Change font size

Welcome
Τώρα που μας βρήκες θα ανακαλύψεις την Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς
Tα θέματα πονάνε κάποιους που επιθυμούν να επιβάλουν την νέα τάξη και να συντηρούν τον κόσμο σε μια διαρκείς ύπνωση και ένα βαθύ σκοτάδι, προκειμένου να μην αντιδράσει στις προθέσεις τους και στο διεστραμμένο σχέδιό τους.

Πολλά συμβαίνουν γύρο μας, ακόμα και οι ποιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται οτι κάθε μέρα γίνονται αλλαγές και πολλές φορές ακατανόητες απο κοινούς ανθρώπους.

Κάτι δεν πάει καλά.

Κάποια θέματα θα σας προβληματίσουν, αν δεν έχετε προβληματιστεί ακόμα.

Κάποια τα έχετε απλώς ακούσει αλλά δεν δώσατε σημασία ή σας τα πέρασαν με μαεστρία ώστε να μην αντιδράσετε.

Εμείς προσπαθούμε να Εμβαθύνουμε στα θέματα αυτά.
Πιστεύουμε οτι μας αφορούν όλους και οτι δεν μας ρωτάνε όταν παίζουν με το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η γνώση είναι προς όλους και όχι μόνο για τον εαυτό μας.

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε σε εσάς μιας και όλα τα συμπεράσματα είναι υποκειμενικά.

Επιθυμούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε την θεματολογία μας και να συμβάλετε με τους προβληματισμούς σας, με την γνώση σας και τη γνώμη σας στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών.

Γίνε μέλος στο φόρουμ και βοήθησε να διαδοθούν και οι δικές σου αλήθειες, γνώσεις και εμπειρίες!


Post a new topicPost a reply Page 2 of 29   [ 573 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Next
Author Message
 Post subject: Re: Διαβάστε το είναι κατεπείγον σημερα πριν απο 3 λεπτα
Unread postPosted: 14 May 2009, 17:04 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
Πέμπτη, 14 Μάϊος 2009
Θωρακίστε ΤΩΡΑ το Αιγαίο…

Ζωή στα ακατοίκητα Μικρονήσια…

…..και 24ωρες περιπολίες Σκαφών Εθνοφυλακής σε όλη τη Μεθόριο Αιγαίου…

Από παντού έρχεται διαρκώς κι επίμονα το ίδιο «μήνυμα» :
«…Η Τουρκία κλιμακώνει την διεκδίκηση Ελληνικών βραχονησίδων και Μικρονησιών…»

Στοχεύει δε στα «ακατοίκητα» κυρίως.

Όχι πως την αποθαρρύνει το αν κατοικούνται αλλά είναι πιο δύσκολο εγχείρημα από πλευράς διεθνούς δικαίου.

(Γι’ αυτό κι αυτή φροντίζει να «φοβίζει» τακτικά τους κατοίκους πχ του Αγαθονησίου προσπαθώντας να τους διώξει για να «διευκολύνει την μετέπειτα διεκδίκηση»).

Αντιθέτως θεωρεί πως είναι εξαιρετικά πιο «επιτεύξιμη» η απόσπαση από την Ελλάδα νησιών που δεν κατοικούνται και δεν έχουν οικονομική δραστηριότητα.

Κανονικά, τέτοια ζητήματα λύνονται με τα όπλα και όχι με λόγια και φανφάρες.

Αυτός ήταν πάντα ο ιστορικός κανόνας και έτσι παραμένει. Πάντα κάποιος διεκδικεί εδάφη. Και πάντα αυτά προστατεύονται δια της Ισχύος των Όπλων και με αίμα. Ποτέ με λόγια.

Παρ’ όλα αυτά, οφείλουμε σαν χώρα να μην αφήνουμε τίποτα «κενό» - και στην τύχη - που θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο θρασύς κι επικίνδυνος γείτονας για να μας δημιουργήσει Διεθνή Προβλήματα στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.

Και το βασικό κενό που πρέπει πάραυτα να καλύψουμε είναι η «κατοίκηση ή/και οικονομική αξιοποίηση» των επίμαχων μικρονησίδων του Αιγαίου.

Όπως το Φαρμακονήσι, η Ρω, η Στρογγύλη κι άλλα κι άλλα ακόμη.

Πρώτα των δυνητικά κατοικήσιμων Μικρονησίδων και κατόπιν ακόμη και των «Μη κατοικήσιμων Βραχονησίδων».

(πχ Έλληνες επιστήμονες έχουν προτείνει εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στις βραχονησίδες, κάτι που αυτομάτως προσδίδει οικονομική δραστηριότητα ακόμη και στις «μη-κατοικήσιμες»).

Αυτό φυσικά είναι το «ευκταίο».

Το ποιος και πως θα το πραγματοποιήσει είναι το «Βασικό Ζήτημα».

Και δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες.

Δεν πρόκειται να κινήσουν ξαφνικά, ανοργάνωτα κι εθελοντικά εκατοντάδες Έλληνες να εποικίσουν τις μικρονησίδες μας.

Ούτε και το Ελληνικό Κράτος πρόκειται να ξυπνήσει αίφνης και να διαθέσει υψηλότατα οικονομικά κίνητρα προκειμένου να ζωντανέψει αυτά τα νησιά.

Ούτε οι Πολιτικοί πρόκειται να αποφασίσουν ξάφνου να ασχοληθούν με τον Εθνικοπατριωτικό Ακτιβισμό.

Προτιμούν τις αθόρυβες «πεπατημένες οδούς του καλού παιδιού» (βλ. υπόγειες διαδρομές) που εξασφαλίζουν έδρες, μίζες, επιδόματα και συντάξεις.

Δύσκολες, ψυχοφθόρες, αβέβαιες και ενίοτε επικίνδυνες «Εθνικές Σταυροφορίες» σαν αυτή κάποιοι πρέπει να τις σηκώσουν εθελοντικά και με γενναιότητα στους ώμους τους.

Βλέπετε αλήθεια άλλον υποψήφιο γι’ αυτό από τον Πατριωτικό Χώρο;

(πχ Εάν δεν αποφάσιζε ο Παύλος Μελάς και οι «πέριξ αυτού Δραγούμηδες» να πάρουν την «Εθνική Πρωτοβουλία» και να κάνουν ότι έκαναν, πιστεύει κανείς πως η Πολιτεία των επαγγελματιών καιροσκόπων πολιτικών θα κατόρθωνε να κάνει πράξη τα όσα Εθνικά Μεγαλειώδη επακολούθησαν;)

Συν τοις άλλοις, η Σταυροφορία αυτή, επειδή ακριβώς είναι θέμα ζωής και θανάτου για την θωράκιση της Θαλάσσιας μεθορίου μας, πρέπει να εξελιχθεί πάραυτα.

Ταχύτατα.

Και απαλλαγμένη από εγκληματικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Πως έχει υπέρογκα προβλήματα ο σχεδιασμός και η υλοποίησή της;

Ναι, σαφέστατα και έχει.

Ίσως πολύ περισσότερα απ’ ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.


http://egersis.blogspot.com/2009/05/blo ... dd5eb0f4f7


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Διαβάστε το είναι κατεπείγον σημερα πριν απο 3 λεπτα
Unread postPosted: 14 May 2009, 18:23 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
Μήνυμα Νταβούτογλου προς την Ελλάδα: Συγκυριαρχία ή σύγκρουση

Και η Ελλάδα δεν έδωσε καμία απάντηση...
Το πρόβλημα είναι "μέσα από τα τείχη"...

Με απλά λόγια ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε προς την Ελληνική κυβέρνηση πως ή θα μας δώσετε το Αιγαίο ή θα επιτεθούμε για να το πάρουμε. Και η από εδώ πλευρά, ο πρωθυπουργός και όλοι οι συν αυτών, σιώπησαν!
Είναι γνωστό και η Άγκυρα φροντίζει καθημερινά να μας κάνει να το νιώθουμε όλο και περισσότερο, πως η σύγκρουση στο Αιγαίο είναι αναπόφευκτη ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Γνωρίζουμε όλοι μας, πλέον, πάρα πολύ καλά πως μετά την αναβάθμιση που δόθηκε στην Τουρκία από τον Ομπάμα, θα υπάρξουν εξελίξεις που θα είναι (το λιγότερο) δυσάρεστες για την χώρα μας (στην χειρότερη περίπτωση θα αποβούν καταστροφικές).
Και φυσικά το νέο-οθωμανικό κράτος της Τουρκίας δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και θεωρείται βέβαιο πως θα προσπαθήσει να επιβληθεί ως «πασάς» στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, αλλά ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να επωφεληθεί από τα ανατολικά της σύνορα ελπίζοντας πως θα κερδίσει εδάφη και στο Κιρκούκ.
Σχετικά με την χώρα μας, όμως, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στους γείτονες, οι οποίοι προσπαθούν να επαναλάβουν τον ιστορικό τους ρόλο, δηλαδή να κλέψουν και αν χρειαστεί να σκοτώσουν, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές (τα κοιτάσματα του πετρελαίου στο Αιγαίο δεν θεωρούνται ευκαταφρόνητα από κανέναν).
Οι Τούρκοι παίζουν το παιχνίδι τους, παραλάσσοντάς το κάποιες φορές (λόγω συγκυριών) αλλά παραμένουν πιστοί στους στόχους τους (και αυτό θεωρείται μειονέκτημα στα πολιτικά αλλά και στα στρατιωτικά –κυρίως- «παιχνίδια»), χωρίς να δημιουργούν τις μεγάλες εκείνες εκπλήξεις που δεν θα ήταν δυνατόν να είχαν προβλεφθεί από τους αντιπάλους τους (αυτούς που οι ίδιοι οι Τούρκοι ορίζουν ως αντιπάλους τους)...
Το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στη χώρα μας, μέσα στην Ελλάδα, αφού κανείς πολιτικός και από κανένα (σχεδόν) κόμμα δεν δείχνει διατεθειμένος να σηκώσει το ανάστημά του, να χτυπήσει τη γροθιά του (στο μαχαίρι αν χρειαστεί), να συγκρουστεί με όλους τους καλοβολεμένους (η επανάληψη της ιστορίας στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τραγική, εάν σκεφθούμε ποιοι αρνιόντουσαν την πραγματοποίηση της επανάστασης του 1821) και να ζητήσει τη γνώμη του Ελληνικού λαού, προκειμένου να προχωρήσει σε όλα εκείνα που η θέση του (ως πολιτικού άνδρα), η τιμή του (ως άνδρα) και η αξίες του (ως Έλληνα) του επιβάλλουν.
Η έλλειψη σταθερής και ενιαίας (υπερκομματικής) εξωτερικής πολιτικής, τα τελευταία χρόνια (τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια) έχει γίνει πολυτέλεια και έχει αντικατασταθεί από την πλήρη έλλειψη οποιασδήποτε εθνικής εξωτερικής πολιτικής!!! Ελέω κομματικοποιήσεων ή «υποχρεώσεων», προώθησης προσωπικών φιλοδοξιών και ανικανότητας, η εθνική μας εξωτερική πολιτική έχει παύσει να υφίσταται και έχει παραδοθεί βορά στο έλεος ακόμη και του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος εμπαίζει σε κάθε ευκαιρία την Ελλάδα και τον Ελληνισμό!
Η πλήρης ανυπαρξία ικανών ηγετικών στελεχών, αλλά και η μη πλήρωση των κατάλληλων θέσεων με στελέχη ικανά, με γνώσεις και σοβαρότητα, έχουν στερήσει από την χώρα μας την δυνατότητα να «σκέφτεται» και να πράττει» και την έχουν περιορίσει μόνο στο να βλέπει ως απλός θεατής τους κάθε λογής τσαρλατάνους και εγκληματίες να παραβιάζουν τα δικαιώματά της, να εξευτελίζουν το διεθνές δίκαιο και να σοδομίζουν επί ιερών και οσίων, απειλώντας μας ταυτόχρονα με απώλεια εθνικών εδαφών μας…
Και όλα αυτά, αντιμετωπίζονται με κομπασμούς, με ψελλίσματα, με μισόλογα και ασυναρτησίες, με «ευφυολογήματα» της στιγμής και με ξερές -κενές πολιτικού περιεχομένου- επαναλήψεις από τους αρμόδιους της εκάστοτε κυβερνήσεως!!!
Τα think-tank της χώρας μας δεν είναι πλέον ούτε think (σκέψη) αλλά ούτε και tank (δεξαμενή)!!! Οι διπλωμάτες μας διασύρονται συνεχώς και υποβάλλονται στη βάσανο να μεταφέρουν προσωπικές (και όχι εθνικές) απόψεις υπουργών και πρωθυπουργών, οι οποίες προκαλούν γέλωτες στους παραλήπτες αλλά και στην διεθνή πολιτική και διπλωματική κοινότητα.
Το ζοφερό αυτό τοπίο στην ανύπαρκτη εθνική εξωτερική μας πολιτική, έρχεται να συμπληρωθεί και από το «μπάχαλο» που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας, όπου η ανικανότητα έχει μεταβληθεί σε προσόν, αλλά και η δειλία έχει γίνει καθεστώς στον τρόπο επιλογής μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Οι λέξεις πολιτική και πολιτικός έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού και όσοι φέρουν την ιδιότητα ζητούν να προστατεύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες!!! Η μη αντίδραση, η μη ενέργεια και η μη πολιτική, η πολιτική του "βλέποντας και κάνοντας", έχουν μεταβάλει την χώρα σε ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου η ατιμωρησία είναι κανόνας (η εξαίρεση του κανόνα εμφανίζεται και επιβάλλεται σκληρότατη μόνο σε όσους δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορόνη» ή ανήκουν στα χαμηλά οικονομικά στρώματα) και η εκ των υπευθύνων πλήρης εγκατάλειψη του κράτους είναι ορατή δια τυφλού οφθαλμού!
Η προσέλευση λαθρομεταναστών είναι πλέον ελεύθερη (συλλαμβάνονται μόνο εάν κάποιος αρμόδιος αποφασίσει να εργαστεί) και ο τρομερός ρυθμός αύξησής τους δημιουργεί τεράστια κοινωνικά, δημογραφικά και οικονομικά προβλήματα. Το σχέδιο που πρόσφατα μας ανακάλυψε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών (Προκόπης Παυλόπουλος) είναι η ενσωμάτωσή τους στην Ελληνική κοινωνία και η εγγραφή τους ως Ελλήνων πολιτών αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί μία νέα δεξαμενή ψήφων (αυτή που περιέχει τους Έλληνες πολίτες έχει «στερέψει»…) προκειμένου το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα να βρει ένα σημείο στήριξης για την συνέχισή του… Φυσικά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ιδιαίτερα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθούν να επωφεληθούν προτείνοντας λόγους ανθρωπισμού, αυτή την «διάβρωση» του Ελληνικού στοιχείου, χωρίς όμως να αναρωτηθούν τι πρόκειται να γίνει σε βάθος χρόνου (κατά πόσο δηλαδή στην Ελλάδα θα κατοικούν Έλληνες ή πολιτογραφημένοι Έλληνες Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί κ.α.)…
Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και η αντιμετώπιση των ευθυνών από όλους αυτούς που εθελοντικά (δεν τους πίεσε κανείς) προσήλθαν στον στίβο της πολιτικής, είναι το σημερινό καθεστώς, το οποίο εκμεταλλεύεται η Άγκυρα μέσω του κυρίου Νταβούτογλου, ο οποίος δείχνει να είναι καλά «διαβασμένος» και αποφασισμένος, ώστε να προκαλέσει τους ανίκανους στα άκρα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως η δειλία και η ανικανότητά τους είναι όπλα που βρίσκονται στα δικά του τα χέρια, όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει προκαλώντας είτε σε «συγκυριαρχία» είτε σε «σύγκρουση»…
Γνωρίζει πως έχει και την πίτα αλλά και τον σκύλο. Το μόνο που μένει να δούμε είναι τον σκύλο να γλύφει το χέρι του αφεντικού (του Νταβούτογλου) για να επιβεβαιωθεί ο παραλογισμός της Ελληνικής πολιτικής και η πλήρης ανυπαρξία εθνικής βούλησης των Ελλήνων πολιτικών…
Κωνσταντίνος


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Διαβάστε το είναι κατεπείγον σημερα πριν απο 3 λεπτα
Unread postPosted: 14 May 2009, 18:58 
Advanced Member
Advanced Member

Joined: 26 Apr 2008, 16:03
Posts: 939
Has thanked: 0 time
Have thanks: 3 time
Λίγο να δω τα νέα posts μπήκα κι έμεινα τελείως...Θεέ μου... :oops:

_________________
h**p://soulsun.blogspot.com/

Πίστη, αγάπη, ελπίδα...όλα τα άλλα σβήνουν...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Διαβάστε το είναι κατεπείγον σημερα πριν απο 3 λεπτα
Unread postPosted: 15 May 2009, 12:34 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ

n79

Εδώ και μήνες, σκηνικό Ιμίων στήνεται πάνω από το Αγαθονήσι. Οι Τούρκοι το θεωρούν τουρκικό έδαφος, τα αεροπλάνα τους υπερίπτανται του νησιού, κατευθυνόμενες στρατιές λαθρομεταναστών, των κολασμένων της παγκοσμιοποίησης, αποβιβάζονται στο νησί των 70 κατοίκων που παρά την απουσία της πολιτείας βρίσκονται εκεί για να φυλάττουν Θερμοπύλες.

Μόνο που είναι απελπιστικά μόνοι. Κι οι Τούρκοι οργιάζουν. Θεωρούν το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι νησιά που δεν περιέχονται στις διεθνείς συνθήκες δυνάμει των οποίων τα απέκτησε η Ελλάδα, και αμφισβητούν έμπρακτα την κυριαρχία μας, απειλώντας να αποσπάσουν κι άλλο ελληνικό κομμάτι μετά τα Ίμια και τη Βόρεια Κύπρο.

Η ιδιαιτερότητα εδώ έγκειται στο ότι μεν η Βόρεια Κύπρος είναι άλλο –ελληνικό- κράτος, οπότε στην Ελλάδα μάλλον ως βάρος βιώθηκε παρά ως ακρωτηριασμός, που δεν μας αφορά (ποιος θα ξεχάσει το ‘’η Κύπρος είναι μακριά’’ της πολιτικής ηγεσίας), τα δε Ίμια είναι ακατοίκητα. Έτσι, οι κυβερνήσεις από το 1996 και μετά μπορούν επικοινωνιακά να λένε ότι παραμένουν δικά μας, άντε κι ότι είναι γκρίζα ζώνη και να κρύβουν την αλήθεια από το λαό.

Το Αγαθονήσι όμως κατοικείται. Κι είναι Ελλαδική επικράτεια. Είναι λοιπόν μια ενόχληση σ’ αυτούς που θέλουν να κρύψουν την απειλή, ενώ γι’ αυτούς που νοιάζονται είναι μια πηγή αγωνίας.

%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9

Και βέβαια τα ΜΜΕ απλά δε γνωρίζουν το θέμα. Μαθαίνουμε για τα πάντα εκτός των Τουρκικών προκλήσεων. Το χειρότερο είναι ότι το θέμα το αγνοεί και η εξωτερική μας πολιτική. Δεν υπάρχει αντίδραση, δεν υπάρχει στρατηγική, το θερμό επεισόδιο είναι προ των πυλών κι εμείς κοιτάμε αλλού.

Τα χειρότερα όμως δεν έχουν φτάσει. Κι εμείς, η κοινωνία η δικιά μας, είμαστε συνυπεύθυνοι γι’ αυτό. Αδιαφορούμε, παραδομένοι στο κυνήγι της κατανάλωσης, κλεισμένοι στο καβούκι του ο καθένας, μακριά από το παλιό πνεύμα του κοινοτισμού και την αίσθηση της αλληλεγγύης του ενός για τον άλλο.

Το χειρότερο λοιπόν είναι ότι παρόλο που κάθε μέρα κρύβει και μιαν ακόμα ταπείνωση παρ’ όλο που το νέο θερμό επεισόδιο θα σημάνει απώλεια εθνικού εδάφους και δημιουργία προσφύγων, των πρώτων μετά το ’74, ως προς τον Ελληνισμό και των πρώτων μετά το ’22 για το Ελλαδικό κράτος, εμάς δεν μας απασχολεί αυτό. Κλείνουμε τα μάτια, δε θέλουμε να γνωρίζουμε, μας ενοχλεί που υπάρχει το Αγαθονήσι γιατί μας δημιουργεί πρόβλημα (αυτό, όχι οι Τούρκοι). Σκεφτόμαστε ρεαλιστικά, σκύβουμε το κεφάλι απέναντι σε μιαν ανώτερη δύναμη, κάνουμε δηλαδή αυτό που ποτέ δεν καταδέχτηκαν να κάμουν οι παλιοί μας, που ξυπόλητοι όρμησαν στον ουρανό και κατέκτησαν την ελευθερία, για να την πάρουμε σήμερα εμείς και να την ξευτιλίζουμε κάθε στιγμή.

Δεν υπάρχουν ‘’ανώτερες’’ δυνάμεις: Μόνο ραγιάδες υπάρχουν. Κι όσο αυτοί καταδέχονται να παραμείνουν ραγιάδες, θα είναι άξιοι κάθε χλεύης και κάθε ταπείνωσης. Ουαί τοις ηττημένοις!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Διαβάστε το είναι κατεπείγον σημερα πριν απο 3 λεπτα
Unread postPosted: 15 May 2009, 12:38 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
Τετάρτη, 13 Μάϊος 2009
Ποιός θυμήθηκε σήμερα την Κυρά της Ρω ;

27 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ


Η Κυρά της Ρω υπήρξε μέλος της Αντίστασης και το πραγματικό της όνομα ήταν Δέσποινα Αχλαδιώτη.

Κατά την περίοδο της κατοχής είχε αντιστασιακή δράση, αλλά έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως "κυρά της Ρω" γιατί επί 40 χρόνια (από το 1943 ως το θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου. Στη Ρω είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της και την τυφλή μητέρα της από το1924. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (1975), το Πολεμικό ναυτικό, τη Βουλή των Ελλήνων το Δήμο Ρόδου και άλλους φορείς.

Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, σε νοσοκομείο της Ρόδου στις 13 Μαίου του1982. Η κηδεία της έγινε με τιμές στο Καστελλόριζο και ετάφη κάτω από τον ιστό όπου ύψωνε τη σημαία.


Μια πραγματικά μεγάλη Έλληνίδα.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Ιμια1-2 -Φαρμακονησι-Αγαθονησι
Unread postPosted: 15 May 2009, 14:40 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 16 Oct 2008, 08:36
Posts: 290
Location: Τρικαλα
Has thanked: 0 time
Have thanks: 16 time
Οτι κανανε στα Ιμια καποτε,δηλαδη αμφισβητηση εθνικων χωρικων υδατων και 2 βραχονησιδων....μηπως προσπαθουν να το επιτυχουν και τωρα?
Το θεμα γι'αυτους ειναι να αρχισουν να αμφιβαλουν και για κατοικημενα ελληνικα νησια, οχι μονο για ξερα νησακια.....
Συμφωνειτε?

_________________
Οποτε ερθει η στιγμη...Θελω να το ζησω..θελω να ειμαι εκει


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Διαβάστε το είναι κατεπείγον σημερα πριν απο 3 λεπτα
Unread postPosted: 15 May 2009, 21:25 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
δητε το συγκεκριμενο το εχει αναρτησει το Γενικο Επιτελειο Στρατου

link: http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20090515/4.jpg

link: http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20090515/5.jpgκαι το κλου της βραδιας


link: http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/imerisiosfiles/20090515/6.jpg


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 17 May 2009, 12:51 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 28 Sep 2008, 01:12
Posts: 578
Location: Αθήνα
Has thanked: 48 time
Have thanks: 36 time
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009 9:08 μμ

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ!

Τουρκική πρόκληση πολέμου με επανεμφάνιση αξιώσεων

--------------------------------------------------------------------------------

Παραφωνία στις τουρκικές αξιώσεις για πρόσδεση στο ευρωπαϊκό άρμα αποτελεί το εξαιρετικά προκλητικό περιεχόμενο της ανανεωμένης ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας. Οι Τούρκοι εμφανίζουν το casus belli, τις «γκρίζεςζώνες» καθώς και μία σειρά διεκδικήσεων έναντι της Ελλάδας.

Την αποκάλυψη έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η μειονότητα στη Θράκη ζει σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Η εν λόγω ιστοσελίδα «ανέβηκε» στο Διαδίκτυο ανανεωμένη πριν από μερικές ημέρες και παρουσιάζει αναβαθμισμένες τις διεκδικήσεις της Άγκυρας έναντι της Αθήνας, σε Αιγαίο και Θράκη.

Η προκλητικότητα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εμφανίζεται στις εκφράσεις ότι «Η Ελλάδα διψάει για εδαφική επέκταση, που έχει αποκλειστικό στόχο την αποσταθεροποίηση και την υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας» της Τουρκίας. Η Θράκη παρουσιάζεται ως σύγχρονο «απαρτχάιντ».

Αναφορικά με το ζήτημα του Μουφτή επαναλαμβάνονται οι θέσεις για απευθείας εκλογή του, ενώ απορρίπτεται η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διορίσει 240 ιμάμηδες στη Θράκη.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προβάλλει τη διαφωνία με τον νόμο της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας», την οποία αναδεικνύει ως τον ανώτατο και επίσημο εκφραστή της μειονότητας, προσφέροντας έτσι τις ευλογίες και τη νομιμοποίηση της επίσημης Τουρκίας.

Προβάλλεται και ο ισχυρισμός ότι οι απαγορευμένες στρατιωτικές ζώνες συνεχίζουν να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ορεινής Θράκης. «Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην απαγορευμένη ζώνη έχουν μπλοκαριστεί από στρατιωτικά φυλάκια, οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να μετακινηθούν εντός και εκτός της Ζώνης πρέπει να επιδείξουν ειδική ταυτότητα, ενώ όποιος θέλει να επισκεφθεί την περιοχή πρέπει να εξασφαλίσει ειδική άδεια, μικρής διάρκειας. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι οι κάτοικοι της Ζώνης, ακόμη και αυτοί που κατέχουν ειδική άδεια, δεν μπορούν να μετακινηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χιλιομ. από τη κατοικία τους» τονίζεται.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζει την Ελλάδα ως χώρα περιορισμένης κυριαρχίας στο Αιγαίο και τονίζει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για «τον καθορισμό της κυριότητας μικρών νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο».

Σε ειδικό κεφάλαιο επανεμφανίζεται η θεωρία των «γκρίζων ζωνών», όπου αναγνωρίζει ως ελληνικά μόνο όσα νησιά αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες. Υποστηρίζουν ότι η «κυριότητα μικρών νησιών, βραχονησίδων και βράχων στο Αιγαίο, το καθεστώς των οποίων δεν έχει ορισθεί με σαφήνεια από τα διεθνή κείμενα, πρέπει να καθορισθεί με συμφωνία».
Το casus belli εμφανίζεται εκ νέου με την παρατήρηση ότι «η οποιαδήποτε επέκταση από την Ελλάδα των χωρικών υδάτων πέραν των 6 ν.μ. στο Αιγαίο είναι μη αποδεκτή από την Τουρκία». Και προσθέτει ότι «δεν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα η διεύρυνση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στο Αιγαίο με μονομερείς ενέργειες».

Επαναλαμβάνεται η θέση ότι τα τουρκικά μαχητικά που εισέρχονται στο FIR Αθηνών δεν υποχρεώνονται να υποβάλλουν σχέδια πτήσης και πως η είσοδος μαχητικών στην περιοχή μεταξύ 6-10 ν.μ. δεν συνιστά «παραβίαση», καθώς η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τα 10 ν.μ. ως εύρος του εθνικού εναέριου χώρου.

Το περιεχόμενο την ιστοσελίδας τορπιλίζει της προσπάθειες προσέγγισης των δύο χωρών και ναρκοθετεί την ήδη δύσκολη διαδρομή της Τουρκίας προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση.

Υπουργείο Εξωτερικών

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε ότι «η εξελισσόμενη το τελευταίο διάστημα αναθεώρηση της ιστοσελίδας αξιολογείται σε κάθε της παράμετρο και λεπτομέρεια».

Και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό γίνονται ήδη και θα συνεχίσουν να γίνονται όλες οι ενδεικνυόμενες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά στη βάση των γνωστών ελληνικών θέσεων. Θέσεων στέρεα θεμελιωμένων στο διεθνές δίκαιο, καθώς και στους κανόνες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία τηρούμε συνεχώς ενήμερη».

ΠΗΓΗ :
link: http://orthodox-world.pblogs.gr/2009/00 ... tiose.html

_________________
LOVELIFE
"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" Ανδρέας Κάλβος


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 17 May 2009, 19:34 
Great Poster
Great Poster
User avatar

Joined: 03 Feb 2009, 21:08
Posts: 180
Location: Kozani
Has thanked: 32 time
Have thanks: 5 time
:gr: :gr: :gr: εμεις θα είμαστε ΕΔΩ... :gr: :gr: :gr: :o

_________________
Σε γνωρίζω από την κόψη - του σπαθιού την τρομερή, - σε γνωρίζω από την όψη - που με βία μετράει τη γη.
Απ' τα κόκαλα βγαλμένη - των Ελλήνων τα ιερά, - και σαν πρώτα ανδρειωμένη, - χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!


Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC +


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 18 May 2009, 03:16 
Επίτιμο Μέλος
Επίτιμο Μέλος

Joined: 28 Sep 2008, 01:12
Posts: 578
Location: Αθήνα
Has thanked: 48 time
Have thanks: 36 time
1453-2009
"ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΣΟΥ ΠΟΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ"

WAR GAME : πώς μπορεί να εξελιχθεί ένας πόλεμος με την Τουρκία
WAR GAME!
--------------------------------------------------------------------------------
Με την άδεια του κ. Όμηρου Φωτιάδη δημοσιεύουμε ένα υποθετικό σενάριο βασισμένο όμως πάνω στις προφητείες για το πως μπορεί να εξελιχθεί η ελληνοτουρκική σύρραξη και ο μετέπειτα 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το κείμενο είναι τμήμα ολοκληρωμένου άρθρου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "ΑΒΑΤΟΝ" (Τεύχος 72 / Ιούνιος 2007)

:WAR GAME : ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν αυστηρά στην Τουρκία να εισβάλει στο Β. Ιράκ, απειλώντας τη με λήψη σοβαρών μέτρων. Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας - την επόμενη της εκλογής του, στις 16 Μαΐου 2007 ή όποτε στο άμεσο μέλλον - καλείται να χειριστεί την κρίση. Ιδιαίτερα δυνατός, θέλει να δώσει το «πολιτικό του στίγμα»!

Υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ, καθώς δεν θέλει να συγκρουστεί μαζί τους από την πρώτη κιόλας μέρα! Ζητά, όμως σοβαρά ανταλλάγματα τα οποία, ανακουφισμένες οι ΗΠΑ, του τα προσφέρουν, καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο χάους στο Ιράκ από τουρκική εισβολή! Ο νέος Τούρκος πρόεδρος εξασφαλίζει πολύ μικρής διάρκειας επιθέσεις στο Β. Ιράκ, εναντίον θέσεων του ΡΡΚ. Πραγματοποιούνται αεροπορικοί βομβαρδισμοί - βιτρίνα, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, για εσωτερική κατανάλωση και ικανοποίηση των Τούρκων.

Μετά από δυο μήνες, η Τουρκία μεταφέρει πολλές μονάδες του Στρατού της από την Ν/Α Τουρκία στη Θράκη και τα παράλια της Μ. Ασίας. Κατόπιν έντονης μυστικής διπλωματίας, καταφέρνει και λαμβάνει την υποστήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ, για την δημιουργία ενός ελεγχόμενου «θερμού επεισοδίου» με την Ελλάδα, στο ύψος του 25ου παράλληλου, στο μέσο σχεδόν του Αιγαίου.

Τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν μαζικά τον ελληνικό εναέριο χώρο. Η εμπλοκή τους με τα ελληνικά καταλήγει σε «ατύχημα», τύπου Καρπάθου. Το «ατύχημα» εξελίσσεται σε εναέρια τοπική σύγκρουση. Στην περιοχή αναπτύσσονται ναυτικές δυνάμεις. Ακολουθεί μικρής έκτασης ναυμαχία, καθώς οι Τούρκοι ζητάνε η Ελλάδα να παραδώσει τους Τούρκους πιλότους, τους οποίους περισυνέλλεξαν τα πλοία μας. Σε όλη την έκταση των ελληνοτουρκικών συνόρων και την Κύπρο, οι δυνάμεις των αντιπάλων βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα.

Ελλάδα και Τουρκία φθάνουν στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου. Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν και με αυτόματες διαδικασίες σταματούν την κρίση. Η Τουρκία διεκδικεί το μισό Αιγαίο και αρνείται να αποσύρει. Οι δύο χώρες καταφεύγουν στη διεθνή διαιτησία με δικαστική συνδρομή.

Η Ελλάδα σύρεται κυριολεκτικά στη Χάγη, με όλα τα δεδομένα εις βάρος της! Νομικά αδύναμη, διπλωματικά υπονομευμένη από τις ΗΠΑ και με τον παντοδύναμο τουρκικό στρατό, έτοιμο να χτυπήσει, εκβιάζοντας ταυτόχρονα ότι εντός 48 ωρών θα καταλάβει όλη την Κύπρο!!!

Λίβανος και Αίγυπτος αναστέλλουν τις συμφωνίες με την Κύπρο για εκμετάλλευση της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κύπρου για τα πετρέλαια. Αναστέλλονται και οι προγραμματισμένες έρευνες στην ίδια περιοχή για τον Ιούλιο του Ιούλιο του 2007! Η Ελλάδα δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο ελιγμών! Μόνη της διέξοδος, η εξάσκηση του δικαιώματός της για επέκταση των χωρικών της υδάτων και του εναέριου χώρου της στα 12 ν.μ.! Το ενδεχόμενο αυτό αποτελεί causis belli για την Τουρκία!!!

Οι Τούρκοι προωθούν το στόλο τους στο Αιγαίο (25ο παράλληλο) και πραγματοποιούν ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό της Λήμνου, Σάμου και Χίου, ενώ θεωρείται βέβαιη η κατάληψη του Καστελόριζου οποιαδήποτε στιγμή! Είτε Ελλάδα και Τουρκία προσχωρούν σε πολεμική σύγκρουση, είτε σε παρατεταμένη κρίση, η δημιουργία του αγωγού Μπουργκάζ - Αλεξανδρούπολης και οι διακρατικές συμφωνίες με την Ρωσία πρακτικά ακυρώνονται, καθώς το καθεστώς του Αιγαίου τίθεται υπό αμφισβήτηση!

Οι ΗΠΑ καταφέρνουν να ακυρώσουν τις διεξόδους της Ρωσίας και να την επαναφέρουν στην «ασφυξία» των Στενών! Παράλληλα, ικανοποιούν τους Τούρκους αφού πλέον είναι συγκυρίαρχοι στο Αιγαίο και κατ' επέκταση στα πετρέλαιά του. Οι Κούρδοι είναι ευχαριστημένοι και αυτοί, καθώς απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο τουρκικής εισβολής! Το σύνολο των τουρκικών δυνάμεων από τη νοτιοανατολική Τουρκία έχει μεταφερθεί στον Έβρο και τα παράλια της Μικρά Ασίας! Το πεδίο πλέον είναι ελεύθερο στη Ν/Α Τουρκία, για την ανάπτυξη σοβαρής δράσης από το ΡΡΚ, και την έναρξη υλοποίησης της προοπτικής του Μεγάλου Κουρδιστάν.

WAR GAME : ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...;

Η Ρωσία βλέπει ότι η τελευταία της ελπίδα για διέξοδο, σβήνει! Το μέλλον της παρουσιάζεται πλέον, ιδιαίτερα ζοφερό ...; Οι Ρώσοι ωθούν τους Αρμένιους σε κρίση με την Τουρκία! Η Ρωσία, με την υποστήριξη της Κίνας, υποστηρίζει την προσφυγή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και εγγυάται την πλήρη στήριξη των ελληνικών θέσεων!

Οι χώρες της ΕΕ διχασμένες, άλλες υποστηρίζουν την Ελλάδα και άλλες την Τουρκία! Στο Αιγαίο, τον Έβρο και την Κύπρο γίνονται συνεχώς μικροεπεισόδια. Το ίδιο και στα σύνορα Αρμενίας - Τουρκίας! Οι Αρμένιοι εγείρουν πλέον σοβαρές εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας και παράλληλα παρουσιάζουν ολόκληρο τον Πόντο ως μη τουρκική επικράτεια! Τα ήδη υπάρχοντα 114 Ποντιακά Σωματεία με επίκεντρο την Τραπεζούντα εγείρουν σοβαρά θέμα απόσχισης και αυτονομίας!

Επεμβαίνει ο τουρκικός στρατός και οι συγκρούσεις γενικεύονται. Στην ορεινή επαρχία Ορντού του Πόντου, κάνει πλέον ανοιχτά την εμφάνισή του Σώμα Ποντίων ανταρτών, που ήδη υφίσταται εδώ και χρόνια. Η κρίση διογκώνεται απειλητικά και παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Η διεθνής κοινότητα εμπλέκεται και περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση! Ελλάδα - Τουρκία συγκρούονται για 3-4 μέρες στα αποκλεισμένα νησιά Λήμνο - Χίο - Σάμο, ενώ το Καστελόριζο καταλαμβάνεται από Τούρκους. Η Ρωσία απειλεί ανοιχτά την Τουρκία να αποσυρθεί από το Αιγαίο, ενώ η Κίνα σπεύδει να στηρίξει τις ρωσικές απειλές.

Η κρίση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο! Ρωσία και Τουρκία εμπλέκονται σε πολεμική σύρραξη! Ρωσικές δυνάμεις εισβάλουν από την Αρμενία, ενώ άλλες δυνάμεις αποβιβάζονται στα παράλια του Πόντου! Η κουρδική κυβέρνηση με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του Ισραήλ εισβάλει στην Ν/Α Τουρκία, για να προστατέψει τα εκατομμύρια των Κούρδων κατοίκων της από τις Τουρκικές Δυνάμεις Ασφαλείας. Αυτοί προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες κατά των Κούρδων, φοβούμενοι εξέγερσή τους, εκμεταλλευόμενες τη ρωσική εισβολή.

Αρμενικές δυνάμεις ακολουθούν τις ρωσικές και ενώνονται στο νότο με τις κουρδικές. Η Τουρκία ισοπεδώνεται από την ρωσική αεροπορία πλήρως, ενώ το ναυτικό της έχει ήδη εισβάλει στα Στενά. Ρωσικές Μεραρχίες Αλεξιπτωτιστών καταλαμβάνουν την ευρύτερη περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης! Η Α' Στρατιά της Θράκης υφίσταται πανωλεθρία. Χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες περνούν τον ποταμό Έβρο για να παραδοθούν στις ελληνικές δυνάμεις και να γλιτώσουν από το ρωσικό ατσάλι!

Ο ελληνικός στρατός εισβάλει στην Τουρκία και καταλαμβάνει την Ανδριανούπολη. Δημιουργεί στρατόπεδα προσφύγων για τους χιλιάδες Τούρκους φυγάδες. Μονάδες Αναγνωρίσεως των ελληνικών δυνάμεων έρχονται σε επαφή με τις ρωσικές δυνάμεις, λίγο έξω από την Τσατάλτζα. Ο Ελληνικός Στρατός ατενίζει πλέον την Κωνσταντινούπολη!!! Η Πόλη των 16 εκατομμυρίων θυμίζει κόλαση.

Οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται πλέον μέσα στις συνοικίες. Η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης είναι αδύνατη! Ο ρωσικός στρατός αποφασίζει τον ολοκληρωτικό βομβαρδισμό της. Από αέρα, γη και θάλασσα, η Κωνσταντινούπολη ισοπεδώνεται. Οι Τούρκοι παραδίδονται άνευ όρων και η παράδοση πλησίον του Κεράτιου Κόλπου, στο Γενί Τζαμί.

ΜΕ «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!

Το αίμα χύνεται ποτάμι, για να πληρωθεί η προφητεία του Πατροκοσμά : «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τρίχρονο δαμάλι θα πλέζει». Ο Ρώσος Αρχιστράτηγος επισκέπτεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα ακλόνητος στο Φανάρ, μαζί με τους λιγοστούς Έλληνες της Πόλης. Αναμένουν τον Έλληνα Αξιωματικό, ο οποίος έρχεται από την Τσατάλτζα! Ρωσικά άρματα μάχης έχουν κυκλώσει την Αγιά Σοφιά και αναμένουν! Καταφθάνουν, ο Ρώσος Αρχιστράτηγος με την Πολεμική Σημαία του ρωσικού στρατού, (Σ.Σ.* : στην οποία έχει τοποθετηθεί εδώ και μερικά χρόνια το αιώνιο σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατωρίας ο Δικέφαλος αετός όπως μπορείτε να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι στην διεύθυνση http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Coat ... ration.svg της δημοφιλούς δικτυακής εγκυκλοπαίδειας) ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και ο Έλληνας Αξιωματικός. Πρώτος μπαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω». Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες συρρέουν στο Ναό της Του Θεού Σοφίας! Στον έναν εναπομείναντα μιναρέ ο Έλληνας Αξιωματικός υψώνει την Ελληνική Σημαία! Η Πόλις Εάλω! Εκπληρώθηκε και ο αιώνιος θρύλος «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι»!

Στα Ν/Α της Τουρκίας, τα όρια του αρμενικού και κουρδικού κράτους καθορίζονται με μεγάλη ομοιότητα, σύμφωνα με τους χάρτες που κυκλοφόρησαν το 2006! Ο ρωσικός στόλος εξέρχεται στο Αιγαίο και αποκτά επαφή με τον ελληνικό. Στο εσωτερικό της Τουρκίας επικρατεί χάος. Οι 43 εθνικές μειονότητες, οι θρησκευτικές μειονότητες, οι Κούρδοι, εκμεταλλευόμενοι τη χαοτική κατάσταση, εκδικούνται το δυναστικό τουρκικό κράτος! Η Τουρκία δείχνει να καταστρέφεται ανεξέλεγκτα και να διαλύεται, μέσα στο πολεμικό πάταγο και τα ερείπια!

Οι ΗΠΑ - Αγγλία και οι δορυφόροι τους προσπαθούν να θέσουν τέλος στις αλυσιδωτές αντιδράσεις, που προκλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν την τεράστια γεωπολιτική μεταβολή που προκλήθηκε από την κατοχή της Πόλης και των Στενών από την Ρωσία! Τώρα οι ΗΠΑ είναι ο «χαμένος παίκτης»!

Επί 6 μήνες η Ρωσία πιέζεται αφόρητα να αποσυρθεί. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία φθάνουν στα πρόθυρα πολέμου, που σίγουρα θα μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο! Η Ρωσία, αν και νικητής, υποχωρεί! Η διεθνής κοινότητα πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ...; Τουρκία δεν υφίσταται πλέον, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία πρέπει να κατέχουν τα Στενά ...;

Μόνη διέξοδος, η Κωνσταντινούπολη και τα Στενά να είναι υπό καθεστώς συλλογικής διεθνούς επιτήρησης, με εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας, η οποία έμεινε αμέτοχη στις πολεμικές συγκρούσεις! Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια όλης της περιοχής! Τα ελληνικά στρατεύματα εγκαθίστανται στην περιοχή και εξασφαλίζουν τη νέα διεθνή συνθήκη.

Μέσα σε ανεπανάληπτο μεγαλείο, η ΑγιάΣοφιά ζει ξανά το ένδοξο παρελθόν της! Η Θεία Λειτουργία συνεχίζεται από εκεί που είχε σταματήσει στις 29 Μαΐου του 1453!!! Σταδιακά, ολόκληρη η Ανατολική Θράκη, η Κωνσταντινούπολη, η Προύσα και τα μικρασιατικά παράλια, μέχρι την Καππαδοκία και τον Πόντο, περνάνε στην ελληνική κυριαρχία! Η Ελλάδα εξασφαλίζει τις διόδους μεταφοράς των ενεργειακών αποθεμάτων και η κυριαρχία της εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ Δύσης και Ανατολής!

Άλλωστε, αιώνες τώρα το «σώμα» της Ελλάδας ζούσε στη Δύση και το μυαλό της ήταν στην Ανατολή! Στα σύνορα Ελλάδας - Κουρδιστάν, στήνεται το μνημείο ελληνοτουρκικής φιλίας, το οποίο τιμητικά εγκαινιάζει ο νέος Πρόεδρος του Κουρδιστάν, Αμπντουλάχ Οτσαλάν! Ο Οτσαλάν είχε την τύχη των Γ. Αραφάτ και Ν. Μαντέλα, οι οποίοι καταδιώχθηκαν από τις ΗΠΑ και στο τέλος αναδείχθηκαν Κυβερνήτες των Λαών τους. Οι λιγοστοί Τούρκοι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από την Άγκυρα, καθώς τα 2/3 του κράτους τους έχουν εξαφανιστεί ...;

Ο κ. Όμηρος Φωτιάδης είναι διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης του The International Strategie Studies Assocation. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

* Η σημείωση είναι δική μου και όχι του συγγραφέα.

Από filtor στις Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008 @ Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008 10:32 πμ

ΠΗΓΗ :
link: http://1453-2009.pblogs.gr/2008/11/war- ... yrkia.html

_________________
LOVELIFE
"Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" Ανδρέας Κάλβος


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 19 May 2009, 08:37 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
Βαλκάνια: Στη δίνη των επερχόμενων αλλαγών

Του Κ. Βελόπουλου


Η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, τα Βαλκάνια για ακόμη μία φορά βρίσκονται μέσα στην δίνη των επερχόμενων αλλαγών. Για όσους πίστευαν πως οι αντιθέσεις και οι διαφορές κόπασαν, και τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 1999 και μετά θα ήταν μία μακρά περίοδος ειρήνης και σταθερότητας μάλλον διαψεύστηκαν. Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στην περιοχή και τα νέα δεδομένα στην περιοχή χρήζουν προσεκτικής ανάγνωσης και εκτίμησης.
Στη νέα αυτή πραγματικότητα δικαίως θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί για τον τρόπο αναγνώρισης του νέου αυτού κράτους. Γιατί άραγε πολλές χώρες της Ε.Ε. και φυσικά οι ΗΠΑ έσπευσαν να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του, αντίθετα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ανέφερε ότι το Κόσοβο πρέπει να παραμένει στην κυριαρχία της ΣερΒίας;
Μήπως οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί με διεθνείς συνθήκες έπαψαν να ισχύουν και υπάρχουν στην πραγματικότητα κάποιες άλλες συνθήκες, άγνωστες εν πολλοίς, ένα νέο σύστημα το οποίο έχει έρθει να αντικαταστήσει de facto το παλαιότερο;
Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, προφανώς μιλάμε για μια καταπάτηση βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου και παράκαμψη θεμελιωδών διαδικασιών που διέπουν τη διεθνή έννομη τάξη. Διαφορετικά πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι με πολύ υψηλό ρίσκο για την πολύπαθη και εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή.
Το υπουργείο εξωτερικών θα έπρεπε να αποσαφηνίσει στον ελληνικό λαό τις συνθήκες μέσα στις οποίες έγινε κάτι τέτοιο, από κράτη της Ευρωπαϊκής ένωσης δημιουργώντας ουσιαστικά την εντύπωση πως η ισχυρή Αμερική και δορυφόροι της στην Ευρώπη μπορούν να είναι υπεράνω κάθε θεσμικού πλαισίου.
Γιατί εν προκειμένω αυτό γεννά και ερωτήματα για την μελλοντική πορεία της κατεχόμενης Κύπρου, τα ζητήματα των Βάσκων στην Ισπανία, των Ούγγρων στη ΣλοΒακία κ.ά.
Κατά βάση, η λογική που ακολουθείται δυναμιτίζει το οικοδόμημα πάνω στο οποίο εδράζεται η όποια ειρήνη στα Βαλκάνια από το 1999 εφόσον κάτω από ένα νέο status quo όπου όλα πια είναι επιτρεπτά, ποιος μπορεί να αποκλείσει μία κινητικότητα μεταξύ των Αλβανών στις δυτικές περιοχές των Σκοπίων, γύρω από το Τέτοβο ή στις νότιες περιοχές της Σερβίας, στην κοιλάδα του Πρέσεβο;
Η εξέλιξη αυτή έδωσε στην Ρωσία νέο ρόλο στα Βαλκάνια. Το ζήτημα του Κοσόβου έγινε η χρυσή ευκαιρία για την Ρωσία ώστε να διαδραματίσει ξανά κεντρικό ρόλο στη διεθνή σκηνή. Η Ρωσία ταυτιζόμενη με τη σερβική γραμμή, αντιπαρατίθεται στην αμερικανική κυριαρχία στην περιοχή και αρχίζει να μιλά για κόκκινες γραμμές στα Βαλκάνια και ενεργοποιείται στην περιοχή με την κατασκευή του αγωγού «Σάουθ Στριμ (Νότιο Ρεύμα)», που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ιταλία και την Αυστρία μέσω Βαλκανίων .
Έτσι η Σερβία αναβαθμίζει το ρόλο της στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη καθώς θα συμμετέχει στον αγωγό αερίου. Έτσι η Ελλάδα και τα Βαλκάνια μέσω των αγωγών πετρελαίου και του φυσικού αερίου αναμειγνύονται σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που αφορά τις ενεργειακές σχέσεις Ρωσίας - Ευρώπης - ΗΠΑ και θα έχει κρίσιμες επιπτώσεις στις γεωπολιτικές ισορροπίες στα Βαλκάνια και στον συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή.
Η ελληνική διπλωματία εμφανίζεται να «παίζει» ένα επικίνδυνο παιγνίδι και στο ρωσικό και στο αμερικανικό πολιτικό ταμπλό, με την κ. Μπακογιάννη να ρέπει προς την πλευρά των ΗΠΑ, προσπαθώντας να διατηρήσει ιδιαίτερα λεπτές ισορροπίες. Όπως είναι γνωστό, η διπλωματία των ΗΠΑ έχει πιέσει και συνεχίζει να πιέζει φορτικά τη χώρα μας, ώστε οι νέοι αγωγοί που σχεδιάζονται για την τροφοδοσία της Ευρώπης να «γεμίσουν» με αέριο προέλευσης κυρίως από το Αζερμπαϊτζάν, αποκλείοντας το ρωσικό παραβλέποντας το γεγονός ότι το αέριο του Αζερμπαϊτζάν δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμο, σε αντίθεση με το ρωσικό ενώ στον αντίποδα η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Σάουθ Στριμ (South Stream) επιβεβαιώνει την στρατηγική σχέση Ελλάδας και Ρωσίας.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια και ταυτόχρονα πολλαπλές πηγές προμήθειας ενέργειας τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωπαϊκή αγορά στο σύνολο της ενώ αναδεικνύει την χώρα μας σε χώρα με κορυφαίο διαμετακομιστικό ρόλο στη ΝΑ Ευρώπη. Πιστεύω πως η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να υπάρξει σύγκλιση στρατηγικών συμφερόντων Δύσης-Ρωσίας. Κι έχει κάθε λόγο να αποτρέψει μια οπισθοχώρηση σε ψυχροπολεμικές συνθήκες όντας μία χώρα «μεταιχμίου ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο, ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, ρόλο που δείχνει να διεκδικεί η Τουρκία ως χαϊδεμένο παιδί των Αμερικανών στην περιοχή. Οι χώρες «μεταιχμίου» πρώτες κερδίζουν, όταν ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας κι εμπορίου. Και πρώτες χάνουν, όταν οι δίαυλοι αυτοί κλείσουν και αρχίσουν οι γεωπολιτικές «τριβές». Το εμπόριο κι οι αυξημένες ανταλλαγές σημαίνουν για την πατρίδα μας αυξημένη ευημερία και φυσικά αφήνουν πίσω τους σταθερά το αίσθημα της ανασφάλειας.


http://kostasxan.blogspot.com/2009/05/blog-post_19.html


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 19 May 2009, 14:14 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
Η επιστροφή των "συμμάχων" στο Αιγαίο - Ολόκληρο το άρθρο της "Τζουμχουριέτ"
19-05-2009 13:15:19

Μετά από δέκα ημέρες ύφεσης της τουρκικής αεροπορικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, οι "σύμμαχοι" χθες έδειξαν για άλλη μιά φορά "τα δόντια τους": Συνολικά επτά παραβιάσεις του Εθνικού Eναέριου Χώρου από δύο σχηματισμούς 14 αεροσκαφών. Σε ότι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τω παραβιάσεων τα έξι αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και μία αναχαίτιση-αναγνώριση εξελίχθηκε σε εμπλοκή με ένα από τα ελληνικά μαχητικά που είχαν αναλάβει να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη. Μέσα σε όλα αυτά οι δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR στις οποίες προχώρησαν οι Τούρκοι, μοιάζουν "πταίσμα"...

Οπως σημειώσαμε και στην αρχή ήταν η πρώτη φορά μετά από δέκα ημέρες ελάχιστης τουρκικής αεροπορικής δραστηριότητας που η τουρκική Αεροπορία έδειξε έντονη παραβατική συμπεριφορά. Μετά την απίστευτη πρόκληση με το κατευθυνόμενο δημοσίευμα της "Τζουμχουριέτ" για δήθεν παράνομο εποικισμό του Αγαθονησίου και τις μαζικές παραβιάσεις εκείνων των ημερών, φαίνεται ότι κάτι κράτησε τα τουρκικά αεροσκάφη μακριά από τα ελληνικά εναέρια σύνορα για πρώτη φορά μέσα στο 2009.

Ίσως ο φόβος ότι η ένταση που είχε δημιουργηθεί θα μπορούσε να ήταν κακός σύμβουλος των Ελλήνων χειριστών ή ότι είχε δημιουργηθεί επικοινωνιακό "υπόστρωμα" για "σκληρές" απαντήσεις από ελληνικής πλευράς. Εκτός και αν έχει σχέση με καθαρά εσωτερικές διαδικασίες. Όπως σημείωνε χαρακτηριστικά ανώτερος αξιωματικός της Π.Α., "Μπορεί να είχαν επιθεωρήσεις. Πάντα έχουμε μείωση της πτητικής δραστηριότητας όταν έχουν μεγάλες επιθεωρήσεις."

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αξίζει να διαβάσουμε μεταφρασμένο το άρθρο της "Τζουμχουριέτ", η οποία θεωρείται "έγκυρη κεντροαριστερή" εφημερίδα στην Τουρκία και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για το μέλλον. Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε να βρείτε ολόκληρη της τακτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με τις τουρκικές δυνάμεις να έχουν αυξήσει κάθετα τους σχηματισμούς επίλεκτων μονάδων απέναντι από την ευρύτερη περιοχή του Αγαθονησίου.
"Η ιστορία του Αγαθονησίου (του Μουράτ Ιλέμ)
«Αθήνα – Αιγαίο», στην μέση της θάλασσας βρίσκεται ένα μικρό νησί που η μοίρα του έδωσε το σχήμα του. Εάν κοιτάξουμε τον χάρτη είναι μόνο μια μικρή κουκίδα.
Το ελληνικό όνομα Αγαθονήσι, το αγγλικό όνομα νησί Εσέκ, και τους τελευταίους 2 μήνες βρίσκεται συνεχώς στην θεματαλογία των
ελληνικών ΜΜΕ. Ένα νησί πολύ κοντά στην Τουρκία στο οποίο οι ελληνικές αρχές για να ενισχύσουν την κυριαρχία τους έχουν μεταφέρει περίπου 70 Έλληνες πολίτες.
Τα τελευταία χρόνια το νησί είναι το επίκεντρο της διακίνησης λαθρομεταναστών που έρχονται απο την Τουρκία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να ανησυχούν πολύ. Έχουν πλέον κουραστεί να φιλοξενούν και να περιθάλπτουν δεκάδες ακόμα και εκατοντάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι εμφανίζονται συνέχεια μέρα νύχτα. Πακιστανοί, Αφγανοί, Παλαιστίνιοι και Ιρακινοί η οποίοι πληρώνουν μέχρι και δύο χιλιάδες ευρώ στους Τούρκους λαθρέμπορους, αποβιβάζονται στο μικρό Αγαθονήσι. Δηλαδή ολόκληρο το νησι εχει μετατραπεί σε πρώτο σταθμό άφιξης των λαθρομεταναστών.
Το γεγονός αυτό ήρθε στην επιφάνεια με την άφιξη 75 λαθρομεταναστών σε ένα νησί, του οποιου οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 70. Λαθρομετανάστες που περιμένουν επι μέρες νηστικοί στα τουρκικά παράλια μόλις φτασουν στο νησι εισβάλουν στα σπίτια των κατοίκων για να αρπάξουν ότι φαγώσιμο βρούνε μέσα σε αυτά.
Παλιά στο νησί υπήρχαν διάφορα οικόσιτα ζώα, κατσίκες, κότες πρόβατα και κουνέλια των οποίων ο αριθμός σήμερα έχει μειωθεί στο ελάχιστο.Είναι αδύνατο να εμποδιστεί η άφιξη των λαθρομεταναστών στο νησί καθώς φτάνουν εκεί με λαστιχένιες λέμβους με σαμπρέλες αυτοκινήτων ή με βάρκες μήκους 3 και 10 μέτρων.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με το ρυθμό άφιξης λαθρομεταναστών το νησί θα περάσει υπό το καθεστώς των Ηνωμένων Εθνών και θα περιέλθει στα χέρια των υπηκόων όλων των χωρών.Ο λόγος είναι απλός : Επίσημα δεν μπορούν να εγκατασταθούν στο νησί ελληνικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, η κυριότητα του νησιού είναι αμφισβητούμενη και ο απέναντι γείτονας φοβάται την τουρκική αντίδραση. Μέχρι σήμερα, κατάφερε να εγκαταστήσει στο νησί μονάχα 70 Έλληνες υπηκόους. Οπως αντιλαμβάνεστε και οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού έχουν έρθει εκεί λαθραία, όπως και οι λαθρομετανάστες απο την Τουρκία.
Το ελληνικό κράτος προκειμένου να εντάξει το νησί στα εδάφη του δημιουργώντας τετελεσμένα, εγκαθιστά εκεί 2 με 3 οικογένειες κάθε περίοδο και ακολούθως νύχτα μεταφέρει εκεί και άλλον πληθυσμό ο οποίος εποικίζει το νησί. Επιπλέον και τα ελληνικά πλοία της γραμμής τα οποία προσέγγιζαν το νησί μια φορά τον μήνα τον τελευταίο καιρό έχουν αραιώσει το δρομολόγιο τους, με συνέπεια να επιδεινώνεται το πρόβλημα. Έτσι οι κάτοικοι του νησιού συνεχίζουν να ζούν εκεί αλλά αυξάνεται η δυσφορία τους.
Η μοίρα και η στεναχώρια των Ελλήνων φίλων κατοίκων του νησιού δεν τελειώνει μόνο με την ενασχόληση τους με τους λαθρομετανάστες. Πιστεύουν ότι ο πραγματικός κίνδυνος θα έρθει απο απέναντι δηλαδή απο την Τουρκία. Μάλιστα έχουν μάθει απ’έξω αυτά που αναγραφονται πάνω στα φτερά των τουρκικών αεροσκαφών τα οποία υπερίπτανται κάθε μέρα και κάθε λεπτό πάνω απο τα κεφάλια τους.
Τα ελληνικά ΜΜΕ σε μια δόση υπερβολής αναφέρουν ότι πάνω απο το νησί πετούν περισσότερα τουρκικά αεροσκάφη απ'ότι οι γλάροι. Ιδού λοιπόν η ιστορία ενός νησιού, όπου στις διεθνείς συνθήκες δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιόν ανήκει. Ιδού και η ζωή των 70 κατοίκων του που μοιράζονται την ίδια μοίρα..."
Τμήμα αναλύσεων www.defencenet.gr


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 20 May 2009, 12:25 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
Η προδοσία σε όλο της το μεγαλείο
Ανοίγουμε νέα κερκοπορτα στους τούρκους


Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΝΤΟΜΙΝΟ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
ΝΑΤΟϊκή συνδιαχείριση στο Αιγαίο
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Στις 7 και 8 Μαΐου στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, με σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεών τους, ύστερα από μακρές διαπραγματεύσεις συμφώνησαν να εφαρμοστεί στην περιοχή του Αιγαίου η νέα δομή του ΝΑΤΟ, που προβλέπει εκτός των άλλων την κατάργηση του τουρκικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Εσκί Σεχίρ (6 CAOC) και τη μεταφορά του τομέα ευθύνης του στο αντίστοιχο ΝΑΤΟϊκό κέντρο στη Λάρισα (7 CAOC). Με τη συμφωνία αυτή η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί για σκοπούς του ΝΑΤΟ τον εναέριο έλεγχο της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ. Το «αντάλλαγμα» είναι η συνδιαχείριση του Αιγαίου για τους σκοπούς τού ΝΑΤΟ.

Αναλυτικότερα: Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πράγα το 2003 ο τότε υπουργός Αμυνας Γ. Παπαντωνίου συμφώνησε στη νέα δομή του ΝΑΤΟ που προέβλεπε τη μεταφορά του Αεροπορικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ από τη Νάπολη στη Σμύρνη, την κατάργηση του ΝΑΤΟϊκού Κέντρου Επιχειρήσεων στο Εσκί Σεχίρ (6 CAOC) και τη διατήρηση του ελληνικού Κέντρου Επιχειρήσεων στη Λάρισα (7 CAOC), το οποίο ανά τακτά διαστήματα θα έχει και Τούρκο ΝΑΤΟϊκό διοικητή και όχι αποκλειστικώς Ελληνα, όπως μέχρι πρότινος.

Η παρούσα κυβέρνηση, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, επέμεινε επί μακρόν να έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία, ώστε να καταργηθεί οριστικώς το 6 CAOC του Εσκί Σεχίρ και να επισημοποιήσει τον εναέριο έλεγχο (για σκοπούς ΝΑΤΟ) της Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ, κάτι που ήταν αυτονόητο, καθώς η Τουρκία λόγω τεχνικών δυσκολιών (εμβέλεια ραντάρ της) δεν μπορούσε να έχει.

Το «αντάλλαγμα», όμως, για την Αθήνα από την ενεργοποίηση της νέας δομής του ΝΑΤΟ ανοίγει τον δρόμο στη ΝΑΤΟϊκή συνδιαχείριση του εναέριου χώρου του Αιγαίου, τουλάχιστον το διάστημα κατά το οποίο τη διοίκηση του ΝΑΤΟϊκού κέντρου της Λάρισας θα ασκεί Τούρκος διοικητής, ο οποίος ευλόγως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να δημιουργηθεί και να μεγιστοποιηθεί πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και ΝΑΤΟ λόγω των ελληνικών αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο.

Η παρουσία Τούρκου διοικητή στη «ΝΑΤΟϊκή» Λάρισα θα «ΝΑΤΟποιήσει» την περιοχή του Αιγαίου, με αποτέλεσμα τη συνδιαχείρισή της από Ελλάδα - Τουρκία.

Με άλλα λόγια ο εκάστοτε Τούρκος διοικητής, όταν αναλαμβάνει καθήκοντα μπορεί να «απαγορεύει» ή καλύτερα να καταγγέλλει στο ΝΑΤΟ την Ελλάδα για τη χρήση ελληνικών αεροσκαφών που έχουν διατεθεί στο ΝΑΤΟ (Command-Assignment) για αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών (που και αυτά έχουν διατεθεί στο ΝΑΤΟ) στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Και τούτο διότι:

* Το ΝΑΤΟ απαγορεύει να γίνονται αναχαιτίσεις ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών από ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη.

* Το ΝΑΤΟ δεν αποδέχεται και δεν επιτρέπει αναχαιτήσεις σε διεθνή εναέριο χώρο, διότι οι κανόνες του ICAO εφαρμόζονται μόνον σε πολιτικά αεροσκάφη.

Οι αρνητικές εθνικές συνέπειες, ανάλογα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας, μπορεί να καταστούν ακραίες, δεδομένου ότι:

* Θα προκύψει θέμα σε βάρος της Ελλάδας σχετικά με τα 6-10 ν.μ. του εθνικού εναέριου χώρου, αφού το ΝΑΤΟ από τον Φεβρουάριο του 1975 δεν αποδέχεται τα 10 ν.μ. του εθνικού εναέριου χώρου.

* Θα έρθει στο προσκήνιο η θέση της Τουρκίας περί αποστρατιωτικοποίησης 18 ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου, τα οποία από το 1996 το ΝΑΤΟ δεν τα χρησιμοποιεί ούτε σε ασκήσεις ούτε σε υποδομές.

* Το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερο στην περίπτωση της Λήμνου.

* Ομοίως θα έρθουν στο ΝΑΤΟϊκό προσκήνιο οι ισχυρισμοί της Τουρκίας για τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο με «θύμα» τις ελληνικές αναχαιτίσεις, π.χ. στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, και φυσικά, θα επανέλθει δριμύτερο το θέμα του καθορισμού κατόπιν συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας της περιοχής έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο για ναυτικά ατυχήματα. *


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 20 May 2009, 22:11 
Guest
Guest

Joined: 08 May 2009, 10:06
Posts: 2
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Otan leme sintoma arxaggele ti ennois?
Giati kai o gerontas paisios ipe ligo meta ton thanato tou kai perasan 15 xronia...
(Den amfisbito ton geronta) :bigthink:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 20 May 2009, 23:29 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
johnis wrote:
Otan leme sintoma arxaggele ti ennois?
Giati kai o gerontas paisios ipe ligo meta ton thanato tou kai perasan 15 xronia...
(Den amfisbito ton geronta) :bigthink:
δεν ξερω τον χρονο ή καλυτερα τον χρονο του θεου ενας αιωνας σαν η μερα η εψες


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 17 Jun 2009, 10:00 
Member
Member
User avatar

Joined: 10 Jun 2009, 12:31
Posts: 47
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Highscores: 1
Σε αυτά τα θέματα ειλικρινά κοιμάται η ηγεσία δεν ξέρω τι σχεδιάζει ,πάντως τα ξέρουν αυτά τα παιχνίδια...Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσουν τα πάντα για να φαίνονται τα καλα παιδάκια των Αμερικάνων και να πέρνουν άνετα τις μίζες χωρίς φασαρίες με γείτονες.Όπως είχε πει και ο Πάγγαλος για τα ίμια ''Ε σιγα μόρε για την ελληνική σιμαία κατεβάστε την και πεί τε ότι την πήρε ο αέρας''.Αυτοί μας κυβερνάνε και οι μεν και οι δε την ίδια στάση έχουν σε αυτά τα θέματα, γιατί θεωρούνε πως έτσι είναι προοδευτικοί και δημοκρατικοί.Έχουν καταντήσει την Ελλάδα μας να φοβάται και την ίδια της την σκιά.

_________________
<<Ή λέγε τι σιγής κρείτον ή σιγήν έχε>>.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

(Ή να λες κάτι καλύτερο της σιωπής ή να σιωπαίνεις).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 17 Jun 2009, 10:01 
Member
Member
User avatar

Joined: 10 Jun 2009, 12:31
Posts: 47
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time
Highscores: 1
Πάντως οι Τούρκοι δεν θα ρισκάρουν ανοιχτό πόλεμο με την Ελλάς είναι το μόνο που φοβούνται θα έλεγα

_________________
<<Ή λέγε τι σιγής κρείτον ή σιγήν έχε>>.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

(Ή να λες κάτι καλύτερο της σιωπής ή να σιωπαίνεις).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 17 Jun 2009, 10:43 
Super Administrator
Super Administrator
User avatar

Joined: 02 Jun 2008, 00:13
Posts: 5751
Location: Βουκουρέστι
Has thanked: 1137 time
Have thanks: 680 time
Highscores: 12
Κωνσταντίνος1992, παρατήρησα οτι το ένα σχόλιο από το άλλο έχουν διαφορά ενός λεπτού. Πιστεύω οτι θα μπορούσες να γράψεις τις απόψεις σε μία δημοσίευση!

Arxaggelos, το ίδιο ισχύει και για σένα.


Όσο υπάρχουν πιο πολλές και μικρές δημοσιεύσεις-απόψεις,
τόσο κουράζεται ο αναγνώστης!
...καλή συνέχεια.

_________________
Πᾶν... Μέτρον ἄριστον.

Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ.Image

Truth


Ν. Λυγερός - Η στρατηγική ανάκαμψη της Ελλάδας
https://www.youtube.com/watch?v=JTtECrt3ZlE
Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης


Μακριά
από κομματικούς σχηματισμούς.
Ρίξτε μία ματιά στους παρακάτω συνδέσμους!
Αξίζει την προσοχή σας:


- Το πλήρες σχέδιο Ε.ΠΑ.Μ. για έξοδο Ελλάδας από«κρίση»!
https://www.youtube.com/watch?v=3QOU9FMvQto

www.antistasitora.org
ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΑΠΛΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Άλλαξα τον τίτλ
Unread postPosted: 20 Jun 2009, 16:21 
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 17:22
Posts: 126
Has thanked: 1 time
Have thanks: 10 time
Κατ'αρχήν ψυχραιμία.Εμπιστοσύνη στο Θεό και όλα θα πάνε καλά όπως έχει πει και ο Γέρων Παίσιος.Εξ αιτίας της Κύπρου θα πιαστούμε και στο Αιγαίο.[Το cfr που αναφέρεις.Πράγματι θα επεκτείνουμε την υφαλοκρυπίδα μας στα 12 ν.μ.,θα κλείσουν εκατέρωθεν η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα και η Τουρκική στην Αθήνα.]Ουτε ένας έλληνας φανταρος δεν πρόκειται να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί ,τότε θα τους ριχθεί από βόρεια η Ρωσία.Τρεις μέρες θα κρατήσει.Ημερομηνίες δεν υπάρχουν για να λέμε τότε ,τώρα ή αργότερα.Με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο εδώ θα γίνει μερική επιστράτευση.Όλα τα έχει πει ο Γέρων Παίσιος.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ( 15,07,09)
Unread postPosted: 14 Jul 2009, 23:53 
Member
Member
User avatar

Joined: 07 Jan 2009, 14:20
Posts: 45
Location: mantamado
Has thanked: 0 time
Have thanks: 5 time
κάλο θα είναι όσοι από εσάς έχουν παιδία μετά από συνεννόηση με τους Γέροντες σας να κάνουν κάτι από εφόδια ειδικά για μακρά παιδία μην το αφήσετε έτσι όλα βαίνουν προς αυτά που γνωρίζουμε και ξέρουμε και άπλα περιμέναμε να γίνουν εδω και πολύ καιρό σας εύχομαι κάλο αγώνα και ο θεός μαζί σας


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 2 of 29   [ 573 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
suspicion-preferred