Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 56 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 14 Nov 2008, 23:01 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 13 Nov 2007, 21:07
Posts: 180
Location: Αθήνα
Has thanked: 0 time
Have thanks: 1 time
Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.

Η αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ενεργειακό έργο μεγάλης κλίμακας το οποίο θα συνιστά και πρότυπο περιβαλλοντικής ευθύνης, επικράτησε ως δέσμευση της Trans-Balkan Pipeline, κατασκευάστριας εταιρείας του πετρελαιαγωγού, στη πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα του Ελληνικού Τμήματος του έργου, κ. Χρήστο Δήμα έχουν δοθεί οδηγίες από τις τρεις κυβερνήσεις που συμμετέχουν στο έργο και οι συμφωνίες που επετεύχθησαν θα αποτελέσουν και νόμους του κράτους.

Μάλιστα οι μελέτες για το έργο έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2009, ενώ θα ακολουθήσουν η έκδοση αδειών, η διαδικασία της χρηματοδότησης και τέλος η έναρξη των εργασιών.

Ο αγωγός θα είναι υπόγειος μήκους διακοσίων ογδόντα χιλιομέτρων (εκ των οποίων περίπου τα 135 χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους), ο οποίος, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους και σε συνθήκες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, με εφαρμογή της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, που είναι οι πλέον αυστηρές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στο 2011, θα αρχίσει να ρέει πετρέλαιο στον αγωγό. Μέσα στους επόμενους μήνες, η διεθνής εταιρεία που ελέγχει τον αγωγό θα ιδρύσει υποκαταστήματα στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα.

Ο αγωγός θα έχει δυναμικότητα μεταφοράς τουλάχιστον 35 εκατ. τόνων πετρελαίου ετησίως με δυνατότητα επέκτασης της δυναμικότητας σε δεύτερο στάδιο. Η διάμετρος του αγωγού θα είναι περίπου ένα μέτρο.

Στο Μπουργκάς, οι δεξαμενές αποθήκευσης θα έχουν συνολική χωρητικότητα περίπου 500.000 κυβικά μέτρα και οι θαλάσσιες εγκαταστάσεις θα αποτελούνται από δύο προβλήτες και δύο αποβάθρες πρόσδεσης για πλοία.

Στην Αλεξανδρούπολη, η συνολική χωρητικότητα των δεξαμενών θα είναι γύρω στα 700.000 κυβικά μέτρα και οι θαλάσσιες εγκαταστάσεις θα αποτελούνται από δύο αποβάθρες.

Τα άμεσα και έμμεσα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού για το νομό Έβρου και τη Θράκη είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Το έργο αυτό θα τονώσει την απασχόληση, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια όλη την αναπτυξιακή εικόνα της Δυτικής Θράκης και ειδικότερα του Έβρου.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι κατά την κατασκευαστική περίοδο θα δημιουργηθούν περισσότερες από πεντακόσιες θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του έργου θα δημιουργηθούν περίπου διακόσιες πενήντα θέσεις εργασίας.

Τα ετήσια έσοδα διέλευσης που θα εισπράττει η χώρα μας θα αποδίδονται στην περιοχή, εκ των οποίων το κύριο μέρος θα αφορά το νομό Έβρου, και τα υπόλοιπα τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, έτσι ώστε τα οφέλη να διαχέονται σε όλη τη Θράκη και τους κατοίκους της.

Η εταιρεία προγραμματίζει εποικοδομητική συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τις κεντρικές αρχές σε μόνιμη και ανοικτή βάση και φροντίζει για τις ευκαιρίες απασχόλησης των ντόπιων και γενικά την υποστήριξη των τοπικών οικονομιών.

Συγχρόνως η Περιβαλλοντική ομάδα της Trans-Balkan Pipeline BV δεσμεύτηκε για τη συμμόρφωσή της εταιρείας με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον.

Παράλληλα υποσχέθηκε την συνεργασία της εταιρείας με τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής.

Σε ότι αφορά το διυλιστήριο που ακούστηκε από διάφορες πλευρές αυτό που μπορώ να αναφέρω είναι ότι δεν υπάρχει ούτε στους σκοπούς ούτε στα έγγραφα ούτε στο καταστατικό ούτε στη συμφωνία των μετόχων καμία αναφορά για διυλιστήριο.

Όλα αυτά τα αναφέρω ενάντια στην κάθε είδους παραπληροφόρηση και προπαγάνδα (έχω αναφερθεί επανειλημμένα από πού πηγάζει και μέσω ποιων εκδηλώνεται), που λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ο συγκεκριμένος αγωγός είναι πρωταρχικής σημασίας για τη χώρα μας αλλά και την οικονομική ανάταση και ασφάλεια της Θράκης και….. θα γίνει !!

Ας αποτινάξουν λοιπόν οι Θρακιώτες πατριώτες μας τα διάφορα κέντρα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που τείνουν ύπουλα να τους …αγκαλιάσουν.

_________________
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 14 Nov 2008, 23:11 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 13 Nov 2007, 21:07
Posts: 180
Location: Αθήνα
Has thanked: 0 time
Have thanks: 1 time
Κατεβάζουν και άλλες συμφωνίες οι αγωγοί!

Είναι γεγονός ότι η Ρωσία και προσωπικά ο κ. Βλαντιμήρ Πούτιν ανασύνταξε την βιομηχανία της και προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχίες προκειμένου να διεισδύσει στις αγορές της δύσης.

Μία από αυτές ήταν και η συμμαχία με την χώρα μας (από τις πλέον σημαντικές και για τις δύο πλευρές) που οραματίστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή οι δύο άνδρες (κκ.Πούτιν- Καραμανλής)

Όταν τον Απρίλιο (εδώ) έγραφα ότι μετά την πολιτική των αγωγών θα έχουμε σαν συνέχεια την πολιτική των οπλικών συστημάτων, αλλά και την συνεργασία σε άλλους τομείς της βιομηχανίας μας , πολλοί είναι αλήθεια ότι δυσπιστούσαν και αντιμετώπιζαν τα γραφόμενα μου με αρκετή επιφυλακτικότητα.

Ήδη η συνεργασία στα οπλικά συστήματα τρέχει ενώ έχει ξεκινήσει και η συμμετοχή μας στο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας.

Μπορεί κάποιοι πολίτες ,ζώντας μέσα στην καθημερινότητα τους -ειδικά τώρα με την χρηματοπιστωτική κρίση και τα απόνερα της ύφεσης να μας ακουμπούν-να μην δίνουν και μεγάλη σημασία στο γεγονός ή κάποιοι άλλοι να τα αγνοούν παντελώς.

Όπως αγνοούσαν τις προεργασίες για την συμφωνίες των αγωγών και τους ανακάλυψαν με την υπογραφή των αντίστοιχων συμφωνιών, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τις προεργασίες και τις υπόλοιπες συμφωνίες της ατζέντας των συναντήσεων Καραμανλή –Πούτιν.

Εχθές ήρθαν να προστεθούν δύο ακόμη κρίκοι της επωφελούς συνεργασίας, που μεσοπρόθεσμα θα επιφέρουν πάρα πολύ σημαντικά οφέλη για την χώρα μας.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για συμμετοχή της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην παραγωγή, συντήρηση και επισκευή του ΒΕ-200, γνωστότερου ως Μπεριέβ (Beriev).

Είναι το πυροσβεστικό αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε και βοήθησε την χώρα μας το πύρινο καλοκαίρι του 2007 και το οποίο πλέον θα φτιάχνεται και από ελληνικά χέρια, μετά από συμφωνία του ΥΠΑΝ και του ρωσικού υπουργείου Εμπορίου.

Αντίστοιχη συνεργασία ανακοινώθηκε, και μάλιστα ….από το επίπεδο του σχεδιασμού, για το επιβατηγό MC-21, που έρχεται να ανταγωνιστεί τα Boeing 737 και Airbus 320.

Μετά λοιπόν τις τελευταίες …πινελιές στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας (..jd), εχθές με κοινή ανακοίνωση τους ,ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Χρήστος Φώλιας και ο υπουργός Εμπορίου - Βιομηχανίας της Ρωσίας, κ.Βίκτορ Κχριστένκο, ανέφεραν ότι η ΕΑΒ και ο ρωσικός όμιλος «Ιρκούτ» υπογράφουν μνημόνια για:

-ανάδειξη της ΕΑΒ σε κέντρο συντήρησης και επισκευής των αεροσκαφών ΒΕ-200.

- συμμετοχή της στην κατασκευή δομικών τμημάτων του ΒΕ-200 και ηλεκτρονικών για διάφορους τύπους αεροσκαφών.

- συμμετοχή της στη σχεδίαση του επιβατικού MC-21 δυναμικότητας 150, 180 ή 220 θέσεων.

Ο κ.Χρήστος Φώλιας διευκρίνισε ότι η συνεργασία δεν προβλέπει υποχρέωση αγοράς των πυροσβεστικών αεροσκαφών από την χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ.Κχριστένκο τόνισε ότι «η έκταση και το εύρος λειτουργίας του κέντρου συντήρησης και επισκευής θα εξαρτηθεί και από την έκταση της ζήτησης του αεροσκάφους στην ευρωπαϊκή αγορά».

Όσο αφορά το επιβατικό MC-21, σύμφωνα με τον προγραμματισμό προβλέπεται η παραγωγή τουλάχιστον 1000 αεροσκαφών.

Η παραγωγή του MC-21 θα αρχίσει το 2014 .Αναλόγως της επιτυχίας της συνεργασίας με την ΕΑΒ σε αυτό το στάδιο ,θα καθοριστούν και οι δυνατότητες ……περαιτέρω ακόμα συνεργασίας.

Εκτός όμως της συνεργασίας στον τομέα της αεροναυπηγικής., είχαμε με την υπογραφή του μνημονίου και μια ακόμη νέα συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας -Ρωσίας .

Η συμφωνία των δύο υπουργών προβλέπει συνεργασία ΚΑΙ στη φαρμακευτική βιομηχανία με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δημιουργία κοινών εταιριών έρευνας και παραγωγής φαρμάκων.

Πολλοί ισχυρίζονταν ότι η συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας θα ήταν μόνο… οι αγωγοί. Όπως βλέπετε …διαψεύστηκαν. Και από ότι είμαι σε θέση να ξέρω σας διαβεβαιώνω ότι θα επακολουθήσουν και νέες συμφωνίες συνεργασίας εντός του 2009.

Και αυτές θα είναι ακόμα πιο ….. «τραντακτές», που προβλέπεται να προκαλέσουν και αντίστοιχου μεγέθους … «αναταράξεις»!

Κατ` αυτόν τον τρόπο πραγματώνεται η πολιτική μιας χώρας και ουχί μέσω ανέξοδων και λαϊκίστικων ενεργειών και δηλώσεων.Το ζήτημα λοιπόν που τίθεται σε εμάς τους πολίτες είναι τι ακριβώς επιθυμούμε ;

Την άσκηση πολιτικής ή την…… παραγωγή παραπολιτικής ;

_________________
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 15 Nov 2008, 01:10 
Super Administrator
Super Administrator
User avatar

Joined: 02 Jun 2008, 00:13
Posts: 5751
Location: Βουκουρέστι
Has thanked: 1137 time
Have thanks: 680 time
Highscores: 12
agraf,
πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.
Αλλά από τί πηγές τα πήρες;

_________________
Πᾶν... Μέτρον ἄριστον.

Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ.Image

Truth


Ν. Λυγερός - Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας
https://www.youtube.com/watch?v=JTtECrt3ZlE
Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης


Μακριά
από κομματικούς σχηματισμούς.
Ρίξτε μία ματιά στους παρακάτω συνδέσμους!
Αξίζει την προσοχή σας:


- Το πλήρες σχέδιο Ε.ΠΑ.Μ. για έξοδο Ελλάδας από«κρίση»!
https://www.youtube.com/watch?v=3QOU9FMvQto

www.antistasitora.org
ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΑΠΛΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 15 Nov 2008, 09:43 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 30 Oct 2007, 09:47
Posts: 1331
Location: Εδεσσα
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
Highscores: 19
Αγαπητέ Αγκραφ και Ντενις

Αυτά είναι μόνο λίγα από αυτά που θα επακολουθήσουν σαν γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις, στην περιοχή των βαλκανίων και δή στην Ελλάδα.

Οι "φίλοι" αμερικάνοι, θα προσπαθήσουν, δια μέσων φιλικών στην ιδιοσυγκρασία τους, σχεδίων, να ανατρέψουν το νέο μέλλον που διαγράφεται στην περιοχή, όντας αυτό αντίθετο με τα σχέδιά τους, όμως θα αποτύχουν δια μία ακόμα φορά. Σαφώς θα επακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες. Τι θα έλεγε άραγε κανείς αν έβλεπε την Ελλάδα να παραχωρεί έδαφος για εγκατάσταση αεροπορικοναυτικής βάσης, στο Αιγαίο, υπέρ των Ρώσσων? Σε παραλληλία με ανακύρηξη της εφαρμογής των 12 ναυτικών μιλλίων αντί των 6?

_________________
Ει Κύριος μεθ ημών, ουδείς καθ ημών

Ω ξήν, αγγέλεις Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι (αεί) πειθόμενοι!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 15 Nov 2008, 11:28 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time
Δηλαδή θα συνυπάρχουν βάσεις Αμερικανών και Ρώσων στην Ελλάδα? Είναι εφικτό κάτι τέτοιο?
Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα αποτύχουν οι Αμερικάνοι?

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 15 Nov 2008, 12:27 
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 14:40
Posts: 2636
Location: Athens
Has thanked: 119 time
Have thanks: 232 time
Highscores: 9
lelosolel wrote:
Δηλαδή θα συνυπάρχουν βάσεις Αμερικανών και Ρώσων στην Ελλάδα? Είναι εφικτό κάτι τέτοιο?
Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα αποτύχουν οι Αμερικάνοι?


Και γιατί, όχι, φίλε μου? Αναλογίσου το τελευταίο διάστημα σε πόσους τομείς έχουν ήδη αποτύχει... (μέχρι και σε -απόλυτα δικής τους έμπνευσης- συμφωνία ελέγχου των πετρελαίων με τον ΟΠΕΚ απέτυχαν αφού γύρισε εναντίον τους. Οπότε τα πάντα είναι πλέον πιθανά...)

_________________
Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων
οι ραγιάδες...

Κωστής Παλαμάς
«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 15 Nov 2008, 19:56 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 04 Sep 2008, 01:45
Posts: 1065
Has thanked: 103 time
Have thanks: 185 time
Αναρωτιέμαι, γιατί αυτή την στιγμή μία απόφαση να στραφούμε προς την πλευρά της Ρωσίας, η οποία πιστεύω πως δεν έχει την δυνατότητα να υψώσει ανάστημα στην Αμερική, ίσως και να στραφεί εναντίον μας στο μέλλον. Όπως και να έχει είναι ένα ρίσκο. Βέβαια, ως μέλος του ΝΑΤΟ, δεν νομίζω πως μπορούμε να δώσουμε την δυνατότητα στην Ρωσία να δημιουργήσει βάση στην Ελλάδα και μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η βάση της Σούδας. Επιπλέον κάποιοι (βλέπε πχ Παίσιος) έχουν πει πως θα είμαστε ουδέτεροι όταν γίνουν αυτά που έχουν προφητευτεί (για όσους τα πιστεύουν φυσικά) και δεν νομίζω πως τέτοιες κινήσεις εξασφαλίζουν μελλοντική ουδετερότητα. Χωρίς να είμαι και κανένας στρατιωτικός αναλυτής! :)

_________________
«Περί μέν θεών ουκ έχω ειδέναι, ούθ' ως εισίν ούθ' ως ουκ εισίν ούθ' οποίοί τινες ιδέαν: πολλά γάρ τά κωλύοντα ειδέναι ή τ' αδηλότης καί βραχύς ών ο βίος τού ανθρώπου»

Πρωταγόρας


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 16 Nov 2008, 18:27 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 30 Oct 2007, 09:47
Posts: 1331
Location: Εδεσσα
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
Highscores: 19
Αγαπητέ λελοσολελ

Συνεχίζεις να εθελοτυφλείς με τα λεγόμενά σου.

Απάντησε μόνος σου στις κάτωθι ερωτήσεις και μόνος σου θα δώσεις τις απαντήσεις στις απορίες σου...

1. Ποιός διαχειρίζεται την παγκόσμια ενέργεια?
2. Ποιός διευθύνει κράτος που έχει θετικό ισοζύγιο πληρωμών?
3. Ποιό κράτος βγήκε λιγότερο λαβωμένο από την παγκόσμια οικονομική κρίση?
4. Μήπως ουδέτερος είναι και αυτός που πάει με όλους?
5. Κατα την σκέψη σου, ποιό είναι το πρόβλημα ύπαρξης βάσεων περισσότερου του ενός κράτους, σε άλλο κράτος?
6. Εάν μελετήσεις ειδησεογραφία και τοποθετήσεις σε απλή και λογική σειρά γεγονότα και εξελίξεις στον γεωστρατηγικοπολιτικό τομέα, θα σου δώσει την ικανότητα να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα ανάλογο με αυτά που απορείς, κι ας μην είσαι ειδικός στρατιωτικός αναλυτής.
7. Μήπως οι γαστρεντερολόγοι δίνουν συμβουλές σε όλους να μασάμε καλά το φαϊ μας?

_________________
Ει Κύριος μεθ ημών, ουδείς καθ ημών

Ω ξήν, αγγέλεις Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι (αεί) πειθόμενοι!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 18 Nov 2008, 16:47 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 13 Nov 2007, 21:07
Posts: 180
Location: Αθήνα
Has thanked: 0 time
Have thanks: 1 time
γειά σου Αετέ!! μέσα στο μυαλό μου ήσουν;

ετσι και κάνει πως κλείνει την κάνουλα ο βλαδίμηρος, να δω που θα βρουν ενέργεια τα 3/4 της ΕΕ.....
μην ξεχνάμε επίσης οτι έχει μηδενικό εξωτερικό χρέος και είναι αυτάρκης στα πιο σημαντικά προίόντα. μόνο ντομάτες και αγγουράκια δεν παράγει.......

ποιός μπορεί να του κουνηθεί;

_________________
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 18 Nov 2008, 17:17 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος
User avatar

Joined: 28 Aug 2008, 15:40
Posts: 760
Location: Σαλαμίνα
Has thanked: 166 time
Have thanks: 53 time
Η Κυρία Μπακογιάννη όμως τι ρόλο παίζει;
Έχει ξανά προκαλέσει πρόβλημα...όμως παραμένει στην θέση της...
Ιδού η νεότερη είδηση από το liakonews.

Ενώ ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, δεν δήλωσε ακόμη την πολιτική που θα ακολουθήσει στον Καύκασο, η κα. Μπακογιάννη βιάστηκε να στηρίξει την Γεωργία στο θέμα των αποσχισθεισών επαρχιών της Ν. Οσετίας και Αμπχαζίας με αποτέλεσμα να έρθει η Ελλάδα σε άμεση ρήξη με τον Πούτιν και με τις συμφωνίες που έκανε ο Καραμανλής με τον Ρώσο ηγέτη.

_________________
Διάβασα,Κατάλαβα,Αρνήθηκα


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 19 Nov 2008, 01:02 
Guest
Guest
User avatar

Joined: 16 Nov 2008, 22:45
Posts: 4
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
ΑΚΟΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ.ΠΟΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ ΡΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΠΟΙΟΣ ΡΩΣΟΣ Κ ΠΟΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ. Μ Ο Ν Ο Ι Μ Α Σ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 12 May 2010, 21:03 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 25 May 2009, 08:53
Posts: 1188
Location: Larisa
Has thanked: 77 time
Have thanks: 134 time
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ακυρώνεται ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη με απόφαση της Ρωσίας (ανανέωση)

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας Sergei Shmatko, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, "εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Μπακού-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας". Πρακτικά δηλαδή ματαιώνεται ο δεύτερος!

Ανέφερε πως, αφού η τελευταία ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά τις απαιτήσεις της για καλύτερα οικονομικά ωφέλη και περιβαλλοντική προστασία, θα εξεταστεί η συγχώνευση του προγράμματος κατασκευής του αγωγού με αυτό του Μπακού-Τσεϊχάν, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται.

Αν και δεν είναι σαφές από τα λεγόμενα του S.Shmatko τι εννοεί λέγοντας "συγχώνευση", είναι πιθανό να έβαλε την ταφόπλακα στο πρόγραμμα που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην αναβάθμιση της χώρας μας.

Πρόκειται για μία "προαναγγελθείσα" από την Ρωσία απόφαση. Η Μόσχα θεωρεί Βουλγαρία και Ελλάδα "αδύναμους κρίκους" οι οποίοι εξαρτώνται πλέον ολοκληρωτικά από το "ατλαντικό μπλοκ".

Το χειρότερο είναι ότι η Τουρκία αποκτά το ρόλο που ήθελε να διαδραματίσει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας ως διακομιστικός κόμβος μεταφοράς πετρελαίου προς τι αγορές τις δύσης. Παράλληλα, ο Μπακού-Τσεϊχάν που ως πρόγραμμα δεν κρίνονταν βιώσιμος, με την μεταφορά και Ρωσικού πετρελαίου αναβαθμίζεται.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Ανανέωση 20.00) Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Igor Sechin δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να επενδύσει συνολικά 3 δις δολάρια για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Samsun-Ceyhan.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο υπό κατασκευή 700 χλμ αγωγός (κατασκευάζεται από ιταλοτουρκική κοινοπραξία) με μεταφορική ικανότητα 1,2 εκατ. δολαρίων την ημέρα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της χώρας του και της Τουρκίας.

Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι δύο χώρες συζήτησαν την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στην περιοχή του Ceyhan συμπληρώνοντας ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν την από κοινού πώληση των προϊόντων του διυλιστηρίου.

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι η χώρα του σχεδιάζει να αγοράσει το 70% των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία.

Πηγή:
link: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12130&Itemid=138

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 14 May 2010, 10:35 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 25 May 2009, 08:53
Posts: 1188
Location: Larisa
Has thanked: 77 time
Have thanks: 134 time
Tέλος για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Image

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ρια Νόβοστι η υλοποίηση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, για τον οποίο υπάρχει τριμερής συμφωνία, ανάμεσα σε Ρωσία-Ελλάδα-Βουλγαρία, πρακτικά έχει σταματήσει.

«Αμέσως όταν η βουλγαρική κυβέρνηση επιδείξει την ετοιμότητα για υλοποίηση του σχεδίου και κάνει έμπρακτα βήματα εμείς θα προτείνουμε την ενοποίηση των δύο σχεδίων», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέϊ Σμάτκο. Η δήλωση Σμάτκο ερμηνεύεται από αναλυτές αφενός ως πίεση προς τη Βουλγαρική πλευρά, η οποία έως τώρα, υποκύπτοντας στις αμερικανικές επιταγές, θέτει τα μεγαλύτερα εμπόδια στο σχέδιο, αφετέρου ως έμμεση έκφραση των προθέσεων να μπει η Τουρκία στο σχέδιο κατασκευής αγωγού από τη Μαύρη Θάλασσα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, η Ρωσία σκοπεύει να προτείνει τη συνένωση του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης με τον τουρκικό αγωγό Samsun-Ceyhan, αφού πρώτα η Βουλγαρία ξεκαθαρίσει τη θέση της όσον αφορά στον πρώτο. Ο Shmatko συμπλήρωσε, πως η συνέχιση του έργου του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, που έχει σκοπό την παροχή ρωσικού πετρελαίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέσω του βουλγαρικού λιμένα στη Μαύρη Θάλασσα Μπουργκάς, έχει σχεδόν σταματήσει λόγω της βουλγαρικής στάσης. Οι Βούλγαροι προσπαθούν να διαπραγματευτούν καλύτερους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους για τη χώρα τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Dmitry Medvedev έφτασε τη Τρίτη στη Τουρκία με σκοπό να εξομαλύνει τις σχέσεις της χώρας του στη κρίσιμη αυτή περιοχή του Νοτίου Καυκάσου, καθώς και να συνάψει συμφωνίες επί θεμάτων ενέργειας. Προσπαθώντας να ισορροπήσει τις σχέσεις της με τη Δύση, η Τουρκία κάνει προσπάθειες να προσεγγίσει τη Ρωσία και τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, καθώς και τα μουσουλμανικά κράτη της Μέσης Ανατολής.

Λίγο πριν την άφιξη του Ρώσου ηγέτη, αξιωματούχοι της χώρας του ανέφεραν πως οι κρατικές εταιρίες Gazprom και Rosneft, αναμένεται να υπογράψουν σημαντικές συμφωνίες. Η Ρωσία ήδη προμηθεύει το 60% των αναγκών της Τουρκίας σε φυσικό αέριο, και υπάρχουν ανησυχίες μη τυχόν και η χώρα καταστεί εξαρτημένη από τους Ρώσους. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης αισιόδοξοι αναφορικά με τη προοπτική μιας ρωσικής εταιρίας να κατασκευάσει το πρώτο τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο.

«Μόλις η βουλγαρική πλευρά αποδείξει την ετοιμότητά της να προχωρήσει το έργο, και μόλις κάνει κάποια πρακτικά βήματα, εμείς από τη πλευρά μας θα προτείνουμε τη συνένωση των δυο αγωγών» δήλωσε ο Shmatko. Το τουρκικό έργο είναι ήδη υπό κατασκευή. Ο αγωγός αξίας $1.5 δισ. που κατασκευάζεται από τη τουρκική Calik Energy και την ιταλική ENI, θα εκτείνεται 700 χιλιόμετρα μέσα από τη Τουρκία, από το λιμάνι Samsun της Μαύρης Θάλασσας έως το μεσογειακό λιμάνι Ceyhan. Η αναμενόμενη χωρητικότητα του αγωγού θα είναι 60-70 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου το χρόνο. Το όλο σχέδιο έχει ως σκοπό του, τη μείωση του φόρτου μεταφοράς πετρελαίου στα στενά του Βοσπόρου, από όπου διέρχονται 150 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου ετησίως.

Πηγή:
link: http://www.enkripto.com/2010/05/t.html

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 14 May 2010, 13:27 
Νομίζω οτι μετά απο όλες αυτές τις εξελίξεις μπορεί να κλείσει το θέμα...


Top
  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 17 May 2010, 09:42 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 25 May 2009, 08:53
Posts: 1188
Location: Larisa
Has thanked: 77 time
Have thanks: 134 time
Καμπανάκι κινδύνου από Μόσχα για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης

Image

Σήμαντρα και καμπαναριά του Κρεμλίνου χτυπούν όλα μαζί την τελευταία προειδοποίηση για την τύχη του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο οποίος κατά τη ρωσική άποψη θα μπορούσε ως σχέδιο να διασωθεί και να υλοποιηθεί μόνο με τη μορφή συνδιαχείρισης με τον ιταλοτουρκορωσικό αγωγό Σαμψούντας - Τζεϊχάν.

Όπως έγραψε πρώτη η “Μ” στο φύλλο της 18ης Απριλίου, χτυπώντας το καμπανάκι, η Μόσχα υποστηρίζει πλέον “την ιδέα της συνδιαχείρισης και κατασκευής και των δύο αγωγών με ρωσική συμμετοχή περίπου 50% στον καθένα”. Η ιδέα γεννήθηκε στο εσωτερικό της ρωσικής διαχειρίστριας εταιρείας του έργου, τον κολοσσό της “Τρανσνιέφτ”, και πρωτοδιατυπώθηκε δημοσίως από τον επικεφαλής της Νικολάι Τόκαρεφ, ο οποίος υλοποιώντας την πολιτική απόφαση του Κρεμλίνου για υποστήριξη και των δύο αγωγών αναζητά οικονομικά επιχειρήματα και διαδικασίες που θα φέρουν πιο κοντά την υλοποίησή τους.

Ανταποκρινόμενη στις συνεχείς εκκλήσεις Ιταλίας και Τουρκίας, με την οποία αναπτύσσονται ραγδαία οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, η Μόσχα έδειξε από πέρυσι και από τις συνομιλίες των πρωθυπουργών Πούτιν και Ερντογάν ότι συγκατανεύει στη συμμετοχή της στον πετρελαιαγωγό, που θα συνδέει τα τουρκικά λιμάνια της Σαμψούντας στον Εύξεινο Πόντο και του Τζεϊχάν στην Ανατολική Μεσόγειο, απέναντι από την κατεχόμενη Κύπρο. Επρόκειτο για ριζική στροφή στη ρωσική πολιτική, που απαντούσε αρνητικά ή επιφυλακτικά στην ιδέα συμμετοχής σε έναν αγωγό αποκλειστικά σε τουρκικό έδαφος, όμως εντέλει ανταποκρίθηκε θετικά, καθώς το πακέτο των ελκυστικών ευκαιριών γίνεται πλέον τεράστιο.

Το… πακέτο

Η Άγκυρα παραχωρεί στη Μόσχα χωρίς διαγωνισμό την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υπόσχεται ελεύθερη διέλευση από τα χωρικά της ύδατα στη Μαύρη θάλασσα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, αυξάνει συνεχώς την κατανάλωση ρωσικού αερίου και προωθεί την κατασκευή δεύτερου υποθαλάσσιου αγωγού, του BlueStream-2, για την προώθηση αερίου και σε γειτονικές χώρες, καθώς και την κατασκευή και συνεκμετάλλευση διυλιστηρίου στην έξοδο του πετρελαιαγωγού στο Τζεϊχάν για την εμπορία πετρελαιοειδών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα δυσκολεύεται επί χρόνια να βρει πεδία σοβαρής οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία, αρνούμενη προς το παρόν κάθε πρακτική ρωσική ιδέα, που έρχεται να συμπληρώσει τη δημιουργία των αγωγών, όπως για παράδειγμα η κατασκευή δεξαμενών φυσικού αερίου και πετρελαίου ή η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση αερίου ή έστω η πώληση μεριδίου σε κρατικές ενεργειακές εταιρείες και σταθμούς πώλησης βενζίνης, που ενδιέφεραν κάποτε τη ρωσική Lukoil πριν παγώσει οριστικά και αυτό το ενδιαφέρον.

Αν συνυπολογιστεί η πολύχρονη καθυστέρηση στις διαδικασίες σχεδίασης και προγραμματισμού, τότε η εύλογη κατάληξη ήταν αυτή που διατύπωσε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σματκό, ο οποίος συνόδευσε τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία για υπογραφή συμφωνιών ύψους 25 δισ. δολαρίων. “Η υλοποίηση του σχεδίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης σήμερα ουσιαστικά έχει διακοπεί”, είπε ο κ. Σματκό σε δημοσιογράφους στην Τουρκία, στρέφοντας για άλλη μια φορά τα ρωσικά βέλη εναντίον της βουλγαρικής πλευράς και αφήνοντας ακόμη στο απυρόβλητο την ελληνική κυβέρνηση. “Αμέσως μόλις η βουλγαρική κυβέρνηση επιδείξει ετοιμότητα για την υλοποίηση του σχεδίου και προχωρήσει σε πρακτικά βήματα, τότε εμείς από την πλευρά μας θα προτείνουμε να συζητήσουμε την ένωση αυτών των δύο σχεδίων”, είπε ο κ. Σματκό, που έχει ταλαιπωρηθεί και προσωπικά ως διαπραγματευτής από τις συνεχείς παλινωδίες της Σόφιας, η οποία αποδεικνύεται εξαιρετικά ευαίσθητη στις πιέσεις με προέλευση πέραν του Ατλαντικού και με σαφή απαίτηση να τηρούνται “χαμηλών τόνων” σχέσεις με τη Ρωσία.

Η μορφή της ένωσης των σχεδίων “θα μπορούσε να είναι κάποιους είδους κονσόρτσιουμ”, είπε ο κ. Σματκό, εξηγώντας ειρωνικά ότι “θα προτείνουμε και θα συζητήσουμε, γιατί παρόμοια σχέδια υπήρχαν εξαρχής, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτε έτοιμο να ενώσουμε”. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της “Τρανσνιέφτ” Ν. Τόκαρεφ, ο όμιλος που προτείνεται να δημιουργηθεί θα λειτουργεί βάσει οικονομικών, εμπορικών και περιβαλλοντικών κριτηρίων και θα επιλέγει κάθε φορά προς ποιον αγωγό είναι προτιμότερο να διοχετευθούν τα φορτία πετρελαίου που υπάρχουν στη λεκάνη της Μαύρης θάλασσας, σε συνδυασμό με τη βεβαρημένη και οριακή λειτουργία των Στενών Βοσπόρου και Δαρδανελίων.

Το ενδιαφέρον στην Τουρκία

Για την επάρκεια των αγωγών σε φορτία είναι απαραίτητη η συμμετοχή πετρελαϊκών εταιρειών από το Καζαχστάν, τις οποίες ενθάρρυνε κάποτε ο Βλαντίμιρ Πούτιν να τροφοδοτήσουν τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, οργανώνοντας μάλιστα και τριπλή τηλεφωνική συνομιλία με τη συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Κ. Καραμανλή και του προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάεφ. Όπως είναι φυσικό, το κεντρικό ενδιαφέρον του ρώσου πρωθυπουργού στρέφεται πλέον στα τεράστια συμβόλαια με την Τουρκία, αφήνοντας τους επιτελείς του να συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα νεύρα τους με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό, που αποδείχθηκε σύγχρονο “γεφύρι της Άρτας”.

Όπως αναγνώριζε ο κ. Τόκαρεφ και έγραφε η “Μ” στις 18 Απριλίου “ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης έχει κυρίως γεωπολιτικό παρά απλώς οικονομικό χαρακτήρα και αυτό ήταν κατανοητό όταν ελήφθη η απόφαση για συμμετοχή σε αυτόν των εταιρειών εξόρυξης πετρελαίου, οι οποίες, όπως είναι γνωστό, δυσανασχετούν τόσο λόγω των καθυστερήσεων όσο και, προπαντός, γιατί αισθάνονται ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν τις απαιτούμενες ποσότητες για τη λειτουργία και των δύο υπό ρωσική επίβλεψη αγωγών”.

Παρά το δυσάρεστο κλίμα, οι ρώσοι αρμόδιοι επιμένουν ότι “τα πραγματικά οικονομικά οφέλη από τη χρήση τού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα γίνουν ολοφάνερα μόνο μετά την έναρξη της εκμετάλλευσής του” και έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους στην ελληνική πλευρά, η οποία δεν φαίνεται να έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια, καλυπτόμενη προς το παρόν από τη βουλγαρική έλλειψη διάθεσης συνεργασίας.

Αργά ή γρήγορα, όμως, θα πρέπει να τοποθετηθούμε, και μία από τις αφορμές θα είναι η πρώτη μετά από διετές διάλειμμα συνεδρία της ελληνορωσικής διυπουργικής επιτροπής συνεργασίας, που θα γίνει στη Μόσχα στις αρχές Ιουνίου, με επικεφαλής από την ελληνική πλευρά τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη. Ίσως τότε γίνει κατανοητό αν έχουν μείνει και πόσες ελπίδες για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και την παραπαίουσα ελληνορωσική ενεργειακή συνεργασία.

Πηγή:
link: http://www.makthes.gr/news/world/55479/

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 20 May 2010, 12:38 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 25 May 2009, 08:53
Posts: 1188
Location: Larisa
Has thanked: 77 time
Have thanks: 134 time
Τίτλοι τέλους στο 10ετές σίριαλ του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης..

Image

Ένα βήμα πριν από την ακύρωσή του, φαίνεται ότι βρίσκεται, το πολυδιαφημισμένο έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, έπειτα από μια δεκαετία συνεχών πολιτικών εμπλοκών και αναβολών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ρώσος πρέσβης που συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, του μετέφερε δυσάρεστα νέα, και συγκεκριμένα ότι οι... Βούλγαροι ζητούν και νέα στοιχεία, που σημαίνει παράταση τουλάχιστον για ένα... 6μηνο, προκειμένου να συντάξουν την περιβόητη περιβαλλοντική μελέτη του έργου για τις επιπτώσεις του στην περιοχή του Μπουργκάς.

Ευαισθησία χωρίς προηγούμενο…

Η ευαισθησία των Βουλγάρων σε θέματα περιβάλλοντος είναι "εντυπωσιακή", όπως παρατηρούν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, που επικαλούνται πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας ότι «η τελική απόφαση θα ληφθεί μόλις παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές μελέτες». Τις πληροφορίες που έλεγαν ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη σε 3 μήνες, έρχεται να διαψεύσει η ενημέρωση που έκανε στον κ. Μανιάτη ο Ρώσος πρέσβης, σύμφωνα με την οποία «η Σόφια ζητά νέα 6μηνη προθεσμία…».

«Ναι ή όχι»

Στη Μόσχα ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται εξαιρετικά οργισμένος με την συνεχιζόμενη κωλυσιεργία από πλευράς Σόφιας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την τελευταία τους συνάντηση ο Ρώσος Πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ να του απαντήσει αν η Σόφια θέλει το πρότζεκτ «με ένα ναι ή ένα όχι», χωρίς να πάρει σαφή απάντηση.

«Πάγωμα ή ακύρωση»

Άλλωστε και πριν από μερικές ημέρες και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς, την ακύρωση του έργου. «Εξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Σαμσούντας-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας», είχε δηλώσει ο Ρώσος αξιωματούχος που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία η οποία συνόδευσε τον Ρώσο πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Αναφέρθηκε στις αιτιάσεις της Σόφιας για καλύτερα οικονομικά οφέλη και μεγαλύτερη περιβαλλοντική προστασία και επιρρίπτοντας σαφώς ευθύνες στη στάση της για την εξέλιξη του έργου συμπλήρωσε «εάν η βουλγαρική κυβέρνηση επιδείξει ετοιμότητα να προωθήσει το πρότζεκτ και κάνει συγκεκριμένα βήματα, εμείς από την πλευρά μας θα προτείνουμε συγχώνευση των αγωγών Mπουργκάς- Aλεξανδρούπολη και Σαμσούντας-Tσεϊχάν». Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας ερμηνεύτηκαν από τους πολιτικούς και οικονομικούς παρατηρητές ως απόφαση για «πάγωμα» ή και ακύρωση του πετρελαιαγωγού Mπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Πηγή:
link: http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/05/10_20.html

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 20 May 2010, 17:52 
Κραυγή πολέμου έρχεται απο τη Βουλγαρία... (μήπως;;;)


Top
  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 21 May 2010, 10:30 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 25 May 2009, 08:53
Posts: 1188
Location: Larisa
Has thanked: 77 time
Have thanks: 134 time
ΦΙΑΣΚΟ:Το ΠΑΣΟΚ προωθεί τον αγωγό που …ακυρώνεται

Image

Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την άμεση προώθηση των έργων κατασκευής και των δύο αγωγών και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream». Αυτό διαβεβαίωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη. Προανήγγειλε δε ότι τις επόμενες μέρες θα έρθει προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, επαναδιατυπωμένο, το ν/σ για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την τοπική κοινωνία.

Στο μεταξύ όμως – και μάλλον χωρίς να πάει χαμπάρι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γράφεται το τέλος του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και το έργο βρίσκεται λίγο πριν από την ακύρωσή του. Εξάλλου ο Ρώσος πρέσβης V. I. Chkhikvishivili μετέφερε στον υφυπουργό κ. Μανιάτη την έντονη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Βλ. Πούτιν για τη νέα κωλυσιεργία των Βουλγάρων αλλά και την απόφαση των Ρώσων για προώθηση του αγωγού «Σαμψούντα - Τσεϊχάν».

Μάλιστα, λένε πηγές, ότι στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Πούτιν με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπ. Μπορίσοφ ο πρώτος τον κάλεσε εκνευρισμένος να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» για το αν θέλουν τον αγωγό.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρέσβης με έμμεσο τρόπο έδειξε την πρόθεση της χώρας του, να προχωρήσει τελικά τον πετρελαιαγωγό (αν και με μεγαλύτερο κόστος και περισσότερο χρόνο) Σαμψούντα - Τσειχάν. Στην περίπτωση που οι Βούλγαροι αλλάξουν στάση τότε ο «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» θα λειτουργήσει ως συνοδευτικό έργο.

Πηγή:
link: http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/05/blog-post_5654.html

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 22 May 2010, 09:59 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 25 May 2009, 08:53
Posts: 1188
Location: Larisa
Has thanked: 77 time
Have thanks: 134 time
Άτυπο διάβημα για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη - Αλλαγή στάσης της Μόσχας

Image

Αλλαγή της Ρωσίας στην μέχρι σήμερα στάση της έναντι της κοινών ελληνορωσικών αμυντικών και ενεργειακών προγραμμάτων καταγράφεται πλεόν με μεγάλη σαφήνεια. To πρώτο άτυπο διάβημα και μάλιστα για ένα θέμα που ευθύνεται κυρίως η Βουλγαρία, τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, επιδόθηκε χθες από την Μόσχα και θα κριθεί από την πρόοδο του προγράμματος του ΤΟΜΑ BMP-3HEL τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, η τελική κατεύθυνση που θα λάβουν οι ελληνορωσικές σχέσεις. Χθες ο Ρώσος πρεσβευτής Vladimir I. Chkhikvishivili επέδωσε άτυπο διάβημα στον Έλληνα υφυπουργό αρμόδιο για τα ελληνορωσικά ενεργειακά projects Γιάνη Μανιάτη υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναφερόμενος μάλιστα στον «υψηλό εκνευρισμό του Ρώσου πρωθυπουργού, τόσο για την στάση της Βουλγαρίας, όσο και την στάση ελληνικής κυβέρνησης που αποφεύγει να πιέσει την Βουλγαρία για το έργο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη».

Πρακτικά μετέφερε την οριστική απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης το έργο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη να λειτουργήσει ως συνοδευτικό στο έργο Σαμσούντα-Τσεϊχάν, ακόμα και αν η Βουλγαρία, σταματήσει να σαμποτάρει το έργο: Η βουλγαρική κυβέρνηση ζήτησε άλλους 6 μήνες παράταση για να εκπονήσει νέα περιβαλλοντική μελέτη για τον αγωγό! Η εναλλακτική περίπτωση είναι να ακυρωθεί το έργο, κάτι που πλέον η Μόσχα θεωρεί πιο πιθανό.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σ. Σμάτκο είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς την ακύρωση του έργου. «Eξετάζεται η συγχώνευση των δύο ανταγωνιστικών αγωγών Σαμψούντα-Τσεϊχάν και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, καθώς ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά έχει σταματήσει να εξελίσσεται ως πρόγραμμα με υπαιτιότητα της Βουλγαρίας».

Η δήλωση αυτή είχε γίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Ντ. Μεντβέντεφ στην Τουρκία και ο κ. Σμάτκο είχε επιρρίψει ευθύνες στη Βουλγαρία και την μετέδωσε πρώτη στην Eλλάδα το defencenet.gr.

Σε ότι αφορά την συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ε.Βενιζέλο, σίγουρα το κλίμα δεν ήταν τόσο βαρύ, ίσως γιατί τα όσα διαμείφθηκαν ήταν προς την θετική κατεύθυνση…

Πηγή:
link: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12250&Itemid=139

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και η σημασία του!
Unread postPosted: 23 May 2010, 18:37 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 25 May 2009, 08:53
Posts: 1188
Location: Larisa
Has thanked: 77 time
Have thanks: 134 time
Στην Μόσχα επειγόντως η κυβέρνηση για να διασωθεί ο Sourth Stream...

Θορυβημένη η ελληνική κυβέρνηση από την ευθεία προειδοποίηση της Ρωσίας για επικείμενη ακύρωση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και την μετάβαση σε καθεστώς αίρεσης του αγωγού φυσικού αερίου South Stream συγκροτεί ομάδα εργασίας που θα μεταβεί άμεσα στην Μόσχα, συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου, για να προχωρήσει σε σύσταση κοινής ελληνορωσικής εταιρείας για τον αγωγό φυσικού αερίου Είχε προηγηθεί συνάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, με το Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, Vladimir Tchkikchvili, ο οποίος και του εξέθεσε τις προθέσεις του προέδρου, Dmitri Medvedev, σχετικά με τη σύσταση της συγκεκριμένης εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό είχε απασχολήσει εκτενώς τις επαφές που είχε ο Γ.Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ρωσίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα, όπς βέβαια είχε συζητήσει και για το project του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL.

Πηγή:
link: http://greeknation.blogspot.com/2010/05/sourth-stream.html#more

_________________
Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια και έχετε πίστη στο Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.
ΠΑΟΚ Θύρα 4


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 56 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred