Falcon wrote:
Δεν ειρωνεύτηκα τα λεγόμενά σου (αν και νομίζω ότι αναφερόμουν στον Truth) αλλά αντιπαρέβαλλα την Ορθόδοξη άποψη με τα πιστεύω σας προκειμένου να μη παρασυρθεί κάποιος και νομίσει ότι πρεσβεύετε την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Την Ορθόδοξη πίστη ουδείς εν τη γη πρεσβεύει μιας και ο Θεός δεν χρειάζεται ούτε εκπρόσωπους, ούτε αντικαταστάτες του Θείου Λόγου. Καθώς επίσης ο ίδιος ο Χριστός δεν δημιούργησε ούτε δόγματα, ούτε αρχιερείς ούτε θρόνους ούτε ντουβάρια. Και για του λόγου το αληθές κατά τον μυστικό δείπνο όταν οι μαθητές ανησυχούσαν για το ποιος θα αναλάβει καθοδηγητής απο αυτούς κ.τ.λ. Ο Κύριος τους έπλυνε τα πόδια για να τους δείξει την οδό της ταπεινότητας κάτι που δεν έχουν οι σημερινοί παπάδες, αν και δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο σε γενικότερα πλαίσια, για ποια ταπεινότητα μιλάμε, εκτός και αν έχεις αντίρρηση και θεωρείς οτι αυτά που έπραξε ο Κύριος και αυτά που πρέσβευε ο Κύριος τα ίδια κάνουν οι παπάδες μας σήμερα, πολύ θα ήθελα να ακούσω μια αντίθετη άποψη.
Και πες μου αγαπητέ φίλε ποιος πρεσβεύει την Ορθόδοξη πίστη? Οι Φαναριώτες, οι Αθηναίοι? οι Παλαιοημερολογίτες? οι Αγιορείτες? Ποιοί? και αυτό ρώτα το στον ultimate να στο αποσαφηνίσει αν και πιστεύω οτι θα εκπλαγείς απο την απάντησή του, αν και κλείνω ποιο κοντά στην άποψή του παρά στην επίσημη άποψη της εκκλησίας της Ελλάδος.
Τουλάχιστον εδώ μέσα δεν υπάρχουν ούτε ομάδες, ούτε οργανώσεις, ούτε σύλλογοι, ο καθένας πρεσβεύει τον εαυτό του και μόνο, ελεύθερα ως έπρεπε ελεύθερα να αισθανόμαστε παρά τις ιδιαιτερότητές μας και στην κοινωνία και μέσα στην εκκλησία μας [είτε συμφωνούμε απόλυτα, είτε όχι]
Quote:
Και φυσικά διαφωνώ με το ότι "Ο Υιός του Θεού ήρθε ως απλός άνθρωπος". Ήρθε ως Τέλειος Θεός και Τέλειος Άνθρωπος.
Ο ίδιος ομίλησε περί "υιού του ανθρώπου" και μας κατονόμασε αδέρφια του και όχι τέκνα του, αλλά τέκνα του Πατρός Του και το Πιστεύω μας, το πιστεύω της Ορθοδόξου εκκλησίας μας λέγει οτι: "...και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου, και Μαρίας της Παρθένου, και ενανθρωπήσαντα".
Τι σημαίνει ενσάρκωση και τι ενανθρώπηση φίλε Falcon?
Η Ορθοδοξία μας ομιλεί και θα ήθελα πολύ να μου απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση και αν δεν μπορείς ρώτα τον πνευματικό σου, που αμφιβάλω αν θα σου δώσει απάντηση ικανοποιητική.
Quote:
Για πες μου, μια οργάνωση που υποστηρίζει ότι ο Λόγος είναι δημιούργημα του Πατέρα, άγγελος όπως εσύ ή ο Truth τον αποκέλεσε, είναι ορθόδοξη? Αυτό το λέω όχι για να σας κατακρίνω, αλλά για να κάνω γνωστές τις θέσεις της εκκλησίας καθώς συνεχίζετε να διαδίδετε ότι τα όσα υποστηρίζεται είναι η ορθή πίστη. Αν πιστεύετε πραγματικά όσα λέτε, τότε να έχετε το θάρρος να πείτε ότι "Ξέρεις η ορθόδοξη πίστη είναι λάθος. Εμείς βρήκαμε την αλήθεια κάπου αλλού." Μη συνεχίζετε το παραμύθι ότι τα όσα γράφετε είναι στοιχεία της Ορθοδοξίας (ας πούμε εκεί που λέτε Άγιοι της Ορθοδοξίας και σε άλλα ποικίλα μέρη του φόρουμ).
Ανέλυσε το Πιστεύω στους παρακάτω στοίχους και θα βρείς την απάντηση:
"Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεού τον μονογενή,
τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων.
Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού γεννηθέντα,
ου ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι' ου τα πάντα εγένετο."
Ποιος γέννησε ποιον και αν ο Άναρχος Πατέρας εγέννησε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό όπως λέει η πίστη μας η Ορθόδοξη και πιστεύω κι εγώ οτι ο Πατέρας τον εγέννησε, τί είδους οντότητα ήταν ο Χριστός αν όχι ο ποιο Λαμπρός Άγγελος, ο ποιο Λαμπρός Αστέρας και Υιός του Πατρός, ο μόνος άξιος να γίνει ο Βασιλεύ των Ουρανών?
Quote:
Ο ίδιος ο Χριστός είπε ότι δεν ήρθε να καταλύσει τα όσα είπε η Π.Διαθήκη και οι προφήτες, αλλά να συμπληρώσει.
Τώρα δε θα απαντήσω στην ερώτηση "Που αναφέρει η Γραφή ότι ο Χριστός ήρθε ως Θεός. Νομίζω ότι ξεκάθαρα άπάντησα ήδη ότι ο Χριστός ήρθε ως τέλειος Θεός ΚΑΙ τέλειος άνθρωπος. Ούτε μόνο το ένα ούτε μόνο το άλλο (Μονοφυσιτισμός και Αρειανισμός). Και καθώς δεν είμαι θεολόγος δε θα αναλύσω εδώ τη σχέση της Π. με τη καινή Διαθήκη. Αν θέλεις μπορείς να ρωτήσεις την ultimate γι'αυτό.
Μέχρι την 4η οικουμενική σύνοδο, πιστεύανε στην μετενσάρκωση, μετά μας τα άλλαξαν μπορείς να μας πεις γιατί?
Και επίσης η Π.Δ. με την Κ.Δ. είναι δυο εκ διαμέτρου αντίθετα βιβλία. Τι σχέση έχουν μεταξύ τους? Τι σχέση έχει ο Γιαχβέ Θεός της Π.Δ. ο τιμωρός με ένα περιούσιο λαό το μοναδικό Ισραήλ με τον Θεό της Κ.Δ.?
Θα τρελαθούμε τελείως? Και για πες μου τι προσέθεσε ο Χριστός στη Π.Δ., διότι ουσιαστικά κατάργησε και την Π.Δ. και τους νόμους της και τα αρχιερατεία της και τα περί περιουσιώτητας, και μην σε εκπλήξει εάν ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ και ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΘΕΟΣ καταργήσει και τα σημερινά ιερατεία, διότι θα ξεκινήσει απο την εκκλησία το ξεκαθάρισμα.
Quote:
Όσο για την αλήθεια του Κυρίου που τόσο πολύ υποστηρίζετε ότι κατέχετε εγώ να σου απαντήσω αυτό που κάποτε είπε ο Κύριος: "Εγώ ειμί η Αλήθεια και η Ζωή." Γιατί ο Χριστός είναι το αληθινό φως το οποίο διατηρήθηκε μέσα στα 4 Ευαγγέλια και όλοι οι άλλοι που υποστηρίζουν ότι η αλήθεια δεν είναι στο Λόγο του Θεού είναι Σκότος.
Ακριβώς στα 4 ευαγγέλια και όχι στην Π.Δ.
"Εγώ ειμί η Αλήθεια και η Ζωή." τι σημαίνει αυτό? Γνωρίζεις τι είναι η Αλήθεια και η Ζωή? Φυσικά πάντα σε πνευματικό επίπεδο και όχι στην γήινη αντίληψη, καθώς είπε και το οτι "Εγω ειμί το Α και το Ω", "Εγώ ειμί η Οδός", "Εγω ειμί το Φως". Όλα αυτά έχουν το νόημά τους. Τι σημαίνουν όμως φίλε μου?
Δεν πρεσβεύω την Ορθόδοξη πίστη, δεν είμαι χειροτονημένος Ιερέας και έχω αμαρτήσει πολύ στην ζωή μου για να μπορώ να ιερουργώ και να βλασφημώ οτι εκπροσωπώ τον Θεό ως κάνουν τα ιερατεία. Είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως εσύ και όλες οι υπόλοιπες ενσαρκωμένες ψυχές εν τη γη (ως ενσαρκώθη κάποτε ο Κύριος), έχω τα δικά μου πιστεύω και τις προσωπικές μου αντιλήψεις και πάνω απο όλα σέβομαι κάθε αντίθετη άποψη και την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.
Σέβομαι και την δική σου άποψη και πάνω απο όλα σου ζητώ συγνώμη εάν έθιξα την πίστη σου, όμως απλώς εξέφρασα την προσωπική μου άποψη και δεν προσπαθώ να πείσω κανένα έχεις το δικαίωμα της επιλογής και της άποψής σου.
Ο Κύριος να σε ευλογεί και εσένα και όλους μας!