Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 62 of 71   [ 1405 posts ]
Go to page Previous  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Next
Author Message
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 19 Oct 2013, 13:30 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Αγαπητοί μου φίλοι,καταντάει άκρως διασκεδαστικό,το ότι, ενώ συζητάμε, ότι δεν υπήρξε διαδοχή ειδών και
έτσι καταργείται, η αλυσίδα του Δαρβίνου,στην θεωρία της εξέλιξης των ειδών,όπως λένε οι επιστημονικές ανακαλύψεις,
που προαναφέραμε,....

:| :-) :xaxa:

Δεν μπορω να γραψω απο τα γελια...
Να εισαι καλα Βαγγελη που μας διασκεδαζεις αφανταστα αυτες τις δυσκολες μερες...
:shock:

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 22 Oct 2013, 13:06 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
[quote="anasteli"]Ολοκληρωμένο κρανίο ανθρωποειδούς 1,8 εκατ. ετών
Η ανακάλυψή του μαρτυρεί ότι όλοι οι πρόγονοί μας ανήκαν στο είδος Η.erectus


Ολόκληρο το κρανίο ενός εξαφανισμένου ανθρωποειδούς που έζησε πριν από 1,8 εκατομμύρια έτη ήλθε στο φως στη Γεωργία – πρόκειται για το αρχαιότερο τέλεια διατηρημένο ολοκληρωμένο κρανίο που εντοπίζουν οι επιστήμονες, το οποίο μάλιστα δείχνει ότι το είδος στο οποίο ανήκε, ο **** erectus, ήταν πολύ διαφορετικό και «πολυποίκιλο» εμφανισιακά από ό,τι αρχικώς πιστεύαμε. Τόσο, ώστε οι επιστήμονες που το ανακάλυψαν να υποστηρίζουν ότι το γενεαλογικό δέντρο των πρώτων ανθρώπων πρέπει να… κλαδευτεί, αφού πολλά από τα «κλαδιά» του δεν αντιστοιχούν σε διαφορετικά είδη αλλά μάλλον αποτελούν διαφορετικές «μορφές» του **** erectus, σύμφωνα με δημοσίευση στην επιθεώρηση «Science».

Κατάρρευση της θεωρίας των πολλών ειδών;

Η νέα αυτή υπόθεση κάνει την κρατούσα θεωρία που ανέφερε ότι πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια υπήρχαν διαφορετικά είδη ανθρώπων επάνω στη Γη να καταρρέει. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι απολιθώματα των πρώτων ανθρώπων που εντοπίστηκαν στην Αφρική και στην Ευρασία πιθανότατα ανήκουν στο ίδιο είδος.


«Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο κρανίο ενηλίκου εκείνης της εποχής που έχει βρεθεί ως σήμερα» αναφέρει η Μάρτσια Πόντσε ντε Λεόν από το Ινστιτούτο και το Μουσείο Ανθρωπολογίας της Ζυρίχης στην Ελβετία που μελέτησε το απολίθωμα. Σημειώνεται ότι ανθρωπολόγοι έχουν φέρει στο φως πολύ αρχαιότερα απολιθώματα ανθρωποειδών που χρονολογούνται πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια, ωστόσο είναι άκρως σπάνια τα απολιθώματα ολοκληρωμένου κρανίου που διαθέτει θόλο, πρόσωπο και κάτω σιαγόνα.

Μέχρι σήμερα, τα αρχαιότερα απομεινάρια ανθρωποειδών σε παρόμοια κατάσταση που είχαν βρεθεί ανήκαν στο σκελετό του «αγοριού της Τουρκάνα» και ήταν 1,5 εκατομμυρίων ετών.

Το κρανίο βρέθηκε στο χωριό Ντμανίσι στη νότια Γεωργία. Η κάτω σιαγόνα βρέθηκε το 2000 ενώ ο θόλος του κρανίου το 2005.

To ολοκληρωμένο κρανίο ηλικίας 1,8 εκ.ετών που ήλθε στο φως στο Ντμανίσι της Γεωργίας (Credit:Georgian National Museum)

Τα πέντε κρανία του Ντμανίσι

Το συγκεκριμένο είναι το πέμπτο – και καλύτερα διατηρημένο – κρανίο που εντοπίζεται στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου έχουν επίσης βρεθεί απλά λίθινα εργαλεία και πολλά απολιθώματα ζώων. Όλα τα κρανία του Ντμανίσι οδηγούν προς μια ριζοσπαστική κατεύθυνση που ακυρώνει τις κρατούσες θεωρίες, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Λορντκιπανίτζε από το Εθνικό Μουσείο της Γεωργίας στο Τμπιλίσι που ήταν επικεφαλής της νέας μελέτης.

Ο δρ Λορντκιπανίτζε και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν με βάση τα ευρήματά τους ότι πολλά είδη ανθρωποειδών που πιστευόταν ότι συνυπήρχαν πριν από περίπου 2 εκατομμύρια χρόνια στη Γη αποτελούν ουσιαστικά ένα και μόνο είδος, τον H. erectus, ο οποίος απλώς ήταν πιο.. σύνθετος στην εμφάνιση από ό,τι νομίζαμε.

Για να στηρίξουν την υπόθεσή τους οι επιστήμονες συνέκριναν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μεταξύ των πέντε ανθρωποειδών του Ντμανίσι που έχουν βρεθεί. Με δεδομένο ότι ζούσαν στην ίδια περιοχή περίπου την ίδια περίοδο, οι διαφορές μεταξύ τους μαρτυρούν την ποικιλομορφία μεταξύ των πληθυσμών του H.erectus. Στη συνέχεια οι ειδικοί συνέκριναν τον πληθυσμό του Ντμανίσι με διαφορετικά απολιθώματα που ανήκαν σε αρχαία ανθρωποειδή της Αφρικής τα οποία έζησαν κατά την ίδια περίοδο και χρησιμοποίησαν σύγχρονους ανθρώπους και χιμπαντζήδες ως ομάδες ελέγχου στη μελέτη.

Ολοι ήταν… H.erectus

Όπως προέκυψε, παρότι τα απολιθώματα των ανθρωποειδών ήταν σαφώς διαφορετικά σε ό,τι αφορούσε τα χαρακτηριστικά τους από εκείνα των σύγχρονων ανθρώπων και των χιμπαντζήδων, τα υπόλοιπα απολιθώματα ανήκαν σε μια και μόνο ομάδα (αν και με πολλές διαφοροποιήσεις). Κατά τους ερευνητές, όλα τα απολιθώματα του Ντμανίσι ανήκουν σε ένα είδος, γεγονός που σημαίνει ότι ανθρωποειδή όπως ο H.habilis και ο H.rudolfensis απλώς ανήκουν στον Η.erectus.

Οι ενστάσεις

Πάντως άλλοι ανθρωπολόγοι δεν φαίνεται να πείθονται από αυτή την άποψη. Ο Φρεντ Σπουρ από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Εξελικτική Ανθρωπολογία στη Λειψία της Γερμανίας συμφωνεί πως όλα τα δείγματα από το Ντμανίσι ανήκουν στον Η.erectus, δεν πιστεύει όμως ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα αφρικανικά απολιθώματα.

Από την πλευρά του ο Κρις Στρίνγκερ από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου σημειώνει ότι «πιθανότατα η ομάδα του Λορντκιπανίτζε θα αποδειχθεί σωστή σχετικά με το ότι ορισμένα απολιθώματα από την Αφρική ανήκουν με κάποιες διαφοροποιήσεις στον Η.erectus. Ωστόσο η Αφρική είναι μια αχανής ήπειρος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα πρώτα στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης και σίγουρα σε αυτήν υπήρχε ποικιλομορφία ειδών ακόμη και πριν από 2 εκατομμύρια έτη. Ετσι αμφιβάλλω ότι όλα τα πρώιμα απολιθώματα **** θα ανήκουν στην εξελικτική γραμμή του H.erectus».

Ο Η.erectus πέρα από την Αφρική

Παρότι οι ριζοσπαστικές απόψεις της ομάδας του δρος Λορντκιπανίτζε τίθενται υπό αμφισβήτηση, το κρανίο που έφεραν οι επιστήμονες στο φως επιβεβαιώνει τη σημασία του Η.erectus. Γενικώς θεωρείται ότι τα ανθρωποειδή εμφανίστηκαν και εξελίχθηκαν στην Αφρική και ο H.erectus πιστεύεται ότι ήταν το πρώτο είδος που άφησε την Αφρική – πολύ πριν τους σύγχρονους ανθρώπους. «Τα ανθρωποειδή του Ντμανίσι αποτελούν το αρχαιότερο παράδειγμα του **** πέρα από την Αφρική» λέει ο Λορντκιπανίτζε. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον σύγχρονο άνθρωπο, ο Η.erectus είχε μικρότερο εγκέφαλο και έφτιαχνε μόνο απλά εργαλεία. Το γεγονός αυτό μαρτυρεί ότι δεν χρειαζόταν και η απίστευτη… ευφυΐα για την κατάκτηση του κόσμου.

Το κρανίο των 1,8 εκατομμυρίων ετών μας δείχνει ότι ο Η.erectus εξελίχθηκε με ένα μοτίβο-«μωσαϊκό» - ορισμένα στοιχεία του κρανίου του άλλαξαν πριν από άλλα. Το σχήμα του θόλου του κρανίου ήταν το πρώτο που υπέστη αλλαγή: ο θόλος μοιάζει με εκείνον ενός τυπικού H.erectus παρά το μικρό μέγεθός του. Το πρόσωπο όμως και τα δόντια έμοιαζαν περισσότερο με εκείνα του Η.habilis.

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=535324


Το άρθρο της εφημερίδας “το Βήμα” προτείνει μία ακόμη άποψη στην θεωρία της καταγωγής του ανθρώπου.
Δεν αναιρεί βεβαίως , την θεωρία της εξέλιξης των ειδών (και του ανθρώπου) , αντιθέτως την υποστηρίζει.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 22 Oct 2013, 13:07 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
Εύ-Άγγελος wrote:
Αγαπητοί μου φίλοι,καταντάει άκρως διασκεδαστικό,το ότι, ενώ συζητάμε, ότι δεν υπήρξε διαδοχή ειδών και
έτσι καταργείται, η αλυσίδα του Δαρβίνου,στην θεωρία της εξέλιξης των ειδών,όπως λένε οι επιστημονικές ανακαλύψεις,
που προαναφέραμε, στην Μάνη και σε άλλες περιοχές της γής, εσείς,ακόμη, λατρεύετε τον θεό σας, ένα θεό της ύλης,
που όλα γίνονται,με τα δισεκατομμύρια των ετών και μεταλλάξεις...Έτσι,προσπαθείτε να επιχειρηματολογήσετε, ότι ανεξαρτήτως, των ανακαλύψεων, υπάρχει μια διαδοχή ανθρωποειδών
πιθήκων, όταν είναι ξεκάθαρο,ότι ποτέ, δεν βρέθηκε, ποτέ,δεν υπήρξε, ανακάλυψη που να τεκμηριώνει
την θεωρία του Δαρβίνου...
Τι να πω;Θρησκευτική φανατίλα σκέτη!!!!


Πάλι καλά , που κατάλαβες πως βγάζεις γέλιο με αυτά που λες , και με αυτά που δεν λες κάνοντας γαργάρα ότι σε ρωτώ.

Φίλε Βαγγέλη , είσαι άσχετος (παντελώς) με την θεωρία της εξέλιξης των ειδών, σε βαθμό να προκαλείς θυμηδία .

Τα ίδια τα άρθρα που εσύ προσκόμισες επιβιώνουν την θεωρία που εσύ καταρρίπτεις.
Αποφάσισε
Τα δέχεσαι ως επιστημονικά τεκμηριωμένα , ή τα απορρίπτεις?
Αν τα απορρίπτεις, τότε γιατί τα επικαλείσαι?
Για να εντυπωσιάσεις τους άσχετους , για τις δήθεν γνώσεις σου?

Θες να κουβεντιάσουμε τις .... αποδείξεις που καταρρίπτουν – κατά την γνώμη σου – την σπουδαία θεωρία της εξέλιξης των ειδών.

Εγώ σε συμβουλεύω να το αφήσουμε.
Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι .


Είδες τι έπαθε ο Alphabet ?
Τον χάσαμε!!

Έσκασε από τα γέλια ο άνθρωπος.
Κρίμα δεν είναι?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 22 Oct 2013, 13:15 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
YoutubeTruth wrote:
Χαρά στην υπομονή σας...αυτό έχω να πω μετά από 62 σελίδες. :DΟι γνώσεις φίλε μου, συνεχώς εμπλουτίζονται , καθώς οι έρευνες έχουν πολλαπλασιαστεί και δεν αναφέρονται ΜΟΝΟ σε ευρήματα παλαιοντολογίας ,αλλά με τον διεύρυνση των γνώσεων και της ανάλυσης του DNA , έχουμε πολλά πλέον εργαλεία έρευνας.
Πολύ ποιο διευρυμένα πεδία έρευνας.

Δεν μιλάμε πλέον για μια απλή θεωρία, αλλά ένα μεγάλο όγκο επιστημονικών γνώσεων που καλούμαστε να ... ταξινομήσουμε.

Οι έρευνες συνεχίζονται ........


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 22 Oct 2013, 13:52 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
Ταφοπλακα το νημα για τον κατα τα αλλα συμπαθη Ευαγγελο.
Αυτα παθαινει οποιος γραφει αρλουμπες (χωρις να γνωριζει καν τι παραθετει), απλα προς εντυπωσιασμο τριτων.

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 07 Nov 2013, 10:09 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 09 Feb 2011, 12:39
Posts: 4287
Has thanked: 114 time
Have thanks: 332 time
Εγώ, παντως, αγαπητοί μου Alphabet και oflines, ειλικρινά, σας θαυμάζω.....Με τόσες τάπες,που φάγατε,για το θέμα,
το ότι συνεχίζετε, να πιστεύετε, ότι ο κόσμος,δεν βλέπει πόσο έχει γελοιοποιηθεί η θεωρία του Δαρβίνου και ότι έχει καταργηθεί ,πλειστάκις,απο την επιστήμη, νομίζω, έχετε ξεπεράσει τη σφαίρα της αντίληψης και είστε κοντά,, στη ...Νιρβάνα...Εδώ ,στη γή, πάντως, κάθε μέρα, η θεωρία του Δαρβίνου, εξευτελίζεται ολοκληρωτικά...Πάρτε ειδηση,
για να δείτε ποσο πιστοί της είστε:

Οι αποδεδειγμένες απάτες της θεωρίας της εξελίξεωςΗ μεγαλύτερη απόδειξη απάτης της θεωρίας της εξελίξεως είναι ότι ποτέ δεν κατάφεραν οι χημικοί επιστήμονες στα εργαστήρια να ενώσουν και να καταφέρουν να γίνει σύλληψη, με εξωσωματική γονιμοποίηση μεταξύ σπερματοζωαρίου ανθρώπου και πιθήκου, όσες φορές το επιχείρησαν αυτό!

Γνωρίζουμε ότι παρόλο τις διαφορές που υπάρχουν στις ράτσες των ζώων αυτά καταφέρνουν να συλλάβουν, π.χ. παρόλο την μεγάλη διαφορά στις ράτσες των σκυλιών όπως πιτ μπούλ, ή ντόπερμαν με πεκινουά ή κανίς, αυτά καταφέρνουν να «συλλάβουν» και να εγκυμονήσουν, όπως επίσης και το
γαϊδούρι με το άλογο, μπορούν να συλλάβουν τα θηλυκά και να κυοφορήσουν το μουλάρι κ.ο.κ.

Όμως αν και λένε οι εξελικτικοί ότι είναι στο ίδιο είδος ο πίθικος με τον άνθρωπο, ποτέ όσο και αν ακούγεται αρρωστημένο δεν κατάφεραν στα εργαστήρια να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση των σπερματοζωαρίων πιθήκου και ανθρώπου, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους! Ακόμα και τώρα όλους τους εξελικτικούς προκαλούμε αν μπορούνε οι επιστήμονες να κάνουνε γονιμοποίηση σπερματοζωαρίων!
Ο Δαρβίνος ήταν περιηγητής και φυσιοδίφης, που σημαίνει ότι την θεωρία της εξελίξεως(ορθώς λέγεται «θεωρία» εφόσον δεν αποδεικνύεται απόλυτα πρακτικά!) την σχεδίασε από «μυαλού» και από εντυπώσεις δικές του, χωρίς ποτέ να ασχοληθεί με την θεωρία της εξελίξεως στα επιστημονικά εργαστήρια. Αν και από πολλούς αθεϊστές εξελικτικούς παρασιωπάται ή αγνωμονούν ότι ο Δαρβίνος ήταν οπαδός Χριστιανικής πίστεως!
Πρώτον ως γνωστόν ότι ο Δαρβίνος ήταν περιηγητής και είχε ταξιδέψει σε πολλά μέρη στον κόσμο και είχε πεί «Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη στον κόσμο, και έχω δεί πολλές και διαφορετικές φυλές ανθρώπων, όμως δεν βρήκα ούτε μία φυλή ανθρώπων που να μην πιστεύει σε κάποιον θεό, άρα υπάρχει Θεός γιατί υπάρχουν και οι άνθρωποι που τον πιστεύουν!».

Δεύτερον όταν ο Δαρβίνος είχε πάει σε κάποιο αφρικανικό χωριό και έμενε εκεί για κάποιο διάστημα, σε αυτό το χωριό υπήρχαν αρκετοί χριστιανοί, και βλέποντας ο αρχηγός της αφρικανικής φυλής, ότι αύξανε ο αριθμός των χριστιανών στο χωριό, θεώρησε οτι οι «ξένοι» ευθύνονται γι΄αυτό και τότε έβγαλε διάταγμα να φύγουνε όλοι οι ξένοι από το χωριό, έτσι έφυγε και ο Δαρβίνος. Μετά από χρόνια που είχανε αλλάξει οι καταστάσεις και σταμάτησε να ισχύει το διάταγμα αυτό, ξαναπήγε ο Δαρβίνος στο χωριό και για εκπληξή του, διαπίστωσε ότι ο αριθμός των χριστιανών δεκαπλασιάστηκε μεταξύ των ντόπιων ιθαγενών στο χωριό αυτό, τότε ο Δαρβίνος σήκωσε τα χέρια του και αναφώνησε «Θαύμα!».

Τρίτον ουδέποτε και σε κανένα από τα έγγραφα του Δαρβίνου δεν αναφέρει ότι ήταν άπιστος ή δεν πίστευε στον Θεό.
Εν αντιθέσει με τον Δαρβίνο ο Λουϊ Παστέρ ο γνωστός γάλλος χημικός, ασχολήθηκε με την θεωρία της εξελίξεως, και προσπάθησε να την αποδείξει στα χημικά εργαστήρια του, και τελικά ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει ...”αυτόματη” γέννηση, και απέδωσε την δημιουργία του ανθρώπου στον Θεό.

Ακόμα και ο γνωστός άθεος Richard Dawking αν και βιολόγος επιστήμονας δεν πιστεύει στην θεωρία της εξελίξεως, άλλα λέει ότι ο άνθρωπος προέρχεται...από τους εξωγήινους! Γράψτε στην μηχανή αναζήτησης «dawking UFO» και θα βρείτε τι πιστεύει! Χωρίς βέβαια να έχει καμία απόδειξη γιά αυτό! Αν και βιολόγος θα έπρεπε να πίστευε και να είχε στοιχεία για την θεωρία της εξελίξεως, όμως το αντίθετο την απορρίπτει!

Γιατί στο πρόσωπο της γυναίκας δεν φυτρώνουν γένια και μουστάκια όπως του άνδρα; Ενώ αυτό δεν συμβαίνει καθόλου μεταξύ των αρσενικών και θυληκών πιθηκοειδών, που φυτρώνουν σε όλο το πρόσωπο και σε όλο το σώμα τους τρίχες! όπως επίσης δεν συμβαίνει και μεταξύ των αρσενικών και θυληκών ζώων εκτός του ανθρώπου που πολλές φορές δυσκολεύεται όταν βλέπει κάποιο ζώο να αναγνωρίσει εάν είναι θυληκό ή αρσενικό από την ομοιότητα τους! Πόσο άσχημη και αστεία θα φαινόταν η γυναίκα αν φύτρωναν γένια και μουστάκια στο πρόσωπό της, δεν θα ήταν καθόλου επιθυμητή στον άνδρα. Ποιός το κανόνισε αυτό;

Η “φύση” που δεν έχει νοημοσύνη για να δημιουργήσει ή ο μέγας καλλιτέχνης και Παντοδημιουργός Θεός; Σαφέστατα ο Θεός.

Αναφέρανε οι εξελικτικοί ότι τα αρχαία ανθρωποειδή είχαν το 1/3 του ανθρώπινου εγκεφάλου και γι’αυτό δεν είχανε τις δυνατότητες που έχουν οι σημερινοί ανθρώποι, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσουν την έλειψη οποιασδήποτε δημιουργικότητας των ανθρωποειδών στα προϊστορικά χρόνια. Λέγεται ότι όποιο ζώο έχει πιό μεγαλύτερο εγκέφαλο είναι και πιό έξυπνο. Λάθος! η θεωρία δεν ευσταθεί.

Ο ελέφαντας έχει 4 φορές μεγαλύτερο εγκέφαλο από τον άνθρωπο, αλλά σαφέστατα και ασύγκριτα δεν είναι έξυπνο σαν τον άνθρωπο. Επίσης η γυναίκα έχει περίπου 10% μικρότερο εγκέφαλο από τον άνδρα και όμως η γυναίκα δεν υστερεί πνευματικά σε κανένα σημείο από τον άνδρα! Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι το μέγεθος του εγκεφάλου εξαρτάται μόνο από το μέγεθος και την δυναμικότητα όλων των μυών του σώματος. Και ακόμα φαίνεται στους επιστήμονες ένα μεγάλο μυστήριο πως ο άνθρωπινος εγκέφαλος έχει τόσο ασύγκριτη υψηλή ευφυία και νοημοσύνη, που μπορεί να κάνει και να δημιουργήσει σχεδόν ότι θέλει, σαν ένας μικρός θεός επί γης!ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ''ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ'' ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΓΗ ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΕΝΩΝΟΥΝ; ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥΣ.
Επίσης όλες τις αποδείξεις πλάνης και ανατροπής της θεωρίας της εξελίξεως, μπορεί να βρείτε και στο βιβλίο του επιστήμονα φυσικού π.Ιωάννου Κωστώφ «ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ Ή πως οι εξελικτικοί ελίσσονται, γιά να πείσουν ότι τα είδη εξελίσσονται.»


Πηγή: http://www.agioritikovima.gr
gnosesthe

Απο κει κι έπειτα,θαυμάζω την ψευδαίσθηση σας, οτι η επιστήμη, είναι αλαμπουρνέζικα...Απλά πράγματα, είναι,
τα καταλαβαίνει κανείς εύκολα...Όπως, το ότι όσα πειράματα κι άν γίναν,ΠΟΤΕ, δεν υπήρξε διασταύρωση πιθήκου
με άνθρωπο...
Και κλάμα οι δαρβινιστές!!!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 07 Nov 2013, 16:21 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
Πω, πω!
Δηλαδη ειδες οτι με τις "επιστημονικες" παραθεσεις σου, που δεν μπορεις ουτε καν να καταλαβεις οτι καταρριπτουν τις δικες σου θεσεις, δεν βγαινει τιποτα και το ερριξες τωρα στο http://www.agioritikovima.gr να μας κανει διαλεξη για την εξελιξη;

Αυτο λεγεται καταντια αγαπητε Ευαγγελε.

Οσο για τα "απλα πραγματα" της επιστημης, ξερεις την παροιμια που λεει "αμα το πουλι ηταν βιολι θα 'μαστε ολοι βιολιτζηδες";

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 08 Nov 2013, 19:05 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
Quote:
Η μεγαλύτερη απόδειξη απάτης της θεωρίας της εξελίξεως είναι ότι ποτέ δεν κατάφεραν οι χημικοί επιστήμονες στα εργαστήρια να ενώσουν και να καταφέρουν να γίνει σύλληψη, με εξωσωματική γονιμοποίηση μεταξύ σπερματοζωαρίου ανθρώπου και πιθήκου, όσες φορές το επιχείρησαν αυτό!

Αυτή ναι !
Είναι μια πολύ σπουδαία απόδειξη
Αλλά οι άχρηστοι ... χημικοί, ούτε να συ ζεύξουν σπέρμα γορίλα με χιμπατζή μπόρεσαν ποτέ τους.
Και μετά σου λένε οι επιστήμονες το ένα , οι επιστήμονες το άλλο
Τρίχε εεεεες !!!!


Quote:
Πόσο άσχημη και αστεία θα φαινόταν η γυναίκα αν φύτρωναν γένια και μουστάκια στο πρόσωπό της, δεν θα ήταν καθόλου επιθυμητή στον άνδρα. Ποιός το κανόνισε αυτό;


Αν ρωτάς εμένα ,απαντώ.
Αυτό το κανόνισε ο “μουσάτος” θεός , για να τιμωρήσει τον μουσάτο Αδάμ
Του έδωσε για γυναίκα κάποια που η μούρη της ήταν γυμνή σαν τον πισινό της.

Να δούμε τι θα απαντήσει πρώτα ο άθεος “άλφαβετ” , και μετά μας λες ποιος βρήκε το κουιζ.


Υ.Γ
Μετά τα χαρούμενα που είπαμε, βρήκες και τίποτα ουσιώδες που να απαντά σε αυτά που σε είχα ρωτήσει εδώ και μέρες?

Τελικά ο Χόμο Ερέκτους ήταν όπως λες ο πρόγονος του ανθρώπου?
Όπως ο ίδιος μας πληροφόρησες επιστημονικά, αυτός ο άνθρωπος ήρθε στην Ευρώπη από τον Άτλαντα και όχι από την Συρία που λέγαν κάποιοι άσχετοι
Σωστά?

Με άλλα λόγια αυτός ήταν ο Αδάμ και το πήρε ακρογιάλι ακρογιάλι απο το Ισραήλ, στην βόρια Αφρική και έφτασε στον Άτλαντα .
Από εκεί τσούκ , περνά στην Ευρώπη?
Δεν το αποκλείω να είναι σωστό αυτό που λες φίλε μου.
Για πες!
Μιλούσε κανονικά ο Χόμο Ερέκτους?
Ποια γλώσσα ?
Εσύ που τα ψάχνεις όλα , έχεις ακούσει τίποτα?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 08 Nov 2013, 20:19 
Editor
Editor
User avatar

Joined: 05 Sep 2011, 16:45
Posts: 2246
Location: Αθηνα
Has thanked: 255 time
Have thanks: 396 time
Quote:
Πόσο άσχημη και αστεία θα φαινόταν η γυναίκα αν φύτρωναν γένια και μουστάκια στο πρόσωπό της, δεν θα ήταν καθόλου επιθυμητή στον άνδρα. Ποιός το κανόνισε αυτό;

Εγω λεω οτι το κανονισε ο ιδιος που κανονισε τα αυτια και την μυτη μας να ειναι στο τελειο σημειο, ωστε να στηριζονται ακριβως και ασφαλως τα γυαλια μας.

Κερδισα ή παμε σε tiebreak;

_________________

Ο χρόνος φέρνει στο φως την αλήθεια - Μένανδρος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 08 Nov 2013, 21:25 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
Τι υπονοείς βρε συ?

Μην μου πεις πως και οι άσπρες τρίχες στον κώλο του λαγού, έχουν τον λόγο τους?
Για να είναι ποιο ευδιάκριτος στόχος στους κυνηγούς λες?
Και μπαμ μπαμ ο κυνηγός ......

Τα “Πάντα” εν σοφία .....
.... αν και είναι είδος υπο εξαφάνιση ...


.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 24 Nov 2013, 01:24 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Β. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ
Πολυπληθὴς καί ἐπιβλητικὴ εἶναι ἡ παράταξις τῶν
διασήμων εἰδικῶν ἐπιστημόνων ὅλων τῶν σχετικῶν πρός
τὴν περὶ ἧς θεωρίαν κλάδων τῆς Ἐπιστήμης (ἤτοι
παλαιοντολόγων, ζωολόγων, βοτανολόγων, ἀνατόμων,
φυσιολόγων, βιολόγων, γεωλόγων κλπ), οἵτινες ἀπό τῆς
ἀρχῆς τοῦ Λαμάρκ ἰδίως καί τοῦ Δαρβίνου, ἐν συνεχείᾳ δι’
ἐπιχειρημάτων καί ἀποδείξεων ἀμαχήτων κατεπολέμησαν
σφοδρῶς καί ἀπέδειξαν ἀναληθῆ, ἀβάσιμον καί
φανταστικήν ὅλως τήν θεωρίαν τῆς ἐξελίξεως.
Εἰς τὴν πρώτην σειρὰν τῆς σεμνῆς ταύτης
παρατάξεως διακρίνονται: Ὁ διάσημος Γάλλος Γεώργιος
Cuvier, (1766 -1832), ἱδρυτὴς τῆς συγκριτικῆς ἀνατομικῆς.
Ὁ Ἐλβετὸς παλαιοντολόγος Louis Agassiz (1807-1873), ὁ
Γερμανὸς βοτανικὸς καί παλαιοντολόγος Ἐρρῖκος Coppert
(1800 -1884), ὁ Ἄγγλος γεωλόγος Wiliam Bukland (1784-
1856), ὁ Ἐλβετὸς παλαιοντολόγος Dr. Oswalb Heer (1809 -
1883), ὁ Πρῶσσος Ἰατρὸς Rudolf Βίρχωβ (1821 -1902), ὁ
Ἄγγλος παλαιοντολόγος σερ Ριχάρδος Owen (1800-1892), ὁ
Dr. D' Argyll, ὁ Ἄγγλος βοτανικὸς Willian Henry Harrey
καθηγητὴς ἐν Δουβλίνῳ (1811 - 1866), οἱ Γάλλοι φυσιοδίφαι
Marcel de Serres (1783 -1862), D' Orbigny (Alcide) 1802-
1757) καί Charles, (1806 - 1876), ὁ Emil Blanchard (1819 -
1900), ὁ πολὺς Παστέρ, ὁ De Quatrifage (1810-1862), ὁ C.
Bernard, ὁ Γάλλος φυσιοδίφης Milne Edwards (1800 - 1892),
31
ὁ παλαιοντολόγος Ζ. Barrande (1799 - 1883) καί ὁ Γερμανὸς
ὀρυκτολόγος καί παλαιοντολόγος Φρειδερίκος Αὔγουστος
Ouenstedt (1809 - 1899).
Διακρίνονται ὡσαύτως ἐν τῇ αὐτῇ σεμνῇ παρατάξει: Ὁ
Granh Enry ὁ Dom Codron, πρύτανις τῆς Σχολῆς τῶν
Ἐπιστημῶν τῆς Nancy, ὁ διάσημος σπερματολόγος Βιλμορὶν
Ἀντριέ, ὁ Ἐντμὸν Περριέ, καθηγητὴς τοῦ ἐν Παρισίοις
Μουσείου τῆς Φυσικῆς Ἱστορίας, μέλος τῆς Γαλλικῆς Ἀκαδη-
μίας τῶν Ἐπιστημῶν (1844 -1921), ὁ διάσημος Γάλλος
χημικὸς Μαρκελλῖνος Berthelot, o σοφὸς καθηγητὴς τῆς
συγκριτικῆς Ἀνατομικῆς ἐν Σορβόνη Delages (1854 -1920),
ὁ Θωμᾶς Huxley, Ἄγγλος φυσιοδίφης (1825-1895), ὁ
Contejean, ὁ Ἄγγλος φυσιοδίφης William Thomas (Lord Kelvin)
(1824-1907), ὁ Lord Salisbury, γραμματεὺς τοῦ
Πανεπιστημίου τῆς Ὀξφόρδης, ὁ διάσημος βιολόγος Hans
Driesch, ὅστις, καίτοι διατελέσας μαθητής τοῦ Χάϊκελ, δέν
ἐδυσκολεύθη νά διακηρύξῃ διά τῆς Revue des Questions,
τεῦχος Α΄, τοῦ ἔτους 1900, ὅτι «διά τούς πεφωτισμένους
ἀνθρώπους ὁ Δαρβινισμὸς ἀπέθανεν»33. Ὁ Γερμανὸς καθη-
γητὴς τῆς ζωολογίας τοῦ ἐν Ἐρλάγγη Πανεπιστημίου
Fleischmann, ὁ Γερμανὸς γεωλόγος καί παλαιοντολόγος
Γουσταῦος Στάινμαν, καθηγητὴς ἐν Βόννη34 (1856 - 1929), ὁ
δρ. Ν. C. Paulesco, καθηγητὴς τῆς φυσιολογίας ἐν τῇ
ἰατρικῇ Σχολῇ τοῦ Βουκουρεστίου, κατὰ τό ἔτος 1902, o
Elie de Cyon καθηγητὴς τῆς φυσιολογίας ἐν τῷ
Πανεπιστημίῳ τῆς Πετρουπόλεως κατὰ τό 1912, ὁ Γεώργιος
Μιβάρτ, Ἄγγλος φυσιοδίφης, (1827-1900), ὁ καθηγητὴς Dr.
Ο. Schultse ἀνατόμος ἐν Wurzburg κατὰ τό 1897, ὁ Ἐμὶλ
Ρισσάρ, μέλος τῆς Γαλλικῆς Ἀκαδημίας τῶν Ἐπιστημῶν
(1856), ὁ φυσιολόγος Ἀλβέρτος Ναστρέ, μέλος ἐπίσης τῆς
Γαλλικῆς Ἀκαδημίας τῶν Ἐπιστημῶν (1854-1917), ὁ
Γερμανός γεωλόγος καί παλαιοντολόγος Κὰρ φὸν Τσίπελ,
(1839-1904), καθηγητὴς τοῦ ἐν Μοναχῷ Πανεπιστημίου, ὁ
Γερμανὸς βοτανικὸς Ἀλβέρτος Wigand (1821-1886), ὁ
ζωολόγος Dr. Cotte, καθηγητὴς τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ
Στρασβούργου κατὰ τό 1908, ὁ ἐν Τυβίγγη καθηγητὴς Θεοδ.
Eimer (1843-1898), ὁ Karl von Baer, ὁ Γουσταῦος Βόλτς,
βιολόγος (1865), ὁ βοτανικὸς Βίλχελμ Δρέφφερ, (1845 -


33 Πρβλ. μακαριστοῦ Ν. Σπηλιώτου μν. ἔργ., σελ. 23.
34 Elie de Cyon, «Dieu ot Science» 2e edition paris 1912 p. 408. «Ἡ ἰδέα ὅτι τὸ
ἀνθρώπινον γένος κατάγεται ἀπὸ οἱονδήποτε πιθηκοειδὲς ζῶον εἶναι ἀναμφιβόλως ἡ πλέον
βλακώδης ἐκ τῶν ἐξαγγελθέντων περὶ τῆς Ἱστορίας τοῦ ἀνθρώπου».


1920, ὁ ζωολόγος Γεώργιος Δρέφφερ (1854 - 1921), ὁ Ρῶσος
γεωλόγος Κραπότκιν (1842 - 1921), ὁ βιολόγος Χριστόφορος
Schroeder 1871, καθηγητὴς ἐν Σορβόνη κατὰ τό 1913, ὁ
Ἰωάννης Henri Fabre, Γάλλος ἐντομολόγος (1822-1915), ὁ
Γάλλος παλαιοντολόγος Κάρολος Ντεπερέ, μέλος τοῦ
Γαλλικοῦ Ἰνστιτούτου καί Πρύτανις τῆς Σχολῆς τῶν
ἐπιστημῶν ἐν Λυῶν, (1854 -1929), ὁ Γερμανὸς
ἀνθρωπολόγος Hermann Klautsch (1863 - 1916), καθηγητὴς
τῶν Πανεπιστημίων τῆς Χαίντεμπερκ καί τοῦ Μπρεσλάου, ὁ
Louis Vialleton, καθηγητὴς τῆς Ἱστολογίας καί
ἐμβρυολογίας ἐν τῇ Ἰατρικῇ Σχολῇ οἱ Montpellier (1859 -
1929), κ.ἄ.
Πάντες οἱ ἐπιστήμονες οὗτοι, τό σύνολον τῶν κλάδων
τῆς ἐπιστήμης τῶν σχετιζόμενων πρός τὴν θεωρίαν τῆς
ἐξελίξεως, ἀξίως ἐκπροσωποῦντες, ὁμοφώνως κατεδίκασαν
τήν τε θεωρίαν τῆς ἐξελίξεως τῶν ὄντων, ὡς καί τὴν
θεωρίαν τῆς αὐτομάτου γενέσεως τῶν πρώτων ὀργανισμῶν
καί πανηγυρικῶς ἐβεβαίωσαν, κατόπιν πολυετῶν σχετικῶν
ἐρευνῶν ἐπὶ τοῦ ὅλου προβλήματος τῆς ἐπὶ τοῦ πλανήτου
τούτου ἐμφανίσεως τῶν ἐνοργάνων καί ἐμβίων ὄντων, ὅτι:35
«Ἐκ τῆς μελέτης τῶν ἀπολιθωμάτων ἐν γένει καί τῶν
λιθανθρακοφόρων στρωμάτων βεβαιοῦται τό ἀμετάβλητον
τῶν εἰδῶν, χερσαίων τε καί ἐναλίων ἤ ὑδροβίων, ἀπ' ἀρχῆς
τῆς ἐμφανίσεως των, ὅπως καί τό ἀπότομον τῆς ἐμφανίσεως
των μεταγενεστέρων, ἄνευ σχέσεως πρός τὰ
προηγούμενα36 ὅτι οὐδαμοῦ ὑπάρχει καί ἔνδειξις ἔστω
μετασχηματισμοῦ ἤ μεταμορφώσεως οἱουδήποτε εἴδους εἰς
ἕτερον· ὅτι ἡ σύζευξις καί ἡ γονιμότης μεταξὺ ζώων
ἀνηκόντων εἰς διαφόρους τάξεις ἤ οἰκογενείας εἶναι
ἀδύνατος καί ὅτι αἱ διαφοραί κλίματος ἤ ἄλλαι μεταβολαὶ
εἰς τούς ὅρους τῆς ὑπάρξεως τῶν φυτῶν καί τῶν
ἀρχαιοτέρων ζώων δέν θὰ ἠδύναντο νά παράσχωσιν
εὐλογοφανῆ τίνα ἐξήγησιν τοῦ μετασχηματισμοῦ οἱουδήποτε
εἴδους, τῆς μὲν προσαρμοστικῆς ἱκανότητος τῶν ὄντων
οὔσης ἄκρως περιωρισμένης καί μὴ δυναμένης νά μεταβάλῃ
οὔτε τούς ὀργανισμοὺς τῶν ὄντων, οὔτε τὰ κατ' ἰδίαν

35 Τάς σχετικὰς ἐν κείμενοις γνώμας τοῦ συνόλου σχεδὸν τῶν προαναφερθέντων
ἐπιστημόνων ἰδὲ εἰς τὸ μν. ἔργ. μακαριστοῦ Ν. Σπηλιώτου, σελ. 13 - 102. Ὡσαύτως ἐν σελ.
80, 83 - 85, 88, 89-94, 112-118, 122-127, 140 καὶ 148 τοῦ συγγράμματος τοῦ μακαριστοῦ
Μητροπ. Κερκύρας Μεθοδίου ἀναφέρονται σχετικαὶ γνῶμαι καὶ ἄλλων διακεκριμένων
ἐπιστημόνων, διακηρυσσόντων τὸ ἐπιστημονικῶς ἀβάσιμον τῆς θεωρίας τῆς «ἐξελίξεως»
οἱασδήποτε μορφῆς, ὡς καὶ τῆς ἐξ ἴσου ψευδοῦς τοιαύτης τῆς «αὐτομάτου γενέσεως».
36 Πρβλ. μακαριστοῦ Π. Τρέμπελα μν., ἔργ., σελ. 124 -132.


ὄργανα αὐτῶν, τῆς δέ μονιμότητος καί τοῦ ἀμεταβλήτου
αὐτῶν ὄντων ἐκδήλων ἐπίσης, ἀπ' ἀρχῆς τῆς ἐμφανίσεως
των μέχρι σήμερον37 .
» Ὅτι τὰ ἐνόργανα ὄντα οὐδέποτε ὑπερβαίνουν τὰ
χαρακτηριστικὰ ὅρια τοῦ εἴδους, τὰ χωρίζοντα αὐτὰ ἀπὸ
τῶν γειτονικῶν τοιούτων, πᾶσαι δέ αἱ δοκιμαὶ τῶν
βοτανικῶν καί ζωολόγων, ἐπὶ ἕνα περίπου αἰῶνα, ὅπως
πραγματοποιήσουν τὸν μετασχηματισμόν τῶν μορφῶν τῶν
ἐνοργάνων ὄντων, ἀπέβησαν ἄνευ ἀποτελέσματος.
» Ὅτι τὰ πρότερον ἐμφανισθέντα ζῷα, οἱασδήποτε
τάξεως, ἐπ' οὐδενὶ λόγῳ δύνανται νά θεωρηθοῦν ὡς
ἀτελέστερα τῶν κατόπιν ἐμφανισθέντων ἐν τῇ αὐτῇ τάξει.
Τό αὐτὸ δέ συμβαίνει καί εἰς τὰ φυτά, μὲ προφανῆ μάλιστα
τὴν μείζονα τῶν πρώτων τελειότητα38.
»Ὅτι ἐν τοῖς διαδοχικοῖς γεωλογικοῖς σχηματισμοῖς
παρουσιάζονται σταθερῶς νέα εἴδη, ἄνευ οὐδεμιᾶς
ἐνδείξεως ὑπάρξεως μεσαζουσῶν ἤ μεταβατικῶν μορφῶν39,
» Ὅτι αἱ ἔννοιαι τῆς κληρονομικότητος καί τῆς
μεταβλητότητος, ἐφ' ὧν ἐπεχειρήθη ἡ θεμελίωσις τῆς
ἐξελικτικῆς θεωρίας ἀποκλείουν ἀλλήλας, ἐφ' ὅσον ἡ
κληρονομικότης εἶναι δύναμις συντηρητική, ἀποκλείουσα
μεταβολὴν40.
» Ὅτι ἡ συγκριτικὴ ἀνατομικὴ καί φυσιολογία
διαπιστοῦσαι τὴν ὑφισταμένην ἀντιστοιχίαν ὀργάνων καί
λειτουργιῶν μεταξὺ τῶν ὄντων ὁμοίας διαπλάσεως,
ἀνηκόντων ὅμως εἰς διάφορα γένη καί εἴδη, οὐδαμῶς
προάγουν εἰς τὴν ἀντίληψιν, ὅτι τὰ ὄντα προῆλθον ἀπ'
ἀλλήλων. Βεβαιοῦν ἁπλῶς ὅτι, ἐν τῇ δημιουργίᾳ τῶν
συγγενῶν ὀργανισμῶν, ἠκολουθήθη ἡ ὁμοιότης σχεδίου.
» Ὅτι αἱ ἔρευναι ἐπὶ τοῦ φαινομένου τῆς συγκλήσεως
τῶν χαρακτήρων ἀπέδειξαν τὴν ἀτέλειαν τοῦ βιογονικοῦ
Νόμου, δεδομένου ὅτι οὐδεμία ἐμβρυικὴ φάσις


37 Πρβλ. μακαριστοῦ Π. Τρεμπέλα, μν., ἔργ., σελ. 117 -124.
38 Πρβλ. καί μακαριστοῦ Π. Τρεμπέλα, μν., ἔργ., σελ. 149-153 καί βιβλ. αὐτόθι.
39 Ἰδίου μν. ἔργ., σελ. 120-140.
40 Κατὰ τὴν ὡραίαν παρατήρησιν τοῦ Βιγκὰν (Π. Τρεμπ., μν. ἔργ., σελ. 189), ὅταν ὁ
Δαρβῖνος χρειάζεται νά ἐξηγήσῃ τὴν ἐξέλιξιν τῶν μορφῶν καὶ τὴν παραγωγὴν νέων εἰδῶν,
τονίζει ἐξόχως τὸ μεταβλητὸν τούτων καὶ θέτει εἰς τὴν ὑπηρεσίαν αὐτοῦ τὴν
κληρονομικότητα. Ὅταν δὲ πάλιν θέλῃ νά ἐξηγήσῃ πῶς νέαι μορφαὶ καθίστανται μόνιμοι,
ἐξαίρει τότε τὴν ὑπὸ τοῦ Νόμου τῆς κληρονομικότητος ἐξασφάλισιν τῆς μονιμότητος καὶ
τοῦ ἀμεταβλήτου τοῦ χαρακτῆρος. Τάς ἀντιρρήσεις ταύτας προσπαθὼν νά καλύψῃ ὁ
Χάϊκελ, διήρεσε τὴν κληρονομικότητα εἰς συντηρητικήν!!! καὶ προοδευτικήν!!!,
διακοπτομένην, φυλετικὴν κλπ. Ἀλλὰ πόσον αἱ ἔννοιαι αὖται ἀποκλείουνἀλλήλας, παρέλκει
νά τονίσωμεν. Πρβλ. καὶ μακαριστοῦ Π. Τρεμπ., μν. ἔργ., σελ. 186 - 189 καὶ βιβλ. αὐτὸθι.3 4


ἀνταποκρίνεται πλήρως πρός τὴν ὕπαρξιν πραγματικοῦ
τινος προγονικοῦ τύπου41.
» Ὅτι οὐδ' ἀμυδρὸν φῶς λογικοῦ ὑπάρχει ἐν τῷ
ἐνστίκτῳ, αἱ δέ ἐνστιγματικαὶ πράξεις δέν εἶναι δυνατὸν νά
ἀπέκτησαν τὴν τελειότητα, ἥν παρουσιάζουν δι' ἀποπειρῶν,
δοκιμῶν καί ἀναζητήσεων περὶ τοῦ προσφυεστέρου τρόπου
ἐνεργείας, δεδομένου ὅτι ὑπῆρξαν ἀνέκαθεν εἰς τὰ ζωϊκὰ
εἴδη, ἀπαράλλακτα ὡς βλέπομεν αὐτὰ καί σήμερον.
» Ὅτι ὁ περὶ ὑπάρξεως ἀγών δέν διδάσκει τὰ ζῷα,
εἶναι δέ ἀνύπαρκτος ἐν τῷ μιμητισμῷ. Αἱ δέ ἀνωμαλίαι τῶν
ὀργανισμῶν δέν εἶναι ἀπόδειξις μεταβολῶν ἐπελθουσῶν διά
τῆς κληρονομικότητος.
» Ὅτι ὁ Δαρβινισμὸς εἶναι προϊὸν καθαρᾶς φαντασίας
καί ἀνήκει εἰς τὴν ἱστορίαν, ὅπως καί τό ἕτερον περίεργον
τοῦ παρελθόντος αἰῶνος, ἡ Ἐγελιανὴ Φιλοσοφία.
» Ὅτι ἡ ὑπόθεσις τῆς ἐξελίξεως τῶν ὄντων, ἐν γένει
καί ἰδιαιτέρως τῆς καταγωγῆς τοῦ ἀνθρώπου ἀπὸ ἄλλου
ζῴου εἶναι χίμαιρα, ὑπόθεσις ΨΕΥΔΗΣ καί ΜΩΡΑ, μὴ ἔχουσα
οὐδεμίαν ἐπιστημονικὴν ὑπόστασιν.
» Ὅτι, ἐν τέλει, ἡ ζωὴ εἶναι μέγα καί μοναδικὸν
μυστήριον, τό δέ μεταξὺ ἀνόργανου φύσεως καί ὀργανικῶν
ὄντων χάσμα οὔτε ἐγεφυρώθη, οὔτε θὰ γεφυρωθῇ ποτέ42».41 Ἐγκυκλοπ. Λεξικὸν «Λαρούς», τοῦ 20ου αἰῶνος, Τομ. 6 (ἔτος 1933, σ. 773), πρβλ.
ἀοιδίμου Ν. Σπηλιώτου μν. ἐργ. σ. 97. Τὸν δῆθεν βιογονικὸν - βιογενετικὸν νόμον τοῦ
Χάϊκελ ἀπέδειξαν ἀνύπαρκτον οἱ διάσημοι ἐμβρυολόγοι καὶ ζωολόγοι L. Vialleton,
Flisehman, Deperet κ.ὁ. (L. Vialleton, L’ Origine des etres vit vants p. 372 - 373 καὶ
Leprobleme de Γ Evolution p. 230 - 232), Wigande (Der Darwinismas, 1874 - 1877 t. Ill,
σελ. 272) Wasmann (La probite scientifique de Hacekel, σελ. 8) κ.ἄ. Ἐπίσης ὁ μακαριστός
καθηγητὴς τῆς Ἀνατομικῆς τοῦ ἐν Ἀθήναις Πανεπιστημίου Γ. Σκλαβοῦνος, ἐν τῷ ἔργῳ
αὐτοῦ ἡ «Ἀνατομικὴ τοῦ ἀνθρώπου», Τομ. Α΄, σελ. 2 καὶ 3 (ἔκδ. 1906 καὶ 1926), γράφει ἐπὶ
τοῦ θέματος, ἐκτὸς ἄλλων καὶ τὰ ἑξῆς: «Ἀλλὰ πρὸς τὸν βιογονικὸν νόμον ἀντιφάσκουν
πολλὰ γεγονότα τῆς ὀντογονίας. Οὕτω π.χ. ἐνῶ συμφώνως τῷ βιογονικῷ νόμῳ τὸ
νευρικὸν σύστημα ἔδει νά διαπλάσσηται ἔσχατον πάντων - διότι ἡ νωτιαία χορδὴ παρου-
σιάζεται μόνον εἰς τὰ σπονδυλωτὰ - ἐξ ἐναντίας ἡ καταβολὴ αὐτοῦ τίθεται πρωϊαίτατα.
Ἐνῶ τὸ ἔντερον ἐν τῇ ζωολογικῇ κλίμακι ἀνοίγεται εἰς στόμα καὶ εἰς πρωκτόν, κατὰ τὴν
ὀντογονίαν διαπλάσσεται τυφλόν, καὶ εἶτα, προϊούσης τῆς διαπλάσεως, διανοίγεται. Ἐνῶ ὁ
πρωκτὸς εἶναι ἐν τῶν παλαιότατων ὀργάνων - διότι καὶ εἰς αὐτὰ τὰ πρωτόζωα
παρατηρεῖται τὸ σφυγμῶδες χασμάτιον - ἡ καταβολὴ αὐτοῦ κατὰ τὴν ὀντογονίαν
ἐπιβραδύνεται...». Πρβλ. καὶ μακαριστοῦ Π. Τρεμπ., μν. ἔργ., σ. 104 - 116 καὶ βιβλ. αὐτόθι,
ὡς καὶ Ν. Σπηλ., μν. ἐργ., σ. 51.
42 Μετὰ τὴν τοιαύτην ὑπὸ τῆς Ἐπιστήμης καταδίκην τῆς αὐτομάτου γενέσεως τῆς
ζωῆς καὶ τῆς ἐξελίξεως αὐτῆς, παρέλκει νά ἀσχοληθῶμεν περὶ τῆς συναφοῦς θεωρίας τοῦ
Ἀρρένιους, καθ' ἥν ὁ πρῶτος ζῶν ἤ οἱ πρῶτοι ζῶντες μικροοργανισμοὶ ἦλθον ἐξ ἄλλων
πλανητῶν ἤ ἄλλων κόσμων. Διότι ἀποκλειόμενης τῆς «ἐξελίξεως», τὰ διάφορα ἐνόργανα
ὄντα ἔδει νά ἐκτελέσουν τὰ διαπλανητικὰ ταξίδια καὶ νά ἔλθουν εἰς τὸν ἡμέτερον
πλανήτην ὑφ' ἅς μορφὰς καὶ σχήματα ἐνεφανίσθησαν καὶ εἶναι ἐπὶ τῆς σκηνῆς τῆς ζωῆς!!!.
Ἐπιπροσθέτως ὅμως καὶ διὰ τὴν θεωρίαν ταύτην - ὅπως καὶ τὴν θεωρίαν τῆς «αὐτομάτου
γενέσεως τῆς ζωῆς», ὁ καθηγητὴς τῆς Βιολογικῆς Χημείας ἐν τῷ Ἐθνικῷ Πανεπιστημίῳ
Ἀθηνῶν μακαριστός Ἀναστ. Χρηστομάνος, ἀποδείξας - εἰς σειρὰν ἕξ ἄρθρων του, ὑπὸ τὸν


Εἰς τὰ πορίσματα ταῦτα τῶν προμνησθέντων
ἐπιστημόνων, τὰ ὁποῖα καί ὑπὸ τῶν συγχρόνων ἐρευνῶν καί
διά νεωτέρων καί τελειότερων ὀργάνων καί μέσων
ἀπολύτως ἐβεβαιώθησαν, δέον νά προσθέσωμεν τάς περὶ
τῆς θεωρίας τῆς ἐξελίξεως - ὑφ' ὅλας αὐτῆς τάς μορφὰς -
συμφώνους κρίσεις τῶν εἰδικῶν κριτικῶν α) τοῦ μεγάλου
Ἐγκυκλοπαιδικοῦ Λεξικοῦ «Larousse du XXe Siecle», Τομ.
6ος , σελ. 773, ἔτους 1923 καί β) τοῦ Meyers Lexikon (7ης
ἐκδόσεως), τόμος 2ος , σελ. 310 - 111 καί 478 (ἔτους 1925).

Απόσπασμα από το βιβλίο του Πειραιώς Σεραφείμ : Κόσμος: Εξέλιξη ή Δημιουργία

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 26 Nov 2013, 15:11 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
Φίλε LAPTONAS
Έχεις κάποια δική σου άποψη πάνω στην θεωρία της εξέλιξης, που θα μπορούσες να κουβεντιάσουμε?
Για αυτήν την θεωρία έχουν ειπωθεί και τυπωθεί τόνοι βιβλία , και υπέρ και κατά.
Τι νόημα έχει σε ένα φόρουμ δημόσιας συζήτησης , η αναφορά σε γραπτά άλλων, με τους οποίους δεν μπορούμε να συζητήσουμε αυτά που γράφουν?

Εσύ τι λες?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 26 Nov 2013, 21:01 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
Εξαρτάτε πως θέλεις να το πιάσουμε. Η άποψη μου είναι ότι υπάρχει η λεγόμενη φυσική και τεχνητή επιλογή, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να ήμαστε βέβαιοι ότι έτσι φτάσαμε στο παρόν. Ισχύει για παράδειγμα ότι αν κάνεις μία καλλιέργεια μύγας σε εργαστηριακό περιβάλλον, και επιλέγεις πάντα από το σύνολο αυτή με τα μεγαλύτερα φτερά και εξοντώνεις τις υπόλοιπες, τότε προοδευτικά θα δημιουργήσεις μία "εξελιγμένη" μύγα μεγαλόπτερη (=τεχνητή επιλογή).

Εγώ προτείνω και κάτι άλλο. Πες μου ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα μπορούσες να κουβεντιάσεις ποτέ, και που αξίζει να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο, ώστε να κουβεντιάσουμε αυτό αγαπητέ μου. Εκτός αν σου αρέσει η εξέλιξη.

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 27 Nov 2013, 11:26 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
Quote:
LAPTONAS

Εξαρτάτε πως θέλεις να το πιάσουμε.

Τι να πιάσουμε φίλε μου?
Μάλλον δεν θα έχεις δεί τον τίτλο του θέματος?
Το θέμα μας εδώ ρωτά!
“ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;”

Εσύ απαντάς.

“Η άποψη μου είναι ότι υπάρχει η λεγόμενη φυσική και τεχνητή επιλογή, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να ήμαστε βέβαιοι ότι έτσι φτάσαμε στο παρόν”


Αν κατάλαβα καλά , είσαι κάπως μπερδεμένος και δεν μπορείς να πείς πως φτάσαμε στην παρόν φυσικό οικοσύστημα.
Καλά κατάλαβα?

Αυτό που λες για “τεχνική και φυσική επιλογή”, στην ουσία μιλάς για μηχανισμούς που επιβεβαιώνουν την θεωρία της εξέλιξης.
Η ανθρώπινη παρέμβαση , αυτή που εσύ ονομάζεις “τεχνική επιλογή” , είναι μία διαδικασία επίσπευσης της εξελικτικής πορείας, το αποτέλεσμα της οποίας είναι άγνωστο αν σε μεγάλο βάθος χρόνου επικρατήσει ή θα απορριφθεί από την ίδια την φύση.

Η ζωική και φυτική πανίδα που παρατηρούμε σήμερα , χρειάστηκε 3,5 δις χρόνια για να πάρει αυτή την μορφή.
Μέσα σε αυτό το διάστημα υπήρξαν 4-5 μεγάλες (μαζικές) εξαφανίσεις των περισσότερων μορφών ζωής που είχαν διαμορφωθεί πάνω στην γή στη εκάστοτε εποχή.

Quote:

Εγώ προτείνω και κάτι άλλο. Πες μου ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα μπορούσες να κουβεντιάσεις ποτέ, και που αξίζει να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο, ώστε να κουβεντιάσουμε αυτό αγαπητέ μου. Εκτός αν σου αρέσει η εξέλιξη.Δεν καταλαβαίνω φίλε μου το νόημα αυτής της πρότασης σου.
Να θεωρήσω πως το θέμα της εξέλιξης της ζωής , δεν σε ενδιαφέρει, και παρόλα αυτά , αφιερώνεις τον πολύτιμο χρόνο σου , κουβεντιάζοντας το?

Γιατί το κάνεις?
Φαντάζομαι γιατί αναζητάς την αλήθεια , ή κάνω λάθος ?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 27 Nov 2013, 16:57 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
oflines wrote:
Quote:
LAPTONAS

Εξαρτάτε πως θέλεις να το πιάσουμε.

Τι να πιάσουμε φίλε μου?
Μάλλον δεν θα έχεις δεί τον τίτλο του θέματος?
Το θέμα μας εδώ ρωτά!
“ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;”

Εσύ απαντάς.

“Η άποψη μου είναι ότι υπάρχει η λεγόμενη φυσική και τεχνητή επιλογή, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να ήμαστε βέβαιοι ότι έτσι φτάσαμε στο παρόν”


Ναι, τι σου φαίνεται περίεργο ; Η θεωρία της εξέλιξης βασίστηκε πάνω στην τεχνητή και φυσική επιλογή. Γιατί λοιπόν βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν έχω δει τον τίτλο ; :xaxa: Τη γνώμη μου την κατέθεσα. Ας δούμε τη δική σου.

oflines wrote:
Αν κατάλαβα καλά , είσαι κάπως μπερδεμένος και δεν μπορείς να πείς πως φτάσαμε στην παρόν φυσικό οικοσύστημα.
Καλά κατάλαβα?

Όχι, βλέπεις πουθενά να λέω για οικοσύστημα ; Η ιστορία του πλανήτη έχει πολλά κενά τα οποία δεν μπορεί να μπορεί να καλύψει η επιστήμη. Για παράδειγμα, αφού είσαι άνθρωπος της γνώσης και σου αρέσει να δίνεις απαντήσεις πες μου πως ακριβώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι;

oflines wrote:
Αυτό που λες για “τεχνική και φυσική επιλογή”, στην ουσία μιλάς για μηχανισμούς που επιβεβαιώνουν την θεωρία της εξέλιξης.

Τσακάλι είσαι.
oflines wrote:
Η ανθρώπινη παρέμβαση , αυτή που εσύ ονομάζεις “τεχνική επιλογή”

Εγώ την ονομάζω έτσι ; Όχι φίλε μου δεν την ονομάζω εγώ έτσι.
oflines wrote:
, είναι μία διαδικασία επίσπευσης της εξελικτικής πορείας, το αποτέλεσμα της οποίας είναι άγνωστο αν σε μεγάλο βάθος χρόνου επικρατήσει ή θα απορριφθεί από την ίδια την φύση.
Ακριβώς. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να ήμαστε απόλυτοι γιαυτό σου είπα, από που θέλεις να το πιάσουμε ; Το έπιασα λοιπόν από την ουρά και εσύ από το κεφάλι, για να δούμε που θα μας βγει ;
oflines wrote:
Η ζωική και φυτική πανίδα που παρατηρούμε σήμερα , χρειάστηκε 3,5 δις χρόνια για να πάρει αυτή την μορφή. Μέσα σε αυτό το διάστημα υπήρξαν 4-5 μεγάλες (μαζικές) εξαφανίσεις των περισσότερων μορφών ζωής που είχαν διαμορφωθεί πάνω στην γή στη εκάστοτε εποχή.

Ε, κάτσε, από τη μία μου λες να μη χρησιμοποιώ πηγές έτοιμες αλλά να σου πω τη γνώμη μου, και μετά εσύ επικαλείσαι γνώσεις που λαμβάνεις από πηγές και όχι δικές σου. Εκτός αν ήσουν παρόν και στις 3-5 μεγάλες καταστροφές. :xaxa: Αποφάσισε αν θέλεις να λαμβάνουμε υπόψη πηγές.

oflines wrote:

Εγώ προτείνω και κάτι άλλο. Πες μου ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα μπορούσες να κουβεντιάσεις ποτέ, και που αξίζει να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο, ώστε να κουβεντιάσουμε αυτό αγαπητέ μου. Εκτός αν σου αρέσει η εξέλιξη.[/quote]

oflines wrote:
Δεν καταλαβαίνω φίλε μου το νόημα αυτής της πρότασης σου.
Να θεωρήσω πως το θέμα της εξέλιξης της ζωής , δεν σε ενδιαφέρει, και παρόλα αυτά , αφιερώνεις τον πολύτιμο χρόνο σου , κουβεντιάζοντας το?


Να σου εξηγήσω λοιπόν,φίλε μου, μίας και δεν γνωριζόμαστε τόσο ώστε να καταλαβαίνεις το νόημα κάθε πρότασης μου, το ότι αφιέρωσα 1 λεπτό για να τοποθετήσω ένα κείμενο που ενδιαφέρει σε συνδυασμό με την ερώτηση μου, δείχνει ότι το θέμα με ενδιαφέρει αλλά όχι τόσο ώστε να συζητάω περί της εξέλιξης γιατί πρώτον έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και από τις δύο πλευρές, δεύτερον υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στην ζωή του καθένα, άρα ήθελα να σιγουρευτώ αν θεωρείς αυτό το θέμα αρκετά σημαντικό, γιατί ο χρόνος είναι πάντα πολύτιμος. Ελπίζω να απάντησε αυτό στο επόμενο ερώτημα σου.

oflines wrote:
Γιατί το κάνεις?
Φαντάζομαι γιατί αναζητάς την αλήθεια , ή κάνω λάθος ?

Διαφώτισε με.

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 28 Nov 2013, 12:15 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
Quote:
LAPTONAS

Ναι, τι σου φαίνεται περίεργο ; Η θεωρία της εξέλιξης βασίστηκε πάνω στην τεχνητή και φυσική επιλογή. 


Που είδες , βρε καλέ μου άνθρωπε, να εκφράζω περιέργεια.
Διαφωνία με την άποψη σου διατύπωσα και στην είπα.
Την επαναλαμβάνω ποιο αναλυτικά, ξεκαθαρίζοντας πως η “θεωρία της εξέλιξης των ειδών” δεν βασίστηκε σε καμία “τεχνική” επιλογή , αλλά ήταν προϊόν παρατήρησης ( του Δαρβίνου) των φυσικών προσαρμογών - ζώντων οργανισμών - σε διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα (αυτά που ονομάζω οικοσυστήματα )
Quote:
Όχι, βλέπεις πουθενά να λέω για οικοσύστημα ; Η ιστορία του πλανήτη έχει πολλά κενά τα οποία δεν μπορεί να μπορεί να καλύψει η επιστήμη.Το ότι δεν αναφέρεσαι σε “οικοσύστημα”, δεν θα πει πως αυτό δεν υπάρχει και είναι οι εκάστοτε συνθήκες του (θερμοκρασίας , ακτινοβολίας , υγρασίας, βιοχημείας, ανταγωνισμού και συνεργασίας των ειδών κλπ κλπ ) που καθορίζει την εξέλιξη όλων των μορφών ζωής που το αποτελούν.

Quote:
Για παράδειγμα, αφού είσαι άνθρωπος της γνώσης και σου αρέσει να δίνεις απαντήσεις πες μου πως ακριβώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι; 

Να σου απαντήσω σε τι?
Να απαντήσω, σε κάποιον που μπορεί να διακρίνει την διαφορά της επιστημονικής γνώσης , με την επιστημονική θεωρία , ναι!
Σε σένα που τα έχεις μπλεγμένα , είναι χαμένος χρόνος.

Quote:
Εγώ την ονομάζω έτσι ; Όχι φίλε μου δεν την ονομάζω εγώ έτσι. 


Με σένα έκανα αυτόν τον διάλογο, και εσύ ανέφερες αυτή την “ατυχή” διατύπωση, μιλώντας για “τεχνική επιλογή”.

Μιλάς για πειραματική ανθρώπινη παρέμβαση, στους φυσικούς εξελικτικούς μηχανισμούς, που επιβεβαιώνουν την θεωρία της εξέλιξης των ειδών.
Η θεωρία της εξέλιξης δεν βασίστηκε σε αυτές τις ανθρώπινες παρεμβάσεις , αλλά μέσω αυτών επιβεβαιώθηκε.

Κάθε επιστημονική θεωρία , παρουσιάζει μια άποψη που εξηγεί τα “φαινόμενα” και προτείνει πειράματα που να επιβεβαιώνουν την θεωρία.
Το παράδειγμα με την μύγα που ανέφερες , θα μπορούσε να είναι ένα από τα πειράματα που επιβεβαιώνει κάποιους μηχανισμούς της εξέλιξης.
Quote:
Ακριβώς. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να ήμαστε απόλυτοι γιαυτό σου είπα, από που θέλεις να το πιάσουμε ; Το έπιασα λοιπόν από την ουρά και εσύ από το κεφάλι, για να δούμε που θα μας βγει ;Από όπου και να το πιάσεις δεν θα οδηγηθείς πουθενά
Μάθε πρώτα τι λέει η ίδια η θεωρία, και έλα να το κουβεντιάσουμε
Θα δεις τότε που είναι η ουρά και που το κεφάλι.

Quote:

Ε, κάτσε, από τη μία μου λες να μη χρησιμοποιώ πηγές έτοιμες αλλά να σου πω τη γνώμη μου, και μετά εσύ επικαλείσαι γνώσεις που λαμβάνεις από πηγές και όχι δικές σου. Εκτός αν ήσουν παρόν και στις 3-5 μεγάλες καταστροφές.  Αποφάσισε αν θέλεις να λαμβάνουμε υπόψη πηγές. Ξανά τα ίδια?
Μάθε να διαχωρίζεις τι είναι επιστημονική γνώση και τι επιστημονική άποψη.
Οι μαζικές εξαφανίσεις ειδών , είναι γνώση από ευρήματα .
Τα σεντόνια που εσύ παρέθεσες με αντιγραφή, είναι απόψεις / προτάσεις / ερμηνείες , κάποιων που χρησιμοποιούν γνώσεις επιστημονικών ευρημάτων.

Quote:

Να σου εξηγήσω λοιπόν,φίλε μου, μίας και δεν γνωριζόμαστε τόσο ώστε να καταλαβαίνεις το νόημα κάθε πρότασης μου,

Τι να τις κάνω φίλε μου τις εξηγήσεις?
Ξεκαθάρισε πρώτα ο ίδιος τι λες , και μετά έλα να το κουβεντιάζουμε.

Quote:
το ότι αφιέρωσα 1 λεπτό για να τοποθετήσω ένα κείμενο που ενδιαφέρει σε συνδυασμό με την ερώτηση μου, δείχνει ότι το θέμα με ενδιαφέρει αλλά όχι τόσο ώστε να συζητάω περί της εξέλιξης γιατί πρώτον έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και από τις δύο πλευρές, δεύτερον υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στην ζωή του καθένα, άρα ήθελα να σιγουρευτώ αν θεωρείς αυτό το θέμα αρκετά σημαντικό, γιατί ο χρόνος είναι πάντα πολύτιμος.
Εμ!
Αυτό είναι το ζητούμενο καλέ μου άνθρωπε .
Αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα, τι ασχολείσαι

Όσο για το μελάνι που λες , τι το θες ?
Έχεις κανένα θέμα δικό σου, που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κανένας – και έχει ενδιαφέρον – για να το κουβεντιάσουμε?

.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 28 Nov 2013, 20:54 
Researcher
Researcher
User avatar

Joined: 07 Aug 2012, 02:02
Posts: 1453
Has thanked: 199 time
Have thanks: 281 time
oflines wrote:
Που είδες , βρε καλέ μου άνθρωπε, να εκφράζω περιέργεια.
Διαφωνία με την άποψη σου διατύπωσα και στην είπα.
Την επαναλαμβάνω ποιο αναλυτικά, ξεκαθαρίζοντας πως η “θεωρία της εξέλιξης των ειδών” δεν βασίστηκε σε καμία “τεχνική” επιλογή , αλλά ήταν προϊόν παρατήρησης ( του Δαρβίνου) των φυσικών προσαρμογών - ζώντων οργανισμών - σε διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα (αυτά που ονομάζω οικοσυστήματα )


στα πρωταρχικά θεωρητικά επίπεδα ναι, που βασίστηκε όμως για να θεμελιωθεί η θεωρία και να γίνει "επιστημονικά αποδεδειγμένη" γνώση ; εμένα λοιπόν η θέση μου είναι ότι τεκμηριώθηκε αργότερα με την απόδειξη της τεχνητή και φυσικής επιλογής. Αν έχεις άλλη άποψη ή θέλεις να την διατυπώσεις με περισσότερη ακρίβεια ευχαρίστως να σε ακούσω.

oflines wrote:
Το ότι δεν αναφέρεσαι σε “οικοσύστημα”, δεν θα πει πως αυτό δεν υπάρχει και είναι οι εκάστοτε συνθήκες του (θερμοκρασίας , ακτινοβολίας , υγρασίας, βιοχημείας, ανταγωνισμού και συνεργασίας των ειδών κλπ κλπ ) που καθορίζει την εξέλιξη όλων των μορφών ζωής που το αποτελούν.

Ναι δεν αντιλέγω. Αλλά σε εργαστηριακό επίπεδο όλα αυτά ελέγχονται. Εγώ αναφερόμουν σε εργαστηριακό επίπεδο με εργαστηριακές συνθήκες (ελεγχόμενες).

oflines wrote:
...ανέφερες αυτή την “ατυχή” διατύπωση, μιλώντας για “τεχνική επιλογή”.

Μιλάς για πειραματική ανθρώπινη παρέμβαση, στους φυσικούς εξελικτικούς μηχανισμούς, που επιβεβαιώνουν την θεωρία της εξέλιξης των ειδών.
Η θεωρία της εξέλιξης δεν βασίστηκε σε αυτές τις ανθρώπινες παρεμβάσεις , αλλά μέσω αυτών επιβεβαιώθηκε.

ακριβώς για αυτό μιλάω.

oflines wrote:
Κάθε επιστημονική θεωρία , παρουσιάζει μια άποψη που εξηγεί τα “φαινόμενα” και προτείνει πειράματα που να επιβεβαιώνουν την θεωρία.
Το παράδειγμα με την μύγα που ανέφερες , θα μπορούσε να είναι ένα από τα πειράματα που επιβεβαιώνει κάποιους μηχανισμούς της εξέλιξης.
Βεβαίως, μία επιστημονική θεωρία παρουσιάζει σε θεωρητικό επίπεδο την θέση της και έπειτα περνάμε στο πειραματικό στάδιο όπου περιλαμβάνει ένα σύνολο από μεθόδους οι οποίες αποσκοπούν στην απόδειξη του ζητήματος του οποίου θέτει ο υπεύθυνος του πειράματος. Το παράδειγμα με τη μύγα το ανέφερα ακριβώς για αυτό το λόγο, γιατί επιβεβαιώνει ότι τα είδη εξελίσσονται ανάλογα τις συνθήκες.

oflines wrote:
Οι μαζικές εξαφανίσεις ειδών , είναι γνώση από ευρήματα .
Τα σεντόνια που εσύ παρέθεσες με αντιγραφή, είναι απόψεις / προτάσεις / ερμηνείες , κάποιων που χρησιμοποιούν γνώσεις επιστημονικών ευρημάτων.

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. :xaxa:

Εγώ άλλο σε ρώτησα : μπορεί η επιστήμη να δώσει απαντήσεις για όλα ; και αν ναι τότε πες μου πως εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι.

oflines wrote:
Εμ!
Αυτό είναι το ζητούμενο καλέ μου άνθρωπε .
Αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα, τι ασχολείσαι

Όσο για το μελάνι που λες , τι το θες ?
Έχεις κανένα θέμα δικό σου, που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κανένας – και έχει ενδιαφέρον – για να το κουβεντιάσουμε?
.

Αργότερα μόλις πέσουν οι τόνοι αν θες.

_________________
Truth

1. Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον.
2. Μεταλαμπαδεύστε την Αλήθεια (Siècle des Lumières).
3. Η σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης.
4. Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 29 Nov 2013, 00:03 
Forum Master
Forum Master
User avatar

Joined: 23 Jun 2011, 13:30
Posts: 1796
Has thanked: 458 time
Have thanks: 313 time
"Καταρρίφθηκε η θεωρία της εξέλιξης;" Στο τώρα , εξέλιξη για τον άνθρωπο , υπάρχει μόνο στη νόηση . Αν και όχι απο όλους... Η Θεολογική θεωρία της δημιουργίας , ναι έχει καταρριφθεί .

_________________
"Όποιος δεν ξέρει και δεν ξέρει πως δεν ξέρει, είναι τρελός, απόφυγε τον.
Όποιος δεν ξέρει και ξέρει πως δεν ξέρει, είναι παιδί, μόρφωσέ το.
Όποιος ξέρει και δεν ξέρει πως ξέρει, κοιμάται, ξύπνα τον.
Όποιος ξέρει και ξέρει πως ξέρει, είναι σοφός, ακολούθησε τον.Χαλίλ Γκιμπράν ''


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 29 Nov 2013, 12:11 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
LAPTONAS wrote:
oflines wrote:
Που είδες , βρε καλέ μου άνθρωπε, να εκφράζω περιέργεια.
Διαφωνία με την άποψη σου διατύπωσα και στην είπα.
Την επαναλαμβάνω ποιο αναλυτικά, ξεκαθαρίζοντας πως η “θεωρία της εξέλιξης των ειδών” δεν βασίστηκε σε καμία “τεχνική” επιλογή , αλλά ήταν προϊόν παρατήρησης ( του Δαρβίνου) των φυσικών προσαρμογών - ζώντων οργανισμών - σε διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα (αυτά που ονομάζω οικοσυστήματα )


στα πρωταρχικά θεωρητικά επίπεδα ναι, που βασίστηκε όμως για να θεμελιωθεί η θεωρία και να γίνει "επιστημονικά αποδεδειγμένη" γνώση ; εμένα λοιπόν η θέση μου είναι ότι τεκμηριώθηκε αργότερα με την απόδειξη της τεχνητή και φυσικής επιλογής. Αν έχεις άλλη άποψη ή θέλεις να την διατυπώσεις με περισσότερη ακρίβεια ευχαρίστως να σε ακούσω.

oflines wrote:
Το ότι δεν αναφέρεσαι σε “οικοσύστημα”, δεν θα πει πως αυτό δεν υπάρχει και είναι οι εκάστοτε συνθήκες του (θερμοκρασίας , ακτινοβολίας , υγρασίας, βιοχημείας, ανταγωνισμού και συνεργασίας των ειδών κλπ κλπ ) που καθορίζει την εξέλιξη όλων των μορφών ζωής που το αποτελούν.

Ναι δεν αντιλέγω. Αλλά σε εργαστηριακό επίπεδο όλα αυτά ελέγχονται. Εγώ αναφερόμουν σε εργαστηριακό επίπεδο με εργαστηριακές συνθήκες (ελεγχόμενες).

oflines wrote:
...ανέφερες αυτή την “ατυχή” διατύπωση, μιλώντας για “τεχνική επιλογή”.

Μιλάς για πειραματική ανθρώπινη παρέμβαση, στους φυσικούς εξελικτικούς μηχανισμούς, που επιβεβαιώνουν την θεωρία της εξέλιξης των ειδών.
Η θεωρία της εξέλιξης δεν βασίστηκε σε αυτές τις ανθρώπινες παρεμβάσεις , αλλά μέσω αυτών επιβεβαιώθηκε.

ακριβώς για αυτό μιλάω.

oflines wrote:
Κάθε επιστημονική θεωρία , παρουσιάζει μια άποψη που εξηγεί τα “φαινόμενα” και προτείνει πειράματα που να επιβεβαιώνουν την θεωρία.
Το παράδειγμα με την μύγα που ανέφερες , θα μπορούσε να είναι ένα από τα πειράματα που επιβεβαιώνει κάποιους μηχανισμούς της εξέλιξης.
Βεβαίως, μία επιστημονική θεωρία παρουσιάζει σε θεωρητικό επίπεδο την θέση της και έπειτα περνάμε στο πειραματικό στάδιο όπου περιλαμβάνει ένα σύνολο από μεθόδους οι οποίες αποσκοπούν στην απόδειξη του ζητήματος του οποίου θέτει ο υπεύθυνος του πειράματος. Το παράδειγμα με τη μύγα το ανέφερα ακριβώς για αυτό το λόγο, γιατί επιβεβαιώνει ότι τα είδη εξελίσσονται ανάλογα τις συνθήκες.

oflines wrote:
Οι μαζικές εξαφανίσεις ειδών , είναι γνώση από ευρήματα .
Τα σεντόνια που εσύ παρέθεσες με αντιγραφή, είναι απόψεις / προτάσεις / ερμηνείες , κάποιων που χρησιμοποιούν γνώσεις επιστημονικών ευρημάτων.

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. :xaxa:

Εγώ άλλο σε ρώτησα : μπορεί η επιστήμη να δώσει απαντήσεις για όλα ; και αν ναι τότε πες μου πως εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι.

oflines wrote:
Εμ!
Αυτό είναι το ζητούμενο καλέ μου άνθρωπε .
Αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα, τι ασχολείσαι

Όσο για το μελάνι που λες , τι το θες ?
Έχεις κανένα θέμα δικό σου, που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ κανένας – και έχει ενδιαφέρον – για να το κουβεντιάσουμε?
.

Αργότερα μόλις πέσουν οι τόνοι αν θες.

Το επαναλαμβάνω ξεκαθαρίζοντας πως η “θεωρία της εξέλιξης των ειδών” δεν βασίστηκε σε καμία “τεχνική” επιλογή , αλλά ήταν προϊόν ανθρώπινης παρατήρησης, των προσαρμογών ζώντων οργανισμών , σε διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα / οικοσυστήματα.
Την ικανότητα αυτή των ζώντων οργανισμών να εξελίσσονται και να προσαρμόζονται στο εκάστοτε διαμορφούμενο οικοσύστημα , πρώτος το παρατήρησε ο Δαρβίνος στα ηφαιστειογενή  νησιά Γκαλαπάγκος όπου συμπέρανε πως η γεωγραφική απομόνωση των οικοσυστημάτων επηρέασε την εξέλιξη διαφόρων αμφιβίων (σαύρες κλπ) , κάποιων πουλιών αλλά και χελωνών.
Αυτή η παρατήρηση τον οδήγησε στην άποψη(θεωρία) για την καταγωγή των ειδών, και πάνω σε αυτή βασίστηκε η σημερινή εξελικτική θεωρία.

Βεβαίως η αρχική θεωρία του Δαρβίνου, δοκιμάστηκε πειραματικά με ποικίλους τρόπους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η αλλαγή εργαστηριακά των συνθηκών περιβάλλοντος, (αρχικά σε φυτά , μικροοργανισμούς και έντομα) , διευρύνθηκε και εμπλουτίστηκε με νέες μεθόδους εργαστηριακής επέμβασης .
Όλες αυτές οι ανθρώπινες επεμβάσεις/πειραματισμοί , απλά επιβεβαιώνουν την θεωρία
Τα τελευταία 10 χρόνια , με την ανάλυση του DNA ζώντων οργανισμών, μπορούμε να διακρίνουμε την εξελικτική πορεία /συγγένεια των διαφόρων ειδών .

Αυτή είναι πολύ πολύ περιληπτικά η δική μου άποψη για την μοντέρνα θεωρία της εξέλιξης των ειδών.

Quote:
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.


Πάντα πρόθυμος, και για όποια άλλη απορία σου

Quote:
Εγώ άλλο σε ρώτησα : μπορεί η επιστήμη να δώσει απαντήσεις για όλα ;


Η επιστήμη ερευνά και προσπαθεί να ερμηνεύσει τον κόσμο μας.
Την αλήθεια δηλαδή την ψάχνει, δεν την κατέχει εξ αποκαλύψεως, ως εκ τούτου δεν είναι δογματική και δεν σχετίζεται με δόγματα.
Μια θεωρία μπορεί κάλλιστα να εμπλουτιστεί και να τροποποιηθεί , αν καινούργια στοιχεία γνώσης προκύψουν (και συχνά προκύπτουν)

Quote:
και αν ναι τότε πες μου πως εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι. 


Στο θέμα τώρα των δεινοσαύρων που με ρωτάς.
Η γνώση της ύπαρξης τους, έγινε πριν περίπου 100 χρόνια.
Η ανθρωπότητα δηλαδή, αγνοούσε την ύπαρξή τους.
Τα στοιχεία της παλαιοντολογίας , δείχνουν πως πριν περίπου (χοντρικά) 60 εκ χρόνια , κάτι έγινε στην γη που οδήγησε στην μαζική εξαφάνιση πολλών μορφών ζωής.
Αυτά προκύπτουν από ευρήματα (δεν είναι θεωρία δηλαδή)
Θεωρίες για το λόγο που οδήγησε σε αυτή την πιστοποιημένη μαζική εξαφάνιση ειδών, έχουν διατυπωθεί διάφορες .
Αναφέρω δύο ενδεικτικά
α. Πτώση ενός μεγάλου μετεωρίτη
β. Αλλεπάλληλες εκρήξεις Ηφαιστίων.

Και δύο περιπτώσεις οδηγούν στο ίδιο περίπου αποτέλεσμα.
Δημιουργία πυκνού νέφους σκόνης και καπνού, που άλλαξαν δραματικά και απότομα το φυσικό περιβάλλον όπου είχαν προσαρμοστεί όλοι οι μέχρι τότε ζωντανοί οργανισμοί.
Η αλλαγή των συνθηκών ήταν πολύ ραγδαία και δεν έδωσε χρόνο στα περισσότερα όντα να προσαρμοστούν.

Αυτά όμως είναι θεωρίες που κατά ένα μέρος επιβεβαιώνονται από ορισμένα ευρήματα της γεωλογίας

.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ;...
Unread postPosted: 29 Nov 2013, 12:18 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 27 Sep 2010, 11:37
Posts: 1332
Has thanked: 0 time
Have thanks: 77 time
stars wrote:
"Καταρρίφθηκε η θεωρία της εξέλιξης;" Στο τώρα , εξέλιξη για τον άνθρωπο , υπάρχει μόνο στη νόηση . Αν και όχι απο όλους... Η Θεολογική θεωρία της δημιουργίας , ναι έχει καταρριφθεί .Δεν είμαι σίγουρος καλή μου , οτι κατάλαβα τι εννοείς λέγοντας....

"Καταρρίφθηκε η θεωρία της εξέλιξης;" Στο τώρα , εξέλιξη για τον άνθρωπο , υπάρχει μόνο στη νόηση”

Σε ρωτώ με όλο το θάρρος που εσύ η ίδια που έδωσες , προτρέποντας με να σε ρωτώ ότι δεν εχω καταλάβει σωστά .
Εξηγούμαι για να μήν παρεξηγούμαι 

Με πιάνεις έτσι?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 62 of 71   [ 1405 posts ]
Go to page Previous  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 71  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred