Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 7 posts ]
Author Message
 Post subject: ΘΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ
Unread postPosted: 27 Feb 2008, 11:15 
* ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ISSA «Defense and Foreign Affairs»
* ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣE ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΣΕΡΒΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ - ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Η «ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ» ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
* ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ Η ΡΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
* ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ουάσιγκτων, του Λάμπρου Παπαντωνίου, 20.2.08 αποκλειστικά για το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Δεν στέγνωσε ακόμη η μελάνη της αποκαλούμενης «ανεξαρτησίας» του Κοσσυφοπεδίου από τον περίφημο στη σκοτεινή πλευρά του βαλκανικού φεγγαριού Χασίμ Θάτσι, με την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και του ΝΑΤΟ, και ένας πραγματικά οχετός κατευθυνόμενων «ανταποκρίσεων», «δημοσιευμάτων» «αναλύσεων», «κειμένων», «εκπομπών» και ό,τι άλλο μπορεί να διανοηθεί ανθρώπινος νους έχει κατακλύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες! Όπως λένε εμπιστευτικά ειδήμονες, προσκείμενοι στο Αμερικανικό Intelligence (Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ), όλα αυτά τα κείμενα εκπορεύονται από την CIA, βάσει οργανωμένου σχεδίου, για την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων και της Ν/Α Ευρώπης, με απώτερο στόχο την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!


Όπως εξομολογούνται οι ειδικοί, θα πρόκειται για τέτοιο τερατούργημα γεωπολιτικών μεταβολών και διαστάσεων, που δεν είδε η περιοχή ούτε επί Αδόλφου Χίτλερ, στα πλαίσια ενός μαύρου φασισμού- γιατί ως αυτή την στιγμή είναι ανώνυμος- και απλώς εκμεταλλεύεται τους Αλβανούς, για να φέρουν σε πέρας την βρώμικη δουλειά με εγκλήματα, ωμότητες, δολοφονίες, κλοπές, ληστείες, σφαγές αθώων και οτιδήποτε άλλο μπορεί να διανοηθεί ο σώφρων άνθρωπος, για λογαριασμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με αντάλλαγμα την δημιουργία «Μεγάλης Αλβανίας!!» Πρόκειται για το αποκαλούμενο πλέον διεθνώς ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΡΑΪΧ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!! Και, με όπλα που χρηματοδότησαν παράνομα οι Αμερικανοί, θα φέρουν σε πέρας τα «πρωτοπαλίκαρα» της βρωμιάς και ασυδοσίας, οι Αλβανοί τρομοκράτες, που έχουν εκπαιδευθεί δυστυχώς, σε ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης του Αμερικανικού Πενταγώνου, εδώ στην γειτονική Βιρτζίνια, όπως έχουμε αποκαλύψει πρόσφατα και αποδεδειγμένα.


ΙΔΟΥ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Πρόκειται για το Διεθνές Ίδρυμα Στρατηγικών Μελετών “Defense and Foreign Affairs” (Αμυντικών και Εξωτερικών Υποθέσεων) που κυκλοφόρησε Έκθεση και μάλιστα «Confidential» (Εμπιστευτική) όπου, υπό μορφή «ανάλυσης», παρουσιάζει ανάγλυφη την εικόνα για το τι θα συμβεί στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας!!! Και επισημαίνουμε, ότι τα ισχυριζόμενα δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά υποβολιμαία από συγκεκριμένο αόρατο Αμερικανικό Κέντρο, με πολύ προσεγμένη γλώσσα. Τα γράφει, επικαλούμενο πάντα πηγές του Intelligence. Μάλιστα, όταν ρωτήσαμε τον συντάκτη του από πού προκύπτουν αυτά, μας απάντησε γραπτά, ότι δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο τις πηγές του, που έχει στην περιοχή των Βαλκανίων!!!


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ – Η ΝΕΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Σημειώνονται λοιπόν ανάμεσα στα άλλα: «Στο χρονικό διάστημα, Μάρτιος-Απρίλιος 2008, προβλέπεται μεγάλη εξέγερση και βία στα Βαλκάνια από Αλβανούς εξτρεμιστές ( σ.σ. δεν λέει τρομοκράτες), οι οποίοι έχουν ένα οργανωμένο δίκτυο διακίνησης όπλων, τόσο στο Κοσσυφοπέδιο, όσο και στα FYROM. Πρόκειται για την Θερμή Άνοιξη των Βαλκανίων, που θα την υποκινήσουν εθνικιστές Αλβανοί εξτρεμιστές (τρομοκράτες).

Οι πληροφορίες προέρχονται από την Ελλάδα, την FYROM και από το Κοσσυφοπέδιο. Η νέα ανταρσία θα υποκινηθεί από παράνομους εξοπλισμένους Αλβανούς ηγέτες και πολιτικούς, στο Κοσσυφοπέδιο και στο FYROM. Οι ομάδες προς το παρόν κάθονται ήσυχα, αλλά, όταν φύγει η Ειρηνευτική Δύναμη (UNMIK) από το Κοσσυφοπέδιο, θα αρχίσουν οι επιχειρήσεις. Απόδειξη η εμφάνιση μιας παράνομης παραστρατιωτικής δραστηριότητας Αλβανών οπλοφόρων με μάσκες, που ήδη έχουν στήσει σημεία ελέγχου, σε χωριά του Δυτικού Κοσσυφοπεδίου»! Και αφού απαριθμεί μια σειρά ενόπλων περιστατικών, που έλαβαν χώραν πρόσφατα, συνεχίζει αποκαλυπτικά-και το τονίζουμε όλως ιδιαίτερα: «Πρόκειται για προσπάθεια αποσταθεροποίησης των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου. Και παράλληλα υπάρχει, όμως, και μακροχρόνια στρατηγική, για την προσάρτηση και αφομοίωση μεγάλων περιοχών, που διαβιούν σε αυτές τη χώρες, για την δημιουργία μιας Μεγάλης ή Εθνικής Αλβανίας. Τα σημεία ελέγχου βρίσκονται στα χέρια της παράνομης οργάνωσης ΑΝΑ ή ΑΚSH.(Albanιan National Army)».


ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Αναφερόμενη η «ανάλυση» στη διακίνηση παράνομων όπλων, γράφει μεταξύ των άλλων:

«Οι Αλβανοί εξτρεμιστές (σ.σ. τρομοκράτες), που βρίσκονται μέσα στο Κοσσυφοπέδιο, θα προσπαθήσουν, με πολιτικές πιέσεις, να αποσταθεροποιήσουν τις γειτονικές χώρες. Τον Δεκέμβριο του 2006, η KFOR είχε ανακοινώσει την κατάσχεση μιας μεγάλης ποσότητας όπλων, που κατευθυνόταν για το Μαυροβούνιο. Τους έπιασαν Ιταλοί στρατιώτες, που αργότερα συνέλαβαν 5 Αλβανούς, οι οποίοι ήσαν αναμεμιγμένοι. (Στο σημείο αυτό η Έκθεση βρίθει λεπτομερών από τους τύπους των όπλων, που κατασχέθηκαν, που δεν μπορεί να συλλάβει νους ανθρώπινος πως έφθασαν αυτά στο Κοσσυφόπεδιο και είναι πρόδηλο, με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ και των εκεί αμερικανών στρατιωτών, που βρίσκονται γι’ αυτήν ακριβώς την δουλειά και όχι ασφαλώς για την επιβολή της τάξεως). Και συνεχίζει, επικεντρωμένη η «ανάλυση» στο Μαυροβούνιο:

«Το 20% του Μαυροβουνίου είναι Αλβανοί και Βόσνιοι Μουσουλμάνοι. Είναι αδύνατοι τελείως. Το Μαυροβούνιο χωρίς πλέον την υποστήριξη από τις δυνάμεις ασφαλείας της Σερβίας, αφού ανεξαρτητοποιήθηκε, θα το κυριαρχηθεί από τους καλά εξοπλισμένους Αλβανούς εξτρεμιστές (σ.σ. τρομοκράτες). Η απειλή βρίσκεται πολύ ψηλά και θα παραμείνει έτσι μέχρι το τέλος του 2008»!!!


ΣΚΟΠΙΑ

Η Στρατηγική Αμερικανική Ανάλυση καταγίνεται στη συνέχεια με το Νότο, τα Σκόπια, όπου αναφέρει ότι οι Αλβανοί εξτρεμιστές (σ. σ. τρομοκράτες), μέχρι τώρα, έχουν κάνει θραύσεις, παραθέτοντας απίστευτες λεπτομέρειες, που μόνο μια Υπηρεσία του Intelligence, με την παρουσία δεκάδων πρακτόρων επί τόπου, θα είναι σε θέση να γνωρίζει, και υποστηρίζει το εξής απίστευτο, που θα πρέπει να εμβάλλει, αναμφισβήτητα, σε ιδιαίτερη ανησυχία τις αρμόδιες Αρχές Ασφαλείας της Ελλάδας! Συγκεκριμένα, γράφει:

«Η αλβανική οργάνωση National Liberation Army (ΝLA) είναι εκείνη η οποία ελέγχει την είσοδο και έξοδο παράνομων όπλων. Τα περισσότερα όπλα προέρχονται εκεί από οργανωμένη μαφία, που λειτουργεί στην Αλβανία, από το χωριό Veleshta, που βρίσκεται κοντά στην Στρούγκα. Ειδικά αυτό το χωριό έχει άμεσους δεσμούς με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, που πρόκειται βασικά για κατοίκους οι οποίοι προέρχονται από το Κοσσυφοπέδιο. Στο χωριό αυτό, περί τους 20 με 25 άνδρες, είναι υπεύθυνοι για την διακίνηση αυτών των όπλων, μέσα σε καλά σφραγισμένα φορτηγά αυτοκίνητα, που περνούν το συνοριακό φυλάκιο Kafasan, από την Αλβανία ή δια μέσου των ορέων προς τα χωριά Radolishta και Frangono και από εκεί στο Velestha, που προωθούν παράνομα όπλα προς το Τetovo, Aracinovo κοντά στα Σκόπια, και στα χωριά της περιοχής Kumanovo. Πρόκειται για 8 -10 ένοπλες ομάδες που διακινούν όπλα προς τα Σκόπια»!!!


ΤΟ RPG-7 ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

Και αφού αναφέρεται σε δεκάδες άλλες σαφείς πληροφορίες και λεπτομέρειες, επισημαίνει, έτσι, στα καλά καθούμενα, την εξής παράγραφο, που αφορά την Ελλάδα:

«Δεν έχει ξεκαθαρισθεί, αν η ομάδα αυτή αποτελεί μέρος του ίδιου δικτύου, που έχει δεσμούς με την εβρισκόμενη βάση στην Αλβανία διακίνησης παράνομων όπλων, ένα από τα οποία, όπως υποπτεύονται ορισμένα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα, εφοδίασαν την εξτρεμιστική Ελληνική αριστερή ομάδα «Επαναστατικός Αγώνας», με ρουκέτα κινέζικης κατασκευής RPG-7, με την οποία χτυπήθηκε η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, στις 12 Ιανουαρίου 2007. Αλλά, δεύτερη πηγή διατείνεται, ότι τα όπλα αυτά κατέληξαν στα Σκόπια, από την αναρχία, που έγινε, επί Αλί Μπερίσα, το 1997, που εκλάπησαν από στρατιωτικές αποθήκες και πολλά από αυτά κατέληξαν και στην FYROM.»


ΣΤΟΧΟΣ Η ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
«ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΗΣ ΔΡΑΣΗΣ»!!!

Και καταλήγει: «Αυτός ο πλούτος των νέων πληροφοριών δείχνει, ότι οι διεθνείς Αρχές στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στις Αρχές στο Μαυροβούνιο και στην FYROM, ότι είναι ενήμερες, πως η κίνηση ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου έχει ουσιαστικά πολύ μεγαλύτερες και ευρύτερες απαιτήσεις για την ασφάλεια της περιοχής. Και ότι ένας από τους κρυφούς στόχους τους, δεν είναι απλά μόνο η «ελευθερία» της επαρχίας αυτής. Απεναντίας, η αποσχιστική κίνηση για Μεγάλη ή Εθνική Αλβανία, η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι τη Νότιο Ήπειρο της Ελλάδας, και η φάση του επεκτατισμού προς τα εκεί, από πλευράς εφοδιασμού, βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας για ένοπλη δράση, όταν δοθεί η εντολή»!!!

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε πως, σε έκτακτη «ανάλυση», που κυκλοφόρησε το ίδιο Ίδρυμα, στις 2 Φεβρουαρίου 2007, ανήμερα δηλαδή που ο «Ειδικός Απεσταλμένος» των Αμερικανών και των Άγγλων, ο Μάρτιν Αχτισάαρι, ανακοίνωσε τις «προτάσεις του» σε Βελιγράδι και Πριστίνα της Σερβίας, στην εισαγωγή συνέδεε την επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία με Ισλαμικές ομάδες, υποστηρίζοντας τα εξής:

«Έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των Ισλαμιστών jihadist και των πολιτικών/εγκληματικών αλβανικών ομάδων και τους ομολόγους τους στη FYROM. Το Defense and Foreign Affairs έχει λεπτομερή απόδειξη διασύνδεσης, ανάμεσα στα άλλα, των ομάδων αυτών, και της προσφοράς του όπλου, που χρησιμοποιήθηκε, στις 12 Ιανουαρίου 2007, την ρουκέτα εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας, καθώς και αποδείξεις των δεσμών μεταξύ των Ισλαμιστών σε FYROM και Κοσσυφοπέδιο με τις πακιστανικές ισλαμικές επιχειρήσεις στη Μεγάλη Βρετανία»!!!


ΣΤΟΧΟΣ Η ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Σημειώνεται επίσης στην ίδια αποκαλυπτική αμερικανική έκθεση ότι οι Αλβανοί ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου, πρώην μέλη της οργάνωσης (KLA/UCK), που ορισμένοι κατέχουν υψηλές θέσεις, «αφού ισχυροποιήσουν τις θέσεις τους στη FYROM και πιθανόν στο Μαυροβούνιο, αυτές οι επεκτατικές και εξτρεμιστικές δραστηριότητες θα μεταφερθούν μέσα στην Ελλάδα, αλλά και μέσα στην Αλβανία (σ.σ. ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ), όπως έχει προβλεφθεί!!!».ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΡΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ»

Ακόμη υποστηρίζεται κατηγορηματικά πως «ο άνθρωπος που ελέγχει τα περισσότερα παράνομα όπλα διακίνησης από Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο και FYROM, που βρίσκονται μέσα στην Ελλάδα, είναι δυτικά των Σκοπίων, στο χωριό Veleshta!!!» Και ότι «Ο Ali Ahmet, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της αλβανικής ανταρσίας του 2001 μέσα στα Σκόπια, ο ίδιος και οι βοηθοί του συνεργάζονται με 7-8 Έλληνες στην Ελλάδα. Αλλά, επίσης, συνεργάζονται και με Ρώσους μετανάστες Ελληνικής καταγωγής και με ορισμένους Γεωργιανούς στην Θεσσαλονίκη. Μεταφέρουν παράνομα, όλων των ειδών τα ελαφρά όπλα, εκρηκτικά, οπλοπολυβόλα, ρουκέτες PRG-7 και άλλα. Βασικά, η αλβανική βάση στην Struga είναι εκείνη που τα πουλάει στους Ρώσους μετανάστες ελληνικής καταγωγής και στους Γεωργιανούς, οι οποίοι μετά τα μεταπουλούν στους Έλληνες!!! Τα τελευταία δύο χρόνια, αυτή η ομάδα παράνομης διακίνησης όπλων πούλησε διάφορα όπλα, σε αναρχικούς και εξτρεμιστές αριστερούς, στην Ελλάδα!! Η ρουκέτα RPG-7s, που πουλήθηκε στον «Επαναστατικό Αγώνα», για την επίθεση της 12ης Ιανουαρίου 2007, εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας, στοίχισε από 2.500 έως 3.000 ευρώ το καθένα ή 8 ρουκέτες για 6.000 ευρώ»!!!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ «DEFENSE & FOREIGN AFFAIRS»

«ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ» - ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ & ΜΕΞΙΚΑΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Τέλος, ο Εκδότης των καταξιωμένων αυτών Αμερικανικών Αναλύσεων Gregory Copley, σε αποκλειστική γραπτή δήλωσή του, μας τόνισε:

«Η μονομερής διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από τους Αλβανούς, δεν αποτελεί το τέλος, όπως λένε, της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Απλά, επιβεβαιώνει την συνέχεια της διαδικασίας. Η υπόθεση αυτή έχει ευρύτερες προεκτάσεις και για οποιαδήποτε άλλη παρόμοια υπόθεση, από το ό,τι απλά διαμελίζει τμήμα των Βαλκανίων. Αποτελεί δεδικασμένο για την τουρκική κοινότητα της Βόρειου Κύπρου, όπως απαιτήσει ανεξαρτησία, και η διαδικασία αυτή ενισχύεται από την ιστορία του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και για την κίνηση αποκοπής των Τσετσενίων Ισλαμιστών (Jihadists), για τους Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ, για τους Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου πιέζουν για ανεξαρτησία και στη Δυτική Σαχάρα. Και υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, κατά τα οποία η ενέργεια του Κοσσυφοπεδίου θα πυροδοτήσει κινήσεις ανεξαρτησίας. Τώρα, ξεκάθαρα, για τους αφελείς ισχυρισμούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί ειδική περίπτωση, η πορεία αυτή οδηγεί τους Βοσνιοσέρβους να κηρύξουν ανεξαρτησία, στην Δημοκρατία της SRPSKA. Ακόμη, το παράδειγμα του Κοσσυφοπεδίου, όπου η παράνομη μετανάστευση ήταν εκείνη , που διαμόρφωσε την εθνική ισορροπία στην επαρχία, μπορεί - και μπορούμε να το πούμε - να συγκριθεί και με τη Νότια Καλιφόρνια, όπου η παράνομη μετανάστευση έχει διαμορφώσει μια άλλη εθνική ισορροπία. Γιατί όχι, λοιπόν, ανεξαρτησία και στη Νότια Καλιφόρνια; Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είμαστε καλά γνώστες των επιπτώσεων των εδαφικών διεκδικήσεων, όπου οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου ετοιμάζονται να κάνουν εναντίον της Σερβίας, της FYROM και της Ελλάδας!! Αυτό αποτελεί την αρχή του χάους» !!!www.NOIAZOMAI.net


Top
  
 
 Post subject:
Unread postPosted: 27 Feb 2008, 11:28 
Ανοιξε Το κουτί της Πανδωρας σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής Le MONDE

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναθέρμανση μιας σειράς εδαφικών διεκδικήσεων στα Βαλκάνια και ίσως και σε περιφερειακές συγκρούσεις για αναπροσαρμογές των συνόρων. Σε αυτές τις ενδεχόμενες, αλυσιδωτές επιπτώσεις, ο αρθρογράφος εντάσσει και την Ελλάδα:

Το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, το πολιτικό αδιέξοδο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οδεύουμε προς μια νέα περιφερειακή κρίση, η οποία προέρχεται από την αποτυχία των πολιτικών που άσκησε στην περιοχή, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, η «διεθνής κοινότητα». Μέσα σε αυτό το καταστροφικό πλαίσιο, η παλαιά ιδέα επανακαθορισμού των βαλκανικών συνόρων έρχεται εκ νέου στην επιφάνεια. Λαοί, μειονότητες και εδαφικές διεκδικήσεις, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που θα μπορούσε να βυθίσει ολόκληρη την περιοχή στο χάος.

Η ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προηγούμενο για τους Σέρβους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίοι διεκδικούν με τη σειρά τους την απόσχισή τους από ένα κράτος, το οποίο στην πραγματικότητα δεν λειτούργησε ποτέ. Θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει μία ευρεία αποσταθεροποίηση, κυρίως στην ΠΓΔΜ και στο Μαυροβούνιο, θέτοντας υπό αίρεση όλα τα σύνορα των Βαλκανίων.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, οι βαλκανικοί πόλεμοι της δεκαετίας του ’90 έγιναν στο όνομα των «μεγάλων» κρατών, της «Μεγάλης Σερβίας», της «Μεγάλης Κροατίας», ενώ πίσω από την διεκδίκηση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου, επικρέμεται πάντα η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας».

Η παλιά αντίληψη μιας «δικαιότερης» αναπροσαρμογής των βαλκανικών συνόρων, που θα λαμβάνει υπόψη την αντιστοιχία του φυλετικού και εθνικού στοιχείου με το γεωγραφικό επανέρχεται στο βαλκανικό χώρο!

Το 2001, κατά τη διάρκεια της κρίσης στην ΠΓΔΜ, ο αρθρογράφος Alexandre Andler, πρότεινε τη χρήση μιας χειρουργικής, από μια ομοιοπαθητική λύση, προκρίνοντας τον διαμελισμό της δημοκρατίας αυτής σε μια «αλβανική» και μια «μακεδονική» περιοχή.

Τον ίδιο χρόνο, ο David Owen, τέως πρόεδρος της διεθνούς διάσκεψης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, είχε διατυπώσει το σχέδιό του για τον επαναπροσδιορισμό των βαλκανικών συνόρων. Ως αντιφώνηση σε αυτές τις απόψεις, ο Arben Xhaferi, ιστορική προσωπικότητα του αλβανικού εθνικισμού στην ΠΓΔΜ, διεκδικούσε τη δημιουργία «εθνικών» κρατών.

Μία υποθετική διεθνής διάσκεψη, που θα είχε ως στόχο τον αναπροσδιορισμό των βαλκανικών συνόρων, με ειρηνικό τρόπο και με βάση τον εθνοφυλετικό στοιχείο, θα μπορούσε να οδηγήσει στην ενοποίηση όλων των περιοχών, όπου πλειοψηφούν οι Αλβανοί, δηλαδή της Αλβανίας, της ΒΔ ΠΓΔΜ, της κοιλάδας του Presevo της Σερβίας, αλλά και τις δυτικές περιοχές του Μαυροβουνίου.

Βάναυσα ακρωτηριασμένη, η ΠΓΔΜ θα μπορούσε επίσης να υποκύψει στις φιλοβουλγαρικές τάσεις και να ενσωματωθεί στον ανατολικό γείτονά της. Το θέμα των μειονοτήτων στην Αλβανία θα μπορούσε με τη σειρά του να τεθεί:

οι Έλληνες, στις νότιες περιοχές της χώρας, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προσάρτησή τους στην Ελλάδα, ενώ οι Αλβανοί, που εκδιώχθηκαν μετά το 1945 από την ελληνική βόρεια Ήπειρο –περιοχή που οι Αλβανοί αποκαλούν «Τσαμουριά»- θα υπενθύμιζαν τα καταστρατηγημέ-να δικαιώματά τους. Το Μαυροβούνιο θα μπορούσε επίσης να ζητήσει επίσης, ως αντιστάθμισμα την περιοχή Shkodra, όπου κατοικούν σερβο-μαυροβουνιακές μειονότητες, ενώ η ΠΓΔΜ θα διεκδικούσε την προσάρτηση των σλαβικών χωριών που βρίσκονται γύρω από τις λίμνες της Οχρίδας και των Πρεσπών.

Φυσικά οι Σέρβοι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα ενσωματώνονταν στη μητέρα πατρίδα, γεγονός που θα είχε οδυνηρές συνέπειες για τη Βοσνία, καθώς οι Κροάτες της δυτικής Ερζεγοβίνης, της κεντρικής Βοσνίας και της Posanska Posavina, θα ενώνονταν με την Κροατία. Η Βοσνία από την άλλη πλευρά θα υπεραμύνονταν της περιοχής του Gorazde, ενώ θα ζητούσε την προσάρτηση του Sandjak του Novi Pazar, το οποίο σήμερα είναι μοιρασμένο μεταξύ της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Ως συνέπεια αυτών το Μαυροβούνιο δεν θα διέθετε πλέον τα ίδια σύνορα. Πέραν της απόσχισης των αλβανικών και βοσνιακών περιοχών, θα καλούνταν να αντιμετωπίσει αποσχιστικές τάσεις και των σερβικών περιοχών. Δεδομένου όμως ότι στις περιοχές αυτές διαβιούν ανάμικτοι σερβικοί και βοσνιακοί πληθυσμοί δεν αποκλείεται η διενέργεια ενός πολεμικού επεισοδίου, που θα οδηγούσε στις αναγκαίες, για την διαμόρφωση συνόρων, μετακινήσεις πληθυσμών. Η Κροατία θα αποκτούσε το στόμιο του Κοτόρ, το οποίο περιήλθε στο Μαυροβούνιο μόλις το 1918. Εν συντομία το Μαυροβούνιο θα οδηγούνταν στα σύνορα που είχε τον 19ο αιώνα.

Η Σερβία, που θα δημιουργούνταν από αυτές τις ανακατατάξεις, θα αντιμετώπιζε με τη σειρά της πρόβλημα στην περιοχή της Βοϊβοδίνας, όπου οι μειονότητες, με κυριαρχούσα την ουγγρική, αποτελούν το 50% του πληθυσμού. Η προσάρτηση των περιοχών της Subotica, Senta και Kanjiza, στην Ουγγαρία πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Αφού από τις συνοριακές αναπροσαρμογές δεν θα εξαιρούνταν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θέμα των μειονοτήτων στην Ελλάδα δεν θα περιορίζονταν μόνο στους Αλβανούς, συνεχίζει το γαλλικό άρθρο. Οι μουσουλμάνοι –«Τούρκοι» και Πομάκοι- της δυτικής Θράκης θα διεκδικούσαν την προσάρτησή τους, αντιστοίχως, στην Τουρκία και τη Βουλγαρία, ακυρώνοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Το θέμα των «Σλάβων» της ελληνικής «Μακεδονίας», το οποίο αποτελεί ταμπού για το ελληνικό κράτος, θα μπορούσε επίσης να τεθεί. (!!!)

Όσον αφορά στη Σλοβενία, θα μπορούσε να επιλύσει, προς όφελός της, τις εδαφικές μικροδιαφορές της με την Κροατία, αλλά και να διεκδικήσει την ακύρωση των δημοψηφισμάτων του 1918, διεκδικώντας τις αυστριακές περιοχές όπου συνεχίζουν να διαβιούν σλοβενικοί πληθυσμοί. Λόγω επίσης της εποικοδομητικής της στάσης στην επίλυση των περιφερειακών διενέξεων η Λουμπλιάνα θα μπορούσε να λάβει ένα μέρος από την περιοχή Φριούλι της Ιταλίας, ίσως και την πόλη της Τεργέστης.

Η ανακατανομή αυτή των συνόρων θα άφηνε στο περιθώριο κάποιες μειονότητες, τη γκορανική του Κοσσυφοπεδίου, την ρουτινική της κροατικής ανατολικής Σλαβονίας και τη ρουμανοβλαχική της ΠΓΔΜ, της Αλβανίας και της Ελλάδας. Τα τρία με τέσσερα εκ. επίσης των Ρωμ θα συνέχιζαν να ζουν, χωρίς κράτος, στα δυτικά Βαλκάνια.

Είναι απίθανη η υλοποίηση όλων αυτών των συνοριακών αναπροσαρμογών, χωρίς την ανάκυψη αμφισβητήσεων, καθώς θα προκαλούσαν, μεσαίας κλίμακας, πολεμικές αναμετρήσεις. Ευρωπαϊκά στρατεύματα θα μπορούσαν να κλιθούν για την αποκατάσταση της ειρήνης. Αντίθετα, οι μετακινήσεις πληθυσμών δεν θα θεωρούνταν ως παράπλευρη απώλεια, αλλά ως ο κεντρικός άξονας της όλης διαδικασίας. Οι μετακινήσεις αυτές θα τελούνταν υπό της Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με τη συνδρομή πολυάριθμων μη-κυβερνητικών οργανώσεων.


Το σενάριο αυτό μπορεί να φαίνεται ακραίο, αλλά διάφορα μέρη του έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, είτε αναφορικά με το μέλλον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, είτε με το «εθνικό θέμα της Αλβανίας». Οι υποστηρικτές της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου υπογραμμίζουν ότι αυτή δεν μπορεί να εκληφθεί ως προηγούμενο. Πρόκειται όμως για ευσεβείς πόθους: Η λύση που θα δοθεί σε αυτό το θέμα θα μπορεί να λειτουργήσει «ως προηγούμενο», εάν οι φορείς άλλων εθνικών διεκδικήσεων την εκλάβουν ως τέτοια.

Ο Γάλλος αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η όλη αντίληψη στη διαμόρφωση των βαλκανικών συνόρων μετά τη διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, στηρίχθηκε στη θέσπιση εθνοκεντρικών κρατών. Η Ελλάδα και η Σερβία, στις αρχές του 19ου αιώνα, δημιουργήθηκαν μέσω μιας «εθνοκάθαρσης», που στηρίχθηκε στην απέλαση ή στην αφομοίωση των πληθυσμών που θεωρούνταν αλλογενείς, κυρίως λόγω της θρησκείας τους: οι «Τούρκοι» (δηλαδή οι μουσουλμάνοι, τόσο οι Σλάβοι, και οι Αλβανοί, όσο και οι τουρκόφωνοι) εκδιώχθηκαν από τα νεοσύστατα κράτη.

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στη διαμόρφωση των βαλκανικών κρατών, υπό την επιρροή των μεγάλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίλυση των βαλκανικών θεμάτων με διαμελισμούς και ανακατατάξεις συνόρων, αποτελεί ένα επικίνδυνο και απρόβλεπτο παιχνίδι. Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου δεν είναι παρά ένα ακόμη μέτωπο στην αναμέτρηση των ΗΠΑ με τη Ρωσία.


Σε ξεχωριστό πλαίσιο γίνεται αναφορά στη διαμόρφωση της αλβανικής συνείδησης και στη σύσταση του αλβανικού κράτους. Όπως επισημαίνεται, μολονότι ο Βίσμαρκ είχε υποστηρίξει το 1878, ότι η Αλβανία δεν αποτελεί παρά έναν γεωγραφικό χώρο, η Αυστρο-ουγγαρία τάσσεται λίγο αργότερα στο πλευρό των αλβανικών διεκδικήσεων, ως αντιστάθμισμα στην υποστήριξη των Γάλλων, Βρετανών και Ρώσων προς τη Σερβία και την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται επίσης ότι τα εδάφη της Αλβανία καθορίσθηκαν μέσα από το συσχετισμό δυνάμεων με τα γειτονικά της κράτη (το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Ελλάδα) και από τους ισχυρούς τους προστάτες, χωρίς να εξαιρείται η Ιταλία.


Το άρθρο της MONDE DIPLOMATIQUE πλαισιώνεται από διάφορους χάρτες των Βαλκανίων, με εξειδικευμένες αναφορές. Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζονται τα κράτη της βαλκανικής χερσονήσου, με τα υπάρχοντα σύνορα, αλλά και οι διαμφισβητούμενες περιοχές. Σημειώνονται επίσης σε κάθε κράτος οι περιοχές που υπάρχουν εθνικές μειονότητες ή όπου πλειοψηφούν οι εθνικές μειονότητες. Στο χάρτη της Ελλάδας εμφανίζεται συγκέντρωση τουρκικού πληθυσμού στη «δυτική Θράκη», όπως αναφέρεται, ενώ σημειώνεται η ύπαρξη «Ρουμανοβλαχων» στην Ήπειρο και τη Μακεδονία, «Σλάβων» στη Μακεδονία μας και «Αλβανών» στην Ήπειρό μας. Στα εδάφη της Βόρειας Ηπείρου, στην Αλβανία, φαίνεται να πλειοψηφεί ο ελληνικός πληθυσμός.

Σε άλλο χάρτη απεικονίζονται οι ιστορικές, μεγαλοϊδεατικές διεκδικήσεις κρατών της βαλκανικής. Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας, υπό τον προσδιορισμό «Μεγάλη Ελλάδα», φαίνεται να καλύπτουν, πέραν των ισχυόντων συνόρων, την Κύπρο, την αν. Θράκη, καθώς και μέρος της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας. Απεικονίζονται επίσης οι μεγάλες ιδέες και άλλων κρατών, όπως της «Μεγάλης Μακεδονίας», που περιλαμβάνει ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή της ελληνικής Μακεδονίας, αλλά και της «Μεγάλης Βουλγαρίας», που περιλαμβάνει ολόκληρη την ΠΓΔΜ και μέρος της Θράκης και της Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ:
Code:
http://www.noiazomai.net/montebalkan.html


Top
  
 
 Post subject:
Unread postPosted: 27 Feb 2008, 14:04 
Advanced Poster
Advanced Poster

Joined: 23 Dec 2007, 09:57
Posts: 294
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
http://edition.cnn.com/video/#/video/wo ... ian.fm.cnn

_________________
H AΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
h**p://agiooros.freeforums.org
h**p://www.mogulus.com/agkaliapanagias
h**p://orthodoxsaints.freeforums.org/portal.php


Top
 Profile  
 
 Post subject:
Unread postPosted: 07 Mar 2008, 16:43 
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 14:40
Posts: 2636
Location: Athens
Has thanked: 119 time
Have thanks: 232 time
Highscores: 9
Image

Για του λόγου το αληθές.... :bigthink:

_________________
Καί χορό τριγύρω σου θα στήσουν
Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, Εβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν,
οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων
οι ραγιάδες...

Κωστής Παλαμάς
«Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»


Top
 Profile  
 
 Post subject:
Unread postPosted: 09 Mar 2008, 15:57 
Webmaster
Webmaster
User avatar

Joined: 26 Oct 2007, 23:26
Posts: 2152
Location: Down to Earth
Has thanked: 49 time
Have thanks: 151 time
Highscores: 3
+1
Θα φάνε τα μούτρα τους τα Αμερικανάκια.
Δεν πήραν το μάθημά τους και το Ελληνικό βιβλίο της Ιστορίας δεν άλλαξε, όπως δεν θα αλλάξουν και τα σύνορα.

_________________
Image
Image
Image
Truth

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
Unread postPosted: 11 May 2008, 10:46 
Forum Legend
Forum Legend

Joined: 30 Oct 2007, 09:47
Posts: 1331
Location: Εδεσσα
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
Highscores: 19
Γνωρίζει κανείς το ρόλο του 1,2 εκατομμυρίου Αλβανών, που κατοικοεδρεύουν στην χώρα μας, σε περίπτωση εμπόλεμης ή ημιεμπόλεμης κατάστασης στα βαλκάνια, στην οποία θα εμπλακεί και η Ελλάς?
Των Πεμπτοφαλλαγιτών.! Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά!

_________________
Ει Κύριος μεθ ημών, ουδείς καθ ημών

Ω ξήν, αγγέλεις Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι (αεί) πειθόμενοι!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΘΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΛΒΑ
Unread postPosted: 26 Oct 2016, 10:51 
Guest
Guest

Joined: 26 Oct 2016, 10:36
Posts: 2
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Σας ευχαριστώ για την ανταλλαγή πληροφοριών

_________________
ibc max bet


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 7 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred