Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 8   [ 150 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next
Author Message
 Post subject: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 11 Aug 2011, 19:17 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 09 Nov 2008, 10:34
Posts: 1247
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 135 time
Have thanks: 244 time
Αφιερωμένο στους "raimonιακούς".

(Από τον 1ο μ.Χ. - 20ό αιώνα)


Είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τις σπουδαιότερες εσχατολογικές προβλέψεις στο διάβα των 20 αιώνων, οι οποίες έγιναν από πιστούς κυρίως αλλά και από αγύρτες που ήθελαν να εκμεταλλευτούν το χριστιανικό φρόνημα για ιδιοτελείς σκοπούς.


• 50-55 μ.Χ. Οι Χριστιανοί της Θεσσαλονίκης από παρανόηση των λόγων του αποστόλου Παύλου της πρώτης επιστολής του, πιστεύουν στην εγγύτητα του τέλους και της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου. Ο απόστολος στην Β' Προς Θεσσαλονικείς επιστολή του διορθώνει τη σκέψη τους ότι τάχα "ενέστηκεν (ήρθε, έφθασε) η ημέρα του Κυρίου, αποκαλύπτοντας ότι κάποια πράγματα πρέπει να προηγηθούν.
• 50-64 μ.Χ. Ο απόστολος Παύλος αγνοώντας και ο ίδιος την "ημέρα και ώρα", τονίζει στις επιστολές του την εγγύτητα του τέλους και της Β' Παρουσίας για λόγους καθαρά ηθικο-προτρεπτικούς (Ρωμ. 13:7-8, Εβρ. 10:25,37, Α΄ Τιμοθ. 6:14, Α΄ Κορ. 1:6,7, 4:5).
• 60-100 μ.Χ. Οι λοιποί Απόστολοι (Πέτρος, Ιωάννης, Ιάκωβος) πιστεύουν στην εγγύτητα του τέλους και προτρέπουν τους πιστούς σε αγρύπνια. Η Αποκάλυψη, άλλωστε, γράφεται για πράγματα "ά εισίν και ά μέλλει γενέσθαι", διότι, "ο καιρός εστίν εγγύς" (Αποκ. 1:20,3) (βλ. επίσης Ιακ. 5:7,8, Α΄ Πέτρ. 4:7, Α΄ Ιωαν. 2:18). Οι Απόστολοι όμως και οι μαθητές ουδέποτε ορίζουν χρόνους, έτος, ημέρα και ώρα της παρουσίας του Κυρίου, ούτε προβαίνουν σε μαθηματικούς υπολογισμούς.
• 2ος αι. Εκκλησιαστικοί συγγραφείς, και απολογητές (Επιστολή Βαρνάβα, Παπίας, Ιουστίνος, Ειρηναίος, Ιππόλυτος, Τερτυλλιανός) πιστεύουν στην έλευση της Χιλιετούς Βασιλείας και εγκαθίδρυσή της στην Ιερουσαλήμ, στις ημέρες τους.
• 3ος αι. Ο Μοντανός, πρώην ιερέας του Απόλλωνα, και μετέπειτα Χριστιανός προφήτης, από τη Φρυγία, ακολουθούμενος από τις προφήτισσες Πρίσκιλλα, Μαξιμίλλα και άλλους οπαδούς του, ιδρύει την αίρεση του Μοντανισμού. Διακηρύσσει προφητικά ότι θα γίνει η Έλευση του Χριστού στην Πεπούζα της Μ. Ασίας και την εκεί κάθοδο της Νέας Ιερουσαλήμ. Οι οπαδοί του συγκεντρώνονται στα βουνά για να υποδεχτούν τον Χριστό.
• 2ος - 3ος αι. Ο Ειρηναίος και ο Ιππόλυτος, στηριζόμενοι σε χρονικούς υπολογισμούς των 6 χιλιετηρίδων από τη δημιουργία του Αδάμ, προσδιορίζουν το τέλος στις ημέρες τους, γιατί τότε πίστευαν ότι θα άρχιζε η 7η χιλιετία (η Χιλιετής Βασιλεία). Ο Ιππόλυτος μάλιστα, στηριζόμενος σε μία δική του ερμηνεία του χωρίου Εξοδ. 25:10-11, το οποίο μιλάει για τις διαστάσεις της Κιβωτού της Διαθήκης, υπολόγιζε ότι ο Ιησούς είχε γεννηθεί το έτος 5.500 από Κτίσεως Κόσμου  και συνεπώς από τη γέννησή του υπολείπονταν άλλα 500 χρόνια για την έναρξη της 7ης χιλιετίας (Υπόμνημα στον Δανιήλ Β.Ε.Π.Σ. τμ. 6ος, σ. 88). Στο χρονικό του ισχυρίζεται ότι το έτος 6.000 (492 μ.Χ.) θα ακολουθήσει η "Ημέρα του Κυρίου".
• γ. 220 μ.Χ. Ο Ιούλιος ο Αφρικανός υποστηρίζει την ίδια άποψη με αυτήν του Ιππόλυτου, δηλ. ότι ο Ιησούς εγεννήθη 5.500 χρόνια από Κτίσεως Κόσμου και επίκειται η 7η χιλιετία (P.G. τομ. 10ος, σ. 93).
• 3ος αι. Εξαιτίας των σκληρών διωγμών από τους Ρωμαίους, σε συνδυασμό με φυσικές καταστροφές, οι χιλιαστικές προσδοκίες συνεχίζονται (Ευσεβίου, Εκκλησιαστική Ιστορία, 6, 7).
• 4ος αι. Με το θρίαμβο του Κων/νου, την παύση του διωγμού των Χριστιανών, και τη συμμαχία Κράτους-Εκκλησίας, εξασθενούν οι προσδοκίες για τη Β΄ Παρουσία. "Η αναγνώριση της Χριστιανοσύνης ως επίσημης κρατικής θρησκείας κατανοείται σαν η πραγματοποιημένη ελπίδα της Βασιλείας του Θεού" (Εγκυκλοπαίδεια Μπριττάνικα).
• 354-430 μ.Χ. Ο εκκλησιαστικός πατέρας Αυγουστίνος, ταυτίζοντας την Εκκλησία με τη βασιλεία του Θεού, διακηρύσσει ότι η Βασιλεία του Θεού έχει αρχίσει, και υπάρχει επί γης με την ίδρυση της Εκκλησίας το 33 μ.Χ. Σύμφωνα με τον Αυγουστίνο η Χιλιετής Βασιλεία της Αποκαλύψεως (κεφ. 20) δεν πρέπει να εκληφθεί κατά γράμμα, αλλά συμβολικά, εκφράζοντας τελειότητα και το σύνολο της αιώνιας ζωής.
• 500 μ.Χ. Ο επίσκοπος Κουϊντος Ιούλιος Ιλλάριος από το 397 μ.Χ. προσδιορίζει το έτος 500 μ.Χ. ως έτος της συντέλειας του κόσμου.
• 5ος-10ος αι. Στον Μεσαίωνα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα έντονες χιλιαστικές αντιλήψεις μέχρι την έλευση του έτους 1000 μ.Χ. Πάντως γύρω στο 600 μ.Χ. ο Πάπας Γρηγόριος ο Α΄ σε επιστολή του σε κάποιον Ευρωπαίο Μονάρχη του γράφει ότι "το τέλος του παρόντος κόσμου είναι κοντά".
• 999 μ.Χ. Η Χριστιανική Ευρώπη ζει ώρες αγωνίας, χωρίς όμως απόλυτη γενίκευση. Τρόμος σε πολλούς λόγω της πίστης ότι λήγει η Χιλιετής Βασιλεία (κατ' Αυγουστίνο) και λύεται ο Σατανάς (πρβλ. Αποκάλυψη 20:3, 7-8). Οι προσδοκίες για τη συντέλεια, αυξάνονται στη Βουργουνδία λόγω καταστροφικών καταιγίδων και ενός λιμού (1005-1006 μ.Χ.)
• 1033 μ.Χ. Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν στο τέλος, αφού το 33 μ.Χ. σταυρώθηκε ο Χριστός (1000+33=1033). Στις διαθήκες πολλών περιλαμβάνεται η έκφραση "Εφόσον πλησιάζει το τέλος του κόσμου".
• 1260 μ.Χ. Ο Ηγούμενος Ιωακείμ από τη Φλώρα προβλέπει το τέλος της Χριστιανικής εποχής.
• 1516 μ.Χ. Ο Πάπας Λέων ο Ι΄ στην 5η Σύνοδο του Λατερανού, απαγορεύει επίσημα σε οποιονδήποτε Καθολικό να προβλέπει πότε θα έρθει το τέλος και ο αντίχριστος.
• 1533 μ.Χ. Οι Αναβαπτιστές πιστεύουν ότι αυτό είναι το έτος ενάρξεως της Χιλιετούς Βασιλείας.
• 1555 μ.Χ. Ο Λούθηρος συσχετίζοντας ιστορικά γεγονότα με βιβλικές προφητείες, πιστεύει ότι η Ημέρα της Κρίσεως επίκειται.
• 1525 μ.Χ. ο Τόμας Μίνστερ, ηγείται επαναστάσεως Γερμανών αγροτών, επειδή είδε σε όραμα, τους αγγέλους να ακονίζουν τα δρεπάνια τους για τον μεγάλο θερισμό ...
• 1669 μ.Χ. Η Ρωσική Χριστιανική αίρεση "Παλαιοί Πιστοί" πιστεύουν ότι είναι η χρονιά για το τέλος. Επειδή διαψεύστηκαν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, 20.000 οπαδοί αυτοπυρπολήθηκαν, για να προστατευτούν από τον αντίχριστο ...
• 1680 μ.Χ. Ο νεαρός Ισαάκ Νεύτων στις θεολογικές του σημειώσεις, υπολογίζει τη δεκαετία του 1680 ως το έτος της Ημέρας της Κρίσεως, υπολογίζοντας από το 476 μ.Χ. τα 1260 έτη της προφητείας του Δανιήλ (3 και ½ καιροί= 1260 ημέρες ή έτη).
• 1835 μ.Χ. Οι Ιρβινγκίτες, χαρισματικό κίνημα στην Αγγλία, πιστεύουν ότι αυτό είναι το έτος της Δεύτερης Έλευσης το υ Κυρίου.
• 1836 μ.Χ. Οι οπαδοί του Μπένγκελ στη Γερμανία πιστεύουν ότι θα γίνει η Δεύτερη Έλευση.
• 1843-44 μ.Χ. Ο Αμερικανός ιεροκήρυκας Ουϊλλιαμ Μίλλερ, ιδρυτής της εκκλησίας των Αντβεντιστών, προσδιόριζε την 21η Μαρτίου 1843 ως ημέρα αφετηρίας κοσμοϊστορικών γεγονότων που θα οδηγούσαν στην Δευτέρα Παρουσία μέχρι τις 22 Μαρτίου 1844. Ο υπολογισμός στηρίχτηκε κυρίως στις 2.300 ημέρες του Δανιήλ 8:14 και στον υπολογισμό 6.000 ετών από τη δημιουργία του Αδάμ. Επίσης και στο εδ. Ωσηέ 6:1-3! Όταν τελικά τίποτα δεν συνέβη, ο Μίλλερ ονόμασε την τελευταία ημερομηνία (22/3/1844) "ημέρα της μεγάλης απογοήτευσης".
• 1873-74 μ.Χ. Ο Κάρολος Τ. Ρώσσελ προσδιορίζει το έτος αυτό ως έτος πραγματοποιήσεως της Δευτέρας Παρουσίας και της λήξεως των 6.000 ετών της δημιουργίας, καθώς και έναρξης της Χιλιετούς Βασιλείας. Έτος δημιουργίας Αδάμ υπολογίζεται το 4.126 π.Χ.
• 1899 μ.Χ. Οι Μεννονίτες από τη Ρωσία περιμένουν το τέλος.
• 1914 μ.Χ. Οι "Σπουδαστές των Γραφών" από το 1876 διακηρύσσουν ότι το 1914 θα είναι το έτος λήξεως των "καιρών των εθνών", της ελεύσεως του Αρμαγεδδώνος και της εγκαθίδρυσης της Βασιλείας στη γη, με ταυτόχρονη αρπαγή των μελών της στους ουρανούς. Οι υπολογισμοί τους στηρίζονται στο εδ. Δανιήλ 4:10-17 σε συνδυασμό με το Λουκ. 21:24. Η επιχειρηματολογία τους έχει ως υπόβαθρο τις απόψεις του Τζων Α. Μπράουν (1823), του Ε.Μ.Έλλιοτ (1844) και του Ν. Χ. Μπάρμπουρ (1875).
