Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 42 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 05 Feb 2014, 23:05 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία: "Συνιστών ελληνοκυπριακό κράτος"...

Image

Τελικά, ο τελευταίος Έλληνας Εθνάρχης, ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, είχε περιγράψει με μεγάλη ακρίβεια το μέλλον της χώρας όταν είπε στο περίφημο διάγγελμά του "Δεν παρέλαβα κράτος για να παραδώσω κοινότητα".

Λίγο πριν ήρθε στην δημοσιότητα το προσχέδιο του κοινου ανακοινωθέντος της κυπριακής κυβέρνησης (η οποία εφεξής αποδέχεται να χαρακτηρίζεται "ελληνοκυπριακή κοινότητα") στο οποίο η, μοιραία για τον Ελληνισμό, κυβέρνηση Αναστασιάδη, αποδέχεται ότι η Κύπρος μεταμορφώνεται σε ομοσπονδιακό κράτος δύο κοινοτήτων. "Δύο συνιστώντα κράτη μιας ομοσπονδίας".

Αυτή θα είναι η κατάληξη του δράματος ενός ελληνικού, πληθυσμιακά κατά 82%, νησιού. Η Τουρκία με την δύναμη των όπλων επέβαλλε αυτό που ήθελε και με την δύναμη του χρήματος και των τεράστιων κεφαλαίων θα τουρκοποιήσει το νησί εν ριπή οφθαλμού, φυσικά.

Οι Τουρκοκύπριοι εισέρχονται πανηγυρικά στην ΕΕ, θα έχουν τα μισά κοιτάσματα φυσικού αερίου κλπ κλπ.

Πρακτικά μιλάμε για δύο ξεχωριστά κράτη, κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο στο κοινό ανακοινωθέν: "Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και οριστικά όλες τις εξουσίες τους, μακριά από επεμβάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση".

Διαβάστε το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος και σκεφθείτε ότι αυτό είναι το μέλλον και για Θράκη, νησιά Α.Αιγαίου κλπ. αν δεν αλλάξει κάτι.

Δικό σου είναι ότι μπορείς να υπερασπιστείς. Στην Κύπρο δεν τα καταφέραμε, ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει και θα ανασχέσει τον εθνικό κατήφορο και θα εμποδίσουμε την καταστροφή στον ελλαδικό χώρο...

Το κείμενο, το οποίο υποβλήθηκε παρασκηνιακά από τους Αμερικανούς.

"ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΟΣ

Οι δυο ηγέτες είχαν την πρώτη τους συνάντηση σήμερα υπό την αιγίδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα και οι δυο ηγέτες συμφώνησαν στα ακόλουθα:

1.Η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη και η παράτασή της θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι η επίλυση θα έχει θετική επίδραση σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ πρωτίστως θα επωφελούνται οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι, με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες, καθώς και τις ξεχωριστές ταυτότητες και την ακεραιότητα αμφοτέρων, διασφαλίζοντας το κοινό τους μέλλον σε μια ενωμένη Κύπρο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2.Οι ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να επαναρχίσουν δομημένες διαπραγματεύσεις με τρόπο που προσβλέπει σε αποτελέσματα. Όλα τα άλυτα βασικά θέματα θα είναι στο τραπέζι και θα συζητηθούν αλληλένδετα. Οι ηγέτες θα έχουν ως στόχο να φτάσουν σε επίλυση το συντομότερο δυνατό και ακολούθως να πραγματοποιήσουν ξεχωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα.

3.Η επίλυση θα βασίζεται σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. Η ενωμένη Κύπρος, σαν μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μια ενιαία νομική προσωπικότητα και μια κυριαρχία, η οποία θα καθορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών υπό το χάρτη του ΟΗΕ και η οποία προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Θα υπάρχει μια ενιαία Κυπριακή ιθαγένεια, που θα ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Όλοι οι πολίτες της ενωμένης Κύπρου θα είναι και πολίτες είτε του ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους είτε του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους. Αυτή η ιδιότητα θα είναι εσωτερική και θα συμπληρώνει και όχι να αντικαθιστά με οποιοδήποτε τρόπο την ενωμένη Κυπριακή ιθαγένεια.

Οι εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης καθώς και θέματα που είναι σαφώς συναφή με τις καθορισμένες αρμοδιότητές της θα προσδιορίζονται από το σύνταγμα. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα προνοεί επίσης ότι το κατάλοιπο εξουσίας θα ασκείται από τα συνιστώντα κράτη. Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και οριστικά όλες τις εξουσίες τους, μακριά από επεμβάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα καταπατούν τις νομοθεσίες των συνιστώντων κρατών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των συνιστώντων κρατών, και οι νομοθεσίες των συνιστώντων κρατών δεν θα καταπατούν ομοσπονδιακούς νόμους που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οποιαδήποτε διαμάχη σε σχέση με τα παραπάνω θα δικάζεται από το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο. Καμιά από τις δυο πλευρές δεν θα μπορεί να διεκδικεί εξουσία ή δικαιοδοσία στην άλλη.

4.Η ενωμένη Κυπριακή ομοσπονδία θα προκύψει από την επίλυση μετά την έγκριση της επίλυσης σε ξεχωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη Κυπριακή ομοσπονδία θα αποτελείται από δυο συνιστώντα ίσα κράτη. Η δικοινοτική, διζωνική φύση της ομοσπονδίας και οι αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η Ε.Ε. θα διασφαλίζονται και θα γίνονται σεβαστές σε όλο το νησί. Το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα αποτελεί τον ανώτατο νόμο του νησιού και θα δεσμεύει όλες τις εξουσίες της ομοσπονδίας και των συνιστώντων κρατών. Η ένωση ολόκληρης ή μέρους της ομοσπονδίας με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή οποιασδήποτε μορφής διχοτόμηση ή απόσχιση ή οποιαδήποτε άλλη μονομερής αλλαγή στην κατάσταση πραγμάτων απαγορεύεται.

5.Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στην αρχή πως τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν τα πάντα.

6.Οι διορισμένοι εκπρόσωποι έχουν πλήρη εξουσία να συζητούν οποιοδήποτε θέμα σε οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να απολαμβάνουν παράλληλη πρόσβαση σε όλους τους ενδιαφερόμενους στη διαδικασία, όταν χρειάζεται. Διατηρούν την απόλυτη εξουσία λήψης αποφάσεων. Μόνο μια συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν ελεύθερα οι ηγέτες μπορεί να τεθεί σε ξεχωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Οποιασδήποτε μορφής διαιτησία αποκλείεται.

7.Οι πλευρές θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα για να εξασφαλίσουν την επιτυχία των συνομιλιών. Δεσμεύονται να αποφύγουν την απόδοση ευθυνών ή οποιαδήποτε αρνητικά δημόσια σχόλια σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. Επίσης δεσμεύονται στις προσπάθειες να εφαρμοστούν μέτρα δόμησης εμπιστοσύνης που θα παρέχουν μια δυναμική ώθηση στην προοπτική για μια ενωμένη Κύπρο.

8.Οι ηγέτες ανακοινώνουν επίσης… (Ότι επιπρόσθετο μπορεί να προκύψει).

Ας θυμηθούμε και τα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου που θα στοιχειώνουν τον ύπνο του Ν.Αναστασιάδη (αν έχει ακόμα συνείδηση με τόσα που έχει πράξει κατά του Ελληνισμού: «Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω 'κοινότητα' χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

«Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία σου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας.

Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση»


Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4
g4paok has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 06 Feb 2014, 01:40 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 09 Nov 2008, 10:34
Posts: 1247
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 135 time
Have thanks: 244 time
40 χρόνια μετά, θέλουν να τελειώσουν το Νησί μας.
Επανένωση !!!
Η μόνη λύση για την Κύπρο μας.

_________________
Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, φτάνουμε ένα βήμα πιό κοντά στην κατανόηση της αλήθειας.
Η απουσία απόδειξης δε σημαίνει υποχρεωτικά και απόδειξη απουσίας.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων:
Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 06 Feb 2014, 10:34 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Δύο κοινότητες σε Κύπρο και ισομερής μοιρασιά πετρελαίου-φ/α”

Image

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι επιβεβαίωσε πώς το σχέδιο για το κοινό ανακοινωθέν που θέλει την Κύπρο να μετατρέπεται σε «ελληνοκυπριακή κοινότητα» είναι καθ’ υπαγόρευση των ΗΠΑ και έριξε τη βόμβα πώς το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από την Κυπριακή ΑΟΖ θα μοιρασθεί ισομερώς στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Δεν υπήρχε άλλωστε καμία αμφιβολία ότι αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος και επιτυγχάνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, των κ.κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.

Ο κ. Ψάκι είπε πώς αυτός ήταν ο σκοπός της επίσκεψης της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε Αθήνα και Λευκωσία. Ήρθε να κλείσει τις εκκρεμότητας που υπήρχαν σε ένα σχέδιο που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε υποδείξει στον κ. Βενιζέλο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

«Οι συνομιλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο ήταν παραγωγικές για την κ. Νούλαντ». Υπήρξε βέβαια και συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ν. Έρογλου.

«Ενόσω οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να διενεργεί έρευνες για ενέργεια στις υπεράκτιες περιοχές της, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του νησιού σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως και το σύνολο των πόρων της, πρέπει να μοιράζονται ακριβοδίκαια μεταξύ αμφοτέρων των κοινοτήτων, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζ. Ψάκι.

Η απάντηση αυτή δόθηκε σε ερώτηση αν υπήρξε αντίδραση από τις ΗΠΑ για την νέα τουρκική παραβίαση της Κυπριακής ΑΟΖ και την καταδίωξη του Νορβηγικού ερευνητικού σκάφους από τη φρεγάτα της Άγκυρας «Giresun».

Τι είπε η κ. Ψάκι; «Είναι σημαντικό να αποφεύγονται ενέργειες που πιθανόν να αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Με λίγα λόγια είπε στους Τούρκους συνεχίστε ανενόχλητοι να παραβιάζετε την Κυπριακή ΑΟΖ, άλλωστε σε ένα βαθμό δικιά σας θα είναι μετά το νέο σχέδιο Ανάν, αλλά αποφύγετε να το κάνετε τώρα εν’ όσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες κλεισίματος του Κυπριακού.

«Σε όλες τις συναντήσεις εκφράστηκε η σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επανένωση του νησιού ως μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα φέρει ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε όλους τους κατοίκους της Κύπρου», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με την επίσκεψη της κ. Νούλαντ.

Είναι αυτό ακριβώς το σχέδιο που έρχεται να συζητήσει στην Αθήνα ο κ. Αναστασιάδης έχοντας βέβαια αποδεχθεί να γίνει η Κυπριακή Δημοκρατία «ελληνοκυπριακή κοινότητα», ενταφιάζοντας μαζί με την ελληνική κυβέρνηση την Κυπριακή Δημοκρατία και τα δικαιώματα των Κυπρίων, εκχωρώντας εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές στους Τουρκοκύπριους, στους Τούρκους.

Ε, ρε θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου που τόλμησε να πει το μεγάλο «ΟΧΙ».

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B9%CF%84-%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84-%E2%80%9C%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%E2%80%9D

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 06 Feb 2014, 10:47 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
Στην Αθήνα εκτάκτως ο Νίκος Αναστασιάδης

Image

Στην Αθήνα έρχεται εκτάκτως σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά τις εξελίξεις στο θέμα του Κυπριακού με την επανάληψη των συνομιλιών.

Πιθανότατα εντός του Σαββατοκύριακου, αφού θα έχει επιστρέψει ο κύπριος πρόεδρος από την Αθήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση Αναστασιάδη -Έρογλου-Ντάουνερ για την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας επί του κοινού ανακοινωθέντος, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου.

Την Παρασκευή θα έχει, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού ανακοινωθέντος και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, «καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ο κ. Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AC%CE%BA%CF%84%CF%89%CF%82-%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82

-//-


Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Image

Αύριο Παρασκευή ο κ. Αναστασιάδης θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, καθώς φαίνεται πως παρασκηνιακά υπάρχουν συζητήσεις για την επανάληψη των συνομιλιών και οριστική επίλυση του ζητήματος.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού ανακοινωθέντος και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, «καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Στην πρόταση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη της 18ης Δεκεμβρίου φαίνεται, μετά τις παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών από πλευράς των ΗΠΑ, να στηρίζεται το προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Το προσχέδιο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Κάθετη φαίνεται να είναι η διαφωνία του ΔΗΚΟ, που συμμετέχει στην κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη στο συγκεκριμένο προσχέδιο. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και σήμερα θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ακολουθούν σειρά επαφών που είχε σε Αθήνα και Λευκωσία από την αρχή της εβδομάδας η αμερικανίδα υφυπουργός Βικτόρια Νούλαντ, η οποία τη Δευτέρα είχε συνάντηση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Την Τρίτη η Νούλαντ μετέβη στη Λευκωσία όπου συναντήθηκε τόσο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς Ντερβίς Ερογλου.

Σε γραπτή της δήλωση, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, εξέφρασε τη σθεναρή στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/401579/ektaktos-stin-athina-o-anastasiadis-logo-exelixeon-sto-kypriako

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Last edited by g4paok on 06 Feb 2014, 10:58, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 06 Feb 2014, 10:50 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
Έρογλου: Δεν υπάρχει συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος

Συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος δεν υπάρχει, σύμφωνα με τη λεγόμενη προεδρία του Ντερβίς Έρογλου η οποία με γραπτή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η διαδικασία για συμφωνία ακόμη συνεχίζεται.

Στη γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο μετά τις 22.00 της Τετάρτης αναφέρεται συγκεκριμένα ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ειδήσεις που μεταδίδουν Ελληνοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ότι υπήρξε συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν. Προστίθεται ότι διαδικασία για την επίτευξη συμφωνίας στο κοινό ανακοινωθέν συνεχίζεται ακόμη.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η τουρκική πλευρά είναι δεσμευμένη στην πρόταση που υπέβαλε κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στα κατεχόμενα στις 14 Δεκεμβρίου.

Η λεγόμενη προεδρία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η τουρκική πλευρά συνεχίζει τις επαφές της με βάση αυτή της τη θέση. «Στην περίπτωση που υποβληθεί οποιαδήποτε πρόταση θα αξιολογηθεί και η στάση μας θα καθοριστεί λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Μόλις υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθεί χωρίς καθυστέρηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 06 Feb 2014, 19:49 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Οι τελευταίοι υπερασπιστές των "τειχών" της Κύπρου δίνουν την έσχατη μάχη

Image

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του Εθνάρχη Τάσσου Παπαδόπουλου, που το 2004 είπε το περήφανο "ΟΧΙ" στο Σχέδιο Αναν, το οποίο τώρα επιχειρεί να περάσει από την πίσω πόρτα η κυβέρνηση Αναστασιάδη, φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την μάχη και να παραδώσει το κυπριακό κράτο με αντάλλαγμα ένα "ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος" στο έλεος της Τουρκίας.

Έτσι, εντός της ημέρας θα αποστείλει εντός της ημέρας γραπτή επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με την οποία θα τον καλεί να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις Αναστασιάδη προς το ΔΗΚΟ αναφορικά με το Κυπριακό.

Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με έξοδο από την κυβέρνηση!.

Η απάντηση του Ν. Αναστασιάδη, ήταν η κλασική πολιτική των Βρετανών "Διαίρει και Βασίλευε". Κάλεσε τον ηττημένο στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΚΟ, Μάριο Κάρογιαν στην σύσκεψη στο Προεδρικό που τελείωσε πριν λίγο με την δικαιολογία ότι "η προεκλογική συμφωνία με το ΔΗΚΟ είχε γίνει επί προεδρίας Καρογιάν", αλλά ουσιαστικά στέλνοντας μήνυμα στον Παπαδόπουλο ότι δεν θα διαστάσει να διασπάσει το ΔΗΚΟ προκειμένου να πάρει το "Ναι" στο νέο σχέδιο Αναν που προμοτάρει.

Στην επιστολή που στέλνει ο Ν.Παπαδόπουλος διατυπώνεται επίσης το ερώτημα τί οδήγησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη να μεταβάλλει την στάση του και να αποδεχθεί το συγκεκριμένο προσχέδιο, απορρίπτοντας την λύση ενός σύντομου Κοινού Ανακοινωθέντος που προκρίνει το ΔΗΚΟ και είχε γίνει αποδεκτό ως φόρμουλα το προηγούμενο διάστημα από τον ίδιο τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Μάλιστα αναφέρεται ενδεικτικά το ότι αν η Άγκυρα είναι αυτή που δεν υποχώρησε, μη αποδεχόμενη ένα σύντομο ανακοινωθέν, τότε καθίσταται σαφές ότι η πλευρά που υποχώρησε είναι η δική μας.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος φαίνεται να διαφωνεί σε τουλάχιστον 8 σημεία του προσχεδίου του Κοινού Ανακοινωθέντος, κάτι που διατυπώνεται τόσο στην επιστολή που θα αποσταλεί στο Προεδρικό, ενώ αναμένεται να κάνει και δηλώσεις μετά το Συμβούλιο Αρχηγών.

Επισημαίνεται ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος θεωρεί ότι ο ΠτΔ ξεφεύγει από τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για το Κυπριακό, σε περίπτωση επίτευξης λύσης στο συγκεκριμένο Κοινό Ανακοινωθέν, το οποίο έχει πολλές εποικοδομητικές διπλωματικές ασάφειες.

Πρόβλημα εντοπίζεται εξίσου και στο ζήτημα που αφορά στο κατάλοιπο εξουσίας που παραχωρείται και στα 2 μέρη πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης...

Ερωτηματικό παραμένει η στάση του υποψήφιου για την προεδρία της Κύπρου, Γ.Λιλλήκα, ο οποίος δεν έχει φανεί πουθενά μέχρι στιγμής, παρά την συμμαχία του με τον Ν.Παπαδόπουλο.

Σε κάθε περίπωση η κλήση Καρογιάν ερμηνεύεται από τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές ως απόπειρα παρέμβασης στα εσωκομματικά του ΔΗΚΟ, καθώς στις 9 Φεβρουαρίου διεξάγεται η δεύτερη φάση των εσωκομματικών εκλογών.

Όλα αυτά ενώ ο Ν.αναστασιάδης επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα για συνομιλίες με Σαμαρά-Βενιζέλο και το "θάψιμο" του Κυπριακού Ελληνισμού.

Όλα είναι προδιαγεγραμμένα: Όπως έγραψε το defencenet.gr το δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας στις ΗΠΑ, της "Πρωινής" περιέγραφε με ακρίβεια το το ακριβώς συμβαίνει:

"Η επίσκεψη, μετά από πρόσκληση Τζον Κέρι, του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, 16-17 Ιανουαρίου, φυσικά δεν έγινε γιά να ''ενημερωθεί'' η αμερικανική πολιτική ηγεσία γιά το ''πρόγραμμα'' της προεδρεύουσας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση Ελλάδας, το α' εξάμηνο 2014.

Ο ισχυρισμός αυτός, δεν πείθει ούτε αφελείς.

Το Στέητ Ντηπάρτμεντ, δεν καλεί υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών γιά να μάθει πως θα ''προεδρεύσει η χώρα τους'' σε όργανα και θεσμούς, όπου η προεδρία είναι διακοσμητική και διόλου ουσιαστική, σε ότι αφορά θέματα και λήψη αποφάσεων.

Και φυσικά, δεν καλεί υπουργούς, απλά γιά την...αναμνηστική φωτογραφία. Τους καλεί όταν έχει κάτι ουσιαστικό να συζητήσει, να ζητήσει, να απαιτήσει.

'Ετσι, ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να εξασφάλισε την αναμνηστική φωτογραφία γιά χρήση στα ΜΜΕ Ελλάδας, αλλά αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την ουσία της πρόσκλησης.

Και αφού δεν είχε να προτείνει αυτός κάτι, δηλαδή αιτήματα ελληνικά προς τις ΗΠΑ, επειδή η Ελλάδα, εξαιτίας των μνημονίων, ουσιαστικά κυβερνάται από τους δανειστές, άκουσε μόνο τα (απαιτητικά) αιτήματα του Κέρι:

- ''Να τελειώνετε με το Κυπριακό, με ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν''. Τώρα είναι οι συνθήκες κατάλληλες, με δεδομένη την μηδενική αντίδραση του λαού σε Κύπρο και Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Σαφέστατη η δήλωση Κέρι, τρεις φορές σε δύο παραγράφους, μετά την συνάντηση και μπροστά στις κάμερες το πιστοποιεί μιά επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Στεητ Ντηπάρτμεντ, http://www.state.gov/secretary/remarks/2014/01/220007.htm όπου καταγράφονται οι ακριβείς δηλώσεις -με κείμενο και βίντεο- και όχι ότι μεταδόθηκε στην Αθήνα.

Και το ατόπημα: Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, στις κοινές δηλώσεις τους, αποκαλούσε τον κ. Βενιζέλο ''Ελληνα υπουργό Εξωτερικών'', ο δικός μας αποκάλεσε τον κ. Κέρι, σκέτο ''John'', λες και γνωρίζονται χρόνια..."

Η εφημερίδα δικαιώθηκε ήδη, μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει και στο Σκοπιανό.

Το Συμβούλιο των Αρχηγών, μετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο Γενικός Γραμματέας των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, και βέβαια ο νεκροθάφτης το Κυπριακού Ελληνισμού, πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BA%CE%BF-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-2004

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 06 Feb 2014, 19:55 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
«Σφραγίζει» το «ναι» για το κοινό ανακοινωθέν ο Αναστασιάδης...

Image

O Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι, δημιουργούνται σοβαρές προοπτικές για συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν, που ικανοποιεί τις βασικές αρχές λύσης του κυπριακού το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε έναρξη διαπραγματεύσεων, όχι χάριν των διαπραγματεύσεων αλλά για χάρη της ουσίας.

Ξεκαθάρισε ότι για την ελληνοκυπριακή πλευρά το κείμενο θεωρείται τελικό.

Ο κ. Έρογλου ακόμη δεν έχει απαντήσει.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, μόλις ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις θα απευθυνθεί στο λαό για να τον ενημερώσει.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είπε πως η προσπάθεια για το κοινό ανακοινωθέν είναι η αρχή μια μεγάλης προσπάθειας για λύση του Κυπριακού και δεν είναι η κατάληξη αλλά η απαρχή ενός διαλόγου.

Σήμερα ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων και το απόγευμα φεύγει για την Αθήνα όπου αύριο το πρωί θα διαβουλευθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως είπε η Αθήνα ήταν ενήμερη για κάθε εξέλιξη σε καθημερινή βάση.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%C2%AB%CF%83%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%BD%CE%B1%CE%B9%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%AD%CE%BD-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 07 Feb 2014, 11:29 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
A. Σαμαράς: Κορυφαίο εθνικό θέμα το Κυπριακό

Image

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

Image

Image

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον κ. Αναστασιάδη, επανέλαβε ότι το Κυπριακό είναι εθνικό θέμα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος σημείωσε ότι «έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας».

Δεσμεύθηκε ακόμη ότι «η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει την Κύπρο και κατά την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ».

«Τα πιο δύσκολα είναι αυτά που ακολουθούν το κοινό ανακοινωθέν», ανέφερε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Επανέλαβε ότι από τις μέχρι στιγμής διεργασίες ενδέχεται σύντομα να υπάρξει συμφωνία για μια κοινή διακήρυξη, ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν αποτελεί λύση αλλά θέτει τις παραμέτρους στις οποίες πρέπει να κινηθούν οι δύο πλευρές.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για κοινή πορεία με την ελληνική κυβέρνηση και εκτίμηση ότι η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει και τις προοπτικές της εθνικής συνεννόησης.

Image

Image

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφερόμενος στο κείμενο του προσχεδίου του κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ότι «ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Πηγή: http://www.zougla.gr/politiki/article/samaras-korifeo-e8niko-8ema-to-kipriako

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 07 Feb 2014, 13:59 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ (vid)
ΣΟΚ: "Κοινότητα" αποκάλεσε ο Α.Σαμαράς την Κυπριακή Δημοκρατία - "Γιατί, Αντώνη;"

Image

Σοκ από την αναφορά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη: Χαρακτήρισε "κοινότητα" το κυπριακό κράτος και κατ'αυτό τον τρόπο φυσικά έδωσε την ευλογία του για την αποδοχή του νέου σχεδίου Ανάν, ενώ δικαίωσε και τον γ.γ. του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει επίσης το κυπριακό κράτος ως "ελληνοκυπριακή κοινότητα"!

Συγκεκριμένα ο Α.Σαμαράς, δήλωσε ότι «έγινε μια ενδελεχής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα για το ζήτημα της επανεκκίνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Ποιες κοινότητες; Πάγια θέση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς είναι ότι το Κυπριακό μετά το 1974 είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος ενός κράτους και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεταξύ του κυπριακού κράτους και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Δηλαδή έχουμε ένα κράτος και μία κοινότητα που συνομιλούν, όχι δύο κοινότητες, όπως μας είπε σήμερα ο Α.Σαμαράς, υιοθετώντας πλήρως την φρασεολογία της Άγκυρας που δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος!

Αυτό ήταν και το σημείο επάνω στο οποίο στάθηκε σαν βράχος και ο τελευταίος Εθνάρχης ο τότε πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, τον Απρίλιο του 2004 στο περίφημο δάγγελμά του:

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω "κοινότητα" χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

«Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία σου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας.

Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στην κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Τότε βέβαια, ο Α.Σαμαράς δεν ήταν καν βουλευτής, οπότε είναι πιθανόν να μην θυμάται τα παραπάνω λόγια, αλλά νομίζουμε ότι είναι ο ίδιος ο Α.Σαμαράς ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Κύπρο "το δεύτερο ελληνικό κράτος".

Τώρα "το δεύτερο ελληνικό κράτος" έγινε "κοινότητα". Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρει προαγωγή και να γίνει και "δήμος".

Στον Έλληνα πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά μπορεί κάποιος να του καταμαρτυρήσει πολλά, ιδιαίτερα μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 που έκανε την τεράστια κυβίστηση και από πολέμιος βρέθηκε υπερασπιστής του Μνημονίου.

Αλλά οι πατριωτικές του θέσεις εμφανίζονταν σε γενικές γραμμές σταθερές. Μέχρι σήμερα που έκανε το "δεύτερο ελληνικό κράτος" μία "συνιστώσα κοινότητα"...

Κρίμα!

Δείτε και το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις:Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-vid

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 07 Feb 2014, 14:53 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
"Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ"
Γ.Λιλλήκας προς Ν.Αναστασιάδη: "Παραιτήσου και κάνε εκλογές τώρα"

Image

Να παραιτηθεί ο Ν.Αναστασιάδης και να διενεργήσει άμεσα εκλογές απαιτεί ο πρώην Κύπριος ΥΠΕΞ Γ.Λιλλήκας, μετά και την επαναφορά από τον Κύπριο Πρόεδρο του εθνοκτόνου σχεδίου "Ανάν".

Ο Πρόεδρος του κόμματος «Συμμαχία Πολιτών» πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη σε παραίτηση και προκήρυξη εκλογών, επειδή με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία του Κυπριακού και το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επέστρεψε στον «γνωστό Αναστασιάδη του 2004».

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος, ο Γ.Λιλλήκας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που διαφωνούν, σε συστράτευση και τον κυπριακό λαό να επαγρυπνεί και να τελεί σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις.

Ο Γ.Λιλλήκας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για πάρα πολλούς μήνες επέμενε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί να ξεκινήσουν συνομιλίες αν δεν ξεκαθαρίσει το πλαίσιο και οι αρχές λύσης του Κυπριακού και επέμενε στον όρο του ξεκαθαρίσματος.

Παρατήρησε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη χθεσινή δήλωση του παραδέχεται ότι πολλές παράγραφοι και όροι που περιλαμβάνονται στο κοινό ανακοινωθέν επιτρέπουν πολλές ερμηνείες.

Για κάποιον λόγο ο Ν.Αναστασιάδης έκανε στροφή 180 μοιρών και επέλεξε να οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατια προς κατάλυση. Κράτος παρέλαβε και κράτος πρέεπι να παραδώσει. Δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στους επιβεβλημένους σχεδιασμούς από τις ΗΠΑ, χωρίς να το εγκρίνει ή να το απορρίψει ο κυπριακός λαός.

Η Κύπρος δεν είναι το "μαγαζάκι του Νικόλα" (Αναστασιάδη) για να το πουλήσει όπου θέλει μαζί με τους "διαμένοντες".

Από την ομογενειακή εφημερίδα "Πρωινή" είχαμε προειδοποιηθεί για τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον και τις απαιτήσεις των Αμερικανών, ως προς Κυπριακό, Σκοπιανό και τις σχέσεις μας με την Ρωσία.

Τώρα εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας η "λύση" του Κυπριακού. Ας ερωτηθεί για αυτό ο κυπριακός λαός.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 08 Feb 2014, 16:50 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
Προχωρά το κοινό ανακοινωθέν μετά το «ναι» Έρογλου

Image

Σε νέα φάση μπαίνει το Κυπριακό καθώς επιβεβαιώνεται από την τουρκοκυπριακή πλευρά με επίσημη ανακοίνωση ότι ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου προχώρησε στην αποδοχή του κοινού ανακοινωθέντος για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη.

Ο Ντερβίς Έρογλου άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή στις συνομιλίες με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το λεγόμενο «προεδρικό» το βράδυ της Παρασκευής, στην οποία αναφέρεται ότι επήλθε συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος.

«Η τουρκοκυπριακή και η ελληνοκυπριακή πλευρά έφτασαν σε συμφωνία στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος που ετοιμάστηκε για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Η διαδικασία των συνομιλιών προγραμματίζεται να ξεκινήσει αρχές της εβδομάδας» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Ηνωμένων Εθνών, Μισιέλ Μποναρντό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα Ηνωμένα Έθνη ενημέρωσαν την κυπριακή κυβέρνηση για τη θετική απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς στο σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%AD%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%BD%CE%B1%CE%B9%C2%BB-%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 09 Feb 2014, 12:11 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
"ΧΑΝΕΤΑΙ" Η ΚΥΠΡΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ...
Οι ΗΠΑ δε «γράφουν» μόνο την ΕΕ - Η Κύπρος παραδίδεται στο έλεος του Ισλάμ

Image

Τι θα σημαίνει για την νοτιοανατολική Μεσόγειο ένα κυπριακό κράτος με τουρκική «συνιστώσα»; Πώς θα επηρεάσει την σχέση Κύπρου-Ισράηλ αλλά ακόμα και τον πόλεμο στην Συρία;

Έχει υπολογίσει κανείς από τους Έλληνες ιθύνοντες τον κίνδυνο του ισλαμικού επεκτατισμού στην Κύπρο;

Αυτά είναι τρία καίρια ερωτήματα που αναδεικνύονται υπό το φως των νέων εξελίξεων με το δεύτερο «σχέδιο Ανάν» που οι Αμερικανοί προωθούν άκρως πιεστικά.

Φέρει μεγάλη ευθύνη η σημερινή κυπριακή πολιτική ηγεσία. Φέρει μεγάλη ευθύνη και η ελληνική κυβέρνηση. Η επικείμενη εθνική καταστροφή που είναι πλέον θέμα ολίγων μηνών, θα έχει ανυπολόγιστες διαστάσεις.

Το [email protected] the EU» της Αμερικανής υφυπουργού εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και όλη η υπόλοιπη υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία, όπου, με «χολυγουντιανό» ταμπεραμέντο ξεδιπλώνεται όλη η προσπάθεια της αμερικανικής παρέμβασης δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρεξηγήσεις και… «ευσεβείς πόθους» ότι ακριβώς το ίδιο δεν ισχύει και για την Κύπρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι Αμερικανοί έχουν ήδη καταστρώσει δύο σχέδια δράσης για το «κλείσιμο» της τερατώδους «ένωσης» τουρκοκυπριών-ελληνοκυπρίων.

Το πρώτο σενάριο, που διαμορφώθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προβλέπει διαδικασία-εξπρές και συμφωνία πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Αυτός ο στόχος για να επιτευχθεί προϋποθέτει τεράστιες πιέσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα και με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις.


Το δεύτερο σενάριο, το οποίο μάλλον αποτελεί εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που, για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν πετύχει το παραπάνω αναφέρεται σε μια πιο συντηρητική και «προσεκτική» διαδικασίας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ οι πιέσεις σε αυτό την περίπτωση θα ενταθούν κυρίως μετά τις τουρκικές εκλογές με στόχο μια συμφωνία το φθινόπωρο.

Συμπερασματικά η τερατώδης ένωση των ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων σε ένα κράτος με πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία χαρακτηριστικά – και αυτό δείχνει ότι σίγουρα η Κύπρος χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο» για νεοταξικά «υπερεθνικά» κρατικά κατασκευάσματα και αλλού στον κόσμο – είναι δυστυχώς πλέον προ των πυλών.

Το μόνο που μπορεί να την αποτρέψει είναι μια γενναία εσωτερική αντίσταση των εθνικών δυνάμεων σε Κύπρο και Ελλάδα…

Άρα, μένει να απαντήσουμε τα αρχικά μας ερωτήματα. Αν η Κύπρος γίνει ένα «ελληνοτουρκικό» μόρφωμα, πώς θα συνεχίσει τη συμμαχία της με το Ισραήλ; Μια συμμαχία η οποία είναι σημαντική γεωπολιτικά τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι οι τουρκοκύπριοι θα προβάλλουν σοβαρά εμπόδια στην συνέχιση μιας κυπρο-ισραηλινής αμυντικής συμμαχίας εναντίον της Τουρκίας!

Επιπλέον, ενδεχόμενη επικράτηση της σουνιτικής τουρκοκυπριακής «συνιστώσας» στην κυπριακή εξωτερική πολιτική θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα και για την Συρία του προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ.

Οι ενδείξεις και οιωνοί για το πώς θα διαμορφώνεται η εξωτερική πολιτική ενός τέτοιου «κυπριακού» κράτους δεν είναι καθόλου θετικές μέχρι σήμερα.

Τη στιγμή που οι ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που συνεχώς υποχωρούν, από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο και μετά, ενώ οι τουρκοκύπριοι με τις πλάτες Τουρκίας και Δύσης φυσικά, εκείνοι που μονίμως διεκδικούν και σταδιακά κατακτούν, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο «συσχετισμός» δυνάμεων θα αλλάξει όταν θα οι τουρκοκύπριοι θα αποκτήσουν και την κρατική νομιμότητα.

Επιπλέον θα αλλάξουν εντελώς οι θρησκευτικές και κοινωνικές συνθήκες στην πολύπαθη αυτή γωνιά του Ελληνισμού.

Το Ισλάμ, του ακραίο σουνιτικό Ισλάμ της Τουρκίας θα εισέλθει ανεμπόδιστα πλέον στη χώρα, όπου θα δημιουργήσει σταθερές βάσεις και με τον επεκτατισμό και τη θρασύτητα που το χαρακτηρίζει θα θελήσει πρώτα να επιβάλει τα βάρβαρα κοινωνικά του "ήθη" στην πατρίδα του Αποστόλου Βαρνάβα και του Αγίου Σπυρίδωνα, αλλά επιπλέον θα έχει σαφείς βλέψεις και αξιώσεις προς τα δυτικά της Μεσογείου…

Με λίγα λόγια, χάνεται η Κύπρος όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αφού θα πάψει να είναι ένα χριστιανικό κράτος, και θα αποξενωθεί τόσο από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, αλλά και από την ίδια την Ελλάδα, σταδιακά αλλά σταθερά…

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%C2%AB%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%BC

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 09 Feb 2014, 12:19 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
EN OΨΕΙ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ (video)
Η Ρωσία έστειλε το "Ναύαρχος Κουζνετσόφ" στην κυπριακή ΑΟΖ και δηλώνει "παρούσα"

Image

H Ρωσία εμμέσως πλην σαφώς διατύπωσε την αντίθεσή της στο νέο σχέδιο Ανάν με σχετική τοποθέτηση του ίδου του προέδρου της Β.Πούτιν στον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια με την οποία ζητά να ισχύσουν και να εφαρμοστούν όλες οι αποφάσεις του ΟΗΕ και ιδιαίτερα αυτή που επιτάσσει την άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Μεγαλονήσου.

Αλλά φαίνεται ότι η Ρωσία δεν έμεινε μόνο στα λόγια: Δέσμευσε με σχετική ΝΟΤΑΜ δύο μεγάλα τμήματα του FIR Λευκωσίας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας για αεροναυτικές ασκήσεις του Battle Group του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνετσόφ".


Oλη την ημέρα σήμερα (σ.σ.: εννοεί 08/2/2014) δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη Su-33 και ελικοπτέρα Κa-27 εκτέλεσαν πολλές εξόδους και πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές σκαφών επιφανείων και αποστολές αέρος-αέρος.

Το μεγαλύτερο τμήμα του FIR που δεσμεύτηκε για τις ασκήσεις βρίσκεται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κύπρου, φτάνει μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Αθηνών και το FIR Καϊρου και μέρος της περιοχής συμπίπτει με την περιοχή που δεσμεύτηκε για σεισμογραφικές έρευνες («τεμάχιο 10») για λογαριασμό της Total.

Το δεύτερο τμήμα του FIR Λευκωσίας που δεσμεύτηκε για τις ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις, βρίσκεται νότια της Κύπρου και εκτείνεται μέχρι τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Τελ Αβιβ και το FIR Βυρητού (δείτε σχετικό επισυναπτόμενο χάρτη).


Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ασκήσεις της Ομάδας Μάχης θα διαρκέσουν 15 ημέρες, χρονικό διάστημα πολύ μεγάλο για τέτοιους είδους έντονες αεροναυτικές δραστηριότητες.

Είναι σαφές ότι η Μόσχα στέλνει μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι η όποια λύδη στο κυπριακό δεν μπορεί να είναι αντίθετη με τα συμφέροντά της...

Σύμφωνα με το ΝΟΤΑΜ οι ασκήσεις θα διεξάγονται από τις 6 έως και τις 20 Φεβρουαρίου, από τις 5.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα καθημερινά.

Οι αεροπορικές ασκήσεις θα διεξάγονται σε ύψη μεταξύ 18.000 και 22.000 ποδών και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα διεξαχθούν και ασκήσεις καταστροφής εναέριων στόχων.

Στις Μοίρες του αεροπλανοφόρου, προβλεπόταν να ενταχθούν και τα τελευταίου τύπου μαχητικά MiG-29K και MiG-29KUB, με ραντάρ AESA ωστόσο δεν είναι γνωστό αν τέτοια αεροσκάφη βρίσκονται επί του «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» και συμμετέχουν στις ασκήσεις.

Σε δήλωση ανώτατου αξιωματικού του αεροπλανοφόρου που αναφέρεται σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκαν περισσότερες από 110 εξόδους των ρωσικών μαχητικών, αριθμός οπωσδήποτε εντυπωσιακός.

Να σημειωθεί ότι σε διεθνή ύδατα εντός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκονται και συνεργαζόμενα ρωσικά και πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην διαδικασία απομάκρυνσης των χημικών από την Συρία.

Πρόκειται για το ρωσικό πυρηνινοκίνητο καταδρομικό «Μεγάλος Πέτρος» και τη κινεζική φρεγάτα «Γιαν Τσενγκ» (που είχε ελλιμενιστεί πρόσφατα στη Λεμεσό), που ήδη εκπλήρωσαν μία αποστολή, κατά την οποία συνόδευσαν και διασφάλισαν τον ασφαλή διάπλου του ειδικού σκάφους «Ark Futura» της Δανίας, που μετέφερε συριακά χημικά όπλα, από το λιμάνι της Λαττάκειας μέχρι τις ακτές της Ιταλίας.

Μετά επέστρεψαν στις καθορισμένες τους θέσεις, ενώ η συγκεκριμένη ρωσο-κινεζική συνεργασία των πολεμικών ναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών, έχει ήδη αποτελέσει αντικείμενο προσοχής σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο για τις προοπτικές συνεργασίας που διαμορφώνει.

«Τα ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην διεθνή επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά των χημικών όπλων της Συρίας, σύντομα θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις διαλειτουργικότητας στην Μεσόγειο Θάλασσα», αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση του.

Ιδού και ένας ενδιαφέρον χάρτης της περιοχής των ασκήσεων και όχι μόνο:

Image

1 και 1a: Ρωσική αεροναυτική άσκηση (από 6 έως 20 Φεβρουαρίου).
2. Περιοχή σεισμογραφικών ερευνών του «Princess» για λογαριασμό TOTAL, στο 10 έως 10 Μαρτίου
3. Παράνομες σεισμογραφικές έρευνες του «Barbaros» για λογαριασμό της ΤΡΑΟ, έως Μάιο.
4. Διήμερες ασκήσεις χθες και προχθές με πραγματικά πυρά του τουρκικού κατοχικού στρατού.
5. Διήμερες ασκήσεις με πραγματικά πυρά χθες και προχθές εκτός χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%BD%CE%B1%CF%8D%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BD%CE%B5%CF%84%CF%83%CF%8E%CF%86%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BF%CE%B6

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 09 Feb 2014, 19:21 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ANTEΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ;
Κάθετη αντίδραση του ΔΗΚΟ για το "συνιστών ελληνοκυπριακό κράτος"

Image

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του Εθνάρχη Τάσσου Παπαδόπουλου, που το 2004 είπε το περήφανο "ΟΧΙ" στο Σχέδιο Ανάν, τιμά την κληρονομιά του πατέρα του και πλέον έλαβε σαφή θέση κατά του νέου "σχεδίου Ανάν".

Το Δημοκρατικό Κόμμα που μετέχει στη κυβέρνηση Νίκoυ Αναστασιάδη απάντησε το απόγευμα της Κυριακής στον Κύπριο Πρόεδρο με το δικό του "ΟΧΙ" στο σχέδιο.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο αναφέρει πως το κοινό ανακοινωθέν βρίσκεται "σε πλήρη διάσταση με το πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας" συνεργασίας"

Το σημαντικότερο σημείο της ανακοίνωσης είναι αυτό που προσδιορίζει τον ίδιο τον χαρακτήρα της συμφωνίας: "Εάν πράγματι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι καλή τότε αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό και ενδεχομένως αυτό το γεγονός να περικλείει περισσότερους κινδύνους από την ίδια τη συμφωνία".

Σε Ελλάδα και Κύπρο τα στρατόπεδα του "Ναι" και του "Οχι" έχουν πλέον σχηματιστεί: Οι μνημονιακές κυβερνήσεις Σαμαρά και Αναστασιάδη είναι υπέρ, μαζί με όλη την διαπλοκή και τις ΗΠΑ, Βρετανία κλπ. Το ΔΗΚΟ, ο Γ.Λιλλήκας, οι πατριωτικές δυνάμεις της Κύπρου και της Ελλάδας είναι κατά και η Ρωσία εμμέσως έχει ταχθεί κατά.

Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος της κυπριακής κυβέρνησης (η οποία εφεξής αποδέχεται να χαρακτηρίζεται "ελληνοκυπριακή κοινότητα") στο οποίο η, μοιραία για τον Ελληνισμό, κυβέρνηση Αναστασιάδη, αποδέχεται ότι η Κύπρος μεταμορφώνεται σε ομοσπονδιακό κράτος δύο κοινοτήτων εγκρίθηκε φυσικά άμεσα από τους Τουρκοκύπριους που πήρας αυτό που ήθελαν: "Δύο συνιστώντα κράτη μιας ομοσπονδίας".

Έτσι οι Τουρκοκύπριοι εισέρχονται πανηγυρικά στην ΕΕ, θα έχουν τα μισά κοιτάσματα φυσικού αερίου κλπ κλπ.

Πρακτικά μιλάμε για δύο ξεχωριστά κράτη, κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο στο κοινό ανακοινωθέν: "Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και οριστικά όλες τις εξουσίες τους, μακριά από επεμβάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση".

Πολύ σύντομα τον λόγο θα τον έχει ο ίδιος ο κυπριακός λαός.

Η δήλωση του ΔΗΚΟ αναφέρει:

"Έχουμε διαβάσει με προσοχή τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών στο Κόμμα μας, αναφορικά με την συμφωνία του με τον κ. Έρογλου και την ακύρωση της προγραμματικής συμφωνίας με το ΔΗΚΟ.

Εάν το περιεχόμενο της είναι ειλικρινές και δεν αποτελεί προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα, τα πράγματα είναι πολύ πιο ανησυχητικά και ενδεχομένως επικίνδυνα από το ίδιο το περιεχόμενο της Συμφωνίας.

Εάν πράγματι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι καλή τότε αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό και ενδεχομένως αυτό το γεγονός να περικλείει περισσότερους κινδύνους από την ίδια τη συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτοί που επέλεξαν να τον παροτρύνουν να υπογράψει τη συμφωνία, αναγνωρίζουν ότι το τελικό κείμενο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν τεθεί, ούτε είναι συμβατό με τις διαχρονικές θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς ή τις προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις του Πρόεδρου Αναστασιάδη.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι υπάρχει χρόνος και περιθώριο εγκατάλειψης της συγκεκριμένης συμφωνίας με την οποία η Τουρκική πλευρά πετυχαίνει τους περισσότερους διαχρονικούς στόχους της πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και ανεξαρτήτως της έκβασης τους.

Παραμένουμε συνεπείς σε αυτή την έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχίζουμε να ευελπιστούμε ότι δεν θα ακυρώσει το πνεύμα και το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας με το Δημοκρατικό Κόμμα".


Θέση δεν έχει λάβει ακόμα το ΑΚΕΛ, ενώ ο υποψήφιος για την προεδρία της Κύπρου Γ.Λιλλήκας έφτασε να ζητήσει μέχρι και την παραίτηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη και την διενέργεια άμεσων εκλογών.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 10 Feb 2014, 12:43 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
Νταβούτογλου: Αυτή τη φορά το Κυπριακό πρέπει να λυθεί

Image

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, βλέπει μομέντουμ για τη λύση του Κυπριακού, λέγοντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα για τη λύση του Κυπριακού. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε το έγγραφο του κοινού ανακοινωθέντος ως το καλύτερο που θα μπορούσαν να καταλήξουν οι δύο πλευρές.

Ο τούρκος υπουργός μιλώντας στο τουρκικό κανάλι ΑHaber είπε ότι είχε και σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με τους ομολόγους του στην Αθήνα και Βρετανία.

Όπως είπε χθες συζήτησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τηλεφωνικώς και το θέμα των επισκέψεων του Τουρκοκύπριου και Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή σε Αθήνα και Άγκυρα αντίστοιχα.

Ο τούρκος υπουργός είπε ότι μια λύση στο Κυπριακό θα διασφαλίσει σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα διασφαλίσει ώστε το νερό και η ενέργεια να χρησιμοποιηθούν για την ειρήνη και θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου μπορεί να υπάρξει σύντομα λύση αν υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα παρόλο που ρωτήθηκε δύο φορές από τον τούρκο δημοσιογράφο.

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν στα δημοψηφίσματα που θα γίνουν η Τουρκοκυπριακή πλευρά απαντήσει πάλι "ναι" και η Ελληνοκυπριακή "όχι", ο τούρκος υπουργός είπε ότι τότε δεν θα μπορούν να αρχίσουν ξανά διαπραγματεύσεις και η κάθε πλευρά θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 10 Feb 2014, 12:48 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
ΑΠΕΙΛΕΣ Α.ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
"Τελευταία ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου"

Image

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συνέχισε στη κλασική πολεμική των απειλών προκειμένου να ασκήσει πίεση στη Κύπρο. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «τελευταία ευκαιρία για την Κύπρο» και εκφράζει ..αισιοδοξία για την κατάληξη των συνομιλιών που θα ξεκινήσουν στην Κύπρο.

Προφανώς και είναι αισιόδοξος για την κατάληξη από τη στιγμή που ο Α.Σαμαράς υιοθέτησε πλήρως την φρασεολογία περί ύπαρξης δυο κοινοτήτων στο νησί!


Ειδικότερα, μιλώντας σε πρόγραμμα της τουρκικής τηλεόρασης TRT ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις συνομιλίες που θα ξεκινήσουν, στο πλαίσιο του ανακοινωθέντος που συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών δεν θα απομείνει άλλη εναλλακτική λύση παρά η δημιουργία δύο κρατών. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την επανένωση» τόνισε.

Να θυμίσουμε ότι ακριβώς τα ίδια είχαν ειπωθεί και με το τελευταίο σχέδιο Ανάν τότε που ο Εθνάρχης Τάσσος Παπαδόπουλος το 2004 είπε το περήφανο "ΟΧΙ"...

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 11 Feb 2014, 14:34 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Ε.Βενιζέλος και Ν.Αναστασιάδης "ενταφιάζουν" την Κυπριακή Δημοκρατία

Image

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνάντηση που θα έχει στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομολόγο του Αχμέτ Νταβούτογλου θα συζητήσουν το σχέδιο «ενταφιασμού» της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποδοχή του Κυπριακού κράτους ως «κοινότητα».

Το στίγμα έδωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αναφέροντας την Κυπριακή Δημοκρατία ως «κοινότητα» στη συνάντηση που είχε πρόσφατα του με τον μοιραίο Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη στην Αθήνα. Είναι ο Πρόεδρος που είχε ταχθεί υπέρ του «σχεδίου Ανάν» και τώρα συζητά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ν. Έρογλου το νέο «σχέδιο Ανάν».


Τη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες με τον Ε. Βενιζέλο τη διέρρευσε ο ίδιος ο Α. Νταβούτογλου, λέγοντας πώς «υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα για το Κυπριακό μετά τη συνάντηση της Τουρκίας με την Ε.Ε.».

Έχουν κάθε λόγο οι Τούρκοι να πανηγυρίζουν για το σχέδιο που επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ και η Ελλάδα με την Κύπρο τρέχουν να υλοποιήσουν παραδίδοντας στην Άγκυρα «κοινότητα» και ανοίγοντας της το δρόμο να «τουρκοποιήσουν» το νησί σε χρόνο «μηδέν».

«Οι ενδιαφερόμενες πλευρές επέδειξαν τόση ισχυρή θέληση να βοηθήσουν», είπε ο κ. Νταβούτογλου προσθέτοντας πως «τα Η.Ε., η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και οι εγγυήτριες δυνάμεις, η Ελλάδα και η Τουρκία, κατέβαλαν σοβαρές προσπάθειες».


Βέβαια η Ελλάδα και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες με τον κ. Αναστασιάδη να παραδώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και από κράτος να την κάνουν «κοινότητα», παραχωρώντας ταυτόχρονα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ στους Τουρκοκύπριους και στην Άγκυρα.

Τούτη την ώρα (11:30) στον υπό προστασία των Ηνωμένων Εθνών χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας οι Ν. Αναστασιάδης και Ν. Έρογλου, παρουσία της ειδικής συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάντενχαιμ επικυρώνουν το κοινό ανακοινωθέν για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό σε μία εντελώς διαφορετικά όμως βάση. Σε αυτή που θέλει δύο κοινότητες.

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις του Ελληνοκύπριου και Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή σε Άγκυρα και Αθήνα για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα δέχεται δηλαδή το ρόλο του εγγυητή και νομιμοποιεί τους Τουρκοκύπριους σε μία διαδικασία ανάδειξης δύο κοινοτήτων.

Ποιες κοινότητες; Πάγια θέση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς είναι ότι το Κυπριακό μετά το 1974 είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος ενός κράτους και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεταξύ του κυπριακού κράτους και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Δηλαδή έχουμε ένα κράτος και μία κοινότητα που συνομιλούν, όχι δύο κοινότητες, όπως μας είπε ο Α. Σαμαράς, υιοθετώντας πλήρως την φρασεολογία της Άγκυρας που δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος!

Αυτή τη φρασεολογία χρησιμοποίησε και ο Τούρκος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι, λέγοντας πώς, «από εδώ και πέρα θα βοηθήσει το κοινό ανακοινωθέν τις δύο πλευρές στη διαδικασία των δύο κοινοτήτων». Είναι αυτός που θα δεχθεί ο κ. Βενιζέλος για να διαπραγματευτεί μαζί του.

Το μόνο θετικό είναι ότι η όποια λύση στο θέμα του Κυπριακού θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Ας δώσει φώτιση ο Θεός στο λαό να μην περάσει το νέο «σχέδιο Ανάν», όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται, με τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας να αποδέχονται την «κοινότητα».


Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 11 Feb 2014, 14:53 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
Διαβάστε αυτούσιο το τελικό κείμενο της Κοινής Διακήρυξης

Image

Οι δύο ηγέτες είχαν σήμερα τη πρώτη τους συνάντηση υπό την αιγίδα της αποστολής των Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ. Η συνάντηση διεξήχθη σε μια φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν τα εξής:

1. Η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη και η παράτασή της θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι η διευθέτηση θα έχει θετική επίδραση σε ολόκληρη την περιοχή και πρωτίστως θα επωφελούνται οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι. Η διευθέτηση χαρακτηρίζεται από σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες, καθώς και στη ξεχωριστή ταυτότητα και την ακεραιότητα αμφοτέρων, διασφαλίζοντας το κοινό τους μέλλον σε μια ενωμένη Κύπρο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Οι ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να επαναρχίσουν δομημένες διαπραγματεύσεις με τρόπο που να οδηγεί σε αποτελέσματα. Όλα τα άλυτα βασικά θέματα θα είναι στο τραπέζι και θα συζητηθούν αλληλένδετα. Οι ηγέτες θα έχουν ως στόχο να φθάσουν σε διευθέτηση το συντομότερο δυνατό και ακολούθως να πραγματοποιήσουν χωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα.

3. Η διευθέτηση θα βασίζεται σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. Η ενωμένη Κύπρος, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μια και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα και μια και μόνη κυριαρχία, η οποία καθορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών δυνάμει του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και η οποία προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Θα υπάρχει μια και μόνη κυπριακή ιθαγένεια, που θα ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Όλοι οι πολίτες της ενωμένης Κύπρου θα είναι ταυτόχρονα πολίτες είτε της ελληνοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας είτε της τουρκοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας. Αυτή η ιδιότητα θα είναι εσωτερική και θα συμπληρώνει, και δεν θα υποκαθιστά με οποιονδήποτε τρόπο, την μια και μόνη κυπριακή ιθαγένεια.

Οι εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, καθώς και θέματα που είναι σαφώς σχετικά με τις καθορισμένες αρμοδιότητές της, θα προσδιορίζονται από το σύνταγμα. Το Ομοσπονδιακό σύνταγμα θα προνοεί επίσης ότι το κατάλοιπο εξουσίας θα ασκείται από τις συνιστώσες πολιτείες. Οι συνιστώσες πολιτείες θα ασκούν πλήρως και οριστικά όλες τις εξουσίες τους, χωρίς παρεμβάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα παρεμβαίνουν στις νομοθεσίες των συνιστωσών πολιτειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των συνιστωσών πολιτειών και οι νομοθεσίες των συνιστωσών πολιτειών δεν θα παρεμβαίνουν στους ομοσπονδιακούς νόμους που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οποιαδήποτε διαφορά σε σχέση με τα πιο πάνω θα εκδικάζεται τελεσίδικα από το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο. Καμιά από τις δυο πλευρές μπορεί να διεκδικεί εξουσία ή δικαιοδοσία από την άλλη.

4.Η ενωμένη κυπριακή ομοσπονδία θα προκύψει από τη λύση μετά από την έγκριση της διευθέτησης σε χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Το Ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη κυπριακή ομοσπονδία θα αποτελείται από δυο συνιστώσες πολιτείες με ισότιμο καθεστώς. Η δικοινοτική, διζωνική φύση της ομοσπονδίας και οι αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ θα διασφαλίζονται και θα γίνονται σεβαστές σε όλη την επικράτεια. Το Ομοσπονδιακό σύνταγμα θα αποτελεί τον ανώτατο νόμο της Χώρας και θα δεσμεύει όλες τις εξουσίες της ομοσπονδίας και των αρχών των συνιστωσών πολιτειών. Η ένωση της ομοσπονδίας ή μέρους αυτής με οποιαδήποτε άλλη χώρα ή η οποιασδήποτε μορφής διχοτόμηση ή απόσχιση ή οποιαδήποτε άλλη μονομερής αλλαγή στην κατάσταση πραγμάτων θα απαγορεύεται.

5. Οι διαπραγματεύσεις βασίζονται στην αρχή πως τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι να συμφωνηθούν όλα.

6. Οι διορισμένοι εκπρόσωποι έχουν πλήρη εξουσία να συζητούν οποιοδήποτε θέμα σε οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να απολαμβάνουν παράλληλη πρόσβαση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα ενδιαφερόμενα μέρη στη διαδικασία, όταν κρίνεται αναγκαίο. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντώνται όσο συχνά κρίνεται απαραίτητο. Διατηρούν την απόλυτη εξουσία λήψης αποφάσεων. Μόνο μια συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν ελεύθερα οι ηγέτες μπορεί να τεθεί σε χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Οποιασδήποτε μορφής επιδιαιτησία αποκλείεται.

7. Οι πλευρές θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα για να εξασφαλίσουν την επιτυχία των συνομιλιών. Δεσμεύονται να αποφύγουν την απόδοση ευθυνών ή οποιαδήποτε δημόσια αρνητικά σχόλια σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. Είναι επίσης προσηλωμένοι στις προσπάθειες να εφαρμοστούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα παράσχουν μια δυναμική ώθηση στην προοπτική για μια ενωμένη Κύπρο.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=128444&catid=9

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 11 Feb 2014, 20:26 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
Βενιζέλος για Κυπριακό: Υποχρέωσή μας η διαμόρφωση της μέγιστης δυνατής συναίνεσης

Image

Η λύση θα πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών

Στην υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να διαμορφώσουν και να διαφυλάξουν τις προϋποθέσεις εθνικής ενότητας και μέγιστης συναίνεσης για την επίλυση του Κυπριακού αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δήλωσή του με αφορμή την πρώτη συνάντηση των κ.κ. Αναστασιάδη και Έρογλου στη Λευκωσία.

«Η σημερινή ημέρα για την Κύπρο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όχι μόνο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αλλά σύσσωμη η διεθνής κοινότητα δέχεται ότι ο ίδιος ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αποφάσεις που θα λάβει εκφραζόμενος άμεσα με δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους επιδιαιτησία» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ευκαιρίας δοθείσης υπενθυμίζει ότι «μία λύση αποδεκτή από τον κυπριακό λαό πρέπει πράγματι να βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του Νίκου Αναστασιάδη για την όσο γίνεται ταχύτερη εφαρμογή ουσιαστικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην εγκαθίδρυση ενός άλλου κλίματος στη Μεγαλόνησο».

«Η Ελλάδα θα σταθεί, όπως πάντα, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, στηρίζοντας τη διαδικασία που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο» καταλήγει η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/352499/venizelos-gia-kupriako-upohreosi-mas-i-diamorfosi-tis-megistis-dunatis-sunainesis/

Σημείωση - σχόλιο: "Στην υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να διαμορφώσουν και να διαφυλάξουν τις προϋποθέσεις εθνικής ενότητας και μέγιστης συναίνεσης για την επίλυση του Κυπριακού αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δήλωσή του με αφορμή την πρώτη συνάντηση των κ.κ. Αναστασιάδη και Έρογλου στη Λευκωσία." Δηλαδή ο κ. Υπουργός τι μας λέει με αυτό το σχόλιο; Οτι πρέπει όχι μόνο να αποδεχθούμε αλλά να συμβάλλουμε κιόλας τα μέγιστα για να παραδόσουμε την Κύπρο στους Τούρκους; Αυτό μας λέει ή εγώ καταλαβαίνω άλλα;

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία.
Unread postPosted: 12 Feb 2014, 12:01 
Advanced Poster
Advanced Poster
User avatar

Joined: 05 Feb 2014, 00:09
Posts: 254
Location: Λάρισα
Has thanked: 7 time
Have thanks: 12 time
Αρνητική η Μόσχα σε συνταγές διευθέτησης για το Κυπριακό

Image

Την αντίθεση της στην επιβολή έξωθεν χρονοδιαγραμμάτων αλλά και σε «συνταγές διευθέτησης» στις διακοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ εξέφρασε η Μόσχα με ειδική ανακοίνωση του επίσημου εκπροσώπου του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

Στην ανακοίνωση η Μόσχα χαιρετίζεται τη σημαντική, όπως λέει, απόφαση των ηγετών της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου.

«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για τις συνομιλίες, οι οποίες, κατά την πεποίθησή μας, πρέπει να είναι ελεύθερες από οποιαδήποτε έξωθεν πίεση και απόπειρες επιβολής χρονοδιαγραμμάτων ή συνταγών διευθέτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο δηλώνει έτοιμο να συνεργαστεί προς αυτό το σκοπό με τους εταίρους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές.

Η ρωσική διπλωματία ευελπιστεί επίσης ότι «κατά τη διάρκεια του επικείμενου διαλόγου και οι δύο πλευρές θα στοχεύουν στην επίτευξη καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των διακοινοτικών συμφωνιών υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια πραγματική σταθερή διευθέτηση στην Κύπρο είναι δυνατή μόνο υπό τον όρο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ίδιων των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/story/764889

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
Ο Θεός μαζί σας.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 42 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred