Φίλοι μου,
να σας πω ότι έχω εντυπωσιαστεί με τους διαλόγους σας,
τον τρόπο που συζητάτε όμορφα εδώ μεταξύ σας το θέμα της Μετενσάρκωσης.
Τα συγχαρητήριά μου θέλω να σας δώσω, καθώς πιστεύω ότι οι συζητήσεις σας,
κατέστησαν αυτό το θέμα ως ένα ακόμα διαδικτυακό διαμαντι που φωτίζει όμορφα το ζήτημα της Μετενσάρκωσης!
Στο φόρουμ οπου κινούμαι τακτικά "Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ" συζητάμε αυτές τις μέρες έντονα το θέμα της Μετενσάρκωσης. Βρέθηκα μέσα σε έναν δύσκολο διάλογο, με ένα άτομο που τα πιστεύω του, σχετικά με αυτό το θέμα, είναι βαθιά ριζωμένα στις υποδείξεις της Εκκλησίας μας. Το παιδί αυτό είναι πολύ γλυκός άνθρωπος και προσπαθώ να βοηθήσω καθε άνθρωπο που έχει απορίες σχετικά με το ζήτημα της Μετενσάρκωσης, αν κι εγω έχω απλές απόψεις και δεν μπορώ να πώ ότι αποτελούν και πανάκεια. Οσα μπορώ, προσφέρω.
Εχω ήδη εκεί κι εγώ κάνει την προσπάθεια μου μαζι με άλλα μελη και εχουμε δωσει και εμεις ομορφες αποψεις εκει επι του θεματος. Διαβαζοντας τους δικους σας διαλογους εδω στο φορουμ, εντυπωσιαστηκα που τοσο ομορφα συζητατε και εσεις επι του θεματος και βοηθατε με εναν αλλον τροπο τον καθε αναγνωστη. Εντυπωσιαστηκα βαθια και για αυτο τοποθετησα το λινκ σας ωστε τα μελη μας να σας επισκεπτονται και να βοηθηθουν με άλλη οπτικη γωνία στο θέμα της Μετενσαρκωσης. Ειναι ομορφο να ακουγονται οι φωνες μας απο πολλες πλευρες σε πολλα φορουμς ωστε να μπορεσουμε να ακουστουμε δυνατα και να βοηθηθει οσο το δυνατον περισσοτερος κοσμος... μαζι τους και εμεις.
Σας μεταφέρω σε εσας αγαπημενοι μου φιλοι του φορουμ της Αληθειας,
ενα αποσπασμα απο δημοσιευση.
από το φορουμ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ link: http://nebesnyel.phpbb30.com/board/post2923.html#p2923
Άκρες μέσες λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι πλέον έχουμε κατανοήσει έστω τα κυριότερα σημεία της Διδασκαλίας Του Κυρίου μας και έτσι, συνεχίζουμε σε ένα άλλο μέρος της διδασκαλίας Του που ονομάζεται ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ!!
Ναι καλα ακούσατε! Ο Κύριος αναφέρθηκε στη μετενσάρκωση!
Μα η Εκκλησία φρόντισε για κάποιους λόγους να το κρατήσει καλά κρυμμένο μυστικό.
Τα απόκρυφα ευαγγέλια τα έχετε ακουστά;
Και μονον να σκεφτούμε ότι οι απόστολοι ξεκίνησαν από 12 άτομα φωτισμένα και έπειτα ο καθένας τους όπου πήγαινε έφτιαχνε δικούς του μαθητές, να συνεχίσουν τη διάδωση της διδασκαλίας του Κυριου.
Έχουμε τόσους πολλούς λοιπόν. Για ποιό λόγο μου δίνουν να διαβάσω μόνον κάποιους επιλεγμένους;
Για να μην πω οτι πιθανον ειναι και παραποιημένα κάποια γραπτά, διότι όπως και να έχει για να το επέτρεψε τότε ο Θεός, υπήρχε λόγος Ιερός.
Τώρα όμως, καθότι ο κόσμος μέσα στην οργή και το μίσος, την απορία, την άγνοια, δείχνει να μην του φτάνουν αυτά που διαβάζει στην Καινή Διαθήκη για να πάνε στην Αγάπη, καιρός λοιπόν να βγούνε και τα υπόλοιπα στην επιφάνεια.
Και ο Κύριος λοιπόν αναφέρθηκε στη μετενσάρκωση.
Η μετενσάρκωση δεν συμβολίζει το κόκορα, όπου θα τα φορτώσουμε όλα εκεί της τωρινής ζωής μας τα χρέη.
Της τωρινής ζωής τα καμώματα, τα βλέπει η επόμενη ζωή και γελά!! Ανατριχιαστικό δεν είναι;
Αν σε αυτην τη ζωή δεν εχεις ορεξη να μαθεις να αγαπάς, όσο πόνον και αν σου προσφέρουν, τοτε στην επόμενη σε περιμένει κόλαση. Βλέπετε χρησιμοποιώ τη λέξη "κόλαση" διότι οι περισσότεροι έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε το πόσο δύσκολη θα είναι η επόμενη ζωή (η μετενσάρκωση), εάν στην τωρινή ζωή παραμείνουμε δίχως να μάθουμε τίποτα που να μας φένει πιο κοντά στην Αγάπη για το συνανθρωπο και για εμάς... πιο κοντά στον Κυριο με λίγα λόγια.
Εάν στην τωρινή ζωή κάνουμε αξιόλογες προσπάθειες να προσεγγίσουμε την Αγάπη στο συνάνθρωπο στον εαυτό και στο Θεό, τότε στη μετενσάρκωση μας περιμένει ζωή Παραδεισένια. Παράδεισος, όσα σου δίνουν γαλήνη χαρά στη ψυχή Αγάπη ζεστασιά. Είναι συναισθημα η Αγάπη τόσο πλούσιο, που μόνον στο ενα μικρό νυχάκι της μπορούμε να την περιγράψουμε εδώ στη Γη. Ωστόσο είναι υπέραρκετή αυτή η περιγραφή της για να μας δώσει να ονειρευτούμε και να γευτούμε το πόσο μα πόσο όμορφη είναι η Αγάπη σε ολόκληρο το μεγαλείο της, εκεί , κοντά στο Ένα, το Θεό, Κύριο Ιησού Χριστό. Αγκαλιασμένοι με κάθε κομμάτι Του, με κάθε συνάνθρωπο, αγκαλιασμένοι με κάθε Ανώτερο Εαυτό.
Και όταν μιλάμε για μετενσάρκωση, ποιός μας είπε ότι αναφερομαστε μονάχα για ενσάρκωση επάνω στη Γη; Υπάρχουν μέρη να ενσαρκωθεί κάποιος που φαντάζουν οσάν κόλαση, είτε που φαντάζουν οσάν Παράδεισο. Και όχι αναγκαστηκά να βρίσκονται επάνω στον πλανήτη Γη. Και όταν μιλάμε για ενσάρκωση η ετοιμολογία της λέξης δείχνει ότι η ενσάρκωση προϋποθέτει σάρκα, προϋποθέτει υλικό σώμα να υπάρχει. Έλα όμως που εκείνον τον καιρό θα μπορούσαν άραγε να εξηγήσουν το όλο θέμα διαφορετικά; Η μετενσάρκωση, η ενσάρκωση σε επόμενη ζωή, λέω εγώ η μικρή ιντιγκούλα, ότι δεν προϋποθέτει αναγκαστικά την ύπαρξη υλικού σώματος... Όμως καλύτερα θα επικεντρωθώ τώρα στις ενσαρκώσεις μας επάνω στη Γη.
Αφού πιστέυω λοιπόν ότι ξεκαθαρίσαμε πλέον αρκετά αυτό το θέμα περί μή ορθής αποφυγής και προσφυγής της τωρινής ζωής, βασιζόμενοι στην μετενσάρκωση, θα προχωρήσω στο επόμενο θέμα που είναι το εξής: ΠΟΙΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ;
Όπως αναφέρθηκε και πιο επάνω σε δημοσιεύσεις μελών, (σας παρακαλώ αν θέλετε διαβάστε τις, ωστε να γινομαι πιο ευκολα κατανοητή δίχως να χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι, σας ευχαριστω φίλοι μου). Οπως αναφέρθηκε νωρίτερα λοιπόν, κουβαλάει η ψυχή μνήμη, μέσα στο υποσυνείδητό μας. Η ψυχή έχει μνήμες από προηγούμενες ζωές μας, από προηγούμενες εκπαιδεύσεις μας, ώστε κάποια στιγμή να καταφέρει η ψυχή μας να ενθυμηθεί και να επιστρέψει στην Αγάπη, στο Ενα στον Κυριο, στο Ολον.
Καθότι οι περισσότεροι από εμάς ζούμε τη ζωή μας τεμπέλικα πνευματικά, εννοώ ότι δεν προσπαθούμε ιδιαίτερα να προσεγγίσουμε το νόημα της Αγάπης, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε η επόμενη ζωή και ενσάρκωσή μας, να μοιάζει με αιώνια κόλαση. Και αντιστρόφως, εκείνοι που εργαζόμαστε μας περιμένει αιώνιος Παράδεισος ενσαρκώσεων πάσης φύσεως.
Καθως επανενσαρκονόμαστε είτε σε κόλαση (πολύς πόνος για την εκπαίδευση αβάσταχτος θαρρείς), είτε επανασαρκώνεται κάποιος σε Παράδεισο, σε κάθε μας ενσάρκωση λαμβάνουμε μνήμες στη ψυχή μας που μας ακολουθούν. Αυτές οι μνήμες, βρίσκονται μέσα στο υποσυνείδητό μας και πάνω σε αυτές χτίζουμε τις επόμενες μνήμες που θα αποκτήσουμε απο την κάθε ενσάρκωσή μας. Αυτές οι μνήμες όταν καταφέρνουν να φτάσουν στο συνειδητό μας μέρος, τότε χρειάζεται ορθός χειρισμός. Οταν δηλαδη κάποιος ενθυμηθεί ότι υπήρξε παλαιότερα το τάδε πρόσωπο επάνω στη Γη, τότε περνάνε κάποιες μνήμες στο συνειδητό μέρος μας. Και πολλές φορές ίσως συμβαίνει κάτι τέτοιο πιθανόν για να ξεκλειδώσουμε κάποιες μνήμες μας πιο γρήγορα που χαρακτηρίζουν τη ψυχή μας. Σαν συναγερμός ανάγκης εμένα μου μοιάζει. Σαν να φωνάζει η ψυχή μας τόσο δυνατά, που η φωνη της φτάνει στα αυτιά της συνειδητής μας σκέψης: "Θυμήσου! Το μάθημα αυτό το έχεις ξαναπεράσει. Μην εμπέφτεις. Προχώρα. Προσπέρασε το εμπόδιο και προχώρα. Τον τρόπο τον γνωρίζεις. Το έχεις ξαναζήσει αυτό το μάθημα. Θυμήσου εκείνη την παλαιά ζωή σου και τα μαθήματα που έλαβες τότε. Θυμήσου ήσουν ο..... και εκανες αυτά... Θυμήσου! Διότι παρεκλίνεις, και το Σχέδιο για την πορεία σου προς την Αγαπη, σε χρειάζεται να προχωρήσεις.." .
Τί κάνουμε όταν θυμηθούμε ότι ήμασταν σε παλαιά ενσάρκωση, κάποιο πρόσωπο που δεν μας αρέσει;
Απλά κατανοούμε ότι ήταν μέρος της εκπαίδευσής μας και εκείνη η παλαιά ενσάρκωσή μας, λέμε ευχαριστώ το Θεό και προχωράμε κοιτάζοντας να μην επαναλάβουμε τα σφάλματα εκείνης της ζωης μας. (Τη σημασία της λέξης "Σφάλμα" που θέλω να εννοήσω, θα τη βρείτε σε δημοσίευση στο θέμα του φορουμ μας "Περί... Αμαρτιας!").
Τί κάνουμε όταν ενθυμηθούμε ότι ήμασταν σε παλαιά ενσάρκωση, κάποιο πρόσωπο που τόσο καιρό το θαυμάζαμε;
Κάποιοι πιθανόν ενθυμήθηκαν ότι ήταν η Ιωάννα της Λοραίνης φεριπίν. Κάτι τέτοιο αρχικά νομίζουν ότι εμπέφτουν σε ύβρη, σε βλασφημία. Δεν ειναι ομως ετσι... Δείτε τί συμβαίνει και να απελευθεροθούμε από όλα αυτά που μας πότιζε η εκκλησία τόσα χρόνια, τόσες φοβίες, τόσες παρερμηνεύσεις, εξυπηρετόντας σκοπούς και συμφέροντα, ανά τους αιώνες.
Ειναι κατω απο τη μυτη μας, ειναι τοσο απλο.
Ο Θεος είναι τα πάντα, ολόκληρο το Σύμπαν. Δενδρα γη ουρανος, ζωα φυτα, θαλασσα αερας, ψυχες, εσυ εγω Εκεινος εκει ψηλα, ολα ειμαστε και προήλθαμε από την Πηγη. Απο το Θεο, από το Ενα. Καλά ως εδώ; Προχωράμε λοιπόν.
Εδώ στη Γη οι άνθρωποι και οι ψυχές τους, κομμάτια του Θεού. Οταν ενας Αγιος αφηνει το υικο του σωμα, τοτε ανεβαινει η ψυχη του στα Ουρανια και παει στο Θεο. Οσο ο Αγιος ηταν ανθρωπος επανω στη Γη, δεν ηταν Αγιος. Εκανε σφαλματα... Ηταν ανθρωπος λοιπον και οταν ηρθε η ωρα του να φυγει απο τη ζωη στη Γη, η Αγια ψυχη του, εκεινο το μερος της Αγιας ψυχης του, πηγε στον Κυριο και Δημιουργο μας. Ολοι εκει προοριζομαστε να φτασουμε καποια μερα, εις τους αιωνες των αιωνων για τον καθενα απο εμας εκπαιδευσης. Και λεμε τωρα και αναρρωτιομαστε, πώς γίνεται να ξαναέρχονται στη Γη; Κι ομως ερχονται κομμάτια ψυχης που μπορουν να ενσαρκωθουν σε εναν πλανητη οπως η Γη πολυ βρωμικο πλανητη συγκριτικα με τα Ουράνια πεδία. Αυτα τα κομμάτια ψυχής, περνούν και εκείνα μια δικη τους εκπαίδευση. Και έπειτα έρχεται η γνώση της μνήμης της προηγούμενης ταυτότητας, η γνώση της μνήμης της τωρινής αποστολής επάνω στη Γη. Διότι για έναν Άγιο που στέλνει κομμάτι μνήμης επάνω ση Γη, στέλνει κομμάτι της ψυχής του, περνάει και πάλι από δυσκολίες μεγάλες. Και οι δυσκολίες αυτές έχουν σύμμαχο τη μνημη. Η μνημη ειναι ποσοτητες Αγαπης μεσα στο κομματι ψυχης, εκφρασμένες μέσα από καταστάσεις και γεγονότα. Παραδειγμα ο Ιωαννης ο Βαπτιστης που πολλοι υποστηριζουμε διαβαζοντας τις Γραφες οτι προκειται για την μετενσάρκωση του Προφήτη Ηλια. Ο Ιωαννης Βαπτιστης ηρθε ως άνθρωπος στη Γη, ολοι ετσι ερχομαστε επανω στη Γη ως ανθρωποι εκτος τον Κυριο Ιησου Χριστο που ειναι η ενσαρκωση του Θεου επανω στη Γη. Ο προφητης Ηλιας, ο Αγιος Ηλιας λοιπον ηρθε και παλι στη Γη μεσα απο την ενσαρκωση του Ιωαννη του Βαπτιστη. Ο Ιωαννης ο Βαπτιστης μεγαλωσε ως ανθρωπος και πιθανοτατα η μνημη της προηγουμενης ζωης του ως Προφητης Ηλιας, θα του ξυπνησε στην ενηλικη ζωη του. Ο Αγιος Ηλιας και καθε Αγιος, μεγαλη τους χαρα να ερχονται στη βρωμικη Γη να βοηθησουνε ανθρωπους. Ο Παραδεισος ειναι να ειμαστε ενωμενοι. Και οσο βοηθανε προς αυτην την επανενωση, τοσο περισσοτερο χαιρονται. Και ο Ανωτερος Εαυτος εκει ψηλα ειναι ο Αγιος Ηλιας στο παραδειγμα που ανεφερα. Ο Ιωαννης Βαπτιστης με δεος και Αγαπη και σεβασμο συνεχιζε να προσευχεται στον Αγιο Ηλια, που ειναι και ο Ανωτερος Εαυτος του. Και συνεχιζει το Θεαρεστο εργο του ο Ιωαννης ο βαπτιστης επανω στη Γη οπως το θυμομαστε ολοι μας απο τα θρησκευτικα, καθως τον συνοδευουν οι μνημες Αγαπης και πραξεων του Ανωτερου Ευτου του, ως Αγιος Ηλιας ο Προφητης.
Αν το καλοσκεφτειτε καθως ολοι μας προερχομαστε απο την ιδια Πηγη και ολοι ειμαστε Ενα, τοτε ολοι ειμαστε κομματια του προφητη Ηλια επανω στη Γη, κομματια καθε Αγιου.
Απλα καποια κομματια εχουν το κοντινοτερο ποστο στον Αγιο, αναλαμβάνοντας μια δύσκολη μα τοσο ευχάριστη αποστολή, προς υπηρεσίες του Θειου Σχεδίου.
Και παλι για εκεινους που δεν τους νοιαζει. Απλα τωρα να φανε να πιουνε και οτι αρπαξει ο αποπατος τους. Καθώς λείπει η Πίστης ότι υπάρχει το μετά. Όταν λείπει η πίστη ότι υπάρχει το μετά, δεν μπορείς να εξηγήσεις τίποτα... Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν ακούει! Η πίστης, είναι η ιδιότητα της ακοής. Δίχως αυτιά, πώς θα ακούσεις;
Εκείνοι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν ούτε σε κόλαση, ούτε σε Παράδεισο, ούτε στο Ένα στο Θεό, ούτε σε μετενσάρκωση, εκεινοι οι άνθρωποι που δεν πιστευουν οτι υπάρχει το μετά, εκείνοι που πιστεύουν μόνον στο τώρα.
Η πιστης ειναι τα αυτιά και ο Κυριος παντοτε ελεγε μετά από κάθε θαύμα Του: "Η Πίστης σου σε έσωσε!"
Οπότε σε εκείνους που δεν έχουν πίστη, πώς να εξηγήσουμε; Σε εκείνους που δεν έχουνε αυτιά, πώς να μιλήσουμε;
Δεν ακούνε... Δεν ακούνε...
Εκείνος που έχει αυτιά θα ακούσει. Εκείνος που έχει Πίστης στην Αγάπη θα σωθεί στην αγκαλιά Του Κυρίου μας.
Σε όλους μας υπάρχει κάτι μέσα μας όμορφο, υπάρχει η ψυχή μας. Και η πίστης θα μας βοηθήσει να βγάλουμε προς τα έξω. Να βγαλουμε προς τα έξω και να δούμε αυτό το Θεϊκό αυτην την Αγάπη τη θαυματουργή που υπάρχει μέσα μας. Τωρινή ζωή... παλαιά ζωή... αυριανή ζωή.. μετενσαρκωσης... ολα προς εκπαιδευση και ενθύμησή μας, της Αγάπη μεσα μας, της Αγάπης γύρω μας... της Αγάπης εκεί ψηλά!
Βεβαια το θεμα το συνεχισα εκει με αναφορες εκτεταμενες στυς ορους Κολασης και Παραδεισος, Θεος, Ενα, Ολον, Αγαπη, Μετενσαρκωσης Τωρινη ζωη, εξου και ο τιτλος εκει του θεματος ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ, ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ VS ΤΩΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.
Προσκαλώ κάθε φίλο του φορουμ της Αλήθειας εάν θέλει να διαβάσει κι από εκεί τις αποψεις των φίλων μας.
Και πάλι να σας πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την ομορφη σελιδας που την ομορφαινετε εσεις μεσα απο τους πολυτιμους διαλογους σας!
Να ειστε παντα καλά φίλοι μου.