• 1914-1918 μ.Χ. Πολλοί από τους πρώτους Πεντηκοστιανούς προφητεύουν ότι ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι η "Μεγάλη Θλίψη" των τρισήμισυ χρόνων και αμέσως μετά επίκειται η Δευτέρα Παρουσία.
• 1925 μ.Χ. Ο Ι. Ρόδερφορδ από το 1918 και μετά προσδιορίζει το 1925 ως έτος του Αρμαγεδδώνα και μετάβασης των πιστών στον ουρανό μαζί με την ανάσταση του Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ και άλλων προφητών. Η χρονολογία στηρίχτηκε στον υπολογισμό 70 Ιωβηλαίων από το 1575 π.Χ. (είσοδος των Ισραηλιτών στη Χαναάν), οπότε προκύπτει 70χ50=3.500 χρόνια.
• 1925 μ.Χ. Η Άννυ Μπέζαντ, διάδοχος της Ε. Μπλαβάτσκυ στη Θεοσοφία, προέβλεψε τη Δεύτερη Έλευση του Χριστού για το έτος εκείνο, και μάλιστα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Χτίστηκε και αμφιθέατρο που έβλεπε προς το λιμάνι και πολλοί είχαν αγοράσει θέσεις για να παρακολουθήσουν την άφιξη του Χριστού ...
• 1967 μ.Χ. Ο Ευαγγελικός συγγραφέας Χαλ Λίντσεη στο μπεστ-σέλλερ βιβλίο του "Ο Τελευταίος Πλανήτης Γη" προβλέπει άμεσο Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Έλευση του Χριστού να ακολουθεί. Στα επόμενα χρόνια, παρόλη τη διάψευση, συνεχίζει να γράφει βιβλία με εσχατολογικές ερμηνείες σύγχρονων γεγονότων, και να διακηρύττει ότι "βρισκόμαστε πολύ κοντά"...
• 1975 μ.Χ. Η Οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά από το 1969 υποστηρίζει ότι το 1975 λήγουν 6.000 χρόνια από τη δημιουργία του Αδάμ που έλαβε χώρα το 4026 π.Χ., και άρα θα αρχίσει η Χιλιετής Βασιλεία.
• 1981 μ.Χ. Ο πεντηκοστιανός Τσακ Σμιθ της Εκκλησίας του Γολγοθά στην Καλιφόρνια προσδιορίζει το έτος αυτό ως το έτος που θα λάβει χώρα η "αρπαγή της Εκκλησίας στον ουρανό".
• 1983 μ.Χ. Ο πασίγνωστος Γκουρού Όσσο με διδασκαλία ανάμικτη από Βουδισμό-Χριστιανισμό προσδιορίζει το τέλος ανάμεσα στα έτη 1983-1999.
• 1988 μ.Χ. Ο Έντγκαρ Γουάϊζνατ κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο "88 Λόγοι για τους οποίους πιστεύω ότι ο Χριστός θα έρθει το 1988" ...
• 1988 μ.Χ. Ο Χαλ Λίντσεη στο βιβλίο του "Η Τελευταία Γενιά", στηριζόμενος στο Ματθαίος 24:34, καταλήγει ότι εκείνο το έτος πρέπει να γίνει η Δεύτερη Έλευση, προσθέτοντας 40 χρόνια (μία γενιά) στο 1948, έτος ιδρύσεως του Κράτους του Ισραήλ.
• 1991 μ.Χ. Η "Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής" αναμένει με σιγουριά ότι στη δεκαετία αυτή θα γίνει η "αρπαγή της Εκκλησίας" στον ουρανό, ο ερχομός του Αντιχρίστου, του οποίου η βασιλεία θα διαρκέσει 7 χρόνια, κατά τα οποία θα γίνει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος (άρθρο «Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ» του Κ.Κονδύλη στην εφημερίδα "Χριστιανισμός" 1-1-1991).
• 1993 μ.Χ. Η Νέο-Εποχίτικη αίρεση "Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα" προβλέπει το τέλος του κόσμου την 14η Νοεμβρίου 1993.
• 1995 μ.Χ. Πεντηκοστιανή Εκκλησία στην Κορέα διακηρύττει, κατόπιν προφητείας, ότι ο Χριστός θα επιστρέψει στις 28 Οκτωβρίου του έτους εκείνου. Τη διεθνή εκστρατεία για αυτήν την προφητεία, μετά την αποτυχία της, ακολουθεί δημόσια συγγνώμη εκ μέρους των ηγετών της εκκλησίας ...
• 1996 μ.Χ. Οπαδοί της χρονολόγησης του Ιρλανδού αρχιεπισκόπου Τζέημς Ούσσερ (16ος αι.) πιστεύουν ότι έφτασε η συντέλεια, αφού ο Ούσσερ υπολόγιζε τη δημιουργία του Αδάμ στο έτος 4.004 π.Χ.
• 1998 μ.Χ. Ο μέντιουμ Έντγκαρ Κέηση, ο διαβόητος "κοιμώμενος προφήτης", προσδιορίζει το έτος αυτό ως έτος ελεύσεως του Χριστού.
• 1998 μ.Χ. Ο Χο-Μινγκ-Τσέη, ηγέτης μίας χριστιανο-βουδιστικής σέχτας, προσδιορίζει ως ημερομηνία επιστροφής του Χριστού την 31η Μαρτίου 1998!
• 1998-2001 μ.Χ. Η θρησκευτική οργάνωση "Οίκος του Γιάχγουε" υποστηρίζει την έλευση του τέλους του κόσμου που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2001 μ.Χ.
• 1999-2034 μ.Χ. Οι εσωτεριστές οπαδοί των μυστικών της Μεγάλης Πυραμίδας διαβλέπουν μέσα στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες της πυραμίδας του Χέοπος το "Πλήρωμα του Χρόνου", και το 2034 μ.Χ. την εμφάνιση του "Μυημένου" και το 2039 μ.Χ. την Παρουσία του Μεσσία.link: http://www.diakrisis.g

_________________
Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, φτάνουμε ένα βήμα πιό κοντά στην κατανόηση της αλήθειας.
Η απουσία απόδειξης δε σημαίνει υποχρεωτικά και απόδειξη απουσίας.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων:
Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή.
globalseeker has been thanked by:


Last edited by globalseeker on 11 Aug 2011, 19:35, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 11 Aug 2011, 19:24 
Advanced Member
Advanced Member
User avatar

Joined: 07 Mar 2011, 12:28
Posts: 940
Has thanked: 32 time
Have thanks: 61 time
καταπληκτικο ποστ και ισως μερικοι εδω μεσα πρεπει να εξαγουν καποια συμπερασματα απο τα παραπανω και οχι να οριζουν ημερομηνιες με βαση αυθαιρετες σκεψεις και παραλογισμους...

_________________
«Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 11 Aug 2011, 20:13 
Power Poster
Power Poster

Joined: 07 Aug 2011, 10:47
Posts: 134
Has thanked: 59 time
Have thanks: 16 time
καλησπέρα σε ολους και ας Postαρουμε εδω λοιπον..

Συμφωνα με πολλους ΑΓΙΟΥΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (πχ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ) το τελος του κοσμου θα γίνει τον 8ο αιωνα,που μεταφραζεται στα ετη 7000-8000 απο δημιουργιας κοσμου (5508 π.Χ).
Επειδη 7000-5500=1500 , 8000-5500=2500 καταλήγουμε στο οτι στα ετη 1500-2500 μΧ θα γινει η συντέλεια.Αρα αποκλειουμε αμεσως οτι λιγοτερο απο 1500 και οτι περισσότερο απο 2500..
Απο την αποκάλυψη μαθαίνουμε οτι στα τελευταια 3,5 ετη θα υπάρξει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ που θα πλανήσει ολον τον κόσμο και επίσης την ΑΝΑΣΤΑΣΗ των 2 προφητων θα την δει ολος ο κοσμος..Αρα συνεπαγεται οτι θα πρέπει να υπάρχει τετοια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ τοτε που να μπορουν να γινουν αυτα..Το Internet και ολες οι σχετικες προυπαρχουσες τεχνολογιες ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ( τηλεοραση) υπηρξαν μετα το 1950, αρα περιοριζουμε το χρονικο διαστημα πιθανης ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ μεταξυ 1950-2500 .

Επειδη εν ετει 2011 ο ΚΟΣΜΟΣ μας πάρχει , μενουμε με την πιθανη θεωρια
"1999-2034 μ.Χ. Οι εσωτεριστές οπαδοί των μυστικών της Μεγάλης Πυραμίδας διαβλέπουν μέσα στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες της πυραμίδας του Χέοπος το "Πλήρωμα του Χρόνου", και το 2034 μ.Χ. την εμφάνιση του "Μυημένου" και το 2039 μ.Χ. την Παρουσία του Μεσσία."
και την υποστηριζόμενη απο τον Πατέρα ΜΑΞΙΜΟ περι συντελειας του 2018 (δεν ξέρω γιατι δεν υπήρχε στην λιστα)!!
Αρα τελικα θα πρέπει να αναλύσουμε τα στοιχεια των 2 αυτων θεωριων ωστε να δουμε ποια ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ τελικα..Θα μπορουσες globalseeker να μας δωσεις περισσότερα στοιχεια για αυτην την αναφορά σου??

JM


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 11 Aug 2011, 21:05 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 09 Nov 2008, 10:34
Posts: 1247
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 135 time
Have thanks: 244 time
Φιλε JM,
Όπως θα πρόσεξες, στην ιστορική αναφορά των προφητειών, αναφέρονται συχνά "τα πρώτα 3,5 χρόνια" και "τα τελευταία 3,5 χρόνια" , σε διάστημα 2000 ετών.
Οι αυθαίρετοι υπολογισμοί δίνουν και παίρνουν, ανάλογα με τη φαντασία του κάθε προφήτη.
Στο λινκ που παραθέτω ίσως βρεις περισσότερες απαντήσεις, γιατί εγώ δε δέχομαι κανέναν δήθεν πατέρα, προφήτη, φωτισμένο κ.λ.π. Αν δεχτώ το Μάξιμο θα πρέπει να δεχτώ και τον Λιακό και όλους αυτούς τους πατέρες-προφήτες που παρατίθονται στο αρχικό ποστ, οι οποίοι στους αιώνες εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα.
Οι θεωρίες λοιπόν, δεν είναι μόνο 2 αλλά χιλιάδες.

_________________
Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, φτάνουμε ένα βήμα πιό κοντά στην κατανόηση της αλήθειας.
Η απουσία απόδειξης δε σημαίνει υποχρεωτικά και απόδειξη απουσίας.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων:
Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 11 Aug 2011, 22:33 
Advanced Member
Advanced Member
User avatar

Joined: 07 Mar 2011, 12:28
Posts: 940
Has thanked: 32 time
Have thanks: 61 time
jm_AC_2018 μονο που ο κοσμος δε δημιουργηθηκε το 5500 πΧ.... αρα η προφητεια ειναι ξεκαθαρα λαθος...

_________________
«Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 12 Aug 2011, 10:14 
Advanced Member
Advanced Member
User avatar

Joined: 07 Mar 2011, 12:28
Posts: 940
Has thanked: 32 time
Have thanks: 61 time
και να προσθεσω οτι αυτες ειναι οι προφητειες οι οποιες καταγραφηκαν στην ιστορια.....ποιος ξερει ποσες αλλες εσχατολογικες προβλεψεις εγιναν και επεσαν στο κενο???? ο μαξιμος συντομα θα μπει και αυτος στη λιστα!!!

_________________
«Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 12 Aug 2011, 10:31 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Επειδή, δεν καταλαβαίνεις, το θέμα, μήπως ειναι καλύτερα, φίλε ρέιζορ, να προσέχεις τι γράφεις;Λέω εγώ τώρα....
Απο την άλλη, για να μπούμε στο θέμα,ειναι κουφό...Σε μια εποχή, που όλες οι προφητείες έχουν επαληθευτεί, είναι κακή επιλογή,να λέμε, για αποτυχια προβλέψεων....
Δεν λέμε για αρρωστημένα άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται θεοί, ή ρυθμιστές του Θεού, όπως οι
χιλιαστές, ή ημερομηνιες και πρόσωπα,αλλά, για επισημα στοιχεία, της εκκλησίας, ή που αποδέχεται η εκκλησία...
Και τέλος πάντων, αν αργήσει ένα γεγονός, για ένα ή δυο, ή και περισσότερα χρόνια,το ότι η
συζήτηση του, μας οφελεί, γιατι μας βγάζει απο την στενή οπτικη του τώρα, είναι κακό;...
Εδώ συζητάμε για ....ζωή στον Άρη και ότι υπάρχουν εξωγήινοι, για το δικό μας μέλλον, δεν μπορούμε να
σχολιάσουμε;....
Μην κοιτάτε που δεν τους βλεπουμε,(τους εξωγήινους) είναι ...διακριτικοί...Μόνο όταν σφάζουν κομάτια ζώων και ανθρώπων, είναι αδιάκριτοι....Κοινώς, δαίμονες....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 12 Aug 2011, 10:56 
Advanced Member
Advanced Member
User avatar

Joined: 07 Mar 2011, 12:28
Posts: 940
Has thanked: 32 time
Have thanks: 61 time
το περιεργο ειναι οτι σε ολες τις εποχες χρησιμοποιουνται οι ιδιες πρφητειες....μιλαμε για πολυ generic προφητειες δηλαδη που κολλανε παντου!!!!!!!

_________________
«Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 12 Aug 2011, 14:16 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Έχεςι δίκιο καλέ μου ρέιζορ,οι προφητειες, λένε πράγματα που ταιριάζουν με όλες τις εποχές....
Ειδικα, με την πυρηνική ενέργεια, που προβλέπει ο Δανιήλ, όπως και η Αποκάλυψη,λέγοντας,
ότι θα χρειάζεται 6 μήνες για να πλησιάσεις εκεί που υπάρχιε, ενώ θα πηγαίνουν ειδικά συνεργεια,
για να μαζεύουν τα απομεινάρια,όπως γίνεται σήμερα με τη ραδιενέργεια, εγώ, το άκουσα πολλές φορές σε προφητειες και εποχές, ανά τους αιώνες...Καμία....
Ρε αγόρι μου, αφού δεν κατέχεις πράμα, τι το παιδεύεις;....
Λέει η πορφητεία, ακόμη και για την βόμβα υδρογόνου, όταν αναφέρει Δαμασκός,θα χαθεις, όπου δεν θα ξαναακουστεί φωνή, επαοιδού,δεν θα υπάρξει ζωή, παρά μόνο το χόρτο...
Μονο η βόμβα υδρογόνου σκοτώνει τα ζώα, αλλά, όχι τα φυτά..Πές μου εσύ ...σαίνι μου, σε ποιά περίοδο
της ανθρώπινης ιστορίας, είχες τέτοιο συμβάν....
Αλλά, τι ρωτάω; Απο που να ξέρεις;...
Απο τον ..."Δαυλο"; ..Δεν γράφουν αλήθειες εκει...
Μην μπαινεις όπου νάναι..Πέφτει και πλάκα,ξέρεις...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 12 Aug 2011, 16:48 
Power Poster
Power Poster

Joined: 07 Aug 2011, 10:47
Posts: 134
Has thanked: 59 time
Have thanks: 16 time
αγαπητε razor kenshin

Εχω καποιες παρατηρήσεις στα γραφόμενα σου..

1."μονο που ο κοσμος δε δημιουργηθηκε το 5500 πΧ"

Υπαρχουν πολλοι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας και τελευταιος ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ που αναφέρουν οτι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εγινε το 5500 πΧ..Αν δεν πιστευεις σε αυτο δεν εχω άλλο στοιχειο,δεν ζουσα τοτε..

2."το περιεργο ειναι οτι σε ολες τις εποχες χρησιμοποιουνται οι ιδιες πρoφητειες....μιλαμε για πολυ generic προφητειες δηλαδη που κολλανε παντου"

Με καλυπτει ο Ευ-Αγγελος με την απαντηση του..

JM


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 12 Aug 2011, 16:52 
Power Poster
Power Poster

Joined: 07 Aug 2011, 10:47
Posts: 134
Has thanked: 59 time
Have thanks: 16 time
αγαπητε Ευ-Αγγελε,

σχετικα με το "Δεν λέμε για αρρωστημένα άτομα, που αυτοπροσδιορίζονται θεοί, ή ρυθμιστές του Θεού, όπως οι
χιλιαστές, ή ημερομηνιες και πρόσωπα,αλλά, για επισημα στοιχεία, της εκκλησίας, ή που αποδέχεται η εκκλησία..."

εχω να αναφέρω οτι πρέπει να εξετάζεις πρωτα απο ολα αν υπάρχει ΘΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗ/ΧΑΡΗ σε ολα οσα αναφέρονται και δευτερον οτι ΟΛΑ γινονται κατα ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στον κόσμο τουτο, διοτι να τα ισοπεδώνουμε ολα δεν ειναι ΔΙΚΑΙΟ..
Εδω αναφέρονται τοσα στοιχεια ΕΠΙΣΗΜΑ της εκκλησιας και απο τις ΓΡΑΦΕΣ αλλα οι πολλοι δεν πιστευουν με τιποτα..O ιδιος ο ΧΡΙΣΤΟΣ ηρθε επι της γης,διδαξε,επραξε την ΑΛΗΘΕΙΑ και μονον , αλλα οι ΕΒΡΑΙΟΙ δεν ηθελαν να τον πιστεψουν ετσι και στην εποχη μας,θεωρω οτι οπου υπάρχει ΑΛΗΘΕΙΑ εκει υπάρχει διωγμος/ειρωνεια/χλευασμος και τα αυτια κλεινουν δυστυχως...

JM


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 12 Aug 2011, 19:49 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Μην μπερδεύεσαι, φίλε jm_AC_2018 , ότι υπαρχουν άρρωστοι, υπάρχουν, το ποιοί είναι,δεν ειμαι εγώ
για να το κρίνω, σε ατομικό επίπεδο...Αλλα, για το σκοπό, που εξυπηρετούν καποιοι, πρέπει να μιλάμε.
Και οι χιλιαστές, παράδειγμα, είναι πλανεμένοι....Αλλά, το ότι μπορεί να ειναι καλυτεροι άνθρωποι,
ειναι που δεν αμφισβητώ,επίσης, σε ατομικό επιπεδο....
Ελπίζω να με καταλαβαίνεις....
Όσο για τη θεία χάρις, είναι δύσκολο να το διακρίνουμε,στην εποχή της απάτης...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 12 Aug 2011, 21:00 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 09 Nov 2008, 10:34
Posts: 1247
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 135 time
Have thanks: 244 time
jm_AC_2018 wrote:
αγαπητε razor kenshin
Εχω καποιες παρατηρήσεις στα γραφόμενα σου..
1."μονο που ο κοσμος δε δημιουργηθηκε το 5500 πΧ"
Υπαρχουν πολλοι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας και τελευταιος ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ που αναφέρουν οτι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εγινε το 5500 πΧ..Αν δεν πιστευεις σε αυτο δεν εχω άλλο στοιχειο,δεν ζουσα τοτε..JM


Κι εγώ δε ζούσα όταν δίδασκε ο Χριστός. Μήπως να τα διαγράψουμε όλα ?
JM, προσπάθησε λίγο να τεκμηριώνεις τα γραφόμενα και μη δέχεσαι αμάσητη τροφή από π.χ. τον Άγ. Κοσμά. Το 5508 π.Χ. είναι ένα μεγάλο λάθος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, απορώ πώς δε το διορθώνουν. Εσύ δε το βλέπεις ?

_________________
Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, φτάνουμε ένα βήμα πιό κοντά στην κατανόηση της αλήθειας.
Η απουσία απόδειξης δε σημαίνει υποχρεωτικά και απόδειξη απουσίας.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων:
Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 13 Aug 2011, 09:01 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Κάτσε ρε φίλε Γκλόμπαλ σικερ,για τον Χριστό έχουμε μαρτυρίες, για τη ζωή πριν 5.500 δεν έχουμε...
Έχω ξαναγράψει, ότι οι νεολιθικοί οικισμοί, έχουν παλαιότερο αυτόν στο Σέσκλο, αν δεν κάνω λαθος
ητοι, 3,5000 χρόνια, πιο πριν τιποτε...
Αυτό δεν έχει καμιά αξία, για τη λογική σου, έστω; ...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 13 Aug 2011, 11:09 
Advanced Member
Advanced Member
User avatar

Joined: 07 Mar 2011, 12:28
Posts: 940
Has thanked: 32 time
Have thanks: 61 time
δεν εχει αξια ευαγγελε....τσεκαρε....στην τυχη το βρηκα...αγαλματιδιο ηλικιας 24.000 με 20.000 χρονια πΧ

http://en.wikipedia.org/wiki/Venus_of_Willendorf

_________________
«Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 13 Aug 2011, 15:08 
Power Poster
Power Poster

Joined: 07 Aug 2011, 10:47
Posts: 134
Has thanked: 59 time
Have thanks: 16 time
με τι μεθοδο χρονολόγησης βρέθηκε η ηλικια του??Το γνωρίζεις μηπως??


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 13 Aug 2011, 15:21 
Advanced Member
Advanced Member
User avatar

Joined: 07 Mar 2011, 12:28
Posts: 940
Has thanked: 32 time
Have thanks: 61 time
ανθρακας 14 υποθετω......

_________________
«Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 13 Aug 2011, 15:31 
Power Poster
Power Poster

Joined: 07 Aug 2011, 10:47
Posts: 134
Has thanked: 59 time
Have thanks: 16 time
ωραια λοιπον..επειδη σου αρεσουν τα επιστημονικα εχουμε λοιπον..

τεχνικη ραδιοχρονολογησης με ανθρακα-14
"Βασίζεται στο γεγονός ότι με το θάνατο ενός οργανισμού ή το κόψιμο ενός δένδρου, ο Ραδιενεργός Άνθρακας - 14 παύει να αναπληρώνεται με τη λήψη τής τροφής.
Έτσι, αντί να βρίσκεται σε σταθερή αναλογία μέσα στο υλικό ή τον οργανισμό, όπως και στο περιβάλλον, αρχίζει να ελαττώνεται, διασπώμενος με την εκπομπή βήτα σωματιδίων, η οποία μπορεί να μετρηθεί.
Η μέτρηση τής σημερινής συγκέντρωσης ατόμων C-14 είναι μέτρο τής ηλικίας τού δείγματος από τη στιγμή τού θανάτου, ή από τη στιγμή που σταματά η πρόσληψη διοξειδίου τού άνθρακα μέσω τής διατροφής, φωτοσύνθεσης και αναπνοής. "
επισης..
Ίσως η μοναδική σημαντικότερη ανάπτυξη για την αρχαιολογία στο 20ό αιώνα, προήλθε από την ανακάλυψη της ραδιοχρονολόγησης ­ και της χρονολόγησης με άνθρακα 14 ειδικότερα. Το 1946 ο Willard Libby του Πανεπιστημίου του Σικάγου πρόβλεψε ότι όλα τα ζώντα φυτά και ζώα απορροφούν τον ασθενώς ραδιενεργό άνθρακα-14, ένα ισότοπο από την ατμόσφαιρα. Η διαδικασία σταματά όταν τα φυτά ή τα ζώα πεθαίνουν, και οι πυρήνες του άνθρακα-14 αρχίσουν να αποσυντίθενται με ένα γνωστό ρυθμό χρόνου ημιζωής 5730 έτη.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΘΡΑΚΑΣ -14 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5730 ΕΤΗ ,αφου ο ρυθμος χρονου ημιζωης ειναι ενα οριο για τα ραδιενεργα υλικα..

συμφωνούμε μεχρι εδω??


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 13 Aug 2011, 15:36 
Advanced Member
Advanced Member
User avatar

Joined: 07 Mar 2011, 12:28
Posts: 940
Has thanked: 32 time
Have thanks: 61 time
δε συμφωνουμε.... το οτι ο ρυθμος ημιζωης ειναι 5730 ετη τι νομιζεις οτι σημαινει ακριβως??? θα βαλω το υπολοιπο κειμενο απο εκει που το σταματησες..

''14 αρχίσουν να αποσυντίθενται με ένα γνωστό ρυθμό χρόνου ημιζωής 5730 έτη.
Οι μετρήσεις της υπόλοιπης ραδιενέργειας ενός δείγματος παρέχουν έτσι μια εκτίμηση της ηλικίας του δείγματος, υπό τον όρο ότι είναι λιγότερο από 50.000 ετών. Ο Libby και οι συνάδελφοί του ήταν οι πρώτοι που υπολόγισαν την ηλικία των αρχαιολογικών δειγμάτων κατ' αυτό τον τρόπο, μια εργασία για την οποία κέρδισε ο Libby το βραβείο Νόμπελ για τη Χημεία το 1960.


Ιστορική ζώνη-Stonehenge
Η χρονολόγηση με άνθρακας-14 είναι κεντρικής σημασίας στην εύρεση της χρονολογικής σειράς των γεγονότων, ιδιαίτερα για τα προϊστορικά γεγονότα που εμφανίστηκαν πριν από την ύπαρξη γραπτών μνημείων.
Πράγματι, τα προϊστορικά γεγονότα μπορούν τώρα να χρονολογηθούν, με ακρίβεια μερικών δεκαετιών, εάν η ραδιοχρονολόγηση υποβοηθείται με στοιχεία από τους δακτυλίους από δέντρα και συνδυασμένη με στατιστικά πρότυπα που ενσωματώνουν τις στρωματογραφικές πληροφορίες. Παραδείγματος χάριν, τώρα ξέρουμε ότι η τάφρος που περικυκλώνει το Stonehenge σκάφτηκε κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης κατασκευής μεταξύ του 3020­2910 π.Χ.
Πιό πρόσφατα, ένας συνδυασμός ραδιοχρονολόγησης, με μαθηματικά πρότυπα και μετρήσεις δένδρο-δακτυλίων, έχει χρησιμοποιηθεί για να χρονολογήσει τον περίεργο κύκλο σε μια παραλία του Norfolk, μεταξύ του Απρίλιου και του Ιουνίου του 2049 π.Χ. ακριβώς!

Άλλα ραδιενεργά ισότοπα με πιό μακροχρόνιες ημιζωές ­ όπως το κάλιο- 40 (που διασπάται σε αργό- 40) και το ουράνιο- 238 (που διασπάται σε θόριο- 230) ­ επεκτείνουν τη ραδιομετρική χρονολόγηση, αρκετά πέρα από τα 50.000 έτη με τη μέτρηση της συγκέντρωσης των προϊόντων της διάσπασης.
Τέτοιες μέθοδοι έχουν αποδειχθεί ζωτικής σημασίας στην έρευνα της εξέλιξης των πρώτων ανθρώπων και την ακόλουθη αποίκιση της Ευρασίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 εκατομμυρίων ετών.

Προς το τέλος της δεκαετίας του '70 οι αρχαιολόγοι στράφηκαν στη φασματογραφία μαζών με χρήση επιταχυντών (AMS) ­ μια τεχνική καλά γνωστή στη πυρηνική φυσική ­ για να βελτιώσουν τη χρονολόγηση με άνθρακα-14. Στο AMS το δείγμα μετατρέπεται αρχικά σε γραφίτη και βομβαρδίζεται έπειτα από ιόντα καισίου, το οποίο αναγκάζει τα ιόντα του άνθρακα να απελευθερωθούν. Τα ιόντα του άνθρακα επιταχύνονται έπειτα σε υψηλές ταχύτητες και περνούν μέσα από ένα μαγνητικό πεδίο, το οποίο τα εκτρέπει κατά μια γωνία που είναι ανάλογη με το ατομικό βάρος τους. Αυτό σημαίνει ότι τα ισότοπα, άνθρακας-14, άνθρακας- 13 και άνθρακας-12 μπορούν να ανιχνευθούν χωριστά.

Eπειδή με τη μέθοδο αυτή μπορούν να μετρηθούν τα μεμονωμένα άτομα άνθρακα-14, η μέθοδος AMS επιτρέπει σε πολύ μικρότερα δείγματα να αναλυθούν από ότι ήταν προηγουμένως δυνατόν. Αυτό σημαίνει ότι μικροσκοπικά στοιχεία όπως οι μεμονωμένοι σπόροι μπορούν να χρονολογηθούν. Εν τω μεταξύ η χρονολόγηση πολύτιμων αντικειμένων, μπορεί να επιτευχθεί με την αφαίρεση μικρών δειγμάτων χωρίς σημαντική ή προφανή ζημία. Μια φημισμένη εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας το 1989, απέδειξε ότι το ύφασμα του σαβάνου του Τορίνου ήταν μεσαιωνικό και χρονολογήθηκε από το1220­1280 μ.Χ, και όχι από τον καιρό του Χριστού .

Ένα πιό πεζό και πρόσφατο παράδειγμα με χρονολόγηση με AMS, έχει δείξει ότι τα απορρίμματα απανθρακωμένης οργανικής ύλης που ανακτήθηκε από ένα κοίλωμα που ανασκάφθηκε κοντά την Οξφόρδη, είναι τα πιό πρόωρα παραδείγματα του ψημένου ψωμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έφτιαχναν άραγε οι πρόγονοί μας tost μεταξύ 3620­3350 π.Χ.;
Πειράματα με ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία χρησιμοποίησαν το AMS για να χρονολογήσουν τις μεμονωμένες κέρινες και ελαιούχες ενώσεις που συντηρούνται σε προϊστορικά δοχεία. Τα αποτελέσματα θα παράσχουν πληροφορίες και για τη διατροφή και για τη χρονολογία των προγόνων μας.

Θερμοφωταύγεια, spin και μαγνητισμός

Άλλες μέθοδοι χρονολόγησης που εξαρτώνται έμμεσα από τη ραδιενέργεια είναι η χρονολόγηση με "θερμοφωταύγεια" και ο "συντονισμός του ηλεκτρονικού spin". Η χρονολόγηση θερμοφωταύγειας στηρίζεται στη μέτρηση της ενέργειας των ηλεκτρονίων που είναι παγιδευμένα στη κρυσταλλική δομή του αρχαιολογικού αντικειμένου. Αυτά τα ηλεκτρόνια έχουν εγκαταλείψει τα άτομα τους με την ακτινοβολία που έχουν δεχθεί από τα ραδιενεργά στοιχεία στο δείγμα, ή στο περιβάλλον του δείγματος, και έχουν παγιδευτεί ύστερα στις ατέλειες του δικτυωτού πλέγματος του κρυστάλλου. Τα ηλεκτρόνια απελευθερώνονται από τις παγίδες, με τη θέρμανση του δείγματος ­ παραδείγματος χάριν όταν ένα δοχείο μπαίνει στη φωτιά ή όταν μια τσακμακόπετρα ανάβει ­ ή και με την έκθεση στο φως. Με άλλα λόγια, η θέρμανση επαναρυθμίζει το "ρολόι θερμοφωταύγειας" σε μηδέν. Ο αριθμός παγιδευμένων ηλεκτρονίων συναθροίζεται με ρυθμό που ελέγχεται από την τοπική πηγή ακτινοβολίας.

Προκειμένου να χρονολογηθεί το αντικείμενο, το δείγμα αρχικά θερμαίνεται εκ νέου και η ενέργεια ηλεκτρονίων καθορίζεται με τη μέτρηση του φωτός που εκπέμπεται, όταν επανασυνδυάζονται τα ηλεκτρόνια με τα αποκαλούμενα κέντρα φωταύγειας στον κρύσταλλο. Εάν το τοπικό επίπεδο της ακτινοβολίας από το δείγμα και το περιβάλλον στα οποία θάφτηκε είναι γνωστό, η αντίστοιχη συσσωρευμένη θερμοφωταύγεια, μπορεί να παράσχει μια εκτίμηση της ηλικίας του αντικειμένου δεδομένου ότι το "ρολόι" τέθηκε στο μηδέν. Αν και λιγότερο ακριβής από την χρονολόγηση με άνθρακα-14, η θερμοφωταύγεια μπορεί να βοηθήσει στην χρονολόγηση υλικών που θερμαίνονται όπως τα κεραμικά, η τσακμακόπετρα και μερικά βιομηχανικά προϊόντα. Η μέθοδος υπερβαίνει σημαντικά το όριο των 50.000 ετών της χρονολόγησης με άνθρακα 14.

Στη μέθοδο συντονισμού του spin των ηλεκτρονίων η παρουσία παγιδευμένης ενέργειας σε ένα δείγμα μετριέται από την απόκριση της στην υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, με την παρουσία ενός μαγνητικού πεδίου. Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη για τα υλικά, όπως το σμάλτο δοντιών, το οποίο αποσυντίθεται εάν θερμανθεί. Ο συντονισμός του spin των ηλεκτρονίων έχει αποδειχθεί πολύτιμος για τη χρονολόγηση των υπολειμάτων ανθρωποειδούς στη Μέση Ανατολή, στην κρίσιμη περίοδο όταν ο Νεάντερταλ και ο σύγχρονος άνθρωπος συνυπήρχαν περίπου 100.000 χρόνια πριν.

Όπως θα γίνει προφανές αργότερα, το γήινο μαγνητικό πεδίο διαδραματίζει ποικίλους ρόλους στην αρχαιολογική επιστήμη, ένας από τους οποίους είναι η "αρχαιομαγνητική χρονολόγηση". Αυτό εξαρτάται από τη σφραγίδα του γήινου περιβαλλοντικού μαγνητικού πεδίου στα μαγνητικά υλικά όπως ψύχθηκαν κάτω από τη θερμοκρασία Curie τους. Για να χρονολογήσουμε ένα δείγμα με τη μέθοδο αυτή, ο προσανατολισμός του μέσα στο πεδίο στο οποίο βρέθηκε, πριν μετακινηθεί από αυτό. Το μαγνητικό πεδίο του δείγματος μετριέται έπειτα με ένα εργαστηριακό μαγνητόμετρο και συγκρίνεται με τις γνωστές μεταβολές του πεδίου στο πέρασμα του χρόνου.

Κατά διαστήματα η πολικότητα του Γήινου μαγνητικού πεδίου έχει αντιστραφεί. Η υπογραφή τέτοιων αντιστροφών έχει καταγραφεί σε ορισμένους τύπους ιζηματογενών και ηφαιστειακών βράχων. Ο Παλαιομαγνητισμός έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε απολιθωμένα υπολείμματα των πιό πρόωρων ειδών σχετικών με τα ανθρώπινα όντα. Το 1998, παραδείγματος χάριν, χρησιμοποιήθηκε για να χρονολογήσει έναν πλήρη σκελετό ανθρωποειδούς που βρέθηκε στο Sterkfontein στη Νότια Αφρική. Οι μετρήσεις αποκάλυψαν ότι τα υπολείμματα ήταν μεταξύ 3,22 και 3,58 εκατομμυρίων ετών, εξ αιτίας της θέσης τους μεταξύ των στρωμάτων του βράχου, για τα οποία γνωρίζαμε τις αντιστροφές πολικότητας που είχαν υποστεί.''

_________________
«Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Εσχατολογικές προβλέψεις και αποτυχίες.
Unread postPosted: 13 Aug 2011, 15:48 
Power Poster
Power Poster

Joined: 07 Aug 2011, 10:47
Posts: 134
Has thanked: 59 time
Have thanks: 16 time
Ωραια λοιπον..
Τα ραδιενεργα ισότοπα , κάλιο- 40 (που διασπάται σε αργό- 40) και το ουράνιο- 238 (που διασπάται σε θόριο- 230) απο που προκύπτει οτι μπορεί να προέρχονται απο το αντικείμενο της μέτρησης αφου μονον ο ανθρακας 14 ειναι το απορροφημένο ισοτοπο που υπάρχει στην ατμοσφαιρα???
Γνωρίζεις αναλυτικές λεπτομέρεις επ'αυτου (εισαι ΕΙΔΙΚΟΣ χημικος επιστημονας) για να εισαι 100% σιγουρος οτι ετσι ειναι??Το έχεις κάνει πειραμα και έχεις δει με τα ιδια σου τα ματια κατι σχετικο??
Οπως ουτε εγω ειμαι 100% σιγουρος αλλα κάνω και καποιες υποθέσεις ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΩ ΩΣ ΓΝΩΣΗ ετσι θα πρέπει να παραδεχθεις και ΕΣΥ οτι δεν μπορείς να ξέρεις και να είσαι σιγουρος 100% περι του χρόνου της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ,αλλα καλο ειναι να εμπιστευόμαστε καποιους ΑΓΙΟΥΣ οι οποίοι εχουν την ΣΙΓΟΥΡΗ και ΒΕΒΑΙΑ ΓΝΩΣΗ απο τον ιδιο τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ μας

αυτα..
JM


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 8   [ 150 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred