Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]
Author Message
 Post subject: ΔΙΑΒΑΣΤΕ πρώτα ΕΔΩ-ΠΡΙΝ,διαβάσετε δημοσιεύσειςΓΙΑ προφητείες
Unread postPosted: 07 Dec 2009, 10:13 
Super Administrator
Super Administrator
User avatar

Joined: 02 Jun 2008, 00:13
Posts: 5751
Location: Βουκουρέστι
Has thanked: 1137 time
Have thanks: 680 time
Highscores: 12
Που είναι ο πόλεμος του 2008, ωεω;
4 12 2009

Καιρό τώρα κάποιοι προφητολάγνοι μας προετοίμαζαν για τον επικείμενο πόλεμο του …2008. Μετά την πάροδο του έτους μας «ενημέρωσαν» ότι το 2008 έγινε…2009! Επειδή ΟΛΕΣ αυτές οι προφητοβλακείες ΔΕΝ είναι ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ τους αφιερωνουμε το κείμενο του αγαπητού Αθ.Ρακοβαλή. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ

Κοντά στο 1992 κυκλοφόρησε η φήμη ότι θα ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος, στον οποίο θα μπλεχτεί και η Ελλάδα, γιατί τό­τε έπεφταν δύο πασχαλιές μαζί, όπως είχε προφητέψει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Πράγματι τότε συνέπιπταν ημερολογιακά δύο μεγάλες γιορτές μαζί, το Πάσχα και ο Ευαγγελισμός και αυτό θεωρήθηκε από κά­ποιους σαν ερμηνεία της προφητείας του αγίου. Η φήμη διανθιζόταν και με άλλες λεπτομέρειες… Στο Άγιον Όρος Χριστια­νοί (μοναχοί και λαϊκοί) αναμετέδιδαν την φήμη με κάποιο δισταγμό και επιφύ­λαξη, άλλοι βρίσκονταν σε μια κατάσταση διέγερσης και αναμετέδιδαν την φήμη σαν σίγουρο γεγονός και κάποιοι άλλοι δεν ήθε­λαν να ακούσουν τίποτα και τα θεωρούσαν όλα αυτά ανοησίες. Τα πράγματα δικαίω­σαν τους τελευταίους.

Λίγο πριν το 2004 κυκλοφορούσε η φή­μη ότι δεν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, γιατί θα ξεσπάσει πόλεμος. Πάλι εμφανίσθηκαν οι τρεις παρά πάνω κα­τηγορίες ανθρώπων. Μερικοί μάλιστα αγό­ραζαν και τρόφιμα…Πάλι τα πράγματα απέ­δειξαν ότι η φήμη ήταν μία σαπουνόφουσκα. Αυτές είναι δύο από αρκετές άλλες φήμες μικρότερης έκτασης που έφτασαν στα αυτιά μου.

Τι συμβαίνει;…Υπάρχουν κάποιοι προ­βληματικοί, κάποιοι συμπλεγματικοί χρι­στιανοί (μοναχοί, ιερείς και λαϊκοί) που έχουν ευλάβεια ανακατεμένη με βλάβη, όπως έλεγε χαριτολογώντας ο π. Παΐσιος, που παριστάνουν τους χαρισματικούς, ενώ δεν είναι, κινούνται στα όρια της ψυχασθένειας και της απάτης, επιθυμούν τον θαυμασμό και τον σεβασμό του πλήθους, γι’ αυτό διαδίδουν αυτές τις φήμες έστω και αν γνωρίζουν υποσυνείδητα ότι αυτό το παιχνίδι έχει ημερομηνία λήξης; Περιπαί­ζονται από την ματαιοδοξία; Δεν μπορούν να αντιληφτούν τη μεγάλη ζημιά που προκαλούν στην Εκκλησία και στους αδύνα­μους στην πίστη;

Κοντά σ’ αυτούς υπάρχει και μία κατη­γορία ανθρώπων που αρέσκονται να ακούν και να πιστεύουν τέτοιες φήμες χωρίς να εξετάζουν την εγκυρότητα της πηγής που τις διαδίδει, χωρίς να κοσκινίζουν τα πράγ­ματα, χωρίς να βάλουν την απλή λογική να δουλέψει. Προφανώς μια τέτοια φήμη τους δημιουργεί μια ψυχική διέγερση που τους ευχαριστεί, κάνει την ζωή τους πιο συ­ναρπαστική και έρχεται να καλύψει κά­ποια ψυχολογικά κενά. Από που αλλού μπορεί να πηγάζει αυτή η ανώριμη συμπε­ριφορά; Έτσι κάπως εξηγούσα τα πράγ­ματα για αρκετά χρόνια.Πριν από τα Χριστούγεννα του 2008 κυ­κλοφόρησε μια άλλη φήμη, εξαιρετικά επεί­γουσα. Έλεγε ότι θα γίνει πόλεμος μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Μέσα στον Ιανου­άριο του 2009. Καλούσαν τον κόσμο να πά­ρει τρόφιμα και κάποια χρήματα για να αντιμετωπίσει την δύσκολη κατάσταση, που θα δημιουργηθεί και θα διαρκέσει γύρω στους τρεις με έξι μήνες. Την φήμη την απέ­διδαν σε κάποιους λαϊκούς αλλά και ρασο­φόρους. Αυτή την φορά κατονόμαζαν και την πηγή. Ήταν ο γέροντας Εφραίμ από την Αμερική. Επειδή ό γέροντας ήταν γνω­στός και σεβαστός και είχε μεγάλο κύρος, η φήμη εξαπλώθηκε πολύ, σ’ όλη την Ελλάδα. Έφτασε να κυκλοφορεί και στο διαδίκτυο. Πολλοί άνθρωποι συμμορφώθηκαν προς τις οδηγίες. Ευτυχώς υπήρξαν και αυτοί που δεν παρασύρθηκαν από το γενι­κό κλίμα. Πέρασαν οι μέρες και δεν έγινε τίποτε. Δύο με τρεις μήνες μετά ο γέροντας Εφραίμ έκπληκτος έβγαλε μία ανακοίνω­ση από την Αμερική και δήλωσε ότι αυτός ποτέ δεν είχε πει τέτοια πράγματα. Κάποι­οι (ποιοί άραγε;) είχαν παραφουσκώσει και παρερμηνεύσει τα λόγια του η -ακόμη χει­ρότερα- ξεκίνησαν χωρίς αφορμή; Το όνο­μα του π. Εφραίμ είχε δυσφημισθεί σε ευρεία κλίμακα.

Τι είχε συμβεί; Όλοι αυτοί οι άνθρω­ποι που είχαν δώσει βάση στο όνομα του γέροντος Εφραίμ ένοιωθαν τώρα εξαπα­τημένοι και γελοιοποιημένοι. Οι έμποροι είχαν κερδίσει από την χαζομάρα των χρι­στιανών, το κύρος του γέροντος είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα, η πίστη των αδύνατων στην Εκκλησία και στους Αγίους της είχε κλο­νισθεί. Και οι εχθροί της Εκκλησίας χαί­ρονταν που είχε -κατ’ αυτούς- αποδειχθεί περίτρανα η χαζομάρα και η συμλεγματικότητα των Χριστιανών, που πιστεύουν σε Αγίους χαρισματούχους γέροντες και στις προφητείες τους. Κερδισμένοι βγήκαν οι εχθροί της Εκκλησίας και ό διάβολος.

Ο π. Εφραίμ έχει ιδρύσει 19 μοναστή­ρια στις Η.Π.Α. όπου μονάζουν άνθρωποι απ’ όλες τις φυλές της γης. Είναι αυτός που μετέφερε το Ορθόδοξο Αγιορείτικο μο­ναχικό πνεύμα στην Αμερικανική ήπειρο. Χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως μεταξύ των Ορθοδόξων της Αμερικής. Ο διάβολος και κάποιοι άνθρωποι τον μισούν και τον αντιστρατεύονται στο έργο του. Δεν θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι ένας ενορχη­στρωμένος, ύπουλος πόλεμος εναντίον του, αλλά και εναντίον των χαρισματούχων Αγίων και σε τελευταία ανάλυση εναντίον της Εκκλησίας και του Χριστού;

Το ίδιο ακριβώς διάστημα έπαιζε και ένα άλλο σενάριο, που αφορούσε τον γέρο­ντα Παΐσιο, και συνδυαζόταν με το σενά­ριο που προσπαθούσαν να το αποδώσουν στον π. Εφραίμ.

Είναι γεγονός ότι ο γέροντας Παΐσιος είχε πει ότι θα φέρει ο Θεός έτσι τα συμφέ­ροντα των μεγάλων και στο τέλος θα μας δώσουν την Πόλη. Θα πολεμούν μεταξύ τους και στο τέλος θα πουν σαν συμβιβα­στική λύση: Την Πόλη ούτε εμείς ούτε εσείς θα την πάρετε. Θα την δώσουμε στους Έλλη­νες. Αυτά τα λόγια τα έχω ακούσει και εγώ με τα αυτιά μου και γνωρίζω ότι τα έχει πει και σε πολλούς άλλους. Μάλιστα είπε σε κά­ποιον νεαρό άνδρα που τον επισκεπτόταν για πρώτη φορά εσύ θα μπεις σημαιοφό­ρος στη Πόλη. Αποδείχθηκε ότι ο νέος αυτός ήταν αξιωματικός του Ελληνικού στρατού. Αυτή την ιστορία την γνωρίζου­με εδώ και πολλά χρόνια και είναι αληθινή πέρα ως πέρα.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την κοίμηση του γέροντα άκουσα αυτή την ιστορία διανθι­σμένη με κάποιες λεπτομέρειες που εγώ τις άκουγα για πρώτη φορά και όσους από τους κοντινούς μαθητές του γέροντα ρώ­τησα και αυτοί δεν τις γνώριζαν. Αυτό το γεγονός με παραξένεψε πολύ. Πως γίνεται και οι κοντινοί του π. Παϊσίου δεν τα γνώ­ριζαν και τα γνώριζαν κάποιοι άλλοι;

Οι λεπτομέρειες που κόλλησαν κοντά στον αληθινό πυρήνα της ιστορίας είναι οι εξής: α) Το όνομα αυτού του αξιωματικού και ότι β) αποστρατευόταν την άνοιξη του 2009. Αυτό αμέσως έδινε ένα δραματικό προσδιορισμό, ότι αυτή η προφητεία θα έπρεπε να εκπληρωθεί την άνοιξη που μας πέρασε. Το ίδιο διάστημα άρχισε να κυ­κλοφορεί μια γελοία ιστορία για τρεις επι­στολές που δήθεν έγραψε ο π. Παΐσιος και τις εμπιστεύθηκε σε ένα άγνωστο πρόσωπο με την οδηγία να τις παραδώσει τόσα χρόνια μετά τον θάνατο του, στον πρόεδρο της Ρωσσίας, στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον αρχηγό του ελληνικού στρατού. Και αυτό πολύ παράξενο. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα κανένας από τους γνωστούς του γέ­ροντα να μην γνωρίζει τίποτε; Ποιοί είναι αυτοί οι άγνωστοι που κυκλοφόρησαν αυτή την γελοία και προβοκατόρικη ιστορία με τις επιστολές: Τι ρόλο παίζουν; Που αποσκοπούν; Αυτό συνδυάσθηκε και με το δήθεν σενάριο του π. Εφραίμ και κυκλοφορούσαν μαζί ευρέως στο διαδίκτυο και παρέσυραν πολλούς ευλαβείς μεν αφελείς δε, που είχαν εμπιστοσύνη στους δύο γεροντάδες. Δυστυχώς υπήρχαν και μερικοί χρι­στιανοί, που είχαν πολλή ευλάβεια μαζί με λίγη βλάβη, που αναπαρήγαγαν αυτές τις ύποπτες ιστορίες με περισσή ελαφρότητα, αφέλεια και ζήλο.

Η άνοιξη ήρθε και πέρασε, ο αξιωμα­τικός αποστρατεύθηκε, πόλεμος δεν έγινε, την Πόλη δεν μας την δώσανε. Έτσι με την βοήθεια αυτών των λεπτομερειών που κόλλησαν στον αληθινό πυρήνα των προφη­τειών του π. Παϊσίου, κατόρθωσαν να τον βγάλουν ψεύτη και αναξιόπιστο στα μάτια των ανθρώπων που δεν τον γνώρισαν και που δεν γνωρίζουν τα πράγματα από κον­τά. Προσπαθούν δηλαδή να κτυπήσουν το κύρος και την επιρροή που έχει ό γέροντας Παΐσιος στους ορθοδόξους χριστιανούς.

Από την μέθοδο και τον τρόπο διάδο­σης, από το γεγονός ότι κατόρθωσαν να δια­δώσουν τόσο πλατιά τα ψέμματά τους, μή­πως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι το σχεδιασμένο και καλά οργανωμένο; Αν σκεφτούμε δε, ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή όπου η Εκκλησία πολεμείται συστηματικά, ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία πολιτική αποχριστιανικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, μπορούμε να σκεφτούμε ότι όλα αυτά είναι ένα κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδίου επε­ξεργασμένου από πληρωμένους ψυχολό­γους, επαγγελματίες συκοφάντες, πληρωμένους καθοδηγητές γνώμης, πράκτορες που εκμεταλλεύονται την ανοησία και τις προβληματικές προσωπικότητες κάποιων χριστιανών για να πλήξουν το κύρος των Αγίων και της Εκκλησίας.

Ας σταθούμε με φόβο και προσοχή. Ας μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας την αφέ­λεια και την ανοησία. Ας γίνουμε φρόνι­μοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως αι περιστεραί, γιατί -όπως έλεγε ο μακαριστός άγιος γέροντας Παΐσιος- ζούμε στον και­ρό του Αντιχρίστου και κοιμόμαστε με τα τσαρούχια.

link: ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ τεύχος Αύγουστος-Ιούλιος 2009


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗς Ι.Μ.ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ

« ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ; Ήμουν στην αίρεση της Ε.Α.Ε.Π για 3 χρόνια… »

Ενέργειες

* rss Σχόλια RSS
* trackback Παράθεση

Πληροφορίες

* Ημερομηνία : Δεκεμβρίου 4, 2009
* Ετικέτες: Πόλεμος 2008, Ψευδοπροφήτες
* Κατηγορίες : ΑΠΑΤΕΣ, ΑΣΤΕΙΑΣΧΟΛΙΟ DENNIS: "Παρακάτω παραθέτω και τα σχόλια της ιστοσελίδας".7 απαντήσεις

4 12 2009
Misha (21:46:05) :

Εγκόλπιε

Το θέμα είναι και διηγώντας τα να κλαίς! Ειδικά φέτος με τον Α ΓΕΕΘΑ έγινε χαμός .Διαδιδόταν ότι ο π.Παϊσιος είχε πει στον στρατηγό Δημήτρης Γράψας ότι θα παρελάσει στην Πόλη ως κατακτητής.Πέρυσι η βαβούρα έγινε λόγω της συμπληρωσης των 555 από την άλωση.

Προσωπικά θυμώνω πολύ με το θέμα των πολεμολάγνων ψευδοπροφητών που επανέρχεται κάθε τόσο γιατί ως αποτέλεσμα έχει την απαξίωση των ασκητών γερόντων της Εκκλησίας μας και ειδικότερα του γέροντος Παϊσίου.

Έγραφα πριν δύο χρόνια:
Α.
Απεστάλη: 16/08/2007, 00:17:47
Kαλησπέρα.Διαφωνώ απολύτως με την προσπάθεια ερμηνείας των προφητειών μεσω πολιτικοστρατιωτικών δεδομένων.
Υπενθυμίζω απλώς πως ενω ΟΛΑ συνηγορουσαν κατα την μικρασιατική εκσταρατεία πως επικειται η εκπληρωση του ποθούμενου(Κόκκινη μηλιά και μαρμαρωμένος βασιληας) επηλθε η μεγαλυτερη συμφορά του ελληνισμού,μεγαλύτερη κι απ αυτη την Αλωση της Πόλης.
Βλέπω μερικους φιλους με τους οποίους ¨γνωριζομαστε ¨από αλλους χωρους διαλόγου να προσπαθούν να ερμηνευσουν τους λόγους των προφητειων με τεχνοκρατικο πνευμα,γεγονος που αυτομάτως οδηγεί σε πλάνη.
οι συλλογες των προφητειων που παρουσιαζονται τοσο εδώ ,οσο και σε βιβλία και άλλες ιστοσελίδες,είναι γνωστες απο αιώνες.
καθε γενια θεωρουσε πως την αφορουν και προσδοκουσε την εκπληρωση τους.
Ομως οσοι προσπαθουν να ερμηνευσουν τις προφητειες με κοσμικο πνευμα αγνοουν το εξής βασικό:οι αγιοι που μιλησαν για τα μέλλοντα δεν μιλησαν για να γινουν πρωτοσελιδο στην ¨Στρατηγική¨ ή στό ¨Αμυνα και διπλωματια¨.Μίλησαν για να οδηγήσουν τους συνομιλητες τους και όσους μαθουν απο αυτους σε αλλαγή πορείας,σε μετά-νοια.
Αφηνω το γεγονος πως η συνεχης ενασχοληση με τις προφητειες απο αφωτιστους νόες ,οδηγει σε διαστροφη της νοεράς ενεργειας και της ευαγγελικής διδασκαλίας,προβάλλοντας εθνοφυλετικές θεωρήσεις.
Κι επειδή γραφτηκε πως καποιοι λένε ότι ο νυν πατριάρχης Βαρθολομαίος θα λειτουργήσει ξανα στην Αγια Σοφια…υπενθυμίζω δυο γεγονότα:1.Η Αγία Σοφία βεβηλώθηκε παραμονές της άλωσης από τους Λατίνους,γι αυτο και οι ορθόδοξοι δεν εμπαιναν πλέον στον ναό.
2.οταν εγινε η άλωση της Πόλης πατριαρχευων ηταν ο Ισίδωρος ο από Κιεβου,κορυφαιος φιλοπαπικος …και ο νοών νοείτω…
Last but not least..κατά καιρους έχουν παρουσιαστει διαφοροι θρησκευάμενοι λιανέμποροι προφητειών…όποιος έχει παρακολουθησει την ελληνική θρησκευτική βιβλιογραφία την τελευταία 20ετία θα εχει δει οτι ΟΛΟΙ οσοι μιλησαν για συγκεκριμένα έτη,μήνες κλπ …επαναλαμβάνω ΟΛΟΙ έπεσαν τραγικά έξω κι εγιναν καταγέλαστοι…
το δυστυχημα ειναι πως το προσωπικο τους ρεζιλικι ειχε αντίκτυπο και στην Εκκλησία και την διδασκαλία της…..
Η πρόταση μου:ο αναποφευκτος θανατος ειναι το τελος της ιστοριας για καθέναν από εμάς…και στο επέκεινα πολυ λίγο θα μας νοιάζει η Κόκκινη μηλιά,τα ξαναζωντανεμενα τηγανητά ψάρια κι ο εξαδάχτυλος ή ο μαρμαρωμένος Βασιληάς…
ευχαριστω για την υπομονή σας.

Β.
το έργο ,όπως παίζεται και εδώ, το εχω δει πολλές φορές…
λεμε μεγάλα λόγια πχ πολεμος το καλοκαιρι του 2007,η το φθινόπωρο…
και καθομαστε στη γωνιά και περιμενουμε χαιρεκακα σαν τα νεκροφάγα όρνια να ξεκινησει η αιματοχυσία…
ε,αυτη η παραλογη προσμονή δεν μπορει να είναι χριστιανικη σταση….
συνηθως ,δοξα τω Θεώ,διαψευδομαστε κι αρχιζουμε επειτα ¨άλλα κολπα¨…
πηραμε παραταση,μας λυπηθηκε ο Θεός κλπ κλπ
λες κι ειμαστε ιδιαιτεροι γραμματεις του Θεού και καθαρογραφουμε τις αποφασεις Του….
λοιπον σε τι διαφερουμε απ τους ψευδοπροφητες της Σκοπιας ή τους πεντηκοστιανούς που κοροιδευουν τους ταλαιπωρους οπαδους του με συνεχεις ψευδοπροφητειες αν φερομαστε με τετοιο ασυνετο τρόπο;;;
και πώς θα μας παρει κανεις στα σοβαρα;;καταντάμε σαν τον βοσκο του αισώπειου μύθου…κι οσοι μας διαβαζουν υπομειδιουν…
τελικά,οπως γραφει ο παπα Γιαννης Ρωμανιδης ,ο μεγαλυτερος ελληνας θεολογος του 20ου αιωνα,πραγματι ¨η θρησκεια ειναι νευροβιολογική ασθενεια¨……………..

Γ.
τους γέροντες που βρήκατε τους γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια..
το λαθος δεν ειναι του γ.Γ απ το κελλι του οσιου Χρ….ουτε του παπα Γ. απ την αγία Αννα,ουτε του γ.Ι. απ το Βατοπαίδι…
το λάθος έιναι δικο μου,δικο σου…ημων, που προσερχομενοι στους γεροντες με το κοσμικο καλαθάκι μας παιρνουμε ότι ζητησουμε…
οι παλιοι και σοφοι προσκυνητες πηγαιναν στους ερημίτες και ρωτουσαν
΅Αββά τι ποιησω ίνα σωθω;;¨….
εμείς πάμε ως δηθεν σεσωσμένοι,που αφου επιλυσαμε κατα φαντασια τα του οικου μας,σχεδιαζουμε εκστρατειες ….καλαμοκαβαλλαρηδες,αστειοι Σαντσο Πάντσο…
και μετα σε μια ,ο μη γενοιτο,νεα εθνικη τραγωδια θα ψαχνουμε να βρουμε ποιος μας φταιει…
ο κακος μας ο καιρος μάς φταιει και το ξερό μας το κεφαλι,αγαπητέ Μητσακο…
που παμε να εντάξουμε τους θεραπευμενους αγιους γέροντες μας στα κοσμικά δεδομένα μας…
και τους βλεπουμε ως μέντιουμ ή Νοστραδαμους…
εχω μακρα εμπειρία απο τετοιες διαστρεβλωσεις και παρερμηνειες…
δυστυχώς….

link: http://www.esoterica.gr/forumS/topic.asp?whichpage=38&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=3728

5 12 2009
Λευτέρης (15:36:40) :

Αγαπητό εγκόλπιο,
Το θέμα που θίγετε είναι πολύ σημαντικό.Πράγματι τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει μια έντονη τρομολαγνεία για εκπληρώσεις κάποιων προφητειών και δυστυχώς πέφτει στην παγίδα πολύς κόσμος.
Είναι εκπληκτικό το αποτέλεσμα που μπορεί να αποφέρει το ”χαλασμένο τηλέφωνο” που ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις,γιατί τις περισσότερες φορές περι αυτού πρόκειται.
Εκφράζει ένας γέροντας μία ανθρώπινη και απολύτως λογική ανησυχία του για κάποιο θέμα και απο στόμα σε στόμα,τα λεγόμενα του γέροντα έχουν αλλάξει -αν όχι εντελώς-τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό.
Κάποτε είχα παρευρεθεί σε κάποιο
σεμινάριο που είχε να κάνει με τις ιδιαιτερότητες και τους τρόπους που παράγονται οι φήμες.
Η καθηγήτρια διάλεξε 10 άτομα και έβγαλε τα 9 έξω απο την αίθουσα ώστε να μή μπορούν να ακούσουν.Στο ένα άτομο είπε μία πολύ απλή ιστορία,ζήτημα να ήταν 4-5 προτάσεις.Μετά μπήκε και δεύτερο άτομο και το πρώτο άτομο εξιστόρησε στο δεύτερο αυτά που άκουσε απο την καθηγήτρια.Το δεύτερο άτομο είπε την ιστορία στο τρίτο κ.ο.κ
‘Ολη αυτή την ώρα οι υπόλοιποι
είμασταν θεατές στην εντυπωσιακή αυτή αλλοίωση της πραγματικής ιστορίας.Το δέκατο άτομο είπε στο τέλος μία εντελώς διαφορετική ιστορία η οποία έμοιαζε στο 10% με την αρχική!
Επειδή με είχε προβληματίσει κι εμένα αυτό το θέμα με τον αξιωματικό του στρατού,ρώτησα κάποιον γέροντα που ήταν στο στενό του περιβάλλον όσο ζούσε (και για την ακρίβεια,μένει στην καλύβη του γέροντα Παισίου τώρα),γι αυτό το ζήτημα.Αν δηλαδή είχε πεί στον συγκεκριμένο στρατιώτικο οτι θα μπεί σημαιοφόρος στην Πόλη.
Η απάντησή του μας άνοιξε τα μάτια.Ο γέροντας επειδή ήταν πολύ ευαισθητοποιημένος με τα θέματα της πατρίδας,συνήθιζε να δίνει σαν ευχή :”’Αντε και να μπείς σημαιοφόρος στην Πόλη!”.Το είχε πει και σε άλλους!
Ιδού πώς μπορεί να παρερμηνευθεί μιά καλοπροαίρετη κουβέντα!
Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του νομίσματος…
Κάποιοι -όπως αναφέρετε-μπορεί σκόπιμα να διαδίδουν τέτοιες ψευτοφήμες για δήθεν προφητείες και δήθεν επιστολές,με σκοπό να φέρουν αναταραχή στο Χριστεπώνυμο λαό.Τι πιο εύκολο απ’ το να εκμεταλευτείς τη φήμη ενός άγιου γέροντα που έχει κοιμηθεί και δεν δύναται να διαψεύσει τις ψευδοπροφητείες που του αποδίδονται…

Δυστυχώς η ζημιά γίνεται γιατί οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε με μια λάγνα διάθεση τα σημεία των καιρών,τις προφητείες και της φήμες…
5 12 2009
Στελιος (17:02:29) :

Απολυτα σωστα γραφεις αγαπητε Λευτερη. Αλλα μπορει καποιος να πει, αλλιως να ερμηνευτουν απο αλλους, και (ακομα χειροτερα ) διαφορετικα να διαδοθουν.
5 12 2009
Misha (17:22:31) :

Eγκόλπιε
να το χοντρύνω λίγο ή θα με φάει η μαρμάγκα;
Ποιον εξυπηρετούσε ο θόρυβος περί επικείμενου πολέμου το 2009;
Δεν τα λέμε εμείς , μόνοι τους καρφώνονται
link: http://img86.imageshack.us/img86/4529/92179036cb6.jpg

5 12 2009
egolpion (17:38:12) :

ελεύθερα!
Το σκεπτικό ήταν να μαζέψω όσες ιστοσελίδες μας είχαν ζαλίσει με τον πόλεμο των …κονσερβων και να τις έβαζα μαζί με το άρθρο. Μετά σκέφτηκα ότι κανείς δεν είναι αλάθητος (εκτός του πάπα βεβαίως) και δεν το έκανα. Βέβαια για τη συγκεκριμένη του Βατοπεδίου -επειδή δεν μπορώ να κρύψω τη συμπάθειά μου προς τους αδελφούς- υπάρχει το ελαφρυντικό ότι με τόσες πολλές καθημερινές αναρτήσεις λογικό είναι να τους ξέφυγαν και 1-2…
5 12 2009
Misha (17:45:26) :

Εγκόλπιε, αφού με άφησες λυτό δες κι ακόμα μία , με πληροφορίες προερχόμενες από τους ίδιους κύκλους, οι οποίοι έχουν κάνει την ψευδοπροφητεία επάγγελμα (γνωστά τα διανεμόμενα ποιήματα του γέρ.Ιωσήφ)

link: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2062&Itemid=2

5 12 2009
Μisha (21:20:56) :

Kι ένα ακόμα, παλιότερο , για το 2007 πάλι από κυπριακή πηγή.

Ο καιρός γαρ εγγύς…:P
link: http://www.agiooros.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2169&postdays=0&postorder=asc&start=0


_________________
Πᾶν... Μέτρον ἄριστον.

Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ.Image

Truth


Ν. Λυγερός - Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας
https://www.youtube.com/watch?v=JTtECrt3ZlE
Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης


Μακριά
από κομματικούς σχηματισμούς.
Ρίξτε μία ματιά στους παρακάτω συνδέσμους!
Αξίζει την προσοχή σας:


- Το πλήρες σχέδιο Ε.ΠΑ.Μ. για έξοδο Ελλάδας από«κρίση»!
https://www.youtube.com/watch?v=3QOU9FMvQto

www.antistasitora.org
ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΑΠΛΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΙΑΒΑΣΤΕ πρώτα ΕΔΩ-ΠΡΙΝ,διαβάσετε δημοσιεύσειςΓΙΑ προφητείες
Unread postPosted: 07 Dec 2009, 11:31 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 22 Apr 2009, 12:36
Posts: 701
Has thanked: 77 time
Have thanks: 89 time
Highscores: 1
Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι άνθρωποι πλέον είναι τόσο απογοητευμένοι από την καθημερινότητά τους και βρίσκονται σε τόσα αδιέξοδα ακολουθώντας μία μονότονα επαναλαμβανόμενη μέρα που ακόμη και ο παραλογισμός του πολέμου και της αιματοχυσίας τους ικανοποιεί το αίσθημα της προσμονής ότι κάτι θα αλλάξει.

Έχουμε γίνει αναίσθητοι και κινούμαστε σαν υπνωτισμένοι. Δε μπορούμε πια να συλλάβουμε το νόημα όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας. Δε νιώθουμε τίποτα. Ο διπλανός μας να πέσει κάτω εμείς θα προσπεράσουμε. Πιστεύουμε ότι όλα τα πράγματα στη ζωή που συμβαίνουν δε μας επηρεάζουν. Ίσως αυτό γίνεται γιατί συνηθίσαμε να βλέπουμε τα πάντα πίσω από ένα γυαλί από το προστατευμένο περιβάλλον του καναπέ. Ανοίγουμε την τηλεόραση και βλέπουμε από τη ζέστη του σπιτιού σε πρώτο πρόσωπο να κατεβάζουν μία τζαμαρία. Δε νιώθουμε τίποτα. "Μιλάμε" με εικονικούς "φίλους" και τα εισαγωγικά πληθαίνουν και η ουσία χάνεται. Άντε να γίνει κανένας πόλεμος να ψοφήσουμε όλοι να ξεμπερδεύουμε ίσως τότε να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν healer δεν υπάρχει resurection.

Κάποιος φίλος εδώ μέσα είχε γράψει ότι στις 10 οκτωβρίου (10/10) θα γίνει πόλεμος και ότι το είχε πει κάποιος γέροντας. Έβλεπε στον υπνο του διαρκώς το 1010. Μήπως εννοούσε 10/10 (Οκτώβριο 2010) ? Λέω εγώ τώρα και η ιστορία συνεχίζεται.....

Περιμένουμε όλοι το τέλος και ψάχνουμε για σημάδια αλλά κανείς δεν αναρωτήθηκε αν έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το τέλος.... Αν είμαστε έτοιμοι......

_________________
"Μη δείχνεις όλη σου τη δύναμη γιατί μπορεί να αποδειχθεί λίγη..."
ImageImage
NWdisO has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΙΑΒΑΣΤΕ πρώτα ΕΔΩ-ΠΡΙΝ,διαβάσετε δημοσιεύσειςΓΙΑ προφητείες
Unread postPosted: 08 Dec 2009, 01:19 
Great Poster
Great Poster
User avatar

Joined: 03 Feb 2009, 21:08
Posts: 180
Location: Kozani
Has thanked: 32 time
Have thanks: 5 time
Συμφωνώ απόλυτα με τον NWdisO αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι ώστε να έρθει το τέλος μιας δύσκολης εποχής και η αρχή μιας καινούργια που θα δώσει στον κόσμο ένα νέο νόημα στη ζωή του. Το τέλμα που έχουμε πέσει είναι μεγάλο και χρειάζεται κάτι δυνατό για να πάρει μπροστά η κοινωνία μας.... +1

_________________
Σε γνωρίζω από την κόψη - του σπαθιού την τρομερή, - σε γνωρίζω από την όψη - που με βία μετράει τη γη.
Απ' τα κόκαλα βγαλμένη - των Ελλήνων τα ιερά, - και σαν πρώτα ανδρειωμένη, - χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!


Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC +


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΙΑΒΑΣΤΕ πρώτα ΕΔΩ-ΠΡΙΝ,διαβάσετε δημοσιεύσειςΓΙΑ προφητείες
Unread postPosted: 10 Dec 2009, 00:37 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 20 Jul 2008, 22:31
Posts: 609
Location: Kavala
Has thanked: 132 time
Have thanks: 99 time
+1 Dennis συγχαρητήρια για το topic! Επιτέλους, πρέπει να τελειώνει αυτή η παραμυθολογία.

_________________
http://www.xesemesa.blogspot.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΔΙΑΒΑΣΤΕ πρώτα ΕΔΩ-ΠΡΙΝ,διαβάσετε δημοσιεύσειςΓΙΑ προφητείες
Unread postPosted: 12 Dec 2009, 05:49 
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: 29 Jan 2009, 00:08
Posts: 131
Location: ..............
Has thanked: 1 time
Have thanks: 4 time
Δεν γνωρίζω τι τελικά γίνετε με τις προφητείες αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχει και ο παράγοντας Θεός που πιστεύω η τελική κουβέντα στο να γίνει κάποια καταστροφή θα είναι δικιά του αλλά η επιλογή δικιά μας ανθρώπινη καθαρά αδυναμία που είναι το χαρακτηριστηκό γνώρισμα,εξάλου πολλές προφητείες δίνουν και την επιλογή της επικράτισης της λογικής.Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πλέον επιφυλαχτικοί σε κάθε είδους πληροφορία μιας και λόγο τεχνολογικής προόδου μπορεί άνετα εύκολα να μεταλαχθεί σε ότι βολεύει σε αυτούς που κατεύθυνουν τις μάζες.Ένα τελευταίο που θα ήθελα να αναφέρω είναι και η ύπαρξη αντίστοιχων προφητειών που έχουν επαληθευτεί
:bigthink: :Aaaaa: :mad:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred