Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 18 posts ]
Author Message
 Post subject: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 02 Nov 2008, 01:29 
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 14:40
Posts: 2636
Location: Athens
Has thanked: 119 time
Have thanks: 232 time
Highscores: 9
Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι

Αστρικά ταξίδια-μια άλλη διάστασηΣυνήθως όταν μιλάμε για το αστρικό επίπεδο λέμε ότι πρόκειται για έναν "άλλο κόσμο", παράλληλο με τον δικό μας. Ουσιαστικά όμως πρόκειται για μια πλευρά του κόσμου μας, την οποία οι περισσότεροι από εμάς δεν τη γνωρίζουν, ούτε καν υποψιάζονται πως υπάρχει. Θεωρώ πως είναι πιο σωστό να μη μιλάμε για έναν άλλο κόσμο, αλλά για μια άλλη διάστασή του, την όποία δεν τη συλλαμβάνουμε με τα δικά μας τα μέσα, τα μέσα του τρισδιάστατού κόσμου, που είναι οι πέντε αισθήσεις μας. Ας σημειώσουμε πως οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε μια τρισδιάστατη πραγματικότητα, και μόλις που αντιλαμβανόμαστε την τέταρτη διάσταση, το μυστηριώδη χρόνο που κυλάει γραμμικά και μας φθείρει. Η πραγματικότητα μας είναι το ίδιο αβέβαιη όσο και τα όνειρα μας, εφόσον δεν έχουμε καμία εγγύηση για το μέλλον ακόμη και για το αν θα ζήσουμε την επόμενη στιγμή. Κι όμως, επειδή είναι κάτι που μπορούμε να "πιάσουμε" με τις πέντε αισθήσεις μας, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την κάνουμε στερεή και περισσότερο υπαρκτή, κτίζοντας τον κόσμο μας και περιορίζοντας τον σε σπίτια, πόλεις, κράτη, φιλοσοφικά συστήματα, νόμους, θρησκείες... Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε ή τουλάχιστόν που ζει ο σύγχρονος "Δυτικάνθρωπος". Φανταστείτε λοιπόν τώρα έναν παράλληλο κόσμο, "άϋλο" κι όμως φτιαγμένο από "άλλη ύλη", ας την πούμε ενεργειακή (που η κβαντική Φυσική μας φέρνει όλο και πιο κοντά της με κάποιες καινούργιες ανακαλύψεις). Σ’ αυτό τον άλλο κόσμο, που είναι το πρώτο επίπεδο της πέμπτης διάστασης (έτσι τουλάχιστον το ορίζουν οι δάσκαλοι εσωτερικών επιστήμων, το δεύτερο επίπεδο είναι το διανοητικό επίπεδο -mental level) υπάρχουν όλα αυτά που υπάρχουν και σε τρισδιάστατο κόσμο, και άλλα πολλά, γιατί εκεί ο χρόνος δεν "περνάει" αλλά υπάρχει μέσα σε ένα Αιώνιο Τώρα. Οι "δύο κόσμοι" λοιπόν, συνδέονται ανά πάσα στιγμή και συνυπάρχουν, αλλά πρέπει να είναι κανείς "αφυπνισμένος" για να μπορεί να έχει την επίγνωση αυτού του γεγονότος. Αλλιώς ο καθένας έχει την δυνατότητα να το ψάξει μέσα από τα όνειρα, γιατί όταν ονειρευόμαστε πολλές φορές κάνουμε αστρικά ταξίδια χωρίς να έχουμε επίγνωση πάνω σ’ αυτό ή να το πούμε καλύτερα, χωρίς να έχουμε "ξυπνήσει" μέσα στο όνειρο

Το Αστρικό Ταξίδι είναι όταν η ψυχή απαλλάσσεται προσωρινά από το σώμα και «ταξιδεύει» ως ενέργεια. Κάθε φορά που το σώμα φτάνει σε κατάσταση REM (πολύ βαθύς ύπνος) η ψυχή απελευθερώνεται και ταξιδεύει. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας, δεν είμαστε όμως όλοι ικανοί να το θυμηθούμε όταν ξυπνάμε. Άλλοι το θυμούνται σαν θολό όνειρο άλλοι όμως δεν το θυμούνται καθόλου.

Η ψυχή συνδέεται με το σώμα με ένα είδος «ομφάλιου λώρου» τον οποίο συνήθως ονομάζουμε Άργυρος Χορδή. Αυτή η χορδή δεν έχει περιορισμό μήκους διότι πολύ απλά δεν είναι ύλη. Είναι όμως αυτό που διατηρεί το σώμα ζωντανό. Όταν η χορδή κόβεται, η ψυχή απελευθερώνεται οριστικά και το σώμα πεθαίνει.

Κατά την διάρκεια του Αστρικού Ταξιδιού, η Άργυρος Χορδή είναι εκείνη που μεταφέρει τις εντυπώσεις της ψυχής στο σώμα και το ανάποδο. Όταν για κάποιο λόγο το σώμα κινδυνέψει ή η ψυχή (εμείς δηλαδή) φοβηθεί, αυτόματα η χορδή «τραβά» την ψυχή πίσω στο σώμα. Πιστεύω πως όλοι μας, έστω και μια μονάχα φορά στην ζωή μας, έχουμε ξυπνήσει πολύ απότομα από βαθύ ύπνο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο (ίσως να είχε προηγηθεί κάποιος δυνατός και απότομος θόρυβος) ή με κάποιον ανεξήγητο φόβο ή ανακαλύπτοντας πως το σώμα μας βρίσκεται σε κάποιου είδους κίνδυνο, είτε αυτός είναι το ότι κοντεύουμε να πνιγούμε με τα σκεπάσματα, είτε κοντεύουμε να πέσουμε από το κρεβάτι κλπ. ακόμα και μια πιθανή κράμπα ή -για να το πάμε πιο μακριά- ένας σεισμός ή κάτι παρόμοιο. Αμέσως ανακαλύπτουμε πως η καρδιά μας χτυπά πολύ δυνατά και πολύ γρήγορα, ίσως μάλιστα να μας προκαλεί και πόνο στο στήθος, το σώμα μας αρνείται να κινηθεί για λίγο (σαν να έχει παραλύσει) και χρειαζόμαστε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταφέρουμε να μιλήσουμε. Αυτό συμβαίνει διότι η ψυχή, λόγο κινδύνου του σώματος, επέστρεψε βίαια στο σώμα, και όχι ομαλά όπως συμβαίνει συνήθως, με αποτέλεσμα το σώμα να υποστεί ένα είδους «σοκ». Κατά κανόνα όμως, η ψυχή ταξιδεύει όταν το σώμα κοιμάται βαθιά, χωρίς προβλήματα, και επιστρέφει ομαλά όταν το σώμα έχει ξεκουραστεί αρκετά και σιγά-σιγά «βγαίνει» από την κατάσταση REM. Έτσι, η μνήμες του ταξιδιού περνούν στο υποσυνείδητο και ξεχνιούνται τελείως ή έχουμε μια αμυδρή μνήμη του σαν θολό όνειρο.

Πολλά φιλοσοφικά συστήματα και θρησκείες υποστηρίζουν πως πνεύμα-ψυχή και σώμα υπάρχουν χωριστά και ότι η ψυχή εξακολουθεί να υφίσταται και μετά το σωματικό θάνατο. Αλλά τι συμβαίνει με το πνεύμα όσο διαρκεί η ζωή; Είναι δυνατόν να ταξιδέψει έξω από το σώμα και να επιστρέψει; Μπορεί ένα κομμάτι του εαυτού μας να υπερβεί τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου και να επισκεφθεί άλλες διαστάσεις;

Προσπαθώντας να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα οι άνθρωποι δημιουργήσαμε τον όρο "αστρικό ταξίδι" ή "αστρική προβολή". Έτσι έχει καθιερωθεί να ονομάζεται το "ταξίδεμα" σε άλλες διαστάσεις ή τόπους χρησιμοποιώντας ένα "πνευματικό ένδυμα", το αστρικό σώμα.
Οι υποστηρικτές των αστρικών ταξιδιών λένε ότι αυτά συνιστούν απλώς μια διαφορετική πραγματικότητα απ’ ότι έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε και ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν επαληθευθεί με στοιχεία. Από την άλλη μεριά, οι επικριτές των αστρικών ταξιδιών υποστηρίζουν ότι αυτό που ονομάζουμε αστρικό ταξίδι είναι αποτέλεσμα παραισθήσεων, φαντασιώσεων, παρενεργειών φαρμάκων και ναρκωτικών ουσιών, αποτέλεσμα καταστάσεων υπό πίεση και ότι δεν διαθέτουμε καμία σοβαρή επιστημονική απόδειξη. Εδώ θα πρέπει να κάνουμε ένα διαχωρισμό μεταξύ εκουσίων και ακουσίων μορφών αστρικών ταξιδιών. Έτσι οι κοντά στον θάνατο εμπειρίες (Ν.D.E) είναι οι περισσότερο γνωστές μορφές ακουσίων αστρικών ταξιδιών, εν αντιθέσει με τις εκούσιες μορφές όπου η έξοδος από το σώμα επιδιώκεται με την χρήση διαφόρων τεχνικών.

Δεν γνωρίζουμε αν η διαδικασία και τα αστρικά ταξίδια που περιγράφονται από πολλούς είναι αληθινά, αλλά για αυτό που είμαστε πεπεισμένοι είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που φυσικά ή ύστερα από εκπαίδευση μπορούν να προβάλουν τις ψυχικές - τηλεπαθητικές δυνατότητες τους πέρα από τον γνωστό κόσμο των πέντε αισθήσεων, να επισκεφθούν άλλα μέρη, διαστάσεις και κόσμους, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του φυσικού σώματος. Για να περάσουμε όμως σε ευρύτερες και λεπτότερες δυνατότητες αντίληψης απαιτείται καθαρότητα του νου και αυτογνωσία αλλιώς θα κινδυνεύουμε πάντα να πέσουμε θύματα των επιτηδείων αλλά κυρίως των φαντασιώσεων μας.

_________________
Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων
οι ραγιάδες...

Κωστής Παλαμάς
«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 02 Nov 2008, 01:32 
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 14:40
Posts: 2636
Location: Athens
Has thanked: 119 time
Have thanks: 232 time
Highscores: 9
Αστρική Προβολή και εμπειρίεςΗ πραγματική αστρική προβολή είναι η προβολή της συνειδητότητάς μας σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης (ένα «στρώμα» του χωροχρόνου που ταλαντώνεται σε άλλη συχνότητα από τον φυσικό κόσμο). Τεχνικά, το αστρικό επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί μια άλλη χωροχρονική διάσταση. Η συνήθεια του ανθρώπινου εγκεφάλου να λειτουργεί στις τρεις διαστάσεις του φυσικού κόσμου δυσχεραίνει την κατανόηση της φύσης αυτού του επιπέδου.

Το ίδιο το αστρικό επίπεδο (astral plane) περιέχει όλες τις σκέψεις, μνήμες, φαντασίες και όνειρα οποιουδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο αυτό (ή ακόμη και σε άλλυς κόσμους&). Αν ψάχνετε κάτι πιο απτό επιστημονικά, αναζητήστε την συνάφεια με την συλλογική μνήμη που εισήγαγε στη ψυχολογία ο Carl Young. Αν ψάχνετε κάτι πιο εύπεπτο μεταφυσικά, είναι η δεξαμενή σκέψεων που τροφοδοτεί τα προαισθήματα και την πρόγνωση (προ + γνώση = γνώση που δεν εξηγείται από συμβατικές σχέσεις αιτίου - αιτιατού).

Αν και το αστρικό επίπεδο, για αυτόν που προβάλλεται αστρικά, μοιάζει πιο «στέρεο» και «υπαρκτό» από τον φυσικό κόσμο - εφόσον υπάρχει στην ίδια συχνότητα με το αστρικό του σώμα - στην πραγματικότητα είναι πιο ευμετάβλητο, καθώς μπορεί να αλλάξει από τη δύναμη της σκέψης και μόνο.

Το αστρικό επίπεδο φημολογείται ότι είναι γεμάτο από άλλες οντότητες που ενυπάρχουν μόνο σε αυτό, αλλά και από άλλους ταξιδιώτες του αστρικού επιπέδου. Επίσης, στο αστρικό επίπεδο δεν έχετε «σώμα», μιας και σ' αυτό το επίπεδο είστε μια σκεπτομορφή. Ο εγκέφαλος σας που επεξεργάζεται την αστρική σας εμπειρία προσπαθεί να επιβάλλει ένα σώμα που μοιάζει με το φυσικό σας - αυτό που έχει συνηθίσει σαν «σώμα» δηλαδή. Αυτό το αστρικό «σώμα» μπορεί να αλλάξει με την δύναμη της σκέψης και μόνο. Το τελευταίο συνεπάγεται την σύσταση προσοχής, καθώς στο αστρικό επίπεδο κανείς δεν ξέρει αν κάποια οντότητα απέναντί του είναι αυτό που φαίνεται ή μεταμορφώθηκε για να μας ξεγελάσει!

Καθώς προαναφέρθηκε, υπάρχουν πολλά επίπεδα ύπαρξης, πολλές κβαντικές χωροχρονικές διαστάσεις που συνυπάρχουν ταυτόχρονα. Αν και υπάρχουν πολλά υποεπίπεδα και υποδιαιρέσεις, είναι γενικά αποδεκτή η ύπαρξη επτά επιπέδων (διαστάσεων) ύπαρξης. Με τη σειρά από χαμηλότερες προς υψηλότερες συχνότητες είναι τα : Φυσικό, Αστρικό, Πνευματικό, Βουδδικό, Ατμικό, Ανουπαντάκα, Αντι. Τα υψηλότερα από αυτά τα επίπεδα απαιτούν τεράστια αποθέματα πνευματικής ενέργειας για την κατάκτησή τους, μιας και σε αυτά κατοικούν οι πνευματικές οντότητες με τις μεγαλύτερες δυνάμεις (άγγελοι;).

Το ταξίδι στις μεγαλύτερες διαστάσεις ονομάζεται συνοπτικά «Πνευματικό ταξίδι», μιας και σε αυτές τις διαστάσεις δεν έχουμε σώμα, με την όποια έννοια του, αλλά ταξιδεύει μόνο η συνειδητότητά μας.

Μια σημαντική αναφορά που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει είναι τα Ακασικά Αρχεία, ένα υποεπίπεδο μεταξύ Αστρικού και Πνευματικού επιπέδου το οποίο βρίσκεται εκτός της κλασσικής ροής του χρόνου και το οποίο περιέχει όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί ή πρόκειται να συμβούν στο σύμπαν. Όλα τα περιεχόμενά του είναι κωδικοποιημένα, σαν τις προφητείες του Νοστράδαμου και συμβολικά. Τα σημαντικά γεγονότα που εμπεριέχουν υψηλά ποσά ενέργειας (π.χ. πόλεμοι) είναι τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα. Η επίσκεψη και κατανόηση των περιεχομένων των Ακασικών Αρχείων είναι κάτι το οποίο κατακτάται μετά από πολλή εξάσκηση και ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο είναι σε θέση να τα επισκεφτούν, πολλώ δε να τα εμηνεύσουν.

Θυμάστε τα όνειρα που βλέπατε πριν πολλά χρόνια, όταν διανύατε τα πρώτα βήματα της ζωής σας; Μιλάω για εκείνα τα όνειρα που βλέπατε όταν ήσαστε 5-6 χρονών. Αν απαντήσατε θετικά στην προηγούμενη ερώτηση, ίσως να θυμάστε και κάποια όνειρα στα οποία βλέπατε ότι ίπτασθε, βγαίνατε από το σώμα σας και βλέπατε τον κόσμο από ψηλά; Η προοπτική του να μην ήταν απλά όνειρα βγαλμένα από την φαντασία ενός παιδιού προκαλεί έναν ενδόμυχο και υποσυνείδητο φόβο στους ενήλικες που τους ωθεί να αποπέμψουν τέτοιες διηγήσεις ενός παιδιού ως αποκυήματα αυτής της παιδικής φαντασίας.

Στο αφιέρωμα της αστρικής προβολής που διαβάζετε θα σας παρουσιάσουμε επιχειρήματα που τεκμαίρουν ότι οι εμπειρίες εκτός σώματος είναι υπαρκτές και μάλιστα θα σας παρουσιάσουμε και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να τις επιτύχει συνειδητά.

Η πλέον συχνή περίπτωση αστρικής προβολής είναι η λεγόμενη εμπειρία εκτός σώματος (OBE - Out of Body Experience) η οποία πρόκειται για τον ακούσιο αποχωρισμό της συνειδητότητας ενός ατόμου και του φυσικού του σώματος ως απόρροια αναισθησίας ή ατυχήματος.

Τέτοια παραδείγματα είναι ένας ασθενής ο οποίος την ώρα της εγχείρησης ξαφνικά αποκτά συναίσθηση των όσων γίνονται γύρω του, ακούγοντας τους γιατρούς και βλέποντας την εγχείρηση (συμπεριλαμβανομένου και του σώματός του!) από ένα υπερυψωμένο σημείο. Εδώ η συνειδητότητα έφυγε μεν από το σώμα, παραμένει κοντά του δε. Το άτομο που βιώνει αυτήν την εμπειρία πιθανώς δεν έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο και δεν μπορεί να πει στο αστρικό του σώμα που να πάει - έτσι το αστρικό σώμα (συνειδητότητα) παραμένει αναγκαστικά κοντά στο φυσικό σώμα.

Αλλο παράδειγμα είναι όταν απόρροια ατυχήματος το αστρικό σώμα εγκαταλείπει βεβιασμένα το φυσικό. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μετά από ένα βίαιο τροχαίο (π.χ. ποδηλατικό ατύχημα) το φυσικό σώμα - και ενώ ήταν εν κινήσει με μεγάλη ταχύτητα - σταματάει απότομα, το αστρικό σώμα συνεχίζει να κινείται στην ίδια φορά που κινιόταν το φυσικό σώμα. Ο γραφών είχε προσωπική εμπειρία αυτού του είδους και μπορεί να τεκμηριώσει εμπειρικά την ευστάθειά της.

Σε καθεμία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις η εγκατάλειψη του φυσικού σώματος έγινε ακούσια και το φυσικό σώμα δεν γνωρίζει την διάρκεια της εμπειρίας.

Αν και συχνά συγχέεται με την επιθανάτια εμπειρία (NDE - Near death experience), η εμπειρία εκτός σώματος είναι ακίνδυνη - αλλά βεβαίως συγκλονιστική, ή ακόμα και τρομακτική - και το αστρικό σώμα θα επιστρέψει στο φυσικό σώμα, συνήθως μετά από την κίνηση του τελευταίου.

_________________
Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων
οι ραγιάδες...

Κωστής Παλαμάς
«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 22 Jan 2009, 16:43 
Great Poster
Great Poster

Joined: 16 Jan 2009, 10:50
Posts: 162
Has thanked: 5 time
Have thanks: 1 time
Πάρα πολύ ωραίο θέμα. Αλλά βλέπω δεν το τίμησε και κανείς. Έχω διαβάσει και πολλές απόψεις του Carl Young γιατί τα όνειρα είναι κάτι που με "ταλεπορούν" σε όλη μου τη ζωή. Είμαι άνθρωπος που βλέπω κάθε μέρα όνειρα και θυμάμαι τα περισσότερα απο αυτά σε καθημερινή βάση. Τα παιδικά όνειρα όπως τα περιέργαψες δεν φύγανε αλλά μεγαλώσανε. Και το πιο "τρομαχτικό" είναι ότι βλέπω στον ύπνο μου πολλά όνειρα που με τον καιρό έμαθα να τα αποκρυπτογραφώ και είναι το μέλλον μου.
Έχω δει την πεθαμένη μου γιαγιά να μου δίνει κάτι πράγματα και από περιέργεια όταν ξύπνησα ρώτησα γι' αυτό και έμαθα ότι πριν πεθάνει όντως ζήτησε να μου δώσουν το σιγκεκριμένο αντικείμενο (που ποτέ δεν δώθηκε).
Σε εφηβη ηλικία (τώρα είμαι 26) έμαθα να "ξυπνάω" στα όνειρά μου και να πέρνω θέση και να ανατρέπω το όνειρο... Όλα αυτά σε μικρότερο βαθμό τα έχει και ο πατέρας μου. Και πλέον τα όνειρά μου έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μου.
Λέτε να έχω κάτι??? Γιατρέ μου θα ζήσω??? Το διακομωδώ γιατί παλιά φοβόμουν, αλλά τώρα έμαθα να ζω με αυτά.
(Συγνώμη για τα ορθογραφικά που σίγουρα θα έχω).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 22 Jan 2009, 19:37 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 09 Nov 2008, 10:34
Posts: 1247
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 135 time
Have thanks: 244 time
Ωραίο post Ξενοκράτη.
Μπορείς να το εμπλουτίσεις και με τις υπόλοιπες ενότητες της Μίλιτσας ή της Νεφέλης ?
Όπως: Τι όντα κατοικούν στο αστρικό επίπεδο;

_________________
Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, φτάνουμε ένα βήμα πιό κοντά στην κατανόηση της αλήθειας.
Η απουσία απόδειξης δε σημαίνει υποχρεωτικά και απόδειξη απουσίας.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τους μυημένους στα Μυστήρια των Καβείρων:
Ευτυχής εκείνος ο οποίος αφού είδε αυτό το θέαμα, κατέρχεται στα βάθη της Γης. Γνωρίζει το τέλος της ζωής, γνωρίζει την Θεία πηγή.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 23 Jan 2009, 11:42 
Webmaster
Webmaster
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 23:26
Posts: 2152
Location: Down to Earth
Has thanked: 49 time
Have thanks: 151 time
Highscores: 3
kate wrote:
Πάρα πολύ ωραίο θέμα. Αλλά βλέπω δεν το τίμησε και κανείς. Έχω διαβάσει και πολλές απόψεις του Carl Young γιατί τα όνειρα είναι κάτι που με "ταλεπορούν" σε όλη μου τη ζωή. Είμαι άνθρωπος που βλέπω κάθε μέρα όνειρα και θυμάμαι τα περισσότερα απο αυτά σε καθημερινή βάση. Τα παιδικά όνειρα όπως τα περιέργαψες δεν φύγανε αλλά μεγαλώσανε. Και το πιο "τρομαχτικό" είναι ότι βλέπω στον ύπνο μου πολλά όνειρα που με τον καιρό έμαθα να τα αποκρυπτογραφώ και είναι το μέλλον μου.
Έχω δει την πεθαμένη μου γιαγιά να μου δίνει κάτι πράγματα και από περιέργεια όταν ξύπνησα ρώτησα γι' αυτό και έμαθα ότι πριν πεθάνει όντως ζήτησε να μου δώσουν το σιγκεκριμένο αντικείμενο (που ποτέ δεν δώθηκε).
Σε εφηβη ηλικία (τώρα είμαι 26) έμαθα να "ξυπνάω" στα όνειρά μου και να πέρνω θέση και να ανατρέπω το όνειρο... Όλα αυτά σε μικρότερο βαθμό τα έχει και ο πατέρας μου. Και πλέον τα όνειρά μου έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μου.
Λέτε να έχω κάτι??? Γιατρέ μου θα ζήσω??? Το διακομωδώ γιατί παλιά φοβόμουν, αλλά τώρα έμαθα να ζω με αυτά.
(Συγνώμη για τα ορθογραφικά που σίγουρα θα έχω).


Όλοι όσοι φεύγουν απο την γήινη ζωή, συνεχίζουν να είναι κοντά μας, μέχρι την δική μας ανάκληση.
Κάποιοι τους αντιλαμβάνονται κάποιοι άλλη που έχουν πέσει θύματα της δογματολατρείας κάτι τέτοιο το απορρίπτουν, όμως τους δημιουργείται σύγχυση, διότι δεν μπορούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα που τους παρουσιάζονται και έτσι πιέζουν το πνεύμα τους να μην αποδεχτεί αυτό που δεν συνειδητοποιούν.

_________________
Image
Image
Image
Truth

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 23 Jan 2009, 11:49 
Poster
Poster

Joined: 17 May 2008, 16:44
Posts: 55
Has thanked: 0 time
Have thanks: 2 time
oceangr2 wrote:
kate wrote:
Πάρα πολύ ωραίο θέμα. Αλλά βλέπω δεν το τίμησε και κανείς. Έχω διαβάσει και πολλές απόψεις του Carl Young γιατί τα όνειρα είναι κάτι που με "ταλεπορούν" σε όλη μου τη ζωή. Είμαι άνθρωπος που βλέπω κάθε μέρα όνειρα και θυμάμαι τα περισσότερα απο αυτά σε καθημερινή βάση. Τα παιδικά όνειρα όπως τα περιέργαψες δεν φύγανε αλλά μεγαλώσανε. Και το πιο "τρομαχτικό" είναι ότι βλέπω στον ύπνο μου πολλά όνειρα που με τον καιρό έμαθα να τα αποκρυπτογραφώ και είναι το μέλλον μου.
Έχω δει την πεθαμένη μου γιαγιά να μου δίνει κάτι πράγματα και από περιέργεια όταν ξύπνησα ρώτησα γι' αυτό και έμαθα ότι πριν πεθάνει όντως ζήτησε να μου δώσουν το σιγκεκριμένο αντικείμενο (που ποτέ δεν δώθηκε).
Σε εφηβη ηλικία (τώρα είμαι 26) έμαθα να "ξυπνάω" στα όνειρά μου και να πέρνω θέση και να ανατρέπω το όνειρο... Όλα αυτά σε μικρότερο βαθμό τα έχει και ο πατέρας μου. Και πλέον τα όνειρά μου έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μου.
Λέτε να έχω κάτι??? Γιατρέ μου θα ζήσω??? Το διακομωδώ γιατί παλιά φοβόμουν, αλλά τώρα έμαθα να ζω με αυτά.
(Συγνώμη για τα ορθογραφικά που σίγουρα θα έχω).


Όλοι όσοι φεύγουν απο την γήινη ζωή, συνεχίζουν να είναι κοντά μας, μέχρι την δική μας ανάκληση.
Κάποιοι τους αντιλαμβάνονται κάποιοι άλλη που έχουν πέσει θύματα της δογματολατρείας κάτι τέτοιο το απορρίπτουν, όμως τους δημιουργείται σύγχυση, διότι δεν μπορούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα που τους παρουσιάζονται και έτσι πιέζουν το πνεύμα τους να μην αποδεχτεί αυτό που δεν συνειδητοποιούν.


Ενδιαφέρον εχει να πούμε τι γίνεται και κατά την διάρκεια του ύπνου όπου η ψυχη εγκαταλείπει το σώμα το αφήνει να ξεκουραστεί και τα ταξιδεύει καπου αλλα που ?

ισως στα ανώτερα επίπεδα ύπαρξης ?
ισως σε άλλες διαστάσεις ?

ποιος ξέρει καποτε θα το μάθουμε !!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 23 Jan 2009, 12:38 
Advanced Member
Advanced Member
User avatar

Joined: 14 Jan 2009, 15:55
Posts: 887
Location: -=Athens=-
Has thanked: 0 time
Have thanks: 16 time
Τα ονειρα ειναι οτι καλυτερο ετυχε στον ανθρωπο πιστευω..........!!! :happyyyy:

_________________
-="Ελλην" σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Ανθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί σεβασμό Ετεροδόξων. "Ελλην" σημαίνει Αρμονία καί Ηθος καί Ερως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν.''=-

-="ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.''=-

-=BOYS DONT FORGET THAT BEST YOUR POST COUNT THE BIGGER YOUR PENIS GETS=-

Image
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 23 Jan 2009, 13:10 
Poster
Poster

Joined: 09 Oct 2008, 00:12
Posts: 63
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Πραγματικά πολύ ωραίο θέμα τα Αστρικά Ταξίδια. Είναι κάτι που μπορεί σε κάνει να δραπετεύσεις έστω και για λίγο από τα "συνηθισμένα"... Χenokratis μίλησες στην αρχή για γραμμικό χρόνο, υπάρχει όμως και η θεωρία για τον κυκλικό χρόνο, δηλαδή επαναλαμβάνονται (ίσως με λίγο διαφορετικό τρόπο) τα όσα έχουν συμβεί και έχουμε ζήσει.
Εν ολίγοις τη ζωή που ζούμε τώρα την έχουμε ξαναζήσει. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι ο χρόνος είναι πεπερασμένος, δεν ξέρω. Σίγουρα θα το γνωρίζεις αυτό που προανέφερα, αλλά θεώρισα ότι είναι καλό να τα βλέπουμε όλα όσο γίνεται από όλες τις πλευρές. :happyyyy: :happyyyy: :happyyyy:

_________________
-ΜΕΤΡΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
-ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗΝ!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 23 Jan 2009, 19:01 
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 14:40
Posts: 2636
Location: Athens
Has thanked: 119 time
Have thanks: 232 time
Highscores: 9
Η παρούσα δημοσίευση αποτελεί μια περίληψη...

Τι να πρωτοπείς για τα αστρικά ταξίδια...

Εννοείται πως αν γνωρίζετε κάτι επιπλέον επί του θέματος μπορείτε να προσθέσετε το λιθαράκι σας στην έρευνα και ενημέρωση προς χάριν και διευκόλυνση όλων...

_________________
Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων
οι ραγιάδες...

Κωστής Παλαμάς
«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 24 Jan 2009, 15:58 
Advanced Member
Advanced Member

Joined: 26 Apr 2008, 16:03
Posts: 939
Has thanked: 0 time
Have thanks: 3 time
Ε, κάτι θυμάμαι!
Α, ναι! Ήταν πρώτο θέμα συζήτησης σε forum σατανιστών. :twisted:

_________________
h**p://soulsun.blogspot.com/

Πίστη, αγάπη, ελπίδα...όλα τα άλλα σβήνουν...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 26 Jan 2009, 19:08 
Great Poster
Great Poster

Joined: 16 Jan 2009, 10:50
Posts: 162
Has thanked: 5 time
Have thanks: 1 time
Εγώ πιστεύω πλέον ότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας που απλά δεν μπορούμε ακόμα να το αντιληφθούμε καθαρά, πως, τι και γιατί. Αλλά 100% πιστεύω ότι έχουμε τόσες δυνατότητες που καθώς κοιμόμαστε το ασυνήδητο μπορεί και ξεκλειδώνει πιο εύκολα και προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια. Πολλές φορές αυτό είναι πολύ καλό γιατί μας κάνει να δουμε πράγματα που δεν μπορούμε αλλιώς να τα δούμε. Μπορεί να περνάμε και σε αλλη διάσταση ή απλά να είναι άχρηστες πληροφορίες και η φαντασία μας (αυτό δεν το πιστεύω) αλλά στάνταρ είναι ωραίες οι βραδινές βόλτες :happyyyy: .
Και αν μάθουμε να τα "διαβάζουμε" είναι μια πολύ καλή αυτογνωσία, γιατί μάλλον ο εαυτός μας προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 17 Apr 2012, 10:04 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 29 Mar 2012, 10:41
Posts: 1359
Location: ΡΟΔΟΣ
Has thanked: 290 time
Have thanks: 181 time
Highscores: 7
Πολύ ωραίο θέμα τα αστρικά ταξίδια, πράγματι έχετε δίκιο. Εγώ είχα πολλές εμπειρίες όταν ήμουν πιο μικρή. Σε όσα όνειρα πετούσα ένιωθα ότι έβγαινε η ψυχή από το σώμα. Όμως όταν κάποιος με ξυπνούσε απότομα αυτή η μαγεία χανόταν, στο σώμα έμπαινε απότομα η ψυχή και υπήρχε ένας δυνατός πόνος. Ποτέ δεν κατάφερα σε ξύπνια κατάσταση να κάνω αστρικό ταξίδι. Μόνο σε ενυπνια. Την τελευταία φορά θυμάμαι έκανα το γύρο του δωματίου μου και είδα ότι συγκατοικούσα με την αδερφή μου όπως παλιά, πριν παντρευτεί. Είδα το παρελθόν και εκείνη με ένα άσπρο νυχτικό. Τι θέλεις εδώ θυμάμαι ότι της είπα. Εδώ μένω. Μου είπε. Τότε είδα ένα χαρτάκι διπλωμένο πάνω στο εικονοστάσιο έπιασα να το διαβάσω και όταν διάβασα το περιεχόμενο αυτού πέταξα πιο ψηλά. Έπειτα άκουσα θόρυβο, ο πατέρας μου πήγαινε στην τουαλέτα. Η ψυχή μπήκε απότομα στο σώμα, με αποτέλεσμα να πονάω πολύ στο στήθος. Αυτή είναι η τελευταία φορά που θυμάμαι ότι έκανα αστρικό ταξίδι. Είδα ότι συγκατοικούσα με την αδερφή μου όπως τότε, ότι μοιραζόμασταν το δωμάτιο. Τώρα το έχω μόνη μου και μου λείπει. Η αλήθεια είναι πως όταν το είχαμε μαζί ήθελα να το εχω δικό μου γιατί διάβαζε ως αργά και ήθελα να κοιμηθώ. Με ενοχλούσε το φως. Ό,τι έχουμε δεν το εκτιμάμε τελικά.

_________________
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΗ

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 17 Apr 2012, 12:37 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Αστρικα ταξίδια, ζει ο άνθρωπος, κατά τη διάρκεια του ύπνου,όπου, δεν βιώνουμε, εγκεφαλικά,
μόνο , ότι περάσαμε, στη μέρα μας, όπως ισχυρίζονται τινές, αλλά, απελευθερώνεται και η υπερβατική μας
συνείδηση, που δεν ειναι υποχρεη της λογικής μας και ζει στην αιώνια πραγματικότητα, την ιδιομορφία της
προσωπικής της υπόστασης, σε σχέση με το όλο και τις ανάλογες με αυτή δυνάμεις....
Δεν αντέχει η λογικη μας,περιορισμένη στις αισθήσεις μας, αυτό που λέμε αστρικό ταξίδι, αλλά,όλοι το κάνουμε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε...
Ένα καλό σημάδι ειδοποίησης,αν θέλει να προσέξει κανείς, ότι βγήκαμε αστρικό, είναι κράμπες, σε κλειδώσεις, απο την επαναφορά του αιθέριου σώματος μας...
Αποτελεί έκφραση του ανθρώπου, οχι περιορισμό του,το αστρικό ταξιδι, αλλά, θέλει προσοχή, καθώς, εκεί υπάρχουν και αρνητικές οντότητες...
Ωστόσο, αποδεικνύει παράλληλα και το πόσο μεγάλο όν είναι ο άνθρωπος, έχων τέτοιες δυνατότητες,έστω κι αν εμείς,δεν το γνωρίζουμε ακόμη καλά...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 20 Apr 2012, 09:21 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 29 Mar 2012, 10:41
Posts: 1359
Location: ΡΟΔΟΣ
Has thanked: 290 time
Have thanks: 181 time
Highscores: 7
Το σημερινό μου όνειρο Ευάγγελε ήταν πολύ κουραστικό αλλά πετούσα, έτρεχα, έμπαινα στο σώμα απότομα, ξανάβγαινα. Στον ύπνο μου είδα μια οντότητα που για το όνειρο γνώριζα ποιος είναι, όταν όμως ξύπνησα κατάλαβα ότι δεν τον έχω ξαναδεί, αλλά για το όνειρο είναι οικείος. Θυμάμαι το πρόσωπό του ΄'εχει πολύ δυνατα χαρακτηριστιικά, αλλά στη ζωή μου δεν ξέρω ποιος είναι. Λες να τον γνωρίσω, τον γνώρισα και δεν το θυμάμαι ή είναι πλάσμα αυτού του κόσμου που αναφέρεις; Η ψυχή μου απόψε ξέφυγε πολύ έκανε το γύρο του νησιού. Είδα ότι έτρεχα βιαστικά, αλλά ένιωσα κόπωση. Δεν μπορούσα να φτάσω εκεί που ήθελα. Έμεινα στο όνειρο στη μέση του δρόμου, αλλά η αίσθηση απόψε δεν ήταν ονείρου, αλλά μια άλλη αίσθηση σαν να βίωσα τα όσα είδα. Έβλεπα άπ' το σπίτι μου να βγαίνουν μπάντες, γινόταν παρέλαση κι εγώ στεκόμουν και τις κοιτούσα δίπλα στην μορφή που προανέφερα. Ξέρω πότε ονειρεύομαι και πότε όχι. Ξύπνησα πολύ κουρασμένη με δυνατό πονοκέφαλο. Τι μου συνέβη απόψε, ξέρει κανείς;

_________________
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΗ

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 20 Apr 2012, 13:48 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 12 Jul 2008, 23:01
Posts: 4148
Location: έρημος
Has thanked: 167 time
Have thanks: 599 time
Λοιπόν τι λέτε? ραντεβού αύριο στης πέντε τα ξημερώματα στην Σαντορίνη με της ψυχές μας σε αστρικό ταξίδι, να απολαύσουμε και την ανατολή να γνωριστούμε να τα πούμε και να συζητήσουμε,
δεν κάνω Humor :pipe:


Image

_________________
Οἱ οὐρανοί διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ, ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλλει τό στερέωμα.Ψαλ. 18,2
Image
raimon has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Η εμπειρία της "αστρικής προβολής" κατά την Ορθόδοξη πίστη
Unread postPosted: 16 Oct 2012, 17:17 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 29 Mar 2012, 10:41
Posts: 1359
Location: ΡΟΔΟΣ
Has thanked: 290 time
Have thanks: 181 time
Highscores: 7
Η εμπειρία της "αστρικής προβολής" κατά την Ορθόδοξη πίστη

Μερικές φορές με ειδικές τεχνικές, συνήθως όμως απροσδόκητα και απρόσκλητα, συμβαίνει στον καθένα μας. Και σαν απρόσκλητος επισκέπτης, αφήνει προβληματισμό και συνήθως φόβο... Τι συμβαίνει; Και τι λέει (εν περιλήψει) η εμπειρία των αγίων της Εκκλησίας για τέτοια φαινόμενα;

Μια γενική περιγραφή

Βρίσκεσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου. Δεν κοιμάσαι ακόμα, αλλά ο ύπνος πλησιάζει. Έχεις πλήρη διαύγεια του περιβάλλοντός σου, και το μυαλό σου κάθε άλλο παρά ναρκωμένο είναι. Ναι, είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ. Και τότε ξαφνικά, νιώθεις στην καρδιά σου ένα παράξενο, και μάλλον ανέκφραστο συναίσθημα που δυναμώνει...

...Το συναίσθημα αυτό που νιώθεις, ακολουθείται από κάποιον βόμβο. Ξέρεις ότι δεν προέρχεται από τον έξω χώρο. Καταλαβαίνεις πολύ καλά, ότι αυτό που ακούς, είναι κάτι που προέρχεται από ΜΕΣΑ ΣΟΥ. Και καθώς περνούν τα δευτερόλεπτα, ο βόμβος αυξάνεται...

...Δυναμώνει τόσο, που αρχίζει να μοιάζει με κραδασμό. Ναι, γίνεται κραδασμός, και νιώθεις το σώμα σου να συντονίζεται με αυτό το βόμβο και να πάλλεται στο ρυθμό του. Αν είναι οι πρώτες φορές που σου συμβαίνει, δεν ξέρεις τι γίνεται. Αρχίζεις να φοβάσαι. Νιώθεις φόβο ανακατεμένο με περιέργεια. Αλλά καθώς οι κραδασμοί αυξάνονται, και το σώμα σου πάλλεται όλο και πιο δυνατά, ο φόβος υπερισχύει της περιέργειας...

...Αν δίπλα σου κοιμάται ο σύντροφός σου, ανησυχείς ότι το σώμα σου πλέον πάλλεται τόσο δυνατά στο ρυθμό αυτού του βόμβου, που θα τον ξυπνήσεις. Νιώθεις να τραντάζεται το κρεβάτι σου όλο και πιο πολύ, όλο και πιο δυνατά. Το τρεμούλιασμα που ξεκίνησε από την καρδιά σου ή από τα πόδια σου, έχει καλύψει όλο σου το σώμα. Και ξέρεις καλά, ότι αυτό που σου συμβαίνει δεν είναι όνειρο...

...Και ξαφνικά ακούς κάποιον να σου μιλάει με ευκρινείς φράσεις, που όμως αποτελούνται από φωνή με νοήματα και όχι με λέξεις. Ή ακόμα πιο μυστηριωδώς, "βλέπεις" οντότητες χωρίς τη χρήση των σωματικών ματιών σου...

...Αν το αφήσεις να εκδηλωθεί, αρχίζεις να ανυψώνεσαι από το κρεβάτι σου, και να κινείσαι στο χώρο "ανεξάρτητα" από το σώμα σου. Μόλις σου συνέβη αυτό που ονομάζουμε: "αστρική προβολή"!

Βέβαια, δεν συμβαίνει πάντοτε κατά τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει περίπτωση να συμβεί άμεσα, χωρίς καθόλου το "στάδιο των κραδασμών". Εκεί δηλαδή που στέκεται κάποιος, να αρχίσει να "γλυστράει" άυλος προς κάποιο σημείο του χώρου. Και κάτι τέτοιο, είναι για τον "πρωτάρη", κάτι ακόμα πιο τρομακτικό!Η Χριστιανική ερμηνεία του φαινομένου

Πρώτα οφείλουμε να πούμε, ότι οι όροι: "εξωσωματικές εμπειρίες", ή "αστρική προβολή", αν και τους χρησιμοποιούμε εδώ επειδή είναι ευρύτερα γνωστοί, στην πραγματικότητα είναι εντελώς εσφαλμένοι και αδόκιμοι όροι για τις εμπειρίες αυτές. Γιατί ούτε η έξοδος από το σώμα είναι πραγματική, (αλλά απλώς η αντίληψή μας επεκτείνεται έξω από το σώμα), ούτε υπάρχει "αστρικό σώμα", ώστε να δικαιολογείται ο όρος: "αστρική προβολή". Χρησιμοποιούμε αυτούς τους όρους εδώ συγκαταβατικά, επειδή έχουν επικρατήσει στην εποχή μας, κάτω από την επιρροή άλλων θρησκειών. Το κάνουμε μόνο για να κατανοήσει ο αναγνώστης για τι πράγμα μιλάμε.

Κατά τη Χριστιανική πίστη, η ανθρώπινη ψυχή έχει δύο δυνάμεις. Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός λέγει ότι η ψυχή είναι λογική και νοερά. Έδωσε ο Θεός «ψυχήν λογικήν και νοεράν δια του οικείου εμφυσήματος». Είναι βασική διδασκαλία των αγίων Πατέρων ότι ο νους και η λογική είναι δυο παράλληλες ενέργειες της ψυχής. Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, αναφερόμενος στο ότι η ψυχή είναι κατ’ εικόνα της Αγίας Τριάδος και γράφοντας ότι η Αγία Τριάς είναι Νους, Λόγος και Πνεύμα, λέγει ότι η ψυχή, δημιουργημένη από τον Θεό κατ’ εικόνα Του, είναι «νοερά, λογική τε και πνευματική». Περισσότερα όμως για την "ανατομία" της ψυχής, μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μας άρθρο. Εκεί θα βρείτε πώς ακριβώς οι άγιοι Πατέρες, μας δίνουν το υπόβαθρο για να κατανοήσουμε το παράξενο αυτό φαινόμενο.

Η ενεργοποίηση αυτού που στη σημερινή εποχή ονομάζουμε: "αστρική προβολή", κατά τη Χριστιανική πίστη, είναι μία "κατά φύσιν" εμπειρία, και ταυτίζεται με την ενεργοποίηση της νοεράς δυνάμεως του ανθρώπου, η οποία συνήθως στον άνθρωπο της φθοράς, βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση. Όμως είναι ΥΠΑΡΚΤΗ, και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, (οι οποίες δημιουργούνται, είτε από δική μας βούληση, είτε κατά παραχώρησιν Θεού), ο άνθρωπος αποκτά εμπειρία αυτής της "άγνωστης" ανθρώπινης ψυχικής δύναμης.

Οι δυνάμεις αυτές, ήταν γνωστές στον Αδάμ. Ευρισκόμενος ο Αδάμ σε φωτισμό, είχε σε λειτουργία, τόσο τη λογική, όσο και τη νοερά δύναμη της ψυχής του. Έτσι μπορούσε να επικοινωνεί όχι μόνο με την υλική κτίση, αλλά και με την πνευματική. Ήταν ουσιαστικά κατά τη διατύπωση της Αγίας Γραφής: "συμπολίτης των αγίων" (Εφεσίους 2/β: 19). Όμως μετά την πτώση του, ο Θεός για τη δική του ασφάλεια, του στέρησε τη χρήση αυτής της νοεράς ενέργειας. Και ομοίως, και εμείς οι πτωτικοί άνθρωποι, όσοι δεν είμαστε στον φωτισμό, παραμένουμε προσκολλημένοι στη "λογική" ενέργεια της ψυχής, αγνοώντας τη νοερά.

Οι άγιοι πατέρες, μας δίνουν μια εικόνα αυτής της "παραμέλησης" της νοεράς δυνάμεως, με την πνευματική ερμηνεία της γνωστότατης παραβολής του "Ασώτου Υιού". Πέρα από την γνωστή έννοια της παραβολής, οι πνευματικοί πατέρες της Εκκλησίας μας, διακρίνουν στην παραβολή αυτή και μια παράλληλη, εντελώς διαφορετική ερμηνεία, την οποία μας αναπτύσσει πολύ όμορφα ο σεβ. Ιερόθεος Βλάχος στο βιβλίο του: "Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία". Εκεί μας πληροφορεί, ότι οι πατέρες, εξεικονίζουν τις δύο αυτές δυνάμεις της ψυχής, με τους δύο γιους. Τον γιο που έμεινε με τον πατέρα του, και τον γιο που έφυγε. Κατά τη διάρκεια της πτώσεως του ανθρώπου στην αμαρτία, η νοερά δύναμις "φεύγει", και μένει μόνο η "λογική". Και όταν επέρχεται η μετάνοια, και η νοερά δύναμις επιστρέφει σε αυτόν που φωτίζεται, τότε "ο άλλος αδελφός", η "λογική" ενέργεια, δεν την αποδέχεται εύκολα, γιατί ο άνθρωπος παραμένει δέσμιος της "λογικής δυνάμεως" μόνο, και δεν αναγνωρίζει τη "νοερά δύναμη", λόγω της απειρίας του προς τα πνευματικά.

Σε πολλές θρησκείες, (κυρίως τις ανατολικές), η νοερά δύναμη είναι πολύ γνωστή, και μάλιστα υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα μεθόδων, με τις οποίες οι ασκούμενοι την ενεργοποιούν και την εξελίσσουν. Στη Χριστιανική Εκκλησία όμως, ΔΕΝ έχουμε τέτοιου είδους πειραματισμούς ή ασκήσεις, παρά το ότι οι δυνάμεις αυτές είναι και σ' εμάς γνωστές, και μάλιστα "κατά φύσιν" θεωρούμενες. Και ο λόγος που σ' εμάς ΔΕΝ υπάρχει μια τέτοια ενασχόληση, είναι ο εξής:

Ο Θεός μας απέκλεισε από αυτή τη νοερά δύναμη, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Ο πτωτικός άνθρωπος, δεν είναι ικανός να χειρισθεί τα πνευματικά χωρίς σοβαρότατους κινδύνους και να σταθεί ακέραιος στον πνευματικό κόσμο. Γιατί η νοερά δύναμη, ανοίγει στον άνθρωπο έναν ολόκληρο κρυμμένο κόσμο, του ανοίγει την πνευματική διάσταση! Και ο άνθρωπος ευρισκόμενος σε αυτή τη διάσταση, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από τους παμπόνηρους κατοίκους της, τους δαίμονες! Κινδυνεύει, είτε να πάθει κακό, είτε να πλανηθεί με χιλιάδες τρόπους. (Δεν είναι τυχαίο, το ότι στις ανατολικές θρησκείες που ασκούν τις μεθόδους αυτές, λατρεύουν ακόμα δαίμονες...) Και μόνο σπανίως ο Θεός κατά παραχώρησιν επιτρέπει σε κάποιους ανθρώπους, να αντιληφθούν φευγαλέα αυτή τη "διάσταση", για να έχουν σημείο αναφοράς, και να κατανοήσουν κάποια πράγματα όταν θα τα γνωρίσουν αργότερα. Φυσικά όμως, ως Θεός της ελευθερίας, ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ σε οποιονδήποτε ασκεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ αυτή τη δύναμη, να την ενεργοποιήσει και να την αναπτύξει. Αλλά με ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.

Όταν ο άνθρωπος ανοίγει αυτή την "πόρτα" προς τον πνευματικό κόσμο, συμβαίνουν παράλληλα δύο πράγματα: Το πρώτο, είναι ότι ο ίδιος μπορεί να "εισέλθει" στον πνευματικό κόσμο μέσω της νοεράς αυτής δυνάμεως. Το δεύτερο όμως, είναι ότι και πλάσματα αυτού του κόσμου, μπορούν να εισέλθουν στον κόσμο μας, και ακόμα χειρότερα, σε αυτόν τον ίδιον!

Από τη στιγμή όμως που ο άνθρωπος εισέλθει στο στάδιο του Φωτισμού, ο Ίδιος ο Θεός, (το Πνεύμα το Άγιο που ενεργοποιείται στην καρδιά του), του ανοίγει τη νοερά δύναμη της ψυχής, και του επιτρέπει να τη χρησιμοποιεί ελεύθερα. Γιατί ο γιος που ενηλικιώθηκε, μπορεί πλέον να χειρισθεί σοφά και χωρίς κινδύνους την περιουσία που του δίνεται από τον Πατέρα. Αυτός είναι και ο λόγος, που οι άγιοι της Εκκλησίας μας ΒΛΕΠΟΥΝ τον Πνευματικό κόσμο. Επειδή η νοερά δύναμή τους, λειτουργεί παράλληλα με τη λογική, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τον Αδάμ.

Αυτός είναι και ο λόγος, που ο απόστολος Παύλος, ως απόστολος στο στάδιο της Θέωσης, μιλούσε με τόση φυσικότητα για παρόμοιες εμπειρίες του, οι οποίες όμως συνέβαιναν ΠΑΝΤΟΤΕ με τη συνέργεια του Αγίου Πνεύματος, κάτι που ο ίδιος μπορούσε να το γνωρίζει, έχοντας το σχετικό αγιοπνευματικό χάρισμα. Ας δούμε δύο παραδείγματα αυτών των εμπειριών του αποστόλου Παύλου, από την Αγία Γραφή:

"Εγώ μεν γαρ ως απών τω σώματι, παρών δε τω πνεύματι, ήδη κέκρικα ως παρών τον ούτω τούτο κατεργασάμενον, 4 εν τω ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού συναχθέντων υμών και του εμού πνεύματος συν τη δυνάμει του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού" (Α΄ Κορ. 5/ε: 3,4).

"Ελεύσομαι γαρ εις οπτασίας και αποκαλύψεις Κυρίου. 2 οίδα άνθρωπον εν Χριστω προ ετών δεκατεσσάρων· είτε εν σώματι ουκ οίδα, είτε εκτός του σώματος ουκ οίδα, ο Θεός οίδεν· αρπαγέντα τον τοιούτον έως τρίτου ουρανού. 3 και οίδα τον τοιούτον άνθρωπον· είτε εν σώματι είτε εκτός του σώματος ουκ οίδα, ο Θεός οίδεν· 4 ότι ηρπάγη εις τον παράδεισον και ήκουσεν άρρητα ρήματα, α ουκ εξόν ανθρώπω λαλήσαι." (Β΄ Κορ. 12/ιβ: 1-4).

Παρατηρήστε στο πρώτο χωρίο, πώς ο απόστολος Παύλος, μπορούσε να "συναχθεί" με τους Κορινθίους, και να ενεργήσει με το πνεύμα του, χωρίς το σώμα του! Παρατηρήστε επίσης στο δεύτερο χωρίο, τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στην άγνοιά του, για το αν την εμπειρία εκείνη τη βίωσε με το σώμα του ή χωρίς αυτό. Αυτό όμως που σαφώς φαίνεται, είναι ότι ο Παύλος, πίστευε ότι μπορούσε να έχει μια τέτοια εμπειρία, στην οποία να συμμετέχει το πνεύμα του χωρίς το σώμα του.

Πάνω απ' όλα όμως, παρατηρήστε, ότι αυτά τα γράφει ένας απόστολος, που είδε και μίλησε με τον Ίδιο τον Χριστό, και ότι αυτά όπως γράφει τα βίωσε: "εν τω ονόματι του Κυρίου", "συν τη δυνάμει του Κυρίου Ιησού Χριστού", και ότι ήταν "αποκάλυψις Κυρίου". Και δεν δικαιολογούν αυτά κανέναν, να πειραματίζεται με τα πνευματικά, ερήμην του Κυρίου, εφόσον ακόμα δεν έχει προοδεύσει στη Χριστιανική πορεία του Φωτισμού και της Θέωσης όπως ο Παύλος.

Δεν είναι όμως κάθε πνευματική εμπειρία από τον Θεό. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες προέρχονται ή υποβοηθούνται από απατηλά πνεύματα.Θέματα προστασίας

Άρα λοιπόν, ο Χριστιανός δεν πρέπει να βιάζεται να αποκτήσει εμπειρίες. Δεν είναι το ζήτημα "κυνήγι εμπειριών", αλλά αυτά είναι ζητήματα ζωής και θανάτου. Αν είναι θέλημα Θεού και προς το συμφέρον τού ανθρώπου, τότε ο Θεός θα το οικονομήσει, να τον αφήσει να βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση, που να αντιληφθεί τη νοερά του δύναμη. Αλλά μετά, θα πρέπει να κάνει υπομονή. Θα πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Χριστιανικό του αγώνα, με στόχο τον αγιασμό του. Και αν και όταν ο Θεός το θεωρήσει σκόπιμο, τότε θα "αρθούν" τα εμπόδια που του αποκλείουν τον πνευματικό κόσμο. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν θα πρέπει να ασχοληθεί με όλα αυτά από μόνος του, υπό τύπον ανατολικών θρησκειών, ή με τη βοήθεια σχετικών βιβλίων ή δασκάλων. Γιατί θέτει τον εαυτό του σε μεγάλο κίνδυνο, και αυτό που επιθυμεί, θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο. Γιατί έτσι θα δείξει την απειρία του και την ανωριμότητά του, και ο Θεός ποτέ δεν θα τον θεωρήσει άξιο να χειρισθεί αυτή την επικίνδυνη δύναμη της ψυχής με ασφάλεια. Και κάθε "επιτυχία" του με εκούσιους πειραματισμούς, θα είναι όχι από τον Θεό, αλλά από τον πονηρό.

Ειδικά οι βαπτισμένοι Χριστιανοί, είναι πολύ πιο επικίνδυνο να ενασχολούνται με όλα αυτά. Γιατί όχι μόνο ο Θεός δεν τους δίνει το ελαφρυντικό της άγνοιας της πίστης, ώστε να τους προστατέψει επαρκώς, αλλά επίσης το βάπτισμά τους έχει ήδη συντελεσθεί. Και δεν απολείπεται πλέον "καθαρμός" των επικίνδυνων πυλών προς τον πνευματικό κόσμο.

Αν κάποιος έχει ασχοληθεί επισταμένα με τις "εξωσωματικές εμπειρίες" (όπως επίσης λέγονται αυτά τα φαινόμενα), τότε η "πύλη" του προς τον πνευματικό κόσμο "χαλαρώνει". Και γίνεται όλο και πιο εύκολο, (άρα όλο και πιο επικίνδυνο) να εισέρχεται στη διάσταση των δαιμόνων. Με το άγιο βάπτισμα όμως, ο Θεός ΚΛΕΙΝΕΙ αυτή την είσοδο, για όσους ο Θεός γνωρίζει ότι κινδυνεύουν. Αν όμως ο άνθρωπος είναι ήδη βαπτισμένος και την ανοίξει, τότε το πρόβλημα που θα δημιουργήσει με την ενασχόλησή του αυτή, θα είναι ΜΟΝΙΜΟ. Πάντα θα μένει κάποιο κενό, από το οποίο θα ταλαιπωρείται σε κάποιο βαθμό από οντότητες αυτού του πνευματικού κόσμου. Έστω και αν ο ίδιος δεν θα επιθυμεί πλέον αυτές τις εμπειρίες. Αυτό θα είναι ένα μάθημα γι' αυτόν, για την ανευθυνότητα με την οποία ενήργησε όντας βαπτισμένος Χριστιανός, να ασχοληθεί με τέτοιου είδους επικίνδυνες καταστάσεις, αντί με τις βεβαιωμένες και παραδεδομένες από τους αγίους Πατέρες μεθόδους φωτισμού και θέωσης.

Αν λοιπόν σας συμβεί κάποτε να νιώσετε αυτό το "τρέμουλο", είναι καλό να γνωρίζετε τις εξής χρήσιμες πρακτικές συμβουλές: Αποφύγετε να ξαπλώσετε ανάσκελα, και κυρίως, προσέξτε να μην έχετε το κεφάλι σας χαμηλά. Γιατί ο τεντωμένος λαιμός διευκολύνει τη διαδικασία της "εξωσωμάτωσης". Προτιμήστε να αλλάξετε στάση, γυρίζοντας στο πλάι. Φροντίστε να εμποδίσετε το "τρέμουλο" να δυναμώσει. Όσο πιο ενωρίς το πετύχετε, τόσο καλύτερα. Και κυρίως, αν νιώσετε ότι δεν γίνεται τίποτα για να το εμποδίσετε, καταφύγετε στην ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Είναι το ισχυρότερο όπλο, που θα διακόψει τη διαδικασία αυτή, και θα σταματήσει η διαδικασία "εξωσωμάτωσης". Η προσευχή είναι ακόμα πολυτιμότερη, ειδικά στην περίπτωση που θα διαπιστώσετε ότι ΔΕΝ μπορείτε να ελέγξετε τις κινήσεις σας.

Εάν αυτές οι καταστάσεις σας συμβαίνουν συχνά, πρώτα ελέγξτε τα φάρμακα που παίρνετε. Φάρμακα σαν το Tribulus Terrestris, ίσως είναι η αιτία τέτοιων καταστάσεων. Το φάρμακο αυτό και παρόμοια φάρμακα, ερεθίζουν την έκκριση ορμόνης για την αύξηση της αντοχής σε ανθρώπους που καταπονούνται έντονα σωματικά. Προσοχή λοιπόν στα φάρμακα που λαμβάνετε, αν διαπιστώσετε ότι σας δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις.

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που οφείλετε να κάνετε, αν διαπιστώσετε ότι σας περιτριγυρίζει δαιμονική παρουσία, που προσπαθεί να σας οδηγήσει σε εξωσωμάτωση, είναι να ελέγξετε τα αντικείμενα που υπάρχουν στο δωμάτιό σας, ή σε όλο σας το σπίτι. Μήπως υπάρχει εκεί κάποιο Βουδιστικό ή μαγικό σύμβολο, ή ειδωλολατρικά ξόανα; ΞΕΦΟΡΤΩΘΗΤΕ ΤΑ, και θα δείτε ότι όλα θα γίνουν καλύτερα.

Πάνω απ' όλα όμως, ό,τι κι αν συμβεί, να θυμόσαστε, ότι ΥΠΑΡΧΕΙ το ισχυρότερο όπλο εναντίον κάθε προσβολής, που είναι η ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Και όταν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτό με σοβαρότητα και περίσκεψη, ο Παντοδύναμος είναι πάντα πρόθυμος να σας βοηθήσει!

Και προσοχή! Μην εξαπατηθείτε από ΚΑΝΕΝΑΝ, είτε άνθρωπο, είτε πνεύμα, που θα σας πει ότι αυτό που σας συνέβη οφείλεται δήθεν στην "αγιότητά" σας! Πείτε: "αμαρτωλός άνθρωπος είμαι, χώμα και νερό". Και αναλύστε το στον διακριτικό πνευματικό σας, και εκείνος θα σας συμβουλέψει ανάλογα.Περί πνευματικών εμπειριών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχει εξ' αρχής καταγράψει εμπειρίες όλων αυτών για τα οποία μιλάμε εδώ, αλλά και πολλών άλλων. Και η ψυχοθεραπευτική μέθοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν ασχολείται με τσαρλατάνικα και επικίνδυνα πειράματα με τον πνευματικό κόσμο, όπως κάνουν ανεύθυνα διάφορες ομάδες και σχολές της Νέας Εποχής, και θρησκείες κυρίως στην Ανατολή. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, οδηγεί τον άνθρωπο στον Φωτισμό και τη Θέωση, μέσα από την εμπειρία της δύναμης του ονόματος του Ιησού Χριστού.

Τελειώνοντας το άρθρο αυτό, θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το εξαιρετικό βιβλίο: "Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή", όπου θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τις πνευματικές εμπειρίες, κάτω από το φως της Ορθόδοξης πίστης. Ακολουθεί το απόσπασμα:

Όταν διαβάσαμε τα απαραίτητα από τη φιλοκαλία, με παρακάλεσε με επιμονή να του δείξω τον τρόπο με τον οποίο ο νους συναντάται με την καρδιά, και σταλάζει μέσα της το Θείο Όνομα του Ιησού Χριστού, που φέρνει την ανείπωτη χαρά της επιτυχίας της εσωτερικής ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ. Του τα εξήγησα λοιπόν ως εξής:

"Τώρα εσύ, επειδή είσαι τυφλός δεν ημπορείς να δεις τίποτα. Όμως ασφαλώς μπορείς με τη μνήμη και τη φαντασία σου, να σχηματίσεις στο μυαλό σου, μίαν εικόνα, μια παράσταση, ενός ανθρώπου, ενός ζώου, ενός δένδρου, ενός σπιτιού, όπως τα είχες ιδεί εις το παρελθόν, όταν είχες την όρασή σου. Δεν ημπορείς, λοιπόν, να σχηματίσεις πλήρη εικόνα των χεριών σου, των ποδιών σου, όπως όταν θα είχες υγειά την όρασή σου;"

"Βεβαιότατα, μπορώ" απήντησε.

"Φαντάσου, λοιπόν, την εικόνα της καρδιάς σου, κατά τον ίδιο τρόπο, γύρισε τα άφωτα, έστω, μάτια σου, προς αυτήν, και κράτησε την εικόνα της αυτή, όσο δυνατότερα και καθαρότερα μπορείς. Τα αυτιά σου θα ακροώνται όσο περισσότερο μπορούν, ένα - ένα, τους κτύπους της. Όταν το επιτύχεις αυτό, άρχισε πάλι την προσπάθεια να συνηθίσεις να προσκομίζεις τα λόγια της προσευχής, με τον κάθε έναν κτύπο. Έτσι εις τον πρώτο κτύπο πες με το μυαλό σου: "Κύριε", εις τον δεύτερο, "Ιησού", εις τον τρίτο: "Χριστέ", εις τον τέταρτο: "ελέησόν", εις τον πέμπτο, "με".

Αυτό δεν θα σταματάς να το επαναλαμβάνεις συνεχώς, και θα το οικειοποιηθείς εύκολα, επειδή έχεις ήδη κατορθώσει να βάλεις τα θεμέλια και να κτίσεις τον πρώτο όροφο του παλατιού της εγκάρδιας προσευχής.

Το δεύτερο στάδιό της είναι, όπως οσυ είπα ήδη, η προσαρμογή της στην αναπνοήν σου, όπως οι άγιοι πατέρες μας εδίδαξαν.

Σύμφωνα με τη δεύτερη και υψηλή αυτή περίοδο, θα εισπνέεις λέγοντας εις το μυαλό σου: "Κύριε Ιησού Χριστέ" και με την εκπνοή θα συμπληρώνεις λέγοντας νοερά: "ελέησόν με". Ενήργησε αυτό όσο πιο συχνά μπορείς, και θα αισθανθείς ύστερα από κάμποσο χρόνο, ένα ευχάριστο πόνο εις στην καρδιά σου, και μία θερμότητα να σε καταλαμβάνει. Τότε με τη χάρη του Θεού θα μπεις μες στη χαρά της "αυτοενεργούσης προσευχής της καρδιάς"! Τότε όμως, πρέπει να προσέχεις και να ασφαλίζεις τον εαυτό σου από τον κίνδυνο των διαφόρων οραμάτων που θα σου παρουσιασθούν. Μη παρασύρεσαι, και μη παραδέχεσαι κανένα απ' αυτά, επειδή οι άγιοι πατέρες επιμένουν αφάνταστα εις το γεγονός, ότι πρέπει η εσωτερική προσευχή να κρατηθεί μακριά και ελεύθερη απ' τα οράματα, επειδή αυτά είναι πολύ επισφαλή και ρίχνουν την ψυχή σε τρομερούς πειρασμούς και κινδύνους".

Ο τυφλός εφάνηκε σαν να ερούφηξε κυριολεκτικά όλα αυτά που του είπα, και άρχισε να τα εφαρμόζει όπως τα άκουσε, αμέσως, περισσότερο όμως τις νύχτες, όταν διακόπταμε για πολλές ώρες την πορεία. Πέντε ημέρες αργότερα, άρχισε να αισθάνεται γλυκειά θερμότητα στην καρδιά του, και άρρητη ευτυχία, επήρε δε πλέον η υπόλοιπη ταλαιπωρημένη ζωή του, περιεχόμενο και ανείπωτη παρηγοριά εις την προσευχή την ασίγαστη, πού τον έκανε να καίγεται κυρολεκτικά, απ' την αγάπη προς τον γυλυκύτατον Ιησού. Από καιρό σε καιρό, έβλεπε φως, αν και δεν ημπορούσε να το προσδιορίσει επακριβώς. Μερικές φορές, όταν ο τυφλός έκανε την είσοδο εις την καρδιά του, του εφαινόταν πως έβλεπε κάτι σαν φλόγα, που την επυρπολούσε, βγαίνοντας δε έξω από αυτήν, τον επλημμύριζε με φως. Με το φως αυτής της φλόγας, ημπορούσε να βλέπει απομεμακρισμένα πράγματα, και αφανή γεγονότα.

Άλλη μια φορά του συνέβη το εξής: Περπατούσαμε μέσα από ένα δάσος, ήμεθα και οι δύο σιωπηλοί, δοσμένοι ολότελα εις την προσευχή, όταν ξαφνικά μου είπε: "Τι κρίμα! Η Εκκλησία καίγεται εκεί. Το καμπαναριό της έπεσε κάτω, συντρίμι φοβερό!"

"Σταμάτησε το απατηλό όραμα του είπα. Είναι του πειρασμού. Πρέπει αυτές τις φαντασίες να τις αποδιώχνεις αμέσως. Πώς ημπορείς να βλέπεις πράγματα που συμβαίνουν εις την πόλη, από την οποία απέχουμε δεκατρία ολόκληρα χιλιόμετρα;" Με υπήκουσε, και προχώρησε εις την προσευχή. Το βραδάκι εφθάσαμε στην πόλη, και είδαμε εις την πραγματικότητα, αρκετά σπίτια καμένα, και ένα ξύλινο κωδονοστάσιο πεσμένο. Ο κόσμος ήταν μαζεμένος, και εθαύμαζαν όλοι το συμβάν του καμπαναριού, που έπεσε χωρίς να προξενήσει πουθενά την παραμικρότερη ζημιά. Ερώτησα πότε συνέβη η πυρκαγιά, και είδα ότι έγινε ακριβώς την ώρα που την είδε ο τυφλός, όταν ήμεθα ακόμη στο δάσος. Αρχίσαμε οι δυο μας να συζητάμε γι' αυτό:

"Είχες τη γνώμη ότι το όραμα ήταν απατηλό, μου είπε, αλλά όμως, ό,τι είδα, συνέβη στην πραγματικότητα. Πώς ημπορώ να μη δοξάζω με δάκρυα το όνομα του Κυρίου Ιησού, που εκχύνει τη Χάρη Του σε ανθρώπους μωρούς και τυφλούς και αμαρτωλούς σαν κι εμένα; Σ' ευχαριστώ κι εσένα θερμά, που με δίδαξες την προσευχή της ενεργείας της καρδιάς".

"Λάτρευε τον Κύριον Ιησούν του είπα, και αυτόν ευχαρίστησε, με όλο σου το είναι. Αλλά προσπάθησε να μη θεωρείς το όραμά σου σαν απευθείας ενέργεια της Χάριτος του Θεού, επειδή γεγονότα σαν αυτό που είδες, είναι δυνατόν να συμβαίνουν σύμφωνα και με τους φυσικούς νόμους. Η ψυχή του ανθρώπου δεν δεσμεύεται από την ύλη ή τον χώρο. Ημπορεί πολλές φορές να δει και μέσα στο σκοτάδι, και να διακρίνει γεγονότα που συμβαίνουν μακριά, αλλά δεν πρέπει να τα περιβάλλουμε όλα αυτά με πίστη, ότι είναι αποτελέσματα της Χριστιανικής αρετής και Θείας Χάριτος. Οι δυνάμεις που έχουμε μέσα μας, ατονούν και εξαφανίζονται κάτω από το παχυλό βάρος των υλικών μας σωμάτων, των υλικών σκέψεών μας και φροντίδων. Αλλά όταν αυτοσυγκεντρούμεθα, και απομακρυνόμεθα από κάθε τι που μας περιβάλλει, και γινόμεθα πιο τέλειοι, σαν εξαϋλωμένοι, η ψυχή τότε επανέρχεται εις τον πνευματικό της εαυτό, και εργάζεται με αδέσμευτες όλες μας τις δυνάμεις. Έτσι, ό,τι συνέβη σ' εσένα προηγουμένως, δεν είναι κάτι το υπερφυσικό. Άκουσα κάποτε από τον μακαρίτη τον πνευματικό μου οδηγό, που έλεγε, ότι ακόμη και άνθρωποι χωρίς να έχουν μπει εις τα βασίλεια της προσευχής της καρδιάς, συμβαίνει πολλές φορές να κατέχουν την ικανότητα αυτή, ή συμβαίνει να την αποκτούν κατά το διάστημα μιας αρρώστιας, που οι δυνάμεις του σώματος υποχωρούν, αφήνοντας ελευθερία κινήσεως εις τις διάφορες ικανότητες της ψυχής. Τότε μέσα στο σκοτάδι, διακρίνουν πνεύματα ανθρώπων που ευρίσκονται μακριά, επικοινωνούν με ψυχές που ευρίσκονται στον άλλο κόσμο, και άλλοτε διαβάζουν εις των συνανθρώπων των τις σκέψεις. Αλλά αυτό που προέρχεται κατ' ευθείαν από του Θεού τη Χάρη, εις την περίπτωση της εσωτερικής προσευχής, είναι το γέμισμα της καρδιάς από γλυκύτητα και ευφροσύνη, τις οποίες "ουκ εξόν ανθρώπω λαλήσαι", επειδή δεν υπάρχει εις την γην κάτι ανάλογο για να συγκριθούν, αντίθετα δε όλες οι χαρές της γης υστερούν, όσο και αν παραβληθούν με την πνευματικήν αυτήν γλυκύτητα και ευφροσύνη" ("Οι περιπέτειες ενός Προσκυνητή" Εκδόσεις Παπαδημητρίου, Έκδοσις 17η, σελ. 119-122).

Ο ενδιαφερόμενος, μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες για τα θέματα αυτά, στα έργα του γέροντα Σοφρωνίου από τον Έσσεξ της Αγγλίας: "Οψώμεθα τον Θεόν καθώς εστί" και "Ο άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης". Επίσης, μπορείτε να βρείτε στοιχεία για το θέμα των οραμάτων, στο βιβλίο του αγίου Ιγνατίου Μπριαντσιανίνωφ "Θαύματα και Σημεία", Έκδοση Ι. Μ. Νικοπόλεως.

Ν. Μ.


_________________
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΗ

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 16 Oct 2012, 17:30 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 29 Mar 2012, 10:41
Posts: 1359
Location: ΡΟΔΟΣ
Has thanked: 290 time
Have thanks: 181 time
Highscores: 7
Αστρική Προβολή/Αστρικό Ταξίδι: 12 Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η αστρική προβολή; Μαγική ικανότητα που έχουν κάποια εξελιγμένα άτομα ή κάτι που ο καθένας μπορεί να μάθει; Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα ; Υπάρχουν κίνδυνοι; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει;

Η αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλούς απ΄ αυτούς που ασχολούνται με τις ανεξερεύνητες δυνάμεις του ανθρώπου και τις ψυχικές δυνατότητες. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αστρικά ταξίδια που εκφράζεται με βιβλία, άρθρα, ειδικά σεμινάρια και ομάδες που εξασκούνται στο να κατακτήσουν την τεχνική της συνειδητής προβολής.
Το θέμα είναι τεράστιο και ο αρχάριος μπορεί να χαθεί μέσα σε ένα λαβύρινθο διαφορετικών απόψεων και μεθόδων που υπόσχονται χωρίς πολύ κόπο την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο, θα απαντήσουμε στις 12 πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται συνήθως για την αστρική προβολή.


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τι σημαίνει αστρική προβολή;Αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο όπου το άτομο νιώθει να αποχωρίζεται από το φυσικό του σώμα και είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο και να έχει εμπειρίες μέσα σ΄ αυτόν. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εξωσωματικών εμπειριών, όπως το συνειδητό ονείρεμα και οι επιθανάτιες εμπειρίες, καταστάσεις δηλαδή όπου το άτομο έχει εμπειρίες πέρα απ΄ αυτές που δίνουν οι σωματικές αισθήσεις. Αν και διαφέρει από τις υπόλοιπες εξωσωματικές εμπειρίες, εν τούτοις συνδέεται στενά με αυτές, μια και όλες σχετίζονται με την δυνατότητα αντίληψης που έχει το αστρικό μας σώμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πότε συμβαίνει η αστρική προβολή;Η αστρική προβολή συμβαίνει όταν το αστρικό σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει είτε ακούσια είτε με την θέληση μας, συνήθως μετά από συνεπή και σταθερή εξάσκηση. Ακούσια συμβαίνει σε περιπτώσεις ατυχημάτων αλλά και στην κατάσταση του ονειρέματος.
ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Που βρίσκεται αυτός ο αστρικός κόσμος;Στον ίδιο χώρο που βρίσκεται και ο φυσικός, υλικός κόσμος. Δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο χώρο, αλλά για ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης. Δεν πηγαίνουμε πουθενά, απλώς έχουμε την δυνατότητα να αντιληφθούμε μια διαφορετική πλευρά της πραγματικότητας. Βλέπουμε περισσότερο την ενεργειακή φύση των ανθρώπων και των αντικειμένων. Το αστρικό σώμα λειτουργεί στον αστρικό κόσμο με παρόμοιο τρόπο, αν και πιο διευρυμένα, που το φυσικό σώμα λειτουργεί στον υλικό κόσμο.
ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Υπάρχουν πράγματα ή οντότητες στον αστρικό κόσμο που δεν υπάρχουν στον φυσικό;Οι πνευματικές και οι εσωτερικές παραδόσεις ως επί στο πλείστον αποδέχονται την ύπαρξη οντοτήτων στον αστρικό κόσμο, και μάλιστα μιλούν για αλληλεπιδράσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι οντότητες με τους ανθρώπους. Γι΄ αυτό συνιστούν πάντα το άτομο να φτιάχνει μια ασπίδα προστασίας, για να χρησιμοποιήσουμε μια γνωστή έκφραση, με πίστη, προσευχή και οραματισμό λευκού φωτός. Γενικά ο αστρικός κόσμος, αν και είναι γεμάτος από αστρικούς κατοίκους, θεωρείται μάλλον πιο ασφαλής από τον υλικό κόσμο.
ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Υπάρχει κίνδυνος να μην επιστρέψω στο σώμα μου;Όχι. Το αστρικό σώμα συνδέεται πάντα με το φυσικό διαμέσου της ασημένιας χορδής μέσω της οποίας επιστρέφουμε πάντα πίσω. Στην πραγματικότητα, μία από τις δυσκολίες της αστρικής προβολής είναι ότι επιστρέφουμε πολύ εύκολα πίσω. Το δύσκολο μέρος είναι να παραμείνουμε στον αστρικό κόσμο. Στην μοναδική περίπτωση όπου δεν γυρίζουμε πίσω είναι όταν σπάσει η ασημένια χορδή, και αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο όταν πεθαίνουμε.
ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Έχω προσπαθήσει πολλές φορές και δεν τα καταφέρνω. Κάποιος μου είπε ότι μόνο ιδιαίτερα άτομα που έχουν μια καρμική προδιάθεση μπορούν να ταξιδέψουν συνειδητά στο αστρικό πεδίο. Είναι αλήθεια;Όχι. Το να ταξιδεύει κανείς στο αστρικό είναι μια ανθρώπινη δυνατότητα που την μοιραζόμαστε όλοι. Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό, αλλά απλά δεν είχατε συνείδηση και δεν έχει καταγραφεί μέσα σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προβάλλει συνειδητά τον εαυτό του μετά από συνεχή εξάσκηση. Μπορεί να μην τα καταφέρατε μέχρι τώρα για πολλούς λόγους. Ίσως γιατί δεν εξασκηθήκατε αρκετά και τα παρατήσατε επειδή απογοητευτήκατε ή υπάρχουν άλλες αιτίες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σας.
ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Όταν προβάλλεσαι μπορείς ακόμα να βλέπεις πράγματα του υλικού κόσμου;Όταν προβάλλεται το άτομο στον αστρικό κόσμο δεν βλέπει πραγματική φυσική ύλη, αλλά το αστρικό μέρος του τι υπάρχει φυσικό κόσμο. Οτιδήποτε υπάρχει στο φυσικό υπάρχει και στο αστρικό και το αντιλαμβάνεσαι ανάλογα. Κάποιος που ξεκινάει να μάθει τις τεχνικές, στην αρχή έχει δυσκολία να αναγνωρίζει μέρη και αντικείμενα, όσο περισσότερο εξοικειώνεται όμως με τον αστρικό κόσμο τόσο πιο εύκολα αναγνωρίζει την μορφή που έχουν εκεί αυτά που γνωρίζει στο φυσικό κόσμο.
ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Τι μπορεί να δυσκολέψει την αστρική προβολή;Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, για παράδειγμα, επηρεάζουν τον εγκέφαλο και την συνείδηση, που χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγής, δυσκολεύοντας έτσι το αστρικό ταξίδι. Επίσης το αλκοόλ και τα ναρκωτικά όχι μόνο δυσκολεύουν αλλά, μια και ουσιαστικά καταστρέφουν το αστρικό σώμα, τελικά εξαφανίζουν τελείως κάθε δυνατότητα για συνειδητή αστρική προβολή ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Είναι τα όνειρα ένα είδος αστρικής προβολής;Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό σε κάποιο όνειρο σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε όνειρο είναι και μια αστρική προβολή. Αυτές οι ψυχικές εμπειρίες που βιώνουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας και τα ονομάζουμε όνειρα, δεν ανήκουν όλες στις ίδιες κατηγορίες. Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα, διαφορετικής ποιότητας και λειτουργίας όπως ψυχολογικά όνειρα, όνειρα που συνδέονται με καθημερινά συμβάντα, διαισθητικά και προγνωστικά όνειρα κ.α. Τα όνειρα που αποτελούν και αστρική προβολή συνήθως έχουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια, μια μορφή επίγνωσης ότι είστε στο αστρικό και μένουν πιο εύκολα στην μνήμη καθώς αφήνουν μια ζωηρή εντύπωση.
ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Είναι το αστρικό ταξίδι ίδιο με το συνειδητό όνειρο;Και τα δύο έχουν να κάνουν με το να έχεις συνείδηση ότι βρίσκεσαι στον αστρικό κόσμο. Το συνειδητό όνειρο όμως προϋποθέτει ότι ήδη κοιμάσαι, ονειρεύεσαι και ξαφνικά αποκτάς επίγνωση του αστρικού σου σώματος, ξέρεις δηλαδή ότι ονειρεύεσαι. Αντίθετα η αστρική προβολή μπορεί να συμβεί χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα να κοιμηθεί το άτομο. Οι περισσότερες παραδόσεις και συστήματα για την αστρική προβολή πάντως συμφωνούν ότι η άσκηση στο συνειδητό ονείρεμα διευκολύνει και την αστρική προβολή, καθώς και το αντίστροφο. ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τι μπορώ να κάνει κάποιος στον αστρικό κόσμο;Στην αρχή ένα άτομο μαθαίνει να προβάλλει συνειδητά το αστρικό του σώμα και η προσπάθεια του είναι να παραμείνει εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθώς εξοικειώνεται όλο και πιο πολύ με το περιβάλλον του αστρικού πεδίου, μαθαίνει σταδιακά να κινείται και να αναγνωρίζει τα αντικείμενα και τα μέρη, έτσι όπως φαίνονται εκεί. Οι περισσότερες εσωτερικές παραδόσεις όμως μιλούν και για άλλες δυνατότητες που υπάρχουν για τον προχωρημένο ταξιδευτή. Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί συγκεκριμένα μέρη, που μπορεί να βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είναι το φυσικό του σώμα, και να δει τι συμβαίνει εκεί την συγκεκριμένη στιγμή. Οι προχωρημένοι μπορούν επιδράσουν μάλιστα με τα αστρικά σώματα άλλων ανθρώπων, να συναντήσουν πνευματικούς δασκάλους ή και να θεραπεύσουν.
ΕΡΩΤΗΣΗ 12: Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την αστρική προβολή; Τι λέει γενικά η επιστήμη;Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, για την δυνατότητα της συνείδησης να υπάρξει ανεξάρτητα από το φυσικό σώμα. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που αναφέρουν αυτές τις εμπειρίες, με πιο εντυπωσιακές ανάμεσά τους να προέρχονται από άτομα που ποτέ δεν είχαν σχέση με τέτοια θέματα, όμως από τυχαία περιστατικά όπως ένα ατύχημα, έχουν περιγράψει λεπτομέρειες για αυτά που συνέβαιναν όταν αυτοί βρίσκονταν αναίσθητοι στο χειρουργικό τραπέζι ή κάπου αλλού. Υπάρχουν όμως πολλές ερμηνείες για αυτά τα περιστατικά και μάλλον είμαστε μακριά ακόμα για επιστημονική θεωρία που να καλύπτει απόλυτα και αυτή την πλευρά των ψυχικών δυνατοτήτων του ανθρώπου. Το πρόβλημα είναι ότι η αστρική προβολή, όπως η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, τα όνειρα ή η διαίσθηση, είναι ουσιαστικά μια εσωτερική εμπειρία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επαλήθευσης από τον ανεξάρτητο παρατηρητή- επιστήμονα.

ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ

Μία σχετικά απλή, αλλά αποτελεσματική μέθοδος αστρικής προβολής είναι αυτή που προτείνει η συγγραφέας και ερευνήτρια Σίλβερ Ράβενγουλφ και βασίζεται στις παραδόσεις της μαγικής παράδοσης Wikka. Για την προετοιμασία:- Διαλέξτε μια ώρα που δεν θα σας αποσπάσει τίποτα.- Την ημέρα που θα επιλέξετε να πειραματιστείτε στην αστρική προβολή καλό είναι να απέχετε από βαριές τροφές, όπως το κόκκινο κρέας, και από το αλκοόλ.- Για τους αρχάριους είναι πολύ βοηθητικό να κάνουν πριν ένα τελετουργικό μπάνιο, μέσα στο οποίο μπορούν να βάλουν αλάτι και κάποια βότανα.- Τοποθετείστε ένα μπολ με νερό και ένα με αλάτι δίπλα στο κρεβάτι σας. Ευλογήστε τα και ραντίστε λίγο και από τα δύο στις τέσσερις γωνιές του δωματίου ώστε να εξαγνιστεί ο χώρος. Για να αρχίσετε:- Ξαπλώστε στο κρεβάτι χωρίς να σταυρώνετε τα πόδια και τα χέρια σας και πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές.- Φανταστείτε τον εαυτό σας λουσμένο σε ένα λευκό και εξαγνιστικό φως προστασίας. Χαλαρώστε κάθε κομμάτι του σώματός σας ξεχωριστά.- Όταν νιώσετε απόλυτα χαλαρωμένοι, επικεντρωθείτε στο μέτωπό σας, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια ( το σημείο που βρίσκεται το τρίτο μάτι) και φανταστείτε να βγαίνει το αστρικό σας σώμα από εκεί. Η διαδικασία της προβολής:- Αρχικά μπορεί να αισθανθείτε ένα προοδευτικό μούδιασμα στο σώμα, ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα στο πρόσωπο ή να νιώσετε πως αιωρείστε. Μην ανησυχήσετε και μην φοβηθείτε, μια και η ανησυχία και ο φόβος θα σας βγάλουν από την κατάσταση χαλάρωσης. Να γνωρίζετε ότι αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις και είστε απόλυτα ασφαλείς.- Χαλαρώστε και κρατείστε την προσοχή σας στην εσωτερική αίσθηση. Αν χάσετε την συγκέντρωση σας, μετακινηθείτε, ξυστείτε κλπ. θα πρέπει να συγκεντρωθείτε ξανά από την αρχή. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο για τους αρχάριους, να έχουν δηλαδή υπομονή στην συγκέντρωση και να μην απογοητεύονται.- Αν πραγματικά το θέλετε και δείξετε συνέπεια και υπομονή στην άσκηση, σίγουρα θα πετύχετε να ταξιδέψετε με το αστρικό σας σώμα. Κάθε φορά μετά που επιχειρείτε αστρική προβολή, θα είναι όλο και εύκολο.- Μόλις βγείτε από το σώμα σας για πρώτη φορά, περιοριστείτε στο να εξερευνήσετε το δωμάτιό σας με τις καινούριες σας αισθήσεις και μην επιχειρήσετε να πάτε μακρύτερα.- Οραματιστείτε συνειδητά ότι επιστρέφετε στο σώμα σας. Μετρήστε μέχρι το πέντε και ανοίξτε τα μάτια σας- Αφήστε τουλάχιστον εικοσιτέσσερις ώρες να περάσουν πριν δοκιμάσετε ξανά. Όταν θα έχετε εξασκηθεί αρκετά, δεν θα υπάρχει ανάγκη γι΄ αυτό το χρονικό διάστημα ξεκούρασης. Ποιος Είναι ο Άγγελος Βιαννίτης;Ο Άγγελος Βιαννίτης είναι ψυχολόγος ,ψυχοθεραπευτής και κλινικός υπνοθεραπευτής και έχει ειδικευτεί στην Ανάλυση Ονείρων και στις εφαρμογές DreamWork με τον S.K. Williams. Έχει εργαστεί στην δημιουργία ομάδων DreamWork στο Νόριτζ και στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.Από το 1998 έχει ιδρύσει και διευθύνει το Ονειρικό Εργαστήρι, διοργανώνοντας σεμινάρια και εργαστήρια με θέμα την ανάλυση και ερμηνεία των ονείρων, το συνειδητό ονείρεμα και την Θιβετανική Ονειρική Γιόγκα (Mi-Lam).

ΠΗΓΗ: Αστρική Προβολή: 12 Συχνές Ερωτήσεις

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... 12_15.html

_________________
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΗ

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Παραψυχολογια: Αστρικο Ταξιδι
Unread postPosted: 06 Nov 2012, 19:14 
Forum Legend
Forum Legend
User avatar

Joined: 29 Mar 2012, 10:41
Posts: 1359
Location: ΡΟΔΟΣ
Has thanked: 290 time
Have thanks: 181 time
Highscores: 7
Το Αστρικό σώμα και ο ανθρώπινος Νους

Κείμενο βασισμένο σε εισήγηση από τoν Γαβριήλ Σιμονέτο
Σύλλογος "Επιστήμη της Πνευματικότητας"

Στα πλαίσια του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργάνωσε η "Κίνηση Φιλοσοφικών και Μεταφυσικών ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση" την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2006 με θέμα:
"Η Δύναμη του Νου"

ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ

Τι είναι το Αστρικό σώμα της ψυχής; Είναι ένα κάλυμμα ή ένδυμα που είναι υφασμένο με επιθυμίες για ικανοποίηση των αισθήσεων του ανθρώπου.

Είναι πανομοιότυπο με το Υλικό σώμα, το διαπερνάει και επεκτείνεται προς κάθε κατεύθυνση σαν χρωματιστό σύννεφο. Τα χρώματά και η μορφή του εξαρτώνται από τη φύση και το χαρακτήρα του ανθρώπου και αλλάζουν ανάλογα με τις εντυπώσεις των σκέψεων που κάνει και που δέχεται. ( π.χ. όταν νευριάζει κάποιος το Αστρικό του σώμα αποκτά χρώμα ερυθρωπό).

Το Αστρικό σώμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανταποκρίνεται στις σκέψεις του ιδίου αλλά και των άλλων ατόμων. Όλο το Αστρικό πεδίο βρίσκεται σε διαρκή μεταβολή λόγω ακριβώς αυτής της επίδρασης των κραδασμών των σκέψεων. Όπως ο τυφλός δεν βλέπει το Υλικό σώμα έτσι και αυτός που δεν έχει Αστρική όραση δεν βλέπει το Αστρικό σώμα.

Όλοι λειτουργούμε μέσω του Αστρικού σώματος αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όταν είναι αποκομμένο από το υλικό. Αυτό γίνεται σαν παράδειγμα την ώρα του διαλογισμού, που η ψυχή αντί το Υλικό χρησιμοποιεί το Αστρικό σώμα.

Το Αστρικό σώμα είναι ένα ενδιάμεσο κάλυμμα - εργαλείο της ψυχής που λειτουργεί σαν ενδιάμεσος, μεταξύ του εξωτερικού ή Υλικού σώματος και του Νοητικού σώματος. Είναι ένα εργαλείο που συνδέει τα δύο αυτά σώματα και αποτελεί συγχρόνως την έδρα κάθε ζωώδους πάθους και επιθυμίας.

(Για τον αναγνώστη. Τα πιο πάνω είναι έννοιες δύσκολες που γίνονται σιγά σιγά αντιληπτές με τη μελέτη και την πάροδο του χρόνου: Mην απoγοητεύεστε !!)

Το Αστρικό, είναι ένα λεπτότερο και φωτεινότερο αντίγραφο του Υλικού σώματος και είναι προικισμένο με ένα Αστρικό νου και με Αστρικά αισθητήρια όργανα. Στους ανεξέλικτους το σώμα αυτό είναι συγκεχυμένο και θολό και έχει σχήμα σαν αμοιβάδα, ενώ στους πνευματικούς ανθρώπους είναι λευκό και λαμπιρίζει σαν να είναι φτιαγμένο από διαμαντόσκονη.

Στο Ευαγγέλιο αναφέρεται για τον Ιησού ότι, όταν παρουσιάστηκε στους μαθητές του στην Αστρική Του μορφή, αυτή ήταν τόσο λαμπερή σαν να φορούσε αστραφτερά ρούχα που κανένας πλύστης πάνω στη γη δεν θα μπορούσε να τα κάνει τόσο λευκά !!

Η καθαρότητα του Αστρικού σώματος εξαρτάται από εξαγνισμό του Υλικού σώματος και από την ανάπτυξη του Νοητικού σώματος.
Είναι η βάση κάθε ζωώδους πάθους και επιθυμίας και το κέντρο από όπου προέρχονται όλες οι αισθήσεις. Είναι το σώμα των αισθήσεων και απολαύσεων, που μας παρακινεί να επιδιώξουμε την εκπλήρωσή τους.
Έτσι το Υλικό σώμα είναι στην πραγματικότητα ένας Δούλος του Αστρικού σώματος και λέγεται χαρακτηριστικά ότι: "Ζούμε στον κόσμο για να υπηρετούμε το σώμα των αισθήσεων μας που μας διατηρεί την επιθυμία για ζωή και απόλαυση".

Όλα τα ερεθίσματα που παίρνουμε οι άνθρωποι με τα αισθητήριά μας όργανα, επεξεργάζονται από το Αστρικό σώμα (τον Αστρικό εγκέφαλο) και μετατρέπονται σε εντυπώσεις που μεταφέρονται στη συνέχεια στο Αιτιατό ή Νοητικό σώμα για νέα επεξεργασία.

Το Αστρικό σώμα καθορίζει αν το άτομο θα λειτουργεί με τον "Ανώτερο" ή τον "Κατώτερο" νου, ανάλογα με το είδος των επιθυμιών που διατηρεί.

Τελικός αποδέκτης κάθε δραστηριότητας του Υλικού, του Αστρικού και του Νοητικού σώματος είναι η ψυχή.

Σε κάθε σημείο της Αιθερικής Περιοχής η οποία βρίσκεται στο κατώτερο μέρος του Αστρικού, βρίσκονται ψυχές και οντότητες ανάλογα με τους αιθέρες και τα κέντρα που είχαν λειτουργήσει στη γήινή τους ζωή. (δηλαδή ανάλογα με τη ζωή που είχαν ζήσει πάνω στη γη). Όλες οι ψυχές, σιγά σιγά εξελίσσονται και ανεβαίνουν σε όλο και πιο ανώτερες περιοχές του Αστρικού.

Ο άνθρωπος έρχεται με τις ροπές του νου του για να διευθετήσει το κάρμα που του δίνεται για αυτή του τη ζωή, με την ελεύθερή του βούληση, που και αυτή είναι έρμαιο των επιθυμιών του Αστρικού του σώματος. (Η δυσκολονόητη για τον αρχάριο αυτή φράση, αποτελεί τη βάση του μυστικισμού. Χρειάζεται λίγος χρόνος και όλα θα ξεκαθαρίσουν !!)

Ο άνθρωπος όταν δεν έχει επιθυμίες για τον κόσμο αρχίζει να έχει επιθυμία για το Θεό και τότε αφήνει το Υλικό του σώμα δια παντός. Και πως καθαρίζει το Αστρικό σώμα; Που σημαίνει πως παύει ο άνθρωπος να έχει επιθυμίες που να κρατάνε την προσοχή του και επομένως τη συνειδητότητά του στον Υλικό κόσμο; Απάντηση: Με τις συνεχείς ενσαρκώσεις μέσα από τις οποίες με το χρόνο ελαττώνονται οι επιθυμίες του ανθρώπου για υλικά πράγματα και με το διαλογισμό.

Όταν δεν υπάρχουν επιθυμίες με προσκόλληση στον Υλικό κόσμο ο άνθρωπος (η ψυχή του) δεν ξαναενσαρκώνεται και με το Αστρικό του σώμα παραμένει στον Αστρικό κόσμο και ετοιμάζει το ταξίδι του για πιο πάνω.

Ο άνθρωπος έρχεται και ξαναέρχεται στον Υλικό κόσμο μόνο όσο έχει να εκπληρώσει επιθυμίες στον Υλικό κόσμο. Παύει να επανενσαρκώνεται μόνο όταν παραμένει ευχαριστημένος με όσα κατέχει, λίγα ή πολλά, όταν θεωρεί κάθε τι γήινο σαν μάταιο, παροδικό, φθαρτό και με περιορισμένη αξία και αντίθετα ποθεί να γνωρίσει Αυτόν που είναι μόνιμος και αιώνιος. Δεν εντυπωσιάζεται από τα φαινόμενα αλλά για Εκείνον που είναι πίσω από τα φαινόμενα. Εκείνον που δημιουργεί τα φαινόμενα.


Ο ΝΟΥΣ

" Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ "

Σύμφωνα με τις μυστικιστικές παραδόσεις, κάποτε οι ψυχές, για ένα άγνωστο και ασύλληπτο για την ανθρώπινη διάνοια λόγο, αποχωρίστηκαν από το Δημιουργό τους. Έφυγαν από το Σατς Κάντ (Sats Kahnt: Σανσκριτική λέξη) ή Βασίλειο του Πατέρα, μία περιοχή αγνού Πνεύματος στην οποία δημιουργήθηκαν και στάλθηκαν να κατοικήσουν μέσα στα τα Εσωτερικά Πνευματικά Βασίλεια, που είναι το Υπεραιτιατό, το Αιτιατό και το Αστρικό, καθώς και στο Υλικό Επίπεδο του οποίου η γη μας αποτελεί μια μικρή κουκίδα.

Όλες οι ψυχές είναι προδιαγεγραμμένο κάποτε, μετά την μακραίωνη παραμονή τους στον Υλικό κόσμο, με τη Χάρη του Θεού να επιστρέψουν στην Αγκαλιά του Θεού Πατέρα.

Λέγεται, παραβολικά πάντοτε, ότι οι ψυχές κατά το νομοτελειακό τους ταξίδι μακριά από το Σατς Καντ και στο δρόμο τους προς το Υλικό Επίπεδο, πήραν μέσα από κάθε Εσωτερική Περιοχή που περνούσαν ένα κάλυμμα ή περίβλημα ή σώμα, με αποτέλεσμα όταν βρίσκονται πάνω στη γη να περιβάλλονται από ένα Υπεραιτιατό, ένα Αιτιατό ή Νοητικό, ένα Αστρικό και ένα Υλικό ή Γήϊνο σώμα. Τα σώματα αυτά αποτελούνται αντίστοιχα από Υπεραιτιατή ύλη, από Αιτιατή ή Νοητική ύλη που Σανσκριτικά ονομάζεται "πραντάν" ή "σάτβα", από Αστρική ύλη που ονομάζεται "πρακρίτι" και από ύλη του γήινου Επίπεδου ή "μάγια" που είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το ανθρώπινό μας σώμα.

Τα περιβλήματα αυτά της ψυχής, δεν είναι τίποτα περισσότερο από άψυχα εργαλεία που χρησιμεύουν στην ψυχή για να επικοινωνεί και να εργάζεται στα διάφορα Πνευματικά και το Υλικό Επίπεδο, ακριβώς όπως ο δύτης φοράει ένα ένδυμα - εργαλείο, το σκάφανδρο, για να μπορεί να παραμένει και να εργάζεται στο βυθό της θάλασσας. Και όπως το σκάφανδρο είναι ένα νεκρό και ακίνητο κάλυμμα έτσι και τα καλύμματα της ψυχής, παίρνουν ζωή και αποκτούν λειτουργικότητα, μόνο όταν έρθουν σε επαφή με την ψυχή, δηλαδή όταν εμψυχωθούν από αυτή. Εάν η ψυχή δεν έρθει σε επαφή με τα καλύμματά της για να τους δώσει τη συνειδητότητά της ή όταν κάποτε τα καταλείψει, αυτά παραμένουν σαν αδρανή και νεκρά εργαλεία, όπως ένα κομπιούτερ που δεν είναι συνδεδεμένο με το ρεύμα. Χωρίς την ηλεκτρική ενέργεια το κομπιούτερ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μεταλλικό κουτί με σύρματα. Με τον ίδιο τρόπο όταν η ψυχή χάσει την επαφή της με το υλικό της κάλυμμα, το ανθρώπινο σώμα νεκρώνεται και διαλύεται.

Τα καλύμματα ή περιβλήματα της ψυχής, έλεγε ο Ισόθεος Κιρπάλ, συγκρατούνται γύρω της με την ίδια δύναμη που ο ήλιος συγκρατεί τους πλανήτες γύρω από αυτόν του. Τα καλύμματα αυτά είναι ανυπόφορα βαριά για την ψυχή, όπως βαρύ φαίνεται στο δύτη το σκάφανδρο, όταν είναι έξω από το νερό. Αυτά τα βαριά περιβλήματα αναγκάζουν την ψυχή να παραμένει δέσμιά τους μέσα στον Υλικό κόσμο και στα κατώτερα Πνευματικά Επίπεδα.

Από αυτά τα καλύμματα της ψυχής, το Νοητικό κάλυμμα - εργαλείο, ο νους δηλαδή, είναι το εργαλείο που παίρνει η ψυχή, καθώς κατευθύνεται προς τον Υλικό κόσμο όταν περνάει μέσα από το Νοητικό Επίπεδο. Ο νους αποτελεί ένα καταπληκτικό κομπιούτερ. Το τελειότερο κομπιούτερ που μπορεί να υπάρξει στη φύση και έχει ένα πρόγραμμα με τρεις επιλογές ώστε η ψυχή με κάθε μία από αυτές τις επιλογές να μπορεί αντίστοιχα να επικοινωνεί με το Αιτιατό, το Αστρικό και το Υλικό Επίπεδο.

Ένα κομπιούτερ για να λειτουργήσει πρέπει να συνδεθεί με το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλιώς είναι νεκρό και άχρηστο. Το ίδιο και ο νους είναι νεκρός και ανενεργής σαν ένα κομμάτι μέταλλο. Δεν έχει αυτοσυνείδηση ο νους ούτε αυτοενέργεια. Δεν είναι ο νους που σκέπτεται, που πονάει, που ευχαριστιέται αλλά για να λειτουργήσει πρέπει να έρθει σε επαφή με την ψυχή και να "εμψυχωθεί" από αυτή. Όταν η ψυχή έρθει σε επαφή με το νου, του δίνει ζωή, του δίνει "συνειδητότητα", δηλαδή την επίγνωση ότι εκείνος, ο νους, είναι μία ξεχωριστή ανεξάρτητη οντότητα και από εκείνη τη στιγμή ο προ ολίγου άψυχος νους αποκτάει μία αυτονομία και μία επιβολή πάνω στη ψυχή, που άβουλη προσκολλάται σ'αυτόν και αφήνεται να την οδηγεί, όπου εκείνος θέλει. Η αδρανοποιημένη ψυχή το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον είναι με την ασθενική αλλά ακατάβλητη φωνή της, τη συνείδηση, να υπενθυμίζει σε κάθε περίπτωση στο νου, τις θείες αρετές Ο νους όταν πάρει συνειδητότητα από την ψυχή, δρα ανεξέλεγκτος και επειδή αποτελείται από ύλη (νοητική ύλη ή πραντάν) έλκεται από τα υλικά ενδιαφέροντα και έχει την τάση να οδηγεί και την ψυχή με την οποία είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένος, προς την ύλη, με αποτέλεσμα η ψυχή να ξεχνάει τη Θεία της προέλευση και να προσκολλάται και αυτή στις απολαύσεις της ύλης.

Κάποτε, στο ταξίδι της επιστροφής της, η ψυχή, θα αφήσει διαδοχικά όπως τα πήρε, το Υλικό, το Αστρικό, το Νοητικό και το Υπεραιτιατό της σώμα και τότε ελεύθερη θα πετάξει πίσω στο Σατς Καντ, το Βασίλειο του Πατέρα, που είναι η χώρα καταγωγής της.


ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥ

Αυτό το κάλυμμα - εργαλείο της ψυχής που ονομάζουμε νου, αποτελείται από δύο μέρη από το κυρίως Νοητικό και από το Αιτιατό μέρος του νου.

Το Νοητικό μέρος του νου, είναι αυτό στο οποίο θα αναφερθούμε αμέσως πιο κάτω και είναι αυτό που επιτελεί τις νοητικές εργασίες.

Στο Αιτιατό μέρος, γίνεται μία καταγραφή εντυπώσεων που ο νους έχει συλλέξει κατά τη διάρκεια όλων των αναρίθμητων ενσαρκώσεών της ψυχής με την οποία είναι συνδεδεμένος και την οποία συνοδεύει μέσα στα διάφορα ανθρώπινα σώματα. Οι εντυπώσεις αυτές υφαίνουν τις "επιθυμίες" που είναι οι κλωστές με τις οποίες είναι υφασμένο το Αστρικό ένδυμα του ανθρώπου. Αυτές οι επιθυμίες για να εκπληρωθούν ζητούν την επαναφορά της ψυχής, ξανά και ξανά σε ένα ανθρώπινο σώμα. Όταν με την επανάληψη των πολλαπλών ενσαρκώσεων ο άνθρωπος έρθει η στιγμή να έχει σα "βασική του επιθυμία το Θεό" τότε δεν θα υπάρχει πια λόγος για κάποια νέα ενσάρκωση και με τη Χάρη του Θεού, η ψυχή θα αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής της.
Το σύνολο των εντυπώσεων του Αιτιατού σώματος είναι εκείνο που καθορίζει σε κάθε νέα ενσάρκωση τις ροπές του νου δηλαδή τη φύση του ανθρώπου στη συγκεκριμένη του ενσάρκωση.

Εμείς έχουμε συνηθίσει να νομίζουμε ότι ο νους είναι εκείνος που κινεί το σώμα. 'Όμως, δεν είναι ο νους, είναι η ψυχή ή πνεύμα, εκείνο που δίνει ζωή, ενέργεια και δύναμη στον κινητήρα. Ένα άψυχό σώμα είναι ένα νεκρό σώμα.

Ο νους υποταγμένος στο "Νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος" με τις ενέργειές του, με κάθε πράξη, λόγο και σκέψη, φορτώνει με κάρμα την ψυχή και την υποχρεώνει να έρχεται και να ξαναέρχεται από το Υλικό στο Αστρικό και αργότερα στο Αιτιατό Επίπεδο και να έρχεται πάλι και να ξαναέρχεται στον ατελείωτο αυτό "Τροχό της Ζωής και των Θανάτων".

Ο νους είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο αρκεί να ελέγχεται. Ο νους δεν έχει τη δυνατότητα να δει και να σκεφθεί λογικά και ακόμα δεν έχει τη δυνατότητα της επαγωγής και του ορθολογισμού. Ο νους δρα αυτόματα σύμφωνα με τις ροπές του, με τις ροπές με τις οποίες έχει έρθει στη συγκεκριμένη ενσάρκωση. Μόνο το πνεύμα, η ψυχή μας δηλαδή κατέχει το Φως, τη Δύναμη και τη Σοφία και μπορεί να ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο και λογικό. Η ψυχή είναι που δίνει συνειδητότητα στο νου αλλά εμείς οι άνθρωποι νομίζουμε ότι είμαστε ο νους μας και όχι η ψυχή. Έτσι οι άνθρωποι ενεργούμε σαν μηχανές μάλλον, παρά σαν όντα με λογική. Ο νους, μας σπρώχνει να ακολουθούμε δρόμους ήδη χαραγμένους και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτούς, παρά μόνο όταν το πνεύμα μας κατορθώσει να απαλλαγεί κατά κάποιο τρόπο από την επιρροή του νου μας.

Με την ένωσή τους αυτή ο νους γίνεται το κύριο όργανο δράσης της ψυχής, που όμως την εμποδίζει, σκιάζει το φως της και περιορίζει την πρόοδό της. Ο νους από υπηρέτης του ανθρώπου (της ψυχής του) γίνεται αφέντης.
Όμως, μέσα στις πολλαπλές ενσαρκώσεις του, έρχεται μία στιγμή που ο άνθρωπος παύει να έχει έντονες επιθυμίες για γήϊνες απολαύσεις και χαλαρώνουν οι προσκολλήσεις του στα γήϊνα αγαθά. Τότε όσο παύει να έχει ενδιαφέρον για την ύλη, τόσο αρχίζει να αναπτύσσεται ο πόθος της ψυχής του να επιστρέψει στο Θεό. Η ψυχή αρχίζει να παίρνει το πάνω χέρι και να επιβάλλεται στο νου, με αποτέλεσμα να αρχίζουν οι διαδικασίες απαλλαγής της ψυχής από το νου και της επιστροφής της στο Βασίλειο του Πατέρα.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ

Το κομπιούτερ "Νους" αν και δρα με αυτοτέλεια δεν παύει να είναι ένα περιφερικό κομπιούτερ που δίνει τις πληροφορίες του σε κάποιο κεντρικό κομπιούτερ που είναι η ψυχή, η οποία ψυχή λαμβάνει γνώση των πάντων και τα πάντα έχουν επίπτωση σ'αυτή. Όταν το κομπιούτερ νους, εγκαταλειφθεί κάποτε από την ψυχή στο Αιτιατό ή Νοητικό Επίπεδο (από κει δηλαδή που κάποτε το είχε παραλάβει) σαν άχρηστος, κατά τη διαδικασία επιστροφής της στο Βασίλειο του Πατέρα, ο νους θα διαλυθεί και θα ξαναγίνει Αιτιατή ή Νοητική ύλη ή σάτβα, ενώ όλες οι "δισκέτες:" με τις πληροφορίες που έχει καταγράψει ο κάθε ατομικός νους στις πολλαπλές του ενσαρκώσεις, θα ταξινομηθούν σε κάτι αρχεία του Αιτιατού Επίπεδου που λέγονται Ακκασικά Αρχεία.

Το κομπιούτερ "νους" δρα αυτόματα και σύμφωνα με τον τρόπο που αυτός έχει προγραμματιστεί. Δηλαδή σύμφωνα με τις ροπές με τις οποίες έχει έρθει σε αυτή την ενσάρκωση. Οι ροπές του νου ή "φύση του ανθρώπου" είναι αυτές που διαμορφώνουν το χαρακτήρα και την ελεύθερή βούληση του ατόμου και με αυτά πορεύεται στη συγκεκριμένη του ενσάρκωση. Το περιβάλλον και γενικά οι συνθήκες μέσα στις οποίες γεννιέται και μεγαλώνει κανείς έχουν σχέση με το χαρακτήρα που θα διαμορφώσει. Αλλά οι ροπές του νου του, είναι αυτές που θα καθορίσουν κατά κύριο λόγο το χαρακτήρα και την ελεύθερή του βούληση.

Η φύση του ανθρώπου και επομένως και ο χαρακτήρας του δεν αλλάζει εύκολα. "Φύση μεταβαλείν ου ράδιον εστί". Όμως αυτό που είναι δύσκολο δεν είναι και αδύνατο. Η φύση του ανθρώπου αλλάζει σιγά σιγά με τις αποτυχίες και τα στραπάτσα της ζωής, με τις αρρώστιες, τις αποτυχίες και τις δυσκολίες που συναντάμε. Με την ωριμότητα και την πείρα που αποκτάει κανείς στη ζωή όταν καταλάβει τη ματαιότητα του κόσμου και αντιληφθεί ποιος είναι ο προορισμός του πάνω στη γη, ο άνθρωπος αρχίζει να γίνεται πιο γλυκύς και ήπιος, πιο ταπεινός και περισσότερο επιεικής για τους άλλους. Αλλάζει τις προτεραιότητές του στη ζωή και οι ενέργειές του αρχίζουν να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο ήρθε πάνω στη γη, που σύμφωνα με όλους τους αγίους, τους μύστες και τους Διδασκάλους είναι η Αυτογνωσία και η Θέωση.

Αυτό λοιπόν το κομπιούτερ "νους" είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί με τα εξής προγράμματα:

1. Σαν Ανώτερος και Κατώτερος νους.

"Ανώτερος νους" είναι αυτός που λειτουργεί από τα ανώτερα κέντρα συνειδητότητας και "Κατώτερος νους" από τα κατώτερα . (για τα κέντρα αυτά που το καθένα αντιστοιχεί σε κάποιο επίπεδο συνειδητότητας, ΄γίνεται αλλού λόγος) Ο Ανώτερος δέχεται τις εντυπώσεις της ψυχής και τις μεταδίδει στα κατώτερα μέρη του νοητικού. Λειτουργεί όταν η ψυχή ελέγχει το νου, ενώ αντίθετα ο Κατώτερος νους προσκολλημένος στη μάγια (maya) αναπτύσει τη λαγνεία, την οργή, την απληστία, την προσκόλληση, και τη ματαιοδοξία. Αυτά που ονομάζονται ασθένειες του Νοητικού ή λαϊκά "θανάσιμα αμαρτήματα".

2. Σαν Υλικός, Αστρικός, Αιτιατός νους. (Pindi-Sukshum-Karam ή Nijamas)

Ο Υλικός νους λειτουργεί όταν η ψυχή βρίσκεται μέσα στο Υλικό της σώμα και επικοινωνεί με το Υλικό Επίπεδο και χαρακτηρίζεται σε:
Συνειδητό, Υποσυνείδητο, Υπερσυνειδητό, Ασυνείδητο νου.
=** Συνειδητός νους είναι αυτός με τον οποίο λειτουργούμε όταν βρισκόμαστε σε εγρήγορση στο Υλικό Επίπεδο και οι εντυπώσεις του βρίσκονται στην επιφάνεια της λίμνης της Τσίτα.
= ** Υποσυνείδητος νους είναι αυτός με τον οποίο λειτουργούμε α) όταν κατά το διαλογισμό η ψυχή βρίσκεται συγκεντρωμένη στον Τρίτο Οφθαλμό και δεν έχει ακόμα εισέλθει στην Αστρική περιοχή, δηλαδή βρίσκεται στη μεταξύ Υλικού και Αστρικού περιοχή, την Αιθερική. β) όταν κατά τη διαδικασία του ύπνου η ψυχή βρίσκεται μεταξύ του Τρίτου Οφθαλμού και του Τσάκρα του λαιμού και λιγότερο μέχρι να φθάσει στο κέντρο του Ηλιακού πλέγματος. Οι υποσυνείδητες εντυπώσεις βρίσκονται στο βάθος της λίμνης της Τσίτα. Εκεί υπάρχουν και παλιές ξεχασμένες εντυπώσεις, που μπορεί κανείς να τις επαναφέρει στο προσκήνιο (εδώ στηρίζεται η επιστήμη της ψυχανάλυσης).
=** Ασυνείδητος είναι ο Υλικός νους όταν έχει αποκοπεί η επικοινωνία του με τη ψυχή όπως κατά τον ύπνο, την ύπνωση, τη νάρκωση, την επιβολή, την επίδραση τοξικών ουσιών κλπ. (Απώλεια συνείδησης)
=** Υπερσυνείδητος νους είναι ο Αστρικός και Αιτιατός νους με τους οποίους εξερευνούμε και βιώνουμε τα Εσωτερικά βασίλεια.
Ο Αστρικός νους λειτουργεί, όταν η ψυχή βρίσκεται και επικοινωνεί με το Αστρικό Επίπεδο και αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ή μετά το φυσικό θάνατο.
Ο Αιτιατός νους λειτουργεί όταν η ψυχή βρίσκεται και επικοινωνεί με το Αιτιατό ή Νοητικό Επίπεδο και αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του διαλογισμού ή μετά το θάνατο του υλικού μας σώματος.

3. Σαν Τσίτα (tsita) - Μάνας (manas) - Μπούντι (buddhi) - Αχανκάρ (ahankar)

Ο νους υποδιαιρείται σε τέσσερα μέρη που ονομάζονται Αντασανχάρανς (Antansanharans) που σημαίνει έμφυτες ιδιότητες ή ικανότητες δράσης.
Τσίτα: Είναι μία λίμνη στην οποία χύνονται ατελείωτα ποτάμια εντυπώσεων
* Το μέρος αυτό του νου είναι που αντιλαμβάνεται την ομορφιά, τα χρώματα, τα σχήματα, το ρυθμό, την προοπτική καθώς δέχεται εντυπώσεις από τα αισθητήρια όργανα.
Μάνας : Είναι η κυρίως νοητική ουσία. Επεξεργάζεται τις εντυπώσεις που βρίσκονται σαν μικρά και μεγάλα κύματα στην επιφάνεια της λίμνης καθώς φυσάει πάνω σ'αυτήν η αύρα της συνειδητότητας και δημιουργεί σκέψεις.
Οι σκέψεις τρέφουν το νου και καταγράφουν εντυπώσεις στην Τσίτα, στο υποσυνείδητο ρεζερβουάρ του νου, που βρίσκεται στο βάθος της λίμνης.
* Το Μάνας είναι το μέρος του νου που συνηθίζει να αγαπά. Γεύεται, απολαμβάνει, αισθάνεται ευχαρίστηση, ικανοποίηση, απορρίπτει, αισθάνεται ευτυχία και αυτόματα στέλνει τα συμπεράσματά του στο Μπούντι για τελική κρίση.
Μπούντι : Είναι η διάνοια. Η διάνοια:
* Επεξεργάζεται τις εντυπώσεις και τις σκέψεις, ενσυνείδητες και υποσυνείδητες.
* Συλλέγει σκέψεις , συνδυάζει παραστάσεις και βγάζει συμπεράσματα.
* Έχει τη λογική την κρίση, τον ορθολογισμό, το συλλογισμό, τη διάκριση.
* Δημιουργεί συναισθήματα και φαντασιώσεις.
* Αποφασίζει και είναι ο μεγάλος διαιτητής που δίνει λύσεις στα προβλήματα της ζωής
Η διάνοια χρειάζεται χρόνο για να επιτελέσει το έργο της και αυτός ο χρόνος έχει σχέση
με διάφορες καταστάσεις και παραμέτρους και χαρακτηρίζεται σαν "οξύνοια".
* Δίνει εντολές στο Αχανκάρ.
Αχανκάρ: Είναι το εγώ και το δικό μου. Είναι η ιδιότητα του νου να επιβάλει τον εαυτό του. Δέχεται τις αποφάσεις του Μπούντι και εκτελεί τις διαταγές του.
* Του αρέσει να παίρνει έπαινο.
* Δίνει εντολές στους μυώνες για δράση
* Προετοιμάζει το κάρμα .

Τα τέσσερα αυτά μέρη του νου αρρωσταίνουν όπως αρρωσταίνει και το σώμα. Οι αρρώστιες του Τσίτα και Μάνας είναι οι "νευρώσεις" και του Μπούντι οι "ψυχώσεις" (όχι ακριβώς) Η αρρώστια του Αχανκάρ είναι ο εγωϊσμός, η εγωπάθεια και η ματαιοδοξία

Ο ΑΣΤΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΟΥΣ

Ο νους, όπως ένα ραδιόφωνο είναι φτιαγμένο να μπορεί να συντονίζεται με τα μακρά, τα μεσαία και τα βραχέα κύματα. Είναι έτσι φτιαγμένος, ώστε να μπορεί να συντονίζεται και να λειτουργεί στο Υλικό, το Αστρικό και το Αιτιατό Επίπεδο, ανάλογα με το που είναι στραμμένη και συντονισμένη η προσοχή ή όπερ το αυτό, η συνειδητότητά μας. Έτσι λοιπόν οι πνευματικοί Διδάσκαλοι μας μιλούν για ένα Υλικό, ένα Αστρικό και ένα Αιτιατό μέρος του νου.

Τώρα εμείς, η συνειδητότητά μας, η ψυχή μας δηλαδή, βρίσκεται μέσα στο υλικό μας σώμα. Είμαστε συντονισμένοι με το Υλικό Επίπεδο και χρησιμοποιούμε τον Υλικό μας νου. Ο Υλικός νους συλλαμβάνει εντυπώσεις από το φυσικό κόσμο μέσω των πέντε αισθητηρίων οργάνων του υλικού σώματος και διαρκώς με την κρίση και τη λογική που τον διακρίνει, τις επεξεργάζεται και κρίνει για το κάθε τι εάν είναι σύμφωνο με τους φυσικούς νόμους ή όχι. Ότι είναι σύμφωνο με τους φυσικούς νόμους το δέχεται σαν πραγματικό και αληθινό και ότι είναι αντίθετο με τους φυσικούς νόμους το απορρίπτει. Σαν παράδειγμα: αν κάποιος ειπεί ότι όταν αφήσει από το χέρι του ένα αντικείμενο, αυτό θα πέσει στο έδαφος, αυτό είναι κάτι που ο νους μας το δέχεται σαν φυσικό, γιατί κρίνει ότι το αντικείμενο πέφτει λόγω του νόμου της βαρύτητας. Αντίθετα αν κάποιος ειπεί ότι όταν αφήσει από το χέρι του ένα αντικείμενο, αυτό θα πάει προς το ταβάνι, επειδή αυτό είναι αντίθετο με τους φυσικούς νόμους, ο νους το απορρίπτει και το θεωρεί αδύνατο.

Αυτό τον υλικό μας νου, οι άνθρωποι τον εκπαιδεύουμε πηγαίνοντας στο σχολείο και το πανεπιστήμιο και σήμερα έχουμε φθάσει στο σημείο να περπατάμε στη σελήνη, να φτιάχνουμε κινητά τηλέφωνα και να έχουμε αναλύσει το ανθρώπινο γονιδίωμα.

Όταν η ψυχή βρίσκεται στον Αστρικό κόσμο, χρησιμοποιεί το Αστρικό της σώμα και τον Αστρικό της νου. Είναι σα να είναι συντονισμένο το ραδιόφωνο μας στα βραχέα κύματα. Η ψυχή βρίσκεται συντονισμένη και βιώνει τον Αστρικό κόσμο σε δύο περιπτώσεις. Πρώτον, μετά το φυσικό θάνατο οπότε παραμένει ένα διάστημα στο Αστρικό ή το Αιτιατό Επίπεδο μέχρι να ξαναεπιστρέψει στη γη και δεύτερoν κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, όταν ο διαλογιζόμενος φθάσει να διολισθήσει από το Φυσικό και να περάσει στον Αστρικό κόσμο. Βέβαια όπως είναι γνωστό, στην περίπτωση αυτή η ψυχή δεν εγκαταλείπει το σώμα αλλά διατηρεί μία επαφή με αυτό με τη "Χρυσή Χορδή" ή "Αργυρά Άλυσο" όπως αυτή περιγράφεται στις Χριστιανικές Γραφές, για να διατηρεί το φυσικό σώμα στη ζωή. Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν η ψυχή, μετά το θάνατο και κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, βρεθεί στον Αιτιατό κόσμο. Τότε κατ' αναλογία, η ψυχή, χρησιμοποιεί τον Αιτιατό της νου.

Ο Αστρικός νους είναι απείρως λεπτότερος, δεκτικότερος και ικανότερος του Υλικού νου. Μπορεί και αυτός να καλλιεργηθεί όχι σε σχολεία και πανεπιστήμια αλλά με τη καθοδήγηση πνευματικών δασκάλων, με διάφορες πνευματικές ασκήσεις, με προσευχή, εσωστροφή και διαλογισμό. Έτσι ο αναζητητής μπορεί να αποκτήσει τις λεγόμενες Αστρικές δυνάμεις, Σίντις και Ρίντις όπως ονομάζονται στα Σανσκριτικά και αν είναι εραστής του Θείου, μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά την ψυχή του στο πνευματικό της ταξίδι. Ο Αστρικός νους είναι τόσο δεκτικός και ικανός που μπορεί, εσωτερικά, κατά τη διάρκεια του διαλογισμού δηλαδή, να αναλύσει και να συγκρατήσει σε λίγα λεπτά μια ολόκληρη βιβλιοθήκη. Τη βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας ας πούμε, αυτή που δυστυχώς για την ανθρωπότητα έκαψε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος και στην οποία λέγεται ότι υπήρχαν πολλά στοιχεία από αυτά που σήμερα αναφέρω.

Όπως λοιπόν με τον Υλικό μας νου συντονιζόμαστε με τον Υλικό κόσμο και γνωρίζουμε τις πραγματικότητες αυτού του κόσμου, τους φυσικούς νόμους και τους κανόνες, τα υλικά πράγματα, τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους, έτσι και με τον Αστρικό μας νου μετά το φυσικό μας θάνατο ή κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, μπορούμε να αντιληφθούμε και να γνωρίσουμε τους νόμους και τους κανόνες της Αστρικού κόσμου, τους κατοίκους και τις πραγματικότητες αυτής της ιδιαίτερα θελκτικής περιοχής και ακόμα να ερμηνεύσουμε ορισμένα ανεξήγητα για την επιστήμη γεγονότα, καθώς η επιστήμη στηρίζεται μόνο στους φυσικούς νόμους. Τέτοια γεγονότα είναι οι ψυχικές δυνάμεις ορισμένων ανθρώπων, η ακαϊα των αναστενάριδων και άλλα.
Κάτι ανάλογο αλλά στον υπέρτατο βαθμό, συμβαίνει και με τον Αιτιατό μας νου που λειτουργεί όταν η ψυχή βρίσκεται στο Αιτιατό Επίπεδο, μετά το φυσικό θάνατο ή κατά το διαλογισμό.

Έτσι λοιπόν στο διαλογισμό, όταν με τη συγκέντρωσή μας στον Τρίτο ή κατά τη Χριστιανική παράδοση στον Απλό Οφθαλμό, η συνειδητότητά μας από τον Υλικό κόσμο διολισθήσει στον Αστρικό κόσμο, παύει να λειτουργεί ο Υλικός νους και αρχίζει να λειτουργεί ο Αστρικός νους και με αυτόν αντιλαμβανόμαστε τους νόμους και τους κανόνες, τις οντότητες και τις πραγματικότητες αυτής της διάστασης. Με αυτό τον Αστρικό του νου έρχεται κανείς σε επικοινωνία με τους καθοδηγητές και τους πνευματικούς δασκάλους στην Αστρική τους μορφή και είναι αυτός ο Αστρικός νους με τον οποίο η ψυχή κάνει τα πρώτα της βήματα προς το Θεό, προς τη θέωση.

Όταν ο Ιησούς μίλησε για τον Παράκλητο (Παράκλητος είναι αυτός που έρχεται εσωτερικά με παράκληση, προσευχή, εσωστροφή και διαλογισμό) μιλούσε ακριβώς για την Αστρική Του μορφή, με την οποία θα εμφανιζόταν στο μέλλον στους μαθητές του, όταν θα έφευγε από το Υλικό Επίπεδο, για να συμπληρώσει την "Εσωτερική Διδασκαλία" Του, αυτή για την οποία τους έλεγε. "Σε σας εδόθη να γνωρίσετε όσα δεν γνωρίζουν ούτε σοφοί ούτε προφήτες".
Ήταν τότε που τους έλεγε:
"Η Βασιλεία των Ουρανών είναι εντός υμών".
"Ότε επιθυμίσετε να ίδετε τον Υιόν του Θεού και θέλουσι σας είπουν ιδού εδώ είναι ή εκεί είναι μην ειπάγετε. Ο Υιός θέλει είναι εντός υμών, ως η αστραπή η απαστράπτουσα". (δηλαδή ο Υιός στην Αστρική Του μορφή).
Ακόμα τους έλεγε:
"Εν εκείνη την ημέρα σεις θέλετε γνωρίσει ότι εγώ είμαι εν τω Πατρί μου και σεις εν εμοί και εγώ εν υμίν".
"Ο Παράκλητος θέλει σας διδάξει πάντα και θέλει σας υπενθυμίσει πάντα όσα είπον προς εσάς. Έτι πολλά έχω να είπω προς εσάς, δεν δύνασθε όμως τώρα να βαστάζητε αυτά"
Γιατί εννοούσε ότι με τον Υλικό τους νου οι μαθητές Του δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τις εσωτερικές πραγματικότητες. Και συνέχιζε: "Όταν έλθει ο Παράκλητος, εκείνος θέλει σας οδηγήσει εις πάσα την αλήθεια και θέλει σας ομιλήσει περί του Πατρός". Γιατί βέβαια ποιος από μας μπορεί να πλησιάσει και να γνωρίσει το Θεό με την κρίση και τη λογική του καθημερινού, Υλικού μας νου;

Και ακριβώς για να αποκτήσουν την δυνατότητα εσωτερικής επικοινωνίας μαζί Του, στο Αστρικό Επίπεδο, εκείνος στη Φωτεινή ή Αστρική του μορφή και οι μαθητές χρησιμοποιώντας τον Αστρικό τους νου κατά το διαλογισμό, συνέστησε στους μαθητές Του όπως μας λέει ο Ιωάννης να πάνε στην Ιερουσαλήμ να απομονωθούν και να ασκηθούν στο διαλογισμό. "Σεις καθίσατε εν τη πόλει Ιερουσαλήμ, εωσού ενδυθείτε δύναμη εξ ύψους".


ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΝΟΥ - ή ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ή ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ή ΜΑΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ή ΓΙΟΓΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ή ΡΙΝΤΙΣ ΚΑΙ ΣΙΝΤΙΣ

Σύμφωνα με την κλασική μυστικιστική βιβλιογραφία ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει τον Αστρικό του νου και να αποκτήσει διάφορα είδη δυνάμεων, που με εξαιρετικά μεγάλη συντομία είναι οι εξής:

1) Άνιμα : Την ικανότητα να εισχωρεί μέσα στο κάθε τι, ακόμα και σε ένα μόριο ύλης. Μπορεί να βλέπει την κατασκευή, τα όργανα και τις παθήσεις του ανθρώπινου σώματος.

2) Λάγκιμα : Την ικανότητα να εξουδετερώνει την ελκτική δύναμη που ασκεί η βαρύτητα στο σώμα του.
Χρήση αυτής της ικανότητος γίνεται στο μετεωρισμό είτε από την όρθια θέση είτε από τη θέση του λοτού. (σταυροπόδι).

3) Γκάριμα: Την ικανότητα να γίνεται βαρύς σαν ατσάλι και να ακινητοποιεί οποιοδήποτε αντικείμενο.

4) Μάσχιμα: Την ικανότητα να διαπερνάει τα πάντα μέσα στο διάστημα και να βλέπει τη λειτουργία της παγκόσμιας διάταξης των ηλιακών συστημάτων.

5) Πράτι: Την ικανότητα του να στέλνει τη συνειδητότητά του σε οποιοδήποτε σημείο του υλικού σύμπαντος, μπρος και πίσω από το χρόνο και να περιγράφει γεγονότα. Σαν παράδειγμα μπορεί να περιγράψει τη μάχη του Μαραθώνα σαν να την παρακολουθεί όπως ένας σχολιαστής περιγράφει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Ακόμα μπορεί να προβλέπει κάθε τι στο οποίο συγκεντρώνει την προσοχή του, όπως την καλή ή κακή έκβαση ενός γεγονότος, μιας μάχης κλπ. (Μάντης Κάλχας)
Άτόμα που έχουν αυτή την έμφυτη ικανότητα μπορούν να προβλέπουν και να προφητεύουν.

6) Πρακαμιάμ: Την ικανότητα να εκπληρώνει όλες τις υλικές του επιθυμίες και επιδιώξεις. Μπορεί να απαλλαγεί από σιδερένια δεσμά (Άγιος Παύλος) και να περνάει μέσα από τη φωτιά (Χριστιανοί μάρτυρες στη Ρώμη). Ακόμα μπορεί να προκαλεί το φαινόμενο της τηλεκίνησης ή φαινόμενο Γκέλερ

7) Βάσιτβαμ: Την ικανότητα να ελέγχει και να επιβάλει τη θέλησή του σε όλα τα πλάσματα και τις δυνάμεις της φύσης. Μπορεί και απομακρύνει άγρια θηρία και να αλλάζει τις καιρικές συνθήκες, να προκαλεί αέρα, βροχή κλπ. Εδώ στηρίζονται τα φαινόμενα της ύπνωσης ή επιβολής και της ακαίας των αναστενάριδων.

8) Ίσιτβα: Την ικανότητα να "παίζει"με τις πράνες με αυτές:
* να δημιουργεί ή να εξαφανίζει αντικείμενα (Σρι Σάτυα Σάϊ Μπάμπα)
* να κάνει αόρατο το υλικό του σώμα ή να δημιουργεί ένα δεύτερο σώμα σε κάποιο
άλλο απομακρυσμένο σημείο της γης.
* να περνάει το χέρι ή ολόκληρο το σώμα του μέσα από ένα τοίχο.
* να καθιστά αόρατα σε τρίτους, κολοσσιαία αντικείμενα. (φαινόμενο Κόπερφιλντ)
* να βγάζει από το σώμα του φως ή φλόγες που τους δίνει διάφορα σχήματα και
χρώματα (Κόπερφιλντ).
* να χρησιμοποιεί βιοενέργεια για θεραπευτικούς σκοπούς (πνευματικές θεραπείες
όπως του Βραζιλιάνου Ζοάου) ή σε πειράματα ανάπτυξης και μετάλλαξης φυτών.
(Λούθηρος Μπέρμπανγκ - Βραβείο Νόμπελ).

Εκτός από αυτές τις ικανότητες που αναφέρθηκαν, ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει και άλλες ικανότητες που είναι δυνατό να τις έχει αναπτυγμένες λιγότερο ή περισσότερο από τη γέννησή του και που μπορεί με την εκπαίδευση κοντά σε ένα αρμόδιο δάσκαλο που ο ίδιος τις κατέχει, να τις αναπτύξει περισσότερο.
Οι γνωστότερες από αυτές είναι:

1) Να καταλαβαίνει τη γλώσσα των πτηνών και των ζώων, να συνομιλεί νοητικά μαζί τους, να μη τον φοβούνται, να μη τον βλάπτουν και να είναι φιλικά απέναντί του.

2) Να γνωρίζει τις προηγούμενες ζωές του και να γνωρίζει πότε θα πεθάνει (περίπου και όχι την ακριβή στιγμή, όπως γίνεται σε άλλες καταστάσεις)

3) Να διαβάζει τις βαθιές σκέψεις των άλλων.

4) Διαισθητικά να γνωρίζει τα μυστικά της Δημιουργίας της γης και των πλανητών καθώς και των γεγονότων που συνέβησαν μέσα στα εκατομμύρια χρόνια της ύπαρξης της γης.

5) Να έχει ανεπτυγμένη την έκτη αίσθηση ή ραδιοαίσθηση.

6) Να προλέγει για το εγγύς ή απώτερο μέλλον γεγονότα, όπως σεισμούς, πλημμύρες, έκρηξη ηφαιστείων αλλά και ανακαλύψεων και ευχάριστων γεγονότων. Oχι θανάτων

7) Να κάνει διάγνωση ασθενειών και να θεραπεύει με τη σκέψη.

8) Να αποκτάει σωματική τελειότητα (ρούπα, ράγκα κλπ)

9) Να έχει πολύ ανεπτυγμένη τηλεπάθεια, διαίσθηση και προαίσθηση, περισσότερο
από ότι συμβαίνει με πολλούς από μας.

10) Να έχει ικανότητα διόρασης, διακοής και διαισθητικής αντίληψης του υπερπέραν.
Με τον τρόπο αυτό μπορεί να γνωρίσει κανείς ορισμένους από τους νόμους, τις
δυνάμεις, τις οντότητες και τις πραγματικότητες του Αστρικού κόσμου. Γενικά να
να κάνει χρήση των Αστρικών του αισθήσεων και με αυτές να παίρνει οδηγίες,
καθοδήγηση και διδασκαλία από πνευματικές οντότητες.

11) Να έχει την ικανότητα της μαγείας και της συναλλαγής με οντότητες χαμηλών Αστρικών υποπεδίων, χρησιμοποιώντας ήχους λέξεις ( βουντού - μαύρη μαγεία) κλπ.

------------------------
Δαιμονισμός = Παθήσεις του νου με τη μορφή ψυχώσεως. Η εξύβριση των θείων κλπ, οφείλεται στην πίεση και τα βασανιστήρια που έχουν υποστεί οι ασθενείς αυτοί από παπάδες κλπ. (Τα φάρμακα σήμερα βοηθούν στην ανακούφιση των ατόμων αυτών και τούτο πρέπει ιδιαιτέρως να τονιστεί.)

Εξορκισμός = Η έλξη του budhi του ασθενή στο επίπεδο συνειδητότητας του εξορκιστή με συντονισμό. (Λεπτές έννοιες που θέλουν λίγο χρόνο για να γίνουν καταληπτές).


ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ

** Ο Υλικός μας εγκέφαλος δεν είναι ο νους. Ο εγκέφαλός μας είναι συγχρόνως ένας δέκτης, μετασχηματιστής και αναμεταδότης. Τα ερεθίσματα : φωτεινά, ακουστικά, οσφρητικά κλπ. που συλλαμβάνονται από τα πέντε Υλικά αισθητήριά μας όργανα αποστέλλονται μέσα από τον αιθέρα των αισθητικών νεύρων, σε ορισμένα κέντρα της Γέφυρας του Υλικού εγκεφάλου. Στα κέντρα αυτά τα ερεθίσματα αλλάζουν "συχνότητα" και μεταδίδονται στα αντίστοιχα κέντρα του Αστρικού εγκεφάλου όπου τα ερεθίσματα μετασχηματίζονται σε εντυπώσεις. Οι εντυπώσεις κατευθύνονται στο Τσίτα, Μάνας, Μπούντι και Αχανκάρ με τον τρόπο που αναφέρθηκε πιο πάνω.

** Όλα τα προγράμματα του κουμπιούτερ "νους" λειτουργούν αυτόματα, ταυτόχρονα και ανεξάρτητα
** Ο νους δεν είναι μία λογική οντότητα, ακολουθεί τη φύση του δηλ. τις ροπές του. Αν προκύψει μία υψηλή σκέψη κατά τη λειτουργία του αυτή οφείλεται σε κάποια φωτεινή ακτίνα της ψυχής.

** Οι λειτουργίες του νου δεν εξαρτώνται από τους νόμους της ηθικής. Οι αρχές των ανθρώπων εξαρτώνται από τις παραδόσεις, τα ήθη, τη γεωγραφία. (για άλλους είναι καλή η ανθρωποφαγία για άλλους η χορτοφαγική διατροφή)

** Όταν ο νους απολαμβάνει μία αίσθηση θέλει διαρκώς να την επαναλαμβάνει χωρίς να ασχολείται με τις συνέπειες (μέθη, τσιγάρο). Το Manas επιθυμεί ότι δεν μπορεί να αποκτήσει.

** Η ύπνωση παραλύει το Μπούντι και ο νους δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος. Τότε ο υπνωτιστής είναι δυνατόν να δώσει εντολές στο Αχανκάρ του υπνωτιζόμενου.

** Η ροπές του νου, δηλαδή η φύση του ανθρώπου, κάνει τη συνήθεια πάθος του νου, που καμιά φορά είναι καταστροφικό. Ο νους αρνείται την καινοτομία. Δέχεται χωρίς όρους αυτό που του έμαθαν να κάνει σαν σωστό και αληθινό.

** Ο Υλικός νους των ανθρώπων, άλλοτε κληρονομικά και άλλοτε με την εκπαίδευση είναι σε διαφορετικό βαθμό "αναπτυγμένος" και χαρακτηρίζει το άτομο σαν έξυπνο, με ευθυκρισία, με φαντασία κλπ. Αν κατάλληλα εκπαιδευτεί ο υλικός νους μπορούν να επιτελεστούν επιστημονικά κατορθώματα.
Με όμοιο τρόπο αν εκπαιδευτεί ο Αστρικός νους, ο άνθρωπος αποκτάει μεταφυσικές ικανότητες. Σίντις και Σάμιαμ.όπως λέγονται και με αυτές μπορεί να επιτελέσει τα λεγόμενα "θαύματα".

ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΟΥ

Όταν μιλάμε για Πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, βασικά μιλάμε για το νου του, καθώς η ψυχή σαν μία πνοή από το Θεό, μία σταγόνα από τον Ωκεανό της Θεότητας δεν χρειάζεται να εξελιχθεί είναι της ίδιας ουσίας με το Θεό. Ο νους λέμε ότι εξελίσσεται, όταν με την πάροδο του χρόνου, αρχίζει και λειτουργεί σε όσο το δυνατό ψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας. Το πεπρωμένο του νου όπως προαναφέρθηκε, είναι να διαλυθεί και να συγχωνευθεί με τον Παγκόσμιο Νου, όταν η ψυχή δεν θα χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες του. Η ψυχή, σε κάποια φάση στο ταξίδι της επιστροφής της, όπως κάποτε στον ερχομό της στο Υλικό Επίπεδο πήρε το νου σαν βοηθό και οδηγό, τώρα θα τον εγκαταλείψει γιατί δεν τον χρειάζεται. Στα ανώτερα επίπεδα μπορεί μόνη της με τις ιδιότητές της, που είναι η Αγάπη, η Δύναμη, η Σοφία και η Συνειδητότητα, μπορεί να προχωρήσει στον προορισμό της χωρίς να χρησιμοποιεί του νου.

** Θέματα όπως το πιο πάνω δεν γίνονται απόλυτα καταληπτά χωρίς κάποια ανάλυση και με μία μοναδική ανάγνωση. Αποτελούν όμως τη βάση της θεωρητικής γνώσης στη μελέτη του Υπερπέραν.

Γαβριήλ Σιμονέτος,
"Επίστημη της Πνευματικότητας"
e-mail: [email protected]
τηλ: 210 7236585, 6932 233989

http://www.esoterica.gr/articles/contri ... nfeb06.htm

_________________
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΗ

Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 18 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred