Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 50 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 29 Sep 2010, 10:19 
Master Poster
Master Poster

Joined: 11 May 2008, 19:22
Posts: 200
Has thanked: 39 time
Have thanks: 26 time
Μια ηλεκτρονική κάρτα που θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή από τους φορογούμενους πολίτες, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για μία κάρτα, στην οποία θα υπάρχει το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου και ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών με τις τράπεζες για το εάν θα μπορεί να εκδίδεται από κάθε τράπεζα χωριστά, στους πελάτες της, ή θα εκδίδεται αποκλειστικά από το υπουργείο.
Μετά την συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι: "το υπουργείο και γενικά η κυβέρνηση θέλουν να προωθήσουν μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Ένα παράδειγμα έχει να κάνει με τη χρήση μίας κάρτας, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να καταγράφονται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές του και έτσι να μην χρειάζεται να συλλέγει αποδείξεις. Σε αυτό ανοίξαμε μία συζήτηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για την υλοποίηση ενός συστήματος, που θα δίνει κατά κάποιο τρόπο «πόντους» σε κάθε πολίτη τους επόμενους μήνες, ώστε να μπορέσουμε το 2011 να πάμε σε μία μετάβαση «ηλεκτρονικών αποδείξεων» και ηλεκτρονικών υπηρεσιών".
"Θα χρησιμοποιηθεί η υποδομή των λεγόμενων POS που υπάρχουν στα μαγαζιά, δηλαδή τα μηχανήματα με τα οποία περνάνε οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και θα εγγράφονται έτσι στον «λογαριασμό» του πολίτη οι «πόντοι» από τις αποδείξεις που έχει. Kαι έτσι δεν θα χρειάζεται να συλλέγει ο ίδιος αποδείξεις", τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι "με τον τρόπο αυτό, εμείς θα μπορούμε να έχουμε μία εικόνα του τζίρου σε διαφορετικά μαγαζιά και αυτό να διασταυρώνεται με τα στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια μας δίνουν οι επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα, είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας - που είναι διαφορετική από την πιστωτική κάρτα - κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, :axou: που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα".
Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ένα δεύτερο παράδειγμα έχει να κάνει με τη χρήση ταμειακών μηχανών, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, για την πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο των συναλλαγών, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να έχει εικόνα του ΦΠΑ, κάτι που επίσης χρειάζεται και είναι μια κατεύθυνση στην οποία θέλουμε να πάμε.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 29 Sep 2010, 11:02 
Master Member
Master Member
User avatar

Joined: 12 May 2009, 12:56
Posts: 659
Location: B.ELLADA (Χ.Ο.)
Has thanked: 34 time
Have thanks: 54 time
Πέρα απο συνωμοσιολογίες που κάλλιστα μπορεί να υποθέσει οποισδήποτε - περί πλήρης παρακολούθησης των πολιτών (μέσω και google-map) - μπορώ να πώ ότι προκειτε για ένα αηδιαστικό σύστημα πλαστικού χρήματος διότι φανταστείτε ότι θα το χρησιμοποιούν μικρά παιδιά (δεν θα μάθουν να υπολογίζουν το τι έχουν στην τσέπη τους) και ηλικιωμένοι που είναι χειρότεροι απο βρέφη σε θέματα χρήσης πλαστικού χρήματος...

Αφήστε που θα υπάρξει τεράστιο κόστος για να τοποθετήσουν όλα τα λιανομάγαζα και επιχειρήσεις pos/smart card reader....

:eleos :

_________________
m o u t s k a


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 29 Sep 2010, 11:10 
Master Member
Master Member
User avatar

Joined: 12 May 2009, 12:56
Posts: 659
Location: B.ELLADA (Χ.Ο.)
Has thanked: 34 time
Have thanks: 54 time
ααα... και το καλύτερο φανταστείτε να πάτε στα carefour για παράδειγμα να έχετε εκπτωτικό κουπόνι π.χ. για Pampers... να μην έχετε λεφτά και να θέλετε να πληρώσετε με πιστωτική.... να δώσετε την κάρτα carefour να πάρετε τους πόντους και καπάκι να δώσετε και την "έξυπνη" κάρτα για να περαστεί η συναλλαγή και η απόδειξη στο account σας.... "ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ" συγνώμη για έκφραση...

:gr:

_________________
m o u t s k a


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 29 Sep 2010, 12:55 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 22 Apr 2009, 12:36
Posts: 701
Has thanked: 77 time
Have thanks: 89 time
Highscores: 1
Ευρω-στοπ στην "έξυπνη κάρτα" για τις αποδείξεις!

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ανακοινωθεί επίσημα από τους υπουργούς οικονομικών και περιφερειακής ανάπτυξης και οι Βρυξέλλες θέτουν θέμα εφαρμογής του. Ο λόγος για το σχέδιο, που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει όλες οι πληρωμές και αγορές των φορολογουμένων να γίνονται με ηλεκτρονική κάρτα, η οποία θα έχει –μέσω bar code– ενσωματωμένο τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κάθε πολίτη.

Ο φορολογούμενος, δηλαδή, θα είναι εφοδιασμένος με αυτή την έξυπνη κάρτα, την οποία θα δίνει στις επιχειρήσεις, σε κάθε του αγορά. Τα καταστήματα, με τη σειρά τους, θα έχουν ταμειακές μηχανές συνδεδεμένες με το ΚΕΠΥΟ (φαντάζομαι στις λαϊκές θα λειτουργούν με wi-fi :nanana: ). Κατ΄ αυτό τον τρόπο, το υπουργείο οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα τόσο των συναλλαγών του φορολογούμενου, όσο και του ΦΠΑ, που εισπράττουν οι επιχειρήσεις. Έτσι, δεν θα χρειάζεται η συλλογή αποδείξεων, αφού στο ΚΕΠΥΟ θα γνωρίζουν πλήρως τις καταναλωτικές μας δαπάνες (...και συνήθειες, καθώς και όλο το μαύρο χρήμα που κινείται) και θα υπολογίζουν αυτόματα την έκπτωση από το φόρο. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ, Διομήδης Σπινέλλης, τον περασμένο Μάρτιο (βλ. 29/03 “Με έξυπνη κάρτα η δήλωση των αποδείξεων”).

Όμως, πριν καν δοθούν περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε κενά σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι “η χρήση ατομικών καρτών με γραμμωτό κωδικό συνεπάγεται την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, κάτι που υπόκειται στις εθνικές διατάξεις εφαρμογής της Οδηγίας για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών. Επίσης, οι διατάξεις της εν λόγω Οδηγίας ορίζουν ότι η επεξεργασία πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένους και νόμιμους σκοπούς, να είναι συναφής και όχι δυσανάλογη σε σχέση με τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται”.
Επιπλέον, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι “δεν γνωρίζει εάν έχει διενεργηθεί τέτοιου είδους αξιολόγηση, ούτε εάν έχει ζητηθεί η γνώμη της εθνικής αρχής προστασίας των δεδομένων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του σχετικού μέτρου”.(πλάκα κάνουν ακόμη δε μας μάθανε... προφανώς όχι...)

Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη παρόμοιων συστημάτων σε κράτη μέλη βάσει των οποίων συγκεντρώνονται δεδομένα, γενικά, κατά την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας. (Επιτέλους και μια πρωτιά)

Η γνωμοδότηση αυτή περιλαμβάνεται σε απάντηση, που έδωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Algirdas Semeta, στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Πουπάκη. Ο κύριος Πουπάκης προχώρησε στη σχετική ερώτηση, μετά από το δημοσίευμα τον περασμένο Μάρτιο. Ο αρμόδιος επίτροπος υποστήριξε ότι: «Μολονότι ο στόχος της επιβολής φορολογικής νομοθεσίας είναι θεμιτός, προκύπτει το ερώτημα, εάν το προτεινόμενο σύστημα συμμορφώνεται προς τις αρχές της ανάγκης και της αναλογικότητας όσον αφορά στον επιδιωκόμενο στόχο, ιδίως εφόσον το προτεινόμενο σύστημα συνεπάγεται τη λήψη αυτοματοποιημένων αποφάσεων σχετικά με πρόσωπα στα οποία αναφέρονται τα δεδομένα, όπως τεχνικές διαμόρφωσης χαρακτηριστικών, οι οποίες μπορεί να επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τα οποία υπερβαίνουν τον αρχικό, νόμιμο σκοπό και να τα επεξεργάζονται».

Στέλεχος της οδού Νίκης σχολίασε ότι “πρόκειται για μία δράση, η οποία προς το παρόν βρίσκεται υπό συζήτηση και στο επόμενο διάστημα θα οριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και αφού προηγηθεί η σχετική διαβούλευση”. (καλά στις ειδήσεις χθες είπαν ότι τον άλλο μήνα θα προμηθευτούμε τη ρουφιανοκάρτα) Θεωρούν, πάντως, ότι “δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων, γιατί τα στοιχεία που θα διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι το ίδιο ευαίσθητα με αυτά που ήδη διαχειρίζεται έως τώρα”.


Επίσης είπαν χθες ότι οι υποδομές του εν λόγω συστήματος στήθηκαν σύμφωνα και με τα πρότυπα του συστήματος ΔΙΑΣ των τραπεζών... Γιατί άραγε...?

_________________
"Μη δείχνεις όλη σου τη δύναμη γιατί μπορεί να αποδειχθεί λίγη..."
ImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 29 Sep 2010, 22:04 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 20 Jan 2008, 15:03
Posts: 360
Has thanked: 0 time
Have thanks: 44 time
Χμ!
Ο Αντίχριστος είναι εδώ (αλλά τα ΜΜ”Ε” τον πέρασαν για τον Χάρυ Πότερ)…
Quote:
…και τον παρουσίασαν σαν κινούμενο σχέδιο!

Μην χάσετε σε λίγο στο “Ολυμπία”… Ο αρμαγεδών ξεκίνησε από την Ελλάδα. Αποκρυφικό ρεπορτάζ.

Δεν γνωρίζω τί έχει κατά νου ο φίλος από την Ολυμπία για την "έξυπνη" (μια και οι προηγούμενες ήταν χαζές) κάρτα του πολίτη αλλά στα σχόλια της σελίδα κάποιος κύριος Δύσπιστος έχει νομίζω 'πιάσει το νόημα.
Quote:
Δύσπιστος είπε
Σεπτεμβρίου 29, 2010 στο 12:21 μμ

Ο…Αντίχριστος βρίσκεται στη Βουλή και βάζει τους υπουργούς της κυβέρνησης να καταρτίζουν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με πρόβλεψη πενταετούς κάθειρξης για τους φορτηγατζήδες, αν δεν δουλέψουν, επειδή,λέει, είναι επιταγμένοι.
Αυτο το νομοθέτημα θα μπορεί στο εξής, προφανώς, να χρησιμοποιείται σε κάθε απεργία, καταργώντας το ίδιο το δικαίωμα του απεργείν.
Εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις από επικίνδυνους σαρδανάπαλους που θα αντιμετωπιστουν, σίγουρα, όπως πρέπει από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Βέβαια, δείχνει και τον πανικό τους, αλλά αυτό δεν μας νοιάζει εμάς.
Οσο για την κάρτα, ας κάνουμε ό,τι και οι Αγγλοι, όπως έγραψε το πάντα ενημερωμένο και με τεκμηριωμένες απόψεις Αλλενάκι. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα όσα ανέφερε πιο πάνω.

Quote:
Απάντηση
astillais είπε
Σεπτεμβρίου 29, 2010 στο 12:54 μμ

Δεν καταργούν το δικαίωμα του απεργείν
Δυστυχώς επιβάλλουν την επίταξη
Με άλλα λόγια είμαστε όλοι επιταγμένοι
στην όποια δουλειά αποφασίσουν
Το εφιαλτικό αυτό δεν είναι σενάριο
Ειναι η νέα πραγματικότητα που εχουν σχεδιάσει
Η επισήμανση του Βράχου “οι δούλοι κάνουν σχέδια”
και η προηγούμενη επισήμανση του Μέρμηγκα
“Ξέρω ποιός με πολεμάει και γιατί”
απαντούν σε πολλούς προβλήματισμούς
Το κακό είναι ότι αυτά τα σχέδια θέλουν να τα εφαρμόσουν σε μας
κι εμείς καθόμαστε και τσακωνόμαστε για τις 10 άδειες του τάδε
και τις παπαριές του κάθε τραγκόσυρτου.
Επειδή είναι δούλοι του σκοταδιού πρέπει , λέει ,να τους υπηρετήσουμε με το ζόρι βέβαια.
Για να δούμε είμαστε πράγματι φως;

ΑπάντησηΠριν τελειώσω την παράθεση να θυμήσω και ένα βιβλίου του Π. Τραϊανού που τόσο εκτιμούμε σε αυτό το φόρουμ με τίτλο:

Μην περιοριστείτε στα σχόλια που παρέθεσα εδώ επισκεφθείτε το δεσμό της Ολυμπίας που παραθέτω παραπάνω.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 29 Sep 2010, 22:06 
mercuryx ρίχνεις λινκ για το βιβλίο να το δω;


Top
  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 09:47 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 22 Apr 2009, 15:34
Posts: 1344
Location: ATHENS
Has thanked: 73 time
Have thanks: 359 time
Highscores: 15
Σας θυμίζει κάτι το παρακάτω ??

Αν δεν σας θυμίζει κάτι, μάλλον ζούμε, σε άλλη πραγματικότητα ..


” Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ’ αυτές.
Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα
(ταυτότητα,διαβατήριο,δίπλωμα οδήγησης κλπ)
αυτό θα είναι το σφράγισμα, να μην το πάρετε ”.

( Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Τα είπε πριν το 1994 που εκοιμήθει.... Έλεγε μπαρούφες τότε ? μάλλον ε ??


...έξυπνη κάρτα, κάρτα του πολίτη, κάρτα εφορείας ....… και μετά στο τσιπάκι !

_________________
Υianni

"Είναι γεναιότερο και βασιλικότερο να νικάς τα πάθη και τις αδυναμίες σου, από το να νικάς στην μάχη τον εχθρό".
Ταδε εφη Μέγας Αλέξανδρος.
Image
yianni has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 10:08 
Master Member
Master Member
User avatar

Joined: 12 May 2009, 12:56
Posts: 659
Location: B.ELLADA (Χ.Ο.)
Has thanked: 34 time
Have thanks: 54 time
@NWdisO προφανώς το θέλουν στα πρότυπα του "ΔΙΑΣ" διότι θα είναι πιο εύκολη η απορόφηση του απο την αγορά - διότι το 90% καταστημάτων λιανικής έχουν μηχανήματα ανάγνωσης πιστωτικών καρτών μέσω HyperCom, Payzone κτλπ.. με λίγα λόγια εφόσον όλη μας η ζωή στηρίζεται σε συναλλαγές θα ξέρουν μέχρι και τι ώρα χ*ζουμε... και τις προτιμήσεις έχουμε σε κ*λοχαρτο

συγνώμη αλλά τα χω πάρει λίγο... βέβαια τα οφέλη για το κράτος πολλά... δεν θα δίνει χρήμα (για μισθούς)... θα βάζει credits (και όχι πραγματικό χρήμα) στο account της πλαστικής κάρτας -23% (!!!!) παρακαλώ... οπότε απευθείας γίνεται άμεση εξοικονόμηση χρημάτων... οι τράπεζες φυσικά θα έχουν την προμήθεια τους από όλο αυτό το σύστημα... οι λογ/μοι που αφορούν δημόσιο / τράπεζεσ θα εξοφλούνται άμεσα - με λίγα λόγια αν θα σου δίνουν ένα πιάτο φαϊ να είσαι ευχαριστημένος... κατάλαβες "δούλε" Έλληνα; :?

_________________
m o u t s k a
CyberDreamer has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 10:16 
Master Member
Master Member
User avatar

Joined: 12 May 2009, 12:56
Posts: 659
Location: B.ELLADA (Χ.Ο.)
Has thanked: 34 time
Have thanks: 54 time
Ελληνες αντισταθείτε... πάμε πίσω στα χωριά μας οργώστε φυτέψτε - ψαρέψτε - ανταλλάξτε προϊοντα - ανταλλάξτε εργασία όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι - Διαολοστείλτε τα ευρώ και τα smartcards... Χρημα / Πλαστικό Χρήμα = Καμια αξία....


ούστ τραπεζομασωνάκια!

_________________
m o u t s k a


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 11:06 
CyberDreamer μόνο ένα έχω να σου πω....

http://www.marinaleda.com/


Top
  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 11:16 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 22 Apr 2009, 12:36
Posts: 701
Has thanked: 77 time
Have thanks: 89 time
Highscores: 1
yianni wrote:
.........
” Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ’ αυτές.
Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα
(ταυτότητα,διαβατήριο,δίπλωμα οδήγησης κλπ)
αυτό θα είναι το σφράγισμα, να μην το πάρετε ”.
( Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης)
Τα είπε πριν το 1994 που εκοιμήθει.... Έλεγε μπαρούφες τότε ? μάλλον ε ??

...έξυπνη κάρτα, κάρτα του πολίτη, κάρτα εφορείας ....… και μετά στο τσιπάκι !Τελικά η κάρτα αυτή είναι το σφράγισμα... ή θα ακολουθήσει και τσιπ ? Από τα γραφόμενα βγαίνει ότι σφράγισμα είναι η κάρτα. Ωστόσο πριν το σφράγισμα νομίζω πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα που δεν έγιναν... προφήτες κ.λπ.

cyberdreamer wrote:
Ελληνες αντισταθείτε... πάμε πίσω στα χωριά μας οργώστε φυτέψτε - ψαρέψτε - ανταλλάξτε προϊοντα - ανταλλάξτε εργασία όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι - Διαολοστείλτε τα ευρώ και τα smartcards... Χρημα / Πλαστικό Χρήμα = Καμια αξία....


+1
Ποτέ στη ζωή μου δε σκέφτηκα πιο σοβαρά την προοπτική να αγοράσω σε ένα χωριό που να έχει πηγές, ορεινό, κάποιο σπίτι και οικόπεδο με κήπο - μπαξεδάκι.

_________________
"Μη δείχνεις όλη σου τη δύναμη γιατί μπορεί να αποδειχθεί λίγη..."
ImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 11:31 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 06 May 2009, 17:12
Posts: 1228
Has thanked: 91 time
Have thanks: 95 time
NWdisO wrote:

Τελικά η κάρτα αυτή είναι το σφράγισμα... ή θα ακολουθήσει και τσιπ ? Από τα γραφόμενα βγαίνει ότι σφράγισμα είναι η κάρτα. Ωστόσο πριν το σφράγισμα νομίζω πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα που δεν έγιναν... προφήτες κ.λπ.


εγώ νομίζω ότι είναι είδος σφραγίσματος αλλά όχι ΤΟ σφράγισμα.
και με ενοχλούν υπερβολικά αυτοί που το παίζουν έξυπνοι και λένε να μην πανικοβάλουμε τον κόσμο γιατί δεν είναι ΤΟ σφράγισμα.
μα πρέπει να προετοιμαζόμαστε. όταν πάρουμε την καρτούλα και ξυπνήσουμε μια μέρα και μας περιμένει το τσιπάκι έξω απ'την πόρτα, τότε θα πάρουμε τα βουνά; θα χαθούμε τότε. πρέπει να έχουμε προνοήσει από νωρίτερα.

πάρε χωράφι ΤΩΡΑ, άλλαξε τον τρόπο ζωής σου σιγά-σιγά.
μην το αφήνεις για αύριο.
όλοι μας δηλαδή...

_________________
«Αγάπη, η χαραμάδα της αιωνιότητας»

Ερνέστο Καρντενάλ


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 12:11 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4147
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Αυτη την εποχη μας φορτωνουν με πολλες καρτες για να μας κουράσουν πρώτον, και δευτερον οι περισσοτεροι ανθρωποι να μην τα
καταφερνουν στο σκαναρισμα και στην χρηση τους, και οταν θα οδηγιθουν τα πραγματα στο να μην μπορουν οι ανθρωποι να
ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τότε θα μας δώσουν τη λύση οι μασωνοι, το τσιπ στο χερι, θα μας πουν το χερι θα σας το
σκαναρουμε εμεις, και δεν θα χάνεται και τις πολλες καρτες σας, αλλα και εσεις δεν θα χάνεσται σε περίπτωση απαγωγής.
πιστευω οτι μεχρι το καλοκαιρι του 2012 θα εχει προκυψει αυτο το θεμα και θα δοθεί τότε αυτη η ληση.
ίδωμεν! :bigthink:

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 12:37 
Master Member
Master Member
User avatar

Joined: 12 May 2009, 12:56
Posts: 659
Location: B.ELLADA (Χ.Ο.)
Has thanked: 34 time
Have thanks: 54 time
@Κανενας - το ψιλοείδα το site αλλά να σου πώ ότι δεν κατάλαβα πολλά λόγω των ισπανικο-πορτογαλλικών που είναι γραμμένο... τι παίζει ; ;)

_________________
m o u t s k a


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 12:56 
Master Poster
Master Poster
User avatar

Joined: 07 Sep 2009, 17:47
Posts: 226
Has thanked: 49 time
Have thanks: 58 time
Quote:
μα πρέπει να προετοιμαζόμαστε. όταν πάρουμε την καρτούλα και ξυπνήσουμε μια μέρα και μας περιμένει το τσιπάκι έξω απ'την πόρτα, τότε θα πάρουμε τα βουνά;


Τότε θα είναι πολύ αργά!

_________________
Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται και όχι αυτούς που ονειρεύονται...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 14:42 
@CyberDreamer

http://video.moglik.com/v/yvpwQZw-xbY/M ... rdillo.htm
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ ... aleda.html


Top
  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 30 Sep 2010, 17:13 
Master Member
Master Member
User avatar

Joined: 12 May 2009, 12:56
Posts: 659
Location: B.ELLADA (Χ.Ο.)
Has thanked: 34 time
Have thanks: 54 time
@Κανένας ....μόλις θυμήθηκα το συγκεκριμένο χωριό... και τον "τρελό" δήμαρχο... που αποτελεί παράδειγμα καλής αντιγραφής της Κούβας ίσως σε πιο προηγμένο επίπεδο....

Όμως νιώθω ότι ακόμα και αυτό το παράδειγμα έχει προβλήματα - διότι κάποιος που προσφέρει περισσότερα θα πρεπε να πληρώνετε με περισσότερα χρήματα... ή καλύτερα με περισσότερα χρήσιμα αγαθά. Ωστε να υπάρχει δίκαια ανταμοιβή για τους σκληρά εργαζόμενους.. Πάντως είναι κάτι αξιοζήλευτο όπου πολλές πόλεις και χωριά στην Ελλάδα θα μπορούσαν να ακολούθήσουν (βέβαια κάτι τέτοιο θα έσπαγε την Ελλάδα σε πολλα μικρά κομμάτια).

Μην ξεχνάμε ότι η Ισπανία δεν έχει τριγύρω της εχθρούς όπως η Ελλάδα

_________________
m o u t s k a


Top
 Profile  
 
 Post subject: Στη φοροκάρτα και οι μαθητές για το τετράδιο και την τυρόπιτ
Unread postPosted: 03 Oct 2010, 11:17 
Master Poster
Master Poster

Joined: 11 May 2008, 19:22
Posts: 200
Has thanked: 39 time
Have thanks: 26 time
Η φορολογική ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, καθώς στα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών είναι το νέο σύστημα να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων παραγόντων, εκτιμάται ότι τη φορολογική κάρτα θα προμηθευτούν πάνω από 5 εκατ. και το πολύ 10 εκατ. φορολογούμενοι. «Οι περισσότεροι θα τις χρειαστούν για να καλύψουν το αφορολόγητο, αλλά και λόγω αυστηρότερων τεκμηρίων», τονίζει στην «Ε» ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης.
Προαιρετική
Η προμήθεια της νέας κάρτας δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι θα σπεύσουν να την προμηθευτούν, ώστε να συλλέγουν σε αυτήν τις αποδείξεις από τις αγορές τους.
Στο παιχνίδι της συλλογής των αποδείξεων θα μπουν αναγκαστικά και όλοι οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και οι φοιτητές πανεπιστημίων που είναι προστατευόμενα μέλη της οικογένειας και έχουν καθημερινά συναλλαγές, από το κυλικείο του σχολείου τους μέχρι το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς.
Η προμήθεια θα γίνεται από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν την υποδομή των ηλεκτρονικών συστημάτων POS (χρησιμοποιούνται για πιστωτικές -χρεωστικές κάρτες).
Η συμφωνία που επήλθε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών άναψε το πράσινο φως της επίσπευσης των διαδικασιών από τις τράπεζες, ώστε να είναι έτοιμες και στα τέλη του έτους για να προμηθεύουν τους φορολογούμενους με τις νέες κάρτες.
Πέντε είναι τα χαρακτηριστικά των φορολογικών καρτών:
1. Οι ηλεκτρονικές φορολογικές κάρτες καταργούν ουσιαστικά την υποχρέωση συλλογής του τεράστιου όγκου των αποδείξεων, καθώς σε αυτές θα περνά το σύνολο των συναλλαγών. Με την οποιαδήποτε αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας, ο φορολογούμενος μετά την πληρωμή θα δίνει τη φορολογική κάρτα, ώστε να περάσουν σε αυτήν την απόδειξή του.
2. Η κάθε κάρτα θα φέρει τον ατομικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε φορολογούμενου.
3. Δεν πρόκειται ούτε για πιστωτική, ούτε για χρεωστική κάρτα. Είναι απλώς μια ηλεκτρονική κάρτα, που δεν δημιουργεί δεσμεύσεις ή υποχρεώσεις έναντι των τραπεζών.
ΑΦΜ του κηδεμόνα
4. Στις περιπτώσεις των ανήλικων και των προστατευόμενων παιδιών, οι γονείς θα εκδίδουν αντίγραφα καρτών, που θα φέρουν τον ΑΦΜ του κηδεμόνα. Η σύζυγος θα έχει κάρτα με τον δικό της ΑΦΜ.
Ετσι, οι αποδείξεις θα μαζεύονται στην ατομική μερίδα της οικογένειας και θα αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης, που γίνεται πλέον υποχρεωτική από το 2011.
5. Στην περίπτωση που το παιδί κάνει ατομική δήλωση λόγω ύπαρξης εισοδήματος, τότε η φορολογική κάρτα θα φέρει τον δικό του ΑΦΜ.
Το βασικό πλεονέκτημα της ηλεκτρονικής κάρτας είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις αποδείξεις που έχουν κοπεί. Ετσι, θα μπορεί να εντοπίσει και όσους εισπράττουν τον φόρο και δεν τον αποδίδουν στο Δημόσιο.
Το ζητούμενο για την ώρα είναι η έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς τέτοιου είδους κάρτες καταγράφουν την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών. Από την άλλη βέβαια, και τα μικρά καταστήματα θα αναγκαστούν να προμηθευτούν τα μηχανήματα POS. *


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 07 Oct 2010, 17:38 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 10 Jun 2010, 18:58
Posts: 1054
Location: LeGEnDLanD
Has thanked: 104 time
Have thanks: 72 time

_________________
"Have you ever spoken a word of truth since you were born?"
L, Death Note


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Έρχεται η "έξυπνη" κάρτα
Unread postPosted: 07 Oct 2010, 19:59 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
Γιά όλους εσας τους άπιστους – σε ακριβή δική μετάφραση - απο το πρωτότυπο – της προφητεία του Ιωάννη.

“Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να χαράξουν στο δεξί τους χέρι ή κατακούτελα, και να μην μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει κανείς χωρίς να έχει το χάραγμα, ή το όνομα του θεριού, ή έστω τον αριθμό του ονόματος του.

Και εδώ είναι η μαγκιά – όποιος έχει μυαλό ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, γιατί είναι ανθρώπινος αριθμός, και ο αριθμός αυτός είναι 'χξς'.”

Σχόλιο – επεξήγηση

χ=600
ξ=60
ς=6

Άρα τι έχουμε “ 666 “

Τυχαίο???
ΔΕΝ νομίζω.

Μην το ψάχνεται αδέρφια
Ο αντίχριστος ΕΙΝΑΙ εδώ, στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία σας τα έδωσα.
Βρείτε ποιος είναι μόνοι σας.
Μην τα περιμένετε όλα έτοιμα


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 50 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred