Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 6 of 6   [ 115 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 14 Jan 2016, 13:02 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Το Απόλυτο Αντισεισμικό σύστημα Νέα δημοσίευση
Τεύχος 2o του 2015 Δες κάτω από το περιοδικό τον τίτλο. Πρόσφατο άρθρο μου 9 σελίδων στο Σκυρόδεμα και χάλυβας
http://skyrodemanet.gr/index.php?option ... &Itemid=66
Παλαιότερες δημοσιεύσεις
http://metalkat.gr/index.php?option=com ... Itemid=146
http://metalkat.gr/images/M_images/liberis_web.pdf
Ξένο περιοδικό
Open Journal of Civil Engineering http://www.scirp.org/Journal/JournalArt ... Vpa8iFSLSM
Το άρθρο μου Τίτλος The Ultimate Anti-Seismic System http://www.scirp.org/Journal/PaperDownl ... erID=59888


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 23 Feb 2016, 00:08 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ http://www.thegreeksenergy.com/t69439-topic#381090


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 15 May 2016, 01:43 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Έχω εφεύρει την μέθοδο πάκτωσης εδάφους δώματος. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να το κάνεις αυτό. Μπορείς να πακτώσεις όλα τα περιφερειακά υποστυλώματα μιας κατασκευής κατά προτίμηση επιμήκη υποστυλώματα, ή όλα τα υποστυλώματα ή να κατασκευάσεις ανεξάρτητα από την υπόλοιπη κατασκευή πακτωμένα στα άκρα τους με το έδαφος γεωμετρικά στοιχεία ( όπως φρεάτια ανελκυστήρων και άλλα ) τοποθετημένα μέσα στην άλλη κατασκευή. Το πια μέθοδο θα επιλέξεις για να το κάνεις αυτό εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες. α) Την στατική μελέτη. β) Τις αρχιτεκτονικές ανάγκες.
Για το πείραμα τώρα.
Πράγματι το πείραμα που έκανα δεν περιλαμβάνει το έδαφος και την άγκυρα μέσα στο έδαφος. Είναι αδύνατον για τεχνικούς λόγους να γίνουν.
Για να γίνουν αυτά τα πειράματα και να είναι αξιόπιστα πρέπει να γίνουν σε πραγματικές συνθήκες, διότι έχεις να κάνεις και με μαλακά εδάφη που έχουν μία Α ελαστικότητα και χρειάζονται βελτίωσης πριν γίνει το πείραμα. Τα πειράματα που σας έδειξα είναι πειράματα που δείχνουν την κατασκευή θεμελιωμένη πάνω σε βράχο. Πάνω στον βράχο δεν υπάρχει ο κίνδυνος υποχώρησης της βάσης λόγο του ότι τα στερεά δεν υποχωρούν ποτέ Οπότε δεν υπάρχει και ο λόγος να γίνουν πειράματα για τον βράχο. Μόνο πειράματα σε μαλακά εδάφη πρέπει να γίνουν με ιδική επιστημονική μέθοδο.
Για τις άλλες σεισμικές βάσεις ... πόσο αξιόπιστες είναι?
Αν οι σεισμικές βάσεις κάνουν πειράματα σε φυσική κλίματα τότε αυτά τα πειράματα αντιπροσωπεύουν μόνο την αλήθεια για το συγκεκριμένο δωμάτιο. Ένα πολυόροφο κτίριο μεγάλου εμβαδού είναι αδύνατον να δοκιμαστεί σε φυσική κλίματα. Τότε απλά το κατασκευάζουν υπό κλίμακα προσέχοντας τα εξής.

α) Γεωμετρική ομοιότητα. Το ομοίωμα να έχει όμοιο σχήμα συνήθως υπό κλίμακα, και την κλίμακα εντός της δομής του
β) Η κινηματική ομοιότητα να είναι ανάλογη τόσο της γεωμετρική ομοιότητας όσο και την ομοιότητας της επιτάχυνσης αντίστοιχων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος.
γ)Η ομοιότητα μαζών και δυνάμεων που δημιουργούν την κίνηση ομόλογων σημείων πρωτοτύπου και ομοιώματος καλείται δυναμική ομοιότητα (οι λόγοι αντίστοιχων δυνάμεων βαρύτητας, αδράνειας, ελαστικότητας, είναι ίδιοι).
Είναι προφανές ότι για να εξασφαλίζεται πλήρης ομοιότητα στην απόκριση πρωτοτύπου ομοιώματος πρέπει να ικανοποιούνται και τα τρία παραπάνω είδη ομοιότητας. Αυτές τις προδιαγραφές ακολούθησα κατά γράμμα στα μοντέλα που δοκίμασα.

Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει στα πειράματα που κάνουν στις σεισμικές βάσεις και είναι λάθος που το κάνουν και βασικά ακυρώνει όλα τα πειράματα που έχουν κάνει ως τώρα παγκοσμίως ως αναξιόπιστα και αναληθή...είναι το εξής. Βιδώνουν τα δοκίμια πάνω στην σεισμική βάση. Γιατί το κάνουν αυτό? Αυτό το βίδωμα πάνω στην σεισμικά βάση είναι η πατέντα μου. Οι πραγματικές κατασκευές δεν είναι βιδωμένες με το έδαφος οπότε και τα πειραματικά τους αποτελέσματα είναι παντελώς λανθασμένα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Γενικώς ο κανονισμός λέει. .... Για να περιορίσουμε τις στροφές στη βάση βάζουμε ισχυρές πεδιλοδοκούς στα υποστυλώματα. Στα μεγάλα επιμήκη υποστυλώματα, (τοιχία) λόγω των μεγάλων ροπών που κατεβάζουν είναι πρακτικά αδύνατη η παρεμπόδιση της στροφής με τον κλασικό τρόπο κατασκευής των πεδιλοδοκών. Αυτοί τι κάνουν στα πειράματά τους?... βιδώνουν τον πεδιλοδοκό και τον βοηθούν να παραλάβει τις ροπές και να μην στρέψει και σπάσει τον κορμό του. Μα αυτό λέω και εγώ... αυτό είναι μέρος την ευρεσιτεχνίας μου. Αυτοί πόσο αξιόπιστοι είναι?
Δέστε τις βίδες πως έχουν βιδώσει περιφερειακά το δοκίμιο με την σεισμική βάση. https://www.youtube.com/watch?v=FZ-kcCtqNOE


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 15 May 2016, 22:20 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Most popular papers in Open Journal of Civil Engineering http://www.scirp.org/journal/HottestPap ... rnalID=788


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 25 May 2016, 17:54 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Image
Image
Αυτό συμβαίνει σε μία ταλάντωση μιας κατασκευής κατά την διάρκεια του σεισμού. Αν προσέξετε την δεύτερη φωτογραφία θα δείτε να συμβαίνουν τα εξής
α) Η αδράνεια της πλάκας προερχόμενη από την μετατόπιση του εδάφους σπρώχνει και λυγίζει τον κορμό και των δύο κολονών προς τα αριστερά και τις αναγκάζει να πάρουν το σχήμα ( S ) λόγο της ελαστικότητας που έχει ο κορμός των μικρών υποστυλωμάτων. Αυτή η παραμόρφωση αν είναι μικρή καλός ...( μέσα στην ελαστική περιοχή ) μετά η κατασκευή επανέρχεται στα φυσιολογικά της. Αν η μετατόπιση του σεισμού είναι μεγάλη τότε και η παραμόρφωση των κορμών των στοιχείων υποστυλώματος και δοκού είναι υπολειμματική της ελαστικής περιοχής και δεν επανέρχεται... απλά τότε σπάει την κολόνα και την δοκό χωρίς επαναφορά.
β) Οι δύο γωνίες του πλαισίου από 90 μοίρες που είναι στην φυσιολογική τους μορφή κατά την ταλάντωση η δεξιά γωνία μεγάλωσε και η αριστερή μίκρυνε.
Αυτή η αλλαγή των μοιρών στις γωνίες έχει σαν αποτέλεσμα από αριστερά το ένα άκρο της δοκού να σηκώνετε προς τα επάνω και από δεξιά το άλλο άκρο της να σπρώχνεται προς τα κάτω. Αυτή η διαφορετική κατευθύνσεων καταπόνηση στα δύο της άκρα την αναγκάζει να πάρει και αυτή η δοκός το σχήμα ( S ) όπως συμβαίνει και με την κολόνα.
γ) Η παραμόρφωση της κολόνας οφείλετε στους πάρα πάνω λόγους που αναφέραμε αλλά και για έναν ακόμα λόγο ο οποίος είναι η διαφορετική κατεύθυνση εδάφους - δώματος που οφείλεται στην α) αδράνεια της πλάκας β) στην μετατόπιση του εδάφους γ) στην ελαστικότητα του κορμού της κολόνας.


Όπως βλέπουμε υπάρχει ένας μεγάλος λόγος που γίνεται αυτή η παραμόρφωση.... και είναι ο λυγισμός των κολονών..... αυτό πρέπει να σταματήσει γιατί δημιουργεί παραμόρφωση και η μεγάλη ανελαστική παραμόρφωση = αστοχία.
Πως μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον λυγισμό στις κολόνες? = Κατασκευάζοντας μεγάλες μακρόστενες κολόνες και όχι μικρές και τετράγωνες που λυγίζουν εύκολα.
Ωραία πέστε ότι κατασκευάζουμε τις μεγάλες μακρόστενες κολόνες θα σταματήσει ο λυγισμός του κορμού της κολόνας? = Ναι θα σταματήσει σε μεγάλο βαθμό.
Οπότε λύθηκε το πρόβλημα της παραμόρφωσης? = όχι..... και γιατί όχι αφού δεν λυγίζει ο κορμός της κολόνας πια.
Οταν η κολόνα είναι γερή και δεν λυγίζει ο κορμός της τότε συμβαίνει κάτι άλλο.... τι? = α) σηκώνεται η μία πλευρά του πέλματος της βάσης από το έδαφος β) σηκώνεται και το πάνω μέρος της κολόνας και πάλη παραμορφώνει την δοκό διότι αλλάζει πάλη μοίρες η γωνία που συναντιέται η κολόνα με την δοκό.
Ε... και τι συμβαίνει αν αλλάξει μοίρες η γωνία? = Όταν έχουμε ισχυρή άκαμπτη κολόνα και μικρό ελαστικό δοκό, η παραμόρφωση δεν μοιράζεται πια στον κορμό της κολόνας και της δοκού, αλλά όλη η παραμόρφωση πάει στον κορμό της δοκού την λυγίζει και την σπάει πιο εύκολα και από πριν.
Εδώ βλέπουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι μηχανικοί. Μικρές κολόνες = ελαστικότητα = παραμόρφωση = αστοχία.
Μεγάλες κολόνες = μεγαλύτερη στρέψη της δοκού οπότε και πιο γρήγορο σπάσιμο.
Όλα αυτά συμβαίνουν διότι ο οπλισμός της μεγάλης άκαμπτης κολόνας δεν είναι ενωμένος με το έδαφος.
Ότι δεν είναι ενωμένο με το έδαφος και έχει γωνίες αυτά τα πάρα πάνω προβλήματα θα υπάρχουν.
Δηλαδή θα υπάρχει το πρόβλημα της δημιουργίας των ροπών και των παραμορφώσεων στους κορμούς των στοιχείων.
Τι έκανα και σταμάτησα αυτό το πρόβλημα των παραμορφώσεων?
Σταμάτησα στα άκαμπτα επιμήκη υποστυλώματα δύο πράγματα που συμβαίνουν και δημιουργούν την παραμόρφωση αυτή.
Σταμάτησα α) το ανασήκωμα της βάσης β) το ανασήκωμα του πάνω μέρους της κολόνας... πως?.. απλά βίδωσα στο πάνω μέρος τα δύο άκρα του μακρόστενου υποστυλώματος με το έδαφος. Τι έκανε αυτό το βίδωμα? = Σταμάτησε την παραμόρφωση όλης της οικοδομής.
Απλά ότι κάνει μία βίδα κάνει και η ευρεσιτεχνία μου σε μεγαλύτερη κλίμακα. = στερεώνει της κολόνες στο έδαφος και αυξάνει την απόκριση της κατασκευής αντίθετα προς τις σεισμικές δυνάμεις. Βασικά σταματάει την παραμόρφωση διότι σταματά τις ροπές στους κόμβους που παραμορφώνουν τον κορμό της κολόνας και της δοκού και τους σπάνε.
Οι μηχανικοί για να λύσουν εν μέρη το ανασήκωμα της βάσης τοποθετούν τους πεδιλοδοκούς. Όμως... Στα μεγάλα επιμήκη υποστυλώματα, (τοιχία) λόγω των μεγάλων ροπών που κατεβάζουν είναι πρακτικά αδύνατη η παρεμπόδιση της στροφής με τον κλασικό τρόπο κατασκευής των πεδιλοδοκών.
Αυτήν την έχτρα δύναμη που χρειάζονται για να σταματήσουν την στροφή στην βάση, στους κόμβους και στο δώμα της κάθε μιας κολόνας τους την δίνει η ευρεσιτεχνία.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 11 Jun 2016, 22:21 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Είμαι ο πρώτος που βίδωσε την κατασκευή στο έδαφος.
Και αυτήν την μέθοδο σχεδιασμού επίσης. Image
Για να αποφύγετε 1) ροπές στους κόμβους 2) κάμψη στον κορμό των φερόντων στοιχείων 3) διαφορά φάσης των πλακών καθ ύψος. 4) προβλήματα μηχανισμού ορόφου 5) Επιτυγχάνει απόσβεση των σεισμικών φορτίσεων σε κάθε κύκλο με τέσσερις διαφορετικούς μηχανισμούς απόσβεσης 6) Είναι το μόνο σύστημα στον κόσμο που μπορεί να ελέγχει το πλάτος ταλάντωσης της κατασκευής δηλαδή να ελέγχει τον συντονισμό. 7) ισχυρή βελτίωση των μαλακών εδαφών.
8) για να έχετε φθηνή οριζόντια σεισμική μόνωση χωρίς εφέδρανα και διπλά καλούπια. 9) Για να έχετε απεριόριστη θέα προς την θάλασσα...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 14 Jun 2016, 19:39 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Image
Η λογική λέει ότι ... στον σεισμό όλες οι κολόνες μετατρέπονται σε προβολικά συστήματα.
Ο πρόβολος για να μην αστοχήσει χρειάζεται μία πολύ ισχυρή πάκτωση μεγαλύτερη του φορτίου που κουβαλά. Στον πρόβολο αυτή η πάκτωση γίνεται στην πλάκα της κατασκευής.
Στις κολόνες κάπου πρέπει να γίνει.... και δεν βλέπω κάτι καλύτερο από το να γίνει στο έδαφος.
Όσο για τον οπλισμό του προβόλου αν είναι καλύτερη η προένταση ή ο χαλαρός οπλισμός ή ο συνδυασμός και των δύο συστημάτων, αυτό έχει λυθεί από την βιβλιογραφία.
Πάντως θεωρώ αδιανόητο και βλακώδες που οι μηχανικοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι κολόνες πρέπει να πακτώνονται στο έδαφος γιατί απλά στον σεισμό δρουν σαν πρόβολοι, και πρέπει να έχουν την αντοχή να αντέξουν... αν όχι όλα τα στατικά φορτία της κατασκευής σαν να υφίσταντο σε οριζόντια προβολική φάση,,, τουλάχιστον πρέπει να αντέχουν την ροπή ανατροπής που δέχετε το κάθε ένα υποστύλωμα σε έναν ισχυρό σεισμό.
Φυσικά όλα αυτά χρειάζονται πειράματα και μετρήσεις.
Το να βάλεις όμως έναν ιδιώτη να τα κάνει όλα αυτά μόνος του είναι σαν να του ζητάς να πάει στο φεγγάρι.
Για τους υπολογισμούς των φορτίων του σεισμού που αναλαμβάνει η ευρεσιτεχνία εγώ θα υπολόγιζα
Α) Όλες τις αδρανιακές εντάσεις και θα τις μοίραζα στις διατομές των υποστυλωμάτων ελέγχοντας την τέμνουσα.
Β) Θα υπολόγιζα την ροπή ανατροπής των υποστυλωμάτων, για να βρω πόσα είναι τα φορτία παραλαβής του τένοντα του μηχανισμού και του εδάφους.
Γ) Θα υπολόγιζα την αντοχή του σκυροδέματος στην θλίψη και την κάμψη σε επιμέρους περιοχές.
Δ) Θα υπολόγιζα την αντοχή του μηχανισμού.
Ε) Θα υπολόγιζα την αντοχή των διαφόρων εδαφών.
Έναν ικανοτικό σχεδιασμό για τα πάρα πάνω και τίποτα άλλο.
H ευρεσιτεχνία αφορά την μέθοδο σχεδιασμού. Η επάρκεια της αγκύρωσης στο έδαφος είναι θέμα κόστους. Αν πας πιο βαθιά την γεώτρηση και έναν σκέτο τένοντα να βάλεις μέσα στο σκυρόδεμα πλήρωσης της οπής θα είναι επαρκής. Τώρα όπως σχεδιάζουν οδηγούν όλη την ροπή ανατροπής της κάθε μίας κολόνας και όλες τις αδρανειακές εντάσεις των πλακών πάνω στους κορμούς της κολόνας και της δοκού οι οποίες αφού εξαντλήσουν την ελαστικότητα που έχουν σπάνε από την μεγάλη κάμψη. Αν αυξήσουν τις διαστάσεις της δοκού και της κολόνας για να παραλάβουν περισσότερα καμπτικά φορτία αυτό είναι δώρον άδωρο διότι αυξάνοντας τις διαστάσεις αυξάνεις το πρόβλημα διότι αυξάνεις τις αδρανειακές εντάσεις.
Η λύση είναι ότι χρειάζεται να μεταφέρεις ( εκτρέψεις ) το σύνολον ή μέρος αυτών των σεισμικών φορτίσεων σε άλλες πιο ισχυρές περιοχές.
Αυτό κάνει η ευρεσιτεχνία. Η αντίδραση του μηχανισμού στην άνοδο του δώματος των επιμήκη υποστυλωμάτων προερχόμενη από το έδαφος και η άλλη αντίδραση στο αντικριστό κάτω μέρος της βάσης των ( στο Π της βάσης ) εκτρέπουν την πλάγια φόρτιση του σεισμού στην κατακόρυφη τομή των η οποία είναι μεγάλη και ισχυρή. Με αυτήν την εκτροπή της πλάγιας φόρτισης του σεισμού στην κατακόρυφη τομή των υποστυλωμάτων, καταργούνται οι στροφές στους κόμβους διότι τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού τις αναλαμβάνουν 100% τα επιμήκη υποστυλώματα, διότι αδυνατούν να στρέψουν τον κορμό τους.
Αφού αδυνατούν 1) να στρέψουν τον κορμό τους ( λυγίσουν ) 2) να χάσουν την καθετότητα και 3) να ανασηκώσουν την βάση και το δώμα τους τότε δεν μπορούν να υπάρχουν και οι ροπές στους κόμβους που λυγίζουν και σπάνε τους κορμούς της κολόνας και της δοκού.
Αν αντί την αγκύρωση στο έδαφος είχαμε πακτώσει τον τένοντα μέσα σε 5 υπόγεια ή με ρητινούχα αποξειδωτικά σκευάσματα πάνω σε βράχο ( όπως κάνουμε με τα βλήτρα ) κάναμε την ίδια δουλειά.
Οι άλλες διαφορές είναι οι διαφορές μεταξύ αδρανή χαλαρού οπλισμού και προέντασης.
Δηλαδή το να πάει ο τένοντας μέχρι το δώμα και εκεί να μπει ένας κοχλίας στοπ ... είναι σαν να κάνεις προένταση σε πρόβολο.
Αν πακτώσεις μόνο την βάση με το έδαφος και μετά οπλίσεις το υποστύλωμα με χαλαρό οπλισμό είναι σαν να οπλίζεις τον πρόβολο με χαλαρό οπλισμό.
Τις διαφορές τις ξέρουμε από την βιβλιογραφία.
Η πραγματική καινοτομία της εφεύρεσης είναι ότι εφαρμόζω μία τάση στα άκρα του δώματος των επιμήκη υποστυλωμάτων Αυτή η αντίθετη τάση στο δώμα πρέπει να προέρχεται από μία εξωτερική πηγή, και όχι εφαρμοζόμενη από μία πηγή η οποία να βρίσκεται πάνω στον ίδιο τον φέροντα. Αυτή η εξωτερική πηγή είναι το έδαφος κάτω από την βάση.
Από εκεί αντλώ αυτήν την εξωτερική δύναμη και μέσο του μηχανισμού την μεταφέρω πάνω στο δώμα.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 12 Aug 2016, 21:26 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα δομικών κατασκευών.
Υπάρχουν ακαδημαϊκά περιοδικά με κριτές όπου οι δημοσιεύσεις που υπάρχουν μέσα σε αυτά περιλαμβάνουν ερευνητικές εργασίες μεμονωμένων επιστημόνων ή ομαδικές εργασίες πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων. Σκοπός αυτών των δημοσιεύσεων είναι οι διάφοροι επιστήμονες ανά τον κόσμο αλλά και οι κριτές αυτών των επιστημονικών περιοδικών να έχουν την δυνατότητα να κρίνουν την ερευνητική εργασία των συγγραφέων επιστημών που γράφουν εκεί μέσα. Σε ένα από αυτά τα επιστημονικά περιοδικά με κριτές έγραψα και εγώ μία έρευνα που έκανα και αφορά την αντισεισμική προστασία των δομικών κατασκευών και αφού την έκριναν οι αρμόδιοι κριτές ως σωστή πήρε την έγκριση τους προς δημοσίευση. Αυτό έγινε πέρυσι 24 του Σεπτέμβρη.
Ο τίτλος της δημοσίευσης είναι ( The Ultimate Anti-Seismic System )
( Το απόλυτο αντισεισμικό σύστημα ) Σε λιγότερο από ένα χρόνο η δημοσίευση που έκανα έγινε το δημοφιλέστερο θέμα του περιοδικού ( όλων των εποχών ) μέσα από χιλιάδες άλλες επιστημονικές δημοσιεύσεις. Αυτό μεταφράζετε σε μία αποδοχή της ξένης επιστημονικής κοινότητας ως προς την ερευνητική μου εργασία. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν ... αλλά είμαι στον σωστό δρόμο. http://www.scirp.org/journal/HottestPap ... rnalID=788


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 09 Sep 2016, 21:41 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Με την μέθοδο σχεδιασμού πάκτωσης των κόμβων της ανώτατης στάθμης με το έδαφος ευελπιστώ να εκτρέψω τις πλάγιες αδρανειακές εντάσεις του σεισμού σε πιο ισχυρές περιοχές της δομής από αυτές τις περιοχές που οδηγούνται σήμερα. Αυτές οι ισχυρές περιοχές έχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν και να αποτρέπουν την εμφάνιση του στρεπτοκαμπτικού λυγισμού πάνω στον κορμό των φερόντων στοιχείων, οπότε ευελπιστώ να εμφανίζονται λιγότερες εντάσεις και αστοχίες. Βασικά σταμάτησα την παραμόρφωση των κατασκευών στον σεισμό προσφέροντας για πρώτη φορά τόση μεγάλη ασφάλεια στο περιεχόμενο των κατασκευών.
Βασικά νίκησα τον σεισμό.
Πάρα πολλά φόρουμ των πολιτικών μηχανικών αφού πρωτίστως με πολέμησαν, και απαξίωσαν αβάσιμα την ιδέα μου μετά μου απόκλεισαν και την είσοδο στα φόρουμ. Είμαι σίγουρος ότι το έκαναν γιατί δεν μπορούσαν πια να με αντιμετωπίσουν επιστημονικά και διότι δεν ανήκω στον κλάδο τους.
Είναι πολύ λυπηρό επιστήμονες να μην δέχονται τον διάλογο πάνω στην εφαρμοσμένη έρευνα η οποία είναι η τροφή της επιστήμης. Μία μεγάλη εφεύρεση είναι σαν το μικρό παιδί .... όσο περνάει ο χρόνος μεγαλώνει.
Δυστυχώς όμως μεγαλώνει στην Ελλάδα η οποία ανήκει στις χώρες όπου η επιστήμη συχνά περιφρονείται, όχι μόνο από τους αδαείς αλλά και από τους θεσμούς. https://www.youtube.com/channel/UCZaFAW ... vEulYCex2A
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 10 Sep 2016, 10:11 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 20 Oct 2010, 19:22
Posts: 1198
Has thanked: 43 time
Have thanks: 65 time
Φίλε μου,χαλαρωσε,σε 7 χρόνια τελειώνει ο κόσμος,δεν έχουν καμία σημασία όλα αυτά......


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 10 Sep 2016, 11:10 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
georgioskp wrote:
Φίλε μου,χαλαρωσε,σε 7 χρόνια τελειώνει ο κόσμος,δεν έχουν καμία σημασία όλα αυτά......
Δεν έχεις άδικο φίλε μου. Αν κάθε Έλληνας με η χωρίς κομματική ταυτότητα που αγαπάει την πατρίδα του ακούσει, νοιώσει και συμφωνήσει με τα λόγια αυτού του τραγουδιού τότε θα πρέπει να θυμώσει , να πεισμώσει, να θεριέψει. Αυτό για μένα είναι μία εσωτερική αντίσταση που δημιουργείται μέσα μας ώστε να παραχθεί η απαραίτητη εκείνη ενέργεια για να μας σηκώσει από τις πολυθρόνες και τους καναπέδες μας που είμαστε αραχτοί εδώ και αρκετά χρόνια. https://www.youtube.com/watch?v=CQBCFVPEl7Y


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 10 Sep 2016, 12:21 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 20 Oct 2010, 19:22
Posts: 1198
Has thanked: 43 time
Have thanks: 65 time
Εννοείται ότι κάποια στιγμή στην σύγχρονη ιστορία,θα χτυπούσαν τους Έλληνες.....Αυτό το περιμέναμε....Δεν έγινε με όπλα και πόλεμο,αλλα οικονομικώς....Ήταν βέβαιο όμως ότι θα γίνει,δεν πεφτουμε δα και από τα σύννεφα....
georgioskp has been thanked by:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 27 Dec 2016, 20:14 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Θεώρησα ευχαρίστησή μου να σας ενημερώσω για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που σας είπα ότι θα πάρω στην Αμερική.
Το δίπλωμα εγκρίθηκε πείρα αριθμό πατέντας και θα δημοσιοποιηθεί 1/10/2017
Χρόνια Πολλά.
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 11 Jan 2017, 23:11 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
Φίλοι μου την πήρα την πατέντα στην Αμερική Δημοσιεύτηκε
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Pars ... C540%2C783

ImageImage

Η κατασκευή του φέροντα οργανισμού ενός σκελετού οικοδομής αποτελείτε από κολόνες δοκούς πεδιλοδοκούς και πλάκες
Οι κολόνες και οι δοκοί και οι πεδιλοδοκοί ενώνονται στους κόμβους και δημιουργούν ένα πλαίσιο.
Ας εξετάσουμε πως λειτουργούν διάφορα πλαίσια σε έναν σεισμό για να καταλάβουμε τι κάνει η ευρεσιτεχνία μου τι κάνουν μέχρι σήμερα οι πολιτικοί μηχανικοί και πιο είναι τελικά το πιο δυνατό πλαίσιο σε μια κατασκευή.
Ας εξετάσουμε πρώτα το σχέδιο ( Plan 4 ) ( Figure a ) Αποτελείτε από κολόνες δοκούς και πεδιλοδοκούς του ιδίου μεγέθους.
Βλέπουμε τα εξής Οι κολόνες σε ένα σεισμό λυγίζουν και μαζί λυγίζει και ο δοκός. Ο πεδιλοδοκός δεν λυγίζει και αυτό συμβαίνει διότι είναι αρκετά ισχυρός ώστε να κρατά το πέλμα της βάσης κολλημένο πάνω στο έδαφος. Η ελαστικότητα της κολόνας και τις δοκού αφαιρούν πολλά φορτία από τις δυνάμεις που καταπονούν τον πεδιλοδοκό και για αυτόν τον λόγο δεν λυγίζει.
Παρατηρούμε όμως ότι η ελαστικότητα των κολονών και της δοκού παραμορφώνουν ( - σηκώνουν-κατεβάζουν στα δύο άκρα ) το άνω μέρος των κολονών εκεί που έχει ροζ χρώμα στα σημεία Κ1 Αυτό το κατέβασμα και το ανασήκωμα που εμφανίζεται κατά την ταλάντωση παραμορφώνουν την δοκό.
Συμπέρασμα
α) η ελαστικότητα βοηθάει στην αποθήκευση ενέργειας πάνω στον κορμό της δοκού και της κολόνας μέχρι ένα σημείο μετατόπισης την οποία αποθηκευμένη ενέργεια την αποδίδει πίσω στην επόμενη μετατόπιση χωρίς όμως να πάθει αστοχίες.
β) η ελαστικότητα αυτή οπότε και η αποθήκευση της ενέργειας του σεισμού εφαρμόζεται και στην κολόνα και στην δοκό.
γ) Υπάρχει παραμόρφωση στο πλαίσιο αυτό οπότε βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ένας από τους λόγους παραμόρφωσης της κατασκευής είναι η ελαστικότητα των στοιχείων της κολόνας και της δοκού.

Ας εξετάσουμε τώρα το ( Plan 4 ) ( Figure b ) To πλαίσιο αυτό δεν αποτελείτε από όμοια στοιχεία ( κολόνες δοκούς πεδιλοδοκούς ) αλλά οι κολόνες είναι πιο μεγάλες και μακρόστενες ( τοιχία )
Εδώ θα παρατηρήσουμε μία διαφορετική παραμόρφωση του πλαισίου αυτού.
α) Οι κολόνες αυτές δεν παρουσιάζουν τον λυγισμό στον κορμό τους γιατί είναι πιο άκαμπτες από τις μικρές τετράγωνες κολόνες.
β) όλη η αποθήκευση της ενέργειας του σεισμού και όλη η παραμόρφωση συντελείτε πάνω στον κορμό της δοκού.
γ) Τα φορτία στρέψης που αναλαμβάνει η δοκός είναι τα διπλάσια από ότι ήταν όταν η κολόνα και η δοκός είχαν τις ίδιες διαστάσεις οπότε διπλάσια είναι και η παραμόρφωση του κορμού της και διπλάσιος ο κίνδυνος να αστοχήσει.
δ) Τα μεγάλα τοιχία ( κολόνες ) λόγο της ακαμψίας τους και λόγο της δύναμης που έχουν λυγίζουν και τον πεδιλοδοκό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανασηκωθεί το πέλμα της βάσης ( εκεί που είναι ροζ ) στα σημεία Κ Αυτό το ανασήκωμα της βάσης είναι ο δεύτερος μεγάλος λόγος της παραμόρφωσης του πλαισίου διότι το τοιχίο-κολόνα χάνει την καθετότητά του και παραμορφώνει πιο πολύ το πλαίσιο, της φέρουσας κατασκευής
Συμπαίρασμα
Η ελαστικότητα του κορμού των δοκών και των κολονών μαζί με το ανασήκωμα των βάσεων είναι οι δύο μεγάλοι παράγοντες της παραμόρφωσης του πλαισίου που αστοχεί.

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται πλάγιος στρεπτοκαμπτικός λυγισμός. Υπάρχει και ο στρεπτομεταφορικός λυγισμός ο οποίος εμφανίζεται σε ασύμμετρες κατασκευές. Έλα πλαισιωτό κτίριο ταλαντεύεται πιο ομοιόμορφα ενώ ένα ασύμμετρο κατά την ταλάντωση παρουσιάζει και στρεπτικά φαινόμενα γύρω από τον εαυτό του, μαζί με την ταλάντωση.
Παλιά οι πολιτικοί μηχανικοί πλακωνόντουσαν μεταξύ τους στο αν έπρεπε να σχεδιάζουν κατασκευές ελαστικές ( με μικρές κολόνες ) ή άκαμπτες ( με τοιχία )
Τελικά επικράτησε η άποψη ότι ήταν καλύτερη η κατασκευή που είχε άκαμπτα τοιχία διότι αστοχούσε πρώτη η δοκός διότι ήταν πιο αδύναμη από το τοιχίο. Όταν αστοχεί η δοκός το σπίτι δεν καταρρέει διότι κρέμεται από τον οπλισμό. Ενώ αν σπάσει πρώτη η κολόνα με / σχήμα αστοχίας το σπίτι καταρρέει.
Κατ αυτόν τον τρόπω σχεδιάζουν οι πολιτικοί μηχανικοί τις κατασκευές σήμερα και με αυτόν τον σχεδιασμό έχουν κατορθώσει να μην καταρρέει εύκολα ένα σπίτι και να σώνονται περισσότεροι άνθρωποι από τον σεισμό. Το σπίτι όμως μετά τον σεισμό το κατεδαφίζουμε.
Αυτή είναι η στάθμη της επιστήμης σήμερα.
Τι κάνει η ευρεσιτεχνία μου για να βοηθήσει ώστε να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο του στεπτοκαμπτικού λυγισμού
Δες ( Plan2 Figure a ) Στις μικρές κολόνες
Προσπαθεί να σταματήσει τον λυγισμό του κορμού της κολόνας και το ανασήκωμα της βάσης. Πως?.... βιδώνοντας την κολόνα στο έδαφος.
α) Αν βιδώσουμε την βάση με το έδαφος σταματάμε το ανασήκωμα Κ της βάσης αλλά δεν σταματάμε και τον λυγισμό του κορμού της κολόνας
β)Αν βιδώσουμε το δώμα της κολόνας με το έδαφος σταματάμε όλη την παραμόρφωση προερχόμενη από το ανασήκωμα της βάσης και από την ελαστικότητα του κορμού της κολόνας
Δες ( Plan2 Figure b ) Στα μεγάλα τοιχία
α) Αν βιδώσουμε την βάση με το έδαφος σταματάμε το ανασήκωμα Κ της βάσης αλλά δεν σταματάμε τον πολύ μικρό λυγισμό στον κορμό των τοιχίων που μπορεί να υπάρξει στα πολυόροφα κτίρια.
Στα ισόγεια και τα διώροφα τα οποία διαθέτουν μεγάλα τοιχία ο λυγισμός είναι αμελητέος οπότε αρκεί μόνο η πάκτωση εδάφους βάσης.
Από την θεωρεία του πάρα πάνω άρθρου στην πράξη του πειράματος.
Ζωντανό πείραμα για την ελαστικότητα των κολονών https://www.youtube.com/watch?v=Kd4XBTPDysw
Ζωντανό πείραμα για την ανύψωση της βάσης. https://www.youtube.com/watch?v=0icUb--cdFw
Αυτά μπορείτε να τα προσέξετε και στα δικά μου πειράματα Α) Ανύψωση βάσης Β) Καταστροφή κόμβων από τον συνδυασμό αδράνειας (που δημιουργεί την ροπή ανατροπής) και αστήρικτων στατικών φορτίων. Προσέξτε την άνοδο και την κάθοδο της δοκού πάνω από τα τοιχία, και που δημιουργείται το υπομόχλιο ανάμεσα σε τοιχίο και δοκό όταν η δοκός ανεβαίνει και κατεβαίνει . Ευρίσκεται σε διαφορετικό σημείο. https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE
Και φυσικά η λύση της πατέντας η οποία σταματά την ροπή ανατροπής η οποία είναι υπεύθυνη για τα αστήρικτα στατικά φορτία τα οποία είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού του μοχλού της δοκού. https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Το Απόλυτο αντισεισμικό σύστημα Μεταλλικών, Σύμμεικτων,
Unread postPosted: 25 Mar 2017, 16:31 
Power Poster
Power Poster

Joined: 12 Apr 2010, 21:51
Posts: 130
Has thanked: 6 time
Have thanks: 14 time
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Pars ... C540%2C783

ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Όταν το υποστύλωμα είναι σχεδιασμένο με πεδιλοδοκούς και ο οπλισμός του σταματάει μέσα σε αυτούς τότε είναι μοιραίο όλες οι πλάγιες φορτίσεις του σεισμού να οδηγούνται μέσο των ροπών του κόμβου πάνω στα φέροντα στοιχεία κάμπτοντας τον κορμό τους προκαλώντας την ελαστική παραμόρφωση και με την αύξηση της προσφοράς σεισμικής ενέργειας περνάνε σε ανελαστικές παραμορφώσεις.
Η αμφίπλευρη πάκτωση των κόμβων της ανώτατης στάθμης ενός επιμήκους υποστυλώματος με το έδαφος κάτω από την βάση μέσο μηχανισμών τύπου πάκτωσης και έντασης αποτρέπει α) την ροπή ανατροπής του β) την ελαστική παραμόρφωση του κορμού των φερόντων στοιχείων γ) το αμφίπλευρο ανασήκωμα της βάσης του καθώς και των κόμβων της ανώτατης στάθμης διατηρώντας την καθετότητά του κατά την διάρκεια του σεισμού διότι εκτρέπει τις πλάγιες φορτίσεις του και της μεταφέρει μέσα από την εγκάρσια ισχυρή δομή του μέσα στο έδαφος. Η αντίθεση των δυνάμεων αφενός από το αρνητικό πρόσημο της εντάσης του μηχανισμού ως προς την ροπή ανατροπής εφαρμοζόμενη πάνω στο ανώτατο άκρο του υποστυλώματος προερχόμενη από το έδαφος και αφετέρου η αντίδραση του εδάφους ( καθώς και του άλλου μηχανισμού ) ως προς τα θλιπτικά στατικά φορτία στο αντικριστό κάτω μέρος τις βάσης του, εκτρέπουν μέσα από την εγκάρσια ισχυρή δομή του τα φορτία του σεισμού και τα μεταφέρουν μέσα στο έδαφος δηλαδή τα επιστρέφει μέσα σε αυτό από το οποίον προήλθαν. Επίσης ο τένοντας αντιδρά στον λυγισμό ο οποίος του δημιουργεί εφελκυστικές εντάσεις διότι τείνει στην επιμήκυνση του αποτρέποντας κατ αυτόν τον τρόπο την ελαστική παραμόρφωση των φερόντων στοιχείων.
Κατ αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι παραμορφωτικές ιδιομορφές του φέροντα οργανισμού που είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού. Και με την κατάλληλη διαστασιολόγηση, πάκτωση όλων των άκρον,μορφοποίηση και σωστή τοποθέτηση των επιμήκη υποστυλωμάτων επί του φέροντα οργανισμού σταματάμε και τον στρεπτομεταφορικό λυγισμό των ασύμμετρων κατασκευών.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 974&type=3
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 974&type=3


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 6 of 6   [ 115 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred