’αυτήν.

Αυτή ζήτησε να ρωτήσουν τον άντρα ένα πράγμα: Η Ντάνη ήτανε περίεργη γιατί δεν είχε επιτεθεί στην ίδια
όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός αυτός απάντησε “Επειδή δεν ήταν μόνη.. είχε δύο ψηλούς άντρες που περπατούσαν πλάι της”.
Απίστευτο, αν πιστεύετε ή όχι, δεν είστε μόνοι. οι άνθρωποι βοηθούνται από το Θεό
Υ.Γ: Ο Θεός είναι πάντα στην καρδιά σου και σε αγαπάει χωρίς να υπολογίζει
“Αν με αρνηθείς στους φίλους σου, θα σε αρνηθώ στον Πατέρα μου

Κύριε, σ’ αγαπώ και σε χρειάζοµαι, έλα µες την καρδιά µου κι ευλόγησε µε, ευλόγησε την οικογένεια µου, το σπίτι µου και τους φίλους µου, στο όνοµα του Ιησού Χριστού. Αµήν.


Φίλε raimon σε ρώτησα για το 'ο θεός ου μυκτηρίζεται' γιατί εγώ ερμηνεύω διαφορετικά το 'μυκτηρίζομαι' = κατακρίνω περιγελώντας, και δεν μπορούσα να καταλάβω που 'κολάι' στη συζήτησή μας αυτός ο χαρακτηρισμός.

Το υπόλοιπο της απάντησης σου μου θυμίζει κάποια κακόγουστα γράμματα που στέλνουν κάποια θρησκόληπτα τρομοκρατημένα άτομα, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και άλλους.
Δυστυχώς με λύπη μου διαπιστώνω πως υπάρχουν αρκετά τέτοια άτομα και κυκλοφορούν ανάμεσα σας. ( αποστολείς και παραλήπτες ). Έτσι δικαιολογείται η συνέχιση αυτού του χόμπι σας.

Έχεις και Υ.Γ
“Ο Θεός είναι πάντα στην καρδιά σου και σε αγαπάει χωρίς να υπολογίζει”
“Αν με αρνηθείς στους φίλους σου, θα σε αρνηθώ στον Πατέρα μου”
Δεν καταλαβαίνεις πως οι δύο αυτές προτάσεις αντικρούονται? Δες πάλι και σκέψου τες.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 16 Oct 2010, 18:14 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
oflines wrote:
raimon wrote:
Quote:
quote]
Φίλε raimon δεν το περίμενα.
Συμφωνούμε 100%Quote:
oflines wrote:

Το υπόλοιπο της απάντησης σου μου θυμίζει κάποια κακόγουστα γράμματα που στέλνουν κάποια θρησκόληπτα τρομοκρατημένα άτομα, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και άλλους.
Δυστυχώς με λύπη μου διαπιστώνω πως υπάρχουν αρκετά τέτοια άτομα και κυκλοφορούν ανάμεσα σας. ( αποστολείς και παραλήπτες ). Έτσι δικαιολογείται η συνέχιση αυτού του χόμπι σας.


βλεπεις oflines βιάστηκες να πεις οτι συμφωνουμε, προς στιγμη εγινε και αυτο αλλα μην το συνεχίσουμε και μας παρεξηγήσουν οι υπόλοιποι,βλεπεις ειχα σκοπο να σε τρομοκρατησω αλλα δυστυχως με καταλαβες..... εσυ πάντως εκει βραχος ακλονητος μην γινεις σαν και μας θρησκόληπτος.

Ξερετε παιδια σημερα στην σατανικη εποχη που ζουμε αν πεις οτι εισαι χριστιανος ορθοδοξος και συμμετέχεις στα μυστηρια της εκκλησιας, δεν εισαι παρα ενας θρησκολιπτος, φανατικος, καθιστεριμενος, μεσαιωνικος, και σε λιγο καιρο οταν θα αντιδρασουμε για τις καρτες και το χαραγμα τοτε θα παρουμε και αλλους τιτλους και αλλες ταμπελες, η μάλλον θα παρουμε προαγωγη παρασημα, θα μας πουν επικινδυνους, τρομοκρατες, ταλιμπαν, που παμε κοντρα στο συστημα τους, κοντρα στα σχεδια της παγκοσμιοποίησις της νεας ταξεις.
:D

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 16 Oct 2010, 21:52 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 06 May 2009, 17:12
Posts: 1228
Has thanked: 91 time
Have thanks: 95 time
oflines wrote:
Έχεις εξετάσει το ενδεχόμενο, εσύ να εξέτασες επιφανειακά το θέμα, και από αυτό το επίπεδο – την επιφάνια – να μην έχεις αίσθηση του βάθους που μπορεί να έχει?


φυσικά και μπορεί να βλέπω επιφανειακά το θέμα. την προσωπική μου άποψη λέω κι αν δω ότι δεν είναι σωστή θα αναθεωρήσω.

Quote:
«Η εξομολόγηση, μπορεί, να λειτουργεί σαν "αυτοκριτικό-αυτογνωσιακό μέσο". δηλαδή, γνωρίζω ότι θα το ξανακάνω γιατί η φύση μου είναι αδύναμη και δεν μπορώ ν'αντισταθώ, αλλά το έχω στο νου μου, ώστε οι επόμενες φορές να είναι λιγότερες ή το "αμάρτημα" να είναι πιο ήπιο (αν μπορούμε να το πούμε "ήπιο")»

Στην καθημερινή πρακτική, έχεις τέτοια παραδείγματα βελτίωσης του χαρακτήρα?
Μήπως είναι ευσεβείς πόθοι?φυσικά και υπάρχουν παραδείγματα στην καθημερινή πρακτική μας. διαφορετικά ο άνθρωπος δεν θα είχε καμία απολύτως βελτίωση στο χαρακτήρα του.
είναι όμως ένα θέμα για το οποίο δεν μπορώ να σου δώσω παραδείγματα, γιατί αν μιλήσω για τον εαυτό μου θα είναι εντελώς υποκειμενικά για σένα και όλους τους άλλους. δηλαδή, κάτι που για μένα προσωπικά είναι πρόοδος για σένα μπορεί να μην είναι.
ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.

καθημερινά δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τεράστια βήματα προόδου, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε. την προσπάθεια που κάνει ο καθένας από μας στη ζωή του την ξέρει ο ίδιος και μόνο.
το "ευσεβείς πόθοι", όχι δεν είναι ευσεβείς πόθοι.

Quote:

Εγώ προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει καμία βελτίωση στο χαρακτήρα ‘πομένων’ της εκκλησίας, αυτών ειδικά που συχνά πυκνά, προβάλετε η μισαλλοδοξία, η έπαρση, και η ιδιοτέλεια της επίδειξης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Παράδειγμα ο Θεσσαλονίκης, ο Πειραιώς κ.λ.π.

Μη μου πεις μην κρίνεις την εκκλησία από τους δεσποτάδες.
Μα δεν κρίνουμε σε αυτό το τόπικ την εκκλησία, αλλά τους πιστούς της.δεν ξέρω αν πράγματι ο Θεσσαλονίκης ή ο Πειραιώς είναι μισαλλόδοξοι κλπ. μπορεί απλά να είναι δραστήριοι και σε κάποιους να μην αρέσει, αλλά να περιμένουν έναν παπά-δεσπότη χαμηλών τόνων. όμως οι ανθρώπινοι χαρακτήρες διαφέρουν. κάποιοι είμαστε ήπιων τόνων, κάποιοι όχι. όλοι όμως μαζί συνθέτουμε αυτό που λέγεται εκκλησία.

και πάλι προσωπικά μιλώντας δεν μ'ενδιαφέρουν οι παπάδες και τους κρίνω πολύ πιο αυστηρά από τους υπόλοιπους γιατί θα έπρεπε να είναι πρότυπα για τους λαϊκούς.
και παρόλο που κάποιοι κληρικοί δεν φέρονται σωστά, δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει μέσα τους και τι μπορεί να συμβεί μέσα τους στο μέλλον. τους κρίνω τώρα και τους βρίσκω σκάρτους, αλλά μέχρι το τέλος της ζωής μας δεν έχω ιδέα τι μπορεί ν'αλλάξει, ούτε σ'αυτούς αλλά ούτε και σε μένα.

_________________
«Αγάπη, η χαραμάδα της αιωνιότητας»

Ερνέστο Καρντενάλ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 17 Oct 2010, 00:41 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
προβατίνα wrote:
oflines wrote:
Έχεις εξετάσει το ενδεχόμενο, εσύ να εξέτασες επιφανειακά το θέμα, και από αυτό το επίπεδο – την επιφάνια – να μην έχεις αίσθηση του βάθους που μπορεί να έχει?


φυσικά και μπορεί να βλέπω επιφανειακά το θέμα. την προσωπική μου άποψη λέω κι αν δω ότι δεν είναι σωστή θα αναθεωρήσω.

Quote:
«Η εξομολόγηση, μπορεί, να λειτουργεί σαν "αυτοκριτικό-αυτογνωσιακό μέσο". δηλαδή, γνωρίζω ότι θα το ξανακάνω γιατί η φύση μου είναι αδύναμη και δεν μπορώ ν'αντισταθώ, αλλά το έχω στο νου μου, ώστε οι επόμενες φορές να είναι λιγότερες ή το "αμάρτημα" να είναι πιο ήπιο (αν μπορούμε να το πούμε "ήπιο")»

Στην καθημερινή πρακτική, έχεις τέτοια παραδείγματα βελτίωσης του χαρακτήρα?
Μήπως είναι ευσεβείς πόθοι?φυσικά και υπάρχουν παραδείγματα στην καθημερινή πρακτική μας. διαφορετικά ο άνθρωπος δεν θα είχε καμία απολύτως βελτίωση στο χαρακτήρα του.
είναι όμως ένα θέμα για το οποίο δεν μπορώ να σου δώσω παραδείγματα, γιατί αν μιλήσω για τον εαυτό μου θα είναι εντελώς υποκειμενικά για σένα και όλους τους άλλους. δηλαδή, κάτι που για μένα προσωπικά είναι πρόοδος για σένα μπορεί να μην είναι.
ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου.

καθημερινά δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τεράστια βήματα προόδου, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε. την προσπάθεια που κάνει ο καθένας από μας στη ζωή του την ξέρει ο ίδιος και μόνο.
το "ευσεβείς πόθοι", όχι δεν είναι ευσεβείς πόθοι.

Quote:

Εγώ προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει καμία βελτίωση στο χαρακτήρα ‘πομένων’ της εκκλησίας, αυτών ειδικά που συχνά πυκνά, προβάλετε η μισαλλοδοξία, η έπαρση, και η ιδιοτέλεια της επίδειξης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Παράδειγμα ο Θεσσαλονίκης, ο Πειραιώς κ.λ.π.

Μη μου πεις μην κρίνεις την εκκλησία από τους δεσποτάδες.
Μα δεν κρίνουμε σε αυτό το τόπικ την εκκλησία, αλλά τους πιστούς της.δεν ξέρω αν πράγματι ο Θεσσαλονίκης ή ο Πειραιώς είναι μισαλλόδοξοι κλπ. μπορεί απλά να είναι δραστήριοι και σε κάποιους να μην αρέσει, αλλά να περιμένουν έναν παπά-δεσπότη χαμηλών τόνων. όμως οι ανθρώπινοι χαρακτήρες διαφέρουν. κάποιοι είμαστε ήπιων τόνων, κάποιοι όχι. όλοι όμως μαζί συνθέτουμε αυτό που λέγεται εκκλησία.

και πάλι προσωπικά μιλώντας δεν μ'ενδιαφέρουν οι παπάδες και τους κρίνω πολύ πιο αυστηρά από τους υπόλοιπους γιατί θα έπρεπε να είναι πρότυπα για τους λαϊκούς.
και παρόλο που κάποιοι κληρικοί δεν φέρονται σωστά, δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει μέσα τους και τι μπορεί να συμβεί μέσα τους στο μέλλον. τους κρίνω τώρα και τους βρίσκω σκάρτους, αλλά μέχρι το τέλος της ζωής μας δεν έχω ιδέα τι μπορεί ν'αλλάξει, ούτε σ'αυτούς αλλά ούτε και σε μένα.


Θέλω να άκουω και διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στο θέμα’
Διευρύνουν το οπτικό μου πεδίο και αυτό βοηθάει και βελτιώνει τη κατανόηση του προβλήματος που εξετάζω.
Κουβεντιάζοντας με άτομα με διαφορετικές αντιλήψεις, πιστεύω, και νοοτροπίες, διαπιστώνω συνεχώς όλο και περσότερο, πόσα λίγα πράγματα γνωρίζω. Το παράδοξο είναι, ότι όσο περσότερο εμπλουτίζεται η γνώση τόσο περσότερο μεγαλώνει η πεποίθηση ότι είναι πολλά ακόμα που πρέπει να μάθω. Κάθε καινούργιο παράθυρο που ανοίγω μου δημιουργεί πολλαπλάσιες απορίες.

Αυτά τα λέω εκτός θέματος, για να γίνει κατανοητό ότι το θέμα με ενδιαφέρει, και θέλω να μάθω διαφορετικές προσέγγισης.

Πίσω στο θέμα που εξετάζουμε.
Στο ερώτημα αν στην καθημερινή ζωή παρατηρούνται βελτιώσεις στο χαρακτήρα των ανθρώπων μετά την εξομολόγηση, η εμπειρία η δική σου έχει επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν.
Προσοχή. Εξετάζουμε βελτιώσεις που οφείλονται στη εξομολόγηση και όχι σε αυτοκριτική ή επιρροή άλλων γεγονότων και ανθρώπων.

Όσον αφορά τους μητροπολίτες, έχεις την άποψη σου, κατανοητή.
Για το πως θα εξελιχθεί ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου, μα και φυσικά δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο.

Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να κρίνουμε τον εαυτό μας με μεγάλη ειλικρίνεια και αυστηρότητα.
Πρέπει να κοιτάμε και να επιμένουμε σε λεπτομέρειες ουσίας, και να μη εθελοτυφλούμε.

Όσο για τη ρηχότητα της προσέγγισης μου, μπορεί να έχεις δίκαιο.
Μήπως όμως αν διαθέσεις λίγο περσότερο χρόνο – ένα τσακ παραπάνω – το δεις αλλιώς?

Καλό σου βράδυ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 17 Oct 2010, 00:44 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
raimon wrote:
oflines wrote:
raimon wrote:
Quote:
quote]
Φίλε raimon δεν το περίμενα.
Συμφωνούμε 100%Quote:
oflines wrote:

Το υπόλοιπο της απάντησης σου μου θυμίζει κάποια κακόγουστα γράμματα που στέλνουν κάποια θρησκόληπτα τρομοκρατημένα άτομα, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και άλλους.
Δυστυχώς με λύπη μου διαπιστώνω πως υπάρχουν αρκετά τέτοια άτομα και κυκλοφορούν ανάμεσα σας. ( αποστολείς και παραλήπτες ). Έτσι δικαιολογείται η συνέχιση αυτού του χόμπι σας.


βλεπεις oflines βιάστηκες να πεις οτι συμφωνουμε, προς στιγμη εγινε και αυτο αλλα μην το συνεχίσουμε και μας παρεξηγήσουν οι υπόλοιποι,βλεπεις ειχα σκοπο να σε τρομοκρατησω αλλα δυστυχως με καταλαβες..... εσυ πάντως εκει βραχος ακλονητος μην γινεις σαν και μας θρησκόληπτος.

Ξερετε παιδια σημερα στην σατανικη εποχη που ζουμε αν πεις οτι εισαι χριστιανος ορθοδοξος και συμμετέχεις στα μυστηρια της εκκλησιας, δεν εισαι παρα ενας θρησκολιπτος, φανατικος, καθιστεριμενος, μεσαιωνικος, και σε λιγο καιρο οταν θα αντιδρασουμε για τις καρτες και το χαραγμα τοτε θα παρουμε και αλλους τιτλους και αλλες ταμπελες, η μάλλον θα παρουμε προαγωγη παρασημα, θα μας πουν επικινδυνους, τρομοκρατες, ταλιμπαν, που παμε κοντρα στο συστημα τους, κοντρα στα σχεδια της παγκοσμιοποίησις της νεας ταξεις.
:DΒιάστηκα?
Δες την αρχική τοποθέτηση σου.
Άλλαξες γνώμη? Δικαίωμά σου.

Από τα λόγια τα δικά σου κρίνεσαι . ΟΧΙ από τι θα πω εγώ.
Αν έχεις ΚΑΙ αυτό το πρόβλήμα – των κριτών σου δηλαδή – πρόσεχε τα λόγια σου ή μάλλον τα γραπτά σου.
Τα ΓΡΑΠΤΑ μένουν.

Φίλε μου από ότι καταλαβαίνω είσαι ένα πολύ φοβισμένο άτομο και προσπαθείς να τρομοκρατήσεις και άλλους. Τα γνωρίζω αυτά και δεν με αγγίζουν.
Το πρόβλημα είναι ότι παραποιείς τα πράγματα και αποδίδεις χαρακτηρισμούς που δεν έκανα ποτέ μου. Είναι προφανώς μέσα στα πλαίσια της τακτικής σου.
Δεν είναι αυτός ο δρόμος του θεού.
Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζεις.
oflines has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 17 Oct 2010, 14:09 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 06 May 2009, 17:12
Posts: 1228
Has thanked: 91 time
Have thanks: 95 time
αγαπητέ μου φίλε oflines,
νομίζω ότι σε πρόσβαλα και σου ζητώ συγνώμη.

γι'αυτό θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο μου είναι δυνατόν τι εννοώ με το "ρηχότητα".

η σκέψη "παίζω με το Θεό" ή "κοροϊδεύω το Θεό" χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την εξομολόγηση, μου φαίνεται αστεία, γιατί δεν είναι δυνατόν εγώ ένα τόσο δα πραματάκι να παίξω ή να κοροϊδέψω τον Ων. τον μόνο που μπορώ να κοροϊδέψω είναι τον εαυτό μου. γι'αυτό χαρακτήρισα ρηχή αυτή τη σκέψη.
μπορώ να εφησυχάσω τον εαυτό μου ότι πάω καλά πνευματικά (ενώ δεν πάω) αλλά δεν μπορώ με τίποτα να κοροϊδέψω το Θεό.
καταλαβαίνεις τι προσπαθώ να πω;Quote:


Πίσω στο θέμα που εξετάζουμε.
Στο ερώτημα αν στην καθημερινή ζωή παρατηρούνται βελτιώσεις στο χαρακτήρα των ανθρώπων μετά την εξομολόγηση, η εμπειρία η δική σου έχει επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν.
Προσοχή. Εξετάζουμε βελτιώσεις που οφείλονται στη εξομολόγηση και όχι σε αυτοκριτική ή επιρροή άλλων γεγονότων και ανθρώπων.


μου είναι δύσκολο να σχολιάσω αυτό το θέμα, γιατί κατά τη γνώμη μου πρώτα κάνουμε αυτοκριτική, μετά εξομολογούμαστε κι αν η εξομολόγησή μας είναι ειλικρινής τότε γίνεται κάτι μέσα μας. δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι μετά την εξομολόγηση είχα ραγδαία αλλαγή του χαρακτήρα μου... πιστεύω όμως ότι σε κάποιους συμβαίνει, ίσως είναι άνθρωποι που ενώ πριν δεν έβλεπαν απολύτως τίποτα ξαφνικά φωτίστηκαν, άνοιξαν τα μάτια τους.

νομίζω ότι εξ-ομολογούμαι σημαίνει ομολογώ προς τα έξω τι έπραξα, τι σκέφτηκα, αναγνωρίζω το λάθος μου και ζητώ την άφεση.
η άφεση φυσικά δίνεται, αν και κάποιες φορές για παιδαγωγικούς λόγους, δίνεται και οδηγία για προσευχή ή κάτι άλλο. αυτό είναι απολύτως προσωπικό, δηλαδή ο πνευματικός διαφορετικά θα χειριστεί εμένα και διαφορετικά κάποιον άλλον.

τη νοοτροπία "πες 10 πάτερ ημών" δεν την καταλαβαίνω. μπορεί να υπάρχουν πνευματικοί που να λένε τέτοια αλλά μου θυμίζει κυρίως ρωμαιοκαθολικούς.
αν ο πνευματικός δώσει οδηγία για προσευχή "πχ 20 Κύριε ελέησον" εννοείται ότι αυτό πρέπει να γίνει με προσοχή, ταπείνωση και μετάνοια.
άμα τώρα εγώ θέλω να τα πω γιατί νομίζω ότι έτσι κάνω το καθήκον μου και ξεμπερδεύω... αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...


Quote:
Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να κρίνουμε τον εαυτό μας με μεγάλη ειλικρίνεια και αυστηρότητα.
Πρέπει να κοιτάμε και να επιμένουμε σε λεπτομέρειες ουσίας, και να μη εθελοτυφλούμε.


το γνωστό "γνώθι σ'εαυτόν" :happyyyy:

_________________
«Αγάπη, η χαραμάδα της αιωνιότητας»

Ερνέστο Καρντενάλ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 17 Oct 2010, 14:29 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Quote:
Βιάστηκα?
Δες την αρχική τοποθέτηση σου.
Άλλαξες γνώμη? Δικαίωμά σου.

Από τα λόγια τα δικά σου κρίνεσαι . ΟΧΙ από τι θα πω εγώ.
Αν έχεις ΚΑΙ αυτό το πρόβλήμα – των κριτών σου δηλαδή – πρόσεχε τα λόγια σου ή μάλλον τα γραπτά σου.
Τα ΓΡΑΠΤΑ μένουν.


Φίλε μου από ότι καταλαβαίνω είσαι ένα πολύ φοβισμένο άτομο και προσπαθείς να τρομοκρατήσεις και άλλους. Τα γνωρίζω αυτά και δεν με αγγίζουν.
Το πρόβλημα είναι ότι παραποιείς τα πράγματα και αποδίδεις χαρακτηρισμούς που δεν έκανα ποτέ μου. Είναι προφανώς μέσα στα πλαίσια της τακτικής σου.
Δεν είναι αυτός ο δρόμος του θεού.
Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζεις.oflines:
ε οχι! οτι ειμαι φοβισμενος και τρομοκρατημενος!!, ενας χριστιανος δεν φοβαται ποτε και τιποτα, ο Χριστος μας ειπε θαρσειτε εγω νενικηκα τον κοσμο, και οι μαρτυρες Του Χριστου πηγαίνουν στο μαρτυριο τραγουδωντας, ειπε και κατι αλλο ο Χριστος, ειπε ουαί τους δειλους, και συγκεκριμένα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ κ.21στ.8. Αλλά για τους δειλούς και άπιστους και βδελυρούς και φονιάδες και πόρνους και μάγους και ειδωλολάτρες και για όλους τους ψεύτες, το μέρος τους θα είναι μέσα στη λίμνη που καίγεται με φωτιά και θειάφι: αυτό είναι ο θάνατος ο δεύτερος. ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ κ.21στ.8
βλεπεις πρωτους πρωτους βαζει τους δειλους στην κολαση. Γι'αυτο φιλε μην λες ασυναρτησίες οτι με βλεπεις τρομοκρατημενο, μαλλον εσυ εισαι τρομοκρατημενος επειδη σιγα σιγα βλεπεις με τον καιρο να εκπληρώνονται οι προφητειες της Αγίας Γραφής και οτι η πιστη μας ειναι αληθινη, και βρισκεσαι σε αδιεξοδο, διοτι δεν σε αφηνει ο εγωισμος σου να παραδεχτείς της αλήθειες της Αγίας Γραφής και να μετανοησεις, εισαι πραγματικα τρομοκρατημενος φοβουμενος μηπως και ειναι αληθεια η Δευτερα παρουσια Του Χριστου και η κριση, και βρεθεις ξαφνικα στην άβυσσο της κολάσεως.
σου εύχομαι από την καρδιά μου καλή μετάνοια ... :kafe:

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 17 Oct 2010, 17:41 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
προβατίνα wrote:
αγαπητέ μου φίλε oflines,
νομίζω ότι σε πρόσβαλα και σου ζητώ συγνώμη.

γι'αυτό θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο μου είναι δυνατόν τι εννοώ με το "ρηχότητα".

η σκέψη "παίζω με το Θεό" ή "κοροϊδεύω το Θεό" χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την εξομολόγηση, μου φαίνεται αστεία, γιατί δεν είναι δυνατόν εγώ ένα τόσο δα πραματάκι να παίξω ή να κοροϊδέψω τον Ων. τον μόνο που μπορώ να κοροϊδέψω είναι τον εαυτό μου. γι'αυτό χαρακτήρισα ρηχή αυτή τη σκέψη.
μπορώ να εφησυχάσω τον εαυτό μου ότι πάω καλά πνευματικά (ενώ δεν πάω) αλλά δεν μπορώ με τίποτα να κοροϊδέψω το Θεό.
καταλαβαίνεις τι προσπαθώ να πω;Quote:


Πίσω στο θέμα που εξετάζουμε.
Στο ερώτημα αν στην καθημερινή ζωή παρατηρούνται βελτιώσεις στο χαρακτήρα των ανθρώπων μετά την εξομολόγηση, η εμπειρία η δική σου έχει επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν.
Προσοχή. Εξετάζουμε βελτιώσεις που οφείλονται στη εξομολόγηση και όχι σε αυτοκριτική ή επιρροή άλλων γεγονότων και ανθρώπων.


μου είναι δύσκολο να σχολιάσω αυτό το θέμα, γιατί κατά τη γνώμη μου πρώτα κάνουμε αυτοκριτική, μετά εξομολογούμαστε κι αν η εξομολόγησή μας είναι ειλικρινής τότε γίνεται κάτι μέσα μας. δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι μετά την εξομολόγηση είχα ραγδαία αλλαγή του χαρακτήρα μου... πιστεύω όμως ότι σε κάποιους συμβαίνει, ίσως είναι άνθρωποι που ενώ πριν δεν έβλεπαν απολύτως τίποτα ξαφνικά φωτίστηκαν, άνοιξαν τα μάτια τους.

νομίζω ότι εξ-ομολογούμαι σημαίνει ομολογώ προς τα έξω τι έπραξα, τι σκέφτηκα, αναγνωρίζω το λάθος μου και ζητώ την άφεση.
η άφεση φυσικά δίνεται, αν και κάποιες φορές για παιδαγωγικούς λόγους, δίνεται και οδηγία για προσευχή ή κάτι άλλο. αυτό είναι απολύτως προσωπικό, δηλαδή ο πνευματικός διαφορετικά θα χειριστεί εμένα και διαφορετικά κάποιον άλλον.

τη νοοτροπία "πες 10 πάτερ ημών" δεν την καταλαβαίνω. μπορεί να υπάρχουν πνευματικοί που να λένε τέτοια αλλά μου θυμίζει κυρίως ρωμαιοκαθολικούς.
αν ο πνευματικός δώσει οδηγία για προσευχή "πχ 20 Κύριε ελέησον" εννοείται ότι αυτό πρέπει να γίνει με προσοχή, ταπείνωση και μετάνοια.
άμα τώρα εγώ θέλω να τα πω γιατί νομίζω ότι έτσι κάνω το καθήκον μου και ξεμπερδεύω... αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...


Quote:
Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να κρίνουμε τον εαυτό μας με μεγάλη ειλικρίνεια και αυστηρότητα.
Πρέπει να κοιτάμε και να επιμένουμε σε λεπτομέρειες ουσίας, και να μη εθελοτυφλούμε.


το γνωστό "γνώθι σ'εαυτόν" :happyyyy:
Φίλη ‘προβατίνα’ γεια σου

Σε καμία περίπτωση δεν αντιμετώπισα σαν προσβλητικά την παρέμβασή σου.
Αντιθέτως μίλησα σαν καλοδεχούμενη κάθε παρέμβαση.

Στο θέμα που εξετάζουμε η θέση σου είναι καθαρά υποκειμενική.
Ναι! Ναι! Σίγουρα το πιστεύω πως υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις όπως αναφέρεις’
Είναι όμως οι εξαιρέσεις που δεν αλλοιώνουν τον κανόνα.

Αν σκεφτείς υπερβατικά, αντικειμενικά, τι συμβαίνει με την πλειοψηφία των άλλων ανθρώπων, και προσεγγίσεις το θέμα από αυτή την γωνία ίσως το δεις διαφορετικά.

Βεβαίως πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος να καταλάβουμε τους άλλους είναι να κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας, και μάλιστα σε βάθος, χωρίς μεροληψίες και υπεκφυγές.
Το «γνώρισε πρώτα το εαυτό σου» ταιριάζει πράγματι γάντι..

Να είσαι πάντα καλά

«Πάντοτε την αλήθιαν ομιλούντες πλην χωρίς μίσος για τους ψευδόμενους»
Κ. Καβάφης (από το Θερμοπύλες)

Υ.Γ
Έδωσες Κανά σκυλάκι?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 17 Oct 2010, 17:50 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
raimon wrote:
Quote:
Βιάστηκα?
Δες την αρχική τοποθέτηση σου.
Άλλαξες γνώμη? Δικαίωμά σου.

Από τα λόγια τα δικά σου κρίνεσαι . ΟΧΙ από τι θα πω εγώ.
Αν έχεις ΚΑΙ αυτό το πρόβλήμα – των κριτών σου δηλαδή – πρόσεχε τα λόγια σου ή μάλλον τα γραπτά σου.
Τα ΓΡΑΠΤΑ μένουν.


Φίλε μου από ότι καταλαβαίνω είσαι ένα πολύ φοβισμένο άτομο και προσπαθείς να τρομοκρατήσεις και άλλους. Τα γνωρίζω αυτά και δεν με αγγίζουν.
Το πρόβλημα είναι ότι παραποιείς τα πράγματα και αποδίδεις χαρακτηρισμούς που δεν έκανα ποτέ μου. Είναι προφανώς μέσα στα πλαίσια της τακτικής σου.
Δεν είναι αυτός ο δρόμος του θεού.
Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζεις.oflines:
ε οχι! οτι ειμαι φοβισμενος και τρομοκρατημενος!!, ενας χριστιανος δεν φοβαται ποτε και τιποτα, ο Χριστος μας ειπε θαρσειτε εγω νενικηκα τον κοσμο, και οι μαρτυρες Του Χριστου πηγαίνουν στο μαρτυριο τραγουδωντας, ειπε και κατι αλλο ο Χριστος, ειπε ουαί τους δειλους, και συγκεκριμένα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ κ.21στ.8. Αλλά για τους δειλούς και άπιστους και βδελυρούς και φονιάδες και πόρνους και μάγους και ειδωλολάτρες και για όλους τους ψεύτες, το μέρος τους θα είναι μέσα στη λίμνη που καίγεται με φωτιά και θειάφι: αυτό είναι ο θάνατος ο δεύτερος. ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ κ.21στ.8
βλεπεις πρωτους πρωτους βαζει τους δειλους στην κολαση. Γι'αυτο φιλε μην λες ασυναρτησίες οτι με βλεπεις τρομοκρατημενο, μαλλον εσυ εισαι τρομοκρατημενος επειδη σιγα σιγα βλεπεις με τον καιρο να εκπληρώνονται οι προφητειες της Αγίας Γραφής και οτι η πιστη μας ειναι αληθινη, και βρισκεσαι σε αδιεξοδο, διοτι δεν σε αφηνει ο εγωισμος σου να παραδεχτείς της αλήθειες της Αγίας Γραφής και να μετανοησεις, εισαι πραγματικα τρομοκρατημενος φοβουμενος μηπως και ειναι αληθεια η Δευτερα παρουσια Του Χριστου και η κριση, και βρεθεις ξαφνικα στην άβυσσο της κολάσεως.
σου εύχομαι από την καρδιά μου καλή μετάνοια ... :kafe:
Ναι φίλε μου, με αυτά που μου είπες, και μου επαναλαμβάνεις κατάλαβα την πλάνη μου.
Τα έχω κάνει απάνω μου.

Σε παρακαλώ, σε ικετεύω, πες και Κανά καλό λόγο για μένα εκεί πάνω.
Θα επικαλεσθώ την μαρτυρία σου.

Από σένα κρατιέμαι

ΣΩΣΕ ΜΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!
:eleos : :eleos : :eleos :


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Είναι η εξομολόγηση άλλοθι?
Unread postPosted: 17 Oct 2010, 20:24 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 06 May 2009, 17:12
Posts: 1228
Has thanked: 91 time
Have thanks: 95 time
oflines wrote:


Αν σκεφτείς υπερβατικά, αντικειμενικά, τι συμβαίνει με την πλειοψηφία των άλλων ανθρώπων, και προσεγγίσεις το θέμα από αυτή την γωνία ίσως το δεις διαφορετικά.


νομίζω έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε. αν οι άλλοι δίπλα μας είναι τυφλοί εμείς δεν θα προοδεύσουμε αν κοιτάμε την τύφλα τους. θα προοδεύσουμε μόνο εφόσον εμείς κάνουμε κάτι για μας.
σ'αυτό το σημείο ξαναεπαναλαμβάνω τη σπουδαιότητα του "γνώθι σ'εαυτόν".

Quote:
«Πάντοτε την αλήθιαν ομιλούντες πλην χωρίς μίσος για τους ψευδόμενους»
Κ. Καβάφης (από το Θερμοπύλες)


αυτό μου άρεσε πάρα πολύ! να λέμε την αλήθεια αλλά χωρίς μίσος γι'αυτούς που ψεύδονται.
πολύ καλό...

Quote:
Υ.Γ
Έδωσες Κανά σκυλάκι?


έδωσα 1, έχω κλείσει να δώσω άλλα 5 και μου μένει 1.
άντε να δούμε...
είναι πολύ γλυκούλια τώρα.
το να παίζεις μαζί τους, να τα παρατηρείς κι αυτό ακόμα βοηθάει στο 'γνώθι σ'εαυτόν'...

:happyyyy:

χαίρε!

_________________
«Αγάπη, η χαραμάδα της αιωνιότητας»

Ερνέστο Καρντενάλ


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 45 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred