Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!

Post a new topicWrite comments Page 1 of 1   [ 3 posts ]
Author Message
 Post subject: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ "ΙNDIGO"
PostPosted: 12 May 2008, 00:26 
Webmaster
Webmaster

Highscores: 3
[ Απαντήστε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ για κάθε ερώτηση και στο τέλος αθροίστε τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ ]

1. ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ;

2. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΘΥΜΟ ΟΤΑΝ Π.Χ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ;

3. ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ;

4. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;

5. ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ;

6. ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΥΡΑ;

7. ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ;

8. ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΥΣ;

9. ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΌ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ;

10. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΣΕ ΕΝΟΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΠΧ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ!

11. ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ;

12. ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Ή ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;

13. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ;

14. ΕΧΕΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ;

15. ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΟ;

16. ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ;

17. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ;

18. ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟ;

19. ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΒΑΘΥ ΩΡΙΜΟ ΚΑΙ ΣΟΦΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΜΙΚΡΗ ΗΛΊΚΙΑ;

20. ΕΧΕΙ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΦΥΪΑ-ΠΧ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΖΩΑ;

21. ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Τις ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ Ή ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ;

Αν οι απαντήσεις σας είναι 15 και πάνω ΝΑΙ, τότε πιθανών να είστε indigo!
Αν οι απαντήσεις σας είναι 19 και πάνω ΝΑΙ, τότε είστε σίγουρα indigo.

Το παραπάνω ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε από τη Wendy H. Chapmen, στηριζόμενη στην προσωπική της εμπειρία με παιδιά indigo και στα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο The Indigo Children: The New Kids Have Arrived των Jan Tober και Lee Carroll.

Image

Οι ακατοίκητοι μας χτυπούν και μας ξαναχτυπούν
-----------------------------------------------------------------------------
Truth

Profile E-mail  

Post subject: Re: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ "ΙNDIGO"
PostPosted: 13 Jan 2009, 21:52 
New Member
New Member

Θα κάνω για άλλη μια φορά τον απαραίτητο πρόλογο προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, καθώς φέρω το nick ΙNTIGO.

Οι άνθρωποι δίνουμε σε κάθε τι καινούριο που παρατηρούμε μια ονομασία. Αυτό είναι ποτάμι, αυτή είναι θάλασσα, ήλιος και φεγγάρι... Παρατηρήσαμε παιδιά με διαφορετικές ικανότητες από αυτές της κοινής λογικής. Κάποια από αυτά τα ονομάσαμε ΙΝΤΙΓΚΟ. Αυτός είναι όμως απλά μόνο ένας χαρακτηρισμός , μια ονομασία, δεν είναι κάτι απόλυτο. Προς το παρόν όμως προτιμώ να με αποκαλλώ καμιά φορά έτσι, παρά με το χαρακτηρισμό "φρικιό", όπως συνήθιζα, χαριτολογώντας, να αυτοαποκαλούμαι παλαιότερα. Νοιώθω όμορφα, ο κόσμος αρχίζει να αποδέχεται και να αγκαλιάζει, αυτό που κάποτε το φοβόταν. Βρήκε ο γύφτος τη φυλή του και αγαλλίασε η ψυχή του. Κάπως έτσι νοιώθω. Δεν δηλώνω ότι είμαι ΙΝΤΙΓΚΟ, αλλά ούτε και ότι δεν είμαι. Δεν μπορώ να μιλήσω με απόλυτη σιγουριά για το πού ανήκω, σε ποιά κατηγορία θα μπορούσε κάποιος να με κατατάξει. Ναι, διάλλεξα αυτό το nick για να προϊδεάσω, όχι όμως για να συστηθώ.

Όσο αφορά το ερωτηματολόγιο, από την εκπομπή του Χαρδαβέλλα το έμαθα για πρώτη φορά. Μπορώ να πω ότι με εκείνη την εκποπή και τα γρήγορα συμπεράσματα που βγάζανε με βάση το ερωτηματολόγιο, η μανάδες, είχα κι λίγο αντιδράσει. Εάν πληρεί κάποιος το ερωτηματολόγιο, δεν σημαίνει απευθείας ότι είναι και Ιντιγκο λέτε εε;;

Μμμ... Δεν ξέρω... Όμως για άλλο λόγο εγώ αντέδρασα με τις μανάδες. Επειδή θεοποιούσαν τα παιδιά τους! Μέγα λάθος! Κάνουν κακό στα παιδιά τους έτσι ακόμα και αν είναι Ιντιγκο, διότι τα φέρνουν αντιμέτωπα με τον αγώνα κατά της αλαζονείας από πολύ μικρά, καθώς και τους δημιουργούν έννοιες που δεν θα έπρεπε να έχουν σε τόσο τρυφερή ηλικία. Όμως καλό είναι να διατηρούν οι μανάδες χαμηλών τόνων την ανακάλυψή τους αυτή, και να βοηθούν το παιδί με τον εξής τρόπο. Προτείνω λοιπόν: Να μην το θεωρούν τρελό. Να του λένε ότι πιστεύουν σε εκείνο ότι μπορεί να πετύχει όποιον στόχο και να βάλει στη ζωή του. Να το ακούνε όταν μιλάει, να του δίνουν προσοχή έτσι ώστε να πιστέψει το παιδί στον εαυτό του και να προχωρήσει σε αυτά που θέλει να κάνει με αυτοπεποίθηση. Να μην αποκλείουν καμία γνώμη του παιδιού τους και να τα δέχονται όλα ως πιθανά, έως αποδείξεως του αντιθέτου τελικά και όχι να τα θεωρούν όλα ως απίθανα έως αποδείξεως του αντιθέτου τελικά, διότι τότε θα έχουν καθυστερήσει ιδιαίτερα τη ζωή του παιδιού τους. Ναι, προτείνουμε ως γονείς εκείνο που πιστεύουμε καλύτερο για το παιδί μας, όμως προσπαθούμε να ακούσουμε κι εκείνο τί επιλέγει για τη ζωή του να κάνει, όσο τρελό και αν μας ακούγεται στα αυτιά μας. Θέλει αμφίδρομη επικοινωνία με τα παιδιά, αλλά και να τα υπενθυμίζουμε ότι εμείς ως γονείς είμαστε οι ισχυροί και δυνατοί στη σχέση γονέα-παιδί, όχι για να μας υπακούει το παιδί, όχι για να μας φοβάται, αλλά για να νιώθει ασφάλεια στο πρόσωπό μας και να μας εμπιστεύεται. Κερδίστε την εμπιστοσύνη του παιδιού και μην πετυχαίνετε διάφορα με την επιβολή του φόβου. Τα παιδιά χρειάζεται να νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του γονέα, για να νιώθουν προσατευμένα.

Θα παρατηρήσατε ότι η προτάσεις που κάνω αφορούν τελικά πάσας "φύσεως" παιδιά!
Αυτό ακριβώς! Τα παιδιά Ιντικο, είναι παιδιά σαν όλα τα άλλα. Κοιτάξτε ποιά είναι η σημασία η παραγματική του ερωτηματολογίου αυτού. Σκοπός του ερωτηματολογίου λοιπόν είναι να διαπιστώσουμε αν το παιδί έχει "τάσεις" να γίνει Ιντιγκο. Υπάρχει και ένα άλλο ερωτηματολόγιο:
- Ξυπνάει το παιδί σας το πρωϊ και η πρωτη του δουλειά είναι να προετοιμάσει μόνο του το πρωϊνο του, άλλοτε μερεντα με ψωμι, αλλοτε μαρμελαδα και αλλοτε με μελι;
- Το μεσημερακι μετα το σχολείο του αρεσει να χωνεται μαζι σας στην κουζινα και να παρακολουθει προσεκτικά τα υλικα που ριχνετε στην κατσαρολα;
- Το απογευματακι μόλις ξυπνάτε από τον μεσημεριανό υπνάκο σας, παρατηρείτε ότι το παιδί σας πέρασε δύο αξέχαστες ώρες παιχνιδιού στην κουζίνα σας φτιάχνοντας κέϊκ με παστουρμά και ταραμά και μπόλικη άχνη ζάχαρη, μετατρέποντας τον χώρο σε χιονισμένο τοπίο από τα αλεύρια;
- Το βραδάκι όταν του ετοιμάζετε τη ζεστή του σοκολάτα για βραδυνό κολατσιό, το παιδί σας σας ζητάει ανταυτού φουά γκρα;

Αποτελέσματα:
Αν απαντήσατε ΝΑΙ μόνο στο πρώτο, χρειάζεται να ξυπνάτε νωρίτερα από το παιδί σας, διότι προκειμένου καημένο να πάει πεινασμένο στο σχολείο, προτιμάει να φτιάξει μόνο του το πρωϊνό του.
Αν απαντήσατε ΝΑΙ μόνο στο δεύτερο, χρειάζεται να μάθετε να μαγερεύετε διότι το παιδί σας για να αποφύγει τη βασανιστική δυάρια, εξετάζει τα υλικά που ετοιμάζονται να κάνουν βουτιά στην κατσαρόλα σας.
Αν απαντήσατε ΝΑΙ μόνο στο τρίτο, χρειάζεται να αγοράσετε κανένα αυτοκινητάκι,τρενάκι ή και καμιά κουκλίτσα, στο παιδάκι σας, για να έχει με κάτι να παίζει όσο κοιμάστε τα μεσημέρια.
Αν απαντήσατε ΝΑΙ μόνο στο τελευταίο, χρειάζεται να αποφεύγετε να βλέπει το παιδί σας πολλές εκπομπές της Βέφας Αλεξιάδου.
Αν απαντήσατε ΝΑΙ σε όλα, τότε το παιδί σας είναι σίγουρα ένας αυριανός Σεφ!

Κλαίω από τα γέλια, σε καλό να μου βγει αχαχχα. Δικό μου ειναι το ερωτηματολόγιο και διατηρώ τα copy right, αχαχχα. Σοβαρά μιλάω!

Απλά θέλω να σας δείξω ότι ο Χαρδαβέλας (αν και στο βωμό της τηλεθέασης θυσιάζει την πραγματική αλήθεια και σκοπό του ερωτηματολογίου για τα παιδιά Ιντιγκο) έκανε την αρχή για ένα μεγάλο έργο. Το ερωτηματολόγιο εξυπηρετεί να καταλάβουν οι γονείς την κλίση που έχει το παιδί τους. Στο δεύτερο ερωτηματολόγιο που σας παραθέτω, φαίνεται ότι το παιδί έχει κλίση, τάση να γίνει Σεφ. Δεν νομίζω μόλις το διαπιστώσετε να βάλετε το 5χρονο όλη μέρα στην κουζίνα να μαγειρεύει και ούτε το προσκυνάτε. Έτσι και τα Ιντιγκο. Όταν είναι σε μικρή ηλικία, είναι παιδάκια και χρειάζεται να τα συμπεριφερόμαστε όπως όλα τα παιδιά. Απλά δείχνουν ότι έχουν τάση να γίνουν όταν μεγαλώσουν κάτι εξτρέμ ως επάγγελμα, μμμ... π.χ. Προθυπυργός ή Μητροπολίτης ή Ιδρυτής Νέου Κόμματος ή Αστρολόγος ή Συγγραφέας ή Εφευρέτης, επαγγέλματα που συνήθως οι γονείς δεν συμφωνούν αμέσως (μόνο αν το δουν το πιστεύουν και έτσι καθυστερούν με την αντίδρασή τους και την άρνησή τους ιδιαίτερα τη εξέλιξη των παιδιών αυτών).

Με λίγα λόγια το ερωτηματολόγιο έχει σκοπό να γνωρίσουμε το παιδί μας και να το κατανοήσουμε καλύτερα, έτσι ώστε να καταλάβουμε ότι είναι πέρα για πέρα φυσιολογικά όλα αυτά τα "περίεργα" στη συμπεριφορά του. Και πολύ απλά να το ενθαρρύνουμε, όπως κάνι κάθε καλός γονέας για το παιδί του. Τώρα λοιπόν που μάθαμε ότι όλα αυτά τα περίεργα στο παιδί μας, είναι φυσιολογικότατα, μπορούμε να το ενθαρρύνουμε καθώς και το ερωτηματολόγιο μας πληροφορεί ότι πολύ πιθανό το παιδί μαςνα έχει την πιθανότητα, τη δυνατότητα και τις προδιαγραφές αν θέλετε, για να πετύχει τελικά όλα αυτά τα "τρελά" κατά εμάς τους μεγάλους, που έχει θέσει το παιδί ως στόχους και σκοπό ζωής.

ΥΓ: Δεν ξέρω αν συγκαταλέγομαι στα Ιντιγκο, να θυμάστε ότι και πριν το '83 γεννήθηκαν "παράξενα" παιδιά. Προσωπικά η δική μου μανούλα (και όχι μόνο εκείνη) κατάλαβε ότι υπάρχουν "περίεργα" δίγματα σε εμένα, και ας μην είχε η καημενούλα το ερωτηματολόγιο του Χαρδαβέλα για να την υποστηρίξει ότι το παιδί της είναι φυσιολογικό. Δόξα το Θεό κατάλαβε μόνη της και με ενθάρρυνε, βοηθόντας με να καταλάβω ότι δεν είμαι εξωγήϊνος. Και πιστέψτε με θέλει πολύ δύναμη για να τα βγάλεις πέρα μόνος σου σε τέτοιες καταστάσεις ως γονέας, όταν όλοι το παιδί σου το βγάζουνε "παράξενο" ή ακόμα χειρότερα όταν το φοβούνται ή και όταν κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ικανότητές του προς δικό τους όφελος, όταν τις αντιληφθούν. Παράδειγμα η δική μου μανούλα με προστάτευσε όταν ήμουν μικρότερη με το να με συμβουλεύσει ότι καλύτερα να μην λέω το μέλλον στους άλλους όταν ήμουν ανήλικη. Τώρα κατάλαβα ότι όταν ήμουν ανήλικη, δεν ήμουν καλιεργημένη ακόμα ως ώριμη προσωπικότητα και έτσι δεν ήξερα πιο μέλλον έπρεπε να τους πω και πώς να τους συμβουλεύσω με ποιόν τρόπο να χρησιμοποιούν αυτά που μαθαίνουν από "παράξενο" στοματάκι μου. Επίσης με συμβούλευε να προσπαθώ να είμαι ήπιων τόνων στο μάθημα στο σχολείο, όταν καταλάβαινα ότι κάποια πράγματα τα διδάσκουν λάθος τα βιβλία και οι καθηγητέ ή και ακόμα όταν καταλάβαινα ότι η διδακτέα ύλη είχε λάθος αποτελέσματα όσο αφορά τη χρησιμότητά της κατά την εκμάθηση των παιδιών, είτε όταν είχα κέφια και απασχολούσα με δύσκολες ερωτήσεις τους καθηγητές και έτρωγα τη σχολικη ώρα κάνοντας έτσι κακό στους συμμαθητές μου. Κάποιοι συμμαθητές μου φερόταν ως εξωγήϊνη και κάποιοι καθηγητές με είχαν για σκότωμα καθώς ήμουν ας πούμε δύσκολη μαθήτρια. Σαν παιδί κι εγώ το έβλεπα σαν παιχνίδι και προσπαθούσα να τραβήξω την προσοχή με αυτόν τρόπο. Και καταντούσα μόνη τελικά... Μέχρι που κοιτούσα τον ουρανό και έλεγα ότι ίσως πράγματι να μην είμαι από αυτόν τον πλανήτη... τόση μοναξιά. Επειδή λοιπόν τα παδιά θέλουν να τραβούν την προσοχή των άλλων, καλό είναι αν παρατηρήσουμε "παράξενες" ιδιότητές τους:

α) Είτε να τα εξηγήσουμε με πολύ υπομονή ότι χρειάζεται να τα κρατάνε κρυφά κι μόνο μέσα στον οικογενειακό τους κύκλο μέχρι που να μεγαλώσουνε και να αποφασίσουνε μετά μόνα τους τί πρέπει να κάνουνε με όλα αυτά, το ρόλο τους στην κοινωνία. Διότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος ακόμα ίσως να δεχθεί τέτοιου είδους ιδιαιτερότητες, παρά μόνο τους μικρούς Σεφ.

β) Είτε αν φτάσαμε στα χρόνια πλέον αποδοχής αυτών των παιδιών, να τα αφήσουμε να "παίζουν" ελεύθερα καθότι κανένας δεν θα τα παρεξηγήσει, κανένας δεν θα τα στεναχωρέσει αποκαλώντας τα μικρά εξωγηϊνάκια (ή υποχείρια του ακατανόμαστου φρικιά ή μικροί κόπερφιλντ κ.ο.κ.). Ο Χαρδαβέλλας έκανε καλή αρχή με τις εκπομπές του και το ερωτηματολόγιο.

Μια καλή συνέχεια ίσως θα ήτανε να κάνουν εκπομπές για το πώς χρειάζεται να αντιδρούνε οι γονείς όταν το παιδί τους, προμηνύει σεισμό ή πυρκαγιά ή να μετακινήσουν το αυτοκίνητό τους διότι πλησιάζει τράκα, ή όταν το βλέπουν να κλαίει σε μια γωνιά διότι γνωρίζει πότε θα πεθάνει η γιαγιά του, είτε όταν βλέπει ειδήσεις και παραπονιέται το καημένο ότι οι τάδε είπαν ψέματα, είτε ότι θέλει να πάει σε ένα μέρος διότι θέλει να βοηθήσει εκίνους που θα βρεθούν σε ένα ναυάγιο, είτε όταν λέει ότι ΄"βλέπει" και "ακούει" κάποιους και μας το αποδεικνύει με πράξεις που πάνε αντίθετα στους νόμους της φυσικής και την λογική μας, είτε όταν διαβάζει το μυαλό μας (άντε πες ψέματα στο παιδάκι που διαβάζει το μυαλό σου) είτε ακόμα και όταν μας κάνει αυθυποβολή, είτε όταν παρατηρούμε περιστατικά τηλεπάθειας, είτε όταν το βλέπουμε να μιλάει σε ένα ζωάκι και το ζωάκι να κάνει ακριβώς αυτό που του ειπώθηκε από το παιδί, είτε.... κτλ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μανούλα μου, στη θεία μου και στον πατέρα μου, που κατάφεραν να με μεγαλώσουν μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Σας ευχαριστώ!

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
http://nebesnyel.phpbb30.com/board/index.html

Profile E-mail  

Post subject: Re: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ "ΙNDIGO"
PostPosted: 06 Jul 2009, 11:18 
Researcher
Researcher

Είχα βρει πριν κάποια χρόνια τα ερωτηματολόγια του Υπουργείου που είχαν σταλθεί στους γονείς και στα παιδιά τους:
Image
ImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Profile  

Post a new topicWrite comments Page 1 of 1   [ 3 posts ]