dimitra wrote:
δεν είπα ότι μας έχει εγκαταλείψει στο έλεος... αντίθετα!
Χάρη στην θυσία Του λαμβάνουμε όλοι μας «Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου» κατά την βάπτιση μας!
Είμαστε όλοι μας φορείς Του! Να το δούμε μένει και να το αποδεχτούμε! και γι αυτόν τον λόγο δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην εφαρμόζουμε τον Λόγο Του, σε αντίθεση με όσους δεν έχουν διδαχθεί το Ευαγγέλιο, (όχι σε όσους το έχουν απορρίψει...).
για όσους δεν έχουν διδαχθεί, είμαι σίγουρη ότι έχει μεριμνήσει ο Θεός για τις ψυχές τους, αφού για Εκείνον, όλοι είμαστε παιδιά Του και δεν θέλει να χαθεί ούτε μία ψυχή!
Συμφωνώ ότι η διδασκαλεία Του απευθύνονταν προς όλους τους ανθρώπους.
Αν αναφέρεσαι στο κήρυγμα του Πέτρου κατά την Πεντικοστή, μιλάει για Άγιο Πνεύμα, όχι για ψυχές. "θα εκχύσω από το Πνεύμα μου πάνω σε κάθε σάρκα", δεν μιλάει για ενσάρκωση ψυχών.
Όχι μιλάει για ανθρώπους που θα μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν τον Λόγο προς το Πλάσμα Του.
Αναφέρομαι στις πράξεις
Καινή διαθήκη - Πράξεις κεφ. β'
Quote:
...
17. Και εν ταις εσχάταις ημέραις, λέγει ο Θεός, Θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου επί πάσαν σάρκα, και θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας, και οι νεανίσκοι σας θέλουσιν ιδεί οράσεις, και οι πρεσβύτεροί σας θέλουσιν ενυπνιασθή ενύπνια·
18. και έτι επί τους δούλους μου και επί τας δούλας μου εν ταις ημέραις εκείναις θέλω εκχέει από του Πνεύματός μου, και θέλουσι προφητεύσει·
19. και θέλω δείξει τέρατα εν τω ουρανώ άνω και σημεία επί της γης κάτω, αίμα και πυρ και ατμίδα καπνού·
20. ο ήλιος θέλει μεταστραφή εις σκότος και η σελήνη εις αίμα, πριν έλθη η ημέρα του Κυρίου η μεγάλη και επιφανής.
21. Και πας όστις αν επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου, θέλει σωθή.
Απόδοση στα νέα Ελληνικά:
Quote:
17. Στις έσχατες μέρες, λέει ο Θεός, θα διαχύσω από το Πνεύμα μου πάνω σε κάθε άνθρωπο και θα προφητέψουν οι γιοι σας και οι θυγατέρες σας. Οι νέοι σας επίσης θα δουν οράματα και οι γέροντές σας θα δουν όνειρα αποκαλυπτικά.
18. Μάλιστα στους άντρες και στις γυναίκες που με υπηρετούν θα διαχύσω τις μέρες εκείνες από το Πνεύμα μου και θα προφητέψουν.
19. Θα κάνω ακόμα πράγματα θαυμαστά πάνω στον ουρανό και σημάδια ανεξήγητα κάτω στη γη: Αίμα και φωτιά και σύννεφα καπνού.
20. Ο ήλιος θα μεταβληθεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, προτού έρθει η Ημέρα του Κυρίου η μεγάλη και λαμπρή.
21. Τότε, όποιος θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί.
Δεν μιλάει για ενσάρκωση, αλλά θα επιλεγούν ψυχές που θα διοχετεύσουν τον Λόγο απο άκρη σε άκρη.
Αυτό λέει για την σωτηρία μας.
Θεός είναι, ο ίδιος δημιουργεί του νόμους και αν θέλει ενσαρκώνει και Αγίους και πρώην ευσεβής κ.τ.λ.
Ακριβώς διότι είναι ο Δημιουργός και τα σχέδιά του δεν τα αποκαλύπτει πριν εφαρμοστούν, δίδει όμως σημάδια και όποιος θέλει τα βλέπει.